Teknisk Analyse Hexagon Composites

Muggost
HEX 18.12.2020 kl 14:31 170398

https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.08.2021 kl 00:55 5384

Da fikk vi et relief rally i HPUR, som brente av noe mindre enn jeg hadde sett for meg. Da drypper det selvsagt noe på HEX. Da tiltar også optimismen for HEX, som kommer med sine tall torsdag. Den vesentligste nyheten mener jeg er at Engeset holder fast ved at estimatene for iår opprettholdes, men at han fremhever at de fortsatt vil brenne av mye penger, samt at de nå er usikre på hvor lenge de kommer til å ha problemer med halvledere og deler. Tidligere påsto han at de verste effektene av COVID lå i fortid. Han skyver altså fortsatt ansvaret over på " markedet", og har fortsatt ikke skapt positiv cash flow. Nå var det heller ikke ventet i HPUR, så slikt sett har han noe på det tørre.

Torsdag får vi vite om HEX ( som tross alt er et etablert selskap, som burde tjene penger som gress), er i nærhet av de uttalte målsetninger, eller Engeset fortsetter i det han alltid har gjort: Brenne av mye penger, og ikke generere avkastning for investorer.

Hele opsjonsprogrammet bør kasseres og kobles opp mot aksjekursen. Slik det er nå er jo helt forkastelig når de aldri er proaktive, og ikke har en klar, tydelig, og pengegenererende strategi. Torsdag får vi vite om han bør ta sin hatt og gå, eller om han bør få en sjanse til i ett kvartal.

Jeg mener at han er det største hinderet for at HEX kan bli noe stort, og at aksjekursen bekrefter hans manglende evne til å skape verdier for aksjonærer. Torsdag får vi vite om tiden er inne for et lederskifte; det eneste hinderet for suksess.
Emisjonstidspunktet for HPUR vil komme noe tidligere, enn antatt er min konklusjon, men det er ingen dramatikk i det. HEX har nå tatt ut sine " time out", og nå må de levere varene, om det ikke skal gå samme vei som det gikk med Saferoad under Engeset.
Hovedproblemet ligger antagelig i ekteskapet mellom ham og Flakk. Nå går jo halvparten av eksteskapene til helvete, så det er det fortsatt håp for oss andre....
Investorer må stille større krav til Engeset. Det må bli slutt på å akseptere den evige dansen rund fremtidig cash flow ( glansbilder). Skal de overleve i et marked med stadig flere konkurrenter, så må de hoste opp noe mye bedre enn det. Man beholder ikke sin posisjon ved å ikke sørge for betydelige marginer, verdiøkninger, og cash flow. Og da er det ikke Engeset som er rette mannen viser hans historikk. Han er for lite disiplinert, har en elendig historikk på å skape verdier for aksjonærer, og har i grunn ingen strategi utenom om " helgardering" ( å satse på alt i håp om at det en gang i fremtiden vil gi gevinst.....tipping altså).

Han skjønner ikke en gang verdien av patenter og er alltid tapende part når kontrakter annulleres. Med en slik naiv holdning kan man ikke bli en ledende global aktør, er min påstand. Nå er det muligens ikke naivitet som driver ham ( muligens han erfaringsmessig har " skjønt" at Trumpmetoden- å gjenta usannheter i det uendelige- er bra for hans egen økonomi, eller en hvilken som helst annen bortforklaring), men vi som investorer må stille mye større krav til et selskap som har fått gullkortet, men ikke vet hva de skal gjøre med det.
Redigert 11.08.2021 kl 05:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.08.2021 kl 02:42 5381

Ellers så er det bare å konstatere at samtlige politikere i Norge driter en lang marsj i klimarapporten, som viser at vannet kan stige 5 meter, og ikke bare 1,5 meter, for å bare ta et moment i den katastrofale rapporten. Samtlige av de store forurensere i Norge er totalt fraværende om å være villige til å gjøre noe, og de blåsvarte er tydelige: La andre gjøre noe først, så skal vi muligens vurdere motvillig om norske klimasvin blir ilagt pålegg ( les mindre utbytte til eliten). Norge er som Kina, som har sagt klart ifra om at de viser fingeren til hele rapporten, og gjenåpner flere titalls kullminer i disse dager. Det er overhodet ingen grenser for hva norske politikere er villige til å gjøre for å beskytte eliten, og tappe sin befolkning for livskvalitet, helse, klimadritt, goder, penger osv. En av tre studenter i Norge har alvorlige psykiske plager, mot 1 av 9 i Nederland ( som om 50 år er redusert til 1/3 del, fordi sjøvannet stiger med 5 meter... i verste fall). Det er vel først når eliten får saltvannsbassezng i hyttestuene, at de bekymrer seg. Den som ikke stemmer betydelig til venstre ( MDG er ikke til venstre; de er infiltrert av eliten), er ikke opptatt av at folk flest skal ha det bra, og at våre barn skal unngå et enda større helvete enn det de allerede er utsatt for. Er du bare ute tter å tjene penger på HEX er det dummeste du gjør å stemme på disse rosafascister, som har ødelagt Norge på rekordtid, og som gir gribbene såpass mye penger at de kan presse småselskaper som HEX til evig underskudd. Tenk å gi EQNR milliarder av felleskassen uten krav, og feie festingen og ukultur til minst 300 milliarder under teppe i samme øyeblikk! Det er jo rene Putintilstander i Norge for øyeblikket! Og de som ikke sitter i regjering bare sutrer, men er med på å akseptere 40 år sammenhengende totalødeleggelse av Norge.
Innfør straffeforfølgelse for politikere som begår overgrep mot sine innbyggere...Da ville nesten hele balletten havne bak gitter...
Min påstand er at fascistene som rår idag i Norge er en like stor katastrofe for små og mellomstore bedrifter, og vanlige folk, enn miljørapporten er for kloden. Til og med økonomer mener at Erna fører en hakekorspolitikk ved å fullstendig uten krav overføre mest mulig av felleskassen til de som overhodet ikke trenger det ( med som konsekvens enda større utbytte, makt, og kynisme til fascistenes gode venner).

Redigert 11.08.2021 kl 02:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.08.2021 kl 03:41 5415

Teknisk sett så er aksjen selvsagt fortsatt i sin negative/ horisontale trend, og har ikke brutt nevneverdig motstand ( litt over 35, og deretter rund 40). Jeg har sagt at torsdag er tentamendag for Engeset, men han bør ikke få lov å ta eksamen om han ikke får bestått, nå...Da er han ikke egnet. Det haster voldsomt å generere cash. HEX er en katastrofe målt mot hva som helst: Grønt, industri, peers, samtlige indekser og seg selv.
På kun et halvt år er de halvert, og det skyldes kun Engeset, og han kan kjøre hele selskapet på en Hexagondunk, om ingen stopper hans galskap. 35 kroner er Engeset kursen. Julius kursen ligger vel nærmere 57, og kommer det inn en profesjonell leder/ aktør, så snakker vi om en mangedobling i løpet av få år.
vulkan
11.08.2021 kl 08:43 5408

De eneste som kan styre dette mot noe bærekraftig uten å ta knekken på velstanden er den umulige konstellasjonen H+Ap+V (sleng gjerne på Krf). kanskje Sp kan bøye av og bli med, men tviler siden de har lagt om til Frp politikk.
Resten vil gi 5 meter havheving eller evig fattigdom
Redigert 11.08.2021 kl 08:46 Du må logge inn for å svare
optimist68
11.08.2021 kl 08:52 5431

Du skriver voldsomt mye om lederen i Hex. Har veldig liten tro på at en toppleder kan ha kjørt kursen på Hex til halvparten på de siste månedene. Det er økte langrenter og generell ESG nedgang. Nå er ikke Hex så grønn men HPUR barberer Hex kursen. Jeg har veldig god tro og tror på Sparebank 1 Markets sitt kursmål på 50+ . Holdt ut !!!
Slettet bruker
12.08.2021 kl 19:19 5266

HEX sine tall var dårligere enn jeg forventet. Især at de fortsatt ikke klarer å tjene penger, og heller ikke har skapt verdier er utilgivelig. Det tærer på likvide midler, som nå er like stor som gjelda. Planlagte investeringer på i alle fall 250 millioner burde ikke tære på likviditeten, men jeg er overbevist om at det kommer til å skje. Og grunnen er ( nok en gang), Engeset, som passer godt på å tilfredsstille " sine", men så vid meg bekjent aldri har klart å skape stabile netto inntekter, hverken i Saferoad, eller nå i HEX. Ikke bestått denne gangen heller, og nå må han fratas "førerkortet". Jeg så ingen grunn til å øke eksponeringen i HEX. Enda et kvartal med elendige resultater, og ikke et ord om at de opprettholder guidingen på hele HEX for 2021 ( nå opprettholder de kun guidingen for deler av selskapet). 38 millioner til opsjoner osv. opprettholdes...Det er omtrent det eneste de har stålkontroll på.
kelle
13.08.2021 kl 09:42 5078

HEX opp 10% og en omsetning på 15 millioner. Hva er det som skjer? Er det gått tomt for selgere.
kelle
13.08.2021 kl 10:36 4993

Er det noen som har fått med seg artikkelen om HEX etter børsens stengetid i går? Finner den ikke.
blundstone
13.08.2021 kl 11:10 5015

Er det denne du tenker på:
https://finansavisen.no/nyheter/industri/2021/08/12/7718194/hexagon-sjef-venter-resultathopp

Bak betalingsmur, så jeg får ikke lest den. Dagens stigning er kanskje bare resultatet av at folk har fått sett nærmere på hva man kan forvente av Hexagon i fremtiden. Fallet i går var jo helt ubegrunnet hvis man tror på Engesets spådommer om de neste kvartalene.
Redigert 13.08.2021 kl 11:49 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.08.2021 kl 11:17 5063

Hexagon-sjef venter resultathopp
Til tross for leveranseproblemer i andre kvartal, opprettholder Hexagon Composites guidingen for hele 2021. Det betyr at konsernsjef Jon Erik Engeset venter kraftig resultatforbedring frem mot nyttår.
Wian
13.08.2021 kl 11:45 5023

På høy tid med en reprising og at HEX klarer å rive seg ut av algoritmene på Oslo Børs som har manipulert aksjen ned i lengre tid. Stigningen skyldes i hovedsak Q2 rapporten, men en bør også ha med HPUR sin dobling i inntekter samt de nye kontraktene som er tegnet i det siste. Guidingen ser bra ut og så er det bare å håpe at prisene på råmaterialer normaliserer seg, fraktutgifter går ned og lønnsomheten generelt kan bedres noe i selskapet.
Bullfight
13.08.2021 kl 11:51 5036

Det er en skam å se prisingen av HEX målt mot en skog av selskaper på OSE, men det fundamentale vinner til slutt
Slettet bruker
14.08.2021 kl 01:54 4863

Engeset svarer vel på kritikken, ved å ikke fravike guidingen for hele året for hele HEX. Det er et strategisk utspill, når slike som meg kritiserer ham for at han aldri i hele sin karriere har levert positiv cash flow av betydning, og krever at han må gå, før det er for sent. Han vil kjøpe seg et kvartal til gjennom å fastholde guidingen. Lufta gikk fort ut av ballongen igår, så i beste fall så er det noen som fortsatt har trua på ham, og i verste fall så skjønner flere og flere at han alltid bløffer. Jeg har gravd meg dypt in i HEX, og de burde ha tjent penger som gress, men det gjør de ikke: Engeset fortsetter med det han har gjort i hele sin karriere: lover bot og bedring, men det har aldri skjedd noensinne.

Jeg mener at nok er nok, og at de røde flaggene er nå oppe i selskapet. Jeg ser ikke noe som helst positivt i tallene for Q2, og nå kan han ikke lengre skylde på ytre forhold. Tvertom: CNG er etter en hard kamp i EU blitt akseptert som et grønt alternativ, og da må de utnytte dette til å kreve at også Norge anerkjenner de som en grønn virksomhet, slik at det utløser subsidier, samt investeringsvilje for instanser/ fond som forplikter seg til grønn satsing. Den katastrofale miljørapporten må utnyttes, slik at de også presser på politisk.

Dette kommer jo bare i tillegg til at den kritikken jeg har mot HEX som uprofesjonelle i veldig mange sammenhenger.
Jeg mener at Engeset er det største hinderet for en god avkastning i HEX for andre investorer enn Flakk og ledergruppen.
Ingenting er bedre om han motbeviser det, men Q2 tyder på at 2021 igjen blir et tapt år. Om det blir det, så vil det få store konsekvenser for selskapets fremtid. Hvor raskere Engeset erstattes hvor bedre det er for HEX mener jeg. Hans utspill om at guidingen for hele HEX opprettholdes, er i mine øyne desperasjon. For andre låter det som håp, men da skal man huske på at han som sagt aldri har levert varene tidligere i sin tid som leder for hverken Saferoad eller HEX, slik jeg kan lese, utfra tilgjengelig informasjon.
Redigert 14.08.2021 kl 02:07 Du må logge inn for å svare
optimist68
14.08.2021 kl 10:02 4852

Det er veldig aktuelt men gammel artikkel. Hvordan går dette idag ? Det som sist oppdatert var korona infoen i toppen
kelle
14.08.2021 kl 10:21 4829

Det er mulig at artikkelen er gammel. Dette er sak det er blitt arbeidet med i flere år. Men vedtaket om oppstart ble gjort på fredag 13.08 21 så nyheten er blodfersk.
Hpur har jo opprettet en egen avdeling som jobber med maritim transport både for persontrafikk og gods. Dette kan bli svære greier
optimist68
14.08.2021 kl 10:25 4823

Ok, meget spennende og flott info 👍 satser på vi får vite litt mer til uka
Slettet bruker
16.08.2021 kl 14:12 4437

Da ble HEX handlet mindre enn 1 krone fra bunnen satt før tallene kom: Når Engeset fastholder ved guidingen for 2021, så må han begrunne og konkretisere det. Glansbilder har vi fått mange av, og albumet er fullt.
Wian
18.08.2021 kl 15:12 4178

NY KONTRAKT 18.08.21:
"Hexagon Digital Wave, a business of Hexagon Composites has signed a commercial service agreement with a North American Type-4 (renewable) natural gas (RNG/CNG) transportation module OEM. The agreement covers Modal Acoustic Emission (MAE) requalification of their RNG/CNG modules. MAE enables the requalification of Type-4 cylinders without removal from the module, resulting in reduced downtime and operator overhead. The commercial service agreement has a potential value of USD 2 million (approx. NOK 17 million).
https://newsweb.oslobors.no/message/539946
mercedesglk
18.08.2021 kl 18:06 4115

Savner Midtikøajohnny.
Er du her og kan bidra til gode innlegg?
40++
18.08.2021 kl 20:37 4049

Helt enig , savner din kunnskap om Hexagon selskapene og din dyktighet på å grave frem info og nyheter om Hex , «Midtikøajohnny» .
Uten din deltakelse er Hex tråden nesten død………
Slettet bruker
19.08.2021 kl 03:55 4028

Slutt å sutre: hvor var presteskapet da jeg etterlyste dere i ett innlegg 06.08.2021 kl 00:49, hvor jeg ba om hjelp til å få hans utestengelse omgjort.
Nå er det kun meg som har aksjonert mot " dødsstraff" for en bagatell mot hele makteliten...Det hadde hjulpet om flere hadde stått bak et krav om et gult kort isteden. Ikke en gang i idretten gir man utestengelse på livstid for å ha brukt sårcreme...
Gjør noe med det da! Klag til alle instanser: muligens noen oppegående politikere skjønner at dette er en prinsipiell sak, som i grunn dreier seg om Norge skal bli det USSR var en gang, eller om det er visse grenser for hvor langt kapitaleiere skal få lov til å gå i sin iver å beskytte sine interesser at all costs.

Redigert 19.08.2021 kl 04:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.08.2021 kl 04:17 4135

Kopi av mitt siste innlegg på HPUR tråden: Folk må selv vurdere og sile informasjon. Johnny er URETTMESSIG utestengt, og jeg er vel den eneste i hans kirke, som har skrevet til FA ++, for å få det omgjort; mest av prinsipper. Presteskapet selv bare savner ham, men gjør ingenting med det, selvom jeg har bedt de å være med på min aksjon. At FA utestenger ham for en bagatell på forespørsel av Alfred Berg, er sensur, udemokratisk, og illustrerer veldig den utviklingen mot et totalitært Norge, hvor folk er fritt vilt, mens det er rene kapitalanarkistiske forhold for eliten.
Johhny kom med mye relevant informasjon, som ga innblikk især i de mulighetene selskapet har. Også hans matematiske verdivurdering har verdi. Det han ikke gjorde var å se på regnskapet, og prising av selskapet i nuet / utfra andre vurderinger enn det Engeset serverer ( som må tas med en kilo salt).

Om HPUR: Q2 var sånn passe, og aksjen tynges av dystre spådommer for grønne aksjer, spesielt Hydrogenaksjer som NEL ( som korrelerer i stor grad med HPUR mht. kursutvikling over tid).

Det er overhodet ikke gunstig for fremtiden i HEX/HPUR at festen igjen er utsatt, noe The Economist beskrev utførlig sist søndag, og noe som tynger grønt. De tærer på sine likvide midler i en tid hvor de burde tjene penger som gress.
Jeg ser for meg en langt lavere veksttakt for grønn sektor en stund til, inntil politikere drar ut proppen, og da vil det gå fort i deler av grønn sektor

Jeg nedjusterer utfra det og flere andre forhold jeg har nevnt i HEX trådene kursmålet for HPUR ( som jeg bruker til å verdisette HEX), til rund 20 altså rund 4,5 milliarder kroner.

Det er betydelig usikkerhet knyttet til dette nye kursmålet. Jeg legger da også til grunn at aksjen blir dratt ned av at hele sektoren vil fortsette å falle / korreksjon i markedet.

Grunnet nedjustering av HEX sin andel i HPUR (3,3- 3,4), så har jeg også revurdert HEX.
HEX vil dra nytte av vedtaket i EU om at gass er grønt ( det betyr milliarder i subsidier), men tynges av " Engeseteffekten", reduserte marginer, og problemer rund halvledere, grunnstoffpriser osv. Nåverdien anser jeg som 33 kroner per aksje, og det svarer tilfeldig til dagens sluttkurs.
Om HPUR faller til lave 20, vil også HEX falle dog ikke tilsvarende. Forutsatt de momenter jeg har berørt slår til settes targetkursen til 27 for HEX.

Kommer det store overraskelser av strukturell art, eller får vi ingen korreksjon i markedet, så er potensialt oppover betydelig, men også der nedjusterer jeg kursmålet til 50 kroner, inntil videre.

Så må jeg nok en gang presisere at dette er mine vurderinger utfra min dynamiske og holistiske tilnærming, og at jeg ikke sitter på en spåkule, eller forholder meg kun til TA. Jeg er heller ikke medlem i HEX kirken. Det er flere jokere i spillet enn på lenge, og at jeg beholder mine HEX er jo kun fordi jeg håper at en av disse jokere snart spilles ut. Hvorfor jeg sitter i den og ikke HPUR har jeg skrevet masse om tidligere, så da henviser jeg til det.
Slettet bruker
19.08.2021 kl 04:28 4136

Så kan jeg tilføye at meglerhus er bedragere, som aldri mater deg med noe annet enn sine egne interesser.. Like etter kursmålene de satt forrige gang, så advarte jeg mot å la det påvirke deg, og varslet om fall. Kursmålet på HPUR var 115, og aksjen har vært ned på 27 tallet, og noe av det samme var tilfelle med HEX. Legg især merke til tidspunktet denne "ANALyse" ble offentlig for oss vanlig dødelige... like etter raste aksjen, og kjøperne var selvsagt småaksjonærer dom gikk på limpinnen. At aper er bedre til å gjette kursutvikling enn meglere betyr nødvendigvis at de lurer deg og misbruker sin innflytelse. Etter analysen blir plutselig mange poster solgt, og når alle kunder har tømt seg, så kommer det en ny analyse. Jeg har jobbet i bank i 6 år ( veldig lenge siden, med terminhandel), og dette skjedde slkerede da: På morgemøtene fikk meglere vite hvilke aksjer storkunder ville selge, og disse skulle man da anbefale på det sterkeste overfor småinvestorer...
Redigert 19.08.2021 kl 04:40 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
19.08.2021 kl 08:32 4226

Meglere er nok noe for seg selv ja, men nå vil jeg jo si at HEX er ristet, kastet, tråkket på , tygget, kastet oppp og igjen tråkket på.
maken til behndling av et seriøst selskap skal du lete lenge i historien for å finne.
sa kursmålene på 54 kr er ikke et øre for mye.
det viset igjen hvor useriøs OSE tivoliet kan være.
jeg deler heller ikke din syting av Engeset, din syting og nærmest mobbingen av ledelsen i HEX får deg til å fremstå som lite troverdig og plagsom.
hold deg til fakta så blir ting hyggeligere.
HEX selskapene har skoget inn ordrer for nært 9-10 millarder kr siden kursen begynte å blir presset nedover.
når man da fortsetter presset på kursen til det useriøse 33 kr, så er det noe som lukter svært dårlig og det i samme periode som de flinke folkene har tatt order for 9-10 milliarder.
tjener penger gjør HEX også, ikke rent lite heller.
om det er HPUR som trekker ned verdier er det allikevel slik at HEX er priset under 0 kr når du tar med prisingen av HPUR.
det er ikke slik at man går på bør med selskapene sine for å bli tråkket på og useriøse aktører greier nærmest å ødelegge handelen i HEX.
Hva agendaen er vites ikke, men det er nært å tro at noen vil kjøpe HEX gruppen og da er behandlingen av kurs deretter når den er så lett å påvirke som HEX aksjen er.
HEX er verdens ledende innen HYDROGEN og Compositt, ikke glem det.
slik det ligger nå har vi 4 rykende ferske analyser hvor gjennom snittet er 54 kr, ca 70% opp fra dagens ståsted.
nå som HEX fortsatt skoger inn nye milliarder i ordrer så vil disse estimatene selvfølgelig justeres opp i takt med det.
om det kommer oppkjøp, som somregel kommer som lyn fra klar himmel, vil jeg tro kursen vil ligge på 60-70 kr.
det vil ihverfall jeg få med meg.
HEX vil få en rettferdig prising tilslutt, bare ha is i magen, og rettferdig prising kan komme før du vet ord av det.
STERKT KJØP: kursmål 54 kr
Slettet bruker
19.08.2021 kl 18:22 4425

Jeg kritiserer ikke Engeset som person, men angriper at han aldri har skapt positiv cash flow, hverken for Saferoad eller HEX. Jeg angriper også strategien. Det er veldig viktig at især HEX, skaper overskudd, for å kunne møte nær forestående og store investeringer, uten å be oss om mere penger. Det er begrunnet utfra regnskapene til Saferoad og HEX. Jeg har ikke vurdert hans rolle i Rolls Roys eller Hydro. Jeg konstaterer også at økonomidirektøren i Sageroad overtok stolen hans 2 år etter at E. ble borte der, samt at selskapet dessverre ble solgt til gribbene.

Og fordi han har en slik historikk vil jeg ikke at det samme skal skje med HEX, og derfor haster det voldsomt med å kunne vise at især HEX klarer å sørge for nettoverskudd, eller en betydelig og stabil og voksende positiv cash flow. Med de produktene de har, og det enorme markedet som er der, så er det i mine øyne helt utrolig at de hittil ikke har klart å skape det. Fremtiden er dessuten enda bedre fordi Merkel har klart å overbevise EU om at gass skal klassifiseres som grønt, noe som utløser verdens største B12 sprøyte for gass, og gigantsummer i subsidier. Om HEX ikke klarer å utnytte dette i nær fremtid, så overtar andre aktører.

Tilgang til kapital er utrolig viktig, især om man vil vokse raskt, og jeg er slett ikke alene om å tenke slik: les bare dagens artikkel om NEL, hvor nettopp dette er et tema. Jeg er IKKE for et fiendtlig oppkjøp av HEX ( hvor da kjøper også får 75% majoritet i HPUR). Mitsui, Flakk og HEX sitter på negativ kontroll i HEX, men ikke noe mer..

Jeg har lenge påstått at vinnerne til slutt er de som kan tilby totalleveranse i de ulike grønne segmenter, og da burde HEX fusjonere, og da helst med en stor aktør i EU. Jeg tror de kan vokse noen år til, og kursen vil da utvikle seg i tråd med hva virkeligheten blir, men hadde jeg vært sjef i f.eks.Air Liquide, så hadde jeg for lengst prøvd å ha fusjonssamtaler med HEX. Og det alternativet, er langt bedre enn HEX per 19.8.2021.

Jeg vet ikke hvordan Merkel har fått til avtalen på, men det er ikke utenkelig at resten av EU blir prioritert når penger deles ut til gas. Så også strategisk er det viktig å knytte seg langt sterkere opp mot en større europeisk aktør.
Redigert 19.08.2021 kl 18:52 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.08.2021 kl 18:48 4493

Jeg er vant med at mine faktaopplysninger om f.eks. Engeset sin måte å styre HEX på blir betegnet som heksejakt, mobbing, syting osv., altså usaklig kritikk. Dessuten mener noen at de derfor bare kan komme med personangrep på meg selv, som nettopp er heksejakt, mobbing, rasisme osv. kom med saklige motargumenter, eller andre fakta enn det jeg kommer med, isteden for kun usaklig personrettet kritikk. Jeg er genuint opptatt av at HEX skal bli noe stort, og det blir de aldri om man bare lager en HEX kirke. Velbegrunnet kritikk er konstruktivt: Jeg håper jo at Engeset lærer av det jeg mener er feil ved hans måte å styret dette skipet på. En fusjon er også en langt bedre løsning enn at de til slutt blir kjøpt opp. Å ha stålkontroll på utgifter er en bra ting. Å ha en målrettet strategi er aldri feil. Å ha fornøyde investorer er også en bra ting.

Til slutt: INGEN i kirken har gjort noe som helst for å få utestengelsen på livstid av J. ugjort. Mye sutring om at man savner ham, at forum er amputert osv., men ingen handling. Handling teller, og da er jeg ( en av de få som har utfordret ham på fremstillinger), som har krevd dette omgjort.... Handling er fint. Det er faktaopplysninger, TA, relevante politiske beslutninger, relevante rapporter og artikler, samt vurderinger av regnskapet osv.osv. også. Og om noen av dere får ut fingeren og argumenterer for at livstidsdommen for en bagatell må opphøre, så vil det gagne mer enn det skader.
Slettet bruker
20.08.2021 kl 16:38 4370

Merkel har sørget for at gas nå er et grønt alternativ i EU. Da må HEX og flere kreve å bli ansett og definert som et grønt selskap. Det vil utløse subsidier, og et inntog av fond som skal investere grønt, og drive kursen oppover. Presset må også legges på politikere, slik at Norge som EØS land stiller på likt linje som EU land, når det gjelder tilgang på kontrakter og subsidier.

Til presteskapet: Det er fortsatt ikke for sent å påklage at Alfred Berg og FA misbruker sin makt til å utestenge brysomme skribenter på livstid.
Redigert 20.08.2021 kl 16:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.08.2021 kl 03:27 4216

Ikke tro på FA som påstår at halvlederproblematikken er snart over. Taiwan kommer med et politisk begrunnet utspill. The Economist har utførlig beskrevet at problematikken med halvledere vil fortsette i flere år, og er langt mer troverdig: Halvledere er " ferskvare" med kort varighet, og å sette opp en fabrikk, som kan håndtere en slik kompleksitet tar flere år. Det foregår en hard kamp på den digitale oljen, og mye er politikk. Halvledere er dessuten ikke halvledere; Spesifikke sluttprodukter trenger spesifikke halvledere, så hva effekten blir for HEX er ytterst uvisst.
Personlig regner jeg med at de stiller bakerst i køen, fordi volumer til bilindustrien er gigantiske. Flere bilprodusenter har nå stengt sine anlegg kun fordi de mangler halvledere, og muligens kan Taiwan kompensere for at kinesere velger å strupe andre økonomier, og da primært biliindustrien. Rotet kinesere nå lager har hatt som konsekvens at både USA og EU forstår at de må produsere selv, men det tar flere år, og imens struper Kina andre økonomier. Dette vil muligens skade HEX, men sikkert er det ikke: Det kan godt hende at de halvledere og digitale produkter de trenger ikke er rammet i samme grad som bilindustrien. Dessuten er ikke HEX fullstendig avhengig av halvledere for alle produkter.. Det er kun IOT delen som i så fall rammes. På lang sikt vil EU sørge for å være uavhengig av Kina.

Artikkelen i FA er uansett verdiløs. Kampen om den digitale oljen vil fortsette i mange år fremover.
Relatert til Engeset: om han ved neste korsvei plutselig forteller oss, at et dårlig resultat ( igjen , 11 år på rad), skyldes at problematikken rund halvledere "vedvarte lengre enn antatt", så betyr det rett og slett at han har løyet. "Alt blir gedigent i fremtiden" er jo varemerket hans, men han har aldri levert varene, og kommer aldri til å gjøre det er min spådom... Derfor må han erstattes. Hvor raskere hvor bedre. Selskapets fremtid er i spill.
Redigert 22.08.2021 kl 03:47 Du må logge inn for å svare
alsman
22.08.2021 kl 07:55 4197

Global chipmakers build record inventories in push to end shortage🚒🚀
Manufacturers plan to expand capacity, but fears of glut loom

https://asia.nikkei.com/Business/Tech/Semiconductors/Global-chipmakers-build-record-inventories-in-push-to-end-shortage
Slettet bruker
22.08.2021 kl 22:16 4019

Bra.. Om situasjonen har mye å si for HEX er som sagt usikkert. Om det vil påvirke dem i flere år også. Politisk drahjelp får de uansett ikke på dette området. Dårlig nytt uansett for mange aktører. KOA må da få seg en smell...igjen.
Redigert 22.08.2021 kl 22:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.08.2021 kl 03:13 3815

Mange skribenter på forum, som tror at de kan påvirke kursen, hver gang det kommer en minikontrakt, eller en ny " analyse". De ser ikke på regnskapet, og især ikke på EPS. De tror at selskapet tjener penger, mens de tapte 0,83 per aksje det siste halvåret, og har aldri tjent gode penger under Engeset. Han opprettholder guidingen, og om man tror på det, er selskapet undervurdert. ( da må de på et halvt år overgå hele 2020, noe som er nesten lureri å påstå).

Jeg tror jo ikke på det: Det er hans varemerke å love fremtidig inntjening.

Så negativt: Ikke god nok ledelse, og ikke noe gode regnskapsresultater over veldig lang tid.

Så det positive: Både HEX og HPUR kommer til å øke sin omsetning betydelig i mange år fremover. Det krever investeringer, men foreløpig er solditeten grei.
Den elendige miljørapporten må få politiske konsekvenser, i form av en raskere og bredere satsing, som inkluderer i grunn alt som er grønt.

Så er det alle jokere: blir Engeset erstattet med en proff, så vil det hele ta av. Blir de kjøpt opp tar kursen av. Kommer det store allianser/ kontrakter vil de ta av.
Om Engeset innser at hans eneste sjanse å bli sittende er å prestere kan jo det også medføre pyntete resultater og bra kursutvikling.

Til slutt, så er det allerede et etablert selskap som tilfeldigvis har grønne produkter ( i motsetning til mye annet, som enten er nytt, eller må omstille seg).

Det er mye å hente på kostnadssiden, på kontraktssiden, på strategi, på å utnytte sin ledende posisjon, på allianser osv.
Alt dette er et ledelsesansvar, og karakteren er stryk, og det vil gagne aksjeeiere at han erstattes/ går.
Om han ikke gjør det, så vil kassen tømmes, selskapet miste sin ledende posisjon, og selskapet vil aldri skape verdier for aksjonærer.
Det er disse jokere, og da især en profesjonell ledelse, eller en frivillig fusjon/ oppkjøp som er triggere.
Selvsagt kan de fortsette med å fiske med bambusstang i verdens mest fiskerike vann, med alt for tynn og utslitt monoline, og en alt for lite snelle, rusten krok og død mark, og til og med lande storfisk om de har flaks. Men flaks bør ikke avgjøre skjebne til HEX.
Hurtigtoget har gått, og HEX kan bli stående på perrongen, om det ikke snart skjer noe stort.
Maersk skal investere 1,4 milliarder dollar i sin flåte for å gjøre den grønnere, og jeg tipper at HEX ikke en gang har tenkt tanken om å bli delaktig. Det forblir en lokal pølsebod istedenfor McDonalds.. og HEX må snart knuse noen egg for å kunne lage omelett.

Det er kun pga. mulighetene selskapet har jeg sitter i aksjen. Det største hinderet mener jeg er Engeset, og å opprettholde guidingen lukter desperasjon. Vil han beholde sin posisjon og troverdighet så må han for en gangs skyld levere varene. Gjør han ikke det, så vil HEX lide samme skjebne som Saferoad. Det må unngås til enhver pris. Slik det er nå kan de ikke bli store på egen hånd, når de brenner av store summer, og ikke har skapt nye verdier som er å gjenfinne i regnskapet. Derav de tre kursscenarioer jeg har beskrevet. ( og da minner jeg om at jeg er moderat pessimist).
Roter Engeset det til igjen i q3 så står hele selskapets fremtid på spill. Q3 er som tidligere sagt eksamen for ham, og " ikke bestått" er veldig alvorlig for HEX.






Redigert 25.08.2021 kl 04:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.08.2021 kl 05:17 3806

Forøvrig så bør dere lese dette:
https://www.dnb.no/dnbnyheter/no/bors-og-marked/slik-finner-du-vinneraksjene

Her er det noen gode råd, blandet med direkte løgn: hvis det er noe overhodet man ikke kan stole på så er det DNB sine anbefalinger, analyser, osv. nettopp fordi de har sin egen agenda, som gagner store aktører og ikke deg. De generelle rådene er dog viktige, og noe jeg selv påpeker:
Ikke tro på alt paven og sine prester skriver på forum; sil voldsomt, les årsrapporter, gå ledelsen i sømmene, baser valgene dine på kunnskap, og realiteter, ikke synsing. Også som investor er vi forskjellige: slike som meg vil helst bli sovende rik, mens andre bruker hele dagen til å trade.
Hva slags risiko er du villig til å ta, og hva slags tidsperspektiv har du.
Sitatet "Selskap som aldri har tjent penger, men som «skryter» av store framtidige inntekter er langt verre å regne hjem, sier Harper." er der HEX under Engeset nesten bør kategoriseres i.
ANALyser fra finansverden, er ikke verdiløse, men du må sile de veldig, fordi de har en annen agenda, og kursmålene de presenterer deg er alltid alt for høye. De få gangene selskaper oppnår kursmål satt av de skyldes alltid forhold, som ikke var naturlige å ta med i vurderinger på vurderingstidspunktet. Finansverden er flinkest til å hausse, eller baisse. Slike som meg sier det de mener og begrunner det, og har ingen agenda utover det å dele. Hva jeg skriver har ingen kurspåvirkning, mener jeg. Så fort gribbene kommer med noe, så stiger eller faller en aksje betydelig. Som igår: "Solenergiselskapet Otovo steg 13,16 prosent, etter at meglerhuset Arctic Securities oppjustere sitt kursmål til 45 kroner. Aksjekursen stengte tirsdag på 12,85.".

DNB analyserer ikke HEX, og det er selvsagt fordi de ikke har tjent noen penger, levert tjenester, eller vært tilrettelegger for selskapet. De analyser dog selskaper med en langt lavere børsverdi, som en tjeneste til de. Selskaper som legger vekk penger til konkrete finansaktører, skal selvsagt få " analyser" ( reklame) fra de. Slikt er særnorsk organisert kriminalitet, og strengt ulovlig i seriøse land.
Redigert 25.08.2021 kl 05:28 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
25.08.2021 kl 08:38 3719

Fatter ikke hva du vil Monitor1. Du snakker både for og imot deg selv, mye surr.
HEX tjener penger som gress og leverer varene slik de skal.
Om det er HPUR du tenker ikke tjener penger er jo ikke det rett, men de har store investeringer osv…
Men uansett er jo ikke HPUR priset inn i dagens kurs i HEX uansett så det er jo klart som dagen at HEX må dobble seg i kurs. Håper Alfred og vennene hans fikk solgt siste rest i går da skal vi kraftig opp.
Slettet bruker
25.08.2021 kl 16:18 3611

Om du ikke fatter, så er det fordi du ikke leser eller forstår regnskaper, går i sømmene på ledere, har kun tro på matematiske utregninger, og stoler 100% på ANALyser, og selskapets egen guiding, eller fikser ikke at noen trekker frem ulike scenarioer. Det jeg vil er at selskapet vokser seg stor og feit, slik at det gir en betydelig EPS etterhvert. Kirkemedlemmene har en hel annen agenda ser det ut til, og de forsvarer ikke engang sin pave..kirkesamfunnet tok feil og gikk på limpinnen i januar. Vi andre advarte mot vanvittige kursmål: Kursmål i HPUR satt av en "troverdig" megler ble satt til 115 kroner, mens vi advarte om at en realistisk kurs var under 30.

Nå trekker jeg frem 3 scenarioer, ( og tre ulike kurser), og nevner forutsetninger for at de skal slå til. Om det blir for kompleks for deg så har det ingenting med meg å gjøre.

Det er mer enn det meglerhus gjør, som bare angir et mål, ofte med glansbildene fra selskapet selv som fundament. Helt verdiløs om man ikke leser blandingen av fakta og illusjon de serverer.
Redigert 25.08.2021 kl 16:29 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
25.08.2021 kl 17:45 3574

Leser regnskap hver dag jeg, ikke vanskelig å forstå det.
Men lurer på om du greier det…
Slettet bruker
25.08.2021 kl 21:09 3527

Kom igjen da: hva er det KONKRET som er feil med mine faktaopplysninger om regnskapene til HEX. FAKTA takk!
Og hvordan kan du påstå at de har ordre for 11 milliarder! Motbevis mine fakta.
Redigert 25.08.2021 kl 21:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.08.2021 kl 22:47 3468

“We congratulate Glenfiddich in becoming the first whisky distillery to process 100% of its waste residues into RNG to power its trucks,” said Eric Bippus, Hexagon Agility’s Senior Vice President of Global Sales and Marketing. “RNG is a game changer not only for whisky distilleries but also for the heavy-duty trucking industry looking for the lowest emission fuel available today.”
Slettet bruker
25.08.2021 kl 23:27 3444

https://bigcharts.marketwatch.com/advchart/frames/frames.asp?show=&insttype=Stock&symb=NO%3AHEX&time=19&startdate=1%2F4%2F1999&enddate=8%2F25%2F2021&freq=1&compidx=aaaaa%3A0&comptemptext=&comp=none&ma=3&maval=9&uf=16&lf=2&lf2=32&lf3=65536&type=2&style=330&size=4&x=27&y=25&timeFrameToggle=false&compareToToggle=false&indicatorsToggle=false&chartStyleToggle=false&state=11

Fortsatt i sin negative trend med stadig lavere topper, og de fleste indikatorer går feil vei. Det tilsier også at summen av investorene er mindre optimistisk enn jeg er. Markedet har alltid rett, og jeg avstår derfor inntil videre fra videre eksponering. Jeg er i 0 på den siden desember.
Legg merke til at "kjøpsanbefalinger", og høye kursmål ble satt i midten av januar.... Det bare bekrefter at man ikke må stole på meglerhus.

Så går det an å kjøpe på vei ned ( slik jeg feilaktig anbefalte på 35 tallet), men da satser du på at de bytter ut bambusstanga, eller fikk mot alle odds storfisk på kroken ( altså gambling). Da satser du også på at det ikke blir en korreksjon i markedet, eller at den pågående korreksjon i grønne aksjer snart er over. Mye av kursen er avhengig av utviklingen for HPUR. Derfor bør du også se på chartet til den

https://bigcharts.marketwatch.com/advchart/frames/frames.asp?show=&insttype=&symb=NO%3AHPur&x=43&y=17&time=19&startdate=1%2F4%2F1999&enddate=8%2F25%2F2021&freq=1&compidx=aaaaa%3A0&comptemptext=&comp=none&ma=3&maval=9&uf=16&lf=2&lf2=32&lf3=65536&type=2&style=330&size=4&timeFrameToggle=false&compareToToggle=false&indicatorsToggle=false&chartStyleToggle=false&state=11

Noe bedre teknisk der, og også der kom " anbefalingen" med kursmål på hele 115 kroner 14.januar. ( kurs rund 74 kroner).
Dette er rett og slett organisert kriminalitet i mine øyne, og strengt ulovlig i seriøse land.
Som tidligere nevnt: Finansverden har i evigheter holdt på med å loppe småaksjonærer på samme måten, noe jeg selv ble instruert på å gjøre på morgenmøtene i de 6 år jeg jobbet for en bank; Når en stor aktør skulle kvitte seg med aksjer, ble de anbefalt som lukrative til andre.

Jeg skal huske på at også whiskyprodusenter satser grønt neste gang jeg tar en konjakk🥳
Tenk å hete "Senior Vice President of Global Sales and Marketing". Da må de jo snart ansette en "Assisting Vice President of Research Global Sales Marketing and Distribution of Non Commercial End Users Products".
Redigert 26.08.2021 kl 02:20 Du må logge inn for å svare