Teknisk Analyse Hexagon Composites


https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare

Enig med deg cirkus.
Tror vi var i bunnen i dag, i morgen begynner oppturen.
Synd at HEX gruppen som er bunnsolid skal bli dratt ned sammen med selskap som er bare luft .
Men vi får tro at fornuften vil ta overhånd.
Trygghet er det som fu sier at eierne har kjøpt for astronomiske 6 mill kr.
Dette sier meg at noe stort er i loopen. Nyheter kan komme allerede i morgen. Hvem vet?
Jeg kjøper ihvertfall på disse ufattelige nivåene👍
monitor1
09.03.2021 kl 01:27 6698

Jeg også tror og håper en masse, men forholder meg tross alt til realiteter, og var tidlig ute med å spå at den kom til å teste støtten på 48,60/48,70. Med avviksreglen, så er det ikke et bekreftet brudd ennå, så begge scenarioet er der fortsatt, med den forskjell at nedsalget fortsatte i USA og at også Nasdaq 100 nå ligger under viktig støtte. Fortsetter nedsalget vil HEX garantert ikke være ferdig med sin nedgang.
Snur det kan vi se en kraftig rekyl. Gjør det ikke det da er bruddet et faktum, med alt det innebærer.
Støtten lå på 12.439,50. Indeksen sluttet på 12.299,08. KUN et falskt salgssignal om den bryter opp igjen så fort som f.
Redigert 09.03.2021 kl 01:29 Du må logge inn for å svare
Hammers
09.03.2021 kl 01:46 6691

Jeg har ikke lest hva andre har skrevet om HEX her inne, men ut fra overskriften tok jeg selv en rask titt på chartet.
Absolutt grunn til en viss bekymring - etter min mening;
https://www.tradingview.com/x/LSGkMpI7/ (Trykk etter åpning - og chartet forstørres).

Brudd på horisontal støtte HAR funnet sted.
I prinsippet er potensialet under bruddnivået lik høyden over - målt i CENTIMETER!
Viktig å få med seg - for verdiaksen endres raskt dess lavere/høyere man kommer i det logaritmiske chartet.

Hilsen Hammers
monitor1
09.03.2021 kl 02:34 6675

Foretrekker candlestick, især på Oslo Børs Casino, og da mener jeg vi fortsatt er « innenfor», slik at begge scenarioer er mulige ( dobbel bunn / brudd på støtte). Det er flere støttenivåer på vei til litt over 41, som jeg anser som hovedstøtte. Det skal mye til om den fortsetter turen nedover utover det, men med så mye krefter i sving så er det vanskelig å kjøre slalom...Samtidig kan man ikke nulle ut de selskapsrelaterte og fundamentelle forhold.

https://bigcharts.marketwatch.com/advchart/frames/frames.asp?show=&insttype=Stock&symb=NO%3AHEX&time=8&startdate=1%2F4%2F1999&enddate=3%2F9%2F2021&freq=1&compidx=aaaaa%3A0&comptemptext=&comp=none&ma=1&maval=9&uf=8&lf=2&lf2=32&lf3=65536&type=2&style=370&size=4&x=16&y=14&timeFrameToggle=false&compareToToggle=false&indicatorsToggle=false&chartStyleToggle=false&state=11

Når Hammers påpeker potensialet nedover, noe jeg mener er misvisende i det korte bildet, så kan jeg samtidig si at toppen ved en dobbel bunn formasjon, er toppen for formasjonen, som er ATH i dette tilfellet. Det blir like misvisende i det korte bilde...

Spennende blir det uansett de kommende dager, med et potensialet nedover til over 41, og oppover rund 57. En rekyl oppover har mindre motstand og kan skje på få dager. Et brudd nedover har flere motstandsområder, hvorav 41 ish er hovedstøtte, og vil ta noe lengre tid.

Ser vi på aksjens historiske bevegelser er de preget av store nedganger og oppturer, som er bråe, og som ikke slavisk følger TA.
Veldig gledelig for min del at jeg her tradet den nå ialt 7 ganger på 11 uker, med kun gode treff. På min langsiktige post har jeg et et mindre papirtap. .
Redigert 09.03.2021 kl 04:34 Du må logge inn for å svare
monitor1
09.03.2021 kl 15:20 6511

Da snudde aksjen på støtte, og ser vi en dobbel bunn. Potensialet i første omgang ligger på rett under den psykologiske grensen på 60 kroner. Rent teoretisk er tidligere topp i formasjonen potensialet, men jeg prøver alltid bare å mate dere med de kortsiktige scenarioer. Som påpekt pleier en aksje som snur på en dobbel bunn å stige kraftig.

Fin teknisk gjennomgang du har hatt og har. Fortsett med det :)
monitor1
09.03.2021 kl 15:39 6489

Haha, ja takk for det. Har selv ikke turt å trade den på de siste 3 nedganger, samt nå ved det kritiske støttenivået. Faren er selvsagt ikke over, og den kan på et tidspunkt teste bunnen igjen. TA er jo kun et nyttig verktøy. Har heller aldri som intensjon å prate opp eller ned en aksje, men å dele slik at andre kan ta det med i sine vurderinger. Lite nyttig med « den skal opp» eller « den skal ned», med henvisning til faktorer som ikke har tyngde nok.
Hadde dog gjort seg med noen store kontrakter...Det er jo derfor jeg sitter long med en post.
Puster litt lettet ut nå, og det er det nok flere som gjør..
Redigert 09.03.2021 kl 15:41 Du må logge inn for å svare
kruser
09.03.2021 kl 16:22 6465

Hei.
Ja som sakt i en anne tråd her i forrige uke, treffer aldri bunnen på en aksje.
Da er det snakk om tilfeldigheter. Hva er feks rsi nå.
Monitor du har tydeligvis mye bra verktøy i kassa de.
Driver du med Metastock for og finne disse analysene ?
Bare spør.

Trenger ikke rare analysen for å finne ut at denne ska kraftig oppover.
En soleklar ener dette👍
kruser
09.03.2021 kl 18:42 6395

Det som er forunderlig er Hpur er like mye vert som Hex.
Jeg investerte i Hex , dobbel tenker jeg.
Men til ettertanke er at Hpur kommer til og bli kjøpt opp av disse større china companey.
Men det vil ikke si at Hex er et dårligere valg.
Derfor en halvgardering på meg med 10p aksjer på meg.
Dette blir min pensjon..
Jeg er glad , sitter i 10 år.
Så lenge lever jeg.
Men trenger dere disse penga.
Lol.

Hpur er eid av HEX, men HEX eier flere selskap så riktig å satse HEX. Hpur er godt valg det også, men moraHEX har flere ben👍😀 sitter til 150kr ihvertfall😀
monitor1
09.03.2021 kl 20:46 6289

Hei: Kjøpte mine første aksjer i Saga Petroleum og Norsk Data, etter å ha kjøpt en bok om teknisk analyse.
Det gikk veldig bra... Har lært mest av de gangene jeg bommet/ stolte på selskapets, meglerhusets og media sine signaler.
Det har jeg sluttet med for lenge siden. De er selvsagt kursdrivende, men er kun en liten faktor.
Slik som nå hvor innsidere hadde kjøpt, og analyser tilsier høye kurser, men hvor mye tydet på at kursen ville havne på 40 tallet, noe jeg meldte om 24/2.
Den kan selvsagt havne der igjen, men fareflaggene er tatt ned nå, og det er ingenting som tyder på at vi havner der nå.

Er litt lettere idag å holde på med TA men bruker ikke digitale analyseredskap.
Så leser jeg mye på aktuelle sider på mange ulike språk, og kombinerer det med TA, for å finne ut en slags risk/reward.
Er ganske forsiktig i grunn, så jeg handler ikke på slike kritiske dager, som igår hvor nasdaq100 utløste et falskt salgssignal.
Fristende selvsagt når f.eks. TESLA stiger med 19% idag, noe som i grunn illlusterer HVOR kritisk det var igår... ( høy risk/ reward).

Er i tillegg kritisk: Jeg tror f.eks.ikke at det er tilfeldig at den lange renten faller nøyaktig på det tidspunktet hvor nasdaq100 er i ferd med å kollapse.
Det blir vel en slags holistisk tilnærming hvor man hele tiden blir matet med nye momenter som kan påvirke kurser.
Jeg har også jibbet i ING i 6 år i ungdomstiden, men sluttet grunnet ukulturen og den forakten de utviser for oss vanlig dødelige. Hadde da bl.a. ansvaret for terminhandel ( mellomstor fillial). Det var vel da interessen for makro oppsto.

Himmelen er aldri skyfri. Dagens sky for visse aksjer: Greensill Capital er konkurs idag. De driver med alternativ finansiering og dermed blir 143 milliarder dollar borte. Det vil ramme Softbank, deler av stål, aluminium, banker osv.
Dette er ikke en liten nyhet....
Tilbake til HEX: når TESLA stiger med nesten 1/5 del på en dag, så bør de fleste slette sine salgsordre....
Følger kun en 10-12 aksjer. Har ikke kapasitet til mer.
Redigert 09.03.2021 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
monitor1
10.03.2021 kl 01:22 6183

Hex eier 80% av HPUR, og jeg tror ikke de selger dette til noen andre i overskuelig fremtid. Det er jo en fisjonert del av HEX med mye synergi. Det kan selvsagt alltid oppstå en situasjon hvor det er aktuelt, men det er ikke noe jeg forholder meg til. Det er delte meninger om hvem man bør eie. HEX er mer likvid og har flere ben å stå på, mens HPUR er spisset 100% grønt. Flere aktører må sitte i HEX, men ikke i HPUR fordi den ikke er notert på hovedbørsen.
Hva som skjer i HPUR berører HEX, men ikke omvendt.
HEX har en bedre balanse.
HPUR kommer til å vokse raskere TROR jeg.
Lykke til med din investering
kelle
10.03.2021 kl 13:34 6057

https://www.tradegate.de/orderbuch.php?isin=NO0003067902
Kommer opp igjen etter 1630 Nasdaq ser ut for å åpne ganske flatt.

Stort tydeligere enn i dag kan man vel ikke få illustrert at det er den pågående kursdumpingen/-manipuleringen på Oslo Børs som helt og holdent styrer kursutviklingen i Hexagon Composites. Strategien er nok innrettet mot å bølle til seg småaksjonærers verdier. Er jo ikke de med den beste innsikten i selskapet som f. eks. styreleder som selger på disse lave kursene (realtime 50.45 NOK). Styreleder Knut Flakk kjøpte derimot aksjer for 5.89 millioner NOK på 58.91 NOK for et par uker siden da det svært tidsbegrensede vinduet var åpent for ham som innsider med mulighet til å handle aksjer.

Man ser jo av dagens graf på Tradegate (som åpner 1 time før Oslo Børs) at kursen på Hexagon Composites der faller smått sensasjonelle ~ 10% fra ~ 56 NOK til ~ 51 NOK akkurat i det Oslo Børs kl. 09:00 åpnet, for manipulering i...eehhh...forsnakket meg visst litt... handel i Hexagon Composites...

https://www.tradegate.de/orderbuch.php?lang=en&isin=NO0003067902&suche=NO0003067902
Redigert 10.03.2021 kl 15:02 Du må logge inn for å svare
Richter
10.03.2021 kl 14:29 5993

Hexagon Purus kurs 47,90 nå. Slutkurs 50,00+?
Torine
10.03.2021 kl 15:10 5967

Nasdaq stiger og er nå 0,5% i pluss.
Richter
10.03.2021 kl 15:37 5958

Slutkurs 51,00+ for Purus?
Richter
10.03.2021 kl 15:57 5932

Purus

Mange kjøpere nå!
kelle
10.03.2021 kl 16:07 5946

Wall Street fortsetter oppover etter rally
Amerikanske børser fortsetter oppgangen onsdag etter rallyet dagen før, der spesielt teknologiaksjer skjøt fart.

Hva er det som holder igjen nå da? Det er kun TG som er treg, men den kommer etter at OSE er stengt.https://www.tradegate.de/orderbuch.php?isin=NO0003067902
Redigert 10.03.2021 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
kelle
10.03.2021 kl 22:20 5815

Sluttkurs TG 5,21 Tilsvarende Kr. 52,35 Ikke det helt store, men rette veien. Kan se ut for at det er avtagende interesse for Hex i Tyskland. Lavt volum.
Det hadde gjort seg med et positivt signal fra et av selskapene, for å få litt fart på kursen igjen.
Selskapene jobber med mange forskjellige alternativer, så det blir nok ikke så lenge før vi får nyheter. Større kontrakter eller avtaler.
Redigert 10.03.2021 kl 22:21 Du må logge inn for å svare
kelle
11.03.2021 kl 12:55 5651

Nasdaq +231.50 / +1.82% Ser jo bra ut dette. TG ser derimot meget svak ut: Thttps://www.tradegate.de/orderbuch.php?isin=NO0003067902
Liten interesse i Tyskland for HEX.
Kursen burde vært oppe på 54-55 i dag.
kelle
11.03.2021 kl 22:11 5448

Nytt tekno-rally på Wall Street
Teknologiaksjer leder an i bred oppgang på amerikanske børser torsdag.

Les mer : Nasdaq opp ca. 2,5% TG er fortsatt svak, men litt mer positivitet mot slutten av dagen. Sluttkurs. 5,10 Tilsvarende 51,40
Burde ligge an for en oppgang på 3-4 kroner, dersom ikke TG snur brått ned igjen kl. 0900 i morgen.
Sitter med vel mye Hex aksjer og føler meg ikke helt trygg, men håpet er at aksjen vender opp igjen. Så får vi håpe å se 60 tallet ved påsketider.
Iflg. kurvene til Monitor 1 skulle det snart ligge an for en opprur. Svaret har vi i morgen kl. 1620
monitor1
12.03.2021 kl 00:29 5346

https://bigcharts.marketwatch.com/advchart/frames/frames.asp?show=&insttype=Index&symb=NDX&time=6&startdate=1%2F4%2F1999&enddate=3%2F9%2F2021&freq=1&compidx=aaaaa%3A0&comptemptext=&comp=none&ma=1&maval=9&uf=16&lf=2&lf2=16&lf3=65536&type=2&style=330&size=4&x=13&y=25&timeFrameToggle=false&compareToToggle=false&indicatorsToggle=false&chartStyleToggle=false&state=11

Trend reversel på nasdaq100, 10 åringene i EU betydelig ned,/ stabil i USA, og de fleste grønne peers betydelig opp i USA.
Så har vi Biden pakken, hvor endel av sjekkene skal inn i aksjer, og EU som idag melder om at de åpner pengekranen.
Så da mener jeg risk/ reward nå er langt bedre enn for få dager siden.
Redigert 12.03.2021 kl 00:30 Du må logge inn for å svare
kelle
12.03.2021 kl 09:10 5230

https://www.tradegate.de/orderbuch.php?isin=NO0003067902
Elendigheten fortsetter. Liten eller ingen interesse i Tyskland. Får håpe på en vending opp.
monitor1
12.03.2021 kl 17:23 5162

Gleden ble ødelagt av negative futures og nedgangen på Nasdaq100. Akkurat som renten plutselig falt da Nasdaq100 gikk under støtte, stiger renten like plutselig når indeksen sier kjøp. 2 ganger ren manipulasjon av sterke krefter.
Det innrømmes til og med at man ikke forstår hva som utløste oppgangen, og så skjer det rett før FED møtet neste uken.

Målet er som sist: Tvinge FED til obligasjonskjøp ( noe de ikke vil fordi det ikke er fare for betydelig inflasjon). Vanligvis skal renten ha sammenheng med inflasjon, men nå blir den for annen gang på kort tid utsatt for et koordinert angrep. Kapitalanarkistisk det som skjer.

Uansett så kan dette legge seg etter FED møte, og gribbene er neppe interessert i at Nasdaq100 skal i verste fall utløse en generell nedgang på børsene.
FED har dessuten nok i redskapskassa til å bruke om det er nødvendig.
HEX: opprettholder alt.. tar litt lengre tid grunnet hardkjøret mot renta. Hadde passet med en stor kontrakt nå.
Redigert 12.03.2021 kl 22:37 Du må logge inn for å svare
monitor1
12.03.2021 kl 22:53 5061

Forøvrig: lav omsetning og chartet ser fortsatt greit ut. Peers i USA gikk stortsett opp, og terrenget stemmer ikke lengre med kartet. Hva det skyldes kan man jo spekulere i, men er lite matnyttig. At HPUR faller så mye er nok en faktor.
monitor1
15.03.2021 kl 23:20 4607

Grunntanken i TA er at en kurs til enhver tid er « korrekt», og inkluderer alt som påvirker en aksje.
Slik var det kanskje før, men når aksjer daglig blir utsatt for manipulering er TA kun et nyttig redskap.
Det finnes nok av selskapsrelatert informasjon som taler for høyre kurser. Jeg har ofte fylt på med annet info ( makro, sektor osv.), faktorer som presser kursen nedover.
Viktigst for meg er dog at psykologien i grønn sektor har endret seg: det diskuteres hvor langt grønne aksjer skal ned, og ikke hvor høyt de skal opp.
Grønn reprising startet i begynnelsen av februar, og har smittet over til Tech. Skaden der er foreløpig begrenset til en «alminnelig» korreksjon, samt switching til andre sektorer.

Neste fase i sektoren vil være en selektiv fase, hvor nedsalg av overprisete bobler med inntjening langt frem i tid fortsetter, mens kvalitetsaksjer/ de som tjener penger som har blitt med nedover i dragsuget stabiliseres.

Når det skjer, eller om det allerede er igang er det vanskelig å si noe fornuftig om.
For øyeblikket er det mye fokus på den lange rente ( som jeg også har omtalt), som forøvrig idag falt betydelig i EU, og marginalt i USA.
Virkningen av det avtar muligens etter FED møtet.
HEX: Teknisk er bildet uforandret, og jeg anser sannsynligheten for å bryte oppover fortsatt som større enn et brudd nedover i det korte bilde, især fordi ingenting tyder på en bred korreksjon i nær fremtid i aksjemarkeder. Slik er det nå, men slik behøver det ikke å være om kort tid.
Jeg må innrømme at jeg de siste dagene har vært fristet flere ganger til å trykke på kjøpsknappen av den grunn. De røde flaggene jeg signaliserte 24/2 begrenser seg til switchen mellom sektorer.
Nå er HEX ikke en grønn aksje, men en industriaksje med gode fremtidsutsiktter langt utover det som var kjernevirksomhet for få år siden, med en betydelig post i det utskilte HPUR, som er 100% grønn. Således blir den selvsagt påvirket av av sentimentet i grønn sektor og den tunge nasdaq100, som forøvrig nå ser ut til å ha etablert seg over støtte. Det har ikke HEX gjort ennå, og det styrker min antagelse om at HEX i det korte bildet bryter oppover og ikke nedover...Mye vil avhenge av kursutviklingen videre i HPUR.
Jokeren er selvsagt selskapsrelaterte nyheter, som kan booste aksjen tilbake i sporet.
Jeg sier ifra om jeg gjør noe... Har sittet stille lenge nå.


Redigert 15.03.2021 kl 23:27 Du må logge inn for å svare
kelle
16.03.2021 kl 08:40 4487

Endelig ser det ut for at det kan svinge opp igjen. Utsiktene er lovende. Kontraktene begynner å tikke inn. Var ikke akkurat den største overskriften i Finansavisen.
Far-far
16.03.2021 kl 08:50 4475

Hydrogenselskap signerer avtale til over 700 millioner
Hexagon Purus har sammen med Hexagon Agility signert en kontrakt med et amerikansk selskap til 718 millioner kroner.

SIGNERER: Hexagon Purus og adm. direktør Morten Holum har signert en ny stor kontrakt.
Energi
Jens Finborud
08:11 - 16. mars

Hydrogenselskapet Hexagon Purus har i samspill med Hexagon Agility signert en flerårig avtale med det amerikanske selskapet Certarus, en ledende tilbyder av rene energiløsninger, fremgår det av en børsmelding fra selskapet.

Avtalen har en verdi på 85 millioner dollar, rundt 718 millioner kroner, for de kombinerte leveringene fra Hexagon Purus og Hexagon Agility.

Som en del av avtalen har Purus mottatt en initiell ordre på Smartstore hydrogenfordelingsmoduler, som har en estimert verdi på 3,2 millioner dollar, rundt 27 millioner kroner.

Ytterligere leveringer forventes å begynne i 3. kvartal 2021 og fortsette gjennom 4. kvartal i år.
Byzantin
16.03.2021 kl 11:28 4379

Avtalten var visst ikke stort verdt? Aksjen siger tilbake mot gårsdagens sluttkurs. Det samme gjelder for Purus.
monitor1
17.03.2021 kl 01:27 4195

700 millioner er da noen kroner, og kommer godt med når HPUR skal bygge en fabrikk som skal produsere 100.000 kompositttanker i året i Kina, som en oppstart.
Det vil kunne utsette nytt kapitalbehov i 2023/ 2024. Flott at en viktig strategisk kontrakt er på plass, samt at det begynner å komme inn noen større kontrakter.
Nedsalget i grønt fortsetter i USA, mens bildet er noe blandet i Norden, med de seriøse opp og Røkke boblene ned.
Redigert 17.03.2021 kl 01:28 Du må logge inn for å svare
monitor1
17.03.2021 kl 01:35 4199

De som gidder kan sette seg inn i denne, som er oppløftende for især HEX familien.
https://www.irena.org/-/media/Files/IRENA/Agency/Publication/2021/March/IRENA_World_Energy_Transitions_Outlook_2021.pdf
Samtlige politikere har kastet den i søplekassa, akkurat som de gjorde med Parisavtalen. MYE viktigere å subsidiere svart industri, og å opprettholde praksisen med rettete emisjoner hvor en liten elite er fristilt fra likebehandlingsprinsippet, og tjener seg søkkrike på en ulovlig praksis på seriøse børser, på bekostning av småaksjonærer.
Dette er jo ikke et lite hull i ett finmasket system, men den største tappekran ( rappekran?) på Oslo Børs Casino.

Fikk du med deg at norske politikere REDUSERER kontrollen, etter at EU ble lei de idiotiske innsidehandelregler og tvanginnførte nye regler per 1/3.?
Veldig synd at de ikke pålegger Norge å stenge Spetalenkrana. Den tapper småaksjonører for milliarder hvert pr med politisk velsignelse.
Føyer seg pent i rekken i alt det fanskapet de har funnet på for folk flest samt, samt et snart totalitært kapitalanarkistisk land.
Fascisme og kapitalanarki er sjelden en god kombinasjon....
Noe for Aksjonærforeningen: anmelde Regjeringen til EØS kommisjonen, for å tilsidesette likebehandlingsprinsippet, samt « avvikle» kontrollinstanser som skal avdekke innsidehandel.
Redigert 17.03.2021 kl 02:41 Du må logge inn for å svare

Hexagon Agility har mottatt en ordre fra en global produsent innen bilindustrien for levering av drivstoffsystemer med komprimert naturgass for en flåte av tunge kjøretøy.

Ordren representerer en verdi på 6,5 millioner dollar, tilsvarende cirka 55 millioner kroner.

Det første pilotkjøretøyet vil fullføres innen mars 2021 og de resterende enhetene vil bli levert

Ny ordre! Hvor langt ned i dag?

Litt pessimistisk, men hvor får man det fra...

(misforstå meg rett angående ironien. Jeg har mange Hex aksjer)
kelle
17.03.2021 kl 08:12 4100

Nå må de ikke komme med flere kontrakter, for da kan vi risikere at kursen går rett i dass.

He, ja. Det er noe depressivt over mange selskaper på børsen nå. Alle som er involvert i grønn satsing faller