Teknisk Analyse Hexagon Composites

Muggost
HEX 18.12.2020 kl 14:31 170929

https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.12.2021 kl 23:04 3623

Nytt og betydelig fall for grønne aksjer i USA. 4-7% for de tunge på min liste. Grønne indekser i snitt ned nær 2%.
Da ryker nok støtte for HEX familiens aksjer imorra. Da er det de gamle støttenivåer som gjelder. Viktig hva Powel serverer imorra. Så lenge det ikke kommer milliardkontrakter vil HEX /HPUR følge trender. At HEX er feilpriset er tull: sålenge ledelsen brenner av penger som om de har vunnet jackpoten ( noe de selv har med godtgjørelser betydelig over snittet for bedrifter i samme størrelse i Norge), så kan man ikke forvente hallelujastemning. Som påpekt tidligere: Med en ordentlig ledelse og uavhengig profesjonelt styre, ville de ha tjent 1/2 milliard per år og verdsettes til 15 milliarder ( stand alone). Helt utrolig at noen kan mene at disse gjør en bra jobb for aksjonærer. ( Forøvrig er Folketrygdfondet enig med meg i at disse forsyner seg grovt, uten å prestere).
Redigert 09.12.2021 kl 23:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.12.2021 kl 08:06 3762

Selvom FA har som overskriften at børsen åpner opp, så åpner den vel heller flat.
Volumene de siste dagene støtter ikke opp under den relieff rallyen vi har sett. Makrotall fra Japan er ikke oppløftende, og problemene innenfor eiendom fortsetter i Kina. Selvom det antas at ny variant på virus smitter mer, men ikke er farligere enn Delta, så har det medført ytterligere nedstengninger, og dermed mer rusk i maskineriet. Bråket mellom Kina og USA og Russland sine trusler om invadering av Ukraina skaper også uro. Ser for meg fortsatt turbulente tider, og vi fikk vel også en forsmak av det både på børser, og innenfor crypto.
Er komfortabel med min strategi, også fordi kontraktrushet ikke har funnet sted i HEX ( ikke disse mikrokontrakter).
Slettet bruker
07.12.2021 kl 15:29 3860

HEX beveger seg nå, slik markedet beveger seg. Volatilt, men heldigvis så holdt de tekniske støttenivåer seg på endel sentrale aksjer og indekser. « Buy the dip» var gyldig nok en gang, selvom støtter ble brutt, og noen troverdige analytikere mente at « buy the dip» ikke ville være fornuftig denne gangen.
Nå er det mye uro og støy på makronivå, og de kapitalsterke kaster ut 80% flere aksjer enn ifjor, mens småinvestorer fortsetter å kjøpe.
Selv har jeg ingen planer om kjøp eller ytterligere salg av HEX. Veldig skuffende at det nå er total tørke i kontrakter. Muligens HEX har tatt juleferie frem til Påske?
Slettet bruker
04.12.2021 kl 03:49 4028

Forøvrig sitter jeg pt. Med 21% i HEX 24% i andre saker, og 55% kontant. Da kan enhver vurdere obejektiviteten i det jeg skriver.
Redigert 04.12.2021 kl 03:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.12.2021 kl 03:36 4027

Først: jeg vil ikke ha ære for at jeg reduserte min beholdning til "rett" kurs for få dager siden. Det var en totalvurdering som endte opp med konklusjonen: Usikkerhet = nedgang, så selg deg ned var mavefølelsen. Kvalifisert gjetting i beste fall. ( i % ble det 38% nedsalg i HEX). HEX brøt støtte idag, og med den store nedgangen i USA etter børsslutt idag, så ser det ikke bra ut for mandagen som kommer. Det er vel nettopp forventningen om at COVID vil ha forlenget impact, og dermed på flere måter forsinke grønn omstilling. Fra før av var marginene i sol og vind rammet, men nå blir det hakket verre for disse; En forlengelse av høye råvarepriser i kjølevannet av en forlenget COVID rammer disse hardt, og da vil også HEX familien lide mere nød. Selvom flere makronyheter var negative især på inflasjonsnivå, så er nok en utsettelse av grønne investeringer som er spøkelsen her. Mikroaksjer som HPUR fikk merke det, og jeg regner med ytterligere nedgang der på mandag.
Igjen styrer den HEX, især når den idag er tilbake i sin negative trend, med støtte på ATL. Den gikk gjennom " støtte" uten problemer.
Også HEX er i samme situasjon og på få dager har den gått fra å prøve å bryte motstand oppover til å være på vei til støtte på rund 29.
Fra " hvor langt skal den opp" er fokuset snudd igjen til " hvor langt skal den ned", på no time. Nå er det mange krefter i sving her. Storsalg av aksjer av innsidere, inntog av flere nordamerikanske aktører, total tørke i kontrakter utenom en kontrakt over flere år for HPUR, stortsett negative makronyheter, men en betydelig nedgang i ( inflasjonsdrivende) oljepriset, samt en eskalering av energikrisen.
Som sagt tidligere: Situasjonen er uoversiktelig, men neppe positivt alt i alt. Spørsmålet er selvsagt i hvilken grad HEX familien blir rammet av denne tørken, samt pineforlengelsen.
La oss si at enda et helt år gir betydelig rusk maskineriet, og at vi ikke ser en normalisering i verdikjedene og beslutningsprosesser før tidligst neste høst. Da vil egenkapitalsituasjonen forverre seg betydelig, og blir verre enn forventninger skapt det siste året. Da er kurser under ATL for HPUR og dermed kurser for HEX under 28 faktisk forsvarlige.
Dermed blir det ekstremt viktig at selskapet snart kommer med gode nyheter, og ikke fortsetter med alle de glansbilder de mater oss med.
Vanligvis så vektlegger jeg ikke kjøp eller salg av aksjer så veldig av innsidere, men når realitetene ( fravær av store kontrakter, slik de har signalisert i flere år) ikke lengre stemmer overens med signalene, og både ledelsen og styre selger unna, så blir jeg veldig kritisk. Jeg er jo fra før kjent for å mene at en normal ledelse, og styre i HEX ville generere minst 500 millioner i nettoavkastning, mens HEX taper enorme beløp, uten å generere noe annet enn feite konti til en total udugelig ledelse ( sett fra et investorperspektiv). Viser det seg at de ikke kommer med en resultatvarsel, men er velvitende om at det går til helvete med de glansbilder de har servert, så er jo dette i seg selv en situasjon som burde medføre fengselstraff og store bøter for de involverte. Hele styret og ledelsen bør da gå.
La oss håpe at det ikke er slik, selvom jeg selv kommer til å kjøpe i bøtter og spann om de ansetter en kompetent ledelse, og et styret som setter objektive krav. For det er jo selskapets største svakhet. Kombinasjonen ledelse uten kontroll på økonomi, og et styret som overhodet ikke fungerer uavhengig, er en dødelig miks. Som sagt så mange ganger før: De fisker i verdens største fiskedam med bambusstang, rusten snelle, gammeldags og alt for tykk snøre, samt gedigne kroker. Å bli del av et større konsern, slik at kapitalbehovet er dekket, samt en tydelig strategi fremfor å hoppe på alt som rører seg, i håp om fangst, et eneste veien å gå. Jeg mistenker både styre og ledelse for at de er kun idet for sin egen del, og at se på tross av all logikk, velger seg selv fremfor selskapet.
Selger jeg meg ut om de bekrefter å ha lurt investorene? Ja, det gjør jeg, og da vil jeg også forlange straffeforfølgelse. La oss håpe at det blir unødvendig, og at også dette er storm i et vannglass. Mistanken om snusk fra ledelse og styret er dog der, nettopp fordi de solgte mange aksjer, i en tid hvor de opprettholder sine selvsatte mål, men hvor regnskapstall viser en hel annen historie ( noe de har holdt på ned i mange år uten at noen setter en stopper). Gjentar de bedriften i år må det få dramatiske konsekvenser.
Redigert 04.12.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.12.2021 kl 17:07 4201

Da gikk HEX raskt ned til sin støtte, slik jeg nevnte for få dager siden. " Trenden er intakt, med støtte på 34,40/ 34,50 og motstand på 40,5/ 41."
Sluttkurs og dagens laveste kurs var 34,48. Tradere kan jo ta en sjans her. Både HEX og HPUR blant de største tapere idag.
Med så høy fokus på COVID, så kommer grønn tenkning litt i bakgrunn politisk. Beleilig for mange politikere.
Er bortreist nå ( noen vil nok påstå at det er en permanent tilstand 🤪). Blir nok ikke skriverier før på søndag.
OPEC + ( og da renker jeg især Russland) brukte ikke jokeren de har på hånd. Oljeprisen rett under 70, mens møtet pågår.
mercedesglk
01.12.2021 kl 10:37 4368

Hjelpe meg for en mega spesiell person du er Monitor, oppfører du deg slik privat også?
Om du følger med så ser du Awilco LNG og Eidesvik har gått kraftig opp, Eidesvik gikk nedigjen, men uten meg på lasset.
mulig jeg tar en god post i Eidesvik igjen nå som den er tilbake til start...
Kjøper litt i ny og ne i HEX da julenissen er på ferde i HEX igjen,, trodde ikke på julenissen jeg men dæven julenissen finnes visst allikevel.
LATTERLIG utvikling i HEX aksjen. Grønn og fin på mørkerød børsdag, og tilbake i rødt dagen etter på en grønn børsdag, noen som skjønner taktikken der?
Slettet bruker
01.12.2021 kl 04:16 4454

Sopte inn på Awilco? Awilco går jo dårlig og de innlegg du har plassert i andre selskaper enn HEX er få og i tapsprosjekter. Om du bare tok «Dagens vinner»’for å skryte, så er det lite troverdig. Du kunne i det minste ha nevnt Awilco LNG om du vil ha troverdighet. EIOF som du startet en tråd på er en taper. I beste fall så har du som investor flaks ( noe som selvsagt kan gi større avkastning enn viten). Foruten det så er mine intensjoner ikke daytrading når jeg skriver saker og ting, selvom de kan ha hatt utbytte av mine litt utenom A4 innlegg. Uansett så tror jeg ikke på dine påstander om vellykkete trades i Awilco. LNG delen toppet listen igår, så du tok en fransk en, for å få opp din egen status er min konklusjon. Dessuten liker jeg ikke daytradere ( selvom jeg nok er bedre på det enn alle andre former for investering).
Ikke vond ment, men tiltroen til dine råd er nå enda mindre enn det de var i utgangspunktet. Falsk skrytt som ikke kan forankres i dine skriverier hater jeg som pesten. Du få motbevise det jeg betrakter som direkte løgn
Redigert 01.12.2021 kl 04:18 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.12.2021 kl 03:08 4456

https://www.iex.nl/Artikel/734687/Behalve-transitory-is-de-inflatie-nu-ook-complicated.aspx

Blir vi lurt igjen av media og uttalelser fra mektige personer ( Powel og doplangere)?
Selvsagt signaliserer Powel at det blir en liten pause i festen, men er det på grunn av at folk i USA ikke lengre har penger ( salg under Black Week og Thanksgiving skuffet, og hele potensialet i boligmarkedet som har steget rund 25% på et år er nå tatt ut), eller har det befatning med konsekvenser av en virusvariant? Og hvor ble det av gruppeimmunitetstenkningen? Selvsagt er konsekvensene av virus fortsatt meget alvorlige for folk flest, men aksjemarkeder har likt at de fattige, de gamle, syke, og dumme dør: Da er det mindre til de og mer til dem. Situasjonen er likedan nå.

Så grunnleggende er ingenting endret, utenom at kjøpelysten ww er noe mindre, men fortsatt veldig høy.
Skal jeg tolke linken, så er inflasjonen på vei ned. En priskollaps i olje og delvis i gass vil forsterke nedgangen i inflasjon.
Det eneste jeg ser er " falsk stagflasjon" forårsaket av av tilgang av råvarer osv.

Så da koker det hele ned til i hvilken grad det er sannsynlig med nye nedstengningsbølger, og om vi kan forvente nye runder utover sommeren neste år.

Slikt er erfaringsmessig vanskelig å spå noe om, så jeg antar at børsene vil fluktuere mye fremover. For tradere er jo det gode nyheter, men ikke for slike som meg, som ønsker å bruke fritida til annet... Japan og Kina, samt amerikanske futures opp i skrivende stund, så foreløpig er det fortsatt mye storm i et lite glass med vann.
Redigert 01.12.2021 kl 03:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.11.2021 kl 21:16 4510

Skyhøy inflasjon drevet av energikrisen og rusk i forsyningskjeden vil kunne vedvare lengre enn antatt sier Powel, som nå vil skru igjen kranene, noe som åpner opp for raskere renteøkninger. Også ECB kommer nå til å gjøre lignende vurderinger. Oljeprisen kollapser nå og krona er under betydelig press. Det er de skyhøye strømpriser som holder Norge oppe i en viss grad, og dette scenarioet vil ramme vanlige norske husholdninger knallhard en gang ut på nyåret. Tidspunktet kunne nesten ikke være verre med det nær forestående OPEC + møte torsdag.
Situasjonen er mildt sagt uoversiktlig. På litt lengre sikt ( om fornuften og pragmatikk slår til), burde det være muligheter for en større plass for hydrogenløsninger hvor prising burde være langt mer forutsigbar og etterhvert lavere enn for uforutsigbare strøm og oljepriser. Å gjøre seg uavhengig av olje og strømeksporterende land er jo en våt drøm for mange land. Allikevel vil slike endringer ta tid..lang tid. Politikere er eksperter til å forsinke miljøvennlige prosesser, og lar seg lett kjøpe av mektige krefter.

Jeg synes at fallet ( hittil) i USA er moderat, især om den nye virusvarianten er den virkelige årsaken til verden går i vranglås nok en gang.
Det er minst like sannsynlig at man her ser en mulighet til å motvirke inflasjon politisk, og skylde på virus.
Norge: ikke gunstig for børsen at kronen svekkes betydelig ( 5-6% på en uke mot dollar.).
HEX: Er ikke veldig rammet av rusk i forsyningskjeden for øyeblikket, men ytterligere forsinkelser i omstillingstempo er selvsagt ikke bra.
Må dog ikke overdrive effekten av " ny virus". Smitten i Nederland har toppet og er på vei ned.... Uttalelser fra doplangerne kan man ikke ta veldig seriøse: De skal suge flere kroner ut av sparegrisene rundomkring.

På kort sikt er usikkerheten noe tiltagende, men en så liten aksje er lett påvirkelig i begge retninger, noe vi så idag. Derfor vektet jeg med noe ned ( 36,72), men HEX utgjør fortsatt den største investeringen. Teknisk ser den bra ut, men det støttes ikke av makroforholdene, og da må folk selv vekte disse delene ( det gjør de også uten meg😵‍💫😵‍💫).
mercedesglk
30.11.2021 kl 17:49 4564

Fyllte på litt på denne uforklarlige duppen.
Sopte inn på Awilco, rett inn i Hex😀
Slettet bruker
30.11.2021 kl 16:12 4601

Hadde samme tanken. Muligens gunstig tidspunkt ifht.kronekurs. Grunnet generell økt usikkerhet har jeg vektet meg noe ned idag. Er dog ikke bekymret for en større korreksjon, så lenge verktøykassa ikke er tømt.
25% HEX 25% øvrige og 50% cash
Redigert 30.11.2021 kl 16:37 Du må logge inn for å svare
cracker jack
30.11.2021 kl 15:28 4624

Det er vel Global Alpha Capital som tar nye jafs. Synes å se en tendens til at det ikke lenger er like lett å selge ned kursen som vi har sett tidligere.
Slettet bruker
30.11.2021 kl 14:36 4588

Merkelig at HEX går mot strømmen idag. En sperre på 16000 aksjer forsvant på ett sekund. Jeg håper virkelig ikke at det igjen er informasjon på avveier, men at det skyldes at en aktør skal inn.
Slettet bruker
30.11.2021 kl 05:53 4644

Det eneste som hindrer HEX fra normale marginer, og normale avanser er selvsagt Engeset. Han hindrer normale kurser i HEX, gjennom glansbilder og opprettholdelse av det meste i guidingen… nok en gang. Kontraktene har vi ikke sett noe til i det siste.Det er ikke tilfeldig at moderkonsernet prises til en latterlig pris. Det er fordi han aldri hatt fokus på aksjonærer ( kostnadskontroll, proaktivitet og å fange storfisk med marginer). Få vi en kompetent ny leder på toppen, som ikke er med på ukulturen, så burde kursen ligge betydelig høyre.
Redigert 30.11.2021 kl 05:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.11.2021 kl 03:40 4623

Rent teknisk er lite endret for HEX. En "wash out" på frykt har medført at vi muligens står foran en gapclosing på kort sikt, som ligger på 38. Trenden er intakt, med støtte på 34,40/ 34,50 og motstand på 40,5/ 41. Nå reagerer HEX som regel litt senere enn de større aksjer, men den pleier jo å følge de øvrige grønne aksjer. Det er med andre ord litt større potensial oppover enn nedover, og dessuten så sitter vi jo alle og venter på at Engeset får ut fingeren og motbeviser den nesten totale tørken på større kontrakter for moderselskapet. Fiskene i dammen blir jo bare større nå som tyskere har fått en ny regjering som ikke er så atomkraftverkvennlig. Om det vil medføre en infrastruktur på Hydrogen der er usikker. Med de gigantiske strømpriser, så må man jo på et tidspunkt ta til fornuften, og avlaste det gjennom Hydrogensatsing flere steder ( primært tungtransport og shipping). Strømpriser vil fremover svinge voldsomt, mens hydrogen tross alt har en ( foreløpig for høy) stabil pris.
Mye politikk her selvsagt: AP/SP i Norge vil ikke bruke 5 milliarder på en infrastruktur på Hydrogen. De tjener jo minst 10 ganger så mye på høye strømpriser, og da vil de ikke ødelegge det som på et samfunnsnivå nesten er politisk selvmord, men gir enda mere penger i kassa. Politikere her er nå bare opptatt av Norge AS, utfra regnskapsprinsipper; Om det går til helvete med folk flest er ett fett.
Fra et samfunnsperspektiv er det ikke noe tvil om at en gigantisk satsing på infrastruktur på både strøm, og Hydrogen er den eneste fornuftige løsningen energimessig. Også en betydelig ekstraordinær innsats på det avleggse tognettet, med 3 sporslinjer beregnet for godstransport burde være logisk.
Selvsagt kommer ingenting av dette til å skje i Norge. Hele regjeringen går nærmest berserk fordi de har klart å bli enige om noen ubetydelige budsjettjusteringer. Når de er så fornøyde med seg selv uten å ha oppnådd noe som helst i riktig samfunnsvennlig retning, så kan man velge om man vil gråte eller le. Masse store ord om Parisavtalen, men i praksis fortsetter de som før.
Kanskje hele Norge burde ha fotlenke i 10 år, og så stenger vi ned alt permanent, slik at hverdagen består av å se på Nettflix og de flotte pausebilder på Apple TV? Det er jo en enorm fremgang sammenlignet med NRK sitt akvarium i gamle dager!
Fortsett med å gi de gamle elendig mat, slik at de bestiller lokal pizza eller Fjorland isteden ( gjelder kun de oppegående). Ellers så kan vi jo stenge hele psykiatrien, som jo bare er en utgiftspost uten effekt: 2 av 3 prøver å ta livet sitt etter å ha vært i kontakt med de. Og i NAV så får du jo hver dag et nytt og annerledes svar om hvordan du skal benytte deg av rettigheter, og er dermed dømt til å bli kriminell ( er ikke mulig å vøre lovlydig når svaret endrer seg daglig.

Og slik er rike Norge anno 2021: Til helvete med folk flest og småbedrifter og ja til monopol, fascisme og kapitalanarkiet. Hurra Hurra Hurra.
Slettet bruker
29.11.2021 kl 12:27 4711

Jeg regner med at du henviser til dette: https://www.equinor.com/no/news/plan-for-world-leading-clean-hydrogen-plant-in-the-uk.html
Jeg kan ikke se at dette skulle påvirke HEX; Det dreier seg om avkarbonisering av et stort industriområde. Det er vel neppe HEX sine produkter som finner veien dit?
Redigert 29.11.2021 kl 12:28 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
29.11.2021 kl 09:12 4752

BP skal Planlegger storskala hydrogenprosjekt i England.
Utrolig at ikke HEX eksploderer opp med 50%.
mercedesglk
29.11.2021 kl 08:33 4780

God morgen ja.
TOPP20 øker mye, 69,58% nå, hva vet Topp 20 som selgere på møkka nivået vi er på nå ikke vet eller skjønner seg på?
her skal vi rett opp og 40 kr bør lukkes for godt.
HYDROGEN leser du om over alt nå, og HEX er HYDROGEN og verdens ledende innen sine felt.
Hvorfor denne går ned er en av de største gåtene på OSE!

Og Omni er bare nok en liten influensa, ikke det en gang, verden er sprut spinne gal.
La oss få leve livet slik vi har gjort før. vi målte ikke Svine og fugle influensaen, vi overlevde den som normal influensa.

Redigert 29.11.2021 kl 08:35 Du må logge inn for å svare
SørenE
29.11.2021 kl 07:18 4777

God morgen Norge

Monitor: Sandheden skrevet med få linjer -- point herfra :-)

Dansken
Slettet bruker
29.11.2021 kl 03:07 4764

Storm i et vannglass? Om det er riktig at omnikronvarianten overhodet ikke endrer noen ting, så er det eneste vi må være bekymret for regjeringer både her og der, som febrilsk leiter etter ansvarsfraskrivelser for en fullstendig feilslått håndtering av viruset helt siden den oppsto.
Akkurat nå er vi vel i løgnfasen, hvor de skal dekke over det falske håpet om at problemene snart er over. Løgnene vil medføre ytterligere overføringer til de som ikke trenger det, og ytterligere fascisme overfor folk flest. Virusmafiaet er ikke ferdige med å tvinge frem store overføringer. Så lenge ikke fattige land, og land som for lengst har mistet troen på politikere ikke kan bekjempe virus, vil flybransjen bringe nye varianter til melkekuer i rike land, som gledelig betaler for en liten time out.

Men nok om det: Mest sannsynlig var fredagens nedsalg midlertidig, men videre børsutvikling vil nok bestemmes av varigheten i inflasjon/ avverging av stagflasjon. Usikkerheten vil vedvare, og en ny runde får vi denne uken når Opec+ skal bestemme seg om de skal fortsette med å drepe Vestens økonomi. Russland er nok sugen på å ta rotta på EU, etter at den nye gassledningen forsinkes av Tyskland. Energikrisen er på langt nær over. Samtidig er det satt nye rekorder ww. på omsetning på og rund Black Friday, og går det langt over normalen for mer enn halvparten av bedrifter ( især de store). Inflasjonen får stadig flere bein å stå på, og hjelpes nå også av lav arbeidsløshet, og folk som ikke lengre gidder å jobbe i yrker hvor de har blitt misbrukt under COVID ( helsepersonell, lærere, butikkansatte, restaurantansatte, hoteller osv.osv).

Usikkerheten og gavepakker til de som ikke trenger det, samt skyhøye utgifter til folk flest vil fortsette, så lenge de kan loppes. Ikke minst i Norge, hvor regjeringen ikke bare applauderer for en sadistisk prismodell på strøm neste år, som især rammer vanlige folk, men hvor de også med vilje ikke griper inn i strømskandalen som vil påføre folk den største ekstrautgiften i norsk historie. Dette i sterk kontrast med mellomeuropeiske land, hvor de fleste vil få en marginal nettoutgift pga. strøm/ gass. Dette bekrefter bare det snart alle vet: Norge et ett hårsbredd unna en totalitær og fascistisk stat, og det under AP/SP! Helt utrolig.

Hvordan en slik suppe påvirker visse segmenter i aksjemarkeder fremover er for meg en umulig oppgave, å si noe fornuftig om. Det eneste fornuftige som kan sies er at usikkerheten vil være der i overskuelig fremtid. Hvor lite som skulle til for å utløse en salgsbølge på fredag er et eksempel på det. Regner med en rekyl på HEX om noen timer.

Redigert 29.11.2021 kl 03:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.11.2021 kl 17:02 4893

Da går det ikke helt etter planen: uttalelser og tall om (lengre) høy inflasjon, samt ny virusvariant rammer børser og HEX. Skal se på ting og tang ved anledning. Oljen fikk seg et trøkk ( euro opp 2%, og dollar 1%).
Redigert 26.11.2021 kl 17:20 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.11.2021 kl 13:50 2834

Om det å være møring skulle garantere for god avkastning for selskaper som skal bli store internasjonalt, med sete i verdenssenteret Ålesund, så burde han vel ikke selge, om dette blir det nye Apple. Så den logikken kjøper jeg overhodet ikke. Å være sunnmøring i Sunnmøre er sikkert ok, men ting tar sin tid der...Rene sirupen. Globalt skjer ting fort, og hittil løper de etter begivenhetene.
Støy er det i alle fall. Det eneste jeg har å si der: Mens jeg advarte mot å vektlegge kjøpet av Flakk sine aksjer tidligere iår, og satte kursmål ned flere ganger protesterte kirken; Flakk var jo ikke dum når han kjøpte til 57. Også nå, når Flakk selger en liten post, argumenterer kirken for at aksjen skal opp. Så kirken mener at om Flakk kjøper og selger, så er det et tegn fra himmelen om at aksjen skal opp.
Kjøp og salg av innsidere lager alltid støy, som forsvinner. Og mer enn støy er det ikke. Om Flakk skulle gi ifra seg negativ kontroll i selskapet , så er det noe annet. Nå kommer det bare en ny kost inn, en kanadisk kost, og muligens feier de noe bedre enn de kostene HEX har.
Redigert 25.11.2021 kl 14:28 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.11.2021 kl 13:44 2825

Kirkesamfunnet gjorde et stort nummer ut av kjøpet Flakk gjorde til rund 57 tidligere iår. Nå selger han 1,6 millioner aksjer, og sitter igjen med 28 millioner aksjer. Generelt er det positivt at innsidere sitter på aksjer i sitt selskap, og det gjør de jo. Hverken småsalg/ småkjøp ( relativt), bør man vektlegge for mye. Kanskje fyren skal kjøpe julegaver på Black Friday 🤣🤣. Fint at det kommer inn en ny eier, som har spesialisert seg på mindre selskaper. Dette er støy.
mercedesglk
25.11.2021 kl 08:47 2943

Det er jo Møringer de har med å gjøre så tror nok prisen skal kraftig opp i såfall.
Slettet bruker
24.11.2021 kl 16:12 3144

Får inderlig håper de ikke selger selskapet til 40 kr per aksje pluss 30-40% premie
mercedesglk
24.11.2021 kl 16:09 3127

Hehhe, over 5% og har sneket til seg gratis aksjer til de MÅTTE flagge. oppkjøp kommer. ligger vi da på 50-60 kr.
dette forklarer den manipuleringen som er i aksjen.
men NÅ folkens, følg med... dette gjør de ikke uten grunn.
Slettet bruker
24.11.2021 kl 16:04 3132

Nei, de har kjøpt seg opp til over 5% eierskap
mercedesglk
24.11.2021 kl 16:03 3132

Major disclosure..... kjøpes HEX opp?

Global Alpha Capital Management Ltd. is a Canadian based discretionary asset manager, and has filed
the notification on behalf of a number of pooled funds and client accounts, for which Global Alpha Capital
Management Ltd. has discretionary control of voting rights. The pooled fund units are held by various clients. Global Alpha Capital Management Ltd. does not hold any of the shares on its own behalf
Redigert 24.11.2021 kl 16:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.11.2021 kl 15:57 3093

På en dag rett fra motstand til støtte på 37. De grønne aksjer worlwide har hatt to børsdager med nedgang. Mitt håp om en lavere oljepris, og dermed en B12 sprøyte mot økende inflasjon slo ikke til, og en ny runde med XXL COVID tynger. For sent å kaste kortene nå for den kortsiktige. Det eneste positive er den nye regjeringen i Tyskland, som setter seg som mål å bli kullfrie raskere.Om HEX får nå ut av det er selvsagt usikker av kjente grunner. Aksjen snudde fort da den snuste på 37..
Global Alpha Capital Management Ltd. flagger 5%

7,5% ned, og dermed den største taperen på min liste av norske aksjer.. Ikke bra
Redigert 24.11.2021 kl 16:28 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.11.2021 kl 15:52 3263

Oi oi... nytt angrep mot den viktige 41 motstanden, som jeg regner med blir brutt, og utløse at algoritmebasert handel kjører den opp mot neste motstand.

Aksjen er dessuten motstrøms ( de fleste grønne norske er ned, utenom HEX/ HPUR ++).
Kontrakten på 300 millioner er gode nyheter, men fortsatt ikke en av de " jokere" jeg stadigvekk nevner... minijoker.
Det hjelper jo på balansen, og om de skal komme i selvdefinerte mål, må det komme flere større kontrakter.

Ellers går det ikke helt etter planen på makrosiden. Det forventes en tilspissing i forholdet mellom USA og SA, og oljeprisen stiger igjen.
Dollaren svekker seg nå marginalt ( mot euro), så foreløpig så virker ikke Biden sin plan om å få bukt med inflasjonen.
Evergrande har roet seg noe. COVID er nå definitivt i sin 5.bølge, og flere land melder om nye smittetopper.

Redigert 23.11.2021 kl 16:49 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
22.11.2021 kl 15:12 3411

HEXAGON jobber nok mere mot utlandet som du ser av de fleste meldinger fra HEX.
men stiller større spørsmål til de som sitter med HEX aksjer mellom fingrene som snart greier å selge HEX ned i rødt på en så fantastisk viktig melding som kom fra HEXpur i dag. DET er godt gjort det.
Kun i HEX det går an å knapt nok rikke på aksjen etter en slik melding.
enhver opptur over 41 kr blir DUNKET nedigjen av salgskåte folk, hva F er det som skjer?
SERIØST, vil ikke folk tjene penger?
eller er det manipulering i stor stilt skala som Stockwatch og andre organer overser galant uten noe problem...?
Det er jo manipulerings børs nr 1 i verden da så ser ikke bort fra det.
Slettet bruker
22.11.2021 kl 13:08 3478

https://www.h2-view.com/story/how-germany-wants-to-become-climate-neutral-with-hydrogen/
Så kan man jo lure på hvor HEX familien er i denne utviklingen.
Legg spesielt merke til denne ordlyden:
"....Not only in Germany but in the whole of Europe until not long ago, hydrogen was still considered more of a “niche technology.” However, things shifted especially after summer 2020, when – thanks to the EU Hydrogen Strategy – hydrogen has become a central component of European climate policies....."

Den nye lysesvarte regjeringen i Norge har ingen konkrete planer om å bygge ut en infrastruktur som koster 5 milliarder ( det Statoil drar inn ekstra i løpet av få dager/ Det Statkraft drar inn ekstra i noen dager).
Daglig gjennomfører de tiltak/ lar være å gjennomføre nødvendige endringer for å forsterke idiotiet som foregår i Norge.
Redigert 22.11.2021 kl 13:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.11.2021 kl 12:54 3430

https://www.h2-view.com/
Abonner på nyheter relevant for H2

Biden satser penger på hydrogen infrastruktur ( og da må nok flere land gjøre det samme om de skal henge med på området). Viktig «toppmøte» ( Hydrogen Summit 2022) innenfor H2 Iår, større kontrakt til en konkurrent av NEL, Renault med 2 nye modeller, osv.osv.
Redigert 22.11.2021 kl 14:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.11.2021 kl 03:06 3584

Derfor sitter jeg stille i båten:
De siste ukene har vi sett en sterkere dollar og også euro har styrket seg noe ifht. kronen.
Denne tendensen med sterkere dollar også ifht.euro skyldes ulik tilnærming i EU og USA ifht. Inflasjonen, og fortsetter litt til i ukene som kommer.

Det kan bety at børsene i USA holder steamen litt til.
Å bruke oljereservene samt åpne oljekraner vil redusere prispresset mot oljeprisen/ inflasjon.

Vi kan også se ytterligere salg i oljerelaterte aksjer, som skal i andre segmenter, deriblant grønn sektor.
Dette er selvsagt «kvalifisert gjetning», men det eneste avviket fra det vi vet ( COVID, Evergrande osv., )som er nokså nytt. Ytterligere oljeprisnedgang vil bli kompensert av høyre dollar for Norges sin del.
Det kvalmende her er at inflasjonen kan falle grunnet nye smittetiltak.

Redigert 21.11.2021 kl 03:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.11.2021 kl 03:47 3724

Litt TA: Hovedmotstanden på 40,50- 41 har blitt testet flere ganger i uken som var. Selvom det ikke har blitt brutt, så er det positivt at aksjen blir plukket, hver gang den er på vei til støtte. Jeg forventer i grunn at motstanden blir brutt snart, og da vil den fort kunne finne veien til rund 45,5 i første omgang. HPUR viser ikke de samme taktene, og må fortsatt over 32 for å støtte opp under HEX. Også den mellomlange negative trenden er ikke nødvendigvis brutt, men her skal det lite til for at det skal skje uansett teknisk tilnærming. Potensialet i HPUR på kort sikt er betydelig sammenlignet med HEX i prosent. Aksjen er dog mindre likvid. Jeg ser at det har dannet seg en kileformasjon der, og det kan hende at utfallet av den vil bestemme videre vei for HEX.

Her er det muligens slik, at HEX påvirker HPUR sterkere enn omvendt, men det er kun synsing utfra at aksjen er notert på hovedbørsen.

Relatert til min egen undring om HEX tilhører den delen av de grønne aksjer som plukkes selektivt worldwide, så er nok det tilfelle: " Fase 3", har hittil vært preget av store svingninger i grønne aksjer, kjennetegnet av at store fall har blitt fulgt opp av store oppganger i en rekke selskaper, som ser nokså villet ut. ( Muligens er dette en skremselsstrategi rettet mot småaksjonærer). Grønne indekser oppsøker stadig høyre nivåer. Det kan selvsagt være det motsatte som skjer: Hver anledning hvor grønne aksjer oppsøker nye høyder blir brukt til at store aktører selger seg ned... At man gjør alt for å beskytte synligheten i det som skjer på børser, gjør det vanskeligere å trekke bastante konklusjoner.
Makroperspektivet er uendret, med kriser både her og der, men hittil i kontrollerte former.
Jeg sitter stille i båten, selvom det blåser en del.
Redigert 20.11.2021 kl 04:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.11.2021 kl 03:39 3693

Flakk sitt kjøp har blitt veldig mange ganger omtalt her på forum av kirkemedlemmene, især når aksjen var på vei ned, og jeg selv advarte mot å vektlegge det for mye. En inngang på 30,12 skal du dog være fornøyd med. Så må jeg minne om at HEX fikk juling for 2 år siden da MB droppet hydrogendrevne personbiler. Kampen ble tapt og personbilbransjen går for elektrisk. Ikke alle har gitt seg der ( Toyota m.fl.), men så lenge det ikke satses stort på fyllestasjoner, så er det markedet noe som i beste fall ligger noen år i fremtiden. Hydrogendrevne personbiler kan fortsatt være et alternativ der hvor en elektrisk infrastruktur er vanskelig. Noe annet er det i tungtransport, shipping osv. Heller ikke gass er ute, selvom " alle" kun snakker om fossiltfri. Heldigvis er det flere som lar pragmatisme og viten telle fremfor et ekteskap mellom politikere og især bilbransjen.
Det finnes nok eksempler som viser at nyere fossile løsninger, med eller uten ikke fossilt hjelp, ville være bedre miljømessige løsninger enn alle El traktorer som Stater har subsidiert, ikke minst i Norge, hvor hele eliten har fått gavepakker på feile premisser. Dessuten er ikke alt strøm grønt, og sålenge det ikke er det, og fører til gedigne stømregninger for folk flest, så har politikere mange steder " bommet" ( jeg mener selvsagt at dette er bevisst politikk, hvor viten tilsidesettes for å oppnå politisk aksept for bilbransjens ønsker).

Men nok om det. Virkeligheten er slik den er, og det eneste man som som miljøopptatt kan gjøre er å arrestere politikere på all galskap de finner på, og den uviljen de viser til å ville noe miljømessig.

Relatert til HEX, så er det fornuftig å bruke 5 milliarder av de enorme mengder med penger Staten har dratt inn på strøm ( også takket være EL biler), til å satse på en infrastruktur på Hydrogen, primært for lastebiler og skip, men også personbiler. EL nettet er allerede fullstendig utdatert ( penger har blitt utbetalt til store utbytter, og ikke blitt brukt til nødvendig vedlikehold en gang), så det tåler ikke belastningen. De 17 kabler til det store utlandet, er selvsagt moderne, men innenlandsk finnes det ikke en gang en eneste kabel mellom Nord og Sør. ( også dette er villet politikk).

Man kan ikke regne med at SP/AP, som er bare en mildere variant av de blåsvarte, kommer til å ville ha endring: De rike skal fortsatt være tre ganger så rike enn i EU, og de med dårlig helse skal fortsatt være tre ganger så mange enn i de samme landene. Alle løfter om at " nå er det vanlige folks tur", er brutt allerede, og AP/SV er MYE lengre til høyre enn det en høyregjering er i rike EU land. De serverer direkte løgn, og er ikke mer troverdig enn alle de andre partier som sitter på stortinget. Den politikken som SV nå serverer oss, hadde de aldri servert oss om de hadde sittet i regjeringen, selvom det på mange måter ville kunne medføre at noe av kapitalanarkiet og nær fascistiske grep overfor vanlige folk, ville ha blitt noe redusert.

Og så er det bare latterlig å tro at å rydde opp i de siste avsløringer rund pendlerleiligheter vil medføre at tilliten til norske politikere vil normalisere seg. Ukulturen i politikken er 40 år gammel, og har blitt forsterket og forfinet i neste to generasjoner.

At de nå plutselig skulle ville folkets beste er bare tull. Demokratiet i Norge er steindød, og især Støre er nærmere Trump enn Merkel.
Tillit Støre, er ikke noe man kan pålegge folk; Det er noe som man må gjøre seg fortjent til.

Så fra norsk hold er det ingenting å hente hos politikere, og ingenting å hente hos ledelsen i HEX. Det HEX kan håpe på ( og det er slett ikke umulig), er satsingen i EU, Kina, USA/ Canada, og muligens etterhvert land som kan og vil endre noe i emerging markeds, grunnet økte midler lovet i Glasgow. At finansverden ( utenom Norge), har lovet at 40% av alle aksjeverdier, skal vekk fra fossilt, kan også bidra positivt til grønne aksjer. Skal HEX ta del i det, så er det påkrevd at de ikke brenner av gigantiske beløp under Engeset.
Redigert 22.11.2021 kl 14:43 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
17.11.2021 kl 08:38 3951

Greit å merke seg at TOPP 20 er stabil ca 69,4%.
All fokus rundt Hydrogen for tiden vil uansett føre til kraftig oppgang for HEX, bare å sitte rolig i båten så høster man til slutt uansett.
jeg har inngang på 30,12, har ikke tenkt å selge en eneste aksje før vi passerer Flakk sitt kjøp på 59 kr, hvor han kjøpte for 6 MILLIONER kr.
Det merkelige er at det kjøpet har gått forbi i stillhet i media...hvorfor F det.
mercedesglk
17.11.2021 kl 07:10 3973

Jøye meg, pust med magen monitor.
Du har sikkert rett i noe av det du skriver, men dette evige jammeret om ledelsen er trøttende.
At HEX gruppen er priset altfor lavt er hevet over en hver tvil.
Burde nærme seg 50kr før evt nye ordrer.
Vi må tro at salget til Engeset er skattemotivert da skatt dkal betales i morgen.
Nå må vi få aksjen opppppppp
Slettet bruker
17.11.2021 kl 06:19 3983

Om vi snur på problemstillingen, så vil HEX omsette for minst 3- 4 milliarder og TJENE netto. 400, slik at se kan fiansiere HPUR, men grunnet ja fra Engest på rene utgiftsposter, så TAPER de penger. Jeg mangler ord på en slik fremgangsmåte bygget på,tipping. Det viktigste er å tjene mye penger på HEX for å finnasire HPUR, men til og med der svikter Engeset fullstendig. Fjern ham umiddelbart