Teknisk Analyse Hexagon Composites

Muggost
HEX 18.12.2020 kl 14:31 170442

https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.02.2021 kl 02:00 4799

For ordens skyld så eier jeg nå også en post i HPUR. Resultatet var svakere enn ventet, men ikke så dramatisk, som i NEL. Fallet skyldes i sin helhet en generell nedgang i grønne aksjer, og HPUR har betydelig lavere risikoprofil enn de jeg har betegnet som bobleprisete aksjer.
HPUR er nå priset i det lave intervallet av mine egne vurderinger, men favoritten ( og fullstendig underprisete) HEX er muligens et enda bedre kjøp.
Jeg setter jo som regel ikke noe kursmål, men potensialet oppover i begge aksjer er nå betydelig over potensialet nedover.
Jeg anbefaler sterk kjøp på begge, på disse lave nivåer. Har du baller så er HPUR tingen, men har du ikke det ( meg), så er HEX tingen.
Jeg forventet dippen, og har da anbefalt å kjøpe på det. dippen er nå, så jeg fulgte mine egne råd.. litt morsomt at jeg la inn kjøpsordre på HPUR mange timer før børsen åpnet, og satset på en gapclosing med algoritmebasert margin. Ikke hele ordren gikk inn, men de jeg fikk var til den laveste kursen intradag.
Har gjort dette « kunststykke» ved flere anledninger, og det er moro hver gang det skjer. ( har dog lagt meg mange ganger for lavt, og ikke fått tak i det jeg ville, og « tapt» penger på det). Heller ikke jeg sitter på en spåkule...
Redigert 19.02.2021 kl 02:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.02.2021 kl 08:20 4732

Legger ut samme beskjed som på HPUR:
Flakk kjøpte 100.000 aksjer til 58,91 i HEX samt 250.000 aksjer i HPUR TIL 53,85, så da kan jeg glemme mine kjøpsordre. Føler meg heldig som mer enn doblet beholdningen i HEX, samt fikk tak i rimelige HPUR.
Flakk er en viktig innsider, som overgår meg i viten rund Hex familien. Jeg kjøpte flest HEX mens de kjøpte flest HPUR..om ikke annet så må du ikke finne på å gi bort aksjer i disse til underpris. Har fortsatt kjøpsordre inne på enda lavere kurser men de går nok ikke inn.
Kuttet ut alle sagordre på disse grunnet Flakk.
Når de kjøper er det et veldig sterkt kjøpssignal
Slettet bruker
19.02.2021 kl 20:21 4594

De som fulgte min sterke kjøpsanbefaling har især i denne omgangen tjent gode penger.
Jeg har igjen redusert eksponeringen, og realisert noen gevinster, men sitter ( som alltid) igjen med minst de postene som jeg har på lang sikt.
Har fortsatt til gode å tape penger på en trade. Må jo komme en gang. Kan ikke ha rett hele tiden....
Alltid greit å ha penger på sidelinja, når den generelle risikoen i aksjemarkeder øker.
Det er ikke lenge siden HEX var over 70 og fet er i grunn merkelig hvor rask vi absorberer forholdsvis store kursendringer.
Det er ikke lenge siden vi snakket om en kurs på 100 før 1/3....
Ha en god helg! Er det noen som fulgte rådene mine?
FA2000
19.02.2021 kl 21:24 4563

Jeg havde desværre ikke fået læst dine gode råd så jeg er stadig med i kurs 78 :-( men jeg har faktisk troen på, at vi skal op i kurs 100 og måske endnu højere i 2021. Det er firmaet er markedsleder er afgørende for mig og deres JV partnere er også alle af høj kvalitet hvilket er potitivt... Mon ikke en masse Kinesiske investorer får øjne på HPUR når deres JV med CIMC ENRIC træder i kraft ... Jeg tror og håber :-)
Slettet bruker
22.02.2021 kl 01:28 4329

Lykke til!
Jeg er igjen borte noen dager: Bare en « kortversjon» : Intervallet i den horisontale trenden jeg påpekte for lenge siden er fortsatt inntakt , men aksjen har snust to dager på ett ( av flere) støttenivåer, før det snudde fredag og endte på nær intradagens høyeste nivå. Buy the dip var rådet, og de som fulgte det tjente på det.
Situasjonen er nå slik at jeg anser potensialet opp mer begrenset på kort sikt; mye ble tatt ut på fredag.
Aksjen vil bli preget av utviklingen videre i grønn sektor, og børsen forøvrig, med mindre det kommer selskapspesifikke nyheter.
Hvilken vei det bærer i uken som kommer er jeg usikker på. Har heller ikke hatt tid til å sjekke informasjon i helga, så jeg har ikke gode råd å gi.
Det viktigste denne uken er at den ikke går under støttelinja, men heller utfordrer siste topp. Lykke til
Redigert 22.02.2021 kl 01:29 Du må logge inn for å svare
kelle
22.02.2021 kl 08:45 4233

Et potensielt banebrytende hydrogenprosjekt
Hexagon Purus skal finne ut mer om hvordan hydrogenbrenselsceller kan erstatte forbrenningsmotoren.
mercedesglk
22.02.2021 kl 09:15 4194

her er det bare å kjøpe å lene seg tilbake å se pengene triller inn på konto;O)
SørenE
22.02.2021 kl 11:36 4164

Hej Norge

Monitor: Ha en god helg! Er det noen som fulgte rådene mine?

STORT JA -- det er nogle fantastiske analyser du ligger ind, jeg har aldrig handlet på Teknisk analyse men du har inspirer mig her i 2021 ,
Må sige at du rammer plet med dine bunde og mulige toppe.

Jeg har handlet efter dine foreskrifter 3 gange nu hvor jeg har fanget Hex på ca 57 NOK -- solgt dem samme dag eller dagen efter.
Den sidste post købte jeg torsdag kl. 16.19.00 ca til kurs 57.4 og solgte for tidligt fredag til kurs 61.35 -- pæn gevinst -- tak for det

Håber du bliver ved med dine analyser da jeg tror vi er mange der læser og følger dig -- er helt ude nu undtagen min langsigtede aktie PHO som jeg har ligget med siden sommer 2018 -- det har været en god rejse -- den bliver ikke solgt før Asireis sluger PHO :-)

US står til bøllebank i aften så jeg er glad for at jeg er meget likvid .
Håber at samle HEX op igen på 56-58 Nok

Monitor -- tak for gode og seriøse indspark

Dansken -- en glad investor
Redigert 23.02.2021 kl 15:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2021 kl 18:15 4029

Også sist jeg meldte i fra om at jeg ville være borte i noen dager skjedde det store forandringer i HEX.
Da kom nedgangen under støttenivåer drevet av bobleprisete grønne aksjer, og grunnen til at jeg sitter mest i kontanter.
Jeg er ikke på kjøpersiden denne gangen.
Hovedgrunnen er de store TECH endelig har begynt å falle, noe som kan spre seg til store deler av aksjemarkeder, og forhåpentlig utløse en etterlengtet korreksjon. Jeg tror dog ikke på noe mer enn en korreksjon. Korreksjonen i grønt har vært der en stund, og dette er ikke « boblen som sprakk», men hvor noen stakk et hull i den i uke 2 iår. Luften har deretter sivet ut av ballongen. Sissener eier et Hedgefond og tjener store penger på å rope « salg», noe som slås opp stort i media. Jeg er ikke uenig i at mange grønne aksjer har vært/ er boblepriset. Uansett så vil også HEX og HPUR dratt med nedover, så lenge grønn sektor faller.

Jeg sitter for det meste kontant, og avventer situasjonen denne gangen.HEX har brutt to støttenivåer og er ikke lengre i sin horisontale trend.
Dermed må jeg sette meg ned igjen og vurdere den utfra nye realiteter. Jeg anser det som langt mer sannsynlig at den vil oppsøke kurser under 50, men er fortsatt borte, og kan ikke bare spytte ut et tall, uten å ha sett på makrobildet, volumer, indikatorer, skriverier osv.
Det foreløpige rådet er å sitte kontant og avvente. Det kommer sikkert en « sucker rally», men den skal du ignorere. Er du langsiktig kan du kjøpe i bolker under 50 kroner.
Slettet bruker
23.02.2021 kl 18:22 4021

Og så takker jeg for hyggelige kommentarer fra danskene...Da kan jeg jo røpe at jeg er nederlender....Det har den fordelen at jeg også leser danske,tyske,svenske,mellomeuropeiske sider. TA er for meg kun et hjelpemiddel ved kjøp og salg, men også jeg har tjent mest på å trade, fremfor å bare sitt long. Å skrive her er primært for at småaksjonærer skal få noen andre impulser enn en samlet og farget presse. I verste fall kjøpte flakk ved å lese seg opp her🥴Det tør jeg å gjøre fordi jeg neppe har noe innvirkning på kurser, som for 60% er algoritmestyrt, og deretter er resten styrt av husene og media.
Da får vi se om den havner under 50 om ikke lenge...
Jeg er ikke tilbake før fredag dessverre, og skal gå i dybden på HEX osv. i helga ( om jeg kommer så langt).
Redigert 23.02.2021 kl 19:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2021 kl 19:04 4018

Og nei: jeg er ikke « muggost» som er trådsstarter. Jeg er monitor og har ikke flere nick.At jeg nå etterhvert nesten bare skriver på denne tråden er mest fordi jeg skal beholde et visst overblikk i hva jeg skriver. Det ble vanskeligere når jeg skrev på flere av de utallige HEX og HPUR tråder som er der.
Slettet bruker
23.02.2021 kl 19:51 3988

"Det foreløpige rådet er å sitte kontant og avvente. Det kommer sikkert en « sucker rally», men den skal du ignorere. Er du langsiktig kan du kjøpe i bolker under 50 kroner."

Javel, sier du det, interessant å høre. Går spådommen din inn, vil jeg på forhånd gi all mulig honnør til en svært gavmild selgerside ettersom styreleder i Hexagon Composites jo altså fant prisen så attraktiv at han nylig valgte å handle for 5.89 millioner og kjøpte 100k aksjer til kurs 58.9124 i selskapet han styrer og er nest største aksjonær i.

Men for all del jeg er mer enn klar til å ta imot i pose og sekk og kjøpe for < 50 NOK, selv om jeg har ganske mye allerede, ettersom jeg er helt enig med dem som måtte mene at Hexagon Composites's styreleder Knut Flakk faktisk har gjort en god handel her.

19.2.2021, 07:37 · TDN Finans Delayed

HEX: FLAKK GRUPPEN KJØPTE 100.000 AKSJER, KURS 58,9124

Oslo (TDN Direkt): Flakk Gruppen kjøpte torsdag 100.000 aksjer i Hexagon Composites til kurs 58,9124 kroner pr aksje, ifølge en børsmelding fredag.
Flakk Gruppen er et selskap kontrollert av Knut Flakk, som er styreleder i Hexagon Composites.

Etter transaksjonen eier Flakk Gruppen 3.853.721 aksjer. Den totale beholdningen til Knut Flakk og nærstående er 29.484.969 aksjer i Hexagon Composites.

TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70


Så det neste. Her sikter jeg ikke til deg monitor1, det skjønner du, jeg sikter til de som bløffer:

Å prøve å bløffe og plassere HEX blant bobleselskaper som ikke tjener penger og prises på våte drømmer, faller på sin egen dumhet.

Minner om guiding for FY 2021 og eierskap i Hexagon Purus:

Omsetning ~ 3.5 milliarder NOK (+ > 15%)
EBITDA ~ 400 millioner NOK (+ > 30%)
Eierandel i Hexagon Purus: 74.93% av aksjene

https://hexagongroup.com/investors/quarterly-reports/

Videre guidet man på Capital Markets Day 11.01.2021 YOY omsetningsvekst > 15% og EBITDA > 10% i årene frem til 2025. Dette er knallvekst med utgangspunkt i en guidet omsetning på ~ 3.5 millarder NOK i 2021! Så kom ikke her med bobleprat!

https://hexagongroup.com/press/hexagon-capital-markets-day-2021/


I min verden er forøvrig heller ikke Hexagon Purus noen boble. Selskapet har en partner-/kunde-/ordreportefølje som nesten er for god til å være sann og er til å bli svimmel av. Videre guider man slik:

Hexagon Purus guider omsetningsvekst > 50% for FY 2021

Break even i 2024

En omsetning på 4 - 5 milliarder NOK i 2025.

Hvis noen kan fortelle meg om lignende guiding fra selskaper som benevnes som rå vekstcase, er jeg takknemlig for tips!


Til slutt. Begge de børsnoterte Hexagon Group selskapene satser kompromissløst på produktutvikling og research & development. For meg er dette nesten det aller viktigste selv om det selvfølgelig også koster, på kort sikt. Begge selskapene er imidlertid globale markedsledere, og dermed er det viktigste av alt at de gjør alt for å forsvare sine markedsposisjoner og - andeler innen sine forretningsområder hvor konsensus jo er at veksten kommer til å bli av det eksplosive slaget i årene fremover.


Jeg foretrekker å avstå fra å gi direkte råd til andre om hva man bør bruke pengene sine til, men i dette tilfellet velger jeg å gå så langt som å si at å ha en eller begge i porteføljen når det gjelder disse aksjene til innkjøpspris rundt dagens kurser, ja det vil jeg si er en no brainer. For ordens skyld: Jeg er ingen trader, ingen tekniker, men investerer kun langsiktig, basert på det fundamentale.


PS) monitor1, hvis du noen gang skulle bli fristet til å poste på en annen HEX eller HPUR tråd, er det jo bare å klikke på sitt eget nick for å få opp alle egne innlegg. Sånn sett er det jo ganske oversiktlig, men tenker jo at du liker deg best her og det er jo selvsagt helt greit.



Redigert 23.02.2021 kl 22:18 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2021 kl 23:20 3910

Hei J.
Vi er enige i at HEX og HPUR ikke tilhører de overprisete Peers. Jeg tror dog ikke at nedsalget i grønt/ ESG er ferdig, av den enkle grunn til prisen for noen av de fortsatt er veldig høy, og fordi omstillingen går saktere enn håpet.I tillegg så ser vi nå en utmattelse i de store Tech, samt en dreining til andre sektorer. USA tok seg inn mot slutten av dagen og også de grønne ( som er ned) gikk mindre ned enn i starten. Imorra er neppe den dagen HEX stuper, men psykologien i hele sektoren er under press. Det ville være bra med en korreksjon i hele markedet snart, men om det skjer er uvisst...Det er mye kapital i omløp, og hittil ser vi bsre sektorvisse korreksjoner.
Risikoen for at HEX / HPUR skal ytterligere ned ( lavere enn 54,35 / 51,44) i nærmeste fremtid anser jeg som større nå fordi de har brutt et viktig støttenivå.
Skjer ikke det, så sitter jeg med mine langsiktige ( fordi HEX er et godt case).
For at HEX skal havne under 50 ( og i verste fall helt ned til støtten på litt under 42), så må sektoren falle mer, noe som slett ikke er umulig alt i alt.
Derfor var jeg ikke på kjøpersiden idag ( og går muligens glipp av en oppgang). Legg også merke til at vi nå har sett minst 6 lavere topper siden 12/2 ( i chartet).
Slettet bruker
23.02.2021 kl 23:46 3893

Ja, har vært et utrolig trøkk nedover kursmessig over lang tid nå i begge selskapene uten at det er mulig å finne korrespondanse med noen svakheter innen det fundamentale. Bare småpirk (egentlig utelukkende COVID-19 relatert problematikk og kun utsettelser, ikke tapte kontrakter. Disse COIVID-19 relaterte utsettelsene som fører da primært til at inntekter blir skjøvet fremover i tid. Det må man kunne leve med, og på toppen av det hele ble dette klart varslet allerede så tidlig som ved guiding under Q3 2020 presentasjonen i oktober), og knapt det engang. Så ikke noe feil å finne. Bottom line er at veksten er til de grader inntakt og at dette tegner veldig bra i begge selskapene. Det er iallefall det jeg har fått ut av webcastene fra 2 x Q4 2020 og Capital Markets Day 11.januar. Så mest litt irriterende.

https://hexagongroup.com/investors/quarterly-reports/
Redigert 24.02.2021 kl 00:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.02.2021 kl 00:00 3876

Forøvrig så er en av hovedoverskriftene her i finansavisen « blodbad i grønne aksjer.Selg alt». Mannen bak er Sissener.
https://www.sissener.no/sissener-canopus#Historiskavkastning
Dette er et Hedgefond, som har gjort det vanvittig dårlig, og har gjort noen forferdelige shorthandler i bl.a. Tesla med vanvittig dårlig timing.
Han er tjent med å prate visse aksjer ned, og dette er jo ren manipulering. Også mange av de andre overskrifter er mildt sagt misvisende.
Her er dagens liste over hvilke industrier som gikk mest ned, og Technology og grønt topper ikke listen overhodet:
https://www.tradingview.com/markets/stocks-usa/sectorandindustry-industry/

Hele den norske ( og flere) finansielle industrien skriver for å påvirke småinvestorer i SIN retning, og det er vel også en grunn for mine skriverier. Disse har selvsagt langt mindre påvirkningskraft enn det husene, media osv. har. De lykkes jo veldig ofte med å få folk til å kjøpe poster de selv skal ut av....
Slettet bruker
24.02.2021 kl 00:07 3878

👍 Frykter ikke akkurat det langsiktige perspektivet her så roper nesten kjøpsanledning, men alle må til syvende og sist sekvsagt finne ut av sånt selv, men at dette er to veldig bra selskaper med lysende fremtid, ja der påberoper jeg meg ytringsfriheten.

Vurderer de du sikter til HEX og Hexagon Purus eksplisitt forresten? Eller bare bøtter de alt i et spann? Isåfall helt useriøst. Kan igrunnen ikke komme på noen spesifikk kritikk av Hexagon Group selskapene egentlig. Har vel mest bare vært noe klaging over kursen, å erindre der.

NB! Er absolutt interessert hvis noen sitter på kritisk fagpresse som omtaler eller påpeker svakheter eller farevarlser? Så post veldig gjerne sånt! (og alt annet) Det som er så pussig, er at selskapenes veldig fremoverlente guiding og estimering blir så lunkent mottatt. Så noen har kanskje noe å poste???
Redigert 24.02.2021 kl 00:25 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.02.2021 kl 00:14 3883

Eneste grunn til at jeg kun eier HEX er jo fordi jeg mener at veldig mye er overpriset. Jeg har heller ikke kapasitet til å sette meg inn i visse sektorer.
Listen over aksjer jeg prøver å følge er ned i 12...ingen av de er billige nok. Jeg har forøvrig ikke fått svar fra HEX om de uvanlige aksjebevegelser to dager før resultatet kom, og det i seg selv misliker jeg...Jeg har i alle jobber jeg har hatt ALLTID svart på skriftlige henvendelser. Det sier mye om ukulturen i bransjen...
Redigert 24.02.2021 kl 00:17 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.02.2021 kl 00:32 3870

Skjønner, ja soliditeten har du i HEX, men jeg er utrolig spent i positiv forventning når det gjelder Hexagon Purus! Vinnere i denne sektoren kommer til å vinne stort. Håper og tror på masse meldinger fremover, om kontrakter, partnerskap og mye positivt. Men i så fall vil jo Purus også dra med seg HEX oppover så klart samtidig som HEX har sin egen innebygde vekstmotor i form av Hexagon Agility (*) En vekstmotor som går helt for egen maskin. Ren luksus? Det summer.

Du får poste hvis du får noe svar.

(*) Hexagon Agility

Tipset: Man kan ikke skjønne HEX uten å sette seg inn i Hexagon Agility som allerede har fått fusjonert inn Mobile Pipeline. CNG skal også inn nå. Da blir det kun Hexagon Agility og Hexagon Ragasco i HEX med Hexagon Purus som eget selskap Hexagon Agility står for det aller meste av omsetningen. Hexagon Ragasco kalte de sin "cash cow" under Q4. Man kommer til å like det man finner om Hexagon Agility. Vekst, ikke langt der fremme, men vekst nå. Varsler et litt moderat Q1 på grunn av litt treg oppstart i USA som ganske så sikkert COVID-19 relatert (sterkt i Europa), men fra Q2 og så langt øyet rekker, signaliserer de vekst over hele fjøla, real vekst. Og på toppen altså 74.93% av aksjene i Hexagon Purus :)
Redigert 24.02.2021 kl 01:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.02.2021 kl 01:45 3833

Jeg er foreløpig for feig til å sitte direkte i HPUR, selvom de er best innenfor hydrogen i Norge; Det har vi prøvd å formidle her mange ganger før.
HEX er (som vi har dokumentert mange ganger) priset som om de har liten eller ingen egenverdi. Hadde en trade i HPUR, men hadde ikke baller til å sitte på aksjen. Er nå 83% kontant. Men klart: om en av de aksjer jeg prøver å følge ( blant de HPUR) blir veldig veldig billige, så kjøper jeg.
Personlig håper jeg på en korreksjon snart ( generelt i markedet). Kontanter avler ingenting...
Er ikke HPUR markedsleder innenfor sitt segment da?
Redigert 24.02.2021 kl 01:47 Du må logge inn for å svare
SørenE
24.02.2021 kl 13:29 3702

Hej Norge

Monitor -- Nderlender :-) -- fint med flere lande repræsenteret på forum :-) jeg er selv fra det aller nordligste Jylland (vendsyssel) :-)

Tak for gode indlæg -- ser frem til dine input i weekenden
Min kone fik Hex på 53,4 i går, syntes det var svine billigt -- var overbevist om at vi skulle tjene penge i dag hvis man følger mønsteret de sidste uger :-(
Holder nok til i morgen :-)

Enig i at HEX ikke er en decideret grøn aktie men mere industri aktie og skal prises højere.

Købte Vestas på 1152 i går -- hvis man følger handelsmønster de sidste uger -- havde jeg håbet på højere kurser i dag.
Tag et tit på Vestas -- måske skulle den være nr. 13 på din overvågningsliste :-)
Håber vi vil høre nærmere også om dine andre 11 kandidater på din liste :-)

Dansken
Redigert 24.02.2021 kl 13:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.02.2021 kl 14:23 3672

Snart må vi skrive på engelsk her🥴. Tysk er også et bra alternativ, med tyskere som eier mye i HEX/Purus.
Off topic: i oversikten fra igår toppet store finansselskaper nedgangen i USA, mens media misvisende fremhevet tech/ grønt. DNB er idag en av taperne. Også forbrukersektoren falt mye, og om man skal tolke dette, så forventer man mulig at COVID vil være lengre, noe som fører til flere konkurser og mindre forbruk ( midlertidig) i USA.
Delen om effekten av gavepakkene fra Biden her er jeg enig i : https://e24.no/boers-og-finans/i/0Ko1aJ/investorer-flytter-store-penger-i-aksjemarkedet-stimulipakken-i-usa-blir-styrende
kelle
24.02.2021 kl 22:21 3563

I morgen får vi belønningen for alt ekstra vi har kjøpt de siste dagene. Rett opp på TG. sluttkurs: 5,40 tilsvarende KR. 55,15 Tipper HEX er oppe på 56-57 i morgen, kanskje ennå litt høyere. TG mellom 0800 og 0900 viser veien.
Itmann
24.02.2021 kl 23:01 3532

Jeg fant ut av det rett før du svarte. Pleier TG å ha en innvirkning på Oslo børs da?
kelle
25.02.2021 kl 09:14 3429

TG ødelegger for oppgangen. Ned over 3% Vi får se utover dagen om det ikke snur brått opp. Har troa i dag.
kelle
25.02.2021 kl 09:14 3437

TG ødelegger for oppgangen. Ned over 3% Vi får se utover dagen om det ikke snur brått opp. Har troa i dag.
Slettet bruker
25.02.2021 kl 23:52 3331

Nå drar alt jeg måler utviklingen på i feil retning: korreksjonen i grønn sektor ikveld i USA tiltok i styrke. Også techsektor fikk gjennomgå.
REGI kom med resultatet etter børs, og har da ialt rast ned 17,12% Også de andre 5 større grønne amerikanske aksjer på «min» grønne sjekkliste ( USA) faller betydelig ( i snitt 7,67%). De lange renter økte betydelig, og korreksjonen i de store TECH, dro med seg DOW, og enda verre gikk det med den brede Standard and Poors ( -2,45).

Jeg advarte mot nettopp dette for få dager siden, og advarte også mot at HEX ville falle under 50 (/og i verste fall lave 40), om slikt skulle inntreffe ( på tross av flere innsidekjøp). Se forøvrig de innlegg som beskriver det, og mine innlegg om støttenivåer og motstandsnivåer, som er stortsett uendret.
At vi skal betydelig ned imorra er selvsagt. Har ikke gjort hjemmeleksa på TA utover det jeg allerede har formidlet. Det blir en helgejobb.
Jeg har ikke peiling på om dagen idag var starten på en en generell korreksjon ( typisk minst 10%), eller om det unngås nok en gang.

Redigert 26.02.2021 kl 01:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.02.2021 kl 00:21 3309

At styreleder og neste største eier i Hexagon Composites Knut Flakk for noen få dager siden kjøpte Hexagon Composites aksjer for 5.89 millioner NOK til kurs 58.9124 NOK og Hexagon Purus aksjer for 13.46 milloner NOK til kurs 53.8497 NOK, holder i massevis som verdireferanse og forsikring for meg.

Så får de som føler for det, heller bare "gi bort" kvalitetsaksjene sine til gribbene som nå har herjet med roboter i disse to børsnoterte Hexagon Group aksjene sammenhengende, i flere uker. Herfra blir det intet, like før de snur opp igjen. :)

https://finansavisen.no/forum/thread/128311/view

https://finansavisen.no/forum/thread/128305/view/3088057?legacy=0


At Carnegie analytiker Mikkel Nyholt-Smedseng ligger ute med kursmål 115 NOK for Hexagon Purus, teller også positivt for meg. Hexagon Composites eier 74.93% av aksjene i Hexagon Purus. Nyholt-Smedseng er en analytiker jeg har gode erfaringer med å lytte til ved tidligere anledninger når det gjelder andre aksjer. Ikke minst har han integritet, slik jeg ser det. Akkurat det vektlegger jeg tungt.

https://finansavisen.no/forum/thread/124496/view


Nå er det (for) seint på kveld allerede. Så sier god natt.


Redigert 26.02.2021 kl 00:49 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.02.2021 kl 01:21 3275

Realitetene er dessverre noe endret i det siste: skuffende omsetning og resultater ( senest i REGI idag), lavere takt i omstillingen, økte renter, og diverse nedgraderinger av kursmål i kjølevannet av dette er resultatet. Også HPUR og HEX underpresterte ved siste korsvei. Derav kursnedganger i hele sektoren ( selvom Oslo Børs Casino er i ATH). Veksttakten blir noe lavere, og euforien har blitt erstattet med usikkerhet. Så enkelt er det, og det er realitetene akkurat nå. Robothandel ( som burde forbys, akkurat som shorting) foregår på alle børser og i alle selskaper, ikke bare HEX.
Jeg advarte tidsnok mot det scenarioet vi nå ser.
Det betyr jo ikke at HEX er et dårlig case ( jeg er vel den siste som mener det).
PS: kjøpte og solgte på nestsiste dipp, og sa ifra om at jeg IKKE vil hoppe på siste dipp grunnet økt usikkerhet ( alle de faktorer som ikke er direkte selskapsrelatert, utenom renteøkningen, men som påvirker aksjen)
Redigert 26.02.2021 kl 01:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.02.2021 kl 02:06 3250

Kikka innom. Så en ultrakort kommentar. Ja, ja, selvsagt all mulig uro i makro. Utenom det, helt uenig når det gjelder selskapene. Du kan ikke dømme nord og ned når det opplagt,utelukkende er COVID-19 relatert og nesten bare forsinkelser, ikke noe tapt. I HEX er det jo dessuten all time high Q i Q4 i Hexagon Agility som står for 75% av omsetninga i HEX. Guidingen er helt super. Når det gjelder begge selskapene. Bare å sjekke på hjemmeside. På dette har selskapene nå i løpet av noen uker sunket som steiner allerede. 25 - 30% ned på kort tid, nærmest utelukkende på COVID-19 relaterte forsinkelser altså. På en ellers sprek børs. Spennende å se hvor billig det blir. For noen navn i kundeporteføljene til Hexagon Group selskapene. Mange er kunder hos begge.
Redigert 26.02.2021 kl 02:22 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.02.2021 kl 02:40 3248

Hvor får du det ifra at jeg har dømt selskapene nord og ned? Jeg ADVARTE mot og begrunnet SAKLIG og konsist hvorfor jeg mente at de kunne falle under 50, og i verste fall ( i tilfelle en generell korreksjon på børser) nær neste støttenivå på lave 40 ( noe jeg ikke håper blir en realitet). Du trodde nok ikke mye på det ( og argumenterte med insidekjøp), men disse kjøpene ble gjort før de momenter jeg så som faremomenter slo inn. Også jeg stiller meg selvsagt spørsmålet hvor langt ned vi skal ( i motsetning til for vel en måned siden hvor vi snakket om hvor høyt den ville gå), så det er tydelig at psykologien har endret seg, etter at kursene har falt. Så skal vi huske på at HPUR ble verdsatt av selskapet til 27 kroner per aksje, da de noterte den for 2 1/2 måned siden og at HEX kommer fra vanvittige 19 kroner for mindre enn ett år siden. Markedet ( og HEX familien) er ikke statiske aksjer som beveger seg i et vakuum, og for øyeblikket peker det nedover...uten tvil og desverre.
Og for the record: Jeg mener at HEX er rimelig, på nivåer på rund 45, primært fordi fordi det er et etablert industriselskap som er inne i et segment i sterk vekst, og ikke et luftslott/ boble. Om den skulle falle til disse nivåer ( og det ikke blir en generell korreksjon utløst av tekonologifall og videre fall i grønn sektor), så er jeg på kjøpersiden, dog, som vanlig, med en viss forsiktighet.
Redigert 26.02.2021 kl 02:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.02.2021 kl 02:49 3239

Ja, kursen peker nedover. Som jeg skriver, den har jo rast i begge selskapene. Men alt ved selskapene peker oppover. Det er paradokset, slik jeg ser dette. Så får vi se hvor billig det blir ja. Er altså helt uenig i at selskapene har skuffet. Guiding fra Capital Markets Day 11.01.2021 er uforandra strong etter Q4 2020 fremleggelse i begge selskapene forrige uke. Det underliggende er jo knallsterkt. Det er forventet kjempevekst i begge selskapers adresserbare markeder og de er globale markedsledere! Ja, hvor billig kan den bli
Redigert 26.02.2021 kl 02:56 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.02.2021 kl 02:58 3287

16/2 sa jeg: « Resultatet i HPUR var dårlig med betydelig negativ kontantstrøm, COVID påvirket, og større underskudd, samt lavere omsetning.
Det var ikke et kjøpssignal akkurat. «. Uansett så er det store spørsmålet hvor lav den kan gå de kommende dager/ uker.
Både HSI og N225 ned mer en 2,5%... nå må jeg sove noen timer🕰
De 6 selskaper som står på min sjekkliste (USA) er nå inkl. nedgangen i etterbørshandel nå I SNITT ned 12,78%!!
Det blir stygt om noen timer....
Redigert 26.02.2021 kl 03:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.02.2021 kl 03:11 3265

Shareprice today aside. Man blir munter av å tenke på fremtidsutsiktene til HEX og Hexagon Purus. :)
Dolphines
26.02.2021 kl 08:03 3196

Det er viktig å se i speilet (regnskapet), men enda viktigere å se ut frontruta (perspektiv og guiding).
Richter
26.02.2021 kl 08:14 3184

Skal Composites og Purus ned under kurs 50,00 i dag efter blodbadet på Nasdaq?
Slettet bruker
28.02.2021 kl 19:15 2917

Grønne aksjer i Norge på fredag falt mye mindre enn i USA torsdag, antagelig fordi europeiske 10 åringer falt tidels betydelig på fredag. Også den amerikanske 10 åringen falt fredag.
IMF uttalte at økonomier vil trenge lengre tid til å komme seg, slik at det foreløpig ikke er snakk om inflasjon av betydning, og ikke i EU overhodet i overskuelig fremtid. Det gir muligens nedgangen i rentefølsomme aksjer et pusterom, og muligheter for oppgang i HEX i starten av uken, og da snur den på støtte, som ligger litt under sluttkursen. Muligens perfekt for bunnfiskere. Potensialet opp er forholdsvis stor, om markedet mener at den bunnet ut på fredag.
Jeg kommer dog ( akkurat som på siste dipp) ikke til å kjøpe på dippen, fordi det er for mange spøkelser som flyr over børsene. Jeg sitter jo med mine long HEX, og er da halvgardert. Er tilfreds med eksponeringen slik det er. HEX vil selvsagt følge psykologien i grønne aksjer, som har falt betydelig siden uke 2.
innsidere: De 20 største investorer har iår redusert sin beholdning i HEX med 2,5%. Folketrygdfondet, Nordea, Flakk har økt sin andel, mens tyskere og amerikanere har vektet seg noe ned.
Redigert 28.02.2021 kl 21:48 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
01.03.2021 kl 00:12 2800

Jeg velger å stole på styreformann og ikke andre som ikke sittrer i samme posisjon.
Når styreformann handler for 6 mill kr da er det noe på gang. Selv Knut Flakk kjøper ikke for å tape penger. Er jo Sunnmøring .