MPCC Bull 2021

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
01.10.2021 kl 16:07
Kbkristi
MPCC 26.11.2020 kl 12:16 2193841

Da har jeg tatt for meg tallene til Mpcc. Det kommer jo flere og flere positive analyser her. Etter å ha gått igjennom hvert skip og sett på hvilke rater de får, har jeg dannet meg et bilde.
Paretos kursmål må være veldig kortsiktig. Oppnår selskapet rater mellom $11.000 for de minste og $16.000 for de største skipene, så går vi en meget lys framtid i møte.
For Q4-20 har jeg beholdt de samme rater som gjaldt i sept for okt og nov. Desember har jeg oppjustert til mellom $11.000 for de minste og $16.000 for de største.
Om noen sitter på mer eksakt info, så setter jeg stor pris på tilbakemelding.
Det vil gi et lite overskudd for Q4-20.
Q1-21 vil bli meget bra, hvor kanskje innseilt overskudd vil være rundt 10% av dagens aksjekurs.
Ser vi fram til Q3-21, så blir det enda bedre, og vil holde seg høyt, om de nå signerer kontrakter som varer 1-2 år.
Så min konklusjon blir at Dnb sitt bull senario:
aug-21 = NOK 11,50
nov-21 = NOK 16,40
Er høyst reell, og kanskje konservativt, om rater som rapporteres holder framover.
Min strategi blir akkumuler og gjøm på kistebunn de neste 9 måneder.
Vi er kun 5 uker unna Q1-21, og da begynner virkelig moroa :)

Mpc Q2-2021:
https://www.mpc-container.com/investors-and-media/financial-reports/mpc-container-ships-asa-reports-q2-and-six-month-2021-results/
Mpc H1-2021:
https://www.mpc-container.com/files/Public/17513/3399352/mpcc-h1-2021-financial-report.pdf

Her er en analyse fra vår regnearkekspert Helg11:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1a3YdATxno422KLYmlJAnTShft2cEaPunfYXI1AEQrTk/edit#gid=124036591
Teknisk analyse 13.4.21 fra Hammers:
https://www.tradingview.com/x/XlQNMdig/
Teknisk analyse fra Krosta 16.4.21:
https://s3.tradingview.com/snapshots/m/mdyELMDJ.png
Redigert 19.08.2021 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
VolumOpp
13.08.2021 kl 13:45 7058

Ny trigger for økning i ratene.

"There is still no indication when operations at a container terminal in the world’s largest port will resume following a single Covid outbreak earlier this week.There is now more than 200,000 teu worth of boxships anchored off Ningbo"

https://splash247.com/all-eyes-on-ningbo-as-global-supply-chains-await-news-of-terminals-reopening-time/
Redigert 13.08.2021 kl 13:45 Du må logge inn for å svare

Nå, skal malingen tørke noen dager?
Kjenner litt psykologi i aksjen nå, sidelengs på kort sikt +/- Ser enda ut til å følge trendkanalen og det er positivt og viktig nå.

Ratenivået er nå kommet på et såpass høyt nivå at rederiene har inntekter nok til å nedbetale gjeld i et svært hurtig tempo og likevel ha midler nok til å drifte flåten og utbetale raude utbytter. Når nå denne situasjonen synes å ville vedvare ut mot 2026 så blir disse selskapene å betrakte som solide pengemaskiner. Aksjonærene vil få tilbakebetalt innsatsen med god margin og samtidig få en meget hyggelig verdistigning på sine aksjer.

Det kan derfor synes merkelig at kursen ikke beveger seg mer oppover. Hvis det da ikke er sterke krefter som ligger bak og bevisst bidrar til å holde kursen under 27-28 og derved melke utålmodige småaksjonærer som har fått tvilen i seg om der er mer å jente på oppsiden. Men det er det. Ganske så mye mer også. Det vil dem som utviser en smule tålmodighet få glede av.

Sterke krefter her er de utålmodige. Songa, Blystad & co handler med begge hender og gir den prisen småsparere lemper ut for.

Har fulgt med her i hele sommer, men først nå har jeg fått opprettet en konto her for å takke for innsatsen til alle de som har oppdatert regneark og bidratt med innsikt fra forskjellige områder i og rundt shipping. Så tusen takk for all innsats og god tone! Utrolig befriende å følge med på en sånn tråd nesten uten unødvendig hausing eller nedsnakking.

Oversikt over skrapede skip første halvår.
10 containerskip, 7 av dem feedere.
En stund siden jeg leste om ordremengde, men så vidt jeg husker var det da 28 feedere i bestilling, og med 7 skrapet blir jo veksten ikke så stor.

https://www.hellenicshippingnews.com/demolition-activity-up-40-versus-2020/

Redigert 13.08.2021 kl 15:12 Du må logge inn for å svare

Det er vel valgets kval her nå for kjøpere som etterhvert registrerer at salgsviljen gradvis avtar. Greit så lenge man er kommet inn med det man har tenkt, men desto verre dersom man holder på å laste opp i store kvantum. Da er det vel snart bare et alternativ igjen for å komme i mål før Q2..

Det er noe som forteller meg at miljøvennlige skip ikke nødvendigvis blir så lettvint å få til.

"The worst-case scenario for shipping is that truly green hydrogen production technology is never found and new hydrogen propelled ships that are built today are banned from entering ports tomorrow."

https://gcaptain.com/hydrogen-not-green-alternative-ships/
Kbkristi
13.08.2021 kl 16:36 6395

Harpex stabiliserer seg. Kun 1.100 TEU som øker med $1.000. Resten uforandret.

Ja, det er nok greit det etter 14mnd med stigning. Blir spennende å se hvordan det utvikler seg videre. På 2000 tallet var det jo en 5 gode år uansett om det gikk opp eller ned.
andemorr
13.08.2021 kl 16:51 6400

Har gått short MPCC nå, gjorde det samme forrige gang den lå på 28. vi får se hvordan aksjen beveger seg i fremtiden. En ting er jeg dog ganske sikker på: de fleste småaksjonærer kommer til å sitte med ett solid tap om noen måneder. Dette snur raskt, og når det først gjør det så kommer det til å gå raskere nedover enn det har gjort oppover.

Jøss for en logikk, følger du med i timen i det heletatt? Samma det egentlig, men lykke til. Det trenger du..
andemorr
13.08.2021 kl 16:58 6530

se her ja, viktig å bli hårsåre med en gang noen går imot røkla her inne :-)

Ikke unormalt at man bedømmer en situasjon ulikt. Hadde vi ikke gjort det ville det ikke eksistert noe marked. For dersom du skal kunne kjøpe en aksje må det være noen som er villige til å selge.
Skjønner ikke at du finner noe hårsårhet i de svar du har fått.
Lykke til med shorten! Hold oss oppdatert!

Få høre hvilke teorier du baserer dette på så skal jeg evt, bøye meg i støvet. Er ikke hårsår, men baserer alltid beslutningene mine på mest mulig tall og fakta. Utgangspunktet ditt så langt er ikke tall og fakta, så da venter jeg på en velbegrunnet avhandling fra deg.
Redigert 13.08.2021 kl 17:06 Du må logge inn for å svare
andemorr
13.08.2021 kl 17:14 6532

Tenker det er de samme som buller MPCC på disse nivåene som også bullet frontline på 120, nel over 30, gogl på disse nivåene, og når både taxisjåføren og tantepose har hørt om aksjen så er det på tide å tenke seg om. Du får bare respektere at noen har opplevd dette en del ganger, og når disse aksjene først begynner å falle går det raskt. Når containerratene normaliserer seg så skal du nok se MPCC nede på 5-15 igjen, nøyaktig det som skjer HVER gang en aksje går slik som denne nå har gjort. jeg har ikke dårlig tid, men det kan være en del nye i markedet som faktisk ikke forstår dette, og de har kanskje godt av noen som ikke bare ser oppside i enhver case hele tiden. Tiden vil vise, men jeg føler meg rimelig sikker på at folk som har gått inn i mpcc på disse nivåene snart vil være i minus. Må jeg også minne om at de største aksjonærene i selskapet faktisk solgte sine aksjer? Skulle tro det var en grunn til det og. Ha en fin helg!

Kan jeg spørre deg hvorfor du shorter et selskap som etter alle solemerker kommer til å firedoble resultatet sitt fra Q1 til Q2, og firedobble igjen fra Q2 til Q3?
Det er mange andre selskaper som har mye dårligere utsikter på børsen, for å si det mildt.

Og hvordan går man frem? Regner med at du må ringe en megler. Hos de meglerne jeg har konto hos, står det "KAN IKKE SHORTES" på MPCC.

Og hva koster det i renter og hva er kravet til dekkning? Har aldri shortet noe selv, men er nyskjerrig på hvordan men går frem.
andemorr
13.08.2021 kl 17:27 6548

At de dobler eller tredobler resultatet kan fort være priset inn alt. For å shorte er du avhengig av at din megler har aksjer til utlån, da er det "bare" å selge aksjer du ikke eier, så er du short. Hvis du ikke har mulighet for å shorte kan det bety at din konto ikke har shorting tilgjengelig eller at din megler ikke har aksjer tilgjengelig for short. Kan ofte hjelpe å ringe megler, men de vil nok ta noen kroner for å finne aksjer du kan shorte.

Takk for svar. Det er slik jeg har forstått det.

Når det gjelder nedsalget fra Star Spike og CSI ,så synes jeg ikke det ser ut som noe annet enn at de ballanserte porteføjen sin. MPCC hadde gått så mye opp
at de simpeltent måtte selge en del for å spre risikoen sin. MPCC utgjorde en for stor del av investeringene deres, og jeg antar at de har interne regler for slik.

Vil ikke det bare si at det ikke er gjort noen slutninger, fordi det ikke er noen ledige båter å slutte?? :)

Dette var jo ikke tall og fakta da, men som sagt så må du ha lykke til. Du får heller bare fortsette å kalle meg hårsår, for å bøye meg i støvet etter denne avhandlingen, det gjør jeg ikke.

Hvem vet, men det kan gå åresvis før kursen er nede på dette nivået igjen, så det er kanskje ikke så lurt å shorte for mange akjer i denne. Du sier du har god tid, så da satser vi at du har nettop dèt..
Svar
13.08.2021 kl 18:22 6394

Dette er jo fantastisk, jeg beregner at min investering dekkes opp av utbytte. Hvis du shorter Mpcc ned til 5 kroner har jeg i tillegg gevinst på 5 kroner. Hvis jeg da i tillegg er med på shorten ned til 5 kroner vil jeg bli en velstående herremann.

Kunne du hjelpe meg med hvordan jeg shorter utbytte, så de andre får mindre utbytte enn oss.

NetromK
13.08.2021 kl 18:59 6212

Harpex/NewContex -
At rateoppgang stoppar/ikkje forandrar seg, kan det etter kvart vere dels fordi det ikkje er ledige skip å kontrahere?
Vessel Value vert justert sjølv om det ikkje er solgt skip, men vert rater justert utan at det er inngått nye kontrakter?

Det hadde vært supert hvis noen kunne legge ut ukeskommentaren fra New Contex

Jeg er litt enig i Bestemor Duck. Spørsmålet er hva som er priset inn i kursen i dag. Vi er tross alt en stor shippingnasjon her på berget, og vi må anta at alle investorer har god innsikt i marked, rater og selskap. Jeg hadde ikke turt å shorte butikken, men slik jeg leser stemningen i aksjen allerede i dag, så er jeg skeptisk til den store oppgangen på kort sikt.
Struts
13.08.2021 kl 20:56 5786

Noen slutninger rapportert gjennom uken:

=Robin 1= Sub P 2872 Yangfan Zhoushan 2009 - Maersk Line Ltd - 3 yrs USD 30500
=Queen Esther= Sub P 2194 Guangzhou Wenchong 2016 - Pasha Hawaii - 1 yr USD 80000
=Diamantis P= Sub P 2008 Stocznia Gdynia 1998 - CNR - 39 mths USD 27000
=Hansa Flensburg= Handy 1740 Binjiang 2000 - Yang Ming Marine Transport - 3 yrs USD 30500
=Ultima= Feedermax 1103 Kyokuyo 2013 - TS Lines - 3 yrs USD 20000

Raten for den første er altså lik den nest siste, på tross av 1100 TEU (+) forskjell i størrelsen. Vet som vanlig ikke hvorfor, men fristende å gjette på at Maersk allerede hadde den første sluttet inn fra før (lav rate), og benytter seg av et vindu for å kontrollere, evt at perioden er sluttet basis "commencement" slutten av året eller en gang neste år. Men det blir jo ren gjetning. Ultimo er jo egentlig lille =ULTIMA= best, nesten som om man kjøper en Lamborghini-bobil (nei, en Ford Fiesta variant) og så leier den ut for 3 år til bare 20000 NOK i måneden. Da er man jo raus, alternativet er jo i $, og så skal man vurdere om leietager Coops, Kiwi eller Rema 7000 skal betale i €, pesetas eller krypto.

Ok, $ 80,000 per dag i 1 år er også ok. Føler meg nesten blasert. Men bare nesten, pengene er ikke mine. Heldigvis nær sagt, Onkel Skrue McDuck hadde sannelig sine problemer han også. Donald og. Jeg lurer selv på om jeg skal skifte nick til Guffen, Strutser er litt hissige, Guffen var sånn passe lat.

Uansett, riktig god helg!

Redigert 13.08.2021 kl 21:02 Du må logge inn for å svare
Askoeik
13.08.2021 kl 21:02 6038

Det er ikke uvanlig i det hele tatt å tenkebi de baner, og det er absolutt en fornuftig skepsis. Jeg tenke akkurat slik da aksjen kom til 17kr for første gang. Ettersom jeg var så godt inne i aksjen og markedet, kunne jeg ikke forstå at ikke fremtidig cashflow og sannsynlige rateoppganger ikke var priset inn i aksjen. Jeg luftet bekymringene mine her, og fikk foe så vidt gode svar fra "go'gjengen" men valgte å selge rett før turen til 28.
Nå var det for så vidt helt greit, for jeg fikk min første sønn i perioden jeg satt utenfor, så da var det rett å bruke energien på andre ting enn å følge med på aksjer.

Uansett, jeg var heldig nok til å komme inn igjen på 21/22 og jeg har i alle fall ikke tenkt til å selge med det første. Selv om det er rimelig å anta at mye burde være priset inn, må. man ikke glemme den skyhøye EPS for de neste årene som rettferdiggjør prisen allerde. I tillegg agerer markedet på kort sikt, analytikere gir ikke høyere kursmål før forventninger legges frem, og jeg tror ikke mange andre enn de største proffene har satt sammen et like bra regneark og informasjonssamfunn som denne tråden har samlet. All informasjonen vi har akkumulert på over et halvt år er nok noen årsverk og er verdt mye. Ja, markedet bestemmer prisen, og det koker nok ned til hvor lenge man forventer at ratene er gode. (ratene kan falle mye og fortsatt være bedre enn noen gang de siste 20 årene) dog, gitt den siste tidens utvikling av verdenssituasjonen kan der se ut til at mye taler for at fraktmarkedet vil være lukrativt en stund.

Jeg prøver ikke å overbevise meg selv eller noen andre.og logikken i poenget er helt rimelig, men poenget mitt er at man burde være forsiktig med å legge for mye i hvor mye "alle andre" vet, eller burde vite, eller projisere seg selv på andre. Jeg gikk glipp av et per kr. Per aksje på det sist.


Hadde kladdet denne som et innspill til CatchTrader og delvis denne «Bestemor Duck» som han henviser til, :-) men så nå de gode betraktningene dine Askoeik, så jeg henger meg bare på..

Personlig så ønsker jeg ikke stor oppgang på kort sikt. Vi har vært gjennom en sunn korreksjon der det nå blir veldig greit dersom kursoppgangen står noen lunde i stil med selskapets inntjening. Da unngår vi høydeskrekk, samtidig som at meglerhusene kan komme med fornuftige kursmål som er mer til å stole på enn et visst et som vi har friskt i minne. Selv støtter jeg mine beslutninger på at superratene vi nå er vitne til vil gjøre seg gjeldende fra Q3 og utover de neste årene.

Med tanke på stabiliteten i denne aksjen, så er det positivt at mange av kontraktene som inngås har lang varighet. Dette understøtter også at selskapet kommer til å tjene gode penger i flere år fremover. Strategien ledelsen antyder er at det blir utbytte til aksjonærene, noe som vil medvirke til mindre volatilitet i kursutviklingen. Ikke minst det faktum at Blystad & Co nå velger å kjøpe seg opp med betydelig flere aksjer i tillegg til de opprinnelige som de mottok fra salget av Songa, vil medføre en mer stabil kursutvikling.

Bestanddelen av aksjonærer har nå en betydelig «faglig pondus» sammenlignet med tidligere i vår da aksjemeglere i fond og finansintitusjoner styrte showet. Det er også utstedet 50 mill nye aksjer som har gått til den «faglige pondusen.» Med andre ord, så er MPCC mindre ømfintlig for hva fremtidens nervøse småaksjonærer skulle finne på. Det er noen som fortsatt kaller MPCC for en folkeaksje, med hentydning til noen gamle oppbrukte morsomheter. Til dem er det bare å si at da har dem ikke lest Struts sine daglige oppdateringer vedr. top 50

MPCC kan heller ikke sammenlignes vedr. risiko som befinner seg i noen av selskapene som ikke tjener penger. Dette kommer også stadig opp som et argument, noe jeg ikke anser som relevant i det hele tatt.

Med bakgrunn i langvarige kontrakter på høye rater, vil MPCC ha en lys fremtid og vil tjene bøttevis med penger. Derfor er det helt uproblematisk om vi nå går fremover mot q2, sidelengs på lave volum. Oppgangen og utbyttene kommer, det er jeg for min del helt trygg på, så får folk bare shorte i vei dersom de tror dette fører til livets lykke.. Jeg tror Q2 og ikke minst Q3 fil bevise at aksjen i dag er på billigsalg, men så klart, det er opp til hver enkelt å avgjøre hva man gjør.

andemorr... Short meg her og short meg der, hvem bryr seg, du er så lite original. Vi har spist mange som deg her inne til frokost, lunch og middag... et par tygg og neste dag ligger du i bunnen av toalettet. Et trykk og du forsvinner ut i evigheten sammen med dine likemenn.
Kbkristi
13.08.2021 kl 22:14 6290

Jo, takk for slutningene Struts. $ 80.000 pr mnd er ikke å kimse av.
Og urokråker som andemorren skal dere ikke bry dere om. Han besitter ikke noe kunnskap om containershipping i det hele tatt.
Det er bare å klikke på navnet, så kommer alle hans innlegg på forumet opp. Og alt er bare visvas i en setning eller 2.
Der ser dere han har brent seg i Nel og andre selskaper.
Ingen vettuge mennesker shorter et selskap som Mpc.
Om du shorter et selskap, og de gir utbytte, så må du selv betale utbytte til den som har leid ut aksjene sine til short, samt en gedigen rente.
En satt short i Mpc kan fort gi en tvungen stopp loss med store tap.
Dessuten gikk Norske Bulls også på en smell, etter å ha anbefalt salg av Mpc for for 2 dager siden på kr 26,02.
I dag er ble anbefalingen KJØP på kr 26,89 (ikke handelbar kurs forresten, men det er det de sier).
Mange vil ha denne aksjen framover, så pass dere hvem dere lytter til.
De som har fulgt tråden vet forskjell.

Like fra meg også!

Tror anda fløy og gjemte seg for flere timer siden. Gribbene serverte for mange vanskelige spørsmål..

Egentlig ikke spennende lenger... For Biden's dtimulipakke vil presse ratene i flere år fremover

Det som er spennende nå... er manipulering og eventuelle blokksalg

Lykke til, alle sammen