Strong. En utbomba aksje med overskudd og utbytte. nr. 7 2018


Handel, enten det foregår på nett eller i butikken, er en del av framtiden.
Likeså kontanthåndtering.
Aksjeprisen i Strong gir deg nå godt over renter i lånte penger i bank. Med antagelser om dobling av aksje-prisen det nærmeste året.
Og antagelig er selskapet sikrere en banken, i en urolig verden.
Ikke luftige bioaksjer, men godt fundert arbeid og markedsøkning i en bransje alle bruker w.w.
En trygg investering man kan låne penger for å kjøpe!
Hvor ofte er det tilfelle?
Med godt etablert salgsapparat i mesteparten av verden, med mange egenproduserte løsninger og produkter.
Hjemmeside:
https://www.strongpoint.no/

Nærmeste Q, med ny leder, vil vise retning.

Forrige tråd:
https://forum.hegnar.no/thread/11289/view
Redigert 16.10.2018 kl 13:38 Du må logge inn for å svare

Hva hvis 4 aksjonærer tar hver sin Q og når den ene ikke kan delta bør en av de andre tre kunne steppe inn ? Jeg er gjerne med i en slik konstellasjon.
Redigert 14.10.2018 kl 22:14 Du må logge inn for å svare
14.10.2018 kl 22:15 2486

Og, de spørsmålene har jeg tatt videre G sammen med flere andre og mine egne. Tror det blir en god presentasjon på fredag

Godt å høre Collin.
tunktee
14.10.2018 kl 22:24 2453

Og jeg bor jo i Bergen Grantchester, så blir nok neppe aktuelt å reise til Oslo 3 ganger i året.
Men trenger den som sender inn en e-post på vegne av oss andre å stille på alle presentasjonene?
Det er så vidt jeg vet bare noen veldig få personer her som gjør det, så da er det få som kan ta jobben.

Etter mitt syn kan hvem som helt gjøre det, og det viktigste er at det er en som syns det er en kjekk utfordring.
14.10.2018 kl 22:27 2450

Grantchester skrev Godt å høre Collin.
Jeg har fått et solidt førsteinntrykk av vår nye CEO. Hel ved som vi liker å si. Nå tar vi Q først og så følger vi nøye med i fortsettelsen. I morgen starter en ny spennende uke i aksjen vår.
tunktee
14.10.2018 kl 22:27 2442

Kan jeg også bære med på. Vi er jo noen som har kontakt fra før, skulle gjerne sett at andre ivrige skribenter ble inkludert.

Jada, enig, tunktee. Men fint om man kunne hatt et lite system rundt det slik at det ikke bare renner ut i sanden.
Redigert 15.10.2018 kl 05:52 Du må logge inn for å svare
Casiasia
15.10.2018 kl 06:34 2276

No worries, Russebuss! Sendte deg en sms, men av erfaring er det ikke alltid den mottas før man slår av og på telefonen.
Gi beskjed neste gang du skal på studietur til Asia, så får vi se om våre veier krysser hverandre da, jeg er jevnlig i regionen. Har dine kontaktdata og du har mine per mail. Hadde vært hyggelig med en prat! Forøvrig anbefaler jeg Fullerton Bay Hotel neste gang hvis lommeboken er tykk nok. Dette er det lille moderne hotellet du ser ned på fra Marina Bay Sands, på andre siden av Bay-en. Diskret luksus.

Tror jeg ville vært forsiktig med å shorte olje/energi på noe annet en meget kort sikt, hører det er sterk etterspørsel fra kinesiske kjøpere før vinterkulden setter inn. Alle snakker om LNG, mulig det nye småskala-rederiet til Golar/HLNG/STOLT blir en vinner på lang sikt. Og selvsagt Strongpoint. Flytogkontrakten er en milepæl, ikke i størrelse, men strategisk.

Skal si det er fart i aksjen ( SOM VANLIG )
Ingen som har tro på bra tall ?
15.10.2018 kl 09:45 2161

Jeg tror talla blir alt fra bra til suverent, Viking. Heller mot at det kommer mye gode nyheter og en super presentasjon. Men, igjen og igjen det er for lite likviditet i aksjen vår, som vi vet. For få til å sette kursen. Noen helt få større fisk som ser bedre muligheter andre steder har priset oss ned samtidig med at sitat "mulighetene har aldri vært større". Jeg tror det er på tide å høste av alt det gode markedsarbeide. Se på APAC, det er ikke bare å gå å lande en slik krevende kunde uten at det er gjort et solidt arbeide i forkant. Igjen: bravo for det langsiktige arbeidet som Roine står for. Om jeg så skal være den eneste som har trua på han, så har jeg altså det. Jeg liker tilnærmingen til kunden og det er det som vil bære frukter i det lange bilde. Det negative er at det tar lengre tid enn vi trodde.

Er svært langt på vei enig med deg Collin
Håper du får rett med hensyn til RG også
Intet ville gledet meg mer
15.10.2018 kl 10:01 2126

Jeg har gått bak og sett hvordan Roine tenker og jeg mener det er helt riktig måten det jobbes på. Nå får han kritikk både øst og vest, så får jeg være han ene som tror på ham da. :)
sulzrox
15.10.2018 kl 10:15 2092

Utfra det du skriv Collin bør ein kanskje prøve seg på ein kort handel.
Kjøpe her under 9 kr og tippe på at ein kan selge minst 10% over.

Kommer det gode nyheter og god presentasjon på Fredag, vil volum komme inn i aksjen. I det minste på Fredag.
tunktee
15.10.2018 kl 10:17 2085

Avskrivning på immaterielle eiendeler kommer til å stupe i løpet av de neste kvartalene.

Henviser til note nr 11 i årsrapporten for 2017.
De immaterielle verdiene blir avskrevet lineært (med unntak av varemerke som blir testet) og de fleste av disse, med unntak av CUB, er snart ferdig avskrevet og vil utgå.

Det som kan motvirke en stor reduksjon i avskrivningen er kundene som fulgte med CUB (og muliges andre mindre oppkjøp). Disse ble ført til 13,7 mill og jeg vet ikke hvilken avskrivningsplan disse har. Kunder skal avskrives på 1-7 år, men tatt i betraktning avskrivningen i 1. og 2. kvartal er det lite som tyder på at det er raskeste avskrivning som gjelder.

Det er en krevende øvelse og gå år tilbake og regne ut avskrivninger mer nøyaktig, men fult mulig for den som gidder!

Kan for øvrig informere om at vi hadde en tilgang/tilførsel på teknologi på 22,8 mill i fjor. Regner med at dette i hovedsak er CUB.
Teknologi avskrives lineært over 10 eller 15 år, og utgjør derfor ikke mye per kvartal når vi er ferdig med større andre avskrivninger. (Gjensto kun ca 5 mill av disse i bokført ved årsskiftet. Noe jeg regner med avgår ila. året, kanskje noe avgikk allerede ved Q2)

Avgang i materielle verdier skjer også fortløpende, men der regner jeg med at vi med tiden gjør like mye investeringer som avgår fra regnskapet.
tunktee
15.10.2018 kl 10:42 2055

Jeg limer også inn dette i dag som en liten oppfrisking:
Må innrømme at jeg ikke tidligere har bitt meg merke i at vi er så stor på kontanthåndtering i Frankrike.

EMEA EMEA blir et stadig viktigere marked for StrongPoint. Hele 79 prosent våre kontanthåndteringsløsninger ble levert til land utenfor våre hjemmemarkeder i 2017. Aktiviteten i disse markedene har aldri vært større. Flere har nådd en kritisk størrelse, som sikrer en lønnsom organisk vekst. Våre M&A ressurser og vårt fokus har økt betraktelig i disse landene for å fremskynde vår utvikling i EMEA. I løpet av juni ble utrullingsprosjektet hos Alimerka fullført med vel 700 kontanthåndteringsløsninger. Disse er basert på en langsiktig leieavtale, som vil gi forutsigbare inntekter i årene fremover. Spania, vårt største marked i EMEA, teller nå 22 medarbeidere, og våre spanske kolleger har lagt bak seg et meget godt år. Dette markedet nærmer seg nå 3 000 installerte kontanthåndteringsløsninger. Oppkjøpet av partneren i Spania i desember 2016 er vellykket. En slik fremgangsmåte ønsker vi å kopiere i Tyskland og Frankrike. Sistnevnte passerte 2 000 installerte kontanthåndteringsløsninger, mens tallene for Tyskland og Belgia var noe lavere. Disse to landene har en stor base Select & Collect.

(Teksten er tatt fra årsrapporten 2017.)
Redigert 15.10.2018 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
tunktee
15.10.2018 kl 10:54 2036

Mornings Grantchester!

Jeg foreslår at vi gjør en sterk innsats for å få til noe ila. høsten, før årsskiftet.
Hvis vi i begynnelsen er noen få som begynner å samkjøre oss, så vil forhåpentligvis andre ønske hive seg på etter hvert.

Ha en fin varm dag på solkysten :)
Er faktisk opplett her i dag, så skal bruke dagen til det gledelige gjøremålet med å kjøre flere tilhengere med søppel på dyngen :)
15.10.2018 kl 11:22 1983

T: jeg ser ikke noen besparelse å snakke om her i det hele tatt i år? Og, det er EBITDA, cash flowen vi lever av og sikter oss inn på. På den andre siden har du helt rett, bunnlinja kommer til å slå skikkelig når avskrivninger av varemerke, immaterielle eiendeler og +++ er ferdig samtidig med at vi får omsetnings- og marginøkning. Et utbytte på 0,75 er slettes ikke utenkelig med den frie egenkapitalen vi da får. Det skulle bli en yield på 9% det og med litt vekst er dagens kurs innbetalt på cirka 10 år. Vi har en lys fremtid i Strong, kan ikke skjønne annet? Svinpelsene får bra fortsette å selge på best på kanskje det som vil vise seg å være maks dårlig timing. Jeg tror det.
Redigert 15.10.2018 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
LeifH
15.10.2018 kl 11:59 1934

Har strong virkelig hatt så store prosjekter at man kan forvente gode tall? Jeg trur ikke på tallene, og hvor blir det egentlig av kontraktene? Fremtiden til strong trur jeg på, men vi skal nok ned til 7.5, da blir det godt å kjøpe. :D
15.10.2018 kl 12:16 1904

Så lenge vi har en som tydeligvis skal ut med et betydelig antall aksjer, er det slettes ikke umulig at du får rett. Vær klar til å kjøpe om det skjer, for vinduet tror jeg blir lite.
tunktee
15.10.2018 kl 13:25 3245

Vi har diskutert temaet om EBITDA kontra EBT (resultat før skatt) før Collin, og det er greit å fortsette å være uenig.

Jeg sier min mening igjen for andre lesere; Vi trenger driftsmidler, og over tid må vi erstatte dem.
Disse kostnadene vil ikke gjenspeiles i EBITDA.
I tillegg må finanskostnadene normalt betales løpende. (Heldigvis har ikke vi så mye av de da.)
Ergo kan man ikke leve av EBITDA.

Når det gjelder immaterielle midler, så er jeg i prinsippet enig i at vi på sikt kan unngå mye av den kostnaden ved å fullstendig slutte med oppkjøp. (Selv om det neppe er et riktig politikk.)

Så til forklaringen på hvorfor de immaterielle avskrivningen vil falle vesentlig fremover (under forutsetning av at vi ikke gjør flere oppkjøp i nær fremtid.)

Nøkkelordene er lineær avskrivning og avgang.
I prinsippet skal en investering på f.eks 100 mill som avskrives lineært over ti år skrives av med 10 mill i året.
Det betyr at man ved det 10. året har full avskrivning og 100 mill i avgang fra anskaffelseskostnaden. Det neste året har man følgelig ingen avskrivning og/eller anskaffelseskostnad i regnskapene.

Limer her inn deler av note 11, 2017.

Teknologi
Anskaffelseskost per 01.01 148 220
Tilgang ved oppkjøp 22 825
Tilgang -
Avgang -5 100
Anskaffelseskost per 31.12. 165 946
Akkumulerte av og nedskrivninger pr 1.1. -137 048
Tilgang avskrivninger ved oppkjøp -
Akkumulerte av og nedskrivninger pr 31.12. -137 162
Omregningsdifferanser -1 309
Bokført verdi 31.12. 27 476
Årets avskrivninger -5 213
Årets nedskrivninger -
Årets endring omregningsdifferanser 549
Avskrivningsplan 10 og 15 år
Prosentsats avskrivning 7-10%

Som dere ser er bokført verdi 27,4, mens tilgangen i fjor var på 22,8 mill.
Differansen her er på 4,6 mill, og disse er sannsynligvis en rest av en større investeringer i fortiden.

Som dere ser så kan den tilkomne teknologi maksimalt avskrives med 2,3 mill per år etter planen.
Så da er spørsmålet om vi avskriver den siste rest av de resterende 4,6 mill i disse dager, og de dermed avgår.
Avskrivningen på teknologi vil altså falle fra fjorårets 5,2 til maksimalt 2,3 når de 4,6 er avskrevet.
For øvrig var avskrivningen for teknologi på 7 mill i 2016, med en avgang på 5,2.

Tilsvarende øvelse som over kan gjøres på kunder og software.
Redigert 15.10.2018 kl 13:27 Du må logge inn for å svare
JosMag
15.10.2018 kl 13:40 3233

https://www.telsystem.es/las-gasolineras-tambien-confian-en-la-solucion-de-gestion-de-efectivo-cashguard/
Spanjolene kjører på. Ser at de i markedsføringen har veldig fokus på at nye kassaapparater ikke er en utgift men investering. Løste vist også "problemet" med at stasjonen også godtok 200 og 500 EUR innbetalinger også. Blir spennende på fredag.
mvh JOHA12 (forsvant visst i forbindelse med et passordbytte e.l.)
15.10.2018 kl 13:49 3228

I terorien enig, men ikke fullt så mye i praksis da det i Strong er stor del kjøpte avskrivninger. All R&D kostnadsføres løpende og det er av forsiktighetshensyn. STRONG kunne, om de ville, aktivert dette og avskrevet og fått bedre resultat i dag. I Q3 vil vi se at kostnadsført R&D faller da det ble sluttført oppgraderingsprosjekter i Q2.
tunktee
15.10.2018 kl 14:23 3192

Hva er en "stor del" Collin?
Skulle så gjerne ønske at du hadde rett!
Gå til note 10 for materielle avskrivninger og observer at majoriteten er
Driftsløsøre, prod. utstyr og transportmidler og Bal.ført finansiell leasing.

Et godt eksempel på nødvendig driftsutstyr er investeringen som vi husker fra Labels av en heftig HP printer som erstatter offsettrykk.
Den er forhåpentligvis et knallkjøp, men varer neppe evig!


15.10.2018 kl 14:30 3167

Jeg husker da ikke så galt T? :)
Varemerke er et eksempel på avskrivninger som ikke kommer igjen og det samme med den store posten på immaterielle. Når de to er blødd ut vil tallene bli bedre - alt annet likt, tenker da på om vi ikke kjøper noe nytt?
tunktee
15.10.2018 kl 14:37 3138

Varemerker er immaterielle.

Total avskrivning varige driftsmidler (materielle eiendeler) 2017: 18 022 000
Total avskrivning immaterielle eiendeler 2017: 14 137 000

Edit: Må plusse på 383 000 på varige driftsmidler for bygninger. (Tomter avskrives ikke)
Redigert 15.10.2018 kl 14:42 Du må logge inn for å svare
15.10.2018 kl 14:41 3116

Nettopp. Da begynner vi å bli enige. Må ikke begynne å krangle nå. ;)
Heller en øl.
tunktee
15.10.2018 kl 14:44 3080

Vi har jo lært å ikke krangle min venn. Vi debatterer :)
Og ølet er en sikker plan, vet bare ikke når ;)
Regner med at du skriker ut hvis du plutselig er i Bergen!
Redigert 15.10.2018 kl 14:45 Du må logge inn for å svare
15.10.2018 kl 14:46 3063

Vær du sikker at jeg gjør. :)
Var ofte over til Bergen tidligere og sist overnattet jeg på byens beste hotell (Haukeland sykehushotell). Bedre pleie finnes ingen andre steder. De smurte niste til meg til og med.
tunktee
15.10.2018 kl 14:50 3031

Hahaha, regne med det var god mat, for x-en min var kokk der og hadde full kontroll på kjøkkenet!
(Fikk seg heldigvis jobb igjen i Nordsjøen når nedgangstidene var over i oljen.)
tunktee
15.10.2018 kl 14:52 2999

Nå skal jeg ut å bære mer søppel, snakkes :)
tunktee
15.10.2018 kl 15:48 2907

Beklager at innlegget ditt druknet i debatten JOHA/JosMag.
Hyggelig å se at du fortsatt er med oss og selv setter jeg alltid pris på lenkene som blir delt her. Går til spansktimer for tiden, men skjønner fortsatt ikke et kvekk :/
Redigert 15.10.2018 kl 15:48 Du må logge inn for å svare

Nye sedler for 50 og 500-lapper:

Er dette allerede oppdatert i runden med Cashguard som Strong gjorde det meget bra på i 2016, eller kommer det en ny runde med oppgradering som har CG? (altså, kan vi forvente gode inntekter på en ny runde?)

https://e24.no/boers-og-finans/norges-bank/naa-kommer-det-flere-nye-sedler-fra-norges-bank/24465740

Redigert 15.10.2018 kl 18:16 Du må logge inn for å svare

Kan (handel-) verden tenke seg, eller en tilværelse uten, C.G, Pricer eller SQS?
Med andre ord: Har Strong livets rett? At de går med edrulig overskudd og betaler godt utbytte vet vi. Likeså at deres markeder, eventuelt- hvis de har livets rett, er stort. - Hvis verden har glede og praktisk & økonomisk nytte av deres produkter.
Det som er frustrerende , er at det tar lengre tid å bygge industri i virkeligheten enn det gjør på OB/Ho.


sulzrox
15.10.2018 kl 19:36 2716

Ble 17 000 aksjer i dag med snitt under 8.30.
Det hadde eg egentlig ikkje trudd.
bernes
15.10.2018 kl 19:40 2702

Gratulerer Sulzrox. Håper du får en dobling innen 1Q.
15.10.2018 kl 20:03 2647

HitIT: det svinger mer og mer av markedsarbeidet til Strong ja. Vi leser stadig om fornøyde kunder og såkalte vellykkede piloter. Såkalte, for en pilot er ikke vellykket/suksess før ordren er der. S: knallbra kjøp tror jeg. Igjen: hvorfor i huleste selge nå med der positive bakteppe vi har?
Redigert 15.10.2018 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
HitIT
15.10.2018 kl 20:16 2616

Hadde markedet hatt litt mer kunnskap om hva som rører seg rundt Strong om dagen hadde kursen vært nærmere 20kr enn 10kr.
Dessverre ser det nesten ut til at det er kun vi lojale Strong gutta her på forumet som følger med.