OZZY1
08.01.2021 kl 09:58 2233

noen som har noe nyheter her ?

Tja- Men ser at i dagens utlagte Klimaplan for 2021–2030, at hydrogen er nevnt 61 ganger :-) .


https://www.regjeringen.no/contentassets/a78ecf5ad2344fa5ae4a394412ef8975/nn-no/pdfs/stm202020210013000dddpdfs.pdf
Redigert 08.01.2021 kl 16:59 Du må logge inn for å svare

Jeg blir ikke helt klok på selskapet; et slags grasrotselskap som også er kommersielt?
Dette i Meråker ser ut til å ha bra substans. Det blir veldig spennende å se verdsettingen ved børsnotering senere i år.
Er investert og venter.

De kjøpte aksjer i noteringen i Everfuel som har gått over 700% siden. Har kontaktet de og spurt hvor mange aksjer de sitter på

Tror de har 80k aksjer. Det står i forrige prospekt. Blir noen kroner.

Aksjen kommer til å gå ti gangeren når de går på børs. Er med og gleder meg

Siste nyhetene fra Greenstat og podcasten om satsingen i India.
Greenstat sin satsning i India:
http://www.cleanfuture.co.in/2021/01/05/greenstat-invest-india-hydrogen/

Greenpod episode 5 handler også om India-satsningen til Greenstat.
https://open.spotify.com/episode/6viQpKjTIwT3VMMfzqfA8Y

Jeg liker ikke så godt den India-satsingen. De er et lite selskap og burde få på plass kjernevirksomhet først. Synes ressursprioriteringen er merkelig.
Er forøvrig inne.
Sigsig
09.01.2021 kl 23:57 1409

De holder en digital presentasjon på First Tuesday nå på tirsdag https://firsttuesdaybergen.com/arrangementer/hydrogen-er-det-penger-i-det

https://www.facebook.com/848367791937735/posts/3546926088748545/?d=n

Kommentert av Greenstat:
Ettersom det er en + sak bak betalingsmur legger vi ut utdrag av teksten her:
"Glomfjord Hydrogen er i gang med forberedelsene til etableringen av hydrogenfabrikken i Meløy.

Selskapet skal levere hydrogen til franske Airl Liquide, som er et av flere selskaper som posisjonerer seg for å kunne levere flytende hydrogen til Vestfjordfergene.

Daglig leder i Glomfjord Hydrogen AS, Finn Nordmo, er optimist med tanke på muligheten til å kapre kontrakten med det fergeselskapet som vinner anbudet om driften av fergene mellom Bodø og Moskenes.

Denne kontrakten skal signeres i midten av juni 2021.

- Vi må starte nå for å være klar til levering av flytende hydrogen 1. januar 2024, sier han.

Finansierer opp
Norconsult er hentet inn for å forberede de kommende søknadene om bygging og etablering av et produksjonsanlegg for hydrogengass i Glomfjord, pluss fabrikken der gassen skal komprimeres til flytende form.

Meløy-entreprenøren Terje Halsan AS bidrar her med graving av groper for å ta jordprøver for Norconsult.

- Vi bruker 1,5 millioner kroner på denne prosessen, og forbereder oss nå på å hente inn kapital til neste fase, sier Nordmo.

Glomfjord Hydrogen AS skal produsere hydrogen gjennom spalting av vannmolekyler ved hjelp av elektrisk kraft. Dette produksjonsanlegget skal leveres av Nel Fuel AS, som eies 100 prosent av Nel ASA."

First Tuesday Bergen

Hydrogen - er det penger i det?
Tuesday, January 12, 2021 19:00 21:30
https://www.youtube.com/watch?v=csEDyYIM6KY

"Hydrogeninteressen opplevde en slags ketchupeffekt i 2020, godt hjulpet av blant annet EUs og Tysklands ambisiøse strategier.

Her hjemme er det også hydrogenfest på børsen, og rundt om i landet popper det opp hydrogenprosjekter, mye knyttet til maritim sektor. Det er ikke bare pilotprosjekter, allerede senere i år ventes den første hydrogenfergen å bli satt i drift. Norge er dermed godt posisjonert for å kunne bygge opp en hydrogenbransje, som kan gi grobunn for nye næringer – ikke minst her på Vestlandet. Men hva skal til for at det skal skje?

Tirsdag 12. januar inviterer Greenstat og First Tuesday Bergen til en kveld viet til hydrogen. Vi prater med Greenstats GEO Vegard Frihammer om status på hydrogensatsingene rundt om i landet, får høre mer om selskapets prosjekter og hvordan norske bedrifter kan tjene penger på hydrogen. Danske Everfuel har som mål å kommersialisere den grønne verdikjeden for hydrogen. De har fosset fram på børsen i høst, og vi får høre fra CEO Jacob Krogsgaard om deres satsning og hvorfor Norge er et viktig marked for dem.

H2Cluster ble tildelt Arenastatus i høst og leder Knut Linnerud kommer for å fortelle litt om klyngen, medemmene og muligheter for norske selskaper å hevde seg internasjonalt. Rett før jul kom nyheten om det som kan bli en gamechanger for norske hydrogenaktører, nemlig at Norge har sluttet seg til et europeisk industrisamarbeid for innovasjonsprosjekter innen hydrogenteknologi via IPCEI satsningen. Enova skal forvalte ordningen og vi får høre mer fra Sigmund Størset om mulighetene og hvorfor det haster med å sende inn søknad.

Vi får også besøk av hydrogen-entusiast og TOOL gründer Birgit Liodden som gir oss glimt fra livet som hydrogenbileier og som forteller om hvilke muligheter hun ser innenfor hydrogen fra sitt maritime perspektiv."

De jobber bra og ulikt andre grønne selskaper forsøker Greenstat å svelge over alt. Det liker jeg, man må være aggressiv og se etter vekst muligheter og heller droppe satsninger hvor man ikke lykkes.
Anbefaler alle å hoppe på ved neste emisjon som vil komme nå i Q1.