Port Meridian-prosjektet – stort potensiale for HLNG

Garderobemannen
HLNG 01.10.2018 kl 21:45 4066

Et litt eldre LNG-importterminal-prosjekt som HLNG var med på å utvikle, kan vise seg å være en potensiell gullgruve for HLNG. Prosjektet har ikke vært omtalt i norske medier på en årrekke, men det lever i beste velgående med sterke finansielle aktører.

Som følge av en god avtale fra 2012, kan HLNG komme til å inngå ett 20 (+5) års TCP for en FSRU, samtidig som det inngår to stk 20 (+5) års TCP'er for 2 LNGC'er. Avtalene kan komme samtidig, noe som etter mine beregninger kan innebære en samlet kontraktssum på MUSD 2 000 - 2 milliarder USD over en 20 års-periode!

HLNG vil ha en eierandel i disse tre skipene på 51 % iht JDA-avtalen, mens Meridian LNG vil ha de resterende 49 %. Denne ene avtalen kan innebære en økning av årlig EBITDA for HLNG på MUSD 50. Til sammenligning ligger HLNG an til å rapportere en samlet EBITDA for alle andre skip for hele 2018 på anslagsvis MUSD 170 (anslått EBITDA i 3Q-2018 og 4Q-2018 på ca MUSD 45).

HLNGs UTVIKLER PORT MEREDIAN-PROSJEKTET – OG SELGER DET
HLNG hadde i årene 2009-2012 lagt ned betydelige ressurser i å utvikle Port Meredian-prosjektet. Hele prosjektet ble organisert i det heleide nyopprettede datterselskapet Port Meridian Energy Ltd. Port Meridian ligger strategisk godt plassert i den nordvestre delen av England, tett opp til gassfeltet Morcambe Bay som er i ferd med å bli tømt. Det er allerede etablert et godt utbygget rørledningsnett herfra som er tilknyttet rørledningsnettet i det nordvestlige Europa.

Selskapet hadde utviklet et ferdig prosjekt for hvordan Port Meridian i UK kunne bygges ut med et dypvanns LNG-importanlegg ved hjelp av en FSRU, en undersjøisk STL bøye-tilkobling (tilsvarende de som allerede benyttes på Banff, Fulmar og Harding-feltene i UKCS) til det nasjonale gassrørledningssystemet i nord-England (UK National Transmission System (NTS)). Planen var at Port Meridian i UK skulle få levert LNG fra USA, til HLNG sin oppankrede FSRU omtrent 37 km offshore fra kystlinjen til Fylde i nord-vest England. Man hadde oppnådd å få innvilget en rekke vesentlige tillatelser som sikret enkel tilgang til NTS gjennom en undersjøisk rørledning via Barrow-in-Furness.

I oktober 2012 valgte HLNG å selge dette heleide datterselskapet for MUSD 20 til Meridian Holdings Co. Kjøper er eid av det Toronto-baserte West Face Fund. Ved salget i oktober 2012 fikk HLNG dekket alle sine investerte kostnader, og realiserte en gevinst på MUSD 10,4.

HLNG BEHOLDER RETTEN TIL Å LEVERE 1 FSRU OG 2-3 LNGC’er
Ved salget gjorde HLNG det scoopet at de beholdt retten til å levere FSRU'en, samt 2-3 LNGC'er for leveringer av LNG til dette prosjektet. Dette bekreftet Støhle senest i et intervju med Reuters den 24.4.2015.
(https://uk.reuters.com/article/hoegh-lng-meridian/update-1-hoegh-lng-to-deliver-fsru-vessels-to-uks-meridian-project-idUKL5N0XL1FO20150424)

Salget ble gjennomført ved at det ble inngått enn Joint Venture Agreement (JDA) som en del av salget.

FSRU'en er i prosjektbeskrivelsen spesifisert til å ha en regassifiseringskapasitet på 750 mmscf/d, og en lagringskapasitet på ca 170 000 m³. Dette er spesifikasjoner som ikke overraskende er tilpasset alle de 8 FSRU'ene som HLNG har fått levert siden Independence i mai 2014.

Det står riktignok også at LNG-tankene skal være av type Moss, men dette skyldes at dagens overlegne Membran-tanker først ble ordentlig utviklet etter at denne prosjektbeskrivelsen ble forfattet i 2011-2012. I dag vil det være naturlig å benytte de enda bedre isolerte GTT Mark III Membran-tankene (evt Flex-versjonen), som gir enda mindre boil-off, både på LNGC-transporten og på FSRU-produksjonen.

JDA’en sikrer at HLNG med stor fleksibilitet kan tilby en av sine FSRU'er som måtte være tilgjengelig. Samtidig vil HLNG kunne gjennomføre bestilling av 2 nye LNGC'er med levering til 2021. Ved full kapasitet vil FSRU'en få besøk av en ny LNGC hver uke, hvor skip-til-skip-lossingen til FSRU'en tar ca 24 timer, for at FSRU'en deretter regassifiserer hele lasten fra én LNGC inn i rørledningssystemet i løpet av én uke.

MER OM KJØPEREN – HLNGs AVTALEPART I JDA’en
Kjøperen var en enhet eid av det amerikansk-baserte investeringsfondet West Face Capital. Kjøper la dette prosjektet inn i selskapet Meridian LNG, med Port Meridian (UK) and E.ON GSA som eiere.

Kjøperen har siden kjøpet videreutviklet prosjektet, og har blant annet innhentet og fornyet diverse tillatelser etc. Tidsplanen har blitt forskjøvet, i forhold til de opprinnelige planene om at gassproduksjonen skulle være i gang i første halvdel av 2019.

Det hører også med at Magnolia LNG har måttet sikre seg kjøpere av de øvrige 6 mtpa som prosjektet vil produsere, før det igangsettes. Kjøperen og deltakerne har også utviklet nettsiden http://portmeridian.com og http://meridianlng.com/port-Meridian.php som gir mer informasjon om prosjektet.

KJØPEREN SIKRER SALGET AV FERDIGPRODUSERT GASS FRA PORT MERIDIAN
Den 23.4.2015 annonserte Meridian LNG at det hadde inngått en 20 års eksklusiv gassalgsavtale med E.ON Global Commodities SE (EGC - et handelsforetak innenfor E.ON-konsernet). Avtalen innebar at Meridian LNG skulle levere LNG til EGC fra Port Meridian-prosjektet i 20 år til markedsbaserte vilkår levert, basert på UK Balancing Point.

Et eget punkt i denne avtalen innebærer at EON vil kunne kjøpe gradvise volum på opptil 75 millioner standard cubic feet per dag, hvis det blir tilgjengelig. Dette tilsvarer nettopp maksimal output fra en installert FSRU. Å sikre kjøpere til prosjektte var det mest vesentlige vilkåret for å realisere prosjektet.

KJØPEREN SIKRER LEVERANSER AV LNG TIL PORT MERIDIAN
Men Meridian LNG må jo også få levert LNG fra noen.

Den 23.7.2015 annonserte Meridian LNG at det hadde inngått en avtale med det australske Perth-baserte selskapet Liquefied Natural Gas Ltd (LNG Ltd), som utviklet to LNG-eksport-prosjekter i USA. Avtalen var en offtake-avtale som gikk ut på at LNG Ltd reserverte en levering på 2mtpa fra sitt Magnolia-LNG prosjekt i Port of Lake Charles, Louisiana, USA. Avtalen gjelder for en initiell avtaleperiode på 20 år, med en 5 års opsjon. Denne avtalen omfatter omtrent 1/4 av den totale planlagte årsproduksjonen på 8mtpa ved Liquefied Natural Gas Ltd's Magnolia-anlegg i USA.

LNG-innkjøpsavtalen ble inngått med en closing-forutsetning om at FID (Final Investment Decision) måtte vedtas innen fastsatte frister. Disse "financial close"-fristene har siden blitt forlenget flere ganger, da det har tatt tid å finne kjøpere til de øvrige 6 mtpa i Magnolia-prosjektet.

Forlengelsen av avtalen som ble avtalt mellom partene den 25.6.2018, utløp 30.9.2018. Torsdag 27.9.2018 ble imidlertid avtalen forlenget nok en gang, denne gangen til 31.12.2018.

Ting kan tyde på at vi denne gangen kan få en FID i Magnolia-prosjektet. LNG Ltd gjennomførte nemlig i juni 2018 en rettet emisjon til det Hong Kong-listede IDG Energy Investment Group som innbragte MUSD 21,4, og ga IDG Energy en eierandel på 9,9 % i LNG Ltd. Kapitalutvidelsen ble nettopp begrunnet med gjennomføringen av Magnolia-prosjektet i USA, som er det eneste greenfield LNG-eksportprosjektet i USA som allerede har oppnådd både FERCs "Notice to proceed", eksporttillatelser fra US Energidepartement, og en fullt ferdig LSTK (Lump Sum TurnKey) EPC-kontrakt (Engineering, Procurement and Construction).

Disse stadige 3 måneders-forlengelsene fra partene viser jo at begge parter ønsker å gjennomføre denne avtalen, og de begrunner forlengelsene med at den gir begge parter anledning til å beholde den nødvendige kommersielle fleksibiliteten. Den rettede emisjonen i juni 2018 viser at LNG Ltd mener alvor med å få dette gjennomført.

DE 3 AVTALENE HENGER SAMMEN
Vi er nå nærmere en gjennomføring av alle de 3 avtalene som henger sammen;

1. JDA-avtalen mellom HLNG og Meridian LNG om levering av 1 stk FSRU og 2-3 stk LNGC'er,
2. Offtake-avtalen som sikrer leveranser av LNG til LNG-eksportterminalen i Port Meridian mellom LNG Ltd og Meridian LNG,
3. Gassalgsavtalen av ferdig produsert gass fra LNG-importanlegget i Port Meridian mellom EON og Meridian LNG.

HLNG KAN FÅ EN 20-ÅRS-AVTALE PÅ 1 FSRU OG 2-3 LNGC'er SAMTIDIG
Blir dette nå en realitet, kan vi se at Meridian LNG Holdings Corp realiserer innholdet i JDA-avtalen, som i tilfelle innebærer følgende for HLNG:

Avtalestørrelsen på FSRU-kontrakten vil være anslagsvis MUSD 50 (EBITDA) i året (dagrate på USD 135 000 på "cost pass through"-vilkår), dvs MUSD 1 000 over en 20 års-periode.

Avtalestørrelsen på en 20 års TCP for 2 LNGC'er vil typisk være et EBITDA-bidrag pr LNGC på MUSD 25 i året, dvs MUSD 1 000 for 2 LNGC'er over en 20-års-periode. Avtalene med HLNG har dessuten en opsjonsperiode på 5 år.

HLNG kan måtte gi fra seg inntil 49 % til Meridian LNG, mot at de tar en tilsvarende andel av kostprisen.

Støle er nylig sitert i Tradewindnews.no på at han ikke ser bort fra at HLNG også vil investere i noen LNGC'er, i tillegg til sine FSRU'er. Dette er nye toner, men lar seg godt forklare om det nå skulle vise seg at Meridian-prosjektet kommer ut av dvalen igjen.

I så fall trenger HLNG både en FSRU, samt 2-3 LNGC'er som skal gå i skytteltrafikk under et 20 års TCP mellom leverandøren i USA og FSRU'en som blir oppankret i Port Meridian. Både Hoegh Galleon (FSRU #10) og Hoegh Gannet (FSRU #9) passer godt. Oppstart for prosjektet vil ikke bli før tidligst 2021.
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
rammern
02.10.2018 kl 09:46 3913

Innlegget er slettet
Flng får i dag positive analyser .Hlng henger ikke med på kursutvikling (:
Vurdere salg av FLNG mot kjøp av HLNG '
Andre ?
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
sjakknøtt
02.10.2018 kl 11:23 3849

Garderobemannen, takk for informativt innlegg!
Da jeg nylig sjekket ut de tre LNG selskapene Flex, Golar og Höegh, riktignok noe overfladisk, slo det meg at Höegh LNG, ikke har fått den kursmessige oppgangen selskapet burde ha fått, i forhold til rateutvikling. Etter å sett siste web cast og regnskapstall for Q2, syntes valget ganske klart for meg at Höegh LNG er et bedre kjøp enn Flex LNG og Golar LNG. Ser en på kursutvikling på Flex og Höegh, samt at markedsverdi på Flex er 5,4 milliarder mot Höegh sine 3,5 milliarder, var valget for meg ganske så opplagt at det var Höegh jeg måtte kjøpe - og det gjorde jeg (kr 45,20)
(Må tillegges at jeg ikke har fått tid til å sette meg ordentlig inn i Golar LNG enda.)
Noen som har synspunkter på hvilket av disse tre selskaper, man får best "valuta" for pengene?
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
tapogvinn
02.10.2018 kl 11:48 3813

Du sammenligner tre selskap som i stor grad er eksponert mot ulike aktiviteter innenfor gassektoren. Det er vel ikke unaturlig at Flex har steget mer enn Höegh om du utelukkende ser på fraktratene?

Om du er opptatt av hvilke av selskapene som har størst oppside, så kan du for eksempel sjekke kursmålene til DNB som har dekning på samtlige. Sist jeg sjekket var de hhv. Flex (16,60 ), Höegh (63) og Golar (43).

Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
specc
02.10.2018 kl 22:43 3691

Jeg liker når aksjene ikke får for mye oppmerksomhet. Spesielt i tillegg når selskapet har en potensial vekst frem i tid.
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
specc
04.10.2018 kl 23:08 3526

blir ikke så mye høyere enn det er nå. Kommer ann på været, håper på bra kulde i vinter!
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
lynx
05.10.2018 kl 09:02 3431

Garderobe. Du har en helt utrolig oversikt! Hvordan vet du alt dette?
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Garderobemannen
09.10.2018 kl 00:49 3262

HLNG har selv kommentert potensialet i denne avtalen ved et par anledninger.

Her er hva HLNG skrev om prosjektet i 1Q-2015:
«In late 2012, the Company sold Port Meridian to West Face Capital, the parent company of Meridian LNG, and as part of the transaction, the Company retained an exclusive right to provide one FSRU and two LNGCs to the project. On 23 April 2015, Meridian LNG announced a gas sales agreement with E.ON, UK, which, having been the critical element for moving the project forward, represents significant progress for the project towards a final investment decision (“FID”). Further, Meridian LNG has a non-binding tolling agreement with Magnolia LNG, a proposed LNG export project located in the U.S. Gulf, for the supply of LNG. An FID for Magnolia LNG and Meridian LNG is expected in 2016.”

Og her er hva HLNG skrev om prosjektet i 3Q-2015:

«The Port Meridian LNG project, where the Company has an exclusive right to supply the FSRU/LNGC’s made good progress when its U.S. LNG supplier Magnolia LNG received final environmental impact statement (“EIS”) from the relevant U.S. regulatory authority, FERC, and executed a binding contract for engineering, procurement and construction of the Magnolia project. Port Meridian LNG reports to be on schedule for making a final investment decision (“FID”) by mid-2016. “

Som det fremgår av min artikkel innledningsvis på tråden, har det å få FID på Magnolia-prosjektet tatt ennå lenger tid enn forventet. Men det er ennå håp…
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Garderobemannen
09.10.2018 kl 00:51 3258

lynx,

Arbeidsrelatert, interesse og hobby...
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
lynx
09.10.2018 kl 08:43 3149

Garderobe. Veldig nyttig for oss som er aksjonærer og ikke har detalj-innsikt i HLNG og markedet. Igjen mange takk for at du deler her på forumet.
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Redhat_37
23.11.2018 kl 11:06 2671

Synes dette er spekulativt ettersom det ikke er kjent om det er en single rett eller en rett til å delta. Slike avtaler er kjekt å ha for ledelsen men neppe vert ei krone når teknologi, pris skal evalueres. Som å ha rett til å kjøpe leiligheter på nybygg ettersom du allerede har solgt dem jorda. Skal dette ha en verdi må det finnes noe mer enn gode intensjoner.
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
msmekk
28.11.2018 kl 14:05 2466

Noen forventninger til tallene imorgen, samme økning som flex? 15% opp?
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
mimsa
28.11.2018 kl 15:42 2408

Jeg sitter med god følelsen her, men avslutningen i Egypt drar muligens resultatet noe ned. Ville blitt veldig overasket om det er noe som er så negativt at det tilsier at kursen driver å vaker rund kr35. Spennende blir det, og forhåpentligvis ser vi 40tallet igjen i morgen selv uten kontrakt.
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Fredrik T
29.11.2018 kl 08:33 2290

Resultatet slo forventningene eller knuser de alt ettersom. Hlng har vært en plageaksje å eie, nå får vi håpe det snur.
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.11.2018 kl 09:04 2250

Dette skrev Investtech for noen dager siden:
"- Höegh LNG Holdings ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har solgt til stadig lavere kurser for å komme seg ut av aksjen, og indikerer en negativ utvikling for bedriften. Kursen har falt kraftig etter salgssignal fra en rektangelformasjon for en måned siden. Objektivet ved 36,30 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen har lite støtte, mens det ved reaksjoner opp ligger motstand ved cirka 44,00 kroner. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech."
Redigert 20.01.2021 kl 22:10 Du må logge inn for å svare