HEX - leverer til Erna om hydrogen! LIVE på nett i dag 13:00!

Slettet bruker
HEX 02.12.2020 kl 09:39 1343

Erna og regjeringen har bedt om innspill fra bransjen. I dag kl. 13:00 får de det! Dette er nok vel verdt å få med seg!

Statkraft, Hexagon Composites, Norwegian Hydrogen og Nel presenterer hva som må gjøres NÅ når det gjelder norsk hydrogensatsing! Dette smaker virkelig tungvekt ettersom Statkraft er med! Muskler som rekker når det gjelder finansiering der. Styreformann Knut Flakk representerer Hex.


INVITASJON TIL ÅPENT NETTMØTE OM FREMTIDENS HYDROGENINFRASTRUKTUR I NORGE ONSDAG 2. DESEMBER KLOKKEN 13:00

November 27, 2020

Statsminister Erna Solberg og olje- og energiminister Tina Bru avholdt nylig sitt toppmøte for hydrogen, hvor næringslivet ble invitert til å gi innspill til det kommende veikartet for hydrogen i Norge.

Nel, Norwegian Hydrogen, Hexagon og Statkraft inviterer derfor til et åpent nettmøte hvor DNV GL presenterer sin rapport: "Produksjonskapasitet og investeringer for hydrogeninfrastruktur i Norge".

Selskapene vil samtidig presentere sine innspill på hvordan Norge kan bygge opp og finansiere hydrogeninfrastrukturen, på bakgrunn av rapporten, og hvorfor arbeidet må starte nå.

https://hexagongroup.com/news-release/?newsid=2135192


Her ser man det på nett 13:00:

https://channel.royalcast.com/landingpage/hegnarmedia/20201202_3/
Redigert 20.01.2021 kl 03:33 Du må logge inn for å svare
kelle
02.12.2020 kl 10:09 1281

Ja. dette kan være viktig å få med seg.
Slettet bruker
02.12.2020 kl 13:53 1128

Har nettopp sett presentasjonen noenlunde (uten altfor store forstyrrelser) . Interessant. Tegningen på veggen var helt overtydelig. Myndighetene må på banen med investeringer for å akselerere utviklingen. Foreløpig henger norske myndigheter etter myndigheter i nasjoner som i dag er ledende innen hydrogensatsing. Energiminister Tina Bru var ikke tilstede, men hadde sendt inn en melding som helt klart indikerte at regjeringen er klar til å satse den som er nødvendig for å gjøre norsk hydrogensarsing ledende. Presentasjonen kan allerde sees i opptak. Link i trådstart.
Redigert 02.12.2020 kl 14:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.12.2020 kl 15:32 1068

2.12.2020, 14:41 · TDN Finans Delayed

HYDROGEN: RELATIVT BESKJEDEN INVESTERING SOM MÅ TIL FOR Å FÅ PÅ PLASS NØDVENDIG INFRASTRUKTUR -ERIKSEN I STATKRAFT

Oslo (TDN Direkt): Avdelingsleder for Hydrogen Ulf Eriksen i Statkraft mener det er interessant å se at det er en forholdsvis beskjeden investering som må til for å få på plass den hydrogeninfrastrukturen som han mener er nødvendig.

Det sier han under Arctic Securities' hydrogenmøte onsdag.

Eriksen refererer til rapporten til DNV GL, ved prosjektleder Magnus Killingland, som tar for seg minimumsinvesteringene som Norge må gjennomføre innen hydrogeninfrastruktur på regionalt og nasjonalt plan.

I rapporten kommer det frem at minimumsinvesteringer på det regionale scenariet vil ligge på 1 milliard kroner innen 2025, som vil fordeles over 4 elektrolysører og 15 hydrogenstasjoner. Dette vil kunne produsere 5.500 tonn hydrogen pr år, og forsyne 1.000 tyngre kjøretøy.

Det nasjonale scenariet i rapporten derimot innebærer omtrent ti ganger så mye kapasitet, med 50.000 tonn hydrogen pr år, fordelt over 20 elektrolysører og 40 fyllestasjoner. Dette vil ifølge Killingland kreve en minimumsinvestering på omlag 5,1 milliard kroner.

Killingland påpeker at som følge av skaleringseffekter vil både produksjon- og distribusjonskostnader reduseres kraftig på det nasjonale plan, og at disse investeringskostnadene dermed kan reduseres med så mye som 37 prosent pr kapasitet.

- Det trenger ikke koste så mye som det gjør i dag pr stasjon eller elektrolysør, understreker Killingland.

Knut Flakk i Norwegian Hydrogen sier under møtet at vi ligger godt an når det gjelder nyregistrering av personbiler med nullutslipp, med over 50 prosent andel personbiler som tilfredsstiller nasjonal transportplan for 2025. For regionbusser og lastebiler (tyngre kjøretøy) derimot ligger vi dårlig an, fremhever Flakk.

Flakk trekker frem fire "konkrete tiltak som er nødvendige":

Omgående etablere tilstrekkelig målsetninger for hydrogen infrastruktur.

Det offentlige må bidra med betydelig investerings- og driftstilskudd til hydrogeninfrastruktur i oppbyggingsfasen.

Bør forankres i en offensiv nasjonal strategi med klare milepæler, slik som blant annet Kina, California og EU har gjort.

Videreføre avgiftsfritak for hydrogen kjøretøy og gradvis innføre tilleggsbeskatning av tyngre fossile kjøretøy.

Prosjektleder Ulf Eriksen i Statkraft mener at investeringene på 1 og 5,1 milliarder kroner er relativt beskjedent for myndighetene.

- Men driveren for utbygging må være etterspørsel. Noen må ønske dette hydrogenet, påpeker Eriksen. Eriksen presiserer at for at dette skal fungere må myndighetene og industrien jobbe sammen.

Også konsernsjef Jon André Løkke i Nel deltok på møtet. Han sier at hydrogeninfrastrukturutbyggingen kan bidra til en positiv sektorkobling, hvor flere industrier og forbrukere kan dra nytte av det produserte hydrogenet. Løkke gjentar at det er "mange gryteklare prosjekter langs norske kysten, som vi kunne startet på umiddelbart".

- Hvis veikartet blir så bra som det høres ut som, er vi godt i gang, avslutter Løkke.

Lars Henrik Bjerke Lars.Henrik.Bjerke@tdndirekt.com Infront TDN Direkt
Redigert 02.12.2020 kl 15:32 Du må logge inn for å svare
kelle
02.12.2020 kl 16:08 999

Så veldig bra ut det der. Nå må bare politikerne følge opp og bevilge det som skal til , så går nok dette veien.
Slettet bruker
02.12.2020 kl 16:14 986

At Statkraft var med på laget i dag og egentlig gikk lenger enn de andre foredragsholderne når det gjelder mulighetene ved hydrogensatsingen i Norge, sier vel sitt...det meste... om hva som kommer (fra norske myndigheter)... :)

Når det gjelder Hex, er jo de veldig store globalt, men et velfungerende hjemmemarked å kunne vise til for det man driver med, er alltid gunstig.
Redigert 02.12.2020 kl 16:19 Du må logge inn for å svare
Carpen
02.12.2020 kl 16:47 914

intressant onlinemöte. Kursen på Hex borde ju gå upp idag särskilt som det är avknoppning Purus på fredag ? Men det är väl Everfuels nedgång som drar med sig Hex i fallet eller vad tror Ni ?