Teknisk Analyse Hexagon Composites


https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
Dølle
10.10.2021 kl 12:03 2405

Jeg har noen hex papir og slik sett er alle tråder om hex naturlig lektyre. Skjønner at du er engasjert og du har mange bra innlegg med innsikt langt over min.
Ingen grunn til å betvile at du har rett. Men, det er utrolig mye gjentagelser. Den som ikke har fått med seg at ledelse og styre er overbetalt og tilnærmet en katastrofe for kursen nå, bør absolutt ikke investere ei krone i noe som helst. Gjentagelser skaper irritasjon, og poengene forvitrer.

110% enig. Jeg orker ikke gå inn her lengre nå pga av alt det negative som kommer fra denne monitor1
monitor1
12.10.2021 kl 13:37 2196

Flott: konstruktiv kritikk..det liker jeg. Enig i at det er mye hamring på ledelse/styret og lite nytt ellers på selskapsnivå. Litt bevisst fra min side ( ikke alle som blar tilbake, og viktig med en motvekt mot kirken...

Det ser ut til at den tredde nedgangsbølgen i grønn sektor ikke er over, men at den er mer selektiv og preget av større bevegelser opp og ned i ganske så store grønne aksjer. ( Det trodde jeg skulle komme ved forrige nedgangsbølge).

På hjemmebanen så er ekteskapet mellom AP/SP en katastrofe, når de kommer til å fortsette med å ikke regulere den topptunge delen av oljebransjen, og prioritere liksom grønne tiltak, og ikke strukturelle grep mht. infrastruktur, og satsing på de områder som gagner HEX konsernet.
Inflasjonen bekymrer også, og om den holder seg høy er en større korreksjon især i Tech/grønt nesten uungåelig.

Det positive er at resten av Europa virkelig satser hard og mye på en grønn omstilling, og mange prosjekter er igangsatt,
Så er selvsagt konsekvensene for vekst i Kina, grunnet kollapset, samt OPEC sin strategi med skyhøye oljepriser ( samt høye energipriser generelt), noe å bekymre seg for, og på kort sikt hindrende for vekst ( Stagflasjon).

Håper dere fortsetter å komme med ting. Det er nokså ensomt å være eneste skribent mot en et ukritisk kirkesamfunn.
kelle
12.10.2021 kl 14:11 2167

For holde monitor 1 litt med selskap.
Ja, en kan vel være enig i at det ser ikke så lyst ut, men for oss som sitter med aksjer i et selskap er det jo et håp at at selskapet skal lykkes. Du har også sittet med din post helt siden aksjen var oppe på over 60 kroner. Dermed sitter du med et formidabelt papir tap i forhold til hva det kunne vært.
Du anbefalte folk om kjøpe i bolker nedover etter hvert som aksjen falt. De som fulgte dine anbefalinger sitter sannsynligvis igjen svært skuffet i dag.
Når det gjelder det som skjer mellom AP/SP tror jeg ikke det vil gjøre de største utslagene for verken for HEX eller HPUR, men derimot det som skjer i USA og Europa er langt viktigere. Kanskje også Kina kan bidra med noe.
Håpet er at de kan legge frem et noe lunde brukbart resultat først i november, så får vi ta det derfra.
Redigert 12.10.2021 kl 14:13 Du må logge inn for å svare
monitor1
12.10.2021 kl 17:16 2081

Sannheten er at mine vurderinger og evt. kjøps og salgsgrenser siden mine første kjøp i HEX 16/12, 17/12 og 18/12, til 52,75, 50,20 og 48,52, har vært nyanserte, og alltid betinget eller relatert til noe. Det er aldri " løp og kjøp" anbefalinger, tvertom så nevner jeg ofte eksplisitt at jeg selv ikke kjøper. Jeg tilhører ikke kirken, og de som har fulgt de ensidig, har virkelig tapt store penger.

Jeg sier også alltid ifra om jeg selv kjøpte, og har ikke vært på kjøpersiden siden mai.
Det er riktig at at jeg sitter netto på et urealisert tap i HEX på omtrent 2,5 kroner. Om jeg bare hadde sittet på aksjene siden jeg kjøpte i desember til 50,20 så hadde tapet vært nesten 21 kroner. Det er slett ikke verst. Det har vært veldig få feilslåtte handler i HEX.
Selvsagt er jeg ikke fornøyd når min totalavkastning siden 16/12 er -5,5%, men når jeg kun har vært investert i grønne / bærekraftige aksjer, så er dette betydelig bedre enn profesjonelle aktører ( fond). Hadde jeg aldri rørt HEX hadde jeg vært i pluss. Jeg har ingen stress, og er ytterst komfortabel med å sitte 45% kontant.

Jeg ser at jeg også gjorde en handel i HPUR med positiv avkastning.
PS: å kjøpe i bolker på vei nedover ( eller oppover) er et generelt råd jeg gir, for at man ikke legger alle egg i samme kurv på en gang. Så OM man har tenkt å kjøpe HEX, så er det egentlig en advarsel om at du heller bør kjøpe i bolker på vei ned ( når aksjen fallet som en stein), enn å kjøpe for å treffe bunnen og håpe at det går greit. Nyanser her er viktig. Det var også ment som en motvekt mot noen som mente at man burde gå all inn ( på betydelig høyre kurser enn nå).

Det beste er alltid å spre risiko, men det er noe folk må vurdere selv. Selv liker jeg å alltid ha noen kroner i bakhånd, men det er jo veldig avhengig av hvem man er, og hvordan man investerer.
Redigert 12.10.2021 kl 23:40 Du må logge inn for å svare
monitor1
13.10.2021 kl 00:41 1918

Forøvrig så er den tredde roteringsbølgen ( drevet av Stagflasjonstendenser, samt rotering til olje/ visse energisektorer), langt mer differensiert enn de to foregående bølger. Min kontrollliste viser at 3 av 4 grønne aksjer har steget ( tildels betydelig) de siste 5 børsdager. Det er især tyske og amerikanske grønne aksjer som har tatt igjen mye av det tapte. Har ikke hatt tid til å finne ut hva som har utløst dette, og ikke sjekket makrotall, politiske nyheter osv.
Redigert 13.10.2021 kl 00:43 Du må logge inn for å svare
monitor1
13.10.2021 kl 12:16 1777

Jaja Kelle: Da er jeg i pluss på HEX, og jeg varslet igår om til dels betydelig oppgang i 3 av 4 grønne aksjer i USA og Tyskland. Ikke at det er det som nødvendigvis har ført til en oppgang på rund 10% idag; muligens dagens ikke nyhet ( finansavisen nevner ikke HEX i sin børskommentar), igjen skyldes at info er på avveier. Tallene for Q3 er nå garantert kjent for innsidere, og som vanlig lekker selskapet som en sil, når nære venner skal berike seg. Dette har jeg varslet om til Stockwatch og selskapet de siste kvartalene, men selvsagt er det alltid uten konsekvenser på Oslo Børs Casino; den største norske arena for beriking av eliten.

https://e24.no/olje-og-energi/i/jamako/iea-etterlyser-groent-taktskifte-vi-investerer-ikke-nok-til-aa-moete-fremtidens-energibehov
Redigert 13.10.2021 kl 13:12 Du må logge inn for å svare

Trenger ikke være rakettforsker for å finne ut at HEX er sterkt under priset og at Q3 blir meget hyggeligt.
følger man med og regner sammen alle ordrene som har kommet inn og skal leveres i år så er det soleklart at her får man en meget hyggelig overraskelse.
Posisjoner dere før Q3. raka vegen til 50-60 kr eter det.
monitor1
13.10.2021 kl 14:23 1608

Det er en ulempe å være rakettforsker. Men man må følge med på det som skjer. Disse ordrene er i alle fall IKKE det som gjør at HEX stiger. En aksje reagerer umiddelbart på nyheter og ikke på eldgamle meldinger. Enten er Q3 tallene kjent for en liten gjeng, slik som har vært vanlig i HEX flere kvartaler på rad, eller så er det en større aktør som kjøper på bakgrunn av det momentet jeg skrev om igår. Da burde flere norske grønne aksjer gå betydelig opp. Det har ikke skjedd, og dermed er det mest sannsynlig en innsidehandel, grunnet q3 lekkasje, som Stockwatch ALDRI slår ned på.
Redigert 13.10.2021 kl 14:28 Du må logge inn for å svare

Endelig går denne slik den skal, enda laaangt igjen til 55 kr så de må bare henge i å kjøpe.
er jo bombet og herpet i 7 mnd denne aksjen så nå skal denne rakett skytes oppigjen.

HUSK at hovedeier Flakk kjøpte for 6 mill kr på kurs 59 kr i Mars i år, han er nok tenkt å tjene på den investeringen, så her er det bare å spenne fast beltene.

Opp på høyt volum, borger meget fint for i morgen og dagene som kommer👍😀
monitor1
13.10.2021 kl 18:15 1368

Inflasjonstallene fra USA og Tyskland tikker inn enda høyre enn fryktet, men de grønne aksjer begge steder legger på seg 2% idag også. Tredde dag på rad. Som ventet, så gjorde Stockwatch ingenting. Ikke rart når de ikje en gang vet hva en sperre er for noe...
kelle
13.10.2021 kl 22:15 1190

Fin opptur også i Tyskland i kveld. TG opp 11,90% Tilsvarende Kr. 32,80
Dersom oppgangen skyldes som Monitor 1 antyder, at det kan være lekkasje fra 3. kvartals resultatet. Tyder det vel på at resultatet blir som forventet eller kanskje ennå bedre.
I så fall bør det vel være mer å gå på.

Plug Power og Ballard gikk veldig bra i dag, Plug tosifret. Noe i gjære?
Zohan
13.10.2021 kl 22:58 1107

Det jeg er spent på er hvordan økte råvarepriser, fraktkostnader og leveringstider påvirker resultatet og hvordan de guider videre. Ordreinngangen i år er det jo ingen ting å si på
monitor1
13.10.2021 kl 23:22 1059

Uansett så er det det kraftigste stikket på lenge på høyt volum...så,få tiden vise om det igjen var en innsidehandel, eller om det var en større aktør som skulle inn, muligens på bakgrunn av en tildels voldsom oppgang de siste dagene av en stor del andre grønne aksjer, især i USA og Tyskland. Hex familien er liten, og rører seg ofte voldsomt begge veier. SCATEC gikk også bra mot slutten av dagen, og den er betydelig større.
Oppgangen ikveld i USA fortsatte, dog var ikke så sterk enn de forrige to børsdager. ( idag 2-3%). Muligens at 28 var bunnen i HEX ( min forventning lå på 25-27), og mine lave 20 antagelse i HPUR ( som bidrar sterkt i hvordan det går med HEX), endte da med 23,27.

Faremomentet på kort sikt er fortsatt den høye inflasjonen / Stagflasjonsfare, samt treige prosesser for omstilling, især i Norge...
Bra at det internasjonale energiburået presser på, men det er vel egentlig et tegn på at omstillingen går i siruptempo, noe vi har visst lenge.
OPEC sitt forsøk på å stanse grønn utvikling, gjennom å holde prisen kunstig høyt, paralelt med energimangel, kan ha den motsatte effekten av det de ønsker: Det er ikke politisk å leve med at energibransjen styrer politikken, og da er eneste farbare veien her i Vesten å fremskynde en grønn omstilling.
Redigert 13.10.2021 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
monitor1
13.10.2021 kl 23:57 1009

Ja, man kan jo lure på om det skyldes en rotering tilbake til grønt, eller om det er noe politisk som ikke er i tråd med forventningene ( Republikanere stopper og forsinker alt Biden kommer med for egen politisk vinning/ sine gaver fra oljebransjen). Merker godt at jeg er mindre aktiv til å mate meg selv med internasjonale nyheter, og er da med engang hektet ifra på hva som foregår....
monitor1
13.10.2021 kl 23:59 1004

En undervurdert sterk indikator er antall skribenter som igjen skriver på HEX sine tråder....det har tatt seg betydelig opp😵‍💫

Igår blant vinnerne, idag blant taperne. Ser mest ut at de store aktører flytter penger daglig i en stor runddans: når " folket" kjøper de aksjer/ den bransjen som en korrupt meglerbransje via media anbefaler, mens de selv er på vei ut der og inn i en ny bransje, hvor man plukker, driver kursen opp, selger, og gjør det samme med andre aksjer. Systematisk global " Pump and Dump". På Oslo Børs har de til og med tidsfordel, noe Euronext måtte slutte med i andre land. Det siste har jeg konfrontert Stockwatch med, men de vil ikke svare. Per definisjon er jo dette strengt ulovlig ( likebehandlingsprinsippet); men så lenge de ikke sier noe, er det ingen som vet...og kan man bare fortsette med svineriet.

Det er jo sammenlignbar med en sprinter, som alltid får en tidsfordel når løpet stater....

Forøvrig leit med nok en drapstokt i Norge, men helt i tråd med det jeg vet og skriver: Etter 40 år med politisk rovdrift i Norge, som blant annet har ført til at 1 av 3 unge i Norge ( mot 1 av 9 andre steder) har alvorlige psykiske plager, så er det selvsagt at politikere produserer så mange skjebner at det vil medføre et økt konfliktnivå på samfunnsnivået, samt flere tragiske og unødvendige hendelser, som som regel går ut over uskyldige. Dette er nærmest grunnleggende sosiologi: Tar du ikke vare på dine innbyggere, så skaper du ubalanse hos stadig flere.
Breivik, og mannen igår er jo bare toppen av isfjellet. Media gjør et stort nummer ut av at han er etnisk dansk...

Den nye AP/SP allianse kommer bare til å forsterke den samfunnsvoldtekten vi har sett i mer en 40 år, og tar ingen strukturelle grep.
Å først etter at alle rike har fått kjøpt seg en billig EL traktor innfører de begrensninger som alle andre land har hatt fra starten, hjelper overhodet ikke på å få redusert antallet innbyggere som sliter alvorlig psykiske plager. For å komme ned til et " vanlig" ( men alt for høyt) europeisk nivå må det ned med 60%, og da må det tas strukturelle grep, noe det kapitalanarkistiske Norge ikke vil ta.
Det betyr ikke at man ikke kan innføre tiltak som monner: i andre høykostnadsland i EU innføres det forbudt mot kjøp av bolig om man ikke skal bo der selv, avvikles studielånsordninger, er det strenge leiereguleriinger, reiser utsatte grupper gratis i helgene, er det skravlekasset i matbutikker innført pga. COVID, og gjør man alt for å beskytte befolkningen med som mål stabile og forutsigbare utgifter. I Norge tilrettelegger man kun for eliten, og folket utsettes stadig for sterke variasjoner i utgifter, som i sum ligger skyhøyt over vanlige nivåer på ALLE sentrale områder.
Redigert 14.10.2021 kl 14:27 Du må logge inn for å svare
nhydro
14.10.2021 kl 14:02 816

Kjøp de aksjene som er upopulære, men sikre, og selg litt for tidlig. Da er du garantert å slå børsen.
Jono
14.10.2021 kl 14:52 758

Kan du ikke holde dine politiske meninger for deg selv?
Beklager, men hva du måtte mene, blir ikke det samme, mistet respekten for deg dessverre!
Bare å se til DNO i dag, i morgen kanskje en stor taper?

Det er ikke en gang meninger, og ytterst relevant for hva man i Norge tillater på børsen. Det betyr jo bare at politikere i Norge systematisk har innført kapitalanarki og samfunnsundertrykking i løpet av en generasjon, med store konsekvenser for hvordan folk flest har det. Det inkluderer samfunnsvoldtekt som også medflrer ekstreme handlinger som er en politisk konsekvens, men også at oljepenger gis bort til de rike, istedenfor å ville ha " det gode samfunn". Oslo Børs Casino er en viktig arena for å fortsette med å serve en stadig voksende elite. Den rikeste prosenten eier nå 20% av samfunnet ( før alle milliarder i skatteparadis), og i Norge er denne utviklingen verre enn i verdens mest kapitalistiske land USA.

At Stockwatch ikke har en reel funksjon er politisk, og pålegg fra EU om å gjøre Oslo Børs Casino mer stuerent blir ikke etterkommet. Politikk og børs henger sammen, så å trekke frem den norske politikker sin DNA er ytterst relevant. Å øke ulikheter systematisk har mange negative konsekvenser, og jeg har tidligere påpekt en overhengende fare for nye Breivikaktige handlinger, fordi det nærmest er en sosiologisk lov.

Misnøyen generelt mot politikere, (som i stadig større grad beveger seg vekk fra å ville " det gode samfunn", begår stadig større overtramp, og er inn i politikken av alt annet enn å ivareta et samfunn, grunnleggende demokratiske prinsipper osv.), er nå så stor at det gir masse negative effekter. En av de er økningen i drapshandlinger, og om de blir betegnet dom " terrorist" eller " psykisk syk", så er årsaken politisk. Hva kan man forvente når Norge på kort tid har 3 ganger så mange med alvorlige psykiske plager enn land vi kan sammenlignes med.
Å forsømme å gi folk flest gode levekår over så lang tid, har konsekvenser. Å fornekte det betyr kun mer vold, et enda høyre konfliktnivå, og enda større skader for norges innbyggere.
Redigert 14.10.2021 kl 16:13 Du må logge inn for å svare

Fantastisk utvikling i denne aksjen gitt.
Lett å forstå at OSEs billigste aksje aldri blir dyrere.
Lett å forstå at den går opp skarve 10% i går for så å bli trøkka tilbake dagen etter.
Lett og forstå at ingen vil tjene penger på denne aksjen, hiver rundt seg gratis aksjer som fulle sjømenn på land.
Ja alle forstår det… bortsett fra meg.

Tålmodighet. Scatec lå så lenge på 30 kr at det var til å bli gal av. Den gikk etterhvert opp til 430
Jono
14.10.2021 kl 20:43 484

Takker for ditt lange svar, men forstår ikke hvorfor du gidder, kanskje du lider av det samme som meg? :-)

Haha, jeg vet jo ikke hva du lider av. Lider vel selv av dårlig toleranse for urettferdighet. Kona mener at jeg er en god investering: Du putter på en krone, og så får du for 2,5 kroner tilbake🥴. Utålmodig er jeg også på godt og vond ( mht. satte mål) Samfunnskritisk. Snill og tålmodig på den sosiale fronten… Suger til meg kunnskap..
Dagens drøm: https://hardt.global/

Legg merke til at prosjektet stopper ved den norske grensen…. landet med det verste togtilbudet.