Teknisk Analyse Hexagon Composites

Muggost
HEX 18.12.2020 kl 14:31 124552

https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
monitor1
06.05.2022 kl 02:49 2286

Usikkerheten jeg selv har, tatt alt i betraktning, med som konsekvens nedsalg til 55% % investert, samt det jeg selv beskriver som veldig høy kompleksitet i det som påvirker HEX+, ble vel i de grader illustrert via hva som har skjedd denne uken på aksjemarkeder:
Først får vi en Flash Crash, hvor de skylder på en pølsefinger ( veldig usannsynlig…» Jeg trykket på knappen og plutselig var hele oljefondet overført til den nye Hitler sitt krigsfond» opplegg har jeg ikke noe tro på.
Så får vi euforiske tilstander liksom utløst av at Powel økte renta med konsensus- 0,5 %, altså en slags reliefrally, men så skal liksom markedet ha ombestemt seg dagen derpå, og slanke seg met det største fallet siden COVID utbruddet.
Dette lukter jo markedsmanipulering lang vei. Hva de store skal med det blir spekulasjon, men muligens vil de finne ut hva ulike aktører gjør når markedet manipuleres. en slags større krigsøvelse, især overfor de store selskaper.
Nå er det enorme skyer på himmelen, og kombinasjonen med enda dårligere COVID relatert vekst i Kina, høye renter og inflasjon i USA/EU, samt en garanti på en langvarig krig, fordi alle skal beskytte sine økonomiske og politiske interesser, er dårlig nytt for global vekst, men det har vi visst lenge. Selv formoder jeg at politisk uvilje til å gjøre de rette tingene i USA og Europa, samt nye momenter som f.eks. at tørken i India truer vekst der, en inflasjon på 70% i Tyrkia, britiske konsumenter som må låne mer penger for å kunne komme rund, og Kina som av politiske grunner nekter å slutte med sin nulltoleranse for COVID ( undertrykkingen legitimeres), spiller en vel så stor rolle.
Og selvsagt påvirker presset på viktige støttenivåer på mange børser, som en konsekvens av alt HEX+.
Så lenge ikke Q1 er offentlig, det ikke er satt underskrifter på milliardavtaler, så vil HEX+ påvirkes av slikt. Som vanlig ( det skjer hver gang), så påvirkes kurser der også nå pga. lekkasjer om Q1/ disse foreløpig manglende underskrifter.
Nå må vi holde tunga rett i munn, og se ting i riktig rekkefølge: inntil avklaringer rund Q1 og avtaler/ innsideinfo på avveier, så blir HEX+ selvsagt påvirket av børser. Dernest er det hvor raskt ting kan gå i EU, og det det ser dårligere ut, fordi flere land IKKE vil ha en olje og gass boikott med det første. Det ga umiddelbar utslag på kronen igår, men ikke på oljeprisen ennå. Går ting for sakte i EU ( slik det gikk i USA), så gagner ikke dette HEX+ ( litt usikker der, i og med at det uansett tar tid å bygge opp serieproduksjon). På kort sikt er det ikke bra selvsagt.

Slik jeg forstår ting er det alt overskyggende disse underskrifter, samt Q1. De trumfer uro på børser.
Med 45% kontant er jeg halvgardert, så jeg bryr meg ikke så mye om TA nå… Den dagen jeg bryr meg om det igjen betyr det at jeg skal kjøpe noe igjen. Om jeg beholder det standpunktet lenge vet jeg ikke…Er både i feriemodus, men så kommer Q1 snart, og kan jeg ikke påstå at dette var en kjedelig børsuke🥴
Redigert 06.05.2022 kl 04:52 Du må logge inn for å svare
monitor1
06.05.2022 kl 03:35 2267

Jeg glemte i farta den likviditetskvisen Powel og flere nå signaliserer, som om det er noe nytt. Slike signaler gir de selvsagt i håp om å tøyle inflasjonen, men så var det det med troverdighet da. Som sagt tidligere så er det ALLTID stor avstand mellom det som sies og det som skjer fra politisk, økonomisk og gribbenes hold. Det går begge veier. Den grønne revolusjonen uteblir nettopp fordi den skaper inflasjon, men om verden skal reddes, noe jeg tviler på at det er politisk vilje for, så må noe gjøres kjapt. Vi behøver jo ikke å gå langt for å dokumentere nettopp det:
Norge tjener seg fett på olje gass og strøm, og vil ikke ha planer for hverken en grønn fremtid, eller økt livskvalitet på kort eller lang sikt. Grådigheten og pleasing av de store aktørene er nærmest grunnlovfestet. Grønne tanker skal ikke røre ved strukturelle ting ( overføring av penger til Statoil og gutteklubben), men kan muligens bli noe av om veksten stopper opp. Men så lenge vi handler på Elkjøp og ikke sier opp Nettflix, så behøver vi ikke å tenke grønt: Da kan vi bare prate om det, og lage planer det aldri blir noe av.
Slikt sett er det store likheter mellom indoktrineringen i Norge og flere « demokratier» og det den nye Hitler mater sine innbyggere med.
Det viktigste er ikke lengre hva som er sant og virkelig, men hva du forteller og formidler. Å legge slikt støy til side som investor er en nesten umulig oppgave. Det har også gyldighet for HEX+, hvor vi har blitt matet med knapper og glansbilder i mer enn 10 år. Fremtiden SER lyst ut, men her er det mange forutsetninger som skal klaffe, og det har de hittil ikke gjort. Jeg håper på en stor forandring der i nærmeste fremtid.
La oss starte med disse « to be or not to be» underskrifter.
Blir det ikke noe gode kontrakter der MÅ det få konsekvenser. Da har de forlagt grensen til lureri.
Redigert 06.05.2022 kl 04:45 Du må logge inn for å svare
monitor1
09.05.2022 kl 21:33 2095

Da er det bare å gå litt tilbake i tråden og se på støttenivået for HEX+. Krakk i grønne aksjer i USA, med flere større aksjer ned over 10%.
Nikola i ATL, Ballard ned over 11%, Plugpower, Meyer Burger, TPI Composites og flere ned over 10%. Alle grønne indekser betydelig ned. Verst gikk det med Nasdaq Clean Edge indeksen (^CELS) som er ned nesten 8%.
Jeg kommer ikke til å kjøpe noe imorra. Bare det er sagt..
monitor1
12.05.2022 kl 19:28 1936

Inntektene landet på 913 mot forventet 950. EBITDA på 84 mot forventet 110. EPS på -0,56 mot forventet - 0,30.
Som vanlig skylder man på alt annet som ligger utenfor ledelsens og selskapets ansvar og ingenting tyder på at de tar fatt i egen organisasjon.
Som vanlig skal ting bli bedre neste gang ( noe han har holdt på med i 11 år). Jeg er lettere skuffet, men dette er jo typisk og burde ikke forbause noen. Tallene er akkurat utenfor. Guidingen er antagelig noe for høy. Konsensus på et tap per aksje på 1,85 i 22 kan gå begge veier: Om det er riktig at de endelig har forstått at det må være klausuler som sikrer de mot realiteter i alle kontrakter, også valutakontrakter, så kan de havne under 1,85. Det at det er et gedigent hull i Purussekken er verre; Især om du trekker ifra Wystrach biten, så tømmes den alt for raskt. Regn med flere emisjoner, sålenge de to sitter.
Noe riktig har de også gjort ( Wystrach og LNG initiativ). Det siste har jeg etterlyst lenge, også her på forum. Fremstillingen av situasjonen i EU, USA og Kina er ryddig, og bra lesestoff for de som ikke kjenner selskapet.
Sammenfattet er det ikke bra nok, og selvkritikk tar de aldri. Katastrofe er det dog ikke, forutsatt at det snart kommer underskrifter på serieproduksjon av bilbatteripakker til HPUR.
Disse er helt avgjørende nå.
Som en kuriositet så kan jeg nevne at selskapet de eksplisitt nevner som årsak til treghet og manglende resultater for lettere kjøretøy ( Volkswagen), grunnet komponentmangel osv., har tatt strategiske og finansielle grep, som gjør at de på tross av det tjener penger som gress.
« The Volkswagen Group's earnings before tax increased by 72.5 percent to EUR 20.1 (11.7) billion. The return on sales before tax came in at 8.0 (5.2) percent. The earnings after tax went up 74.8 percent to EUR 15.4 (8.8) billion.11. mar. 2022«.
VW gjør noe med utfordringene i kjølevannet av mange ting. HEX+ misbruker situasjonen ved å bortforklare dårlige resultater.
Redigert 12.05.2022 kl 19:37 Du må logge inn for å svare
monitor1
26.05.2022 kl 05:04 1699

Skandalen i HPUR påvirket selvsagt HEX; som jo er de som må sponse HPUR så lenge de ikke kan stå på egne ben. Se TA tråden for HPUR.
Jeg hadde en mistanke mot det som har skjedd, men beholdt mine langsiktige HEX. De sitter løsere enn noensinne før. Årsaken er selvsagt Engeset. Han er i ferd med å kjøre hele selskapet på dunken. Det er ikke første gangen han beriker seg selv på aksjonærenes bekostning, og det har blitt hans varemerke: Personlig beriking gjennom løgn og fanteri. Det som har skjedd nå er en kriminell handling i min verden, men han kommer sikkert unna med det juridisk. Den siste jokeren de har igjen er den andre gigantavtaken, som ser lovende ut, men om han lurer oss der også, så rører ikke jeg de før han sitter fengslet.
Helt utrolig hvordan de roter det til når markedet skriker etter løsninger de sitter på. Ufattelig at de ikke har landet en eneste storfisk i et marked som har bokstavelig eksplodert. Engeset må da være den største amatøren i Norges historie, som klarer mer enn 10 år underskudd, mens markedet har eksplodert og fortsetter å øke i en ekstrem fart. Selskapet er nær totalkollaps i en tid hvor de burde ha tjent penger som gress.
Årsaken er selvsagt at han er veldig pågående med å kun ivareta sine egne interesser, og driter i aksjonærer; De er der for å grafse til seg penger. Han mangler dessuten enhver grunnleggende økonomisk forståelse, og strategisk er han verre en verst.
Når jeg, som er kun en oppegående investor, så å si i forkant har 99% rett i mine vurderinger, mens Engeset ALLTID tar feil, uansett hva han rører, så må han fjernes. Det er fullstendig ufattelig når samtlige av mine forslag i ettertid viser seg å være 100% spott on, når alle hans påfunn er alltid feil. Jeg får ikke fem øre for mine ting, mens Engeset grafser til seg mer enn 50% mer enn det som er vanlig i Norge,
Jeg er sjokkert og om de roter det til på den avtalen hvor det gjenstår « kun formaliteter», så må hele gjengen fengsles for svindel.
I mine villeste fantasier trodde jeg ikke at de ville gå så langt for å beskytte seg selv gjennom løgn, men det gjorde de. De har nok gjort hjemmeleksa for å få avklart om de kan komme unna med slikt juridisk, men det gjør det hele ikke mindre kriminelt.
Troverdigheten bør være 0 og Engeset må fjernes som toppleder umiddelbart.
Redigert 26.05.2022 kl 05:14 Du må logge inn for å svare
monitor1
14.06.2022 kl 17:26 1443

Da er jeg tilbake fra ferien, og kan nok en gang konstatere at mine bange anelser i de grader er realiteter.
Siden mitt siste innlegg har det ikke kommet en eneste nyhet av verdi fra HEX+, utenom et innsidesalg, og jeg legger merke til at heller ikke presten i menigheten har vært veldig aktiv. Man skulle nesten tro at det for ham er å gjøre at hans tråder står øverst, noe jeg driter en lang marsj i ( jeg skriver ikke engang på min tråd).
Status per idag er at inflasjonen og renta er i taket, og at HEX+ garantert har spekulert seg bort her. Dollaren øker voldsomt, og HEX spekulerer i valuta, som regel med store tap. Med den enorme pengesløsingen, og en ukultur hvor aksjonærer blir bedt om å fylle på, hver gang de har tømt kassa, så er situasjonen alvorlig ( dette kommer jo i tillegg til al den kritikken jeg har mot ledelsen, og den nærmest totale udugeligheten. Se tidligere innlegg her og på TA tråden for HPUR).
Nye negative momenter er den økte faren for stagflasjon ( påpekt mange ganger av meg), og at Biden nå veldig sannsynlig blir helt stoppet av demokratenes egen Trump ( Manchin), samt Sinema. Dermed er det ikke noe press på Kina og resten av verden til å ville noe i Glasgow i november, og vi kan glemme den grønne revolusjonen i minst 5 år til. Legger vi til at COVID på langt nær er over med alle problemer og prisøkninger det medfører, samt den enorme makta oljeselskaper nå har fått ( og som brukes til å drepe alt som lukter grønt), så ser det helsvart ut. Så å si hele verden har sørget for at de ikke har infrastruktur til å kunne transportere strøm, selvom behovet har eksplodert, og chipproblemene vil vedvare i flere år. Terminaler for å kunne ta imot gass eller hydrogen vil ta flere år, og krigen i Ukraina vil ingen gjøre en slutt på. ( veldig enkelt: Det er jo bare å fjerne sosiopaten).

Vi skal teknisk oppsøke 25 tallet om ikke alt for lenge, tror jeg. Det eneste som kan hindre det, er at den gjenværende serieproduksjonavtalen blir en realitet, eller at Engeset erstattes med riktig leder/ fusjon med en stor pengesterk og seriøs aktør.

PS: noen positive momenter: Veksten i EU på grønt er oppjustert. Det er en mulighet for at inflasjonen har toppet, og at resesjonen ikke nødvendigvis blir langvarig.
Redigert 14.06.2022 kl 17:32 Du må logge inn for å svare
kelle
15.06.2022 kl 16:20 1305

HEX: NORDEA MARKETS TAR OPP DEKNING MED KJØP, KURSMÅL 40
15.6.2022 09:22 • TDN Finans •
Kopier link
Oslo (Infront TDN Direkt): Nordea Markets tar opp dekning av Hexagon Composites med en kjøpsanbefaling med kursmål 40 kroner.
Det fremgår av en oppdatering onsdag.

Meglerhuset verdsetter selskapets eierandel i Purus til 29 kroner, mens de resterende tre divisjonene verdsettes til 11 kroner.

"Vi venter at ebitda eksklusive Purus når 502 millioner kroner i 2023, som gir en estimert ev/ebitda-multippel på 3,9 for 2023. Etter vårt syn er dette attraktivt", skriver meglerhuset.

TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
monitor1
15.06.2022 kl 20:30 1247

Fikk med meg den.Positivt at de tallfester verdien på HPUR i HEX. Det er jo ikke uproblematisk.
Dessverre legger de guidingen fra selskapet til grunn, og ikke egne tall. Selv mener jeg at HEX som standaalone er mye mere verdt en 11 kroner ( og det selv med dagens ledelse). Verdien til HPUR er satt vel høyt. Jeg kommer til å ta nye beregninger så fort vi vet mer om alt som er uavklart. Ukraina krisen i EU vil fremtvinge løsninger som også vil komme HEX tilgode.
Er fortsatt i feriemodus, så mye nytt fra meg er det ikke.
Redigert 15.06.2022 kl 20:41 Du må logge inn for å svare
kelle
15.06.2022 kl 21:42 1214

Ser ikke ut for at FED skremte markedet med en trippel rente hevning.
Børsene i USA går så det suser så langt. Men det er fortsatt en liten halvtime til stengetid.
Blir det en avslutting som nå, så kan det se ut for at det kan bli en opptur for HEX i morgen.
monitor1
16.06.2022 kl 05:18 1127

Enig. Samarbeidspartnere la på seg 5-7%.
monitor1
16.06.2022 kl 22:05 1029

Da bommet vi igjen😂. På intradagspådommer bommer jeg regelmessig. Må slutte med det.helsvart i USA…. igjen.
kelle
17.06.2022 kl 09:52 920

Ja, det gjorde vi. Det er umulig å spå noe som helst. I dag spådde Berntsen en solid oppgang på OSE, så får vi se hvordan det går.
Whatnow
23.06.2022 kl 12:27 723

Hex har en sjokkerende høy gjeld på rundt 13 mrd. kroner og nå med stigende inflasjon som gir høyere produksjonskostnader og opp på der igjen så får vi høyere renter. Ikke rart at investorer er skeptisk til denne.
Liso
23.06.2022 kl 13:28 697

Her ropes KJØP!

Da nådde også HEX det nivået jeg varslet om 14/6.
Veien videre: den sneversynte vil påpeke at HEX nå prises til nær 0 kroner, om man enten bruker matematikken, eller legger siste « analyse» til grunn. Om slike snur tankesettet og istedenfor HPUR tar utgangspunktet i at HEX kursen er «korrekt», så er HPUR overpriset med nær en tier ( gidder ikke å regne på det; bortkastet tid). Slike utregninger har 0 verdi.
Ha heller fokus på TA, makro, fiskedammen, og realitetene i HEX+.
Av de er det kun tommel opp for fiskedammen, og at selskapet har endel produkter med muligheter.
TA: HEX er nå nær horisontal støtte på 25, og den skal nok teste det, muligens flere ganger. Trendkanalen gir støtte på rund 22,
Makro: Tyskland meldte om uventet høy arbeidsløshet ( går mot resesjon), og en stor energibedrift søker muligens bailout fra Staten. Påvirker hele EU og Norge negativt.
Mange finansinstitusjoner flytter nå penger fra aksjer til statsobligasjoner. ( skjer mange steder).
USA: https://www.marketwatch.com/articles/stock-market-today-51656576838?siteid=bigcharts&dist=bigcharts Lite nytt å melde.
Kina: Produktivitetsindeksen igjen over 50.
Så bildet er negativt med noen lyspunkter, som ligger lenger frem i tid
Fiskedammen: Se innlegg andre steder; Det går alt for sakte fremover, tross økte tomme lovnader.
HEX+: Ledelsen er det største problemet for aksjonærer. De underpresterer alltid ifht.meldt, har ikke klart å skape overskudd i evigheter, og har en lang historikk på sløsing. Roter de bort også serieproduksjonsavtale nr.2, så MÅ de fjernes, og vil HEX+ ikke kunne forsvare dagens kurser.
Uten serieproduksjon utenom gassdunker til grillen, så blir ikke sløseri, topptung/ dyr organisasjon og gigantutbetalinger til seg selv, samt elendige strategiske og økonomiske beslutninger kompensert gjennom jevne lønnsomme inntekter ( serieproduksjon).
Uteblir den siste avtale om serieproduksjon, så er dette MEGET alvorlig for selskapets fremtid, og må du komme deg ut inntil nye ledere er på plass/ fusjon osv.
Så: Ikke stirr deg blind på fiskedammen som bare vokser og vokser: Så lenge de ikke klarer å lande en eneste storfisk, og konsekvent velger ut partnere som bare gir de sutteklut etter sutteklut, så renner penger ut av silen HEX+.
Derfor bør du være veldig kritisk om du har tenkt å investere i disse: Det er mange alternativer, hvor især ledelsen er i 1.divisjon, og ikke i 8.divisjon.
PS: De kommer til å skylde på valuta, råvarepriser bla, bla, selvom de nå i VELDIG lang tid har kunnet sikre seg mot slikt. Til og med timingen på emisjonen, som jeg kritiserte veldig, kommer de ikke til å ta ansvaret for. Glem hva de sier: Det som teller er hva de oppnår, og det er bedrøvelig lite, sett i forhold til fiskedammen.
Redigert 30.06.2022 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
ETB
01.07.2022 kl 01:27 381

Takk for dine refleksjoner Monitor.
Jeg tviholder på mine aksjer, enn så lenge.

E

Om det kan trøste: Jeg sitter selv på en post i HEX.
De fleste kortsiktige misforstår mine innspill og tror jeg vil prate ned aksjen. Det er det motsatte jeg vil oppnå: Derfor påpeker jeg det jeg mener er i veien for det.I dette tilfelle er ledelsen ganske så opplagt problemet. De klarer ikke å lande storfisk, og vil ikke ta strukturelle grep i sin topptunge organisasjon, er altså dårlige på å inngå kontrakter med store profesjonelle aktører, som er gunstige for HEX, sikrer seg dårlig mot prisøkninger på grunnstoffer og valutasvingninger, og er iferd med å miste sin posisjon i markedet.
Foruten det inngår de mange løse avtaler med aktører som sliter voldsomt. ( CIMC, Ballard, Nikola osv.)
Regnskapene viser overtydelig at de ikke har økonomisk styring, og veksten er i grunn marginal, mens «‘fiskedammen» har blitt enormt. De har et enormt potensialet men de fikser ikke å ta sin del av kaka.
Skal det bli en endring på det er det kun to muligheter: bytte ut ledelsen ( det foretrekker jeg), eller bli del av en stor og profesjonell aktør. Toyota har en patent på en karbonlegering, og drømmen er at de overtar.
Mine innspill kan også tolkes som muligheter: Dagens situasjon er IKKE det som vil føre til noe særlig utvikling for HEX+.Såfort lederen erstattes/ selskapet blir del av noe større, så er vi over i noe helt annet. Slike scenarioer er slett ikke umulige, og i tillegg må jo E. være desperat etter å få opp kursen. Han og kompisen rotet det ordentlig til forrige gang de jobbet sammen, og ble mest sannsynlig fjernet derfor. De har ikke bedret seg, tvertom, så her ser jeg muligheter for at det kommer inn profesjonelle, som gjør at de kan ta steget til neste nivå.
Derfor sitter jeg på min post: Jeg spekulerer i at E blir vurdert nedenom og må forlate HEX. Da ryker også flere andre.
Jeg ser i grunn ikke noe vei utenom, etter at de rotet bort serieproduksjon av batteripakker. Emisjonen i HPUR illustrerer også overtydelig at dette var en stor blunder. Så at jeg sitter på aksjer er kun håp på at han skal ut, eller at de til slutt på tross av elendig fiske, lander storfisken. Lykke til

PS: På makrofronten er jeg veldig usikker. Mye tyder på en hard landing, men det er muligheter for at det ikke skjer, om de rette grep tas. Så er det også slik at den makta olje har fått ødelegger for grønne endringer, parallelt med at behovet for omstilling aldri har vært større. Vanligvis vinner kapitalen over politikken( som i de grader er infiltrert) så da skal vi lengre ned, også med HEX, men samtidig vil det måtte komme noe mer handling politisk, om verden skal unngå kollaps. Hvem har påstått at aksjer er kjedelig😀
Redigert 01.07.2022 kl 04:26 Du må logge inn for å svare

Jeg valgte å ikke konfrontere ham. Gjelda er heller ikke problemet. Folk kan selv lese regnskapene, og vurdere cash flow, EBIT, osv.

Profit/loss
Net profit after tax for the full year 2021 was
NOK -328 (-148) million. Net financial items were
NOK -145 (5) million driven by positive foreign
exchange fluctuation effects of NOK 26 (53)
million, unrealised gain/loss on FX derivatives of
NOK -52 (34), and interest and other charges of
NOK -119 (-82) million for the full year. Profit from
joint ventures and associates amounted to NOK
-3 (-2) million. Reference is made to the segment
results above for comments to operating profits.
Financial position
At year-end the balance sheet amounted to
NOK 6 515 (6 165) million and the Group’s equity
ratio was 53 per cent (58 per cent). The year
over year decrease in equity ratio was primarily
driven by the negative profit after tax and partly
offset by a capital raise in Hexagon Purus of
NOK 144 million related to issuance of consideration shares concerning the acquisition of
Wystrach. Property, plant, and equipment were
NOK 1 011 (747) million and intangible assets were
NOK 2 385 (2 034) million. As of year-end, right of
use assets were NOK 282 (267) million. Inventory
was NOK 1 147 (740) million.
Outstanding receivables were NOK 880 (450)
million. Long-term interest-bearing debt was
NOK 1 166 (1 206) million. Equity was NOK 3 484
(3 596) million, including non-controlling interests of NOK 378 (412) million.
Cash flow and liquidity
Total cash was reduced by NOK 1 050 and
amounted to NOK 600 (1 650) million at the end
of 2021. Net cash flow from operating activities
was NOK -345 (229) million and was highly
influenced by Hexagon Purus’ start-up phase
activities in ramping up the organisation ahead
of sales and expansion in working capital in line
with the exponential growth achieved, offsetting
positive developments from Hexagon’s cash
generating businesses. Net cash flow from
investment activities was NOK -475 (-120) and
was to a large extent driven by investments
in fixed assets and cash consideration related
to the acquisition of Wystrach. Net cash flow
from financing activities was NOK -238 (1 363)
million, of which NOK -127 (-79) represents net
repayments of financing liabilities, NOK 71 (74) in
payment of lease liabilities and interest payments
of NOK 50 (74) million, where 2021 included the
NOK 23 million bond repurchase premium. In
2021, there were no capital increases with cash
settlement, whereas last year included a total of
NOK 1 598 million.
Long term borrowing
During the year, the Company repurchased its
NOK 1 100 million bond loan and simultaneously
entered into a new and more favourable bank
loan facility for a combined NOK 1 700 million.
Unused credit and overdraft facilities amounted
to NOK 583 million at the end of 2021 compared
with NOK 453 million at end of 2020. The Group
expects that cash and available credit facilities will be sufficient to cover planned capital
expenditures, operational requirements, and
financing activities in 2022. The company remains
in compliance with its financial covenants by
comfortable margins.

Innlegget er ikke om HEX men makroforhold.
I tider hvor renter stiger er « buy the dip» neppe en god strategi. Vi har sett tendenser til « sell the rally»
Det er skumle tider nå, men spørsmålet er om renteøkningen vil fortsette lenge, eller om vi har sett inflasjonstoppen, og dermed rentetoppen.
Så er eiendomsrisikoen for boliger sterk økende og på kritiske nivåer i flere ledende økonomier. En ny kollaps i boligmarkedet i USA er slett ikke en umulighet. Vi kan også lese om store deler av tysk industri, som kan kollapse ved frafall av russisk gass, og dette er kun to effekter av de store endringer vi ser. Det dreier seg ikke bare om galloperende priser på flere områder og økende renter, vi fint kunne leve med for noen år siden. Det dreier seg minst like mye om en worldwide feilslått politikk, hvor enorme mengder gratispenger har bitt gitt eller lånt bort, mens det nå er pay back time. Selvsagt blir regningen primært servert den vanlige man i gata, men når høna er ribbet, kan det ikke plukkes flere fjær fra den.
Så da må det hentes penger fra næringslivet uten å drepe virksomhet, utover det stater allerede har drept.
Det er en utrolig vanskelig situasjon vi er i: Om renter flere steder øker for mye, skapes det enda flere problemer enn de man ønsker å løse.
En kollaps i aksjemarkeder vil garantert medføre betydelige problemer for både pensjoner og finansiering av virksomhet, samt forsterke samfunnsuroen. Jeg gidder ikke å skissere løsninger, fordi de ikke blir gjennomført noe sted allikevel.
Det jeg spør meg selv er om politikere er istand til ta de rette grep for å unngå at verdensøkonomien går på dunken.
De bryr seg veldig lite om at 40 år med rovdrif nå har ført mange samfunn på bristepunktet; den kreften vi har sett lenge i USA og flere amerikanske land, har nå også fått skikkelig fotfeste i Norden.( Det er ikke lenge siden jeg advarte mot at vi kommer til å se slike uverdige tilstander, hvor ansvaret blir lagt på individnivået, selvom det opplagt er et sosiologisk uønsket fenomen).

Men om vi ser bare på den økonomiske delen: Klarer de å avverge en solid nedtur, med kollaps i aksjemarkeder som konsekvens?
Jeg er usikker. Er vi i starten på en global meltdown, eller har vi det verste bak oss?
Er vi her?

https://thereformedbroker.com/2022/06/30/the-mushy-middle/

Redigert i dag kl 02:07 Du må logge inn for å svare