Teknisk Analyse Hexagon Composites

Muggost
HEX 18.12.2020 kl 14:31 170407

https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.05.2021 kl 02:38 11406

41 var både horisontal og vertikal støtte, og holdt stand torsdag. Fredag var dog alle mest opptatt av å kjøpe i alle andre grønne aksjer enn de i HEX gruppen. HEX har dermed « netto» falt mest av så å si samtlige grønne norske ( og de 34 aksjer på min grønne liste), siste uken. Enten så skyldes der at det IGJEN er informasjon på avveier rett før Q1 ( noe som var overtydelig sist, og som ble meldt til Stockwatch og selskapet av meg). EN gang kan ha andre årsaker, men om det også denne gangen kommer dårligere resultater enn signalisert, så er det ikke tilfeldig lengre. Jeg forventer derfor at aksjen beveger seg som de øvrige grønne og sammenlignbare selskaper, noe som innebærer en kurs på 47, og ikke hele 10% dårligere enn alle andre, FØR onsdag. Om ikke det skjer innen torsdag, bekrefter det at ledelsen i HEX ikke er troverdig. Troverdighet er et selskaps største asset. Uten tillit så forsvinner jeg ut av selskapet for ever, og råder andre til å gjøre det samme.
Redigert 09.05.2021 kl 02:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.05.2021 kl 07:44 11382

Ellers er det morsomt å lese på ulike tråder i grønne selskaper: Den røde tråden er at ulvene og gribber har kommet frem fra alle kanter og spår død og fordervelse, og at de som sitter tungt i aksjene er desperate og fortvilet, eller har blitt borte fra forum. Generelt vil jeg gjenta det jeg har sagt tidligere: Kjøp i bolker på vei ned. Gjerne grønt. Kjøp gjerne i de selskaper som ikke er nye/ er markedsledere om du har et lengre perspektiv. Kjøp i de selskaper som har en god ledelsef. Overføringer fra oljerelaterte subsidier og skattefordeler ( slik H og FRP tviholder fast ved) til grønn sektor vil bli total, noe til og med Norge må innse, om de ikke igjen skal bli et U land.Pensjonsfond, store aktører vil alltid søke best avkastning, men blir i større grad enn tidligere pålagt å kjøpe ESG. Også bevisstheten og vilje til å kun satse bærekraftig/ grønt øker dag for dag.Flere land gir skattefordeler til personer og institusjoner som kjøper grønt, og dette er en ustoppelig prosess. Olje blir ikke borte, men er over the topp. Er man kortsiktig må man ri bransjebølgene, men switchen tilbake til f.eks. grønt kan ikke være langt unna, nå som hele sektoren har falt betydelig, mens børsene har hatt en eventyrlig oppgang.
Å time når det skjer er umulig; Siste trekk ( å utløse et teknisk kjøpssignal, for så å selge ned store mengder aksjer ( pump and dump) ) er mest sannsynlig koordinert fra flere store internasjonale aktører. Nå ble også de som holder på med TA lurt trill rund. De store aktører bekrefter at kapitalanarkisme er kreftsvulsten i aksjemarkeder, og myndigheter må sette en stopper for slike kriminelle handlinger nå. Småaksjonærer skal ikke tas med alle, også kriminelle koordinerte metoder. Å kjøre slalom som småaksjonær når gribbene endrer løpet underveis, samt kaster sand i løypet er ikke greit. Vi må ha strammere regler og knallharde konsekvenser for en stadig rikere, grådigere, arrogant og kynisk elite, som spiller falsk.
Det undergraver hele grunntanken med aksjehandel.
Redigert 09.05.2021 kl 07:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.05.2021 kl 13:25 11360

Bra innlegg monitor 1. Det er vanskelig å være småinvestor om dagen. Grønne selskaper har hatt en fantastisk utvikling, men markedsentusiasmen har avtatt sterkt i det siste. Det er ikke lett for en vanlig mann/investor å bedømme hva man skal satse på om dagen med de forhold som du peker på. Personlig har jeg posisjonert meg mer mot de mer litt "trygge" mer kjedelige aksjene i det siste. Hex er fortsatt i porteføljen med tap, men jeg skal på trass sitte til Dovre faller.

Noe av det jeg fortsatt tror på i den grønne kategorien er Saga Pure. Dette er jo kun et investeringsselskap i grønn sektor uten egne produkter som skal ut i markedet å gjøre suksess eller fiasko. Ledelsen i selskapet er drevne folk med stor innsikt i typen selskaper Saga investerer i. Saga kan nærmest betraktes som et fond rettet mot det grønne skiftet. De overtar mye av den usikkerhet jeg som personlig investor føler overfor de mange nye "grønne" selskapene som nå dukker opp på Euronext.
Lehmanbro
09.05.2021 kl 20:20 11239

Kan du utdype noen av dine påstander her inne; i) hva mener du med en kursutvikling på 0% siden 1997? ii) hva mener du med at selskapet aldri har tjent penger? iii) hvilke peers er det du sikter til når du hevder at Hex taper i konkurransen?
vulkan
11.05.2021 kl 10:13 11068

Noen med TA kunnskap som har en kvalifisert mening om hvor dette ender, 27 kr eller 20 kr?
Slettet bruker
11.05.2021 kl 21:26 10956

TA er kun et hjelpemiddel, ikke en spåkule. Aksjen brøt horisontal støtte, men det er veldig mange støttenivåer hele veien ned til 26 kroner. Dessuten ligger aksjen og hviler nå på øvre kanallinjen i den kortsiktige nedadgående trend fra toppen til idag. Det er mye som tyder på en rekyl imorra fordi de grønne verdensomfattende indekser har snudd. USA og Asia er ikke ferdig for dagen. Alt det negative i selskapene ( HEX/HPUR), er uansett innbakt i dagens kurs, så det store spørsmålet er vel om fallet fortsetter, eller om den klatrer igjen over støtte, med potensialet opp til 56. Min mening er at aksjen i det korte bildet fortsatt vil drives av hva som skjer videre generelt i grønn sektor, men at det til slutt er de selskapsspesifikke nyheter som avgjør videre retning. Selv har jeg anbefalt folk til å kjøpe på vei ned, noe jeg har gjort, men sitter igjen med en krigskasse, som gjør at jeg kan øke eksponeringen betydelig om jeg vil. Håper det var et slags svar på din forespørsel.
Redigering: Resultatet som fremlegges imorra er selvsagt ikke bakt inn i kursen, men jeg forventer i grunn ikke store avvik.
Redigert 12.05.2021 kl 02:47 Du må logge inn for å svare
kelle
11.05.2021 kl 22:18 10938

16:25:29 HEXAGON COMPOSITES
Stochastic indikerer at instrumentet er oversolgt, og har økt interesse.
vulkan
12.05.2021 kl 15:06 10839

HS formasjon til tross, til HEX sitt forsvar kan sies at den utfører formasjonen nå med relativt små volum i høyre skulder. (i motsetning til f.eks NEL/Kahoot) Noe som gjør at det kanskje ikke er en "ekte" HS? Kan rekylen komme raskt når den først har bunnet ut. I motsetning til en del andre grønne selskap er det ikke bunnløst, de har en gående forretning som leverer solide overskudd, det er bare å finne et realistisk prisleie.

Begynner prisen å nærme seg noe som er OK,
med 400 mill i overskudd og PE på 10, gir det 4 mrd i verdi.
Kan forsvare høyere PE pga av vekst, men 10-15% vekst i året er ikke voldsomt, noe må trekkes ifra i risiko.
Purus kommer i tillegg, men er en x-faktor begge veier med prisingen den har idag.
Redigert 12.05.2021 kl 15:21 Du må logge inn for å svare
Muggost
12.05.2021 kl 15:39 10829

Jeg har hatt som target 27 kr en stund, men blir bare latterliggjort hvis jeg snakker høyt om det. 27 er bunnen av trendkanalen vi er inne i på kort sikt, så jeg regner med at vi må ha ytterligere dårlige nyheter for at kursen skal falle videre etter det. Og motsatt: vi må få gode nyheter for at kursen skal stige noe særlig nå.
vulkan
12.05.2021 kl 15:52 10824

"Roger"
Slettet bruker
12.05.2021 kl 17:43 10726

Muggost: Jeg har ikke latterliggjort deg noensinne håper jeg? Det er folk fra menigheten som har gjort🤓. ja, riktig; rent teknisk kan den ned til 27. Det er ikke lenge siden den utløste et kjøpssignal ( på 52), som viste seg å være falsk, men nå er aksjen tilbake i sin kortsiktige negative trend siden toppen, og horizontal støtte er brutt.
Vulkan: Rent fundamentelt er aksjen attraktiv på disse nivåer, med en langt bedre risk reward. Videre kursutvikling vil være avhengig av grønn sektor generelt, og om selskapet klarer å få opp dampen ( det er nå og fremover det skal landes større kontrakter og rammeavtaler). I fremtiden vil man fortsatt måtte betale en premiumpris på aksjer som er upstream i et sterkt voksende marked, når man er markedsleder. Aksjen har falt fra 52 til 36 på veldig kort tid, og det er mye, især når marginene er på vei opp, og Q1 var bedre enn jeg fryktet. HPUR er også en joker ja.
Generelt har veldig mange grønne aksjer nå falt nesten uavbrutt i flere måneder, og HEX er halvert. Selv jeg synes jeg det litt i overkant, men markedet er foreløpig uenig🤓
Redigert 12.05.2021 kl 18:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.05.2021 kl 14:53 10309

Jeg finner kun LXFR som en børsnotert Peer av litt størrelse.

Som tidligere antydet, så tror jeg på at et noe mer modent marked kan medføre at totalentreprise vil vinne mer og mer frem når store endringer skal gjennomføres. Dette skjer ikke med det første, men vi har sett at det har skjedd i mange bransjer. I såfall er HEX/HPUR en oppkjøpskandidat. De som ikke klarer å vokse seg store og feite vil bli spist opp selv.
Air Liquide er da muligens å foretrekke. Jeg ser i grunn bare fordeler her: Veksten i HEX vil da bli betydelig større enn det ledelsen selv tar utganspunktet i, og kapitaltilgangen, produktutvikling osv. er da ivaretatt av et stort internasjonalt selskap. Alt om de finner du her:
https://www.airliquide.com/ Begge vil få en økt kundemasse.
PS: Det finnes selvsagt MANGE andre store selskaper som ville passe for HEX, så se på dette som et eksempler. Også strategisk sett kan det være lurt å begynne å tenke i disse baner. HEX kommer selvsagt fortsatt til å vokse, men skal de ta ut hele potensialet, så bør de til enhver tid vurdere hva som gagner selskapet. ( Kapitaltilgang, forskning, kundebase osv.).
Ikke se på dette innspillet som noe som med sikkerhet kommer til å skje, men heller som en mulighet.
PS: ved et evt. oppkjøp snakker vi selvsagt om en hel annen kurs for selskapet ( HEX inkl.HPUR), enn dagens kurs.
Redigert 23.05.2021 kl 15:56 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.05.2021 kl 17:10 10108

To bra ting:
Ny ordre: Press release 26 May 2021

Hexagon Agility, a world-leading provider of natural gas transportation solutions announced today that Estes Express Lines, the largest privately-owned freight carrier in North America, has ordered an additional 50 natural gas powered trucks with Hexagon Agility’s market-leading 175 diesel gallon equivalent (DGE) ProCab® compressed natural gas (CNG)/renewable natural gas (RNG) fuel systems.
Estes’ new trucks will be equipped with Cummins-Westport’s near-zero emissions natural gas engines and Hexagon Agility’s integrated Blue iQ®. These new trucks will be delivered in Spring of 2021 and used in Estes’ California fleet.
Estes has signed a fuel supply agreement to fuel its CNG trucks with RNG. RNG, made from organic waste, is a pipeline quality gas fully interchangeable with CNG and is the cleanest commercial fuel available. When sourced from farm waste, it can produce a negative-carbon footprint. 
Estes was established in 1931 and currently ranks among the nation’s top 10 national less-than-truckload carriers with over 20,000 employees and a fleet of over 8,000 tractors and 30,000 trailers. These 50 new CNG/RNG trucks are in addition to Estes’ existing 21 CNG/RNG trucks operating throughout Texas.
“At Estes, we believe we have a responsibility to provide top-of-the-line transportation solutions while still remaining good stewards of the Earth,” said Michael Palmer, Estes Vice President of Fleet Services. “RNG is enabling us to drive towards carbon-negative performance while reducing costs in our LTL operations. With Hexagon Agility’s extensive expertise, we are fortunate to have them as our partner to help meet our sustainability goals.”

De grønne verdensindekser stiger videre, og har nå 5 dager med best oppgang av alle indekser, to dager uten utvikling, men idag stiger disse indekser igjen med over 1%.

Forøvrig er nå Shell dømt i en nederlandsk domstol til å redusere sine klimagassutslipp, dette i sterk kontrast til de blåsvarte i Norge, som nekter å bevilge nok penger til å få på plass en oppegående infrastruktur til å redusere utslipp. Hovedmålet til disse er kun å spekke eliten med grønne traktorer, subsidier, skattefrihet osv., som ikke gagner Norge og befolkningen overhodet.

Mens man i EU og USA er VELDIG opptatt at en grønn omstilling skal komme innbyggere til gode, så driter regjeringen og det helsvarte FRP ( egentlig så godt som samtlige partier) i samfunnet. Til og med tognettet er fra 1800 tallet, selvom man kunne få mye av godstransport over på det. ( noe som er også kostnadsmessig er gunstig, især fordi vedlikeholdskostnader av tognettet i mange tilfeller er dyrere enn å bygge nytt.).
Det går altså fremover i de fleste OECD land, med unntak av Norge.
Redigert 26.05.2021 kl 22:00 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.05.2021 kl 17:12 10110

HEX sine siste to pressemeldinger er helt i min gate: Ikke mest oppskrytt ( som tidligere), men informative og balanserte meldinger.
Redigert 26.05.2021 kl 17:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.05.2021 kl 17:26 10101

Av alle de 42 "grønne" selskaper på min liste ( som omfatter store og små selskaper fra hele verden), så er hele 34 i pluss. 3 norske, en tysk, og 4 asiatiske ( kurser fra igår) er i minus.
Som tidligere antydet, så er det for tidlig å slå fast at det skjer en slags flyt tilbake til grønn sektor, som har samme tempo, som nedgangen hadde ( de stiger litt mer enn andre indekser, og har steget iialt 7-8% på 8 handledager).

Mens mediaverden hamrer på at inflasjonsspøkelset gjør at alle switcher til mindre rentesensitive papirer, så er virkeligheten for øyeblikket ikke i tråd med det:den negative 10 åringen i f.eks Nederland ble doblet igår, og den amerikanske 10 åringen ligger fortsatt betydelig under de måltall " eksperter" forventer. Se selv: https://www.marketwatch.com/investing/index/tnx?countrycode=xx

Og så stiger altså disse grønne indekser, mens denne indoktrineringen av småsparere fortsetter især i USA og Norge.
Redigert 26.05.2021 kl 18:56 Du må logge inn for å svare
kelle
26.05.2021 kl 22:17 10001

Liten opptur på TG i kveld: Opp 6,78% Sluttkurs 3,78 (kr. 38,50) Volumet bare så passe, vi får se om det fortsetter litt i morgen. På tide at den bryter gjennom 37 tallet.
Slettet bruker
26.05.2021 kl 23:59 9944

Ja, jeg så det ( pleier ikke å se, men fordi de grønne indekser gikk opp ble jeg nysgjerrig). Man skal være klar over at aksjen har snudd oppover, gått ut av sin bratte nedadgående trendkanal, og er nå i bunnen av en bredere og mindre bratt negativ trendkanal, og det på kraftige volumer; 3,7 milioner aksjer aksjer siden den var i bånn for 5 handledager siden, og jeg anbefalte kjøp. Hver dag har den steget marginalt. Neste motstand er 41 som jeg regner med testes snart ( se tidligere innlegg).

Hvorfor jeg holder styr på de ulike grønne indekser, samt over 40 grønne aksjer på verdensbasis.
Primært selvsagt som en måler på sentimentet i segmentet sammenlignet med Wall Street og europeiske indekser.
Men det ligger mer der: Jeg kan se hvordan det går med kursen på de samarbeidspartnere HEX familien har. Kan se på hvordan andre norske grønne selskaper gjør det, og hvordan det går i Kina, Japan, EU osv. Dette sier selvsagt ikke noe om at HEX skal opp samme dag, men over tid, så kan ikke aksjen utvikle seg veldig forskjellig fra en verdsettelse på andre i samme vann. Jeg bruker det også til å gjøre vurderinger i TA, og i og med at det ikke har kommet negative nyheter fra hverken segmentet eller selskapet ( tvertom), så er sannsynligheten større at både HEX og HPUR følger markedet, og skal oppover fra bunnen i trendkanalen.

Jeg håper virkelig at flest mulig her på forum fulgte rådet om kjøp av HPUR på 32, og kjøp av HEX på 35,75 ( snittkursen på anbefalt kjøpsdag).
Jeg kjøpte selv ikke HPUR, fordi den ikke passer i min risikoprofil; den stiger dog mer oppover, og faller mer nedover enn HEX.
Jeg har dog fulgt mine egne råd, og kjøpt mere HEX på vei ned. Jeg er nå 30% investert i HEX. Det har tror jeg bare skjedd en gang før at jeg har vært så eksponert som nå.
At HEX ikke har steget mer, skyldes nok, at grønne aksjer med høyere risiko foretrekkes av kortsiktige tradere i et marked på vei oppover, som skal gjøre ultra raske penger ( min personlige mening).

Jeg hadde anledning til å følge med på ordrebildet over lengre tid idag, og det lå en sperre der hele dagen på rund 8000 aksjer, som flyttet seg 10-15 over laveste salgskurs, nærmest uansett hvor kursen lå. At Stockwatch ignorerer en slik manipulering illustrerer i de grader at Norge fortsatt er et U land på børskultur. Jeg blir provosert av at politikkere ikke er villige til å sette en stopper for utbredt manipulering, innsidehandel, manglende transparens, og disse fordømte rettete emisjoner ( Spetalenkrana), som er fullstendig ulovlige på seriøse børser. Legger vi til at ANALister ( som eier for milliarder av kroner i aksjer de gir sin anbefaling på) få holde på uforstyrret, uten at det finnes regler og konsekvenser for det, så er Oslo Børs en skandalebørs, med velsignelse av politikere, og som et aktiv tiltak for å berike eliten, fullstendig uten FairPlay.
Til og med pålegg fra EU, som har sett seg lei på norsk innsidehandel, blir fullstendig ignorert.
Småinvestorer er da melkekua, når man i tillegg til dette tillater massiv påvirkning av media ( E24, FA og flere.)
Hele dette systemet er rigget for å loppe vanlige investorer for penger, og kapitalanarkiet er komplett i Norge.
Nå skal det forøvrig forsterkes gjennom at DNB forsterker sitt monopol gjennom oppkjøp av Sbanken, med applaus fra konkurransetilsynet og alle politiske partier. Norske banker har de høyeste avanser på boliglån i hele OECD, og dette er RISIKOFRITT kapital.

Verden går fremover, med unntak av Norge, som på rekordtid har rukket å voldta samtlige grunnprinsipper som kjennetegner et demokrati, og innføring av et totalitært kapitalveldet/ kapitalanarkiet.
Vinnere: Eliten, finansverden, ANALister og meglerhus osv. Tapere: Norge.
( PS: Jeg har tatt EN halvliter, og har det bra ellers😎).
Lykke til med HEX!
Redigert 27.05.2021 kl 01:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.05.2021 kl 00:07 9933

Glemte å nevne at ^ CELS var mest opp idag ( over 3%). Den inneholder jo også aksjer som Tesla osv. Den grønne indeksen som steg minst var ^ GWE indeksen ( vindenergi), som bare steg 0,33%. Alle ^ SPGT indekser steg nær 1,5% i snitt.
Det var INGEN amerikanske grønne selskaper på min liste som falt. ( 16 selskaper).
Redigert 27.05.2021 kl 00:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.05.2021 kl 00:53 9905

Jeg hadde som sagt god tid idag til å følge med ordreboken i HEX idag, og ble sjokkert da jeg registrerte at det lå en sperre i hele dag der på omtrent 7-8000 aksjer til salgs 10-15 øre over laveste tilbyder, At slikt godtas på Oslo Børs Casino forbauser meg ikke så lenge alle aksjer skal gjenjom Spetalen og co før de legges ut på en IPO. Oslo Børs Casino er den ENESTE børs i verden hvor man tilsidesetter likebehandlingsprinsippet, og hvor hele lov og regelverket er fullstendig rigget til å ivareta eliten.
Det bør snart bli store endringer på regelverket:
INGEN meglerhus kan komme med analyser, når de selv i FORKANT har kjøpt aksjer der, eller har vært tilrettelgger.
INGEN analytikere kan eie aksjer i det selskapet de analyserer i forkant av analysen. Noen av de eier aksjer for 100 millioner i selskaper de gir anbefalinger på. Dette er jo verre enn verst.
Som i andre land så er den VANLIGE IPO det som skal være det som gjør at et selskap skal på børs, og IKKE gjennom Spetalenkrana.
Media skal IKKE drive med elitetilpassete nyheter, og skal være UAVHENGIGE og ikke kjøpt og betalt.
De ulike meglerhus skal IKKE få lov å komme med " anbefalinger", som er opplagt laget for ivareta egne interesser.

Har du forøvrig lagt merke til at DNB ( som hadde er kursmål på 5 kroner på NEL ++), har KUTTET analyser på selskaper de ikke selv har som storkunde? De små grønne RØKKE selskaper har de kjøpsanbefalinger på, men de omtaler ikke mye større selskaper notert på hovedbørsen ( NEL/HEX). Tilfeldig? Neppe! HVORFOR I ALL VERDEN GODTAR SAMTLIGE POLITIKERE DETTE SUGERØRET I MILLARDKLASSEN PÅ BEKOSTNING AV SMÅAKSJONÆRER, SOM ENESTE LAND I OECD.
( Er nå på øl nr.2😎... en til så er det leggetid).
At Hegnar bruker finansavisen til å reklamere for at kapitalanarkiet skal forsterkes er jo helt bak mål. Slikt er fullstendig illegalt i demokratiske land. Troverdigheten i FA er derav minimal. Det han skal berømmes for at terskelen for å bli sensurert her på forum er høy.
Kommer du med kritikk på Elkjøp så blir det IKKE publisert.
Redigert 27.05.2021 kl 01:38 Du må logge inn for å svare
Single Malt
27.05.2021 kl 09:12 9819

HPUR er I ferd med på bryte opp, det var og innsidekjøp her om dagen, kan få en bra rekyl
Slettet bruker
27.05.2021 kl 16:19 9717

Også idag var det en sperre på rund 8000 aksjer, som lå der nesten hele dagen. Den flyttes opp og ned ettersom hvordan ordreboken ser ut.
Jeg har nå sendt melding til Stockwatch. Ikke at det hjelper; De tillater alt fra algoritmebasert handel, som legger ut sperre, og bruker det til å plukke aksjer som tilbys under den. Sperren forsvant helt på slutten av dagen.
Forøvrig Singlemalt: Få jeg lov å spørre hvilken singlemalt du foretrekker?
Laphroaig 16 år Single Cask er noe av det beste jeg har smakt...
Redigert 27.05.2021 kl 16:47 Du må logge inn for å svare
Single Malt
28.05.2021 kl 11:30 9633

Har flere jeg liker, men Lagavulin er høyt på lista, samt noen japanske er og spennende, NIKKA from the barrel og Pure malt er høydere, Pure malt er vanskelig å få tak i.
Uanset, Robotene får du ikke gjort noe med, helt lovlig, de leser ikke nyheter heller, men de følger gjerne trend, og den er i ferd med, og har såvidt begynt å komme i positivt leie.
Slettet bruker
28.05.2021 kl 11:49 9651

Takk for tips om single malt. Ja, med unntak av Norge, hvor cognac fortsatt er tingen skal verden nå ha single malt.
Sperren ligger der idag også.. selvom det spises av den en sjelden gang, så har de da plukket langt flere aksjer især fra småaksjonærer...
Futures peker igjen oppover, og kursen er fortsatt alt for lav. Spørsmålet er vel hvor lenge de kan stå imot. Liten aksje som er lettere å manipulere enn EQNR...forøvrig var Nikola opp 19% igår, uten at det påvirker HEX direkte. De grønne indekser var enten opp eller svakt ned igår. Min indeks gikk såvid i pluss igår. Med HPUR stigende, så vil HEX snart også prøve seg på de nevnte motstandsnivåer.
Europeiske grønne aksjer opp igjen.
Redigert 28.05.2021 kl 12:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.05.2021 kl 15:53 9595

De siste tre dager har jeg sendt mail til Stockwatch hver dag og påpekt at det hver dag har ligget en sperre på rund 8000 aksjer på salgssiden, som er synlig i ordrebildet, og som flytter seg i takt med endringer der. Jeg misliker at disse logaritmebaserte systemer legger sperrer, og er på kjøpersiden for å plukke aksjer rimeligere.

Idag får jeg svar: svaret lyder som følgende:
" HVA ER EN SPERRE?"

No comments... vurder selv
Slettet bruker
30.05.2021 kl 06:21 9475

HEX påvirkes fortsatt av HPUR, men en prising langt under konsensus for selskapet som et stand alone, i et upstream maked, er nå på et historisk bunnnivå, og det på tross av at grønn sektor har lagt på seg mer enn samtlige indekser..For å utligne forskjellen må de opp betraktelig..
For kursmål på kort sikt les mine tidligere anbefalinger,.
Redigert 30.05.2021 kl 06:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.05.2021 kl 12:21 9246

G7 steps up efforts to advance hydrogen

The Group of Seven (G7) has agreed to step up efforts to advance commercial scale hydrogen from low carbon and renewable sources across its economies, including support for fuel cell deployment globally.

The intergovernmental organisation, consisting of Canada, France, Germany, Italy, Japan, the UK and the US, met virtually on Friday (May 21), ahead of the G7 leaders’ Summit in Cornwall, UK next month, and agreed to phase out government funding for fossil fuel projects internationally in support of greener alternatives, like hydrogen.

HPUR opp 10,6% HEX opp 1,86%misforholdet er betydelig.


Redigert 31.05.2021 kl 12:34 Du må logge inn for å svare
Single Malt
31.05.2021 kl 13:44 9219

Pass litt på overkjøpt nivå, se SO.
Slettet bruker
02.06.2021 kl 04:45 9013

Muligens vi ser fase to i utvelgelse av grønne aksjer, hvor selektiviteten tiltar, 27 aksjer opp og 19 ned ( inkludert halvgrønne).
Noen av de som stiger mest stiger da 7- 8 %. Av de som faller mest var NEL 5,3% og to til med 3,70 og 3,54%
Totalt er alle opp marginalt, og også blant indeksene er variasjonen mellom + 1,10 % og minus 0,51%.
Om det fortsetter en liten stund til kan vi vurdere om det skjer større selektivitet
Redigert 02.06.2021 kl 04:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.06.2021 kl 16:35 8905

EMT Madrid orders 520 RNG buses equipped with Hexagon Group fuel systems
Da får vi se hvordan det påvirker kursen imorra.
Slettet bruker
02.06.2021 kl 22:21 8787

Grønne indekser ned idag ( mellom 0,48 - 1,56%).
Noen hydrogenaksjer skilte seg ut i positiv retning.
Største stiger var Nikola ( 18,78%). Den har nå steget fra 10 til 18 dollar på kort tid.
Muligens dette bidro til fornyet tiltro:

https://www.google.no/amp/s/www.fool.com/amp/investing/2021/06/01/why-nikola-stock-rose-tuesday/

Jeg kjenner ikke utfallet av møtet, men når kursen går i taket, så må det være noe mer enn bare en fabrikk i USA.FCEL var opp over 3%, BE var opp 1% mens PLUG og BLDP var noe ned
Min egen lange liste var ned 0,55%..
To gode nyheter etter at Oslo Børs Casino stengte.

Redigert 02.06.2021 kl 23:08 Du må logge inn for å svare
kelle
03.06.2021 kl 09:40 8648

Hjelper ikke om det kommer nye kontrakter nesten hver uke. 37 tallet er som en murvegg å komme igjennom. Hadde håpt på en sluttkurs på over 38 nå i fjorten dager. Men ikke f..
2.kvartalet vil gi et klart svar på at dette er og blir et selskap å regne med i fremtiden. Burde vært langt opp på 50 tallet nå , etter alle ordre som har tikket inn den siste tiden. Satser på en bratt opptur, når den først kommer.
Slettet bruker
03.06.2021 kl 14:54 8707

Ja, aksjen følger futures, og algoritmebaserte systemer leser ikke nyheter, som noen sa. Nyhetene medførte ikke større kjøpsinteresse.
Moderate utslag på de europeiske grønne aksjer.
Jeg er enig: Q2 er eksamensdag grunnfag. Q3 eksamen mellomfag og Q4 eksamen hovedfag.
Redigert 03.06.2021 kl 15:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.06.2021 kl 15:08 8785

Man kan jo snu på det hele: Datamaskiner leser ikke nyheter, men det gjør de fleste investorer, så noen ganger så kan man lure algoritmebasert handel ( som garantert utgjør mesteparten av ordinær handel i HEX).
Slettet bruker
06.06.2021 kl 22:18 8543

I lang tid har jeg kritisert hvordan meglerhus får lov til sin mafiavirksomhet for å berike seg selv, og at ANALister med politisk velsignelse får lov til massiv kursmanipulering. Dette fenomenet kombinert med algoritmebasert handel skader især norske småaksjonærer, som gjerne selv vil investere. Resultatet er Oslo Børs Casino, en av de verste bonanzabørser i verden. De vil ikke engang kommentere om det er riktig at Euronext har lagt inn en tidsforsinkelse på ikke logaritmebasert handel ( slik de gjorde i flere europeiske land, uten å orientere om det). Dette er STRENGT ulovlig overalt, og til og med i Norge ( llikebehandlingsprinsippet).

Selvom især E24 har kommet med flere artikler som belyser dette, er det INGEN politisk interesse i å endre det som er systematisk og organisert kriminalitet mot især småaksjonærer.

Her er noen linker:
https://e24.no/boers-og-finans/i/GapVB6/investor-reagerer-etter-emisjon-pumpet-opp-kursen
https://e24.no/naeringsliv/i/R9kWeO/pareto-securities-inngaar-forlik-med-kunder-etter-tap-i-tingretten
https://e24.no/boers-og-finans/i/oAOOAB/paretos-analysesjef-kjoepte-aksjer-tre-uker-etter-kom-kollegaens-kjoepsanbefaling
https://e24.no/boers-og-finans/i/Epr2B3/analytikere-skaper-heftig-kursoppgang-i-boersferskinger

Jeg har bestemt meg nå for at jeg tar en pause i mine skriverier i ren protest mot disse kapitalanarkistiske forhold som rår i Norge, og da ikke bare på Oslo Børs Casino, men også på andre veldig samfunnsviktige områder.
I demokratier beskytter man vanlige borgere mot strømmafiaen, skyhøye boliglån, monopolister i Tele og matvarebransjen osv., men i Norge så kan alle aktører gjøre hva de vil, uten begrensninger. Slikt sett er Norge overhodet ikke et demokrati lengre.
Legger vi til at Norge ligger på jumboplass i hele OECD når det gjelder den psykiske helsa ( og da især for unge), på jumboplass på infrastruktur, på jumboplass når det gjelder netto disponibel inntekt med fratrekk av obligatoriske utgifter, for ALLE medianyrker, så lever vi her i en indoktrinert antidemokratisk og kapitalanarkistisk verden.
Å legge ned streikeretten er nok en spiker i kisten på det lille som er igjen av demokratiet i Norge.
Grunnen til et sinnsykt kostnadsnivå for varer og tjenester ( de offisielle SSB tallene.. Det vanlige folk må ut med ligger MYE høyre) er politisk, og det er også den enorme gjeldsbyrden til folk flest.

Å drive da med mine skriverier ( som også disse ANALister leser), virker da mot sin hensikt, og vil bidra til at de ytterligere kan berike seg på MIN innsats.
Det er også min protest mot det jeg opfatter som et samfunn med sterke totalitære og undertrykkende tendenser.

Takk for meg.





Redigert 06.06.2021 kl 22:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.06.2021 kl 00:14 8461

Kopi av siste innlegg er sendt til samtlige politiske partier, de store medier og Stockwatch, ialt 16 mottagere.
Selvsagt havner slikt bare i deres søplekasser, og ingenting kommer til å bli endret, selvom vi nå skulle få 16 år med en Venstre/sentrumsorientert regjering. INGEN partier ivaretar lengre vanlige folks interesser, og alle har sine kjepphester med folk flest som betalende instans. De rike, de med makt og folk med penger er totalfredet i Norge, og det er Norge alene om i OECD
Slettet bruker
07.06.2021 kl 05:33 8429

Kopi: Eksempler på politisk styrt fascisme i Norge:
Innføring av DAB:
Norge er det eneste landet i verden hvor FM nettet ble lagt ned, og DAB ble tvangsinnført: ALLE måtte ta turen til Elkjøp, og ALLE måtte kassere sine velfungerende dingser og erstatte de med en DÅRLIGERE DAB løsning.
Bruktbilimport ble drept over natta, og ga Møller og flere monopol på bilimport; å ettermontere en DAB radio koster mer enn det man tjener på bruktimport på egen hånd. Dette er en milliardskandale uten sidestykke i europeisk sammenheng.

Eiendomsskatt: ALLE land har eiendomsskatt, men det er skatt som både næringslivet og boligeiere betaler til sin stat og blir betalt til kommuner.
Demokratier har som regel et stort grunnfradrag, slik at det er de multinasjonale selskaper, samt de rike, som betaler mest eiendomsskatt.
I Norge er det en melkeku for politikere i kommuner som har gjort en elendig jobb, eller fattige kommuner, og næringslivet betaler som regel IKKE skatt. Hele skatten betales av vanlige boligeiere, og næringslivet betaler ikke noe.

Bompenger: I seriøse demokratiske land betales utbygging av veier via skatteseddelen, og tillater man ikke at private suger til seg milliarder av kroner, samt tungrodde dyre systemer, som koster milliarder av kroner.
Bompenger er som regel noe man innfører for å unngå trafikk i byer ( og da er det tilrettelagt for alternative reisemåter, som tog og buss). I Norge så har vi er tognett fra 1800 tallet, og vedlikehold koster mer enn å bygge nytt).
Lønninger:
Det er ikke noen begrensninger hvor rik man kan bli i Norge uten å betale skatt. Medianyrker er dog de dårligst betalte i hele OECD området, om man justerer for skatt og obligatoriske faste utgifter.
Tvang:
Norge er tvangslandet nr.1 i OECD
Mens demokratier beskytter sine innbyggere mht. boliglån overfor gribbene, beskytter sine innbyggere mot endringer i strømpriser, og beskytter innbyggere gjennom langsiktighet og forutsigbarhet, så er norske boligeiere fullstendig overgitt monopolister og de voldsomme avanser de tar. De må også ta støyten for prisendringer, og både banker, strømselskaper osv. har 0 i risiko på sine " produkter". Betalende instans er folk flest. Kapitalanarkisme er det eneste dekkende ordet her.
Oslo Børs Casino:
Norge er det eneste landet i verden hvor " meglerhus" kan komme med " analyser" som medfører milliarder av kroner i gevinst for disse husene. Finansmafia er det eneste dekkende begrepet her, med full velsignelse av hele politikerballetten. Så har vi "Spetalenkrana" som eneste land i verden hvor alle lanseringer av selskaper først skal gå gjennom eliten, for deretter gjøres tilgjengelig gjennom en IPO. Ingen rikinger har NOENSINNE blitt dømt for innsidehandel, selvom dette er veldig utbredt på Oslo Børs Casino. Det er større sjans for å bli statsminister enn å være rik og bli dømt for innsidehandel, selvom hele dette markedet er dominert av en liten incestgjeng. Helt ufattelig at dere tilrettelegger for organisert storstilt organisert kriminalitet, som lopper folk flest for milliarder av kroner hvert eneste år.

Psykisk helse:
Psykisk helse er en VELDIG illustrerende altomfattende parameter som måler hvordan et samfunn har klart seg sammenlignet med andre samfunn som er utsatt for de samme globale effekter. Norge ligger helt på bånn der, og den gruppen som merker det først er de unge. Aftenposten hadde en artikkelserie om det, men ville ikke gå inn på årsaks- virknings forhold. Som samfunnsviter er det opplagt at dette skyldes at Norge har blitt en totalitær stat, hvor velferden og fordelene for de som er unge har blitt ofret på det kapitalanarkistiske alteret; Det er fritt frem for boliggribber, ingen sosiale ordninger for mobilitet, forsikringer, og subsidiering i studier og en total asosial boligpolitikk uten begrensninger for gribbene og fullstendig uten sosial profil, eller krav til utbyggere, altså uten håp om en fremtid.
Skatter og avgifter:
Staten er en blodsuger som tapper folk flest for alt de eier, gjennom skyhøye skatter, avgifter, bøter, straffer bla bla bla, mens eliten ikke betaler noe som helst, og får subsidier, støtteordninger, skatteløshet osv. Selskaper som EQNR, som har loppet statskassen for antagelig mer enn 400 milliarder blir " kompensert" og under COVID, så må småbedrifter ( det som holder Norge i gang), takke for 60% av sine faste utgifter kompensert, mens det tallet er 100% i flere europeiske demokratier.
Varer og tjenester:
Den fascistiske politikken man bedriver gjør at det er totalt fritt frem for de store aktører: telebransjen, matbransjen, elektronikkbransjen, ja i grunn alle bransjer kan loppe folk for så mye de vil, og det føres en politikk som ikke tillater konkurranse, noe Norge med sine 5 millioner innbyggere ikke egner seg for. Konsekvensen er at FOLK FLEST ikke klarer å betale sine obligatoriske utgifter gjennom lønnsinntekt, og dermed pådrar seg den største gjelden i hele OECD. Hele politikken er rigget for å berike de få, og tappe folk flest for livskvalitet. Dere fascister ønsker helst å plukke fjær fra en ribbet høne. Norge egner seg ikke til konkurranse på de allerfleste områder, og da er det ekstremt viktig å beskytte sine innbyggere LAAAAANGT utover det som er vanlig i demokratier i EU.
Men dere gjør det motsatte: deres politikk er fullstendig rigget for å ivareta eliten og ingen andre. Vi andre er kun til for å berike de ytterligere.
Strømregningen:
Norge er det ENESTE landet i verden hvor hele befolkningen ble tvunget til å godta AMS. De som mot alle odds ble fritatt for dette svineriet betaler som ENESTE land i verden en straffegebyr på over 2000 kroner. I alle siviliserte land er det VALGFRITT å ha AMS, ingen tvinger frem en legeerklæring, og ingen land tvinger sine leger IKKE utskrive legeerklæringer. Ren fascisme altså, og KUN i Norge. AMS er avlegs ( områdemålinger er det som teller), flere land har forkaste AMS, det er personvernfiendtlig, miljøfiendtlig, kostbart, unødvendig og gir strømmafiaen alt for mye makt. De kan i grunn finne ut av om du har et sexliv eller ikke, noe Datatilsynet har angrepet, men som dere fascistiske politikere synes er helt greit.
Politikere som gruppe:
Politikere world wide har de siste 40 årene blitt stadig mer korrupte.
Majoriteten er nå kriminelle og har ikke som mål å ivareta samfunnets interesser.
I Norge er det ikke noe annerledes; tvertom. Sammenlignet med europeiske demokratier, så er Norge den staten som utvikler seg raskest til å bli en totalitær fascistisk og kapitalanarkistisk stat.
Resultatet er at stadig flere tar sitt eget liv, velger å flytte utenlandsk, blir pasienter, men de fleste tror fortsatt at Norge er verdensmester på velferd, takket være iherdig indoktrinering.
Det er på tide å bytte ut hele politikerballetten med politikere som har som mål at flest mulig skal ha det bra, og det kan Norge i teorien oppnå, med sine enorme verdier takket være oljefondet. Men i praksis så er Norge styrt av yrkeskriminelle som overhodet ikke har samfunnets beste som mål.

Dere fremavler hat, politikerforakt, og dermed frustrasjon, som VIL nødvendigvis fremavle slike som Breivik. Det er jo ikke tilfeldig at verdens største massemorder er norsk; det er en konsekvens av en fascistisk politikk over lang tid. Norge er ikke et demokrati men fremelsker total undertrykking, drap av velferdsstaten, og totalitære virkemidler for å skade folk flest maksimalt. Fritt frem for kapitalen og 0 rettigheter til folk flest er Norge anno 2021.
vulkan
16.06.2021 kl 10:43 8055

Del gjerne deres tekniske analyser.
Jeg ser av chart at støttenivå utfordres seriøst og 27-28 neste. Hode skulder sluttført, hode-skulder-kne og tå neste? Da blir det verre enn 27.
Hirsh
16.06.2021 kl 14:52 8047

Porca la miseria? HEX (Mor) verdt 6,9mrd, HPUR 7,1 mrd. Hvor mye av HPUR eier Hex? Var det 75%? Det utjør 5,325mrd. Da er HEX i seg selv verdt 1,575mrd.
vulkan
16.06.2021 kl 15:11 8013

ja HEX er avhengig av at markedet fremover fortsetter å verdsette HPUR til dette, jeg er ikke helt sikker på det.
Implisitt i ditt regnestykke mener jeg at det betyr at HEX selgere/kjøpere allerede har tatt ned verdien av HPUR.
vulkan
23.06.2021 kl 08:56 7714

Merkelig kursoppførsel for tiden?
Den har brutt alle støttenivåer og har lukket gapet opp, skal den ikke bare plaske ned til 27-28 nå...?
Si meg gjerne imot
Redigert 23.06.2021 kl 08:57 Du må logge inn for å svare