Hexagon Composites - nå som å plukke penger på gata

Slettet bruker
HEX 15.12.2020 kl 10:03 26018

Skal være kort og konsis.

1) Siste dag (04.12.20) med rettigheter til 0.15 Hexagon Purus-aksjer pr Hex Comp. aksje sluttet Hex Comp. kursen på 58.10 NOK.

2) 0.15 Hexagon Purus aksje pr. Hex Comp. aksje, var dermed ensbetydende med et utbytte på 4.10 pr. Hex Comp. aksje gitt emisjonskursen på 27.30 når det gjelder emisjonen i forbindelse med børsintroen til Hexagon Purus. Dermed får vi fair price ex. utbytte(aksjer) 54.10 NOK

3) På Hexagon Purus-kurs 40 (opp 12.70 fra emisjonskursen 27.30) utgjør verdiøkningen av Hex Comp.s eierpost i Hexagon Purus (Hex Comp. eier 74.8% av aksjene i Hexagon Purus) ca. 11 kroner pr. Hex Comp. aksje. Dermed får vi ny fair price pr Hex Comp. aksje: 54.10 + 11 = 65.10 NOK

4) Realtime kurs Hex Comp. (15.12.2020 kl. 10:12) : 54.50 NOK
Redigert 21.01.2021 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.01.2021 kl 15:09 4289

monitor1
Du eier ingen aksjer i Purus, sier du, men er aksjonær i Hex. Enten har du seint kjøpt deg inn i Hex og ikke fått utbytteaksjer i Purus, eller du har solgt utbytteaksjene for tidlig. Begge aksjene er etter min bedømming potente for stigning så lenge grønnbølgen er populær.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.01.2021 kl 18:03 4171

Helt riktig!
Brookfield Renewable Partners og First Solar ( de to største ESG aksjer i USA), er opp 2 og 3,1 %, selvom indekser er ned 1,7 / 1,6 % i skrivende stund....
ETTER STENGETID:
Førstnevnte steg fra 43,16 til 44,60 ( after hours)
First Solar steg med 2,5 prosent. Taperne var techgiganter, COVID følsom industri og næring osv.
Futures for EU er nær uforandret, så å trykke på panikkkanappen imorra fordi norske finansmedier kommer med svada er nok ikke så lurt... er MIN konklusjon. Flere aksjer skal selvsagt noe ned imorra, slik som olje shipping laks og tradisjonelle industriaksjer, antar jeg, fordi man spiller på COVID. Nedgangen i USA skyldes selvsagt valget i Georgia og den usikkerheten dette skaper ( især for de store techselskaper om demokratene vinner begge seter). COVID bryr ingen seg om. Blir det verre så får store selskaper og eliten enda mere gratispenger. Bitcoinpenger vil antagelig også flyttes til aksjemarkedet samt noe i gull ( som er nøytral).
At utrulling av vaksinen nå «plutselig» er så mye vanskeligere, er jo bare tull: Dopbransjen får sine penger, og deretter melder de om saker som må fraktes i -70 grader, og saker som holder muligens i tre måneder. Bivirkningene får vi etterhvert vite, og at mange ikke vil ta vaksinen ( utenom i Norge?) har vi også blitt mater med for lenge siden. Politikere har gitt oss « lov» å feire Jul og nytttår, og hva er da en logisk konsekvens, når de ikke ha villet stenge alla New Zealand? Jo restriksjoner.
Ingenting nytt med andre ord. Norske rikinger feirer fortsatt nyttår, og har spart milliarder på regjeringens tilrettelegging for 0 i formuesskatt. Om det er noe teovers skal vel også disse inn i aksjemarkedet ( muligens de bare kan bare bestille en ANALyse😂. Stol på deg selv!
Det er nesten et kjøpssignal at flere mediehus motvillig nevner HEX og Purus...Nye analyser kommer ikke før man skal booste især HEX tenker jeg. Min enkle metode ved å trekke 60% av kursen til Purus ( da gir jeg 20% rabatt) fra HEX kursen for å se hva den er priset til er den matematiske delen jeg tar utgangspunkt i, og da er vi på en historisk sett veldig lav prising på et selskap som står rett foran sine glansdager som markedsleder.
Den testet motstanden på 57 men brøt ikke. Om den bryter ligger neste motstand rund 60. Flere støttenivåer nedover. Håper virkelig at ikke småsparere gir bort noe som helst til gribbene imorra.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.01.2021 kl 01:04 3957

Faller den nok så sitter jeg mest kontant ( eier kun HEX), og kan laste opp mer. Slikt sett er det dumt å fraråde dere salg imorra🥳. Sitter mest kontant fordi jeg håper på en skikkelig dipp, men imorra blir en mikrodipp... kjøper ikke noe imorra, selger heller ikke HEX til 21,60. Lykke til!
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
kelle
05.01.2021 kl 08:31 3792

Går nok mot 62 på fredag. Mest spennende blir nok valget i kveld, men resultatet blir nok sikkert ikke klart før nærmere helga. USA hadde en skikkelig dipp i går kveld, men tok seg fint inn igjen. Dagen i dag, ser ut for å bli grønn PURUS ser også ut for å holde koken
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2021 kl 02:01 3600

Er nok mer moderat enn de fleste her ser det ut til. Teknisk er det noe motstand på 57,:0g deretter rund 60, som også er en psykologisk grense.
Den er dog fullstendig overgitt Purus for øyeblikket, Om demokratene vinner begge seter så går begge selskaper en lys fremtid i møte. Jeg mener at HEX er det minst spekulative av det som jeg opfatter som grønt. Og som trådstarter ( og jeg selv) mener, så er selskapet verdsatt på historisk lave kurser, nærmestbuansett hvordan man vurderer dets eierandel på hele 75% i Purus.
At Purus er verdsatt til 13 milliarder, men HEX til 11 milliarder er helt bak mål..Det vil nok utjevne seg etterhvert. Vurderte å kjøpe flere idag, men sparer de til å spre litt mer... sitter kun med HEX og ellers kontant.... Har to andre kandidat som jeg sikler på, men håper på en EKTE dipp. 2021 blir en dumpy ride er da min spådom.
Norske småinvestorer er kun kåte på norske spekulative grønne aksjer, og har bare sjelden et globalt syn på ting: Enten så er det fullstendig 100% fossilfritt, eller så er det noe disse gribber holder på med ( Røkke og gjengen). Man selger inn til og med subsidiert karbonfangst som miljøvennlig og gir bort penger til noe som er garantert miljøfiendtlig. CO2 avgifter må dessuten 10 doble seg for at regnskapet går i null! Snart kommer miljømeldingen som kommer til å vise at Norge forblir en sinke internasjonalt.De vil forsvare seg med at Norge er det første landet med flere EL biler enn fossilt, men så sier de ingenting om at storselgerne fra et tysk og amerikansk merke er asfaltspisende og energislukende eltraktorer kjøpt av eliten... Slike miljøfiendtlige biler er ikke subisidiert noe annet sted en Norge, hvor mN kun driver elitepoltikk. Tognettet er fra 1800 tallet og infrastrukturen er elendig og svindyrt.Det stilles aldri krav til industrien og bunkeroljeoljeskip, samt diesellastebiler fra 1980 kan fint ferdes langs de norske fjorder, sommer som vinter...imens sp skal vi skille mellom papir og plast og økende avgifter, for så å lese at alt havner stort sett i samme haug....Totalundertrykking ( som vanlig) av folket, denne gangen pga. miljø, og anarki i industrien samt « grønn» satsing på svineri som karbonfangst, ig mye av det samme som vi har sett hittil ( store subsidieringer av EQNR under grønn flagg, samt eliten), vil gå igjen i « meldingen:
Pisk på deg og meg og ytteligere gavepakker til en umettelig elite, som bate tenker penger og driter i EKTE grønt
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2021 kl 02:48 3576

Gledelige nyheter...Foreløpige prognoser viser at demokratene ligger godt an i Georgia!
Følg med selv: https://www.theguardian.com/us-news/live/2021/jan/05/georgia-senate-runoff-election-trump-republicans-biden-latest-politics-live
Jeg sitter oppe hele natt...
Dette betyr at det er slutt på en politikk som stopper alt som er grønt, og fremelsker olje og kull, og at det er fritt frem for demokrater å gjennomføre sin grønne politikk. Som vanlig vil de etterstrebe å bli en verdensleder på dette. Om de vinner begge seter, så vil den grønne bølgen forsterkes. Dette er en gamechanger ig dårlig nytt for de norske blåsvarte som garantert satser på feil hest. Hele miljømeldingen blir dermed fullstendig feilslått. Dette forsterker jo bare min vilje til Å holde på HEX en god stund til. Lav risiko for å være grønt og 75% eier på sin spinn off. Herlig...om de vinner da!

Det blir veldig tight i USA...to close to call. Det kan bli snakk om under 10.000 stemmer som bestemmer om verden skal fortsette med sin kapitalanarki og fascisme, eller om noe av demokratier kan gjenopplives.
CNN er elendige på formidling: forholder seg bare til innmeldte tall og « spår» ikke noe som helst. Seere må få inntrykk av at republikanere har vunnet dette, etter nær 90% av det som er registrert. Ikke et ord om hvordan det ligger an i virkeligheten. Frustrerende. Det blir mye mer close enn de tre prosent republikanere leder offisielt av forskjellige grunner, men det illustrerer de aldri. Irriterende at også de er fullstendig høyrevridd i europeisk målestokk.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2021 kl 05:55 3522

Nå går jeg å legge meg og er veldig fornøyd. Antagelig var dette valget det viktigste valget noensinne og den allersiste sjansen for verden å redde rettsstater , demokratier og velferdsstater. Biden er en slappfisk, men de han har valgt i sin administrasjon på energi og transport er noen råtasser og de vet at de kun har kun to år på seg p endre seg slik at kull og oljejobber blir erstattet av grønne jobber ( og da inkluderer jeg gass for at ikke oljeindustrien går til helvete).
Dette er veldig gode nyheter, men det kan tynge aksjemarkeder en kort stund ( de store Tech, multinasjonale aktører osv. vil møte motstand og skattelegging)
Det skiller 2000 stemmer men de fleste stemmer som ikke er telt er demokratiske, så dette går veien. 2% av stemmene gjenstår. Det hele vil dog ikke avgjøres før fredag når de militære stemmer kommer inn. 200.000 stemmer gjenstår ialt. Om en time så er det nok avgjort, men jeg er fullstendig utmattet...

Ossoff and Warnock are both on track for victory with a greater than 95% chance to win, according to our estimates.
This is not a projection, but the remaining vote--including another 18k DeKalb early votes and nearly 100k absentee votes--overwhelmingly favors the Democrats

Futures er nøytrale i Europa, så helvete er ikke løs imorra.
Som markedsleder er HEX ( hele konsernet) bra posisjonert og har nå mye større muligheter til sterk vekst ikke bare i USA, grunnet et garantert skifte i USA, men også i resten av verden. USA kommer til å tilstrebe markeddominanse på ESG, og som vanlig dilter resten av verden etter. Regjeringens grønne melding må antagelig endres dramatisk, som har satset på at republikanere vil sørge for beskyttelse av oljesektoren.
Dette er den første store positive nyheten pp snart 40 år.,og forhåpentlig en slutt på kapitalanarki og fascisme
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2021 kl 08:22 3413

Det er meget sannsynlig at demokratene nå kan gjennomføre sin politikk uten innblanding fra olje, kull og elitevennlige republikanere.
Om menigheter i ESG forstår HVILKE grønne aksjer som drar nytte av det, er ikke sikker. Muligens de tror at ulønnsom subsidiert karbonfangst fra de norske blåsvarte fortsatt til eliten er like « inn» etter dette.
Jeg sitter ihverfall på en serløs markedsledende aktør som garantert vil få flere store kontrakter etter hva som skjer nå.
Dette er en gamechanger.spent å se hvor lang tid det tar før HEX tar helt av.... futures i EU opp.
Nytt forsøk på å bryte 57 idag?
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
kelle
06.01.2021 kl 08:23 3410

Da er vi over første kneika, resten ordner seg. Det blir mye grønt fremover. PURUS blir ikke arbeidsledig, for å si det sånn. Fest beltene.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.01.2021 kl 04:50 3257

Gjorde noen vurderinger rund HEX ( skal jeg redusere beholdningen, eller beholde?). Kommer til å beholde: Det « stikket»’jeg påpekte var sannsynlig når aksjen kom over 57, og dermed ville utløse et kjøpssignal med et bra stikk, ble i de grader virkelig. Stikket som endte på dagens høyeste kurs er det største i HEX noensinne. Det er et såpass sterk stikk, at det er dumt å selge.TA tilsier «
Strong Buy» og det gjaldt ikke bare HEX, men veldig mange ledende grønne selskaper.
Det er dog flere momenter: min «faktor» på Plurus er 60% og da er verdiene i HEX under 20. Det blir helt feil når det er fra nå og utover de virkelig er noe annet enn gass grillbeholdere. I motsetning til trådstarter så mener jeg at slike kapitaldager fra selskaper er kjedelige greier, og i verste fall noe man gjør fordi kontrakter uteblir. I dette tilfellet er det muligens er unntak: især delen hvor de skal snakke om å implementere digitale/ intelligente løsninger i sine produkter. Mulig det er noe av den samme hvor du kan slå på og av komfyren med WIfi ( noe jeg ikke har bruk for), men om det gir en konkurransefordel eller om det er noe helt nytt og fornuftig, så er jo det kjempebra.
Legger foreløpig ikke vekt på det og har 0 forventninger.
Det som teller er kontrakter, markedsandeler,marginer og nye områder. Teoretisk ser jo alt dette lovende ut, og HEX har hittil vært rå på sine produkter og utvikling, men ikke like opptatt av marginer og aksjonærer. Det bør de bli når de verdsettes til mye penger. Det holder ikke med bare voldsomme volumøkninger uten inntjening.

Det er i grunn det eneste ankepunkter jeg har mot HEX.
De behøver ikke å knulle med Erna hver dag for å få grafset til seg enorme feilslåtte subsidier slik som Røkke, men de må heller ikke stå bakerst i køen på banketten, og la seg avspise med et prøveprosjekt. De må bli mer aggressive i Norge overfor disse svartblåe Trumpister i rosa innpakning.

De leser nok dette og da er det håp. Dere er et norsk selskap og bør ikke stå bakerst i køen og klage i ettertid.
Poenget er at dere må ta dere bedre betalt, og kreve de samme subsidier som Røkke får bare ved å smile til Erna.
Skjer det, så blir det flere kontrakter til bedre marginer.
Og som sagt tidligere: for å få til en omelett må man knuse noen egg...

Får de til det, så har jeg stor tro på at dagens aksjekurser er latterlig lave både for Purus men især for HEX.
Potensialet er vanvittig men da må man være på offensiven, noe jeg mener de må bli bedre på. Renommé er ok, men utnyttelsen av det kan gjøres mye bedre, målt utfra alt for dårlige marginer historisk sett.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.01.2021 kl 04:58 3244

20 kroner for HEX er uansett latterlig, men det må ikke være slik at dere driter i marginer fremover
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.01.2021 kl 11:16 3032

Fortsett å stå på monitor. Du gjør en glimrende jobb. Aksjen stiger og fremtiden ser lys og fin ut.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
kelle
08.01.2021 kl 13:47 2933

Midtikøajohnny
Gratulerer. Kursmålet ditt er nesten nådd. Dette har så langt vært en reise De-lux. Blir spennende å høre hva de har å si på mandag.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
kelle
08.01.2021 kl 16:34 2843

Markedet priser inn null verdier i Hexagon Composites. Finansavisen i dag.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.01.2021 kl 00:32 2678

Finansmedier i Norge har i det siste gjort ALT for å snakke ned norske grønne aksjer. Grunnen er selvsagt «Georgiaeffekten», som er en gamechanger. USA går rett fra å være en olje og kullvennlig nasjon, med Trump som en stor forstander av karbonfangst, til en nasjonalstyrt grønn omveltning, noe som utløser milliarder av kroner og subsidier til grønn omstilling. Det er det som verdens grønne aksjer nå justeres for.
Jeg etterlyser nå at finansmedier tar småaksjonærer som leser deres artikler noe mer seriøst
Georgiaeffekten vil ha stor betydning for norsk grønn industri,men om det er så bra for karbonfangst er jeg ikke sikker på.
Det er særnorsk at finansmedier får lov å feilinformere, lar være å informere, vrir på fakta, og fungerer som reklameplattform for Spetalen, Røkke og andre spekulanter og pengesterke subsidiejegere. Ingen vil snakke om at den nye euronextplattformen angivelig skal gi logaritmebasert handel en tidsfordel. Ingen snakker om de dårlige innsideregler, de eliteberikende rettete emisjoner som Norge er alene om, eller hvorfor utenlandske selskaper heller vil være på Oslo Børs enn å bli notert i Danmark, Nederland, osv...Hvor for på lille Norge sin casinobørs.

Det er på tide at det skjer en opprydning i det som på meg virker som velorganisert kriminell virksomhet. Det må også bli langtvstørre åpenhet om hvem det er som handler på børsen og på veine av hvem. Den mangelnde gjenjomsiktighet i store selskapet, finansverden osv. er et stort problem, og har kostet den norske statskassen minst 300 milliarder bare når vi ser på EQNR.

Tilbake til HEX: flott det som har skjedd i USA; En fullstendig stengt statsstyrt grønn kran åpnes for fullt, og især hydrogenaksjer er nå iferd med å justeres for georgiaeffekten. Da er det medienes oppgave å se hva det innebærer for Norge også når den nye energimeldingen ( badert på Trump), offentliggjøres.
Den må garantert endres betydelig om det skal komme norsk industri til gode, og ikke bare en liten elite, basert på tankesett som er på vei ut.
Jeg må berømme nettavisen, som er den eneste som tør å ta i bruk kritisk journalistikk og ikke bare er et redskap for finansinstutisjoner, meglerhus, og eliten.
Hvorfor ikke gå litt i dybden på hvordan f.eks. Spetalen blir stadig rikere gjennom tvilsomme metoder... Eller om det er riktig å subsidiere karbonfangst som om det er grønt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.01.2021 kl 00:43 2665

Forøvrig vil jeg gjerne være med på å diskutere risk/ reward i ulike selskaper i ulike bransjer.Den grønne omstillingen er et faktum, og det er ikke en boble. Noen aksjer er boblepriset, og de finner man i alle sektorer også den grønne. Det kan jeg være med på å diskutere, og da starter jeg diskusjonen med en gang: HEX er en av aksjene innenfor det jeg oppfatter som grønt, hvor risk/ reward er meget god, på Oslo børs, muligens den som har best risk/ reward, men det vet ikke jeg fordi jeg bare har satt meg inn i omtrent 15 aksjer. Aksjer generelt er ikke billige, men det har sine egne årsaker.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.01.2021 kl 04:58 2573

Johnny sin hamring på at HEX er feilpriset rent matematisk ( og min og flere sin støtte til misforholdet, selv med mere moderate tilnærminger) har fått et vist gehør.
Jeg håper også at det hjalp at flere ikke solgte på den lille dippen på anbefalinger av teknisk art jeg ga. Da aksjen stanget intradag mot motstanden på 57, spådde flere et brudd intradag,mog et større stikk oppover. Stikket viste seg å være det største i HEX sin historie og dere ble gjort kjent med at dette var et megetvsterkt kjøpssignal. De som har fulgt våre anbefalinger både utfra TA og andre betraktninger ( slik som Johnny sine matematiske saker, og det jeg nå kaller for for Georgiaeffekten), har fått mere gratis her enn gjennom disse finansmedier, som har en hel annen agenda. Når vi skriver noe, så påvirker ikke det kursen, men såfort media eller husene skriver noe, så tar ting av. Idag var det første gangen at finansavisen påpekte Johnny sit hovedargument: HEX prises som om den ikke har verdi.min egen Plurusfaktor på 60% tilsier at HEX er priset til 16;59. Du må tilbake til februar 2016, før Purus ble til for å finne en så lav kurs på HEX.
Det er selvsagt feil.
Nå lever Purus sitt eget liv og jeg klarer ikke å beregne hva som er « riktig» kurs for de. Georgiaeffekten er verdt veldig mange penger for især Purus, især fordi vi garantert får et forsert nasjonal styrt plan for infrastruktur på området ( det jeg kaller for en gamechanger). På mandag er det interessant å høre hva HEX/Purus selv har av forventninger, når alt de har presentert oss er basert på hva enkeltstater gjør, og ikke et nasjonalt styrt plan som skal etterkomme Parisavtalen.
Finansmedier prøver som vanlig å dempe forventningene. Biden er jo en pyse, men pysen har valgt ganske så radikale tjenere som er langt til venstre mht. miljøpolitikk. Om ikke demokratene hadde gjort noen kunstgrep, så hadde Ernie vært president. Biden behøver ikke å samle hele USA, han skal samme demokratene, og de har aldri vært så langt til venstre enn nå. De er lei de store gigantenes dominanse og maktmisbruk, og oljeselskapets herjing med liv og helse.
Og så haster det å overbevise USA om at de får det bedre under demokrater de neste to årene, så de må må sørge for arbeidsplasser, bedre livskvalitet for marginaliserte grupper og sørge for helsevern gjennom ordninger og handling. Så skal de tjene penger på omstillingen, ved å bli den dominante makten på grønn omstilling. Det får de ikke gratis, og vil få konkurranse fra både Asia og Europa.
Som sosiolog så vil jeg sette det veldig på spissen: To amerikanske ildsjeler Felicia Davis og Stacey Abrams, har gjennom sitt arbeid forårsaket at stortsett fattige uregistrerte minoriteter har stemt og dermed forårsaket at demokratene har all makt i USA. De har i grunn sørget for at min avkastning på aksjer i løpet av 7 uker har steget til 35%. Det er ikke vesentlig: Det som er vesentlig er at demokratene har dårlig tid til å redde landet fra undergang og fordervelse. Miljøpolitisk så har de kun to år på seg å endre USA. Det må bety plankekjøring.
Pete er nok rette mannen her:
https://insideclimatenews.org/news/07012020/pete-buttigieg-climate-change-global-warming-election-2020-candidate-profile/
To år til å hanskes med så store problemer USA må rydde opp i fordi de har tillat en sosiopat til å sitte i sjefsstolen er lite tid. Får de fornyet tillit om to år, så kan de jo forfine veien videre.
Det foreligger heldigvis planer som har blitt stoppet av idioten, som berører infrastruktur basert på grønt, men det tar tid fra vedtak til gjennomføring.
Demokratene må få unna mye på to år, men de vet nok det selv også.
Fredag kom regjeringen med sine klimaplaner, som selvsagt er utrolig svake. Det bekrefter det jeg har nevnt tidligere: subsidier til eliten, straff og pisk til folket, og ingen overordnet klimaplan. Trumpisme i sølvpapir og pleasing av eliten, EQNR og andre multinasjonale selskaper. De forstår ikke at grønt er noe mer enn å forsyne eliten med miljøsvake eltraktorer. Fullstendig tannløs.
Tilbake til HEX: selvom Norge forblir en sinke med en blåsvart trumpistisk regjering, så er ikke HEX avhengig av disse kapitalanarkister.
Jeg er mest opptatt av om verdiene i HEX uten Purus. Så jeg vil ha mere fokus på HEX og mindre på dets eierskap i Purus.
Hex må da ha en egen verdi, når de har fått tilført 900 millioner kroner, i en verden mot grønn omstilling. Purus vokser mest, men belaster balansen til HEX også mest, og det er det må slutt på. Som noen sa: hva skal HEX leve av i fremtiden ( utenom grilldunker). Jeg personlig tror at anvendelsesområdet for HEX sine produktet som markedsleder i sitt segment er store, men de skal fortsatt betraktes som et industriselskap med grønn fortegn.
Jeg gjør et forsøk i helga å komme med noen vurderinger før de selv skal presentere noe.
En verdi på HEX til under 17 kan du bare glemme, men vi kan jo snu problemstillingen: hvor mye er HEX verdt uten Purus og hvorfor
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.01.2021 kl 05:22 2554

Når jeg er i gang: sjekk kursmålene på DNB sin liste. Kursmål til NEL er 5 kroner. Kursen er nær 35. Kursmål på HEX er 40 kroner..da er kurspotensialet til HEX vel 280 kroner🤣🤣. Om ikke disse lister er manipulering så vet ikke jeg... de ulike husene sørger alltid for at avkastningen de har er marginalt over indeksen. Kan de virkelig ikke bedre eller er dette ren svindel? Jeg har ikke funnet noen andre land utenom de nordiske hvor slik svindel er satt i system. Gjør dere?
At ingen politikere bryr seg om finansverdens organiserte kriminalitet er mer enn hårreisende.
Når jeg som amatør klarer å fa en avkasting på over 35%, på tross av idiotiet, hvorfor klarer ingen hus å overgå aper da?
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.01.2021 kl 07:39 2504

Denne må lese https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/f78aaa60-d861-4f13-8b93-03812bc1d685
Og så må du relatere det til den stengte grønne nasjonale krana i USA. En sentralstyrt plan for primært hydrogenbasert infrastruktur er en stor endring. Dette er et stort marked som kun har kun to år på seg, å gjennomføre en grunnleggende infrastruktur primært basert på hydrogen. Vindkraft er også viktig , men byr på betydelige problemer i et avlegs strømnettverk som ikke klarer å absorbere strøm produsert av havvind. Uten videre ( da må det pøses inn mye oenger der).

Så den raskeste og mest effektive veien i USA er hydrogen, men de kommer ikke i mål med bare det. Personlig antar at de i grunn i ikke har noe valg ved å erstatte kull og bensin/ diesel med gass, fordi infrastrukturen på elektrisitet er krevende. Det ville sette fart på HEX.
Uten å mate dere med detaljer, så setter jeg en verdi på HEX uten Purus på mellom 30- 40 kroner, litt avhengig av politikk, strategi, realiteter osv.
dette skal jeg korrigere etter at de er ferdig på mandag med sin kapitaldag jeg ikke har store forventninger til ( HEX er konservative, slik som meg).
Så kan jo alle vurdere hvordan de verdsetter Pursuandelen de eier på 3/4. jeg kommer med bemerkninger etter mandsg, nå de er ferdige med sin reklame.
Har jeg rett så må HEX prises høyre uansett.

Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
09.01.2021 kl 13:24 2299

Flotte innlegg og vurderinger monitor.
Ubalansen mellom Hex og purus må jo selvfølgelig dekkes.
En mega oppgang i Hex må komme, ellers blir dette meget useriøst. Hex eier 80% i Purus men har ikke gått noe på børsen i forhold til Purus. Her er det bare å kjøpe og være med mot 100kr
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.01.2021 kl 19:36 1974

Selvskryt skal man lytte til, det kommer fra hjertet, er det vel det heter. Tipset ble avgitt 15.12.2020 da sluttkurs var 52.85 NOK. Noen dager etter var kursen for sikkerhets skyld helt nede i 47, før den snudde.

Velger å ikke hvile på mine laurbær og prøver igjen:

Kursmål ~ 100 NOK innen utgangen av februar 2021.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.01.2021 kl 20:53 1974

Begrunnelse for det?
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.01.2021 kl 21:03 1974

Tja...går svanger med en trådstart om det fundamentale/driften i Hexagon Composites, men vi får se om, eventuelt når. Så bare en ultrakort begrunnelse her og nå.

1. Mye samme begrunnelse som sist. Markedet priser i dag VIRKSOMHET/DRIFT HEX absurd lavt. Alle bør strengt tatt skjønne at MARKET CAP VIRKSOMHET/DRIFT HEX ~ 0 som markedet opererer med i dag er 100% tull og tøys, bl.a. fordi:

2. VIRKSOMHET/DRIFT HEX er ikke traust og solid industri ex. Hexagon Purus. Ja, konsernsjef Engeset sa med reine ord under Capital Markets Day 11.01.2021 at en slik oppfatning av HEX er en fundamental misforståelse. Mine ord om VIRKSOMHET/DRIFT HEX ex.Hexagon Purus i kortform, etter å ha overvært Capital Markets Day: Global markedsleder og en bunnsolid vekstbombe, og dette er en vekst som er eksplosiv NÅ mens vi diskuterer her på forumet og bare vil eksplodere mer og mer fremover, med Hexagon Agility som ledestjerne.

Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.01.2021 kl 21:49 1974

Mange tråder av HEX gjør det vanskeligere å holde styr, og få en rød tråd i hva skribenter skriver. Jeg vet nesten ikke selv på hvilken av trådene jeg har skrevet hva....men du gjør som du vil selvsagt.

Jeg har problemer med å verdsette Purus, men et av meglerhusene har 115 som et kursmål. Med din faktor, så tilsvarer det en purusdel i HEX på 98,90.
Da verdsetter du HEX til 1,10 kroner🤣🤣.
Om Purus står i 90 og det gis 20% rabatt på HEXdelen så tilsvarer det 64 kroner. HEX alene er 30-40, så da havner man på 94- 104 kroner.
Også dette matematisk.

Jeg tar det litt fra dag til dag, og mener at fair value ( IKKE summen av delene), er rund 88 kroner. ( mine egne kronglete moderate utregninger).
Uansett så gir jeg ikke bort HEX med 16 kroners rabatt da🥳
USA opp, futures opp, 10 åringene i ro, og ingen inflasjon, så da kan vi glemme alle skremsler norsk media spytter ut i økende grad nå.
Husene er ikke ferdigkjøpt i HEX ennå, for de skriver ingenting om den...

Ellers har vi begge skrevet endel om at HEX som selskap er fullstendig feilvurdert. IOT kommer garantert til å bli implementert på flere områder, og de er allerede markedsleder. Agility er vel det neste som blir skilt ut🤣
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.01.2021 kl 22:32 1974

Hensikten var ikke å løfte denne tråden. Kom bare på at jeg før jul hadde gått ut med kursmål 70 i kjølvannet av Capital Markets Day 11.01.2021 og at det ikke har vært direkte mangel på verken spydigheter eller latterliggjøring av det kursmålet og en del annet av det jeg har postet om HEX her. Så jeg unte meg den... ;)

Ja, ja, 100 er absolutt ikke noe oppsiktsvekkende kursmål. Vi burde vel egentlig vært der allerede. Og hva med "to be or not to be" i HEX og Hexagon Purus? Slik jeg ser det nå, tenker jeg at disse to er aksjene å være i, iallefall til 2025...Luksus. Time will show.

Ja, ja, Hexagon Digital Wave og IoT har de også veldig tro på. Jeg også. + gode prognoser for veksten også i Hexagon Ragasso.

Ja, ja, kunne ikke vært mer enig når det gjelder husene. De er ikke ferdigkjøpt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.01.2021 kl 23:00 1974

Haha...kursen havnet vel på 65,30 12.1.
Jeg klager ikke etter nær 50% avkastning på investert kapital siden min come back 16,12 ( to trades og HEX).
Ja, vi er jo stortsett enige om Hex/Purus. Har ingenting å utsette på kursmålet, selvom jeg ikke setter noe kursmål selv ( utenom fair value pt.).
Er også komfortabel med å sitte kontant ellers.
Håper du får rett. Kommer det noen analyser og kontrakter er 100 kroner lett match...
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.01.2021 kl 23:07 1974

Ok, ditt valg, må jeg så må jeg.

"Nyttårstips! Stikker hodet frem og tipper herved aksjekurs ~ 70 NOK i kjølvannet av Hexagon Composites's Capital Markets Day 11.januar 2021."

Du ser at det ikke står den 11.01.21, men i "kjølvannet av...", ikke sant? ;)
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
optimist68
20.01.2021 kl 18:42 1974

Hva skjer med Hex gjengen ? Corona karantene ? Hva tror folket om nedgangen idag ? Ikke helt å forstå med tanke på at nå tar Joe Biden over skuta som legger tilrette for grønne selskap og økte investeringer.

Tradegate har henta seg litt inn. Tipper 75 imorgen
Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.01.2021 kl 20:40 1890

Oslo børs idag: 122 aksjer opp, 126 ned, 31 uendret. I den kortsiktige trendkanalen ligger den nå på støtte. Nedgangen er på relativt lav volum.
Deflasjon i EU, 10 åringene er kjedelige osv. Jeg holder i grunn mest øyet med disse makrotingene og COVID.

Redigert 21.01.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare