The Kingfish Company - Vinner 2021

Woody
KING 07.12.2020 kl 13:31 17410

Anbefaler å ta en seriøs titt på The Kingfish Company. Selskapet treffer i tiden og ser meget proft ut.

The Kingfish Company er et nederlandsk landbasert fiskeoppdrettsselskap som avler fisken Yellowtail Kingfish i RAS-anlegg. Fisken lever vilt på den sydlige halvkule og har en tekstur i retning tunfisk. Den har egenskaper som gjør at den kan brukes i en rekke retter, også som rå fisk i sushi. Fisken er ansett som eksklusiv og selskapet oppnådde priser på kr. 145 per kilo i tredje kvartal. Det er ventet økte priser utover i 2021 når restaurantene går som normalt igjen.

Per i dag ligger produksjonen på 650 tonn i Nederland, mens ytterligere 600 tonn er under bygging. Så starter det interessante:

The Kingfish Company skal i løpet av 2021 ti-doble produksjonen med ytterligere utvidelse tilsvarende 1750 tonn i Nederland, samt etablering på amerikansk jord med et nytt RAS-anlegg med produksjon på 6500 tonn. Beliggenheten blir i staten Maine på østkysten av USA, med storbyer som New York, Boston, Philadelphia, Washington DC og Chicago innen rekkevidde. Selskapet er "First mover" på en eksklusiv fiskeart i Europa og USA.

Produksjonen er så grønn den kan bli med egen produksjon av energi (solcelle), ingen antibiotika og vannet renses før det slippes ut igjen. Man kan helt klart kalle aksjen en grønn aksje. Bærekraftig mat vil komme med stort fokus fremover da matproduksjon er underkommunisert som klimaversting, men dette caset ville vært interessant selv uten en grønn bølge med et ettertraktet produkt, god ledelse og store vekstambisjoner. På anleggene produseres alt selv, fra egg til pakket fisk. Dvs. at man ikke er avhengig av partnere/leverandører og kan skalere ut fabrikker med bred geografisk spredning der det er folk, som tett på storbyer. Fisken er robust og egner seg godt for oppdrett, som er bevist de siste 5 år. Gjennomsnittlig produksjonskost ligger på kr. 59 kr per kilo med utsalgspriser på kr. 145 kilo.

Videre er planen å øke produksjonen til 46.000 tonn innen 2028. Neste RAS-anlegg blir trolig på vestkysten av USA (Los Angeles), som er nevnt og også naturlig.

Det finnes tilnærmet ingen oppdrett på Yellowtail Kingfish i EU og USA. Fisken har priser som ligger 2-3 ganger lakseprisen og selskapet trenger ikke tenke på konkurranse fra havbasert oppdrett, da det ikke egner seg for denne fiskearten nord på kloden. Laksekongen Gustav Witzøe er inne som investor og det er et godt tegn. Han kan sitt fag.


https://www.the-kingfish-company.com/

https://www.youtube.com/watch?v=pU9hIX1skwc
Redigert 21.01.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
Igjr
14.04.2021 kl 08:44 1025

Vil si at dette var en positiv oppdatering fra et selskap i vekst. Det skal skje ganske mye i løpet av de neste 2 årene og Kingfish Company er godt posisjonert til den planlagte veksten virker det som

Ting jeg merket meg fra rapporter er det oppnådde høyere pris på fisken sin en i 2019 (3-5% opp), utrolig positivt og viser etterspørselen for slik fisk når prisen stiger under Covid-19 der restaurant bransjen var helt død. Hvordan prisen blir når etterspørselen blir større.

I tillegg kommer DNB med en notis i deres morgenrapport og repeterer 34 NOK som kursmål.


Jeg gjør som Thomas Nilsen sier og startet bakerst i rapporten, men når jeg ikke skjønner hva jeg leser så hjelper jo egentlig ikke det :) Men jeg fant dette under Employee stock option plan (s53): "The company has issued a total of 2.121.763 options with an exercise price of € 1,2788 each". Betyr det at ansatte har opsjoner på å kjøpe en del aksjer til ca 1,3 EUR/aksje? Sammenlignet med dagens kurs så er vel det et positivt signal at de vil betale såpass mye? er ikke ofte sånne opsjoner satt på en veldig lav pris? Beklager om jeg har misforstått alt her.

Nå har de lagt ut ny aksjonær liste (oppdatert 31/3) og min kjappe analyse er at de øverste har økt litt og ingen av de som var på den forrige lista har forsvunnet. Kverva og Nutreco har ikke endret seg i det hele tatt. Positivt.
Igjr
14.04.2021 kl 13:45 927

Bra nytt dette @gronnvaskeren:

Positivt omtale på finansavisen og DNB er skikkelig Bull på caset. Føler likevel at mange som frekventerer på Euronext Growth heller veger "Lotto-aksjer". Om man har noe lengre perspektiv (1-2 år) skulle jeg tro at alt lå til rette for å investere i The Kingfish Company.
https://finansavisen.no/nyheter/sjomat/2021/04/14/7655925/okte-margin-med-250-prosent-dnb-ser-70-prosents-oppside

Her er fremtiden meget lys. Sitter dønn med inngang på 32 og er null bekymret.
Sann
14.04.2021 kl 23:43 802

Ja dette er et perfekt bygget opp selskap og i full produksjon og store ekspansjonsplaner i pipeline. Helgrønn produksjon og en kilopris lakseoppdrettere bare kan drømme om. Denne vil gå høyt når allmenheten oppdager denne. Andre landbaserte oppdrettere ligger langt bak i tid.
Igjr
15.04.2021 kl 07:38 696

Hva har denne artikkelen med Kingfish company og gjøre?

Usikker, men kan være at landbasert og bærekraftig produksjon vil konkurrere ut tradisjonell oppdrett. At det er det som er tanken men linken?
urix
15.04.2021 kl 08:33 636

På sikt vil tradisjonell oppdrett få problemer med bærekraft, forurensning i fjordene, ila, lus ,alger, rømmninger osv. nye regler for oppdrettsbransjen er på vei, taksonomi /Eu, derfor postet jeg mitt forrige innlegg, det er jo ikke uten grunn at selskaper starter landbasert oppdrett, de har skjønnt at samfunnet vil med tiden forlange grønnere produksjon, omstilling vil bli krevet, flere kjente investorer har allerede investert i landbasert.

Meldingen fra Kingfish i går er et godt bevis på dette virker godt, godt produkt og gode priser, nyheter står i kø. Opp 6,6% i går på Ose.

Det samme vil skje med Salmon Evolution etterhvert, utrolig at man får denne under 6 kr.
Igjr
15.04.2021 kl 08:48 610

Takk for gode refleksjoner @urix. Enig med deg i det du skriver at det kommer nok til å bli en endring i oppdrettsnæring og at landbasert kommer til å være bransjen der det økningen er størst.
Igjr
16.04.2021 kl 08:55 486

Innsidekjøp og oppstart av salg av produkter for The Kingfish Company i Whole foods company sine butikker i USA:
Gode indikasjoner fra innsiderne samt en strategisk posisjonering i USA med distribusjon gjennom en stor butikk kjede før anlegget i Maine kommer i drift.

https://finansavisen.no/nyheter/sjomat/2021/04/16/7657408/kingfish-topper-kjoper-aksjer

Aksjebeholdningen økes sakte men sikkert.., tror vi godt kan se 100kr pr aksje innen få år
Strilen
16.04.2021 kl 17:12 337

Ja, og vi har hatt en fantastisk uke for Kingfish. Landbasert er vanskelig og innebærer også risiko; noe vi har sett hos andre aktører. Tror folk begynner å forstå hvor trygt det er å satse på et landbasert sjømatselskap som allerede er i drift, og der teknologi, kontroll og overvåkning av driften fungerer slik det skal. Alt «virker»; helt frem til forbruker. Dette danner jo malen for utvidelsen i USA. Meget klokt av Kingfish å drive merkevarebygging i USA allerede nå. Dermed vil de klare å ha et ventende marked når anlegget i USA skal levere første fisk.