Teknisk Analyse Hexagon Composites

Muggost
HEX 18.12.2020 kl 14:31 170411

https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
SørenE
17.02.2022 kl 07:32 5710

God morgen Norge

Skuffende regnskab fra Hexagon -- øget omsætning med næsten 25% overskuddet ned med over 10% ØV

Hælder nok mere og mere til Monitor at dette er et ledelses problem --- det er nok Purus der skal redde Moderselskabet :-(

Dansken
Redigert 17.02.2022 kl 12:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.02.2022 kl 08:20 5635

Det er absolutt verdt å lytte til Monitor, men tar man på de optmistiske brillene så er det ikke helt bak mål at Hex fam som helhet ender med en positiv ebita på 115 mill NOK i en periode (2021) med store voksesmerter, samt logistikk- og prisutfordringer knyttet til pandemi. Jeg blir sittende på mine aksjer både i Comp og Pur og satser på fortsatt stor ordreinngang og at kapasitetsutvidinger/utvikling går etter planen i år og de neste årene. Regner med at styret vil sette mer fokus og forlange bedre kostnadskontroll når man er i mål med de største utvidelsesprosjektene.
Redigert 17.02.2022 kl 08:58 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
17.02.2022 kl 08:38 5608

Fantastisk resultat i HEX.
Helt ufattelig for meg at et selskap som tjener så RÅTT med penger prises i prinsippet til 0 kr.
at de i denne vanskelige perioden med store utfordringer både logistikk messig og økte vare kostnader greier å oppnå dette fantastiske resultatet er ikke mindre enn helt FANTASISK.
Økt omsetning i perioden og pris logistikk utfordring men alikavel dette fantastiske resultatet, GRATTIS til Ledelsen i HEX, kanonbra jobbet.
Tenk når vareflyt og priser stabiliserer seg, himmel og hav for noen deilige resultat som kommer fremover.
Redigert 17.02.2022 kl 08:40 Du må logge inn for å svare
Fjellheim
17.02.2022 kl 08:58 5547

Jeg har sett på presentasjonen og for meg virker dette veldig lovende. Fantastiske fremtidsutsikter :) Omsetningsanslagene er til og med konservative, sier han.
Flaskehalser og delemangel ha laget litt trøbbel. Normalt om 6 mnd.
SørenE
17.02.2022 kl 18:20 5387

Hej Norge

Mercedes skrev -- Fantastisk resultat i HEX. --- markedet kunne ikke lide resultatet, en 5% forretning bliver ikke prisat til himmelen
Havde Hex vist overskud på 12-15 % af omsætningen -- ja da havde markedet sat prisen højere på aktien

Ledelsen bør vise at da tager greb om lønsomheden --- de lovede bedring ved q3.

Dansken
mercedesglk
17.02.2022 kl 18:54 5385

Søren, ja jeg synes det et påtagende spesielt når HEX blir priset til 0kr, det er ikke litt ok engang.
Ikke et eneste selskap i verden som omsetter for over 1 milliard i q4 med 11-12% EBITDA som prises til 0kr.
Om du vet om noen så kan du nevne de her. Da we du god om du finner noen.
Redigert 17.02.2022 kl 18:55 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.02.2022 kl 19:06 5386

«…The top-line growth, coming from all segments, was 15% before negative year-over-year foreign currency translation effects of approximately NOK -200 million….»

Et godt eksempel: Her velger de å spekulere i valuta, mens de burde valutasike. Jeg har selv holdt på med terminaffærer i ING i sin tid, så jeg vet hva jeg snakker om. Dette er ren spekulasjon og sløsing. Skuffende tall, og dette bare bekrefter mine bange anelser om at disse to ledere, begge med en sløsende fortid fra Saferoad, dessverre ikke har lært. Markedet reagerer da også negativt, og ser nok også at disse to ikke har dette med kostnadskontroll i sin DNA. Når produksjonskostnader øker må de iberegne det i sine kontrakter, slik alle andre gjør det.

Så da er ståa at de har kjøpt seg mer tillit fordi det foreligger to avtaler som kan medføre 20 milliarder i backlog ( kunne ikke komme på et bedre tidspunkt), men fortsetter å sløse. Det er helt avgjørende for selskapets fremtid at ledelsen er profesjonelle, og de beviser jo at de ikke er det. Til og med jeg ser hvor enkelt det er å valutasikre penger inn og penger ut, til en lav kostnad. Styret og ledelsen har en for sterk kobling, så jeg har ingen tro på at Flakk presser på. Derfor er det nok best at de får en leder over seg, og holder jeg fast på at en fusjon med en stor aktør, som alltid vil stille slike krav er den beste løsning for HEX+ og aksjonærer. Alternativet er profesjonelle ledere.
Da sier jeg i grunn at jeg ikke har noe tro på at de få bukt med ukulturen/ styret kommer ikke med slike krav. ( I Norge er det lov med så sterke bånd, men ikke i de fleste andre land, hvor uavhengighet er et krav).
Det er overhodet ikke noe gærnt med de mulighetene begge selskaper har i årene som kommer, MEN DE MÅ FÅ KOSTNADSKONTROLL
Hverken markedet for gass eller hydrogen har løsnet, men der forventer jeg store endringer Iår og neste år.
Snart vedtar f.eks. EU sine infrastrukturplaner, som vil utløse store subsidier for store prosjekter, noe som bør medføre større ordre for HEX+.
Jeg blir sittende på mine poster, nettopp fordi fremtidsutsiktene er gode, men om ikke de få bukt med hovedproblemet Iår, så bør man finne noe annet å investere sine grønne penger i.
PS: Har ikke rukket å gå i dybden på tallene ennå.

Redigert 18.02.2022 kl 02:26 Du må logge inn for å svare
Framtia
17.02.2022 kl 20:50 5338

Er det ingen der ute som klarer å se utfordringene vi har stått i mht pandemien!?🤔...La ledelsen få anledning til å vise hva de duger til under normale forhold! Det er nå framover vi vil oppleve det store skiftet mot "grønne" løsninger!
Slettet bruker
17.02.2022 kl 20:58 5363

Du må regne konsekvent feil. Skal du frem til den matematiske verdien av HEX, som standalone, så ser du på hva verdien er i HPUR ( 5,2 milliarder idag). Andelen HEX eier er 73,3% som tilsvarer 3,8 milliarder. HEX verdsettes til 5,7 milliarder, så da verdsettes de til omtrent 1,9 milliarder fratrukket HPUR. Det er greit å ha i bakhodet, men du må ikke vektlegge slikt for mye. Den dagen HPUR kan stå på egne bein er det mer interessant.
I verste fall kan man påstå at HPUR er alt for høy priset, og i beste fall kan man si at HEX er for alt for lavt priset. I og med at en slik prising har vært « normalen», så valgte jeg i sin tid å sette en fast «prislapp» på HPUR for å kunne gjøre meg opp en mening om mine HEX aksjer. Det har jeg gått bort ifra, fordi jeg nå spiller på begge hester. Grunnen til det er at HPUR vokser raskere ( grunnet en lovendring i California), på tross av forsinkelser på hydrogen.
Til framtia: Jeg vil snu det: De er en liten aktør, og kan snu seg på en femøring, og da er det merkelig at de ikke har kontroll på effekter i kjølevannet av pandemien, når det er flere år siden den startet. Og ja: OM ting går tilbake til « normalen», så er ingenting bedre for HEX+.
På lengre sikt så prøver EU å gjøre seg mindre avhengig av Kina og USA, gjennom å bygge egne fabrikker, men slikt tar år.
Forøvrig tror jeg at f.eks. den lovendringen i California har betydelig mer å si for HEX+ enn konsekvenser i kjølevannet av COVID.
Også bråket Russland lager gagner HEX+, fordi EU må sette fart i systemer og infrastruktur for gass og hydrogen.
Det er som beskrevet tidligere: De fisker i verdens største fiskedam…

Til menigheten: Så lenge flere mener at de gjør en god jobb ( hvordan kan du mene det når kursene er så dårlige), så kan disse ledere jo bare fortsette med sin sløsing og beriking av seg selv, uten å ta hensyn til noe som er helt grunnleggende for profesjonelle bedrifter: Kontroll på utgiftene. Da må dere forvente lave kurser i evig tid. Har man ikke kostnadskontroll, så vil man også tape kampen om kontrakter etterhvert.
Så i grunn så argumenterer dere FOR lave kurser. Jeg vil ha kursen opp.
Redigert 17.02.2022 kl 21:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.02.2022 kl 21:42 5422

Få inn Hilde Merete Aasheim! Da dobler HEX+ seg over natta😂, og da kommer ikke de på utenlandske hender. Alternativet er fusjon. Det er i mine øyne ikke noe alternativ å beholde dagens ledere. I beste fall så må en profesjonell stå over disse to.
Noen andre med forslag til ny leder på toppen?
Redigert 17.02.2022 kl 21:53 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
17.02.2022 kl 21:54 5460

Nettopp. 1.9 milliarder for et voksende selskap med stor inntjening er det for nærmest 0kr å regne.
De er priset som om der er 0 fremtid og ordrene til HPUR er som sunket i jorden.
Alle som er noenlunde oppegående vet at problemer ang covid er store. Da synes jeg det er meget imponerende å legge frem et resultat de gjorde i dag.
At lønningene til ledelsen er altfor høy er jeg enig i.
Hvor har du det fra at Engeset har lånt ut aksjer?
Isåfwll, om noen er så dum at de låner de for shorting i HPUR da er de stokk dau mellom øra. For ordensskyld HEX går ikke an å shorte…heldigvis.
Nei, jeg må si jeg er imponert, resultat det står respekt av. Og guider meget kontrollert og godt for fremtiden.
Slettet bruker
17.02.2022 kl 22:10 5489

Det så ut som han hadde lånt ut disse aksjer, men nå tror jeg at dette er aksjer som i grunn tilhører HPUR, som står på Carnegie sin emisjonskonto. https://hexagonpurus.com/investors/20-largest-shareholders-in-hexagon-purus
Hadde tenkt å rette det, men du kom meg i forkjøpet👍.
Engeset sto oppført i meldingen til Oslo Børs, men han handlet trolig på veiene av HPUR. I og for seg betryggende.
Vi får se etterhvert hvem som står i oversikten over de største aksjonærer. Jeg tilhører ikke topp 20🤣

PS: Jeg tror at HEX kan shortes:
https://ssr.finanstilsynet.no/
17.7.20 ble en posisjon avsluttet ser det ut til.
HPUR kan nok også shortes, men det forutsetter jo at noen er villig til å låne ut aksjer til formålet.
Kjenner dog ikke disse regler og har aldri shortet noe.
Redigert 17.02.2022 kl 22:20 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.02.2022 kl 22:29 5471

Forslag til ny leder: Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor, en leder for de store anledninger og med bena godt plantet på jorden. Men i og med at jeg sitter med en litt tyngre vekting her enn i Hex-ene (alle investeringene med et 5-års perspektiv), så vet jeg ikke om vi kan gi han bort til Hex familien helt ennå :-) Da synes jeg Aasheim var et veldig godt forslag. Gi henne ett år til i Hydro, så har hun kanskje allerede gjort jobben hun ble ansatt for å gjøre. Men helt klart, å få inn en revisor og knallsterk leder som henne hadde løftet Hex+ til nye høyder.
mercedesglk
18.02.2022 kl 00:17 5372

Ifølge Aksje på Finansavisen står det at HEX ikke kan shortes. Regner med det er riktig?
Uansett er det å spille russisk rulett å shorte noen av de selskapene i dag. Så dum er vel ikke folk, ja hvis de ikke får hjelp av bokstavelig talt Russerne😱 booom baaang så er all short en god ide….huff for et senario😱
Slettet bruker
22.02.2022 kl 03:14 5004

Jeg håper at du kom deg inn i Nordic S på et tidlig tidspunkt. Jeg skal sende Sven ++ en forespørsel om de kunne tenke seg å overta styringen i HEX+. 😂. Jeg er i gang med å prøve å dykke dypere i HEX+. Det er ikke lett for en ikke innsider. Jeg er fortsatt overveldet av de mulige megakontrakter, samt det enorme pengeforbruket. Det ser jo ut til at de blant annet har gamblet stort i valuta, og et opsjonsprogram på ialt 60 millioner i en tid hvor de skal prøve å delfinansiere vekst gjennom løpende inntekter er galskap, og illustrerer de for tette bånd mellom styret og ledelsen. Uansvarlig og ukritisk pengeforbruk i den fasen de er i er helt uforståelig, uetisk, og skadelig for selskapets renommé og fremtid. Nye 1,3 millioner i aksjer til bare Engeset, når han iflg.en side allerede får utbetalinger på 7 millioner illustrerer også noe av problemet. Grådighet, noe styret aksepterer, vekker ikke tillit. Manglende tillit og et pengeforbruk som muligens er ut av kontroll er sjelden en god kombinasjon.
Mulige megakontrakter på 20 milliarder er dog ikke småtteri, men ikke verdt en krone om de ikke blir materialisert. Og OM de ikke blir materialisert, så har de lurt markedet med som formål å forsvare en emisjon, og er resten av tilliten brukt opp. Da har de gamblet høyt og tapt, og bør både styret og ledelsen kastes, og etterforskes. Som sagt tidligere: Jeg mener mye om de, men at de velger kriminalitet for å skjule udugelighet er noe jeg ikke tror. Objektivt sett så har de strøket i Q4 eksamen, men fordi de muligens skaffer til veis ekstrainntekter på 20 milliarder, i en tid hvor hydrogen- og gassproppen ikke har løsnet, så har de kjøpt seg tid til en ny eksamen. Da vil de bli målt på disse ventepenger ( i grunn et nytt ben å stå på), samt evnen til kostnadskontroll. Det siste er jeg meget skeptisk til at de skal få til, især fordi de aldri tidligere i sine karrierer har vist evnen, men også fordi det ville kreve dramatiske endringer i hele organisasjonsstrukturen. De har vel snart like mange ledere som peers som er verdsatt til over 100 milliarder….Det kan ta litt tid før jeg har gravd meg ned igjen…Imens kan vi håpe på noen underskrifter på en eller to kontrakter med hver sin ramme på 10 milliarder, og nye kjøpsanbefalinger fra tilretteleggerne for emisjonen ( altså den vanlige mottjenesten de yter for oppdragsgiveren), noe menigheten alltid mottar ukritisk og med åpne armer.
Redigert 22.02.2022 kl 03:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.02.2022 kl 03:37 5025

Forøvrig så vil det nok bli økt uro på børsene idag, selvom det var ventet at den sosiopatiske kleptokraten ville gå inn i Ukraina, men på litt sikt, så vil EU muligens forsere satsing innenfor det som gagner HEX+ . Det blir vel muligens mindre transport av halvledere til massemorderen etterhvert også🥴
Futures i USA reagerer moderat ned og DAX er moderat opp i skrivende stund. Mye er det muligens tatt høyde for? Ikke noe panikk ( han går jo kun inn i separatist områder)
Ille at jeg gjør meg slike tanker når så mange vil bøte med livet grunnet en ny Hitler, som ikke ble fjernet for lenge siden. Respekten for politikere og diplomater nærmer seg Kelvin sitt absolutte 0 punkt.
Politikerforrakt worldwide oppstår ikke tilfeldig. Den er selvforskyldt.
Som nederlender håper jeg at alle mordansvarlige russere møter samme skjebne som de som satt på MH17.
Oppdatering: futures faller mer nå. Om det skyldes at den russiske Hitler har foretatt seg noe mer vet jeg ikke.
Redigert 22.02.2022 kl 06:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.02.2022 kl 05:35 5021

Hvorfor grave mer i HEX+? Primært for min egen del. Det har jo skjedd utrolig mye med både aksjer, grønn sektor, og HEX+, og jeg sitter på to poster som til sammen utgjør omtrent 45% av mine midler. Jeg hadde stor tro på selskapet i desember 2020, men har kommet meg på jordet ( sjekket ikke ut ledelsen). Det var en tabbe, og jeg råder alle å gjøre hjemmeleksa 100% når du skal inn på Oslo Børs Casino, verdens verste børs. Også jeg er nå i minus på mine investeringer: 20% på det største grønne drittfondet i verden: Storebrand Fornybar Energi N, 15% på Scatec, og ialt mindre enn 5% på HEX+ 12% i minus ialt siden 16/12 2020. Ikke noe å skryte av, men ikke verst når jeg kun satser grønt. Sitter 16% kontant, og er egentlig langsiktig ( ligge i sofaen for å bli rik), men er dessverre bedre på trades ( utenom de siste to i Scatc og HPUR).
Har ikke tradet på en stund, utenom det.

Da har du nok info til å vurdere om det er verdt å ta med mine vurderinger med i dine egne. Min første inngang i HEX var på 52 kroner, og jeg har hele tiden eid en post der…

Målet er å finne ut av om jeg gjør rett i å fortsatt være investert i HEX+. På kort sikt tør jeg det, fordi de har signalisert 20 milliarder i mulige kontrakter, noe ingen grønne aksjer på Oslo Børs Casino kan skilte med. Imens må jeg finne ut av hvor riktig min vurdering er av en grådig og ikke profesjonell ledelse og den uheldige sterke bindingen til Flakk og sin trofaste tjenerinne. Det allerviktigste er selvsagt om de fikser overgangen fra en lokal pølsebod til McDonalds, noe jeg for øyeblikket selvsagt er skeptisk til. Stikkordene er kostnadskontroll og profesjonalitet (især ved inngåelse av kontrakter), registrering av patenter, valutasikring, produktutvikling, organisasjonsstruktur og bindingen mellom ledelse og styret. Uten å ha gått i dybden på alt dette, noe som er en stor jobb, så er jeg ikke i mål på om jeg fortsetter som investor her. Selvsagt deler jeg mine konklusjoner, men det er opp til deg å vurdere om du blind går inn i kirken, eller tar med andres vurderinger, som en del av dine egne…

Så må jeg jo si at HEX+ i grunn nå konkurrerer mot en haug med andre norske aksjer som har fått mye juling, og av den grunn er konkurransedyktige. Som den konservative grønne investor jeg er, så var jo HEX+ å foretrekke fremfor alt annet, og også målt utfra mine moderate tap, så er de fortsatt en favoritt, men om mine penger får bedre avkastning innenfor ESG et annet sted, så gjør jeg selvsagt det.
Jeg er ikke forelsket i HEX+, selvom jeg mente den gangen at de for meg var det beste alternativet da. Det allerviktigste i HEX+ er nå om ledelsen holder mål. Alle vet jo hva jeg mener rund det, men jeg skal ta på meg jobben å få det innenfor objektive vurderinger, så langt det er mulig for en amatør.
Redigert 22.02.2022 kl 06:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.02.2022 kl 15:24 4873

TA har ikke mye verdi idag. Alt raser.
Redigert 24.02.2022 kl 15:25 Du må logge inn for å svare
kelle
24.02.2022 kl 18:02 4875

Moderat nedgang i USA. Nasdaq over på grønt. Mesteparten av nedturen er vel unnagjort. Men en vet aldri. Dette kan dra ut. Helt forferdelig at vi ikke er kommet lengre i 2022, enn å begynne å skyte og drepe naboen.
En meget trist dag for hele nasjonen og de som befinner seg i landet. For håpe på en rask slutt.
kelle
24.02.2022 kl 21:48 4814

BLIR bare grønnere og grønnere i USA. TradeGate går også rett til værs. Får nok en brukbar oppgang i HEX i morgen. Kan være tid for å ta inn litt mer.
kelle
25.02.2022 kl 09:59 4738

25.2.2022, 09:10 · TDN Finans
HEX: AGILITY FÅTT ORDRE FOR MOBILE PIPELINE-MODULER, VERDI CA 49,5M
Oslo (Infront TDN Direkt): Hexagon Agility har mottatt en ordre for Mobile Pipeline-moduler fra RenewGas Transportation, ifølge en melding fredag.
Ordren har en verdi på 5,5 millioner dollar, tilsvarende om lag 49,5 millioner kroner, for levering i fjerde kvartal 2022 gjennom første kvartal 2023.

TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Slettet bruker
03.03.2022 kl 18:13 4540

Da er jeg tilbake. Har dog lite nytt å komme med, så da lener jeg meg fortsatt på TA. De norske nyheter for HEX++ ( Statens mulige planer om et statlig hydrogenselskap, og screenlegging av Statoil++ for et produksjonssted for grønn hydrogen), er ikke noe å skryte av. Jeg regner med at de som vanlig subsidierer de store norske aktører, og at hydrogensatsing ( på infrastruktur)i Norge ikke kommer til å skje i overskuelig fremtid. I EU og USA, så blir det nok betydelig fremover. At Han Du Vet landet har sendt sine fredsstyrker til nazilandet Ukraina har jeg jo påpekt effekten av tidligere ( og tidligere enn media). Verden går fremover når et « Naziland» ledes av en jødisk komiker, og fordi Han Du Vet da må ha misforstått , så kan han jo trekke ut sine fredsstyrker, som hittil har drept 2500 sivile, primært med vakuumbomber, og forårsakt en masseflukt på 1 millioner mennesker.

Nei, denne krigen er allerede full av krigsforbrytelser, og da er retrett ikke et alternativ for denne sosiopatiske krigsforbryteren. Jeg frykter i grunn en langvarig krig, men med nesten bare positive effekter for HEX familien. Imens, og i påvente av materialisering av de store avtaler for HPUR, så er det TA og synet på grønne aksjer som styrer.
Redigert 03.03.2022 kl 18:21 Du må logge inn for å svare
kruser
04.03.2022 kl 05:12 4429

Hei.
Bra du er til bake.
Feiret bursdag i går./ natt.
Ellers , bare sitt stille i denne båten her og la den segle i sinn vind.
Stille rolig.
Dette kommer til og bli bra.
Hilsen alle Hex/ Hpur aksjonærer.
God helg
Slettet bruker
04.03.2022 kl 16:44 4388

Gratulere med bursdagen. Enig i at de har gode forutsetninger til å få til noe, især om det skjer endringer på de frontene jeg stadig påpeker, og i de tilfellene det kommer flere jokere. Sjansene på begge deler er der i tiden som kommer, så også jeg er (moderat) positiv. For øyeblikket er det endel skjær i sjøen, samtidig som det svinger mye i grønn sektor. Skuffende at de rødsvarte signaliser mer av gammeldags, avleggs tankegods mht. grønn satsing: Her skal de nok få Statoil ++ i førersete og det gagner ikke HEX+. Viktigere dog at ting forseres i EU, og det vil skje, selvom de politiske prosesser hittil er verre enn sirup og styrt av maktkamper og ikke hva som gagner verden, eller er pragmatiske og i riktig rekkefølge. Gjennom å sitte i HEX+ SCATC og et globalt grønn fond, så føler jeg at risikoen er fordelt. Det jeg i lang tid omtalte som « krigskassen» ble investert i HEX, hvor beholdningen ble nesten doblet. Er komfortabel med situasjonen, selvom jeg er ned rund 10% i en periode hvor børsene er nær sine ATH. Slikt er det når jeg nekter å være investert i noen annet enn grønt, og helst norske aksjer, ikke eid av gribber. ( red.: finnes de?🥴)
God helg.
Slettet bruker
08.03.2022 kl 14:57 4179

Både mini BBB og ialt 1900 milliarder som skal satses forsert i EU i årene som kommer gir nå utslag i mange grønne aksjer.
Som denne artikkelen illustrerer så er kampen om hvordan Norge skal bidra igang: https://e24.no/olje-og-energi/i/8QozyQ/den-nye-ministeren-vil-hjelpe-eu-med-aa-kutte-russisk-energi-gass-er-norges-hovedbidrag

Jeg er overhodet ikke imponert: Samtlige partier går for sine løsninger, men ingen av de ( utenom Rødt) vil gjøre noe strukturelt, slik at folk flest ikke må ta hele regningen. Så kapitalanarkiet innenfor energi fortsetter som før. Det eneste fornuftige er å regulere samtlige bransjer ( olje, strøm, gass ++), og stoppe alle store utbetalinger til eiere, så lenge 20 år med mangel på vedlikehold og utbedring til dagens standard ikke er fullført. Parallelt må det bygges ut en infrastruktur, primært i og for Norge. Det må innføres fastprisordningen for husholdninger ++, med sterke politiske begrensninger for prissetting
Overskudd kan selges, om det ikke skader folk flest og de små og mellomstore bedrifter ( de som ikke kan inngå avtaler til produksjonspris og et lite påslag). Elektrifisering av plattformer er ikke grønt, fordyrer strøm til de som betaler regningen og må stoppes. Det må satses mye mer på sol, vannkraft og flyttende havvind. Det må bygges ut en hydrogeninfrastruktur.
Mao: Vi må gjennomføre en grønn revolusjon, hvor især folk flest beskyttes mot utnyttelse, og som har en reel grønn profil, er pragmatisk, og ikke styrt av kapitalanarkistiske krefter.
At Rødt ikke vil at Norge forsyner EU etterhvert med grønn energi, er heller ikke en god løsning: Men først skal vi ta være på vanlige folk og små aktører i Norge. Deretter kan vi bidra med å gjøre EU grønnere og uavhengige av Russland, Kina og USA.
Skal EU ta imot vår hjelp MÅ de godkjenne vannkraft som grønt.
Redigert 08.03.2022 kl 15:21 Du må logge inn for å svare
kelle
08.03.2022 kl 22:54 4238

Fin opptur på TG i kveld: 13,17 % 2,852 Tilsvarende Nkr. 27,94
Slettet bruker
09.03.2022 kl 00:00 4248

Ja, «min» indeks opp 6,5%. Solaksjer stiger mest, men i grunn alt som er grønt steg tildels betydelig, og diverse kjøpssignaler i enkeltaksjer ble utløst. Jeg er nokså sikker på at både HEX og HPUR om ikke alt for lenge er å finne innenfor det prisspennet jeg anga, og senere gjentok ( selv om grønn sektor imens falt videre). Se 13/2 på denne tråden.
Om de to gigantavtaler blir materialisert i nær fremtid, så vil i alle fall HPUR bryte ut av den horisontale kanalen, og må jeg til med nye prismål.
Vi tar en ting om gangen her, så i første omgang så skal den utløse kjøpssignal imorra. Da vil også robotene være på kjøpersiden.
Det kan bli en selvforsterkend prosess her: De fleste indekser er ned, men de grønne indekser stiger betydelig. Å ikke være betydelig eksponert for krigen er nok en sterk katalysator.
Litt selvskryt: Mine første investeringer ble gjort 16/12/20, og de 3 aksjer jeg nå eier har siden da falt omtrent 50%, mens jeg er marginalt i pluss på de. Det som skulle være en slags grønn hedge ( Storebrand fornybar) påfører meg fortsatt et marginalt tap på vel 1%.( fondet er ned 12,41%).
Ikke noe å skryte av når Oslo Børs i samme periode er opp 25%, men så vil jeg kun investere grønt ( og da i et snevert og vanskelig norsk markedet), og da slår jeg nok de fleste, om ikke alle grønne indekser.
Jeg forventer at grønne aksjer kommer til å stige betydelig i nær fremtid ( mini BBB, 1900 EU milliarder, FN miljørapporten med sterke ordlag, og switch til aksjer som er mindre følsom for krigen, typisk grønne vekstaksjer), så jeg håper selvsagt at de veldig strenge ( og begrensende) krav jeg stiller til mine investeringer, også skal gi god avkastning. Hittil gjør apekatter det bedre🥸😂
PS: HEX ligger kun 8% over sin bunn på ett år, og handles 70% under sin topp. HPUR prøvde seg på sin motstand idag på 23,60 og er i ferd med å bryte oppover. Antagelig skjer det imorra. Skjer det har den etablert seg over den negative trenden den har vært siden januar 21 ( men er ut av nå).
Da vil også HEX bevege seg betydelig oppover ( som 3/4 eier av HPUR).
Dette er mer sannsynlig enn på lenge, og støttes opp av makroforhold og TA i mange peers.
Redigert 09.03.2022 kl 02:11 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2022 kl 00:38 4083

Greit å illustrere noe av EU sine tiltak for å å løsrive seg fra russisk gass:
45% av all gass kommer derfra. 27% av all olje. EC vil at EU innen 2030 skal være helt ut av det. Tyskland er for 65% avhengig av russisk gass. De har et mål om å gjøre seg for 2/3 deler uavhengige innen ett år, men det er urealistisk.
Det skal importeres mer LNG fra især Norge, Algerie og USA. Dette står for 50 milliard m3 av kompensasjonen. 35 milliard m3 skal skje gjennom økt produksjon av biometan. Mellom 25-50 milliard m3 skal komme fra hydrogen og 25 milliard m3 fra energieffektivisering ++ ( solpaneler, vind, minsket forbruk inngår).
Selvom jeg påpekte idet krigen startet, at den ville gagne HEX+ fordi EU da ville fremskynde prosesser for å gjøre seg uavhengig av russisk gass, så så jeg ikke for meg at det ville få slike gigantiske muligheter for HEX+. Det store spørsmålet er nå hvor mye HEX+ skal spise av kaka, og hvor kjapt ting kommer til å skje.
Foruten dette, så vil også FN rapporten og mini BBB by på muligheter, og kan vi ikke se bort fra at denne gedigne satsingen i grunn har en global dominoeffekt og fremmer nye behov på nye områder raskere.
Så til TA: HPUR brøt sin horisontale motstandslinje og er også ut av sin negative trend, slik jeg i går antok.
Også HEX brøt sin horisontale motstandslinje, men ligger i nedre del av sin negative trendlinje.
Jeg opprettholder scenarioet beskrevet tidligere. Det dekker i grunn kortsiktige mål ( bevegelser skjer ofte raskere enn jeg selv tror)
Jeg er selv eksponert for 55% i HEX+.





Redigert 10.03.2022 kl 04:19 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
10.03.2022 kl 08:09 4037

Nye ordrer til HEX i dag. det bøtter på med kontrakter;O)
Slettet bruker
10.03.2022 kl 19:46 4008

Ja, HEX+ fortsetter med å melde disse mikrokontrakter. Det vi venter på er underskrifter på avtaler på ialt 20 milliarder ( og selvsagt nye gigantavtaler grunnet fremskyndet gavepakker i EU og fra USA.). Slike suttekluter og venteboller som de gang på gang melder er vi ferdige med!
https://hexagonpurus.com/news/hexagon-purus-signs-agreement-with-hino-motors-to-supply-battery-packs-for-serial-production-of-zero-emission-heavy-duty-vehicles
Husk at meldingene ble offentlige 31/1 og 11/2, rett før emisjonen. Vi må kunne forvente bevis på at de blir materialisert i nær fremtid.
Redigert 10.03.2022 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Rect Angel
10.03.2022 kl 20:26 4004

Akk og ve. Man skal høre mye, før ørene detter av eller som her, man skal lese mye før øynene triller ut.

Skulle Hexagon Composites liksom bryte loven i dag, for å skjule 'en for liten kontrakt' med Scania verdt nær 50 milloner NOK fordi det er for flaut å børsmelde??? Nederst i dagens børsmelding står det:

"This information is subject to the disclosure requirements pursuant to Section 5-12 the Norwegian Securities Trading Act"


10.3.2022, 07:00 · GlobeNewswire

Hexagon Agility receives order for compressed natural gas fuel systems from Scania Colombia

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/ReleaseNg/401186452


En ganske så interessant kontrakt dette faktisk, for hvor mange trafikkalt kaotiske byer nær kvelt av forurensing som Bogota finnes det ikke rundt om på kloden?


Synes faktisk at hvis noe er litt spesielt her så er det at Finansavisen som faktisk alltid pleier å gi en overskrift og et oppslag når Hexagon Group børsmelder kontrakter, for det skal de ha, i dag forholder seg helt taus.
Redigert 10.03.2022 kl 21:22 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2022 kl 21:34 4035

« Akk og ve. Man skal høre mye, før ørene detter av eller som her, man skal lese mye før øynene triller ut.».
Kanskje du burde oppsøke en spesialist om øra detter av så fort, og øynene detter ut for ingenting.
Å flytte alene langt inni skogen kan kanskje være forebyggende.
Mest sannsynlig noe veldig sykelig. Antagelig ikke smittsomt. God bedring🤪
Redigert 10.03.2022 kl 21:34 Du må logge inn for å svare
Gitarhelt1
10.03.2022 kl 21:57 4039

monitor1
Det er rett og slett skremmende å lese dine innlegg her inne. Du svinger fra det ene til det andre og det er umulig for oss andre her å forholde seg til deg.
Slettet bruker
10.03.2022 kl 22:30 4015

Lettskremthet er ikke en alvorlig lidelse. De fleste klarer fint å følge med på hva jeg skriver, så « for oss andre» gjelder nok kun deg. Muligens det finnes kurs for det😂.
Det dere har til felles er å måtte pisse på meg, og ikke går på sak. Jeg venter ikke noe mindre på underskrifter på kontrakter til 20 milliarder for det.
Redigert 10.03.2022 kl 22:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.03.2022 kl 08:20 3912

Du tar så feil Gitarmann, monitor er en av de få som er verdt å lese på Hex+ forument!! Han skriver innsiktsfulle, interessante innlegg som har rot i virkeligheten. At han til tider har vært i overkant negativ (min mening) til ledelsen, den kan diskuteres, men at samme ledelse har beriket seg selv massivt er vel fakta. Det er også sant at ingenting er i mål før intensjonsavtaler blir avtaler! Jeg tror du blander din ønsketenkning om at alt skal være enkelt og positivt, med den virkelige investorverdenen som er både irrasjonell og komplisert til tider.
mercedesglk
11.03.2022 kl 09:32 3883

Lurer på hva som feiler markedet. HPUR som eies av HEX (74%), er nå verd ca 8 milliarder kr, HEX er verdsatt til 6,7 milliarder.
det vil si at HEX er priset til 1 milliard kr av de fantastiske finansmiljøet på OSE.
HEX har snart like mye i EBITDA pr År som de verdsettes på børsen.
SLÅ den DERE!
gratulerer, godt gjort.
Slettet bruker
11.03.2022 kl 11:23 3835

Takk for støtte, og konstruktiv kritikk ( ledelse). Imens stiger HPUR voldsomt, men kommer fra elendige nivåer. Kommer tilbake til det senere.
Slettet bruker
11.03.2022 kl 12:04 3861

Tålmodighet my friend. Jeg har en forventning om at det kan skje store ting med HEX i år. EU må ta alle midler i bruk til å få bukt med energiprisene og en nær forestående miljøkatastrofe om de ikke tar raske og store grep. Dessuten så illustrerer situasjonen veldig tydelig hvor skadelig det er å ikke ha en egen infrastruktur som forsyner et land med energi, noe som vil påvirke en hel verden, når man skal legge planer for det. Alle midler må da tas i bruk, og selvom det kortsiktig betyr at kulminer og atomkraft får en ny renaisanse, så er det mest lønnsomme verden kan gjøre å bruke masse penger på gode energiløsninger ( istedenfor for på sult,krig,død, matvaremangel osv. jfr.FN miljørapporten).
Mht. HEX vs. HPUR, så har jeg selv kjøpt HPUR aksjer rett før de meldte om store avtaler, noe jeg ikke turde å gjøre for ett år siden. Grunnen er større aksept for hydrogen som en betydelig bidragsyter til energiløsninger. Går det bra med HPUR vil det dryppe på HEX, men ikke nødvendigvis omvendt. HEX kommer Iår. Det har jeg tro på. Tro er dog ikke penger i kassa🥸
Redigert 11.03.2022 kl 19:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.03.2022 kl 17:06 3856

Et lite Kinderegg: Begge aksjer nådde idag nedre del av prisintervallet jeg forventet i min TA vurdering fra februar (32 og 34).
Nordea kommer nå med en kjøpsanbefaling en måned etter min vurdering ( kursmål 39). Helt etter boka ( som jeg også påpekte); Når mange store er ferdige med sin switch kommer nye analyser. De legger seg 10% over min egen antydning ( 36), som er en måned gammel og dermed utdatert. Mine HPUR har gått 47% før de lanserer en « analyse», og jeg må nok komme med nye vurderinger snart.
Siste nytt er at EC nå mener at EU skal ha erstattet all gass innen 2027 istedenfor 2030. De inkluderer dessuten de 27% av all olje de henter derfra, noe de ikke inkluderte for bare en uke siden. Hvordan skal de få til alt dette innen 2027? Link med audiofil https://www.businessinsider.nl/eu-gas-rusland-2027-sancties-vs/
Verdiløs for dere ( er på nederlandsk). Du finner det sikkert på engelsk et sted.
God helg.
Redigert 11.03.2022 kl 20:01 Du må logge inn for å svare
Rect Angel
12.03.2022 kl 12:29 3707

Selvfølgelig helt enig med deg mercedesglk,
Hexagon Compisites' stand alone business prises i dag til kun 1/4 av omsetningen i 2021 til tross for en EBITDA-margin på 12.5% og guiding av sterk vekst i årevis fremover!!!

En vekst som trolig bare vil bli enda sterkere nå som en hel verden med EU i spissen bebuder akutt akselerert og enda mye sterkere satsing på fornybar energi som respons på Putins groteske og dypt tragiske overfall på Ukraina. 🇺🇦 🕊️

Så ja, det vi her og nå står overfor når det gjelder prisingen av Hexagon Composites på Oslo Børs, er udiskutabelt en helt sensasjonelt lav prising av en bunnsolid og sterkt voksende industrivirksomhet alle planeter nå står på linje for, men uansett, kursen er det den er...med de muligheter det innebærer... take it or leave it...
Redigert 12.03.2022 kl 15:02 Du må logge inn for å svare