Ultimovacs - starten på ett eventyr - skal markedet våkne?


Da det har vært litt økende interesse for Ultimovacs siste ukene, tenkte jeg å skrive ett lite sammendrag av selskapet og potensialet. Disclaimer: Jeg eier aksjer i selskapet og dette er naturligvis ikke en anbefaling da hver enkelt må tenke selv og gjøre seg opp sine egne meninger.

Kort om historien bak selskapet og UV1
Ultimovacs ble grunnlagt i 2011 med utspring i forskning ved Oslo universitetssykehus. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.

Nå er Ultimovacs er i gang med to (snart tre) fase II studier av UV1 i kombinasjon med andre typer immunterapi. Totalt skal over 400 pasienter rekrutteres i disse studiene.

1. INITIUM-studien er en Ultimovacs-sponset randomisert studie som undersøker effekten av å kombinere UV1 med sjekkpunkthemmerne ipilimumab og
nivolumab i førstelinjebehandling av 154 pasienter med malignt melanom med spredning.
Halvparten vil få UV1 og sjekkpunthemmerne nevnt over, de andre vil kun få sjekkpunkthemmerne. Studien behandlet første pasient i juni 2020. Data på
endepunkt for studien, som er progresjonsfri overlevelse, er planlagt å foreligge i andre halvår 2022. Studien går i USA og Europa, inkludert Norge.

2. NIPU-studien er en randomisert studie sponset av Oslo universitetssykehus. Den undersøker effekten av UV1 i kombinasjon med sjekkpunkthemmerne
nivolumab og ipilimumab i pasienter med mesoteliom, kreft i lungehinnen. Første pasient ble behandlet i juni. Studien skal innrullere 118 pasienter, hvorav
halvparten får UV1 og sjekkpunthemmerne nevnt over, de andre vil kun få sjekkpunkthemmerne.
Studien skal gå i Norge, Sverige, Danmark og Australia, og avlesing av data på endepunkt av studien, som er progresjonsfri overlevelse, er planlagt å foreligge
i andre halvår 2022. Studien går i samarbeid med Bristol-Myers Squibb og Ultimovacs.

3. En tredje fase II studie vil undersøke effekten av kreftvaksinen UV1 i en annen type kreftform enn de andre fase II studiene nevnt over, med behandlinger som
brukes som standard mot denne kreftformen. Ultimovacs vil bidra med UV1 og et større farmaselskap vil bidra med sin behandling til den kliniske
utprøvingsgruppen som sponser studien.


Bonus:
Den briljante Sara Mangsbo som regnes som en av de flinkeste og mest fremadstormende forskerne i Norden og teamet hennes i Sverige jobber også med en forbyggende vaksine, første pasient inn her kommer i Januar, potensialet er enormt potensial.

Eierstruktur:
For å nevne noen av eierne

Bjørn Rune Gjelsten

Hagen

Radiumhospitalet

Kristoffer Stensrud

Professor Gustav Gaudernack er representert med 500 000 aksjer.

Innsidere og topp 30 eier 80% av selskapet og det er nesten ingen frie aksjer i omløp.
Med andre ord er her på plass en meget solid eierstruktur som gjør at selskapet ikke blir solgt
for «knapper og glansbilder».

Triggere og muligheter:
- Avsløring av hemmelig partner og indikasjon
- Oppstart av UV2 (forbyggende vaksine) (Q1)
- Oppstart av studiet med hemmelig partner (Q1)
- 5years survival data i malignant melanoma (Q1)
- Oppstart av 1 eller to nye studier (spekulasjoner etter uttalelse fra Carlos i tidligere radium podkast)
- Oppdatering på patenter
- Ut-lisensiering av UV1
- Partneravtaler


Kort oppsummert:

- Ultimovacs har en vaksine som vil fungere på 85-90% av alle typer kreft (genialt!)
- Gjennom 82 pasienter og på fire forskjellige fase1 studier kan man oppsummere med at vaksinen er trygg i bruk og det er observert gjennomgående solid
effekt. Datagrunnlaget er dermed langt større enn det som er vanlig og gir mye bedre grunnlag for å kunne fatte beslutninger videre.
- Selskapet har i underkant av 500 millioner på bok og er fullfinansiert ut 2022.
- Teknologien er validert av ett av verdens største biotek selskaper i bristol meyer squibb
- Man kan anta at den checkpoint- inhibitoreren som får lisens/samarbeid med Ultimovacs vil «vinne markedet», her indikeres heftig konkurranse om UV1 som
primer.
- UV1 er enkelt å injisere gjennom en sprøyte i magen, 2 minutter så kan pasienten gå tilbake til hverdagen
- Enkel å masseprodusere
- Enkel å frakte (ikke avhengig av ekstreme temperaturer som for eksempel covid19 vaksine)
- Bonus: I Januar startet også utprøvingen av en forbyggende vaksine (potensialet er naturligvis enormt og nesten ufattelig).Som Arnesen uttalte før han gikk av, «det er nå verdiene skal frem». I Algeta fikk man en relativt jevn stigning (med noen humper) hele veien 2009 til 2014. Nå er Ultimovacs der Algeta var i «2009».

Ultimovacs går nå over til en mer kommersiell fase, selskapet ansatte Carlos som ny CEO, med en beviselig god track record og "selger"

Nylig ble også Ton Berkien ansatt, en ansettelse virkelig har latt seg høre. Jeg snakket med et styremedlem fra ett svensk biotek selskap, han var overrasket og imponert over at Ultimovacs landet Berkien. Som Carlos/Einarson uttalte på radiumpodkasten, ønsket Berkien virkelig å komme over å jobbe med Ultimovacs og han ser et stort og spennende potensial her. Denne ansettelsen var en fjær i hatten til Ultimovacs.

Liten tvil om at det er store ting på gang i lille Ultimovacs. Potensialet i Ultimovacs er enormt og Carlos forbereder Ultimovacs på «alt».

Det viktigste er at pasienter og pårørende kan få en betydelig bedre behandling og hverdag. Kreft er noe som vil påvirke oss alle på en eller annen måte. Samtidig gir dette investorene en mulighet til å være med på en fantastiske reise.
Ultimovacs fremstår som upopulær, underanalysert og undervurdert. Her er få frie aksjer i selskapet og selv en relativt liten kjøpsinteresse vil kjøre kursen til himmels.
En interessant sammenligning kan være Ultimovacs vs Vaccibody som prises til henholdvis 2,3 mrd vs 19 mrd. Det skal da også sies at Vaccibody fikk en avtale som man kan trekke fra på 6.5 mrd. Men man må også huske at potensialet til Ultimovacs (etter min mening) er mange mange ganger større en Vaccibody.

Til slutt: Fra min tid som investor i Algeta lærte jeg at om man har tro på teknologien, eierstrukturen, og ledelse, samtidig som potensialet er stor, kan ikke man bry seg om opp/nedganger på 30-40%. I det store bildet betyr det ingenting. Hold på aksjen og se frem og ikke glem potensialet i selskapet. Ingen selskapet i Skandinavia har større potensial.

Ønsker alle pasienter, pårørende, og investorer god jul, selv tar jeg juleferie og kommer ikke til å kommentere noe særlig på forumet. La oss håpe at en av de beste presangene under treet i år er fra Ultimovacs.

Ps skrevet relativt kjapt, så mulig jeg har glemte ting, fyll gjerne på med informasjon i tråden.
Redigert 21.01.2021 kl 09:13 Du må logge inn for å svare
Gullit
23.12.2020 kl 23:17 4142

Stolt av å være med på denne reisen som kan gjøre verden til ett litt bedre sted. Ser vel ikke noen spesiell grunn til å hoppe av toget no. God jul alle sammen!
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare
Araber
24.12.2020 kl 10:15 3989

Det blir enda flere togstasjoner som man kan hoppe av på fremover........Det å være aksjonær blir som lotto

Quantfolio fikk koronaviruset rett i fleisen. Nå har selskapet som forutser aksjemarkedet, hentet 15 millioner kroner og fått en av Nordens største finansinstitusjoner som kunde.

Per-Ivar Nikolaisen
REDAKTØR
PUBLISERT Fredag 16. oktober 2020 - 05:00

Bergens-selskapet Quantfolio hadde jobbet lenge med å hente inn ny kapital i vinter. Det meste så ut til å gå riktig vei for fintech-startupen som bruker stordata og algoritmer til å gjøre sparing og aksjeinvesteringer smartere, og blant annet står bak Sbankens sparerobot og analyseverktøyet «Deep Alpha».
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

Jeg sliter med å betegne Ultimo som bare et "biotek-selskap", muligens fordi de er solide på cash, er underpriset OG har en rekke fremskredne studier med gode resultat

Ikke bare det- men de virker å innfri på guiding; noe som er uhørt i denne bransjen...

Jeg har derfor investert i folkene som drifter selskapet minst like mye som i selve teknologien- gleder meg til fortsettelsen
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

Tre handelsdager igjen før nyttår! Utrolig spennende, ang markedskjørt mystisk nyhet som skal slippes dette år! :-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

Den kommer når den kommer :)
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

re ærlighet, du har gjerne ikke så store forventninger? :-).
For undertegnende og flere med meg, så blir det julaften x 10 ....... tror nå vi.

Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

På litt sikt er jeg superbull- men gråter ikke om forventet melding kommer i januar heller

10- gangen? Fullt mulig på et par år
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

Mystisk meldingen fra Ultimovaks, som er nært forestående. Kan det vær Covid 19, andre generasjon vaksine?
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare
Araber
28.12.2020 kl 22:06 3198

Mystikk er vel et vanlig problem på et anonymt forum. Det forventes en børsmelding en av dagene og da får vi se om forventningen dukker opp.

Hvem har kjøpt en tykk loddbok i dag, ..............mon tro ?
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare
focuss
28.12.2020 kl 22:12 3216

Det kommer melding i morgen eller overmorgen. Jeg tror det er melding med substans.
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

Den kommer når den kommer, godt å være ferdig lastet
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare
Guuz
28.12.2020 kl 23:45 3086

Hva skal den meldingen inneholde av substans som markedet ikke allerede har priset inn?
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

Ny partner innen big Pharma, samt nytt studie
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare
Guuz
29.12.2020 kl 00:08 3058

Her er mye priset inn, men lykke til. Her er fallhøyden stor nå.
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare
focuss
29.12.2020 kl 00:25 3065

Fallhøyden for et selskap med universal vaksine i kreftbehandling er begrenset. Oppsiden derimot er for alle praktiske formål grenseløs.
Redigert 21.01.2021 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

Jeg er uenig.

Ikke mye er priset inn, og fallhøyden er ikke stor etter min mening. Men klart, ingen aksjer er uten risiko
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Guuz
29.12.2020 kl 00:47 3115

Hvordan kan du si noe sånt? Altså misforstå meg rett, jeg ønsker selvsagt at dette skal gå veien for menneskehetes skyld. Dette ligner dog svært mye på samme boblen vi så i februar. Aksjen ble hausset opp i skyene, taxisjåfører kjøpte meg begge henda og aksjen stupte da man innså at ting tar tid i denne bransjen. Biotek tar tid. Veldig lang tid. Vi snakker om fase 2 det er fryktelig langt unna det. Hvor mange biotekselskaper på oslo børs har hatt den samme praten gang på gang? BP, oppkjøp you name it! de sier det i alle sammen. Vi er der hvor taxisjåførene laster opp på en melding nå før nyttår som skal gi jackpot! Hva skjer når den meldingen ikke er BP eller noe annet fett? Da er det holmenkollen ned med rompa først i underrennet. Har sett at vi har sittet i noen av de samme aksjene Focuss, og du virker mer nyansert der, men å si at biotek ikke er risiko det blir ikke riktig.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Altså... Dette er ikke Tintin eller Vikings- det er banebrytende teknologi som har vist seg å fungere svært godt

Videre,så er de robuste økonomisk og har solide samarbeidspartnere- mye Biotech er overpriset men ikke denne

Kan den gå ned? Selvfølgelig kan den det- ingen nekter for det
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Guuz
29.12.2020 kl 01:06 3078

Hvem har dratt sammenlinkningen? Vi får håpe det går veien. Jeg skal heie på dere om det går bra, og trøste dere om det ikke går veien. Jeg trives ikke av at folk taper penger, men jeg føler samtidig at det kan være greit å få med i regnestykket at det er risiko, også i dette banebrytende "teknologi" biotekselskapet her.

For dere som ikke husker så kan denne aksjen stupe den også.

https://e24.no/boers-og-finans/i/kJG4EA/ultimovacs-aksjen-stuper-etter-resultat-fra-studie?fbclid=IwAR2vPeq-lZFmaPgRsiG-L01xULkI0MgfbliCK-LsGOCWEWUHah8xXjnXWWY

Siden du var inne på 5th så var det en fin trade for min del. Litt moro skal man unne seg :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Er liten omsetning i aksjen. Når noen så blir utålmodig og selger pga at annonsering av "hemmelig" partneravtale tar
lengre tid enn antatt, så slår dette negativt ut på kursen. Jeg tror dette blir bra og sitter, men ingenting er sikkert her i
verden, og særlig ikke innen bio.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Tjente selv en slant på fifth- men ja, dårlig sammenligning

Det jeg vel vil frem til er at her er det fundamentale verdier og at man ikke bør henge seg opp i om den ene eller andre meldingen kommer før eller etter nyttår

Videre så tror jeg faktisk ikke det er så mange tradere i denne da 80 prosent eller noe slikt av aksjene er hos topp 20... Og de få andre som sitter tungt laster jevnt og trutt for å få gevinst over tid, ikke 3 ganger i uken

Nå er aktiviteten algostyrt på lavt volum- vil anta terrenget skal sonderes før økt aktivitet...

Risiko? Ja, alt på børs har risiko

Lykke til, enten du er inne eller ikke
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Dette forklarer jo siste dagers fall. Nå må det spises 1.6 mill aksjer så er FIL Limited ferdig.

https://tools.eurolandir.com/tools/Pressreleases/GetPressRelease/?ID=3853991&lang=en-GB&companycode=no-ulti&v=
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Flott funn - så får vi se hvor lenge de legger lokk på kursen

Den har dog gått bra i det siste, slikt sett en pustepause, og samtidig anledning for andre til å ta plass om ønskelig

Skal de så ut med hele potten? Ingen som vet, men har mottatt nedfallsfrukt i dag med takk
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Araber
29.12.2020 kl 14:19 2613

..............Denne kenguren Paul Clark hopper ofte på Oslo børs og underskriver nok på vegne av flere kengurer i følge div børsmeldinger
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Godt mulig du har rett i det ja.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Dårlig å ikke holde ord, når det for kort tid siden ble skrevet at avtale ville bli inngått innen utgangen av q4.
Venter derfor melding om enten/eller fortrinnsvis idag, og ihverftfall senest i morgen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Tikk tak....virker som markedet er skuffet over at det ikke er kommet noen mld som lovet. For min del betyr det ikke noe om mld kommer i dag eller neste uke, men det er klart at tilliten til ledelsen får en liten skrape hvis det ikke meldes noe i løpet av dagen.
Da jeg ser på eierstrukturen finner jeg ikke Fil Limited, og det er svært få som har hatt over 5%. Kan noen forklare en enkel sjel hva/hvem som skjuler seg bak og hvorfor har de evt ikke har vært på listen før?
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Araber
30.12.2020 kl 10:50 2369

Kengurer hopper fortere en fanden. Slik er det på børsen, men over tid så koster loddene med ulti på enda mer..........kengurer hopper
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
heilo888
30.12.2020 kl 11:04 2332

Vanskelig å klandre ledelsen i Ultimovacs basert på hva de guidet så sent som 22. desember:

"Although we have signed our agreement with the lead investigator for our previously announced third Phase II clinical trial, we will need to wait for the investigator and the pharmaceutical partner to finalize the signature process for their agreement before we can provide full details, which we expect to do before year end."

I dette ligger det ingen lovnad, men en forventning.
Den avgjørende signeringen er utenfor Ultimovacs sin kontroll.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

https://drugsheet.com/?sponsor=Ultimovacs+ASA&phase=1

Masse god detaljinfo rundt hvert studie om man trykker litt "rundt"
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Araber
03.01.2021 kl 14:21 1903

Det er mye å finne om ca 40 patenter, hvis man trykker mere på de rette sidene. Det er ikke mange som skriver om dette heller, men pytt pytt og hytt hytt, for loddene blir jo dyrere og dyrere
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Hvor mye legger du iden mystiske meldingen fra Ultimo, som selskapet forventet skulle komme i 2020?
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Hvor mye legger du iden mystiske meldingen fra Ultimo, som selskapet forventet skulle komme i 2020?
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Dette er da ikke noe eventyr - men høyst reelt

De har en vaksine mot kreft som fungerer overraskende godt -rett og slett :)

Edit: Noen som vet når selskapet kommer med q4 rapport? Finner ikke noe listet på investor relations...
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
kaliber
04.01.2021 kl 23:57 1395

Man kan jo spørre hva det som ikke fungerer, himmelferd var spådd på nyåret og mega melding!
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Hei, jeg mener Ultimovacs uavhengig av denne studiene er ekstremt underpriset. Selskapet har samarbeid med ledende forskningsmiljø og BP fra før, men og få inn en tredje BP kjempe og nok et forskningsmiljø i verdensklasse bør reprise aksjen da det er nok en validering av teknologien. Markedet viser at de ikke har tro på en avtale og nå har den jo faktisk drøyd noen dager over hva selskapet har kommunisert. Jeg er helt sikker på at avtalen meldes om få dager, FOCUS studien og mysterie studien bør kunne indikere en kraftig reprising av selskapet. Det er også flere triggere i januar. Men anbefaler å se på potensialet og sitte på hendene, vi er der Algeta var i 2011, det er nå eventyret begynner.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Selv blir jeg ikke klok på handelsmønsteret - men det er nok heller ikke så rart da algoer nok står for mesteparten av omsetningen
Med snitt på nesten 79,- for dagen og en kurs som nå nærmer seg 76,5,- så er det vanskelig å forestille seg noe annet...

Hvorfor det nye studiet og partner ikke er meldt ennå? Vel, det kan tolkes dithen at det skal meldes innen presentasjon av Q4 eller i forbindelse med dette... Eller så kan det være så enkelt at partneren ønsker å drøye ut grunnet strategiske årsaker

Jeg sitter også på hendene og rører ikke beholdningen - er vel mest spent på oppdaterte analyser fra husene og når disse slippes. Det er vel heller ikke helt utenkelig gitt selskapet nye strategi at de bestiller en analyse... Så kan vi alle tenke hva vi vil om denne type analyser - men det hadde jo vært en fin nyanse til DNB's seneste

Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Hva er det å tolke? Ny avtale meldes selvfølgelig promte når (om) den inngås. Har nå blitt flere utsettelser
i forhold til guidet. Håper det ikke er noen ugler i mosen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Åpenbart... så er det tolkning som må til dersom selskapet melder om at noe skal meldes innen utløp av Q4...Hvorpå det ikke blir meldt :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare