GOODTECH undervurdert


Etter å ha lest meg opp på selskapet anser jeg det som et av børsens mest undervurderte selskap. Oppgangen forventer jeg kommer basert på det fundamentale kombinert med deres posisjonering innen fornybar energi. De omsetter for det dobbelte av MCAP og dette er sjeldent for et grønt selskap som Goodtech. Fremtiden er både elektrisk og automatisert. Goodtech hjelper med å gjøre arbeidsprosesser bedre, effektiviserer operasjoner og bidrar til bærekraft innenfor industri, prosessleveranser og miljøløsninger.

Goodtech har siste året fått flere kontrakter innenfor miljøvirksomhet på Åland. Fra siste kvartalsrapport:
«Prosjektet befester Goodtechs posisjon som en viktig samarbeidspartner i større komplekse VA-prosjekter i det svenske markedet, og en viktig bidragsyter til å sikre tilgangen til den viktigste ressursen vi har – rent drikkevann.»

De har økt driftsomsetningen sammenlignet med samme kvartal i fjor, og ligger an til å få en høyere driftsomsetning totalt i år enn i fjor. Dette har de klart til tross for covid-19. Og noe av forklaringen kan vi også finne i kvartalsrapporten for 3. kvartal:
«Gjennom høsten har vi sett en økende oppblomstring av nye smittede av koronavirus (Covid-19) både i våre områder og ellers i verden. Samtidig har dagens Covid-19 situasjon belyst behovet for økt automatisering og digitalisering hos våre kunder. Dette er Goodtech godt posisjonert til å dra nytte av og vi fortsetter å trappe opp vår digitale satsning.»

I tillegg vil de møte mye politisk velvilje siden de jobber innenfor mange områder som treffer FNs bærekraftsmål. Bærekraftsmålene som er mest aktuelle for Goodtechs virksomhet er knyttet til rent vann, ren energi, industri, innovasjon og infrastruktur, og det å stoppe klimaendringene.

Her er det bare å ta plass. Med ny ESG-fokusert CEO og kontrakter i vente er det et spørsmål om tid før flere får øynene opp for Goodtech.
Redigert i dag kl 22:11 Du må logge inn for å svare

– Selskapet er inne i veldig mye forskjellig, og mye av dette er grønt; vannrensing, biogass, havvind og energigjenvinning for å nevne noe. Det er imidlertid få som har fått det med seg, og her håper jeg den nye konsernsjefen blir tydeligere på å synliggjøre verdier, sier Myrholt.

Hentet fra: https://finansavisen.no/nyheter/industri/2020/11/10/7586045/tidligere-sparebank-1-markets-analytiker-thomas-myrholt-mener-goodtech-prises-helt-feil
Bobby
14.12.2020 kl 12:46 5939

Støtter den. Satser på at ny konsernsjef klarer å synliggjøre verdien i selskapet, samt øker marginene på oppdragene. To viktige oppgaver som kan løfte God markant de kommende kvartaler. Fint å sitte med en god post her.

Investtech har goodtech som nyttårsrakett, de bruker å treffe :)
canarias
14.12.2020 kl 20:39 5727

Goodtech som Nyttårsrakett ja Backtrader, og en av de få på listen hvor de selv eier aksjer i.så troen er ekstra sterk.

Spettet ute av bildet. Da kan reisen begynne!

Takk for svært GOD info. Har ALDRI likt at han har vært inne i selskaper jeg investerer i..... Blir bare tull og han tjener 10-20 pst.

Har Nel sånn ca ti-doblet seg etter at Tycoon solgte seg ut? :)
Just saying.....
canarias
07.01.2021 kl 17:23 5003

Mer enn 10 dobling , samme kan skje i Goodtech.

Det meste stemmer i denne aksjen nå. Den grønne bølgen herjer for fult. Er nesten ingen andre norske selskaper med den kompetansen de har innen automasjon rettet mot ESG. Og de som driver med det samme, hva er deres MCAP?

Kanskje reprisingen vil vekke ham med et brak? :)

Vekker vel flere. Denne virker utrolig undervurdert. Bare å handle.
bellx
08.01.2021 kl 08:22 4583

Da har sundt bare 70K igjen etter siste salg.
Rotary
08.01.2021 kl 09:11 4532

Da er nedsalget over, og oppturen såvidt i gang.
Hold på hatten!

Dette kan bli gøy i ukene og månedene fremover!
awkward
08.01.2021 kl 13:01 4333

Særdeles spennende nivå teknisk her nå.
canarias
08.01.2021 kl 15:04 4237

Vi vil få bra belønning her fremover. spesielt ved å være langsiktig.

awkward, TA er helt perfekt, innsidekjøp helt perfekt, interessen er helt perfekt. ALT tilsier en kraftig rekyl :)

Da var det lite til salgs plutselig. Akkurat som antatt. Hyggelige tall på en fredag. GOD helg folkens

Kan bli en pang-åpning på mandag :)

Det tror jeg og. Et av svært få ESG-selskap som går i overskudd. Når de markedsfører sine grønne verdier og begynner ekspansjon kan de forsvare en kurs på 50-100kr per aksje
Redigert 09.01.2021 kl 11:10 Du må logge inn for å svare

Kan vi forvente kursmål og analyser neste uke? Kommer det nyheter om ESG-kontrakter eller utskillelse av grønt segment kan den eksplodere

Se prisingen av ESG-selskaper med enorm gjeld og lite inntekt. Priset 10-15 ganger høyere enn Goodtech kun på tro, håp og kjærlighet.
Latterlig latterlig billig. Burde forlengst vært priset til over 1 milliard. En kurs på 3-4 gangen dagens kurs kan lett forsvares ila 2021.

Hold på hatten i neste uke. Just saying :)

Kopiert tekst!

"GOD kan seriøst gå 15x om de skal prises likt.

Anbefaler alle å ta en kikk på miljøvirksomhetene til både goodtech og vow, og prøve å forklare hvorfor de prises med så stor diff.

Når noe er så åpenbart bruker reprising å gå fort.

VOW er nok svært interessert i Goodtech sin inntekt på 450mill, OG de tjener penger!

Er skrevet noe analyser på selskapet, men ikke fra meglerhus..enda

https://docs.google.com/document/d/11oXIAVc6C20aBYUIqUM-UFatvsjnIP_KtNu3pB26vQ4/edit#heading=h.xm28utjr44zs"

Klipt ut fra mynewsdesk.com :

Margrethe Hauge (49) er ansatt som ny konsernsjef i Goodtech ASA og skal videreutvikle Goodtech som teknologi- og ESG-selskap.

Hauge kommer fra stillingen som administrerende direktør i TekniskBureau AS og har bred industriell ledererfaring fra TTS Group ASA, MRC Global Inc. og Kverneland Group ASA.

- Margrethe Hauge er en resultatorientert og sterk industriell leder med kraft til å realisere Goodtechs strategi om å digitalisere og automatisere industrielle prosesser i det grønne skiftet. Stadig flere ser mulighetene i fornybare og bærekraftige investeringer, og der er Goodtech godt posisjonert, sier styreleder Stig Grimsgaard Andersen i Goodtech ASA.

Goodtech er en ledende nordisk miljø- og teknologileverandør hvor kjernekompetansen er konsentrert om automatisering, industriell IT, miljøteknologi og avansert industriell produksjonsteknologi. Selskapets visjon er å være førstevalget for industriell effektivitet. Selskapet satser for fullt på vindkraft og andre deler av fornybar energisektoren, og vant tidligere i år en kontrakt med Wood for det flytende havvindprosjektet til Equinor på Hywind Tampen.

- Jeg ser frem til å bli kjent med det fantastiske teamet og kundene i Goodtech, og bidra til å videreutvikle selskapet som et ledende teknologi- og ESG-selskap i Norden. Selskapet har tung kompetanse på miljø- og industriteknologi, og er godt posisjonert når stadig flere bedrifter og prosesser effektiviseres og digitaliseres, sier påtroppende konsernsjef Margrethe Hauge i Goodtech ASA.

I tillegg til sin ledererfaring fra norske og internasjonale industriselskaper, har Hauge relevant og bred styreerfaring. Hun er i dag styremedlem i Borregaard ASA, GIEK og Salmar ASA, og har tidligere hatt styreverv i forskningsstiftelsen AFF, Bjørge ASA og Codfarmers ASA. Hauge har i flere av sine stillinger og verv vært tilknyttet Hitecvision-systemet.

Ny CEO som uttaler at det skal videreutvikles som et ledende ESG-selskap er musikk i mine ører

Over 15 kr kjapt. Litt motstand på 18 kr. Say no more.....
awkward
10.01.2021 kl 19:52 2709


Dette blir som å tale for sin syke mor, all den tid jeg er aksjonær her, men tillater meg likevel å komme med en liten anbefaling/oppfordring til medaksjonærer.

I den gale verden vi lever i per idag, hvor NEL prises til tett på 50 mrd, og esg generelt har en helt absurd prising, så burde man tillate seg å tenke to ganger før man sier seg fornøyd med kjappe 10-20% gevinst her.
Det er skarve 27 mill aksjer tilgjengelig i dette selskapet. 350 mill mcap.
Nylig har det vært et betydelig salgspress, hvor 10-12% av disse aksjene skulle avhendes over børs, takket være kortsiktige kjendisinvestorer.
Disse er nå ute.

Nå har det kommet på plass ei drivende dyktig dame på topp her, som garantert vil ha betydelig fokus på grønnvasking av selskapet.

Selskapet har fått betydelig fokus innad i XI-sekten, tilsynelatende også positiv oppmerksomhet i siste podcast derfra (podcasts er fremmed for meg, så det er kun videreformidlet fra min sønn, en av tilhørerne i nevnte sekt)
Fremstår kanskje som et sleivspark dette, men det er drivende dyktig folk der, som tidligere har hjulpet selskaper til å få et skarpere fokus.
Siste eksempel er vel Hyard, hvor jeg personlig hoppet av altfor tidlig med en betydelig del av min posisjon i selskapet. Jeg har stadig noen aksjer igjen, men jeg så ikke den enorme oppsiden som lå der på såpass kort sikt (for øvrig fortsatt svært positiv til det selskapet etter gavepakken fra regjeringen forrige uke)


Kort fortalt - se an utviklingen her noe før dere gir fra dere svært rimelige aksjer.

Salgspresset fra de to-tre store er borte.
Selskapet begynner å få oppmerksomhet, i en esg-gal verden.
Selskapet har særdeles lav markedsverdi per idag.
Markedets laveste mcap i forhold til omsetning?
Omsetning behøver naturligvis ikke være en treffende indikator alene, men sammenlikn gjerne omsetning og resultat med andre esg/semi-esg selskaper!

Dersom NEL øker med 1 krone en dag, så er det 1,4 milliarder kroner i økt verdi. Dersom GOD øker med en krone,så er det 27 millioner kroner.
De omsetter for øvrig for omtrent det samme - selv om selskapene naturligvis ikke kan sammenliknes utover dette.
(GOD har jo grønne tall ;) )

Jeg påstår ikke at GOD burde prises til 50 mrd kroner. Men jeg klarer ikke å se hvordan de kun skal prises til 350 millioner kroner.
Spesielt ikke i dagens elleville marked.

Har du anledning til å både se og sitte lenger enn dit nesetippen rekker, så tror jeg du kan få svært godt betalt for å gjøre nettopp det.
canarias
10.01.2021 kl 20:44 2623

Vi tror de vil lykkes, alle forutsetninger ligger til rette for det.

Well spoken awkward;

Den podcasten skal du ta deg tid til å lytte til selv :)
Ingen ting er priset inn i Goodtech, absolutt ingen ting.
Husk at det kun er måneder siden den gikk dager uten omsetning, til nå, hvor det omsettes for millionbeløp hver eneste dag.

Og dette vil øke betydelig fremover!!

Uken som kommer kan bli minneverdig :)
Poffern_
11.01.2021 kl 13:12 1987

Hadde det vært mulig å gi en emoji, så skulle jeg gitt deg det:)

Meget velskrevet innlegg!

Det som gjør at vi sannsynligvis får en fin oppgang i GOD fremover er; nedsalg er unnagjort, og 27mill tilgjengelige aksjer - hvilket betyr at det skal lite til for en kursoppgang. I tillegg kommer vel et kursmål rett rundt hjørnet. GOD har en ESG del i seg, og når denne blir synliggjort så skal vi langt opp fra dette nivået.
GOD har nok potensiale til å bli en av vinneraksjene kortsiktig.

Det meste ligger til rette for at denne skal oppover

Hvorfor i alle dager velger folk å sikre gevinst idag!!?? Det ble kjøpt tunge volum i går, og likeledes opp til og over 14 kr idag. Så skusles det nå bort prosenter under 14 kr!!??
Redigert 11.01.2021 kl 13:36 Du må logge inn for å svare

moneymachine, la nå øretrillerne få være med på moroa, man kan vel ikke bare "kreve" at alle sitter long, som du og jeg :)

Mellom 5 og 10 pst OPP på en rød børs har jeg aldri hørt noen klage over før, faktisk :)

Snur børsen opp, så kan slutthandelen bli heftig, en nydelig børsdag for Goodtech.....
Redigert 11.01.2021 kl 14:10 Du må logge inn for å svare

Da fikk jeg tak i 10k her nede og det hadde jeg ikke trodd når dagen startet for å si det sånn.

På et eller annen tidspunkt får man håpe at løkene holder seg unna denne.

Omsettes for langt over 20 mill og har langt over 1000 handler intradag. God inngang for mange på tampen.

Snur sutringen til å si; NOK EN FANTASTISK DAG FOR GOODTECH! :)

...men fullstendig unødvendig. Kommer nok opp igjen, men hvorfor gjør man dette i GOD...en så underpriset aksje.

Moneymachine; rød børs, god oppgang i går, noen selger ALLTID på røde dager og KJØPER på blå, som ikke er BUTIKK. Sånn er det i alle selskaper :)

En flott børsdag for Goodtech med mange handler og betydelig volum.
H2TK
11.01.2021 kl 20:44 1334

Ja og 2 av disse handlene fikk jeg. Tvi tvi. Sitter long. Minimum 12 mnd eller 30kr. Nydelig inngang. Men ser at jeg var 2 uker forseint ute, men spiller liten rolle i det lange løpet.