Teknisk Analyse Hexagon Composites


https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare

Hvem dreit i buksa nå da🤷🏼‍♂️
Prewia
09.11.2021 kl 16:11 3791

De kan man 7ndra, oljan upp 9 DNO toppar på öve4 13 ,o sen rakt ner i källaren, bedrövlig handen, i et5 företag där pengarna väller in
monitor1
10.11.2021 kl 16:40 3609

Merkelig kommentar. Nedgangen mot slutten igår var USA drevet, med tildels store fall for noen grønne aksjer ( Ballard ned nesten 10%). Det er jo typisk for grønne aksjer der for tiden: Store svingninger, men alt i alt går det oppover. Svakt ned med de grønne indekser over there akkurat nå. Glasgow sirkuset inkluderte også avtaler om at lastebiler/ busser osv. skal bli grønne, og man skal jobbe for en subsidieordning for hydrogenbaserte løsninger. Både EU, USA og Norge er med om dette. Om det betyr at disse allerede sviktende ledere skal gjøre noe på infrastruktursiden mht. hydrogen gjenstår å se. HPUR reagerer ikke på det.
En stor selvmotsigelse er å finne i at Tyskland innen EU har fått godkjenning for at en overgang til gass der er grønn satsing, mens Glasgow kun snakker om helgrønn subsidiering. Er det noen som kan belyse det ( her er det tross alt snakk om flere 100 talls milliarder som skal fordeles).

Rent teknisk ingen endringer for HEX; nedgangen idag fra en optimistisk start ble parert mot slutten ( igjen USA, men også HEX selv).
De 6 grønne amerikanske indekser på min sjekkliste er ned mellom 0,22 og 0,81% i skrivende stund.
Redigert 10.11.2021 kl 16:51 Du må logge inn for å svare
Far-far
10.11.2021 kl 17:57 3543

Hexagon Purus ASA: Successful completion of the acquisition of Wystrach and issuance of consideration shares
Hexagon Purus is pleased to announce that the Transaction has been successfully completed. Consequently, the board of directors of the Company has, pursuant to the authorization granted by the Company's shareholder meeting on 3 November 2020, issued 4,444,430 new shares of Hexagon Purus (the "Consideration Shares") at a subscription price of NOK 33.4343 per share, to the seller as part consideration for the shares of Wystrach.
monitor1
11.11.2021 kl 19:45 3364

TA: ingen endringer. De grønne indekser i USA gjør det de har gjort en stund: Store bevegelser opp og ned, men i sin helhet opp over tid.
Idag er 11 aksjer opp mer enn 5% i min referanseliste på 39 aksjer. 14 aksjer marginalt ned ( verst var TPIC, ned 1,7%. ). SPGTC indekser opp 2,55 og 3,15. CELS opp 4%. Eneste grønne indeksen som er ned idag er GWE ( Global Wind), med 0,6%. Tidspunkt 19.45 idag.

Redigert 11.11.2021 kl 19:47 Du må logge inn for å svare
monitor1
12.11.2021 kl 12:46 3213

Da ble enda et horisontalt motstandsnivå ( like under 39) brutt. Dermed er den over de siste to toppene og det er i grunn et kjøpssignal. Den negative trendkanalen brytes ved omtrent 41, som er hovedmotstand. Om det blir brutt i uken som kommer, er jeg spent på hva som vil skje da med den automatiserte handelen... HEX er tross alt en miniaksje, og når den signaliserer et trendskifte så kan det fort gå en kule varmt.

Det stemmer også med utviklingen i endel grønne indekser / aksjer, som er i samme situasjon teknisk.
Om jeg skal tro noe her, så kom det noe mer ut av Glasgow enn forventet, med mere press på å putte penger i grønn sektor som konsekvens.
Mer press på å avvikle finansiering og subsidiering av fossilt tvinger også flere midler over til grønt. Det kan se ut til at det er fornyet håp om at det skjer fortgang i dette ( ikke i Norge da). Det betyr jo flere 100 milliarder dollar som skal flytte på seg...og noe av dette bør komme HEX familien tilgode.. De store kontrakter MÅ komme snart!
For min del kan de dele op Statoil og kalle det svarte selskapet for Statoil, og det grønne for Equinor. Det ville være et signal...Det gjorde de i Danmark...
Redigert 12.11.2021 kl 14:24 Du må logge inn for å svare
monitor1
13.11.2021 kl 02:44 3098

Mye spennende nå: Om vi er vitne til en " gap closing" et halvt år etter at gapet oppsto, så pleier jo ikke det å stoppe opp når gapet tettes.
Selv er jeg ikke opptatt av det, men tar det med i en totalvurdering. Det som er mest interessant er at det ikke er lenge siden både jeg og de få gjenværende skribenter var opptatt av hvor langt ned aksjen kunne gå ( og jeg ville ikke ytterligere nedjustere aksjen da den sto i 28), mens fokus nå har flyttet seg over til hvor høyt den kan fly. At en nesten total stillhet på forum har blitt erstattet med flere skribenter, som stortsett er optimister bekrefter endringen i sentimentet. Denne endringen i sentimentet har jeg tidligere påpekt på et mer generelt nivå ( grønne indekser og " fase 3"). Det jeg personlig er mest opptatt av er om HEX familien tilhører de grønne aksjer som selektiv har blitt plukket worldwide. Objektivt sett tilhører den hverken " taperne" eller " vinnerne" i det grønne spillet; HEX er langt unna de 30% aksjer i snitt på Oslo Børs har lagt på seg iår, og den ligger nå på samme nivå som mai Ifjor. Selv sitter jeg nå på netto 26% i avkastning på HEX siden 16/12, så jeg slår ikke Oslo Børs en gang, men så var min første inngang fordelt over tre handledager etter hverandre 50,36. Jeg sitter idag med 20% flere aksjer enn da, men skal jeg gå med tap må den ned i 32,19. Da kan jo enhver vurdere.
Nok om det: Jeg kommer til å fortsette med å skrive holistisk, og se på HEX både i et makroperspektiv, relatert til segmentet de er i, og selskapsspesifikke saker, og ut fra teknisk analyse. Jeg har lite te overs for innholdsløse " den skal opp/ned" innlegg som bare er støy.
Kompleksiteten i aksjemarkedet er høyt nok som det er, især på Oslo Børs Casino, godt hjulpet av useriøse " analyser" og mediaartikler som er ren legalisert særnorsk aksjemanipulering. Legger vi til at gjennomsiktigheten i Oslo er lik Kelvins absolutte nullpunkt, og at hele børsen er fullstendig rigget til å overføre verdier til de rikeste ( som er tre ganger rikere enn i høykostnadsland i EU), så er de kår vi småaksjonærer har i Norge blant de desidert verste i hele OECD.
Men på tross av det, og på tross av min velbegrunnede og dokumenterbare kritikk på toppledelsen, er min største og eneste storpost i HEX.
Det er vel primært fordi industriselskapet HEX tilfeldigvis har havnet i verdens mest fiskerike dam, og ikke er et selskap som er nyoppstartet, med alle de ulemper ( og muligheter), det har. Forholdsvis traust sett med grønne øyne. Akkurat som meg... grønn som fan, men traust.

Litt mer å tygge på: Aksjekurser er nå historisk høye, og fremtiden er ikke skyfri: Inflasjonen er skyhøy, OPEC har foreløpig klart å suge mye penger ut av markedet og hindret en grønn omstilling. Så har vi Evergrand ++ som skader økonomisk vekst, ny COVID bølge osv. osv.

Min holdning er at alt dette er innbakt i dagens kurser ( markedet har alltid rett). Så det som kan ødelegge videre oppgang generelt og i grønn sektor er enten en Black Swan, eller betydelige negative makroøkonomiske nyheter.

Mht. HEX, så vil den selvsagt følge disse makroaspekter, men samtidig er dette en liten aksje og selskapsspesifikke nyheter vil være dominerende ifht. kursutviklingen.

Alt i alt er det såpass mange jokere i kortspillet, at jeg velger å beholde aksjen. Utfra en totalvurdering har jeg selv satt en target på 44-48 på kort/ mellomlang sikt. Hovedgrunnen er faktisk COVID bølgen; Sentralbanksjefer vil forsinke renteøkninger og fortsette med de kvalmende gavepakkene sine lengre overfor kapitaleiere i Vesten. Det gjør at de disse selskaper i tillegg til Glasgow effekten vil få både i pose og sekk.
Skatteplaner til Biden er dessuten steindøde, og alt tyder på at republikanere har lykkes med å stoppe Biden; Han taper mellomvalget.
I Kina så ser det ut til at makthavere klarer å styre seg unna en større krise, og EU / UK har bestemt seg for at grønn satsing er veien å gå for å forlenge økonomisk vekst.
Så det ser bra ut for HEX familien. Det eneste som kan ødelegge festen er en ledelse som aldri har prestert, og som er avslørt. Klarer ikke de å utnytte den enestående situasjon de er i NÅ, så kan det være katastrofalt. De har overhodet ikke kommet med noen selskapsspesifikke kursdrivende nyheter på lenge ( les store kontrakter), og det er jo helt bak mål at det ikke skjer en dritt ifht. f.eks. Japan!
Redigert 13.11.2021 kl 02:53 Du må logge inn for å svare
SørenE
13.11.2021 kl 07:26 3049

God morgen Norge :-)

Monitor : tak for det -- dejligt med opdateringer og makro - Point herfra :-)
Ligger med flere store poster i Hex (i min verden store poster) -- de er næsten alle i plus nu :-) dine info og kommentarer har gjort at jeg holder ved, Tak.
Vi kan jo snart håbe på gode nyheder -- nogle vil i alle fald sikre sik poster i Hex, god fremdrift på det sidste.

God weekend

Dansken
Redigert 13.11.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
monitor1
14.11.2021 kl 15:25 2832

Hei Søren.
Takk takk.
HEX er tildels overgitt kursutviklingen på HPUR, og da er denne artikkelen bekreftende for det vi vet: Ingen grønn utvikling uten både hydrogen og EL løsninger for lastebiler. Med den store belastningen på dårlige EL nettverk i verden, så vil hydrogen og gassløsninger fortsatt være endel av den grønne løsningen.Det gjelder også i Norge: årevis med forsømmelser på å bygge ut/ vedlikeholdet EL infrastrukturen, samt ujevn produksjon av strøm gjennom møller og solceller, vil fremtvinge inkludering av ihvertfall hydrogen, og mange steder også gass ( f.eks. Tyskland hvor de skal vekk fra kull og over til gass).
https://finansavisen.no/nyheter/bil/2021/11/13/7772122/daimler-topp-om-bruk-av-teknologi-for-risikabelt

Legger ved en nederlandsk link som er illustrerende.
https://www.iex.nl/Artikel/732882/Beleggen-in-waterstof.aspx
monitor1
14.11.2021 kl 16:57 2772

https://fd.nl/financiele-markten/1419251/waar-moeten-vermogensbeheerders-al-hun-groene-glasgow-miljarden-kwijt-qnk1caO7JZeJ

Synd at den ikke er på engelsk. De har regelmessig gode artikler.
Er ikke så lett å formidle alle poeng de kommer med, men det dreier seg om to ting her: 450 fond og finansinstitusjoner har lovet å slutte med finansiering/ investering i fossilt. Det utgjør vanvittige 130.000 milliarder dollar, og 40% av alle investeringer.

Hvor skal penga investeres i når det ikke er nok grønne prosjekter?
En annen ubehagelig sannhet er at fossil produksjon er nødvendig for en grønn omstilling.
" Want voor de vele windmolenparken, zonneparken en batterijen is onder meer aluminium, koper, staal, lithium, nikkel en kobalt nodig, plus stroom en olie".

Allikevel: skal vi oppnå 1,5 grads målet, så må 90% av all kull, og 60% av all olje bli der det ligger, men gjør vi det vil prisen på å bygge ut sol og vindparker ( grunnet mangel på og svindyre grunnstoffer), blir fullstendig ulønnsomme. ( Vestas sliter med det allerede nå, og verre kan det bli på kort sikt- kun COVID/ energikrise relatert).
En mangel på forurensede grunnstoffer og olje vil forsinke grønn omstilling, og det hindrer viljen til investeringer i grønt.

De som har investert i verstingene tjener for øyeblikket gode penger ( 40-50% iår), men både Blackrock og van Lanschot mener at tidspunktet for en inngang i grønnt er bra, med en forventet gjennomsnitts avkastning på 20% hvert år fremover.

Disse spådommer støtter jeg selv ikke. Jeg er mer tilhenger av å ta en dag om gangen, men blikket selvsagt fremover. Realitetene om grunnstoffer og olje som en nødvendighet for grønn omstilling er dog noe å ha i bakhodet... Med resultatet fra Glasgow er det vel ingen akkut fare for at kull, gass og olje skulle bli en mangelvare.... Dyre grunnstoffer er foreløpig COVID/ energikrise relatert.
Redigert 14.11.2021 kl 17:46 Du må logge inn for å svare
monitor1
15.11.2021 kl 03:57 2552

Det nye gulvet i chartet er rund 37, og deretter rund 34,5. oppover, så er det jo utløst flere kjøpssignaler, og diverse motstander har blitt brudd uten nevneverdige korreksjoner. Oppgangen er den mest konsiste siden aksjens store oppgang ifjor. Det eneste som mangler er ett stort stikk på høyt volum oppover. Den negative trenden er dog definitivt brutt, så jeg forventer ikke at oppgangen plutselig stopper opp.Flere parametre har mer å gå på. Motstand på 41 og deretter på 44. Skulle begge motstandsnivåer brytes snakker vi om 49, 53 og 57 som da er ny hovedmotstand.
Erfaringsmessig så svinger HEX voldsomt begge veier. Har ikke analysert HPUR, men for første gang på lenge så overgår HEX kursutviklingen på HPUR, som stanger nå mot taket i sin mellomlange negative trend. Den korte negative trenden er brutt. Skulle også den bryte ut av sin negative kanal ( rund 32), så vil det medføre ytterligere oppgang for begge. HPUR er mindre pålitelig teknisk.

Så er det spørs da, om TA støttes opp av makroforhold/ utvikling i grønn sektor/ selskapsspesifikke nyheter...
Matematisk så er gulvet max 5,5 kroner ned, men mest sannsynlig holder 37, som er 3,50 kroner ned Oppover er det kort vei til 41, og 4 kr. opp til 44, som er mest sannsynlig. Utfra bruddet oppover, så er min vurdering at tilbakefall vil medføre nye kjøpslyst, men at kjøpslysten blir vel så stor om aksjen bryter 44.... jeg sitter rolig foreløpig.Om også 44 brytes kan GLK eieren for første gang skryte av at han fikk rett med sin spådom om over 50 til Jul. Håper selv på et brudd på 44, det vil vise veien.


PS: i motsetning til mange så inkluderer jeg intradagutviklinger i vurderinger, og ikke bare sluttkurser.
Blandet utvikling i Asia idet jeg skal sove 5 timer... jeg har kun to grønne på min sjekkliste der, og begge er ned ( i snitt 1,5%), som er marginale korreksjoner. Er mer spent på Tyskland/ EU, USA og Norge om få timer. Nå er det virkelig natta etter en lang økt.
Redigert 15.11.2021 kl 04:52 Du må logge inn for å svare
monitor1
15.11.2021 kl 04:56 2532

Likedan med meg: 38% HEX, 38% kontant, og resten fordelt på andre grønne aksjer. Utenom en trade når jeg har overskudd er jeg i grunn overeksponert i HEX. Så HEX utgjør en stor post for meg, og ytterligere eksponering er ikke aktuelt.
Redigert 15.11.2021 kl 04:59 Du må logge inn for å svare
monitor1
16.11.2021 kl 18:54 2307

Vanvittig:
Reference is made to the announcement on 22 May 2018, in which Hexagon Composites ASA (the "Company") announced the grant of 1,200,000 share options to employees under its employee share option program, each at a strike price of NOK 20.85 per share. Following the distribution of 15% of the shares in Hexagon Purus AS as dividend in kind on 14 December 2020, the strike price has been adjusted by NOK 4.095 to "make whole" the 2018 options holders. The adjusted strike price is NOK 16.755 per share.

Of the 1,200,000 options, 800,000 options were granted to senior executives and managers listed as primary insiders.

Jon Erik Engeset, Group President and CEO, was granted 120,000 options under the 2018 program. Mr. Engeset has today exercised his remaining 60,000 options under the 2018 program and sold these to settle his tax obligations resulting from the program, representing 50% of the total 2018 options exercised. The average price obtained for the sale of shares was NOK 39.49.

The Company settled the economic value of the exercised options through transfer of 60,000 shares held in treasury. The table below shows the movements of the primary insider's accounts. After the transaction, the Company holds 1,031,325 shares in treasury.

Primary insider Title Options exercised in 2021 Options exercised today Shares held before exercise of options today Shares held after exercise of options today and sale of shares Number of options held after exercise Numbers of PSUs held
Jon Erik Engeset(1) Group President & CEO 120,000 60,000 323,554 323,554 0 231,709
(1) 64,106 shares are held by Jon Erik Engeset personally and 259,448 shares are held by Dionysos AS, a company 100% controlled by Jon Erik Engeset

Hva er vannvittig med med dette?

Engeset skal betale skatt den 18 Nov som mange av oss skal. Han må få ut penger for å betale. Ikke noe verre enn det. Da vet vi hvorfor HEX gikk ned i dag.
Oppigjen i morgen👍😀
monitor1
16.11.2021 kl 21:18 2167

Hele opsjonsprogrammet er vanvittig. 2.600.000 rett i lomma til Engeset, opp på en skyhøy lønn, uten at det er koblet opp mot at han skaper overskudd. Latterlig opplegg, men i tråd med det jeg har skrevet tidligere: Ledere har tatt ut mer av selskapet enn det netto overskuddet de ha skapt/ skaper. Legg merke til at han selger de samme dag som han får de. Du gjør fortsatt et stort nummer ut av Flakk som kjøpte aksjer for lenge siden til en høy pris. Engeset selger til 39 kroner, da må det i dine øyne vare et salgssignal?
monitor1
16.11.2021 kl 21:21 2163

Har han også hjemme så dårlig økonomisk kontroll, at han må selge billige aksjer, samme dag han får de, når han får en lønn som er 10 ganger en vanlig lønn?

Enig i opsjonsprogrammet er latterlig.
Han må bære trengt opp i et hjørne for å være så dum at man selger på bunn.
Velger å tro at han var nødt.
Mye lønn og fordeler skaper høy beskatning.
I morgen er vi over 40-41kr.
Hvem vet, kanskje det kommer en kanonkontrakt i morgen før åpning?
monitor1
16.11.2021 kl 23:40 2033

Blir spekulasjoner uansett. Vi få satse på at noe er på gang; De lovet kun at de vil opprettholde omsetningsmålene. Marginer og nettofortjeneste per aksje er det som teller ved neste korsvei. Makroforholdene er ikke de verste, og sentimentet i aksjen er definitivt snudd. Så få vi se om også HPUR utløser kjøpssignaler, utover at også de er ut av sin negative trendkanal. Litt over 31 og 32 er det motstand. Bryter den over det, så er det lite motstand før 42 - 42,50. Om 32 brytes så vil HEX garantert ha fri bane til de nivåer jeg nevnte..

Du må glemme Flakk og verdiløse analyser... Du må ha det i bakhodet, lese de og ta med deg fakta, men ikke la det dominere dine beslutninger. De er jo ofte basert på selskapets egne optimistiske anslag, som nesten alltid er feil. Flott informasjon om man siler ( det samme gjelder rapporter).

Ved positive nyheter har selskapet mye å gå på... Da sikter jeg ikke til småkontrakter, men f.eks. en kontrakt om levering til samtlige av Mercedes sine nye lastebiler innenfor området, eller en reel kontrakt om levering til Nikola i milliardklassen. Og så må de være mer profesjonelle enn sist, hvor de mistet gigantkontrakten med MB, uten noen form for kompensasjon.

Jeg er fortsatt overbevist om at HEX er tjent med å fusjonere med en stor kapitalsterk aktør, som er en B12 sprøyte for ekspandering.
Slik det er nå, så tømmer de kassen etterhvert, og kommer til å mangle penger.
Jeg har en sterk mistanke om at især Engeset bløffer for å beskytte sin egen posisjon.
Da inkluderer jeg Flakk sine interesser. Tanken om bukken og havresekken er meg ikke fremmet så å si. Betalende instans: Aksjonærer.
Slikt får vi ikke vite om før q4 ligger der. Selvom han igjen lover gull og grønne skoger, så er jeg skeptisk til ham ( ikke selskapet).
Etter så mange år med manglende netto fortjeneste per aksje i to selskaper han har ledet, så er det på sin plass å kritisere både ham og den betalingen han får.

Jeg har ikke hatt overskudd til å grave opp EPS over tid i HEX / Saferoad nok en gang, men det er uansett veldig dårlige saker.
Det eneste målet jeg har med det er at HEX skal generere nettopp EPS, fremfor servering av glansbilder og store utbetalinger til en ledelse, som i for liten grad er opptatt av aksjonærer og hva som er best for HEX, og for mye opptatt av sine egne interesser.
På tide å levere varene, fremfor glansbilder.
Redigert 17.11.2021 kl 00:49 Du må logge inn for å svare
monitor1
17.11.2021 kl 00:34 2000

Så er realitetene at HPUR handles på litt over 1/3 del av sin toppnotering i løpet av ett år, og HEX er også nesten halvert. Alle som kjøpte HPUR på første handelsdag har tapt penger.
Forøvrig er det ikke riktig at den matematiske verdien på HEX er lik 0 om man trekker ifra verdiandelen de har i HPUR. HEX som stand alone her vel en verdi på rund 2,7 milliarder,om jeg ikke regner feil.
Uansett er det frustrerende at de verdsettes så lav, når fremtiden ser så lyst ut... Helt opplagt at det er et ledelsesansvar. Å fremme et forslag om ny toppledelse er innlysende om de nok en gang ikke leverer varene. Ett sted må grensen gå, og i min verden så ble det ikke bestått ved q3. Når Engeset allikevel opprettholder målsetningene som er satt, så er leveringsfristen q4. Leverer han ikke må han ta konsekvensene, og tar sin hatt og gå.

HEX leverer betydelig dårligere enn snittet på Oslo Børs Casino, selvom de befinner seg i et marked som er entydig upstream.
Slik kan vi ikke ha det for et etablert industriselskap, som ikke klarer å utnytte den enestående situasjonen de har havnet opp i.
Redigert 17.11.2021 kl 00:46 Du må logge inn for å svare
monitor1
17.11.2021 kl 05:07 1944

Om de tallene jeg sitter på er korrekte drar de 6 toppledere i HEX familien ut 40 millioner kroner ut av selskapet bare iår. Det er et helt vanvittig beløp, når de så godt som alltid ikke leverer. De 6 er Engeset, Baik, Bandele, Chudzick, Shimenti, Stavheim og Holheim, og omfatter ikke hele gjengen på minst 12 personer.

Og mens EBIT var nær 300 millioner i 2016, så var den ifjor -59 millioner.
Selskapets marginer er på det laveste noensinne, og selvom Q3 ikke er helsvart, så har det rent ut vanvittige 230 millioner ut av selskapet hittil iår.
Revenue har bare marginalt steget til 2356, og om de øker det til over 2019 nivå iår er høyst usikker. Imens er profittmargin på mer enn minus 7%, mens den var på lave 3% i 2019.

Kortversjonen er i grunn at selskapet overhodet ikke er i nærheten av de målene de selv setter, og kommer til å tape penger i overskuelig fremtid ( ihvertfall ut 2023), samtidig som hverken omsetningen øker nevneverdig, og marginene blir bare verre og verre.
Det verste tallet er:
Cash and cash equivalents at start of period Cash and cash equivalents at end of period
30.09.2021 -680 944

Alt er ikke helsvart, men det som er tydelig er at en sterk overbetalt ledelse drar ut enorme beløp ut av selskapet, mens gigantiske beløp renner ut av selskapet, uten at det hittil har generert noe som helst av økte verdier på balansen.
Det er jo også derfor at verdisettelser er lave. Med en vanlig oppegående ledelse, som ikke er mest opptatt av sin egen lommebok, burde HEX uten HPUR hatt en omsetning på nær 5 milliarder, og en nettofortjeneste på minst 10%. Det ville føre til en verdisettelse av HEX som stand alone selskap på rund 10 milliarder kroner ( p/e 20), altså noe tilsvarende en kurs 4x dagens kurs. I tillegg burde HPUR ha en egenverdi.
Jeg skriver dette som et eksempel på HEX verdien med dagens ( i mine øyne ikke kompetent og grådig ledelse), mot en målrettet og kompetent ledelse.... Mens markedet de opererer i har økt voldsomt, og dette vil fortsette med minst 20% per år i flere år fremover, så klarer ikke HEX hittil å utnytte dette. Tvertom, så presterer de dårligere enn noensinne på nesten samtlige målbare parametre.
Nå har Engeset sittet i 11 år, og tiden hans må snart være ute uansett. Han fikser ikke å få selskapet over i neste fase, og det er veldig synlig.
La oss aksjonærer håpe på at selskapet fusjomerer, eller at han skiftes ut før selskapet blir kjørt på søppeldunken.
monitor1
17.11.2021 kl 05:33 1928

Aksjeutviklingen i Hex/ Hpur, er en tragedie,og årsaken til det er kun en ting: En fullstendig inkompetent ledelse, sett utfra aksjonærer.Det finnes neppe andre selskaper på Oslo Børs Casino, som uten å ha initiert det selv, har havnet mitt i smørøya, men taper penger istedenfor å tjene store summer. Der utmerker HEX seg, og det må det bli en endring på, før det er for sent. Engeset kjører selskapet på dunken er min påstand. En normal leder vil medføre en dobling av kursen på kort tid.
Det er overhodet ikke unormalt å ha et minstekrav på 10%netto minsteavkastning på sin omsetning. Selskapet tjente en gang i tiden 25% på sin omsetning... Nå er nettoavkastningen ikke langt unna minus 10%, og det er jo bare en mann som er grunnen til det: Engeset.
Redigert 17.11.2021 kl 05:48 Du må logge inn for å svare
monitor1
17.11.2021 kl 06:19 1906

Om vi snur på problemstillingen, så vil HEX omsette for minst 3- 4 milliarder og TJENE netto. 400, slik at se kan fiansiere HPUR, men grunnet ja fra Engest på rene utgiftsposter, så TAPER de penger. Jeg mangler ord på en slik fremgangsmåte bygget på,tipping. Det viktigste er å tjene mye penger på HEX for å finnasire HPUR, men til og med der svikter Engeset fullstendig. Fjern ham umiddelbart

Jøye meg, pust med magen monitor.
Du har sikkert rett i noe av det du skriver, men dette evige jammeret om ledelsen er trøttende.
At HEX gruppen er priset altfor lavt er hevet over en hver tvil.
Burde nærme seg 50kr før evt nye ordrer.
Vi må tro at salget til Engeset er skattemotivert da skatt dkal betales i morgen.
Nå må vi få aksjen opppppppp

Greit å merke seg at TOPP 20 er stabil ca 69,4%.
All fokus rundt Hydrogen for tiden vil uansett føre til kraftig oppgang for HEX, bare å sitte rolig i båten så høster man til slutt uansett.
jeg har inngang på 30,12, har ikke tenkt å selge en eneste aksje før vi passerer Flakk sitt kjøp på 59 kr, hvor han kjøpte for 6 MILLIONER kr.
Det merkelige er at det kjøpet har gått forbi i stillhet i media...hvorfor F det.
monitor1
20.11.2021 kl 03:39 1486

Flakk sitt kjøp har blitt veldig mange ganger omtalt her på forum av kirkemedlemmene, især når aksjen var på vei ned, og jeg selv advarte mot å vektlegge det for mye. En inngang på 30,12 skal du dog være fornøyd med. Så må jeg minne om at HEX fikk juling for 2 år siden da MB droppet hydrogendrevne personbiler. Kampen ble tapt og personbilbransjen går for elektrisk. Ikke alle har gitt seg der ( Toyota m.fl.), men så lenge det ikke satses stort på fyllestasjoner, så er det markedet noe som i beste fall ligger noen år i fremtiden. Hydrogendrevne personbiler kan fortsatt være et alternativ der hvor en elektrisk infrastruktur er vanskelig. Noe annet er det i tungtransport, shipping osv. Heller ikke gass er ute, selvom " alle" kun snakker om fossiltfri. Heldigvis er det flere som lar pragmatisme og viten telle fremfor et ekteskap mellom politikere og især bilbransjen.
Det finnes nok eksempler som viser at nyere fossile løsninger, med eller uten ikke fossilt hjelp, ville være bedre miljømessige løsninger enn alle El traktorer som Stater har subsidiert, ikke minst i Norge, hvor hele eliten har fått gavepakker på feile premisser. Dessuten er ikke alt strøm grønt, og sålenge det ikke er det, og fører til gedigne stømregninger for folk flest, så har politikere mange steder " bommet" ( jeg mener selvsagt at dette er bevisst politikk, hvor viten tilsidesettes for å oppnå politisk aksept for bilbransjens ønsker).

Men nok om det. Virkeligheten er slik den er, og det eneste man som som miljøopptatt kan gjøre er å arrestere politikere på all galskap de finner på, og den uviljen de viser til å ville noe miljømessig.

Relatert til HEX, så er det fornuftig å bruke 5 milliarder av de enorme mengder med penger Staten har dratt inn på strøm ( også takket være EL biler), til å satse på en infrastruktur på Hydrogen, primært for lastebiler og skip, men også personbiler. EL nettet er allerede fullstendig utdatert ( penger har blitt utbetalt til store utbytter, og ikke blitt brukt til nødvendig vedlikehold en gang), så det tåler ikke belastningen. De 17 kabler til det store utlandet, er selvsagt moderne, men innenlandsk finnes det ikke en gang en eneste kabel mellom Nord og Sør. ( også dette er villet politikk).

Man kan ikke regne med at SP/AP, som er bare en mildere variant av de blåsvarte, kommer til å ville ha endring: De rike skal fortsatt være tre ganger så rike enn i EU, og de med dårlig helse skal fortsatt være tre ganger så mange enn i de samme landene. Alle løfter om at " nå er det vanlige folks tur", er brutt allerede, og AP/SV er MYE lengre til høyre enn det en høyregjering er i rike EU land. De serverer direkte løgn, og er ikke mer troverdig enn alle de andre partier som sitter på stortinget. Den politikken som SV nå serverer oss, hadde de aldri servert oss om de hadde sittet i regjeringen, selvom det på mange måter ville kunne medføre at noe av kapitalanarkiet og nær fascistiske grep overfor vanlige folk, ville ha blitt noe redusert.

Og så er det bare latterlig å tro at å rydde opp i de siste avsløringer rund pendlerleiligheter vil medføre at tilliten til norske politikere vil normalisere seg. Ukulturen i politikken er 40 år gammel, og har blitt forsterket og forfinet i neste to generasjoner.

At de nå plutselig skulle ville folkets beste er bare tull. Demokratiet i Norge er steindød, og især Støre er nærmere Trump enn Merkel.
Tillit Støre, er ikke noe man kan pålegge folk; Det er noe som man må gjøre seg fortjent til.

Så fra norsk hold er det ingenting å hente hos politikere, og ingenting å hente hos ledelsen i HEX. Det HEX kan håpe på ( og det er slett ikke umulig), er satsingen i EU, Kina, USA/ Canada, og muligens etterhvert land som kan og vil endre noe i emerging markeds, grunnet økte midler lovet i Glasgow. At finansverden ( utenom Norge), har lovet at 40% av alle aksjeverdier, skal vekk fra fossilt, kan også bidra positivt til grønne aksjer. Skal HEX ta del i det, så er det påkrevd at de ikke brenner av gigantiske beløp under Engeset.
Redigert 22.11.2021 kl 14:43 Du må logge inn for å svare
monitor1
20.11.2021 kl 03:47 1483

Litt TA: Hovedmotstanden på 40,50- 41 har blitt testet flere ganger i uken som var. Selvom det ikke har blitt brutt, så er det positivt at aksjen blir plukket, hver gang den er på vei til støtte. Jeg forventer i grunn at motstanden blir brutt snart, og da vil den fort kunne finne veien til rund 45,5 i første omgang. HPUR viser ikke de samme taktene, og må fortsatt over 32 for å støtte opp under HEX. Også den mellomlange negative trenden er ikke nødvendigvis brutt, men her skal det lite til for at det skal skje uansett teknisk tilnærming. Potensialet i HPUR på kort sikt er betydelig sammenlignet med HEX i prosent. Aksjen er dog mindre likvid. Jeg ser at det har dannet seg en kileformasjon der, og det kan hende at utfallet av den vil bestemme videre vei for HEX.

Her er det muligens slik, at HEX påvirker HPUR sterkere enn omvendt, men det er kun synsing utfra at aksjen er notert på hovedbørsen.

Relatert til min egen undring om HEX tilhører den delen av de grønne aksjer som plukkes selektivt worldwide, så er nok det tilfelle: " Fase 3", har hittil vært preget av store svingninger i grønne aksjer, kjennetegnet av at store fall har blitt fulgt opp av store oppganger i en rekke selskaper, som ser nokså villet ut. ( Muligens er dette en skremselsstrategi rettet mot småaksjonærer). Grønne indekser oppsøker stadig høyre nivåer. Det kan selvsagt være det motsatte som skjer: Hver anledning hvor grønne aksjer oppsøker nye høyder blir brukt til at store aktører selger seg ned... At man gjør alt for å beskytte synligheten i det som skjer på børser, gjør det vanskeligere å trekke bastante konklusjoner.
Makroperspektivet er uendret, med kriser både her og der, men hittil i kontrollerte former.
Jeg sitter stille i båten, selvom det blåser en del.
Redigert 20.11.2021 kl 04:21 Du må logge inn for å svare
monitor1
21.11.2021 kl 03:06 1320

Derfor sitter jeg stille i båten:
De siste ukene har vi sett en sterkere dollar og også euro har styrket seg noe ifht. kronen.
Denne tendensen med sterkere dollar også ifht.euro skyldes ulik tilnærming i EU og USA ifht. Inflasjonen, og fortsetter litt til i ukene som kommer.

Det kan bety at børsene i USA holder steamen litt til.
Å bruke oljereservene samt åpne oljekraner vil redusere prispresset mot oljeprisen/ inflasjon.

Vi kan også se ytterligere salg i oljerelaterte aksjer, som skal i andre segmenter, deriblant grønn sektor.
Dette er selvsagt «kvalifisert gjetning», men det eneste avviket fra det vi vet ( COVID, Evergrande osv., )som er nokså nytt. Ytterligere oljeprisnedgang vil bli kompensert av høyre dollar for Norges sin del.
Det kvalmende her er at inflasjonen kan falle grunnet nye smittetiltak.

Redigert 21.11.2021 kl 03:08 Du må logge inn for å svare
monitor1
22.11.2021 kl 12:54 1165

https://www.h2-view.com/
Abonner på nyheter relevant for H2

Biden satser penger på hydrogen infrastruktur ( og da må nok flere land gjøre det samme om de skal henge med på området). Viktig «toppmøte» ( Hydrogen Summit 2022) innenfor H2 Iår, større kontrakt til en konkurrent av NEL, Renault med 2 nye modeller, osv.osv.
Redigert 22.11.2021 kl 14:36 Du må logge inn for å svare
monitor1
22.11.2021 kl 13:08 1144

https://www.h2-view.com/story/how-germany-wants-to-become-climate-neutral-with-hydrogen/
Så kan man jo lure på hvor HEX familien er i denne utviklingen.
Legg spesielt merke til denne ordlyden:
"....Not only in Germany but in the whole of Europe until not long ago, hydrogen was still considered more of a “niche technology.” However, things shifted especially after summer 2020, when – thanks to the EU Hydrogen Strategy – hydrogen has become a central component of European climate policies....."

Den nye lysesvarte regjeringen i Norge har ingen konkrete planer om å bygge ut en infrastruktur som koster 5 milliarder ( det Statoil drar inn ekstra i løpet av få dager/ Det Statkraft drar inn ekstra i noen dager).
Daglig gjennomfører de tiltak/ lar være å gjennomføre nødvendige endringer for å forsterke idiotiet som foregår i Norge.
Redigert 22.11.2021 kl 13:24 Du må logge inn for å svare

HEXAGON jobber nok mere mot utlandet som du ser av de fleste meldinger fra HEX.
men stiller større spørsmål til de som sitter med HEX aksjer mellom fingrene som snart greier å selge HEX ned i rødt på en så fantastisk viktig melding som kom fra HEXpur i dag. DET er godt gjort det.
Kun i HEX det går an å knapt nok rikke på aksjen etter en slik melding.
enhver opptur over 41 kr blir DUNKET nedigjen av salgskåte folk, hva F er det som skjer?
SERIØST, vil ikke folk tjene penger?
eller er det manipulering i stor stilt skala som Stockwatch og andre organer overser galant uten noe problem...?
Det er jo manipulerings børs nr 1 i verden da så ser ikke bort fra det.

Oi oi... nytt angrep mot den viktige 41 motstanden, som jeg regner med blir brutt, og utløse at algoritmebasert handel kjører den opp mot neste motstand.

Aksjen er dessuten motstrøms ( de fleste grønne norske er ned, utenom HEX/ HPUR ++).
Kontrakten på 300 millioner er gode nyheter, men fortsatt ikke en av de " jokere" jeg stadigvekk nevner... minijoker.
Det hjelper jo på balansen, og om de skal komme i selvdefinerte mål, må det komme flere større kontrakter.

Ellers går det ikke helt etter planen på makrosiden. Det forventes en tilspissing i forholdet mellom USA og SA, og oljeprisen stiger igjen.
Dollaren svekker seg nå marginalt ( mot euro), så foreløpig så virker ikke Biden sin plan om å få bukt med inflasjonen.
Evergrande har roet seg noe. COVID er nå definitivt i sin 5.bølge, og flere land melder om nye smittetopper.

Redigert 23.11.2021 kl 16:49 Du må logge inn for å svare

På en dag rett fra motstand til støtte på 37. De grønne aksjer worlwide har hatt to børsdager med nedgang. Mitt håp om en lavere oljepris, og dermed en B12 sprøyte mot økende inflasjon slo ikke til, og en ny runde med XXL COVID tynger. For sent å kaste kortene nå for den kortsiktige. Det eneste positive er den nye regjeringen i Tyskland, som setter seg som mål å bli kullfrie raskere.Om HEX får nå ut av det er selvsagt usikker av kjente grunner. Aksjen snudde fort da den snuste på 37..
Global Alpha Capital Management Ltd. flagger 5%

7,5% ned, og dermed den største taperen på min liste av norske aksjer.. Ikke bra
Redigert 24.11.2021 kl 16:28 Du må logge inn for å svare

Major disclosure..... kjøpes HEX opp?

Global Alpha Capital Management Ltd. is a Canadian based discretionary asset manager, and has filed
the notification on behalf of a number of pooled funds and client accounts, for which Global Alpha Capital
Management Ltd. has discretionary control of voting rights. The pooled fund units are held by various clients. Global Alpha Capital Management Ltd. does not hold any of the shares on its own behalf
Redigert 24.11.2021 kl 16:05 Du må logge inn for å svare

Nei, de har kjøpt seg opp til over 5% eierskap

Hehhe, over 5% og har sneket til seg gratis aksjer til de MÅTTE flagge. oppkjøp kommer. ligger vi da på 50-60 kr.
dette forklarer den manipuleringen som er i aksjen.
men NÅ folkens, følg med... dette gjør de ikke uten grunn.

Får inderlig håper de ikke selger selskapet til 40 kr per aksje pluss 30-40% premie

Det er jo Møringer de har med å gjøre så tror nok prisen skal kraftig opp i såfall.

Kirkesamfunnet gjorde et stort nummer ut av kjøpet Flakk gjorde til rund 57 tidligere iår. Nå selger han 1,6 millioner aksjer, og sitter igjen med 28 millioner aksjer. Generelt er det positivt at innsidere sitter på aksjer i sitt selskap, og det gjør de jo. Hverken småsalg/ småkjøp ( relativt), bør man vektlegge for mye. Kanskje fyren skal kjøpe julegaver på Black Friday 🤣🤣. Fint at det kommer inn en ny eier, som har spesialisert seg på mindre selskaper. Dette er støy.

Om det å være møring skulle garantere for god avkastning for selskaper som skal bli store internasjonalt, med sete i verdenssenteret Ålesund, så burde han vel ikke selge, om dette blir det nye Apple. Så den logikken kjøper jeg overhodet ikke. Å være sunnmøring i Sunnmøre er sikkert ok, men ting tar sin tid der...Rene sirupen. Globalt skjer ting fort, og hittil løper de etter begivenhetene.
Støy er det i alle fall. Det eneste jeg har å si der: Mens jeg advarte mot å vektlegge kjøpet av Flakk sine aksjer tidligere iår, og satte kursmål ned flere ganger protesterte kirken; Flakk var jo ikke dum når han kjøpte til 57. Også nå, når Flakk selger en liten post, argumenterer kirken for at aksjen skal opp. Så kirken mener at om Flakk kjøper og selger, så er det et tegn fra himmelen om at aksjen skal opp.
Kjøp og salg av innsidere lager alltid støy, som forsvinner. Og mer enn støy er det ikke. Om Flakk skulle gi ifra seg negativ kontroll i selskapet , så er det noe annet. Nå kommer det bare en ny kost inn, en kanadisk kost, og muligens feier de noe bedre enn de kostene HEX har.
Redigert 25.11.2021 kl 14:28 Du må logge inn for å svare