Softox - veien mot russiske prosenter

Aaleby
SOFTOX 24.11.2020 kl 19:59 31334

Av ulike grunner har Softox blitt uglesett etter at den ble hausset til himmels som en covid-aksje i perioden mars-juni. Som objektivt sett er fordømt synd med tanke på det faktiske potensialet som ligger i bunn. Særlig med tanke på dagens mcap. Softox selv har ambisjoner om å bli markedsledende i segmenter som har en årlig markedsmulighet på mer enn $30 milliarder årlig i Europa og USA. Skulle Softox klare å knipe minst en liten prosent av dette...

Alt som er skrevet under er egentlig gjort for egen vinning, som en metode for å samle mest mulig kunnskap om caset. Fritt frem å lese. Etter mitt skjønn er aksjen et scoop på dagens nivå (som ikke vil si at det er uten risiko).

Softox sin produktportefølje som er under utvikling består pdd av Hånddesinfeksjon(Antivir)/Overflatedesinfeksjon(effectDes), Dyrehelse, Sårrens (SWIS), Infeksjonsfjerner (Biofilm Eradicator) og Softox inhalasjonsløsning (SIS). Samtlige kombinerer hypoklorsyre (finnes naturlig i kroppen vår og hjelper immunsystemet med å bekjempe virus og bakterier) og eddiksyre (har også desinfiserende effekt og har vært benyttet for sårbehandling i århundrer) i et optimalisert (patentert) konsentrasjonsforhold.

40 millioner mennesker verden over lider til enhver tid av kroniske sår. Behandling for hver enkelt er estimert til kr 50 000. Bare i USA dør 550 000 hvert eneste år av biofilmrelaterte sykdommer. Like mange som dør kreft. Innen 2050 mener WHO at 10 millioner mennesker vil dø årlig som følge av antibotikaresistens om ikke problematikken blir løst Et lite sår vil i økende grad kunne bli en dødsdom. Kort sagt; store utfordringer hvor menneskeheten per 2020 mangler tilstrekkelig velfungerende løsninger. Utfordringer som et lite selskap fra Norge har ambisjoner om å snarlig bidra til å løse.

Utfordringen med kroniske sår er å penetrere biofilmen som ligger som en hinne over det infiserte såret. Bakterier som er dekket av biofilm, hindrer såret i å gro og er svært motstandsdyktige både mot antibakterielle midler, inklusiv antibiotika, og kroppens forsvarsmekanismer mot bakterier. Inne i biofilmen går bakteriene over i en form for dvaletilstand. De senker sin metabolisme nesten ned til null. Bakteriene blir da nærmest umulige å skade, både fra immunsystemets side, men også fra antibakterielle strategier. Det viser seg at både systemisk antibiotika og lokale antibakterielle midler er uten effekt på bakterier inne i en intakt biofilm. Men hvis biofilmen skades, for eksempel ved hjelp av debridering (fjerning av dødt, skadet eller infisert vev), må bakteriene «jobbe» og reparere skaden. Det vil si at de må bli metabolsk aktive, og de er dermed mulige å elimineres fra sår.

Det er her Softox håper å få sin renessanse. Ved å kombinere hypoklorsyre og eddiksyre i et optimalisert konsentrasjonsforhold. Sammenlignet med blant annet antibiotika og pyrisept er molekylene i denne løsningen betraktelig mindre, som er hemmeligheten som gjør den istand til å penetrere biofilmen. Laboratoriumtester (sjekk side 12 i investorpresentasjonen) har vist at løsningen til Softox (Biofilm Eradicator) er forbausende mye bedre enn dagens foretrukne metoder (markedsledere i europa) og evner å ta knekken på både gule stafylokokker og p.aeruginosa (to typer antibiotikaresistente bakterier). Det fascinerende i så måte er at hypoklorsyre og eddiksyre hver for seg har en svært dårlig effekt på nevnte bakterier. Det er først gjennom synergieffekter ved å kombinere stoffene at de lovende resultatene kommer for en dag. Hemmeligheten er som før nevnt evnen til å penetrere biofilmen og samtidig trenge dypt ned i det infiserte såret på en skånsom måte. Det beste av alt; selskapet estimerer at deres produkt med tilhørende behandling vil koste kun 1-2 prosent av dagens behandlingskostnad for kroniske sår. Potensielt enorme besparinger og dertil insentiver for hurtig markedspenetrering. Ref Almås; "Vi skal være det foretrukne legemiddelet for å fjerne biofilminfeksjoner og erstatte dagens bruk av antibiotika til behandling av sår". Til info: det globale markedet for sårlukke-produkter er estimert til å overskride 15 milliarder dollar innen 2022.

Verdt å nevne at 03.11 tildelte det amerikanske Forsvarsdepartementet (DoD) SoftOx $ 1.977 millioner (USD) for forskning og utvikling av SoftOx infeksjonsfjerner (Biofilm Eradicator) etter en lengre due-dilligence. Prosjektet er et forsknings- og utviklingssamarbeid mellom SoftOx Solutions AS og ledende amerikanske og europeiske sårklinikker, med fokus på kroniske sår og biofilminfeksjoner. Prosjektet representerer et innovativt behandlingsprinsipp for hvordan forebygge og behandle biofilminfeksjoner i sår. Tilskuddet vil bidra til å gjennomføre kliniske undersøkelser for å evaluere SoftOx-teknologien hos mennesker med vanskelige infeksjoner i sår. "SoftOx anser det som en stor ære at en av verdens ledende forskningsorganisasjoner støtter utviklingen og teknologien til SoftOx ved å tildele disse midlene".

Sårrensproduktet til Softox (SWIS) er en medisinsk enhet av klasse 3, som vil si at dets virkestoff har en beviselig antimikrobiell effekt. De fleste øvrige sårrensprodukter på markedet er av klasse 2, som ikke gir tilgang til å hevde tilsvarende antimikrobiell effekt. Formålet til SWIS er å rense akutte sår for å unngå at de blir infiserte og i verste fall kroniske. Så langt tyder det meste på at SWIS kan oppfylle det man kan definere som det ideelle sårrenseproduktet, som er sikkert i bruk (brukervennlig), ufarlig for vertsceller og vev, dyptgående antimikrobiell effekt, kunne ta knekken på antibiotika resistente bakterier og unngå å introdusere nye.

Softox satser også på sårbehandling for dyr. Produktinnholdet er det samme, hypoklorsyre og eddiksyre i optimaliserte konsentrasjonsforhold. Fullføring og lansering har blitt utsatt til 2021 grunnet covid-19.

Safedes/antiVir (hånddesinfeksjonsmiddel) og effectDes (overflatedesinfeksjonsmiddel) er per i dag de eneste produktene som er lansert i markedet. Primærmålgruppen er helsesektoren. 20-25% av alle helsearbeidere har hudproblemer som følge av utstrakt bruk av alkoholbasert desinfeksjonsmidler. Esset i ermet til Softox sitt produkt er at det er klinisk bevist til å være like skånsomt som sterilisert saltvann. I tillegg til å ha desinfiserende egenskaper som kan matche konvensjonelle produkter (blant annet virketid på 15 sekunder mot kappekledde virus som covid-19 og influensa, som er dobbelt så bra som alkohol og best i klassen). Samtidig som at det ligger betydelige besparelser i å unngå nevnte hudproblemer. Utfordringen er markedspenetrasjon for en løsning som går i mot de etablerte mønstre av desinfeksjon med alkohol. Fordelen i så måte er en kundemasse (helsearbeidere) som innehar kunnskap og bevissthet om den relative fordelen og som forstår hva produktet går ut på. I motsetningen til det private markedet, som i stor grad lar seg styre av innarbeidede normer. Som også er hvorfor Softox sin markedsplan er å benytte helsesektoren som concept of proof. Ved hjelp av ledende distributører på sine felt (Bonaventura Scandza: en av norges største distributører av merkevarer til dagligvarehandel, faghandel, kiosk/bensin og HORECA-markedet, Milas: en av landets største totalleverandører av leker og utstyr til skoler og barnehager, og Veso: norges fremste leverandør av legemidler og handelsvarer til veterinærer) skal man over tid vinne markedsandeler hos retail ved å vise til kvalitetsstempelet opparbeidet gjennom at produktet blir benyttet i helsesektoren.

På sikt bør den alkoholfrie varianten til Softox kunne bli en stor suksess. Målsetningen er å erstatte alkoholbasert og bli den nye standarden. Grunnene for dette er mange. Ikke er produktet brannfarlig, ei heller farlig ved kontakt i øynene eller om innholdet svelges. Det er skånsomt for hendene og det er også effektivt mot norovirus (i motsetning til alkoholbasert desinfeksjonsmidler). Her kan man nevne cruiseindustrien, offshore, skole/barnehage og i fly som høyaktuelle markedssegmenter med skyhøyt potensial best-case. Nasjonalt og internasjonalt. Per i dag har Softox kun markedstilgang til Norge, Sverige og Danmark, men her forventes en EU-godkjenning (første desinfeksjonsmiddelet som får en slik godkjenning) any day. Softox har forlengst engasjert Coopmed til å fronte selskapets vekst utenfor norden. Man kan mao forvente at lite er overlatt til tilfeldighetene når godkjenningen er spikret, med forhåpninger om flerfoldige nye distribusjonsavtaler i ulike EU-land utover 2021. I tillegg er det også startet sonderinger mot nye markeder som Midtøsten, Asia og USA/Canada.

(forts..)
Redigert 21.01.2021 kl 09:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.09.2021 kl 17:47 6860

Vil bli overtegnet på kort tid, deltar denne gangen også, hvis jeg får mulighet.

"– Hva blir den neste store avtalen deres?

– Jeg er litt usikker på om det kommer til å være innen desinfeksjon internasjonalt eller om det kommer til å være innen sårbehandling og sårskylling, som nå er klinisk ferdig utviklet for Europa.

– Det jeg føler meg trygg på er at begge produktene er etterspurt."
Redigert 08.09.2021 kl 17:51 Du må logge inn for å svare
Hanveg
08.09.2021 kl 18:12 6823

Har troa på denne på lang sikt👌
Slettet bruker
08.09.2021 kl 18:26 6795

Flere som har fått innsyn hos Miljødirektoratet ? Hva syns dere det ser ut som...
blobb123
08.09.2021 kl 19:51 6695

Må være desinfeksjon vel. Hvis det allikevel dreier seg om sårskyll snakker vi ekplosiv kursutvikling. Miljødirektoratet? Kan du utvikle.
Redigert 08.09.2021 kl 19:52 Du må logge inn for å svare
Kanin89
09.09.2021 kl 03:45 6573

Produktet til Softox er flytende gull. Laget med enkle og billige ingredienser.

Problemet er åpenbart, høy cashburn på forskning og små inntekter. Markedet i Norge for desinfeksjon er lite, og de andre produktene er ikke ute ennå. Er børsemi nok, eller må noen større eksterne inn på eiersiden?

Personlig så hadde eg gjerne sett det siste. Få inn nok penger til å ferdigutvikle alle produkter, som de-risker casen voldsomt.

Casen er fortsatt russiske prosenter, den lavere kursen reflekterer at ting tar lengre tid enn først ventet.
bj111
09.09.2021 kl 10:31 6414

Blir spennende å se hvor den bunner for selv om emisjonsspøkelset igjen dukket opp på radaren er det så mye i selskapet at nedsiden bør være svært begrenset. Kan fort komme en kuvending her om det kommer inn en enkelt ny investor eller en melding. Volumet som gir nedgangen er ikke noe å snakke om da det er svært lavt. Tyder på at de fleste som har aksjer har tatt en titt på presentasjonen.
heilo888
06.10.2021 kl 15:37 5717

Gledelige nyhet for SoftOx!
Inhalatoren er uendelig mye viktigere enn desinfeksjonsmidlet deres:

SOFTOX SOLUTIONS: HAR FÅTT GODKJENNING FRA DANSKE LÆGEMIDDELSTYRELSEN FOR Å STARTE FØRSTE KLINISKE STUDI AV SOFTOX INNHALASJONS LØSNING (SIS)
OSLO - 6. oktober 2021: SoftOx Solutions AS (SoftOx) har i dag kunngjort at den Danske Lægemiddelstyrelsen (DKMA) har godkjent fase 1 av de kliniske forsøkene på SoftOx inhalasjonsløsning (SIS), et aerosolbasert antimikrobielt produkt beregnet for behandling av øvre luftveisinfeksjoner (f.eks. forkjølelse og ulike halsinfeksjoner) og nedre luftveisinfeksjoner (f.eks (lungebetennelse og bronkitt).

-SIS kan bli en banebrytende endring i behandlingen av virus- og bakterieinfeksjoner i luftveiene, sier administrerende direktør Geir Almås i SoftOx Solutions.


Vis børsmeldingen
“Snart kan vi starte kliniske studier i mennesker”
Fase 1 studiet er en del av et utviklingsprogram for bruk av SIS til behandling av luftveisinfeksjoner som starter med SARS-CoV-2 (COVID-19) infeksjoner. Studien er planlagt for høsten 2021, i Danmark.

-Vi er glade for å ha oppfylt kravene til den Danske lægemiddelstyrelsen, og at vi nå kan snart starte den første studien i mennesker med SoftOx inhalasjonsløsning, sier Dr. Christopher Burton, Chief Medical Officer for SIS.

SIS er en stabilisert løsning av hypoklorsyre som kan forstøves og inhaleres. De antimikrobielle egenskapene til hypoklorsyre er godt beskrevet, og kroppens egen produksjon av hypoklorsyre er et av nøkkelelementene som er involvert i immunsystemet trigges mot infeksjonssykdom.

-Hypoklorsyre er ekstremt effektivt for å drepe virus og bakterier in vitro. Frem til nå har problemet vært å opprettholde hypoklorsyre i en stabil form til levering til målvevet, sier Burton.

Første skritt
SIS-01 (EudraCT nr.: 2020-004462-19) er en singel senter, randomisert, dobbeltblind, placebokontrollert studie, studien vil undersøke sikkerheten og toleransen for enkelt- og multidose regime av inhalert forstøvet SIS hos friske frivillige.

Dette er det første trinnet i utviklingen av et legemiddel for bruk i luftveiene basert på SoftOx Solutions proprietære teknologi for stabilisering av hypoklorsyre, sier Almås.

SIS kan bli en banebrytende endring i behandlingen av virus- og bakterieinfeksjoner i luftveiene. SIS er spesielt relevant i sammenheng med den pågående pandemien og for fremtidige epidemier og pandemier, og den voksende trusselen om antimikrobiell legemiddelresistens, legger Almås til.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Administrerende direktør Geir Almås i SoftOx Solutions AS eller
Medisinsk direktør, SIS, Christopher Burton
Mail: ir@soft-ox.com
Mobile: (+47) 948 59 599

Informasjonen gitt i denne meldingen er definert som innsideinformasjon iht. MAR artikkel 7, og offentliggjøres i samsvar med MAR artikkel 7. Kunngjøringen er gjort av kontaktperson.

Om SoftOx Solutions AS:
SoftOx Solutions AS (Softx, notert på Euronext Growth Oslo) er et norsk
BioTech-selskap med base i Oslo med formål om å bidra til å bekjempe store
trusler mot menneskers helse, nemlig fremveksten av antimikrobiell resistens
(AMR), biofilminfeksjoner i kroniske sår og spredning av virus. For mer
informasjon om SoftOx, besøk www.soft-ox.com
Rakettforsker1
06.10.2021 kl 18:53 5583

Spennende! Skulle resultatene fra SIS-studiene gi positive indikasjoner tror jeg det vil gå fort i svingene.
Spartan
11.10.2021 kl 21:25 5113

Jeg er blant dem som tidligere ble hakshugget for å si at SoftOx ikke nødvendigvis har helt revolusjonerende produkter for sår, og at de har feilet hva angår salg av vann i Sahara. (Les desinfeksjon under covid) De brenner også cash, og trenger jevnlig emisjoner.

Imidlertid begynner prising nå etter fall fra 50-60’ tall å bli mer attraktiv. Inngang på 30 tallet er ikke nødvendigvis dumt. Personlig blir jeg ikke fristet før jeg evt hadde sett den lavt på 30-tallet, men godt mulig den snur før. De er tross alt kommet lengre med avtaler og utprøvning enn de var for 6-12 mnd siden.
Aaleby
11.10.2021 kl 21:39 5083

Hvorfor kjøpe dersom produktene ikke er revolusjonerende?

Fascinerende med aksjekurser. Går kursen opp eller ned kan alle som har predikert retningen slå seg på brystet selv om argumentene var, isolert sett, aldri så mye på bærtur. Lev gjerne i troen på at det var halshoggerne som tok mest feil.
Slettet bruker
14.10.2021 kl 09:42 4620

Løp !!!

SoftOx Solutions AS: Styrker likviditeten

Styret i SoftOx Solutions AS har inngått en låneavtale med Almhaug Bolig AS, hvor hovedaksjonær er en av aksjonærene. Almhaug Bolig AS vil gi selskapet et kortsiktig lån på NOK 15 millioner.

- Selskapet har i det siste året opplevd noen forsinkelser både knyttet til regulatoriske prosesser opp mot myndighetene og i gjennomføringen av enkelte kliniske studier. For å kompensere likviditetsbelastning forsinkelsene forårsaker har selskapets hovedaksjonær gitt selskapet et lån på 15 millioner kroner. Ytterligere tilførsel av likviditet vil kunne vurderes, hvis ønskelig. Selskapet er takknemlig for at selskapets hovedaksjonær viser sin støtte til selskapet i den situasjonen. Det er viktig for selskapet å ha eiere som er dynamiske og støtter selskapet finansielt i slike situasjoner, sier administrerende direktør Geir Almaas i SoftOx Solutions.

- Vi jobber med mange spennende prosesser. Blant annet fikk vi nylig godkjennelse fra Danske legemiddelmyndigheter til å starte SIS (SoftOx Innhalation Solution) studier i mennesker. For oss er dette et meget spennende løp, som vi har store forventninger til, fortsetter Almås.

Lånet har en løpetid på 12 måneder og er ikke rentebærende. Lånet skal i utgangspunktet tilbakebetales kontant, men Almhaug Bolig AS vil frem til forfall av lånet ha rett til å konvertere lånet til egenkapital i selskapet ved utstedelse av nye aksjer til kurs lik volumvektet gjennomsnittlig aksjekurs siste fem dager før avtaleinngåelsen minus fem prosent, NOK 38,551 per aksje. Styret er av den oppfatning at rabatten er forretningsmessig begrunnet ettersom lånet er rentefritt. Dersom selskapet gjennomfører en emisjon før lånet forfaller eller er konvertert til aksjer, vil Almehaug Bolig AS ha rett til å konvertere lånet til aksjer til samme pris per aksje som tegningskursen i en slik emisjon.

Nye aksjer som eventuelt skal utstedes i forbindelse med konverteringsretten, vil bli vedtatt av selskapets styre i henhold til fullmakten gitt av den ordinære generalforsamling den 13. april 2021. Styret har vurdert låneavtalen og konverteringsretten i forhold til reglene om likebehandling og er av den oppfatning at det foreligger saklig grunn for forskjellsbehandling.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Administrerende direktør Geir Almås i SoftOx Solutions AS
Økonomisjef Kristine M. Rød i SoftOx Solutions AS
Mail: ir@soft-ox.com
Mobile: (+47) 948 59 599

Om SoftOx Solutions AS:
SoftOx Solutions AS (Softx, notert på Euronext Growth Oslo) er et norsk
BioTech-selskap med base i Oslo med formål om å bidra til å bekjempe store
trusler mot menneskers helse, nemlig fremveksten av antimikrobiell resistens
(AMR), biofilminfeksjoner i kroniske sår og spredning av virus. For mer
informasjon om SoftOx, besøk www.soft-ox.com
Slettet bruker
16.10.2021 kl 15:33 4350

Hei mine Softox venner!
Noen som husker når mr almås sa at han forventer inntekter fra Swis? Var det til neste år, eller måtte vi vente helt til 2023 før Swis kommer seg ut på markedet?
Aaleby
16.10.2021 kl 17:47 4278

CE-merking og partner i boks i løpet av 2022, markedspenetrasjon med påfølgende inntekter i 2023.
Slettet bruker
19.10.2021 kl 11:45 3768

Her er det "fare" for fortløpende oppdateringer, så pass på øretrillere !

"Den første personen fikk en enkelt lavdose SIS. Friske frivillige vil få tre eskalerende doser SIS eller placebo, forstøvet som en enkel dose en gang, to eller fire ganger daglig i 5 dager"
Slettet bruker
02.12.2021 kl 13:20 2610

Hadde bare alle vært like langsiktig som deg.....
Billyjojimbob
02.12.2021 kl 16:04 2530

Virker som flere får sukaten ut av øynene her nå👍
Slettet bruker
02.12.2021 kl 16:08 2513

SOFTOX,litt av et MARKED!!!
Slettet bruker
02.12.2021 kl 16:53 2437

Velkommen etter !
Slettet bruker
02.12.2021 kl 17:22 2381

Venter du fortsatt på 30-tallet ? Det ble så stille...
Slettet bruker
06.12.2021 kl 09:21 1992

SoftOx vinner Svensk anbud på overflatedesinfeksjon: - Dette er en milepæl
Den Svenske Innkjøpsordningen har på oppdrag fra regionene Uppsala, Dalarna, Västmanland, Örebro og Sörmland gjennomført et anbud på Kemisk-tekniske produkter, og melder i dag at SoftOx Solutions AS (SoftOx) har vunnet anbudet i begge de to kategoriene selskapet deltok i, som er ”Overflatedesinfeksjon med sporicid effekt” og ”Hypoklorittbasert overflatebehandling med sporicid effekt”.

- Dette er en milepæl for SoftOx og er første gang SoftOx vinner et anbud utenfor Norges grenser. Dette bekrefter at våre unike produkter holder svært høy kvalitet. Sammen med at vi vant kategorien for alkoholfri Hånddesinfeksjon til alle sykehus i Norge gir et svært godt grunnlag for vår kommende satsning internasjonalt, sier administrerende direktør Geir Almås i SoftOx Solutions.

Nylig ble det klart at EU-kommisjonens tolkning av Biocideregleverket er i overenstemmelse med SoftOx sitt syn, slik at SoftOx kan gå i markedet med alle sine desinfeksjonsprodukter i EU og EØS-området.










https://newsweb.oslobors.no/message/548541
bj111
06.12.2021 kl 09:42 1927

Gledelig nytt. Selskapet bygger seg opp sakte men sikkert og dette kan bli riktig så bra fremover. Spennende.
Slettet bruker
06.12.2021 kl 09:55 1890

Han sitter nok fortsatt å venter på 30 tallet. Ser nok ikke ut som han kommer deg inn før 130
Redigert 06.12.2021 kl 09:56 Du må logge inn for å svare
Bliss
06.12.2021 kl 22:32 1718

Softox har meldt en rekke svært gode nyheter i det siste. Det gleder meg at 'småinvestorene' ikke selger seg ut på disse nyhetene og presser kursen kunstig ned, men lar kursen få den oppgangen som nyhetene fortjener. Dette med å selge på nyheter er etter min oppfatning bare et godt sjakktrekk når nyheten er uten fundamental substans, og det gjelder spesielt disse tendensiøse analysene til analytikerne. Det lønner seg å selge på slike nyheter, for de er bare 'ytringer' uten ny substans, og kursen faller da som regel også raskt tilbake til utgangspunktet etter en meget kort oppgang. Det gir derimot ingen mening å selge på fundamentale nyheter som tilsier økt økt salg og inntjening for selskapet, og det er nettopp slike nyheter som Softox har presentert en rekke av i det siste. Dette tilsier at kursen skal videre oppover ......