MPCC Bull 2021

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
01.10.2021 kl 16:07
Kbkristi
MPCC 26.11.2020 kl 12:16 2349593

Da har jeg tatt for meg tallene til Mpcc. Det kommer jo flere og flere positive analyser her. Etter å ha gått igjennom hvert skip og sett på hvilke rater de får, har jeg dannet meg et bilde.
Paretos kursmål må være veldig kortsiktig. Oppnår selskapet rater mellom $11.000 for de minste og $16.000 for de største skipene, så går vi en meget lys framtid i møte.
For Q4-20 har jeg beholdt de samme rater som gjaldt i sept for okt og nov. Desember har jeg oppjustert til mellom $11.000 for de minste og $16.000 for de største.
Om noen sitter på mer eksakt info, så setter jeg stor pris på tilbakemelding.
Det vil gi et lite overskudd for Q4-20.
Q1-21 vil bli meget bra, hvor kanskje innseilt overskudd vil være rundt 10% av dagens aksjekurs.
Ser vi fram til Q3-21, så blir det enda bedre, og vil holde seg høyt, om de nå signerer kontrakter som varer 1-2 år.
Så min konklusjon blir at Dnb sitt bull senario:
aug-21 = NOK 11,50
nov-21 = NOK 16,40
Er høyst reell, og kanskje konservativt, om rater som rapporteres holder framover.
Min strategi blir akkumuler og gjøm på kistebunn de neste 9 måneder.
Vi er kun 5 uker unna Q1-21, og da begynner virkelig moroa :)

Mpc Q2-2021:
https://www.mpc-container.com/investors-and-media/financial-reports/mpc-container-ships-asa-reports-q2-and-six-month-2021-results/
Mpc H1-2021:
https://www.mpc-container.com/files/Public/17513/3399352/mpcc-h1-2021-financial-report.pdf

Her er en analyse fra vår regnearkekspert Helg11:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1a3YdATxno422KLYmlJAnTShft2cEaPunfYXI1AEQrTk/edit#gid=124036591
Teknisk analyse 13.4.21 fra Hammers:
https://www.tradingview.com/x/XlQNMdig/
Teknisk analyse fra Krosta 16.4.21:
https://s3.tradingview.com/snapshots/m/mdyELMDJ.png
Redigert 19.08.2021 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2021 kl 22:08 9776

Takk Struts, jeg føler jeg kan bli litt (over)ivrig i blant, og dermed kjekt å høre at det verdsettes :-).

Det ser jo virkelig ut til at du treffer bra med verdiestimat på 16,7 mill. Ditt anslag var i slutten av mars, tallene oppgitt i presentasjonen har bare "Mar 21" som tidsangivelse. Du antyder så vidt jeg forstår at verdifallet på et skip kan være rundt 7% pr år. Jeg skjønner det er et veldig omtrentlig tall, men hvis vi tenker oss f.eks 5% i stedet da (pga de gode markedsforholdene), tenker jeg riktig hvis jeg sier at et 10 år gammelt skip med verdi 21 mill ville/kunne falt til i overkant av 16 mill på fem år, gitt like markedsforhold i de 5 årene? I så fall, i og med at verdien på 10 år gamle 2700 TEU var rundt 10 mill i januar, skulle det indikere en prisøkning på over 60% på to måneder. Likevel påpeker presentasjonen at skipsverdiene lagger kraftig ift ratene! Da lurer jeg på hvor dette skal ende jeg, dersom denne positive trenden fortsetter i ytterligere noen måneder? Er redd for at jeg kan pådra meg høydeskrekk i løpet av året...

Hyggelig med felles interesse for Aass øl også :-). Det kommer mye godt øl og annet snadder fra Aass Bryggeri!
Redigert 12.04.2021 kl 22:17 Du må logge inn for å svare
Helg11
12.04.2021 kl 23:07 9728

Mer god PR om MPCC:
https://www.freightwaves.com/news/container-shipping-is-about-to-report-blockbuster-q1-earnings/
"Bullish indicators from Evergreen, COSCO and MPC"
ejewil
12.04.2021 kl 23:13 9790

Hei!

Nå slenger jeg meg på her. Litt om meg: Hadde mitt første kjøp på 4,98 og har siden da fylt på ved hver anledning, senest på fredag. Skoleelev, så har kun inntekt på sommeren. Skjønte etterhvert hvor vilt dette kom til å bli, men jeg var jo tom for penger... Så lånte penger av banken og angrer ikke et sekund på det. Har siden starten engasjert både kjærest, familie og venner i MPCC. Er tidvis svært engasjert i Facebookgruppen vår samt på shareville. Har lært utrolig mye på ferden! Kunne ikke en dritt om container før jeg begynte med MPCC. Hele min portefølje består nå av MPCC.

Jeg har aldri vært redd for å snakke med folk, og gjennom tidligere verv har jeg lært meg å ha lav terskel for å ta kontakt med presse. Kontaker derfor DN, e24 og FA hver gang det kommer noe nytt fra selskapet. Jeg ringer journalistene hvis de ikke svarer på mail. Siste artikkel jeg delvis skrev var "Først utbytte - så wall street". Kontaktet FA 5.mars og henviste til intervjuet med mintzmyer. Artikkelen kom på trykk 9.mars.

Nok om det - nå kommer mine tanker om ferden videre. Sitter forøvrig i en stue nesten så langt nord du kommer i landet og knasker tørket reinkjøtt. Ser det er snakk om øl - min favoritt er "Gullmack" av Mack Bryggerier. Fåes på polet - anbefales. Når det gjelder butikkøl deler jeg deres engasjement for Aas fat, men kan ikke akkurat snakke ned Macks "Isbjørn fatøl" heller. Akkurat nå drikker jeg en billig "isbjørn" fra butikken. Et hverdagsøl.

Hvorfor kjøper ikke insiderne i selskapet mere aksjer? Siste insidekjøp var vel rundt 6kr om jeg ikke husker helt feil. Det begynner jo å bli noen prosenter siden.. Hvis alt ser formidabelt ut, må de jo ha i interesse å kjøpe aksjer? Vi er jo alle sammen i dette gamet for å tjene penger. Har fulgt med på alle tilgjengelige intervjuer med C.Baack og han virker som en over gjennomsnittet fornuftig person. Hvorfor kjøper han ikke mere?

Når det kommer til min tillit til CEO og styret, forklarer det også hvorfor jeg gir de fullmakt på generalforsamlingen. Når "innbydelsen" til generalforsamling kom ble mange redde - inkludert meg selv. Hvorfor skal de ha emisjon nå når det spruter penger utav selskapet? Jeg ble bear, og solgte noe. Leste i tidligere årsrapporter, og de har jo hatt anledning til å gjennomføre emisjoner hele tiden. De har dog ikke benyttet seg av fullmaktene (som også inkluderer fullmakt til å gjennomføre spleis). Dette hvis vi ser bort ifra krisetilstandene i sommer. Og hvis det skulle være behov for emisjon er det jo ikke for at selskapet trenger penger for å drifte, men for å investere i flere assets. Og det må vi jo kunne være komfortable med. Som sagt, CEO fremstår som en meget fornuftig person. Han har tidligere sagt at "shipping is all about making value for the shareholders". Derfor kommer han ikke til å akseptere noe som går på bekostning av aksjonærene. Se nå bare på hvordan de kommuniserer med oss - de er veldig aksjonærvennlige. Dette blir nok bra.

Snakket med en analytiker i forbindelse med intervjuet med Mintzmyer (hvor de snakket om US listing). Han var usikker på hvor mye det hadde å si for et selskap med slik "dual listing". Flere sammenligner det med feks Idex, som ikke akkurat hadde suveren kursutvikling etter dual listing i US. Er derfor litt usikker på om det er nødvendig å faktisk gjøre det. De fleste som engasjerer seg for container om dagen vet om MPCC. (Feks har jo Mintzmyer som er nr. 1 bjellesau på shipping i USA omtalt oss flere ganger). Ved en evt. notering i US må man ha utbyttet i orden og gjelda i sjakk. Det er vel enda en stund til det blir aktuelt med US listing. Og fram til da er det nok andre sektorer som (kanskje) frister mere en container. Gir de uansett fullmakt til å gjennomføre spleis dersom de anser det som nødvendig. Er såpass kjent med CEO at jeg sover veldig trygt om natten når han styrer skipet.

Uansett - vi har en svært lys framtid i møte. Alle her reiser på første klasse. Flere spør om det er forseint og kjøpe. Har du en tidshorisont som er lengere en fra idag til imorgen kommer du ikke til å angre på å investere pengene dine i MPCC. Må rette en takk til alle dere som står på, og som deler svært nyttig info. Liker spesielt kjøp og salg oversiktene som en her inne publiserer i sekstiden hver morgen. Det står respekt av det. Takk!
Struts
13.04.2021 kl 06:34 9482

Kort referat fra handler iht VPS-loggen pr dags dato (men da antagelig handler foretatt rundt fredag forrige uke. Var det ikke da det var en viss turbulens?). Tall, særlig fra utenlandske banker, kan være misvisende.

På salgssiden: Citibank selger 4,404’ (1,459’ totalt), The Bank of NY Mellon ned 69’ (3,255’), Six Sis minus 50’ (3,305’), Nordnet Livsforsikring ned 39’ (3,258’) og Morgan Stanley ned 20’ (til 904’ totalt). Ellers bare små endringer.

På plussiden: J.P. Morgan Luxembourg opp 333’ (1,431’ totalt), Spiralen Holding (S. Morten Blix) pluss 100’ (11,110’ totalt), Verdipapirfondet Storebrand + 79’ (933’ totalt) og Goldman Sachs pluss 39’ (5,166’). Ellers bare en håndfull mindre endringer.
Struts
13.04.2021 kl 06:52 9519

Det var et vanskelig spørsmål for en gammel sullik som meg å forholde meg til. Men altså, normen per annum er rundt 7%. Så kan man selvfølgelig gjøre akkurat hva man vil, men jeg må nesten holde meg til det jeg ble innprentet. Ellers blir det om mulig enda mer surkål i knotten. Og så er det andre momenter som spiller inn, rigging, dokking (som selskapet nå altså anfører), verft osv. Og så er det ikke slik at man bare kan legge til eller trekke fra 7% dersom man har et skip bygget eksempelvis 2007. Jo, det kan man selvfølgelig, men dersom man bruker den malen helt opp til resalg (altså et splitter nytt skip for prompt levering fra verftet) vil man antagelig komme feil av sted. Og da kommer (blant annet) befraktningsmarkedet inn i bildet. La oss si at kontraheringsprisen er USD 30 mill for en enhet på 2700 TEU. Det vil innebære levering to år frem i tid (muligens så sent som i 2024). Men nå koker markedet, så dersom det fantes resalg i markedet for salg (noe jeg tipper det ikke er i vårt segment) vil en kjøper være villig til å betale en god del mer for en slik mulighet fremfor å kontrahere. Dette i forvissning om at man VET hva man kan slutte skipet for i mellomliggende periode. Det blir et regnestykke, men på rater mellom USD 30-40,000 (her tar jeg bare tall ut av løse luften) så skriver man skipet betydelig ned over den perioden. Noe tilsvarende som skjedde med vår =Nordspring=, riktignok traff MPC planken da de betalte USD 10 mill for henne. Den perioden hun ble sluttet på (et stykke ut i neste år?) skriver skipet ned til omtrent skrap. Forresten så ser det ut som de blir flere planketreff i år, så man vet aldri!

Åh, nå ble det sikkert mye svada jeg kom med. En Aass hadde vært fristende, men får kanskje vente til trosten har begynt å kvitre!
Struts
13.04.2021 kl 06:58 9515

4,98 lar seg høre! Og Mackøl også, tok Hurtigruten i oktober i fjor fra Bergen til Kirkenes. Da gikk det ufattelige mengder med Polar Bear. Beste med hele greia var nesten at pga Covid-19 var prisen på turen halvert, samt at det var bare 60 passasjerer ombord (mot fullt belegg på rundt 600 pax). Hadde panoramautsikt hele tiden, ingen kø. Lite skår i gleden at bar-regningen kom på mer enn hva hele cruiset + fly til Bergen og fra Kirkenes kostet. Sukk.
Slettet bruker
13.04.2021 kl 08:40 9209

Takk for tilbakemelding Struts! Ikke noe svada, jeg skjønner nå (endelig :-) at det skal litt mer enn prosentregning til for å verdsette et skip :-). Skjønner det ikke finnes et enkelt svar på mitt spørsmål, og det er på alle måter greit. Målet mitt var bare å sånn ca få et bilde av verdistigning. Jeg hadde jo ikke behøvd å gå lenger enn til Helg11 sitt eminente regneark for å få faktiske tall, riktignok for 1750 TEU (men så langt tenkte jeg jo ikke...). Utgangspunktet er satt til pris pr 18.nov 2020. 26.januar var pris i følge VesselValue opp 22% fra nevnte, 6.april var den opp nesten 95%.

Kos deg med din Aass, når enn du finner på å sprette den!
Slettet bruker
13.04.2021 kl 09:00 9071

Ejewil, det ser ut til at du oppdaget MPCC omtrent samtidig som meg, bra inngang! Gitt mitt daglige virke, ville jeg vanligvis blitt litt "skremt" av å høre at en student låner penger til aksjekjøp, men du virker jo å ha hodet på rett plass og har helt sikkert gjort gode vurderinger i forkant. Det ser jo uansett ut til å ha vært et godt valg :-).

Morsomt at du er skikkelig "på" i forhold til journalister, og tydeligvis også bidrar til å få spredd info om caset vårt! Tommel opp :-)

Du spør om hvorfor ikke insidere kjøper mer aksjer. Jeg vet jo selvsagt ikke mer enn deg, men jeg ser ikke bort fra at det har med planer og arbeidsprosesser ift utvidelse av flåten å gjøre. Jeg tipper det har vært i fokus i lang tid allerede. MPCC har, så langt jeg har sett og skjønt, en seriøs og dyktig ledelse, og jeg vil tro de ikke en gang ønsker å bli mistenkt for å sitte med kursdrivende info når de selv kjøper.

Ellers enig, kudos til vår morgenfugl som daglig bidrar med info om bevegelser blant topp 50 :-).
Slettet bruker
13.04.2021 kl 09:37 8936

Du har tidligere nevnt at listen forandrer seg i løpet av dagen, og nå har jeg for første gang sett det selv. Tallet på Citibank har endret seg radikalt siden du sjekket, nå er de ned bare 451 798 aksjer. Dette må jo være det vi har sett tidligere, at noen banker sitter med flere konti, og skalter og valter og flytter mellom disse.
PSI- Investor
13.04.2021 kl 09:49 8890

Det har slått meg at disse sikkert da kan dumpe til seg selv og så får de dratt med andre uten å risikere noe som helst
Vet jo ikke om de gjør det, men selskaper som daglig øker i en konto og selger fra en annen da ser det jo litt sånn ut

Skikkelig bra omsetning i dag, veldig moro!
Redigert 13.04.2021 kl 09:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.04.2021 kl 09:57 8863

Hadde vært fint å avslutte dagen ovr 12 kr, så vi tetter skikkelig gulvet på 11 kr og noe på 12 kr ;)
Keefer
13.04.2021 kl 10:07 8853

@Struts: Har du lyst til å utdype hva du mener med « Forresten så ser det ut som de blir flere planketreff i år, så man vet aldri!» ? :)
Slettet bruker
13.04.2021 kl 10:18 8799

Knallbra overskrift og ingress i alle fall! Fint at noen med tyngde nå setter fokus på at charter rate boomen kan vare lenger enn box rate boomen. Den artikkelen bør kunne lokke til seg ytterligere kjøpere.
Slettet bruker
13.04.2021 kl 10:51 8660

"Because of continued strong charter-demand from liner companies, and due to the extended duration, the availability of open vessels for the next 12 months is now negligible," he added.
.....
In turn, this should provide ample opportunity to book the remainder of the fleet at high levels at least through 2022.
Kaga
13.04.2021 kl 12:21 8410

Sakset fra NRK. Ingen bombe her akkurat, men vi liker jo å lese sånt med jevne mellomrom :-)

Kinas handel økte over 30 prosent.
Den kinesiske eksporten i mars økte med 30,6 prosent sammenlignet med mars i fjor, da verdensøkonomien var hardt rammet av koronakrisen. Det viser nye tall fra kinesiske tollmyndigheter. Importen vokste enda kraftigere og var i mars 38,1 prosent høyere enn i samme periode i fjor. Tallene viser at verdenshandelen er i vekst, melder nyhetsbyrået AP.
Redigert 13.04.2021 kl 12:24 Du må logge inn for å svare
Struts
13.04.2021 kl 12:52 8325

Næh, egentlig bare at selskapet selv har annonsert antall skip som forventes åpne for nye slutninger i de neste kvartalene. Så ikke relatert til S&P (eller kjøp og salg om du vil). Men en plankeslutning i disse tider kan være et planketreff verdig fra både 5- og timeteren - vi får satse på at det fremdeles er vann i både bassenget og i skjærgården. Og som de sier i Nord-Norge: "Ka sku' vi gjort uten havet, sku' vi bært alle båtan?"
Redigert 13.04.2021 kl 12:59 Du må logge inn for å svare
PSI- Investor
13.04.2021 kl 13:22 8223

Det der høres utrolig bra ut, omtrent ikke noen ledige skip å booke, da kan vi få reale løft fra allerede gode nivåer kan man håpe på.
Struts
13.04.2021 kl 14:11 8074

Kbkristi og dere andre som følger mye nøyere med på slutninger/periodeavtaler enn meg. Følgende er rapportert i vårt segment, legg merke til nr 1 - for det hadde vel ikke MPC i sin oppdatering forleden, eller?

sitat

As Camellia 2006 2824 2030 no fixed to Maersk 24-28 m $25,000/d
Cerinthus 2013 1740 1275 yes extended to Hapag L. 21-23 m $17,750/d
Polynesia 2010 1338 925 yes extended to Cma Cgm 23-24 m $14,500/d
Batam Trader 2002 1078 858 yes extended to GFS 16-18 m $16,500/d

sitat slutt

Dette med no og yes, er altså om skipet har rigging eller ikke. Ikke at slutningen har feilet eller ei... Og tallet etter TEU capa (for Camellia 2824), er da basis 14 ts homogenous load.

Mine damer og herrer - jeg syntes vi burde ta over Norges Bank, i det minste som rådgivere for NBIM. En bobil i uken hadde vel vært et rimelig honorar?
Redigert 13.04.2021 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
Kbkristi
13.04.2021 kl 14:45 7920

AS Camellia står på fleet empl list fra i går til 24.550 til Mærsk.
Slettet bruker
13.04.2021 kl 14:47 7992

Helt klart, det tenker jeg også. Dersom både "vårt" marked og verden for øvrig "oppfører seg" resten av året, kan dette bli bedre enn vi tør forestille oss i øyeblikket.

Jeg har for øvrig hatt kontakt med IR igjen. Jeg stusset litt på hvor JV inntektene kom inn i bildet i tallene de presenterte i går, og fikk svar for litt siden:

"Bluewater JV fanges opp over EBITDA-linjen i regnskapet. Mao. er estimerte FY 2020 inntekter fra JV inkludert i EBITDA guidingen, men ikke i revenue/top line.
(Jeg antar det skulle stått FY 2021)

Jeg har sett litt på hvor stor merinntekt vi kan forvente for 2021 på de skipene som skal over på ny slutning før 2022, sammenlignet med ratene de går på i dag. For å gjøre en lang historie kort, kom jeg til at merinntekten minst bør bli på 10k i snitt pr dag. Etter mine beregninger er det totalt ca 2640 ledige dager, som dermed skal kunne gi en ekstra omsetning på ca $26 mill. Hvis "gulvet" i guidingen på 230-260 mill i revenue indikerer at de regner inn samme rate som skipet har pr i dag, og "taket" er regnet ut fra ratene skipene sånn ca ville fått hvis de gikk over på ny slutning i dag, blir taket på 260 mill forståelig i mine øyne. Hvis vi på toppen av det legger til selskapets andel av JV revenue, som jeg har beregnet til $22,7 mill, ender vi opp farlig nær Kbkristi sitt estimat på $281 mill. Jeg er 18 mill mer optimistisk, for jeg tror ikke ratestigningen er slutt ennå :-). Skal nok klare å glede meg over "kun" 281 mill også, om vi ender der. :-)

Redigert 13.04.2021 kl 15:09 Du må logge inn for å svare
Struts
13.04.2021 kl 14:55 7966

Ja, så det også nå - ble helt skivebom, hadde gravd frem den fra februar. Sorry. Følger ikke med i timen...
Redigert 13.04.2021 kl 14:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.04.2021 kl 14:58 7952

New ConTex fortsetter ufortrødent (sier noen det lenger...?) videre:
Opp 2,77% siden torsdag, 12 mnd/2700 TEU opp 3,19% til $29 046, 24 mnd samme opp 2,2% til $25 183.

Kan som en kuriositet nevne at 24 mnd/2700 TEU var opp 1,83% på 14 dager, fra 23.mars - 6.april. Nå er den opp 3,64% på en uke. Påsken forklarer sikkert noe av den rolige stigningen i førstnevnte periode, men siste ukes stigning sier i alle fall at stigningen ikke ser ut til å roe seg ennå. :-)
Redigert 13.04.2021 kl 15:07 Du må logge inn for å svare
PSI- Investor
13.04.2021 kl 15:04 7962

supert!
Og regnearket er allerede oppdatert, 6,37 nå i tenkt EPS dersom ratene hadde vært sånn et helt år
Og så omsettes den på 12- tallet...
Skal nok ikke stoppes her

Edit:
Ja nå leser vel alle i det regnearket hele tiden sikkert.
Men altså EPS 4,65 i år bullestimatet og 5,20 for 2022 står det der nå.
Ikke så galt det heller...
Redigert 13.04.2021 kl 15:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.04.2021 kl 15:06 7967

Ja, jeg kan finne på å si ufortrødent videre, men neppe våre barn og barnebarn!
Redigert 13.04.2021 kl 15:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.04.2021 kl 15:08 7937

Det var det jeg visste, her er jeg i godt selskap :-).
Kbkristi
13.04.2021 kl 15:12 7953

Om vi bommer 10-20 mill i en eller annen retning, så er det uansett bra. Men det hadde jo vært moro å truffet blink.
Kan godt hende du treffer bedre dato. Jeg har videreført ratene de har pr nå.
Ellers ser det jo bra ut i dag også :)
Slettet bruker
13.04.2021 kl 15:17 7965


Ja, og når vi vet at eksporten og importen fra/til Kina økte med henholdsvis 30,6 % og 38,1 %, vet vi med sikkerhet at rateøkningen ikke vil stanse med det første.

Økningen på én måned må vel være én av de største noensinne. Og innebærer at behovet for store containere og mindre feedere bare må ha økt ganske voldsomt.

Jeg nevnte containerbransjen for en bekjent i går. Han påpekte at behovet for containere neppe vil stanse opp selvom folks behov for tjenester som servering i restauranter og kaféer o.l. vil øke. Han mente at det har bygget seg opp et betydelig behov for å kjøpe varer i butikker, at folk fleste har spart og vil bruke mye penger de nærmeste måneder på å handle, nesten hva det måtte være.

Da jeg kom hjem og så på innslaget fra London i Dagsrevyen, slo det meg at mange av de som ble filmet kom med svære papirposer og handlebager med varer. Det kan tyde på at vedkommende hadde rett og at behovet for frakt av varer til/fra Kina osv. vil vedvare. I tillegg vil jeg legge til at Bidens utdeling av kontanter til samtlige innbyggere neppe vil dempe den globale handlelysten......
Trøndersmolten
13.04.2021 kl 15:24 7949

Rett og slett småtrivelig å sitte tilbakelent og bivåne at den ene sperra etter den andre ryker - tror ikke vi hefter spesielt lenge på 12-tallet heller :-)
Slettet bruker
13.04.2021 kl 15:29 7941

Selvsagt morsomt om vi treffer, eller i alle fall er i nærheten, spesielt fordi det betyr voldsomt bra tall. Jeg tenker først og fremst at det jeg påpekte ovenfor viser at vi ikke er urealistiske i våre anslag, og langt på vei forklarer hvorfor vi hele tiden tilsynelatende har ligget et stykke over MPCC sine tall.

Slettet bruker
13.04.2021 kl 15:35 8012

Kbkristi, jeg undersøkte DNBs liste (side 11) i går (12.04.21) over anbefalte aksjer. Der stod MPCC oppført med kursmål kr. 10,30!???

Listen er åpen for alle. Det ser ut som om kursen ikke er oppdatert siden den var oppgitt til kr. 8,20, men likevel; det hele virker noe pussig. Da sikter jeg til det du har sakset over med kursmål i kr. 16,40 i november i år. Hadde DNB et kursmål pr. idag på kr. 10,30?
Redigert 13.04.2021 kl 15:36 Du må logge inn for å svare
Helg11
13.04.2021 kl 15:46 8019

Vesselsvalue er også oppdatert i dag (+i google sheetet). +3,4% for 1750 TEU, alder 15 år.
Panamax er opp (hold dere fast) 9,8% for 15 års skip og 14% for 20 års skip. Sammenlignet med de høye tallene fra forrige uke. Klin kokos.
Oppsummert er feederflåten vår stadig mye mer verdt - og det samme viser jo New ConTex.
Mange USA-skribenter som plutselig har begynt å henvise til MPCC, så vi ser nok dette på eierlistene til Struts de neste dagene.
Helg11
13.04.2021 kl 19:04 7525

https://splash247.com/drewry-sees-liner-bonanza-stretching-through-into-2022/
“The consensus amongst analysts is that this market is set to continue into 2022 and it is apparent that the liner companies are also backing these freight rates to continue for quite some time.”
Kbkristi
13.04.2021 kl 20:04 7331

En del av analysen lå ute på Xtrainvestor. Det var Skytta som bringte tallene til torgs.
Det var et diagram.
Eller kanskje vi bare var sanndrømte :)
Redigert 13.04.2021 kl 20:09 Du må logge inn for å svare
Hammers
13.04.2021 kl 21:43 6984

For moro skyld har jeg tidligere lagt inn et par tekniske charts på tråden - og nevnt de 2 markerte boblene + motstandsbeltet som nå HAR fått brudd. Det KAN likevel komme et tilbakeslag ned mot beltet igjen - uten at dette betyr noe på sikt.
I overkant er det nå MINIMAL teknisk motstand før aksjen kommer til ca 18,50.

https://www.tradingview.com/x/XlQNMdig/ (Trykk etter åpning for forstørrelse).
Jeg har også lagt inn noen motstandslinjer lengre fram i tid........just in case of a bonanza!

Merk at RSI er i det som betraktes som overkjøpte nivåer......noe som KAN føre til midlertidige reaksjoner.
Likevel; sterke aksjer har en tendens til å bli liggende i slike overkjøpte nivåer i lengre tid - og dette er IKKE en index som sier noe eksakt.

Ref hva som skjedde da RSI peaket i nov 20. Kurs kr 5, men fortsatte likevel til ca 6,50 (kurs opp ca 30%).
RSI falt til samme tid til under 40 - mens kursen holdt seg over kr 5 (utgangspunktet). Deretter sterk kursstigning!

Hilsen Hammers
Redigert 13.04.2021 kl 21:44 Du må logge inn for å svare
Kbkristi
13.04.2021 kl 22:02 6937

Takk Hammers, noen trendkanal kan vel ikke tegnes inn her. Da er vi i 70 utpå høsten :)
Slettet bruker
13.04.2021 kl 22:05 7017

Takk! Informativt, og lærerikt for en som kan lite om slikt :-)