QFUEL-kursmål 200


Er en del som er litt fortvilet og desperat nå i helgen her på HO som ikke fikk med seg oppgangen i går, ref diverse innlegg på ulike tråder...😀

Men fortvil ikke, bare å komme seg inn til uka.
Med 4 store og seriøse meglerhus, som etter oppdatering i går har snitt kurs anbefaling kr 130 (høyest 200), så kan dette bli utrolig hyggelig! Julenissen kom tidlig i år, pass bare på å ha rikelig med pakker under treet🎄🚀💸
https://finansavisen.no/nyheter/energi/2020/12/18/7599548/fire-meglerhus-ser-130-prosents-oppside-i-quantafuel
Redigert 21.01.2021 kl 09:42 Du må logge inn for å svare
Reserven
17.01.2021 kl 19:29 3190

Nafta  [EN: Naphtha]   https://no.wikipedia.org/wiki/Nafta   https://en.wikipedia.org/wiki/Naphtha
er IKKE navnet på et spesifikt raffinert oljeprodukt, men en GRUPPEBETEGNELSE på en gruppe raffinerte oljeprodukter
- mer presist en gruppe Hydrokarboner - med molekyler (eller ioner) bestående av kjeder av 5-10[12] karbonatomer med hydrogenatomer festet på seg:

Hydrokarboner er igjen en GRUPPEBETEGNELSE på alle molekyler/ioner bestående av bare Karbon- og Hydrogen-atomer, dvs bestående av bare grunnstoffene Karbon og Hydrogen:
https://no.wikipedia.org/wiki/Hydrokarbon   https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrocarbon
https://no.wikipedia.org/wiki/Molekyl   https://en.wikipedia.org/wiki/Molecule

Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare
Reserven
17.01.2021 kl 15:30 3212

 
Idar1:  «Det jeg lurer på er om det er mulig å produsere bare naphtha og ikke diesel?»

Det korte svaret er NEI.

Det lange svaret er JA:
Den første samarbeidpartneren QFUEL fikk, var råolje og oljeprodukt traderen VITOL som er interessert i mest mulig diesel. Diesel var også det første produktet QFUEL prøvde seg på, og det fabrikken i Mexico produserer/produserte.

Fabrikken i Skive ble konstruert, og byggingen startet, før QFUEL fikk BASF som partner. Derfor er Skive opprinnelig konstruert for å produsere mest mulig diesel, men etter at BASF ble partner, endret for mest mulig nafta.

Den type enkle raffineri som QFUEL kan bygge onsite sammen med sine fabrikker, vil aldri kunne produsere bare diesel eller nafta. Ifølge QFUEL børsmeldinger og rapporter, kjøper BASF alle produktene QFUEL produserer i Skive, nafta, diesel og tungprodukter, men IKKE gassen som QFUEL selv bruker til pyrolysen istedenfor bare å bruke ekstern kjøpt gass:
http://vxz.eu/2019-11-19__QFUEL__Plastic-to-Liquid-Plant_Process-steps
Se pilene fra 8 (Non-condensable gas) i boksen "Cooling", til boksen "Gas cleaning", videre til boksen "Burner", og derfra til boksen "Pyrolysis".

Infrastruktur for gass er godt utbygd i Danmark da mange husholdninger bruker gass til alt (oppvarming, matlaging og varmtvann) bortsett ifra til lys. Mine besteforeldre i København hadde gasskomfyr med gassovn og gass-gjennomstrømningsvarmer for varmtvann i samme øyeblikket som du trenger det:
https://www.elgiganten.dk/catalog/hvidevarer/komfur/dk-gaskomfur/gaskomfur
https://dinside.dagbladet.no/bolig/kutt-varmtvannsutgiftene-med-60-prosent/61927167

Strøm til alt og varmtvannsberedere er pga historisk billig strøm et særnorsk fenomen, og "ukjent" nedover i Europa hvor gass ofte er billigere og derfor minst like vanlig i husholdninger som strøm.

Diesel og tungprodukter fra Skive omdanner BASF til lette produkter med sine steam-crackere i Ludwigshafen:
https://www.basf.com/global/en/who-we-are/organization/locations/europe/german-sites/ludwigshafen/production/the-production-verbund/Steamcracker.html

VITOL har egne STORE og spesialiserte raffinerier, og kan om ønskelig, omvendt cracke nafta og tungprodukter til diesel:
https://www.vitol.com/what-we-do/refining/

Ifølge 2020-Q3 rapporten har QFUEL sammen med svenske Hulteberg laget en serie nye katalysatorer for onsite å optimalisere produksjonen for mest mulig nafta:
«In the same
pilot we also intend to start using our new
series of catalysts that we have developed
together with Hulteberg over the last 18
months. The purpose of the new catalyst is to
increase the production of lighter fractions
(naphtha range), to further ease the
transformation process to new plastic
products.»

https://quantafuel.com/wp-content/uploads/2020/11/QFUEL-3Q20-REPORT.pdf

Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare

Det er jeg ikke sikker på, men det kan være et det blir rest produkt som kan brukes som miljødiesel. Får svar på dette på neste oppdatering fra selskapet antagelig. Dette blir spennende. God risk/reword! Jeg gjør som jeg pleier i og har satt 20% av kapitalen i tikkeren
Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare
Idar1
17.01.2021 kl 12:25 3446

Mulig jeg misforstår noe her, men det jeg lurer på er om det er mulig å produsere bare naphtha og ikke diesel? Jeg går ut ifra at det blir vanskelig å få full EU støtte om bare ca 40% blir naphtha som igjen brukes til plast produksjon.
Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare

Det ligger på finansavisen, det er helt umulig og rette noe på debatt, legger derfor ut ny kommentar.

Link fra finansavisen søndag 17.01.2021
Søndagens tips; Quantafuel tester motstand
Quantafuel-aksjen har hentet seg pent inn igjen etter korreksjonen gjennom september og oktober. Aksjen kan være i ferd med å utvikle en rektangelformasjon, med topp på 75,50 og bunn på 37,50. I så fall kan et brudd opp signalisere videre oppgang mot 113 kroner, i løpet av de kommende fire til fem månedene. Et brudd ned kan i så fall signalisere fall mot null!
Ved eventuelle korreksjoner er det på kort sikt teknisk støtte ned 56,60-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt, og mer ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt.
Så lenge den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter kan eventuelle korreksjoner ned bli forbigående og gi nye kjøpsmuligheter. Men skulle aksjen snu ned igjen og fallet under 37,50-nivået, kan det bli skummelt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare
oivindl
17.01.2021 kl 10:26 3602

Greit med oppsummering av kursmål, men legg gjerne ved en link.

Utdaterte opplysninger kan også fjernes, tenker bl.a. på siste del med kurs 56,50 og oppgang på 7%.
Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare

Dette er meglerhusenes mening om Qfule; Quantafuel skal ha gjort betydelige fremskritt ved Skive-anlegget siden rapporten for 3. kvartal og har nådd 90 prosent kapasitet i testingen av første linje.
Selskapet har i tillegg åpnet linje nummer to for operasjonell testing og optimalisering, melder selskapet i en børsmelding fredag.
Quantafuel forventer å nå full kapasitet på linjen når produksjonen gjenopptas i 2021.
Stort oppsidepotensial
«Vi er veldig fornøyde med å se at de fleste problemene har blitt løst», skriver SpareBank 1 Markets i en kommentar til nyheten.
Det var SpareBank 1 Markets som tilbake i februar virket som tilrettelegger for Quantafuels børsnotering på den gang Merkur Markets, nå Euronext Growth.
Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling og kursmålet på 200 kroner aksjen.
Fearnley Securities tror at erfaringene Quantafuel har fått av utfordringene på Skive-anlegget, vil være en stor fordel for selskapet når de senere skal bevege seg over til større prosessanlegg, ifølge TDN Direkt.
Meglerhuset har en kjøpsanbefaling og et kursmål satt til 95 kroner.
Pareto Securities skriver at dersom selskapet oppnår suksess med full kapasitet over tid vil det bevise teknologien fullt ut og utløse investeringsbeslutninger på andre flere store anlegg som også vil fremheve skalerbarheten til virksomheten.
Meglerhuset har en kjøpsanbefaling og kursmål 100 kroner aksjen.
Arctic Securities mener det er veldig positivt å se en høy utnyttelse på den første linjen og at testingen på andre linje har startet. Meglerhuset forventer at det vil ta mindre tid å oppnå full utnyttelse ved de tre neste linjene.
Arctic har et kursmål på 125 kroner og kjøpsanbefaling.
Gjennomsnittskursmålet blant meglerhusene ligger på 130 kroner, hvilket tilsvarer en 130 prosents økning fra dagens kurs på 56,50 kroner. I dag er aksjen opp 7 prosent på børs.
Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare

Legger ved litt info fra https://www.svanemerket.no/miljo/ressursbruk/den-ikke-fornybare-plasten/
Jeg tror i første rekke qantaefule skal produsere naftafra
Den ikke-fornybare plasten
Plast lages først og fremst av olje. Ofte ispedd problematiske tilsetningsstoffer.
TekstMiljømerking 26. mai 2012
Plast blir for det meste laget av olje, av den fraksjonen som kalles råbensin eller nafta. Fra denne fraksjonen dannes etylen, og etylenet blir til plast ved hjelp av et hjelpestoff eller en katalysator. Når mange etylenmoleklyer sitter sammen, kaller vi det polyetylen.

Begrenset råvare
Olje er en begrenset ressurs. Dermed er plast et produkt som bør brukes med måte og som bør gjenvinnes etter bruk. Ifølge Wikipedia sendes 132 300 tonn plastemballasje ut på det norske markedet hvert år. Og i 2009 ble 34 prosent av all ordinær plastemballasje materialgjenvunnet og 50 prosent energiutnyttet.

Problematiske tilsetninger
Tilsetningsstoffer som brukes i plastikk, kan være problematiske, og slike stoffer kan utgjøre så mye som 50 prosent av plasten, selv om de som regel står for om lag 20 prosent av vekten. Tilsetningene er fyllstoffer som påvirker funksjonaliteten til plastikken eller som rett og slett reduserer kostnadene ved plastproduksjonen.

Giftige flammehemmere
Stabiliserende tilsetninger til plastikk kan være flammehemmere. Svanemerket stiller krav om at plast ikke kan inneholde halogenerte materialer fordi dette skaper problematisk avfall, særlig ved forbrenning. Flammehemmere som brukes i plastikk, er ofte nettopp halogenerte forbindelser.

BASF har tror jeg bestilling på alt qfuel kan produsere. Det er gøy nå og se BASF har startet plast produksjon med resirkulert nafta. Det gir et bilde sv at det går bra for Qfuel
Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare
Idar1
16.01.2021 kl 22:13 3935

Er det sånn at det blir produsert omtrent like deler med diesel og naphtha ?
Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare
vintage1
16.01.2021 kl 16:26 4161

Ikke fått klarhet i dette..
Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare

Er det slik at de kassene var laget av produkt fra qfuel? Det er jo fantastisk
Redigert 21.01.2021 kl 08:12 Du må logge inn for å svare

Da gjenstår det effektivisere kjelene fra 90% til 100 % mulig det er alt er gjort. Vet man innstillingen på 1 så har man nøklene til de 3 andre.
BASF har alt mottatt ferdig produkt fra Qfule og starter produksjon av plast kasser til medisinsk formål. BASF produserer enormt med produkter så alt de får blir brukt til produksjon av nye plast produkter.
Jeg tror det kommer mange oppdateringer omstrukturering og bygging nå fremover. «Endelig en løsning på plast problemet og vi er delaktige med og løse problemet»
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
Reserven
15.01.2021 kl 23:07 4622

Skjematisk fremstilling av prosessene i en Quantafuel-fabrikk:   http://vxz.eu/2019-11-19__QFUEL__Plastic-to-Liquid-Plant_Process-steps
Ca 10% «non-condensable gas» | «ikke-kondenserbar gass» er iht spesifikasjonene.

http://vxz.eu/2019-11-19__QFUEL-refining_naphtha-for-BASF_vs_diesel-for-VITOL_v
http://vxz.eu/2019-11-19__QFUEL-refining_naphtha-for-BASF_vs_diesel-for-VITOL_h


Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
Reserven
15.01.2021 kl 13:45 4951

13:25 i dag presenterte Hanne Risgaard hos Quantafuel. Blir iinteressant å se presentasjonen,
jfr. https://plast.dk/2020/08/se-billeder-og-praesentationer-fra-kemisk-genanvendelse-af-plast/
En kan se presentasjonene online, men for å laste dem ned som PDF trengs en Slideshare eller LinkedIn konto.

Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Ja jeg tror det er hva qfuel satser få bygget fabrikker på geminor sine eiendommer. Disse eiendommene er kjøpt for ca 10 år siden prisen er i dag 3 ganger så mye. Så dette er genialt av ledelsen i qfuele. Her for aksjonærer valuta for pengene tror jeg med sikkerhet.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Hehe nå kommer det nyheter. Begynner alt produksjon av plast... Kravene til opbevaring og fragt af medicinalprodukter er høje, da produkterne blandt andet skal opbevares sikkert, i et rent miljø og med den rette temperatur – nogle vacciner skal opbevares helt ned til -70 celsius. Derfor kan det være en udfordring at bruge genanvendt materiale til indpakning, da genanvendelsen typisk forringer plastens kvalitet. Men med kemisk genanvendelse af plast bevarer plasten sine egenskaber, samtidig med at CO2-regnskabet er bedre end produktion med fossilt råmateriale. Denne metode sættes nu i produktion for første gang nogensinde til kasser lavet af ekspanderet polystyren (flamingo), der skal fragte Covid-19-vaccinen ud i verden.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
FSB
15.01.2021 kl 11:52 5127

Nesten litt merkelig at det er så mange spørsmål rundt dette oppkjøpet. Ser ut som folk ikke gidder å lese pressemeldingen og sjekke hva Geminor faktisk er for noe: Ved dette oppkjøpet sikrer QFUEL seg ikke bare mange huber for plasthåndteringen i Norge, Sverige og Danmark, lokasjoner og infrastruktur (tomter og anlegg) over hele Europa, men også hele "kjeden" for håndtering av avfall/plast!!! Oppkjøpet virker i mine øyne genialt og åpenbart gjennomtenkt strategisk for rask utbygging av fabrikker over hele Europa til en billig penge. Når markedet skjønner hvilket potensiale dette bringer inn i selskapet burde det klart påvirke kursen meget postitivt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
Richter
15.01.2021 kl 11:45 5129

Møde i Netværk for cirkulær plastemballage med Quantafuel og BASF

Netværk for cirkulær plastemballage holder næste møde den 15. januar, hvor der bl.a. er oplæg af Københavns Kommune, Fødevarestyrelsen og Solum. Mødet bliver afholdt i Industriens Hus i København, men kan også følges online.

Den 15. januar kl. 09.30-15.00 inviterer Netværk for cirkulær plastemballage til møde i Industriens Hus i København (arrangementet kan dog også følges online).

13:25: Mulighederne i kemisk genanvendelse, v/Hanne Risgaard, Quantafuel

14:25: Cases med bionedbrydeligt plast, v/Pia Dahlin, BASF
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Hvis man ser hvor gamle avdelingene er så ligger de på rundt 8 år. Eiendommene er ikke priset inn i selskapet https://geminor.no/location/tyskland/
Antagelig er det et veldig godt kjøp. Det blir antagelig en omstrukturering i både Qfule og geminor. Jeg mener det er flere muligheter for Qfule til og behandle råstoffet lokalt isteden for eksport.. dette blir spennende nå får vi se hvor god ledelsen er.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Oppkjøpet sikrer råstoff, men jeg tror det er tomter og eiendom som Qfule sikrer seg gjennom avtalen også.
Det kan komme meldinger om bygging flere fabrikker nå..
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Har gjort 2 stk oppkjøp denne uke. Virker som selskapet har en god ledelse som ser muligheter
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Har gjort 2 stk oppkjøp denne uke. Virker som selskapet har en god ledelse som ser muligheter
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Kan se ut som Qfule har mange muligheter! Kan være avgifter og ferdig produkt retter seg inn mot plast og nafta.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
Reserven
15.01.2021 kl 01:45 2579

 
Forsiden av avisen Glåmdalen, mandag 7. desember 2015:
https://www.e-pages.dk/glomdalen/3584/teasers/medium.jpg
Skogen kan bli til flydrivstoff

Inni avisen, over dobbeltsiden 4-5, er det en artikkel om QFUEL prosjektet for å lage flydrivstoff av plastavfall, biomasse og trevirke.

Ifølge Nasjonalbiblioteket, den første avisartikkelen om Quantafuel:
https://www.nb.no/search?q=Quantafuel&mediatype=aviser&sort=dateasc

----- ----- ----- ----- ----- -----

For spesielt interesserte:   https://www.glomdalen.no/vis/utgaver/eavis
Direktelink til 07.12.2015 utgaven, hvis en f.eks. har 5 kr for 5 uker abonnement:
https://eavis.glomdalen.no/titles/glomdalen/1084/publications/3584

Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
Reserven
15.01.2021 kl 01:13 2543

 
2019-06-21 10:48:12   Quantafuel AS (QFUEL) enters into cooperation with Avinor on the production of sustainable jet biofuel
https://otc.nfmf.no/public/company/487.html


Avinor has entered into an agreement with Quantafuel for the purchase of sustainable jet biofuel based on Norwegian biomass. The fuel will be produced in a pilot plant partly financed by ENOVA. To finance the development, Avinor has undertaken to buy fuel that will be produced in the plant for a total of NOK 8 million. The pilot plant is partly financed by ENOVA.

Quantafuel's jet biofuel-technology was already started in lab-scale in 2007. Since then, the company has developed a concept for a full and complete BtL process. The pilot project will give the company the necessary experience to evaluate a full-scale plant.
The raw material used in the production is solid wood in the form of chips, sawdust or other wood qualities.

Aviation in Europe is undergoing a major change due to political decisions driven by environmental considerations that materialise in new fuel-requirements that promote bio-based fuels. Quantafuel's goal is to commercialise its own developed technologies, and this project, in cooperation with strong partners in Norwegian aviation, is a leap in that direction.BtL = Biomass to Liquid
http://vxz.eu/QFUEL_Glossary

Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
Richter
14.01.2021 kl 15:14 2867

Udvider Quantafuel sit business area/forretningsområde med affald af træ og papir etc. med købet af 40% af Gemino?

"Gemino har også en klar strategi for affald af træ, affaldsafledt brændstof og sekundært genvundet brændsel (RDF og SRS) og papir".

https://www.euwid-recycling.com/news/business/single/Artikel/chemical-recycler-quantafuel-acquires-40-per-cent-of-geminor.html
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Ja, vet ikke hva du baserer det på, eller om det er finger i været. Bare positivt om det kommer, men hvorfor ikke på torsdag.........??
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
1013
14.01.2021 kl 14:47 2922

tror melding om Skive kommer næste fredag.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Det ble en liten mørk sky liggende der! Kan være hele korreksjonen dro alt ned litt. Ser på mange andre aksjer også fikk samme reaksjon. Tar litt tid vi gikk opp 20% på kort tid så litt ørkenvandring nå man regne med.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Tror ikke vi får noen 100% melding fra Skive med det første, om de er fornøyd med teknologien, at de vet den virker der, så fyrer de videre med neste fabrikk uten nødvendigvis ha alt oppe å stå i Skive. Tror nok like gjerne at melding om nytt prosjekt kan være neste melding.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
Lodbrok
13.01.2021 kl 19:55 3763

Da endte det med mye gevinstsikring i dag, jeg som trodde vi skulle tilbake til 80 tallet igjen.
Fornøyd om vi lander på 75 før helgen.

Da er der å vente på oppdatering fra Skive.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Det jeg likte best med meldingen var det jeg skrev lenger opp i tråden

"further contribute to a swift roll-out of Quantafuel’s Plastic-to-Liquid chemical recycling plants across Europe. "

Om noe slikt skjer så er det bare å sitte stille i båten. Husk at en "plant" har EBITDA på ++5 kNOK per tonn plast. Da kan dere gange det med denne:

"Vi er fast bestemt på å opprettholde og styrke vår posisjon som verdensledende innen kjemisk resirkulering av blandet plastavfall og levere millioner av tonn resirkulert materiale til våre strategiske partnere i Europa."

millioner x 5kNOK = ..... EBITDA
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Har sett litt på https://geminor.no/
Hvis du ser kartet nederst på siden så er det totalt 9 land de har avdelinger, veldig smart og kjøpe selskapet, det løser nok mange problemer. Regner med at tomtene selskapet disponerer eller eier er store nok til også Qfuel for plass der.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

200,- opprettholdes, tipper det kommer en oppdatert analyse snart.

«I sum tror vi at dette kjøpet setter Quantafuel i en bedre konkurranseposisjon og gir en veldig interessant posisjon innen avfallshåndtering etter EUs implementering av plastskatt», konkluderer SpareBank 1 Markets. Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling og kursmål 200 kroner aksjen. Quantafuel faller 5,9 prosent til 70,60 kroner.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare