Elop - verdens første rullende ultralydscanner Elop Insight


Elop lanserer verdens første rullende ultralydscanner – Elop Insight. Verktøyet legges ut for kommersielt salg i dag.

– For våre aksjonærer betyr denne kommersielle lanseringen at Elops port til inntekter har blitt åpnet, sier Kjersti Kanne, konsernsjef i Elop.

Kanne sier i en pressemelding at Elop kontaktes av selskaper fra hele verden som ser fordeler i å bruke deres teknologi.

Det iboende globale markedspotensialet innen forebyggende vedlikehold og tilstandsovervåkning er på over 35 milliarder dollar – eller over 300 milliarder kroner – i året.

Elop Insight muliggjør smart scanning for betongstrukturer som broer, bygninger, dammer og tuneller. Elops mål er å forbedre sikkerhet, utvide levetiden i betongstrukturer og minske klimafotavtrykket.

– Ultralydscanneren samler inn data og visualiserer den i sanntid. Dette gjør bruker eller infrastruktureier i stand til å foreta mer velinformerte valg og prioriteringer for optimalisert og smartere vedlikehold, samtidig som det bidrar til å gjøre infrastrukturen tryggere, sier Kjersti Kanne.
Redigert 21.01.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
Kalle 1
11.04.2021 kl 09:40 311

Ja,vi er noen som håper på den raketten du!
Enig i alt du skriver,men jeg holder ut en stund til....

Jepp, jeg kasta kortene i dag. Solgt 40.000 aksjer i løpet av uka, og de siste i dag. Det føles litt befriende å være kvitt dem..slippe å se på røde tall hver eneste dag. Egentlig synd (har sittet med aksjene i 6-7 mnd). Grunnen er at selskapet ikke melder noe som helst om fremgang (salg..dersom det har vært noen). Aksjen kommer vel til å gå som en rakett nå som jeg er ute....
omac
08.04.2021 kl 14:22 625

1,4 millioner kr omsatt, sikkert noen som gikk lei

Noen som kaster kortene i dag?
Blygen
25.03.2021 kl 23:32 1171

Tålmodighet....ja...:)... samtidig vil jeg ikke være på sidelinjen når oppgangen kommer... enkelte selskap bør sees i et 5 års perspektiv...Elop er et av de...en drøss med innsidekjøp på langt høyere kurs enn pålydende.... noen har ihvertfall troa:)
Redigert 26.03.2021 kl 02:18 Du må logge inn for å svare
Tanjiro
25.03.2021 kl 17:26 1300

deler frustrasjonen til enkelte her inne, håper virkelig det kommer noen nyheter snart, har holdt denne i flere måneder nå, men har fortsatt tro langsiktig, så får vel bare bite tenna sammen og stå i det.

Må innrømme at jeg begynner å bli drittlei av denne aksjen som helt uavhengig av børsen elleres bare går en vei og det er nedover....
Beinlich
25.03.2021 kl 07:51 1486

Det er ingen seriøse selskaper som legger kjerneutvikling til en annen verdensdel enn hvor kjernevirksomheten forøvrig holder til. Heller ikke FAANG. Oppgavene som outsources er de enkle junior oppgavene.

Jobber selv i bransjen slik som omac skriver, og er helt enig i at sånt fungerer ikke. Har sett det selv mange ganger. Å kommunisere komplekse og abstrakte IT konsepter, ways of working og arkitektur gjennom kulturforskjeller, språkbarrierer og uland-bredbåndslinjer er en klink umulig oppgave. Trust me.
Blygen
25.03.2021 kl 01:42 1578

Langsiktighet er nok tingen i Elop. Markedet vil snart få mer konkrete info...:)
Fink
24.03.2021 kl 20:11 1678

Ok, var mye lenger siden, ja - men snart fire måneder siden den flotte scanner-presentasjonen som skulle få skikkelig fart på sakene.
Redigert 24.03.2021 kl 20:12 Du må logge inn for å svare
omac
24.03.2021 kl 14:22 1760

Selskapet var ikke engang på planen når Elop startet opp, gikk tom for penger og ble fusjonert med Elop av hovedeiere. Når de får ryddet opp i rotet kommer jeg inn igjen, har null tro på det nå
Fink
24.03.2021 kl 14:11 1790

Riktignok ble det ikke lovt noe umiddelbart storsalg av ultralydscannere, men det er da rart at selskapet ikke har meddelt markedet noenting om scannere etter børslanseringen for snart fire måneder siden. Bare meldinger om løselige avtaler for det oppkjøpte it-selskapet Simplifay.

It is time to get rolling
During the second half of 2020 Elop successfully completed its Elop Insight (previously named Cobri) concrete scanner. The company also acquired AI specialist Simplifai, adding much needed in-house capabilities by issuing own shares as payment. Heading into 2021 we view the company as well positioned to execute on its growth strategy. We reiterate our Buy recommendation with a TP of NOK 12 per share, as we continue to find risk/reward attractive.
Elop Insight set to disrupt the inspection industry
Elop Insight is a concrete scanner based on patented rolling ultrasound technology. This enables it to capture large areas and volumes compared to today's single-scan spot-check instruments. Unlike other ultrasound tools, the scanner is able to handle uneven surfaces without requiring any gels or fluids (dry-coupling). With a high level of accuracy, resolution and penetration depth, it is set to become a competitive alternative to radar based solutions.
Elop Insight concrete scanner is Elop’s ticket to play
While Elop's initial focus area is inspection and preventive maintenance of concrete bridges, the company’s solutions are relevant for owners of tunnels, dams and parking structures. We therefore expect asset inspection to become increasingly relevant for concrete asset transactions, insurance premiums and maintenance contract tenders. We also see upside potential from geographical expansion and/or developing the Elop Insight to scan other materials.
Buy recommendation reiterated with a TP of NOK 12
Following Elop's presentation of its full-year 2020 financial results, we significantly raise our estimates for 2021-2023. We raise our SOTP based target price from NOK 11 to NOK 12 per share, and reiterate our Buy recommendation. As the share continues to trade below our estimated fair value, we argue that risk/reward remains attractive. Our fully invested fair EV of NOK 1,200m implies 2023e EV/sales of 4.0x and EV/EBITDA of 28x.

De ligger vel på mellom 10-12,5, her fra Pareto:

ELOP - Business plan on track
ELOP reported full year results this morning, with net cash in line with our estimate. The company states that it is on track to deliver on its business plan, which implies 50% growth in ARR for Simplifai and expanding its footprint into new industries along with securing more partnerships. While we were hoping for a sales announcement to derisk the commercialization, the outlook seems firm and upbeat. We have a BUY recommendation and TP NOK 12/sh. on ELOP.
Kalle 1
21.03.2021 kl 13:12 2181

Noen som har et kursmål på denne aksjen?
omac
21.03.2021 kl 12:58 2213

Om du tror faang har størsteparten av utviklingen utenfor USA må du tro om igjen, det er en grunn til at de betaler 200-350k USD på vestkysten for senior utviklere.

Jeg håper elop lykkes men jeg vil se en dreining vekk fra dagens modell før jeg jubler, tiden vil vise.

Hva med FAANG-selskapene? De har jo gjort det relativt bra på tross av betydelig outsourcing:).

Se presentasjon børsmeldt 10.11.2020, side 13.
Ifølge prognosene for Simplifai, så vil omsetningen og årsresultat øke betraktelig fra 2020-2025.
Fra en omsetning på 11 millioner i 2020 til 352 MNOK i 2025. En økning på 3200%
Årsresultatet vil øke fra -24 millioner i 2020 til 292 millioner i 2025. Dette er jo vanvittige marginer, og jeg tar det med en klype salt, men om dette skulle stemme, så forsvarer Simplifais prognoser mer en dagens kurs.

https://newsweb.oslobors.no/message/517544


De hadde pr 31.12.2020 en cash-posisjon på 116 MNOK, og de har cash til godt inn i 2022, og vil ikke hente penger før det, med mindre etterspørselen er såpass stor at produksjonen må trappes opp.
omac
21.03.2021 kl 09:30 1101

Jeg følger Elop men stiller meg sterkt tvilende til modellen hvor all IT utvikling er offshoret til lavkostland. At ikke IT/software ligger strategisk sammen med forretning gjorde at jeg tok avgjørelsen på å forlate selskapet. Jeg har mye erfaring med software utvikling og den modellen som Elop har valgt har jeg aldri sett fungere tilfredstillende. Jeg kan muligens komme inn om de velger å stokke om kortene.

Jeg tror og disse epost sorteringene simplifai har levert er nærmest gratis oppdrag pga ordlyden i de med intensjoner, hvis det viser seg det motsatte er jeg imponert, vi får se på regnskapet når det kommer.

Jeg hadde stor tro på produktet men forsinkelsene, og Simplifai fusjonen gjorde at jeg trakk meg ut. Her kommer det vel fort en emisjon som vanner ut mer.
Redigert 21.03.2021 kl 09:30 Du må logge inn for å svare

Simplifai kommer til å bli en gullgruve som er sterkt undervurdert. Dem har og kommer til å signere mange flere strategiske avtaler som er ekstremt skalerbart!!

Fascinert over hvordan denne aksjen går under raderen og handles så lite. Denne er sterkt underpriset men det vil vi ikke se før første store avtalen landes👍

Jeg kan jo forstå hvorfor man ikke liker at Elop kjøpte et selskap som ligger så utenfor Elops virksomhetsområde, men teknologien bak Simplifai og kompetansen i selskapet kan fint overføres til Elops hovedprodukt. Tror dette kan ha supre synergieffekter, og jeg mener det eneste riktige er å la Simplifai fungere som et selvstendig selskap, dette gir Elop flere ben å stå på. Uansett er selskapet veldig underpriset mtp. potensialet.

Selve scanneren er engangs inntekt men, kjøper man scanner må man tegne et abo. Med mnd betaling slik at man også får tilgang til den unike tech.

Derfor når dem eventuelt signerer en industriell stor aktør som da ønsker tech til Elop. At dette kommer til å skyte fart. Det er forventet å lande en slik avtale i løpet av Q2

Ok, takk for svar😊
Selvfølgelig, scanneren er unik, og det er de unike bildene denne fremstiller og den trygge og effektive måten denne fungerer på, som er hovedverdien for kundene😊

Men det er vel i software-løsningen hovedverdien og marginene ligger for selskapet, mens selve scanneren bare er engangsinntekter?

Scanner er et av produktene! Men det er tech dem skal selge og tjene penger på i mange år fremover.

Simplifai kommer til å stå på egene ben. Disse avtalene som er signert nå er ekstremt skalerbart og kommer til å vokse fort!

Så scanneren er ikke det egentlige produktet, men forenkler og mulligjør raskere utviklingen av denne databasen?

Ja, kjøpte meg inn her i forgårs. Spennende med scanneren i kombinasjon med Simplifai. Forstår jeg det riktig at Elop med Simplifai skal bygge opp en database med analyser og prediksjoner fra scanningene sine, som skaffer Elop stabile årlige abonnements-inntekter fra inspeksjonsselskaper, entreprenører, sertifiseringsorganer, konsulentselskaper mfl.? Simplifai vil da benyttes til effektivt å hente ut og analysere data fra scanningene.

Utviklingen av denne databasen vil selvfølgelig ta tid, og for å finansiere dette så har Elop kjøpt opp Simplifai som også skal fungere som en selvstendig virksomhet? Synes det virker genialt å kjøpe opp og la Simplifai fungere som en selvstendig virksomhet, samtidig som de utgjør en sentral del i utviklingen av hovedproduktet deres:).

De har tydeligvis et enormt potensial: https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/01/27/7614984/indisk-boost-for-norsk-ai-potensialet-er-enormt

Dette var også interessant, fra https://www.digi.no/artikler/simplifai-fikk-jobben-med-a-lage-et-ai-verktoy-for-arkivering-av-offentlig-epost/506453?key=VmTiuJVr

"Myrstad går ikke i detalj om hvordan arkiveringsverktøyet skal fungere, men innen juni i år skal Simplifai ha på plass en minimumsløsning, som det i første omgang er meningen Arkivverket selv skal kjøpe og ta i bruk. Dersom det fungerer godt, ligger det imidlertid i kortene at også resten av den offentlige administrasjonen i Norge tar verktøyet i bruk."


Endur er partner, er jo ikke usannsynlig at NRC og andre aktører inngår partnerskap:)
Redigert 20.03.2021 kl 13:34 Du må logge inn for å svare
Siddis61
20.03.2021 kl 09:32 1544

Elop gjorde et virkelig røverkjøp med Simplifai. Vil tro at Simplifai alene forvarer dagens verdi og aksjekurs for Elop.

Er det noen som har noe formening om verdien på kontraktene vdr. Simplifai?

Ny melding idag, kontrakt med Eika Forsikring. Backlogen deres må jo begynne å se fin ut:).

Babbai
10.03.2021 kl 09:15 2088

Er det Horpestad som er på kjøper'n igjen i dag? Det lå en ordre på over 70000 akjer på 7 kr fra start. Noen ligger der fortsatt, ca. 17000 aksjer.
sveno
10.03.2021 kl 09:14 2093

Stor omsetning fra start i dag. Åpenbart at noen er ute etter en god slump aksjer.
Daggers
10.03.2021 kl 08:35 2155

Nytt insidekjøp. Horpestad har iallefall ikke mistet troa

9.3.2021, 14:45 · TDN Finans Delayed
ELOP: HORPESTAD KJØPT 100.000 AKSJER, KURS 7
Oslo (TDN Direkt): Styreleder og konsernsjef Øivind Horpestad i Elop har gjennom selskapet Gimle Invest kjøpt 100.000 aksjer i Elop til snittkurs 7,00 kroner, ifølge en melding tirsdag.
Etter kjøpet eier Gimle Invest AS has 7.497.665 aksjer i Elop.

TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Nugatti
08.03.2021 kl 22:33 2331

Simplifai leverer godt , kontraktene vil renne inn, og elop kommer i løpet av året. Noe lengre prosesser med scannerdelen. Men de første kontraktene kommer snart, og da vil det løsne for aksjekursen.
Tanjiro
08.03.2021 kl 21:45 2395

Jepp, samme her. Kommer nok til å sitte lenge i denne, så lenge det ikke kommer noen fundamentale endringer som slår negativt inn. Veldig spennende produkt og interessante utsikter fremover. Aksjen er nok ikke for de med lite tålmodighet. Har troa👍🏼
Duppen
08.03.2021 kl 21:21 2423

Ingen scanner rapportert solgt og guiding langt fram mot 2025. Det var nok ikke alle fornøyd med, nei.
Jeg blir med videre jeg også, med min lille post.

Ser ut til at det var mange som mistet troen i dag, antar det er mange som har tenkt kortsiktig gevinst?
Her bør man være mer tålmodig og tenke noen år frem, den som har tålmodighet vinner i det lange løp.
Spennende fremtidsplaner for meg, så jeg blir med videre med min lille post.

ELOP live i morgen på kvinnedagen kl. 10 ;)
https://www.facebook.com/events/256538122774264/

Elop til Xtrainvestor: ELOP, en skjult ESG-perle på Euronext Growth?
Elop har utviklet og patentert unik teknologi for å kartlegge innvendig tilstand på infrastruktur, øke sikkerhet, forlenge levetid og redusere store CO2-utslipp. Selskapet er godt i gang med å kommersialisere sine løsninger. Gjennom oppkjøpet av AI-selskapet Simplifai utvikler de intelligente digitale løsninger for et globalt infrastrukturmarked basert på data fra ELOP teknologi. Simplifai opplever i parallell stor vekst på sine AI løsninger. Teknologiene har vekket stor oppmerksomhet globalt. Selskapet er nå på vei ut for å kapitalisere på gigantiske globale vekstmuligheter.
Konsernsjef i ELOP, Øivind Horpestad, vil forklare hvordan i en live presentasjon med Q&A via Xtrainvestor mandag 8. mars 2021 fra kl 10:00 til 11:00. Spørsmål du vil ha adressert til Elop kan sendes til info@xtrainvestor.com.
Redigert 07.03.2021 kl 22:14 Du må logge inn for å svare
Nugatti
05.03.2021 kl 10:23 3042

Den bør bli knall. De har guidet stor interesse for scannerteknolgien deres i tidligere webcaster/presentasjoner.

Så får vi se da ;)
Duppen
05.03.2021 kl 09:16 3112

Hva tror man om fremleggelsen på mandag?