Mastercard ♥️?♥️?♥️✊ + Markets in orange italics are “In Proc

poki
IDEX 30.09.2018 kl 17:36 54285Markets in orange italics are “In Process”)
Europe

https://globalrisk.mastercard.com/wp-content/uploads/2018/09/BiometricCardExternalGovernmentPresentationGLOBALJul18.pdf

12 kr imogon eller på tisdag
Redigert 30.09.2018 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
focuss
07.10.2018 kl 20:37 4726

Master Card>>>Microsoft>>>BioKey>>>IDEX. Hvordan mener dere IDEX sensor hos BioKey bidrar til å sannsynliggjøre IDEX på Master Card? Har det betydning?
IFA
07.10.2018 kl 21:18 4624

I løpet av et halvt års tid etter lansering er det fortsatt skribenter som iherdig prøver å så tvil om utviklingssamarbeidet mellom Mastercard og Idex.
Mastercard var selvsagt den første som publiserte dette faktum som den formelle kortforvalter i forhold til banker/ publikum.

Senere er denne informasjonen omtalt og utdypet gjentatte ganger gjennom siste halvår i diverse norske og internasjonale finansaviser og fingerprint fokuserte teknologimagasiner - med gjentatte linker til disse oppslagene på Idextråder også på Hegnar Forum.

Her fra den første offentliggjøringen fra Mastercard - en offentliggjøring som straks ble fulgt opp med melding fra idex:


Press Releases
Mastercard Pioneers Remote Biometric Card Enrollment
Consumers can skip the trip to a bank branch and simply register their fingerprint at home
MIAMI, FL – May 1, 2018 – Mastercard today unveiled a technology advancement for its biometric cards. With biometrics representing the next generation in securing payments, Mastercard developed a way for people to easily and conveniently register their fingerprint onto the biometric card in the comfort of their home.

Mastercard is on a mission to eliminate the use of passwords and recognize people by “what they are” instead of “what they know” through biometrics like fingerprints, facial recognition and iris scans. Advances in technology are making biometric payment a reality, and through significant research and development, a revolutionary battery-powered sleeve will now let people self-enroll their contact or contactless biometric card. Their fingerprint is scanned by the sensor on the card and an encrypted digital template is created and securely stored.

“Making life safer and simpler for consumers is the cornerstone of our efforts around biometrics and comes through the use of some incredibly sophisticated technology,” said Bob Reany, executive vice president of identity solutions at Mastercard. “People love the security our biometric card delivers because we put their needs first. The card draws power from the payment terminal so it can be used anywhere, we use a flexible biometric scanner so it’s more durable, and now we have a sleeve to register fingerprints so people don’t have to make a trip to a bank branch.”
Forts.

https://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-pioneers-remote-biometric-card-enrollment/


Req
07.10.2018 kl 21:22 4607

Biokey produktet er ikke for Mastercard men er en USB autentiseringsbrikke med biometri fingerprint på. Denne kan autentisere mot sentralt register hos myndighetene.
Men Fransabank i andre tråden i dag er Mastercard og vel også IDEX. Dermed er det to nyheter i dag, hvor store salgene blir vet vi ikke men dette er startfasen for salg vi nå er i, det er jo bra i seg selv. Det skjer noe og det blir nok mye av dette fremover. Som vi ser er det mer VIP kort i første omgang, gullkort og slikt. Massemarkedet er også på vei.
IFA
07.10.2018 kl 21:37 4563

Og for å understreke fakta etter x-antall bekreftelser fra norske og internasjonale anerkjente medier - flere ganger presentert nesten i full tekst med linker på bla. Hegnar Forum - men meld for all del fra til Oslo Børs hvis disse meldingene og alle internasjonale presseoppslagene er en bløff ! :

E24.no
Åpner for hjemmeregistrering av fingeravtrykk med norsk teknologi
Betalingsgiganten Mastercards annonsering sender Idex-aksjen til værs.

NYVINNING: Bob Reany, konserndirektør for identifiseringsløsninger i MasterCard, annonserer teknologi som lar folk registrere fingeravtrykk på betalingskort fra sine egne hjem. FOTO: MASTERCAR

Anders Park Framstad(E24) Publisert: 10:53 - 02.05.2018
– Dette er en løsning vi har jobbet med en stund. At MasterCard går ut på den måten de gjorde i går, med en såpass omfattende global pressemelding, er selvfølgelig veldig gledelig for oss, sier kommunikasjonssjef Charlotte Knudsen i Idex til E24.

Mens arbeidere verden over markerte sin internasjonale kampdag, annonserte betalingsselskapet MasterCard en ny, teknologisk løsning som lar kundene registrere sine fingeravtrykk fra sofakroken.
– Å gjøre livet sikrere og enklere for kundene er hjørnesteinen i vår innsats innen biometri, og det skjer gjennom bruk av utrolig sofistikert teknologi, sier Bob Reany, konserndirektør for identifiseringsløsninger i MasterCard, i en pressemelding.

Denne «utrolig sofistikerte teknologien» er utviklet i samarbeid med Oslo-noterte Idex ASA. Det norske biometriselskapets aksje skyter opp over 14 prosent i onsdagens handel.
– Må være enkelt
Allerede for et år siden lanserte MasterCard neste generasjon kredittkort – plastkort med fingeravtrykkssensorer fra Idex. Selskapet har siden testet løsningen med sluttkunder i Sør-Afrika og Bulgaria.

Nå tas imidlertid teknologien et skritt videre.

– En ting er selve kortet, som vi har jobbet sammen med MasterCard om, men dersom man skal rulle ut store volumer må det være enkelt å ta kortet i bruk. Den løsningen som kom i går handler ikke om selve kortet, men hvordan kunden registrerer sitt fingeravtrykk, sier Knudsen.

Selve registreringsprosessen er kjent for de mange som benytter seg av fingeravtrykk til å låse opp og verifisere tjenester på smarttelefon. Man legger fingertuppene på leseren, og så «husker» telefonen dette til senere bruk.

Kredittkort mangler imidlertid smarttelefonens prosessorkraft, skjerm og strømtilførsel.

– Det å gjøre den samme prosessen direkte på kortet uten omfattende instruksjoner og strømtilførsel er veldig vanskelig. De løsningene som er foreslått av andre aktører tidligere, innebærer at kunden må dra til en bankfilial for å registrere fingeravtrykket, som så legges i en database, sier Knudsen.

Plastlomme
Både Idex og MasterCard vil imidlertid unngå dette.

– Vår løsning medfører at man får tilsendt en liten plastlomme i posten, sammen med kortet eller i en separat forsendelse, med et lite batteri. Man tar kortet, stikker det inn i plastlommen og leser av fingeravtrykket. Man får et grønt lys når dette er gjort riktig, og da er fingeravtrykket registrert på selve kortet, sier Knudsen.

Begge aktørene tror at den nye løsningen vil gjøre at utbredelsen av biometriske løsninger for betalingsgodkjenning.

– Vi tror dette er veldig viktig for adapsjon av biometriske kort. Om man skal ha utrulling av slike kort i store volumer kan man ikke be kundene gå i banken og registrere seg. Det er lite praktisk, sier Knudsen.

– Det er det banebrytende med denne løsningen – den er i seg selv viktig for adapsjon av biometriske kort, og så viser dette både hvordan MasterCard satser på utvikling av biometriske kort og Idex sitt tette samarbeid med MasterCard.

Søker patent
Idex kan si lite om vilkårene for samarbeidet med MasterCard, og ønsker ikke å oppgi noe forventet omfang av leveransene.

– Vi kan ikke si noen ting om dette, men vi er den eneste aktøren med denne løsningen, sier Knudsen, som likevel opplyser at selskapet «tror det skal begynne å bli volumer av dette i 2018».

Idex jobber også opp mot andre kortprodusenter med samme teknologi. Denne har de søkt om rettighetene til.

– Vi har søkt om patent på dette. Den er «not granted, but filed», sier Knudsen.

https://e24.no/boers-og-finans/teknologi/aapner-for-hjemmeregistrering-av-fingeravtrykk-med-norsk-teknologi/24324075
Redigert 07.10.2018 kl 21:39 Du må logge inn for å svare
IFA
07.10.2018 kl 21:50 4527

Fra Newsweb Oslo Børs

IDEX's remote enrolment solution featured by Mastercard

1 May 2018 - IDEX, a leading developer of advanced fingerprint solutions for
mass markets, is pleased to announce that Mastercard has been working with them
in the development of a remote self-enrolment solution to enable convenient and
secure mass enrolment for biometric cards.

"We are very pleased to have partnered with Mastercard to develop the remote
enrolment solution that it announced today
(https://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-pioneers-remote-
biometric-card-enrollment/). Issuers and consumers are increasingly demanding
biometric cards, and to successfully deploy this in volume there is a need for
mass enrolment. The revolutionary solution announced today does not require
users to enrol in a branch office, and does not need any new infrastructure,"
said Stan Swearingen, CEO of IDEX.

The innovative, low-cost process allows users to enrol conveniently by
themselves. The solution can be used with both contact-based and contact-less
biometric cards. The enrolment process is very safe as it takes place entirely
inside the smartcard using its standard secure EMV chip with no need for an
external computer, smartphone or internet connection. Convenient and cost-
effective enrolment solutions which do not require users to show up physically
at a branch is a key enabler for mass deployment of biometric cards.

Contact:
Charlotte Knudsen, Director of IR and Communications,
+47 9756 1959, ck@idexbiometrics.com

Henrik Knudtzon, CFO,
+47 930 22 827, henrik.knudtzon@idexbiometrics.com

About IDEX ASA:
IDEX is a leading developer of advanced off-chip fingerprint sensors and
complete system solutions to a range of biometrically-enabled applications,
including smart cards, Internet of Things (IoT) and mobile. The company's
technology is based on a fundamentally unique architecture that delivers form
factor flexibility and superior cost-performance characteristics. IDEX's total
addressable market represents a fast-growing multi-billion unit opportunity.

IDEX ASA is traded on the Oslo stock exchange under the ticker IDEX.

For more information, please visit www.idexbiometrics.com and follow us on
Twitter @IDEXASA

This information is subject to the disclosure requirements pursuant to section
5-12 of the Norwegian Securities Trading Act.

https://newsweb.oslobors.no/message/450176

Hammers
07.10.2018 kl 23:12 4370

Skjønner ikke helt disse som stadig forsøpler forumet med linker til gamle nyheter.
Akkurat som at de prøver å hausse? Tror faktisk det har en motsatt effekt!
Er det ikke mulig å vise litt seriøsitet her inne?

Hilsen Hammers
08.10.2018 kl 00:12 4294

Takk @Hammers .. Helt enig!
Hvorfor i alle dager skal vi stadig se kommentarer som henviser til eldre (opp til flere mnd gamle) «nyheter»?
Sente
08.10.2018 kl 06:37 4170

Enig. Ønsker noen å legge ut gamle nyheter så kan de heller lage en egen tråd for det. Men slik jeg oppfatter en del folk her inne, så er det ikke alle som kjenner forum "skikk og bruk"
John8
08.10.2018 kl 10:13 3968

Poki

Du er flink til å finne linker, men jeg savner ofte forklaring/stikkord på linkens relevans for IDEX.
Man blir lei av å åpne linker, lete etter relvansen og ofte ikke finne den i dine linker.

08.10.2018 kl 10:52 3881

Noen tror dette er MasterCard aksjer.
Redigert 08.10.2018 kl 10:53 Du må logge inn for å svare
IFA
08.10.2018 kl 12:28 3773

Re:PetterJ

Det er nok ingen tvil om at det er det langvarige utviklingssamarbeidet Idex har oppnådd sammen med en markedsleder som Mastercard som har skapt et gjennombrudd for Idex i 2018. Dette samarbeidet for å utvikle Mastercards fremtidige kortløsning har også vært avgjørende for Idex' renomme som et anerkjent innovasjonsselskap i en søken etter å utvikle den totalløsningen Mastercard til slutt valgte å satse på.

I etterkant av denne anerkjennelsen fra Mastercard har vi registrert svært positive uttalelser fra andre samarbeidspartnere om Idex som en god teknologisk innovativ samarbeidspartner - i meldinger om nye avtaler som er inngått.

Derfor følger mange investorer interessert med på Mastercards lanseringer og gjennombrudd i ulike markeder for den valgte kortløsningen, selv om alle også ser det enorme potensialet i for eks. avtalen "Hengbao and IDEX Biometrics partner to introduce biometric smart cards in South East Asia".

Forventningene til sistnevnte avtale vil bli forsterket i takt med de markedsresultater som oppnås i Mastercards navn.
08.10.2018 kl 13:03 3728

Re: IFA

Jeg skjønner jo det da IFA. Men mange misforstår, og tror hver gang det står noe om MasterCard og Biometric så tenker folk IDEX.
Det blir HELT FEIL! — OFTE når det er artikler angående MasterCard og biometric, gjelder dette innenfor digital betaling (betaling på Internett). Gjerne ved å bruke fingerprint leser (NEI IKKE FINGERPRINT CARD) på mobil osv og biometric ved hjelp av camera. Dette fører ikke til avtale til ett spesifikk firma, men dette gjelder ALLE produkter som er ute, så det har INGENTING med IDEX å gjøre. SÅ VÆR SÅ SNILL å les artikler før man poster dem ut her. HVIS man skulle finne noe interessant angående KORT betaling med fingerprint leser (NEI IKKE FINGERPRINT CARD), så er jo dette selvfølgelig til interesse for oss IDEX aksjonærer. Men vær så snill å slutt å post artikler som gjelder INTERNETT BIOMETRIC.

PS! (Til amatør aksjonærer)
Fingerprint = IKKE Fingerprint Card
Fingerprint = Fingeravtrykk sensor (Noe som IDEX tjener penger på)
- Så VÆR SÅ SNILL å ikke tro at Fingerprint står får det svenske firmaet ‘Fingerprint Card’.
Redigert 08.10.2018 kl 13:12 Du må logge inn for å svare
Req
08.10.2018 kl 13:09 3716

Det var et konkret IDEX spørsmål til deg på Fransa tråden din. Kanskje bedre å bruke tiden på det Petter?
IFA
08.10.2018 kl 13:22 3687

Re: PetterJ

Ok. Forstår at det var noe som frustrerte deg i ditt innlegg ovenfor - med kommentar til pokis innlegg.
Ser du har redigert innlegget ditt over som først var veldig bastant - og litt flåsete formulert om at noen tror at Idex er Mastercard.

Innlegget ditt virker ok nå - etter at du har redigert det.

Det er åpenbart noen som trenger store bokstaver for å klare å lese fakta. Vi har sett betydelig økende interesse for Idex for tiden, så vi må regne med at mange er nye lesere og debattanter - i tillegg til forsøk på feilinformasjon fra kverulanter.
Selv har jeg aldri hatt problemer med å lese små bokstaver - selv om det kan gå for fort somme tider.
08.10.2018 kl 13:30 3660

Skal vi lage en privat «chat liste» hvor vi kun konsentrere oss om oppdatert IDEX informasjon?
Redigert 08.10.2018 kl 13:31 Du må logge inn for å svare
einarha
08.10.2018 kl 13:43 3636

Ja. den blir kort :)
IFA
08.10.2018 kl 14:41 3553

Re: PetterJ
De som kan bidra med fakta basert på noe tids erfaring, oppdatering og innsikt på Idex, mener jeg vil være verdifulle skribenter for et økende antall nye interessenter/ lesere av en nøktern Idex-tråd. Det kan ikke være så utfordrende å tilføre et økende antall ferske investorer i Idex de kunnskapene du kan bidra med - hvis de da søker fakta. Da er det heller gjengangerne av kategorien kverulanter som blir mest frustrerende å registrere - og av og til torpedere ;)

I 2018 må vi si Idex har fått sitt gjennombrudd. Så interessen, investeringene, misforståelser og kunnskapsbehovene vil være sterkt økende.
Så du og andre har mye å tilføre et seriøst forum - når ikke frustrasjonen tar overhånd.
Selv har jeg brukt mye tid på betalingsforum hvor de fleste melder seg inn for å diskutere seriøst. Seriøsiteten blir dessverre mye sabotert også på disse fora, slik at en kan gå lei disse også. Det meste av tiden leser jeg mye for å bare forberede meg på mine egne investeringer i en portefølje som kan svinge mellom 5-10 selskaper - avhengig av psykologien i markedet og verdensøkonomien.
Lykke til.
Redigert 08.10.2018 kl 14:42 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
08.10.2018 kl 18:14 3341

IDEX børsverdi er nå 50% over Fing. Og ingen påstår at Fing er billig. Dette kommer til å gå så sabla på trynet det er mulig å gjøre. Totalt galskap.
dno=gull
08.10.2018 kl 20:02 3184

Troverdig du Møyfrid.

Møyfrid
25.09.2018 kl 22:42
870
Dette er helt hinsides. Jeg tipper IDEX kommer til å ta over stort sett hele biometrisektoren etterhvert som teknologien setter seg. Man kan begynne å lure på om IDEX allerede i 2019 vil skipe milliarder av enheter. Det er ikke umulig når raketten virkelig tar fyr. Flaskehalsen vil være produksjonen, men om etterspørselen er 10X større en tilgangen vil samtidig fortjenesten bli skyhøy. En kurs på 75+ er absolutt innen rekkevidde for denne undervurderte diamanten.
Lord B
08.10.2018 kl 20:18 3141

Møyfrid
Nok et Patetisk forsøk på å baise aksjekursen, er baiserne på Idex trådene særdeles kunnskapsløse og tilbakestående?

Har lest noen av baise forsøkene mot Idex, ingen påstander med hold i, kun idiotiske og grunnløse påstander. Tror dere virkelig dere klarer å snakke kursen ned, slik dere holder på?

Blir faktisk litt flau på deres vegne

Lord B
Møyfrid
08.10.2018 kl 20:36 3093

Hørt om ironi? Det dummeste er at når man poster slikt svada blir man helt, men det minste av kritikk er døden uten rettergang. Det sier alt om menigheten.
08.10.2018 kl 21:24 2996

Møyfrid
Ta et senario,mulig hypotetisk. Hvis Idex får solgt 1 eller 2 milliarder sensorer hva blir verdien til Idex da.
08.10.2018 kl 21:27 2991

Det må uansett også alltid ha store forventinger til stadig å selge mer... hele tiden.. så det tar aldri slutt..
Overogut
08.10.2018 kl 21:47 2870

Hei Møyfrid!
Takker for alle sikkert godt mente advarsler, men tenker at du nå kan gå videre til andre aksjer som trenger din oppmerksomhet.. Vi på Idex strengen har nå alt under kontroll takket være deg!?
baikal12
08.10.2018 kl 21:59 2841

Poki, har dette noe med idex å gjøre?
08.10.2018 kl 22:11 2793

@baikal12

Hvorfor i alle dager skulle ikke dette ha noe med IDEX å gjøre?
Leser du linkene før du kommenterer med et svar???
Sente
08.10.2018 kl 22:24 2743

"Can I use the biometric card for contactless payments?
Yes, we are working on a contactless solution to be ready in early 2019."

Tipper de fleste banker venter på dette før de bestiller.
Men når den sensoren blir EMV godkjent kan det bli litt trangt i døren for bankene som vil ha disse kortene. Håper leverandørene er klar til å øke produksjonen. :)
09.10.2018 kl 01:43 2609

Jamen det blir da bare fantastisk, heioghå!
Møyfrid
09.10.2018 kl 07:41 2482

Det scenarioet har vi hørt om i alle vertikaler fra samtlige produsenter i årevis. FING nærmet seg en kort periode, men det varte ikke lenge før virkeligheten tok dem. Men, her på tråden har man jo stålkontroll, så historien vil ikke gjenta seg på noen måte for IDEX. Det blir nok "in the billions" som klovnene har stått å messet på kvartalsfremleggelsene i årevis. Selv emisjoner er ensidig positivt for biometriselskaper. Vås fra ende til annen.
Møyfrid
09.10.2018 kl 08:19 2397

Ja, det beste er å blokkere synspunkter man ikke liker. Men jeg skal la være å skrive noe slik at menigheten får hausset i fred. Avslutter med min personlig mening og spådom: "Ingenting blir i nærheten av hva aksjonærene håper på - Mastercard blir for IDEX det samme som DELL ble for NEXT, og telefonmarkedet for FING". Lykke til.
Redigert 09.10.2018 kl 08:26 Du må logge inn for å svare

Blir spennende å se om dagens nedgang blir større eller mindre enn i går. Jeg tipper større.

Ha en fin børsdag.
AnnaLyst
09.10.2018 kl 08:44 2338

Idex er i ferd med å snu opp nå.Om det blir i dag eller i morgen gjenstår å se!
Idex satser i Kina. Og der er MC en pygme i forhold til kinamann. "China UnionPay hadde 6 milliarder kort i sirkulasjon i 2016 og er desidert størst i verden, større enn Mastercard og Visa tilsammen.Og så har vi koreanerne Ohsung/fjernkontroller 100 mille nheter. Kanskje kommer "The rocket man" på banen også.
Heia Hengbao.