Qfuel + BASF = Sant

Kalleklovn
QFUEL 21.12.2020 kl 08:29 247001

https://newsweb.oslobors.no/message/521306

Da blir BASF partner ved Kristiansund fabrikken. Det er helt rått, jeg kunne ikke håpet på en bedre partner enn BASF. De blir nok å satse hardt på Quantafuels teknologi fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
rischioso
28.07.2021 kl 03:43 6813

Vel, det er flere måter å tape på - om du ikke har aksjer her nå hvor man kan få kjøpt på 30 tallet og med kjennskap til hva som er i ferd å skje så er det å anse som et tap om man ikke får med seg reprisingen. Reprisingen kommer til å bli betydelig hvor emisjonsnivået (70) vil bli passert i løpet av kort tid så snart PoC blir meldt.

Da begynner den virkelige reisen med den ene ekspansjonen etter den andre med tilhørende inntekter og da kan du jo ta en inngang for da er caset derisket, men så har også kursen doblet seg noen ganger ... ;)
Thesistulling
28.07.2021 kl 08:45 6712

Forsiktig så du ikke får menigheten på nakken nå.....
🤣

Må nesten legge til at det er slike selskaper jeg liker, har tjent mest på, og synes spenningen er størst.
Dessuten er jeg egentlig ganske skarp, har teknisk og økonomisk utdanning.
Og kan ganske mye om hjernen min.
Jeg er splitter pine gal (bruker å si lettlurt, dumsnill og naiv) noe som gjør at jeg lett analyserer andre mennesker.

Dette synes jeg egentlig er veldig morsomt 😁

Tar av meg hatten i ærbødighet ovenfor dere som kommer med saklige innlegg til de uvitende.
Ser bare trær.......bak meg😂
Tar imot tips på motorseiler/Moody lignende med center og 2 sofaer man kan strekke seg ut på, Tarzan må lære seg å sette sjøbein. Gjerne salong bak. Litt lei av å sitte utti skogen.
Litt manisk til tider? Kanskje🤪
Det værste er at jeg sikkert drar opp snittalderen her😂
Faen, gikk glipp av åpningen.....

/Petter
Mot normalt....

Redigert 28.07.2021 kl 09:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.07.2021 kl 21:00 6510

QuantaFuel - PI´s næste "genmab" investering?

QuantaFuel. Hvad er det egentligt for en størrelse? Hvad er det nu de går og laver?

QF er et norsk selskab der udvikler på en teknologi der potentielt kan løse hvad ingen andre virksomheder de sidste 10 år er lykkedes med. At kunne nedbryde plastik til en kemisk HELT ren olie der kan genbruges til at lave ny plastik, og dermed reducere Co2 belastning med godt 50% for den nye plastik.

De findes utrolig mange andre virksomheder der har prøvet på det samme. Men de kan "kun" producere i en kvalitet hvor olien kan bruges som bio-diesel. Og Bio-diesel sælges til en væsentligt lavere pris end hvis olien er helt ren og kan bruges til at producere ny plastik.
Af ovenstående årsag har en af verdens største kemiproducenter, tyske BASF indgået et strategisk samarbejde med QF. Udover de har investeret en del penge i selskabet, således de pt er den største aktionær, lige foran Kirkbi (LEGO koncernens pengetank), så har BASF også sendt en stribe teknikere til Skive hvor QFs testanlæg står. Så BASF hjælper direkte med at få hele anlægget op at køre. Dertil har BASF lavet en aftale om at aftage hver tons olie for ca $1.000. En pris der forventes at stige signifikant i fremtiden. (aftalen blev indgået da olieprisen var ca det halve af nu)

Der er nogle ret væsentlige nyheder vi venter på hos QF

1) Proof of concept (POC) på testanlægget I Skive
2) Fuld drift på alle 4 linjer i Skive
3) Aftale med finansieringspartner for det 4 gange større anlæg i Esbjerg

Alle venter på at QuantaFuel kan melde ud om de har opnået POC på deres testanlæg i Skive. QF har selv defineret POC som værende mindst 90% drift tid over 7 dage i træk. Oprindeligt var det meldt ud at skulle være på plads inden udgangen af Q2. På den sidste dag i Q2 kom der dog en meddelelse om at de oplevede et driftstop efter 5 dage da et eller andet komponent gik i stykker. Og et nyt komponent tog længere tid at få hjem pga udfordringer med Covid logistikken.

Fabrikken er nu lukket ned her under sommerferien, og siden de har udskudt forventet fuld drift på alle 4 linjer med 6 uger (fra ultimo Q3 til medio Q4) så må POC også være skubbet ca 6 uger. Altså forventeligt ca medio august. Det passer sjovt nok også fint med at der er kommet et komponent hjem her i sommerferien og de kan få fabrikken kørt ind igen til et nyt forsøg på POC.

Det skal dog sige at QF leverede den første tankfuld olie til BASF i foråret. Så BASF har valideret oliens kvalitet.

PR omkring forsinkelsen var rent ud sagt håndteret piv ringe. Og det har fået flere til at ryste i bukserne. Kursen er faldet til det laveste siden sep sidste år, så alle der har købt det seneste år stort set ligger i minus.

Frygten går også på OM QF nu vitterligt også kan leverer. Tror BASF stadig på dem. Det er der flere og flere der prøver at stille spørgsmålstegn ved. Kursen er derfor presset en hel del ned.

Men jeg kan nu afsløre at BASF så ABSOLUT stadig tror fuld og fast på QF. For BASF har lige holdt en stor præsentation af hele deres strategi for at gøre deres proces og produkter mere grønne. Og her fremhæver de helt konkret QF som en af måderne dertil. Og bemærk at den præsentation er EFTER anlægget i Skive løb ind i tekniske udfordringer med et nøglekomponent der stod af. Og heri ligger genbekræftigelsen af BASF fulde commitment.

Det fremgår af nedenstående slides at BASF forventer at påbegynde byggeri af en ny QF fabrik i 2022. Hver fabrik har en kapacitet til at behandle 100.000 tons plastik om året som giver et output på 80.000 tons olie. Og BASF har en målsætning om at kunne modtage/levere 250.000tons olie om året fra 2025. Altså 2-3 QF-fabrikker frem mod 2025.

Økonomien i en fabrik er ret imponerende. Se grov estimatet her nedenfor

Det koster 750 mio at bygge Esbjergfabrikken (fortalt til pressen) som kan håndtere 80.000 tons, altså dermed ca 925 mio at bygge en 100.000 tons fabrik som er den størrelse de generelt vil bygge fremadrettet

Fabriks kapacitet 100.000 tons plast
Produktion 80.000 tons olie a $1200 = $96 mio = 600 mio dkk
Betaling for at modtage plastik 200 euro/tons = 150 mio dkk
Opex 25 mio dollars = 157,5 mio dkk
Licens fee til QF $5 mio = 31,5 mio dkk
Samlet Ebidta per fabrik = 561 mio dkk, hvoraf QF får halvdelen plus 31,5 mio i licens fee = 312 mio per fabrik

Af ovenstående tal er der naturligvis nogle usikkerheder. PT får QF knap $1.000 per tons på en aftale der blev indgået da olieprisen var ca det halve. De har selv været ude at sige prisen bliver noget højere ved næste fabrik. Så 25% op synes realistisk.

Der er ingen guidens fra selskabet ang at modtage plastikken. Men tanken er at de kommer til at byde ind på div kommuners plastikaffaldshåndtering. Og EU har fra 1/1-2021 pålagt alle at betale en afgift på 800 euro per tons plastaffald der ikke kan genbruges. Derfor synes det konservativt at sætte til en betaling på 200 euro/tons.

Så QF kan rent faktisk både blæse og have mel i munden på samme tid når de får penge for råvaren plus kan sælge olien. Derfor er økonomien i en fabrik ganske imponerende med tilbagebetalingstid på ca 4 år.....mindes aldrig jeg er stødt på sådan en case før.

Opex og licensfee har QF selv offentliggjort. De har dog siden da fortalt Opex faktisk kan blive lavere. Modsat bliver fabrikken dyre at bygge. (det har jeg taget højde for i ovenstående - idet QF oprindeligt sagde $100 mio at bygge en fabrik)

Strategien fra QF er at lave 50/50 deals på deres kommende fabrikker. Så en finansiel partner placere 50% af investeringen mens QF kommer med resten. Og i lillebitte DK er der årligt plastaffald hvad der svarer til ca 4 fabrikkers kapacitet. Så markedet er giiiiigantisk. Og EU presser max på det skal gå i den retning så vi ikke brænder og deponere så meget plastik.
QF er faldet ca 30% på meddelelsen at de missede deres Q2 deadline på POC. Usikkerheden om det hele nu også virkede og om BASF stadig tror på dem. Om den skal helt tilbage i niveau 40-45 lige på bagkandt af positiv POC meddelelse ved jeg ikke. Men en positiv POC åbner op for alle de andre ting jeg har nævnt, og så kan den hurtig blive sjov at have. Modsat HVIS POC helt fejler. Så går den direkte i hullet. Men absolut intet tyder derpå

Den forsigtige investor afventer naturligvis POC og fuld drift på alle 4 linjer. Det er det der tricker investeringen i den første store fabrik i Esbjerg. Jeg tror der er ret god sandsynlighed for KIRKBI bliver deres finansielle partner til den fabrik. Det passer perfekt i deres investeringsstrategi, og de kan endda potentielt forhandle en god deal med for LEGO System A/S omkring plastaffald.

Jeg har dog brugt den seneste tid til at loade mig ganske pænt op. Endda gjort det unævnelige herinde på ProInvestor. Solgt nogle Genmabs fra for at omplacere til QF. For ja QF bliver den næste "genmab" investering med faktor +10x, og Genmab er på vej til at blive en "gammelfar" investering ???? hvor den store upside allerede er sat ind på bankbogen

Men læs nu selv op på casen inden i evt investere.
Vh
T.

PS dem der evt har adgang, må gerne dele denne på QF FB gruppen, norske Finansavisen og andre steder


https://www.proinvestor.com/boards/95541
rischioso
29.07.2021 kl 19:47 6238

Jeg har selv benyttet anledningen og redusert andre plasser for å øke her ved flere anledninger mens kursen lå som lavest (både på 30 og 40 tallet) for i dette caset så kan høyt potente triggende nyheter tikke inn hvilken dag som helst. Nå er det kun 1 børsdag igjen av juli så er vi i august - måneden PoC er estimert å komme med tilhørende massive reprising - tic/tac ... ;)
Redigert 29.07.2021 kl 19:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.07.2021 kl 20:47 6227

Akkurat det samme jeg har gjort. Tror jeg har snitt på rundt 38, men på de rette meldingene blir veien dit kort.
Hammers
29.07.2021 kl 21:35 6165

For noen dager siden var det vel snakk om at juli var den mnd POC'en skulle komme.
Noen reagerte på at man da befant seg midt i fellesferien. Mener og å huske at enkelte tellet ned dager.
Da kommer den vel i morgen da, siden det er siste handels- og arbeidsdag denne mnd.

Ja, den gjør vel det slik som kursen steg i sluttauksjonen (akkurat som den gjorde i går).
Et volumet som var lite mest minnet om kursmanipulasjon, men slike detaljer er det vel ingen som bryr seg om.
Uten POC i morgen - nok et løftebrudd!

Hilsen Hammers

Redigert 29.07.2021 kl 21:36 Du må logge inn for å svare
rischioso
29.07.2021 kl 22:04 6141

RE - For noen dager siden var det vel snakk om at juli var den mnd POC'en skulle komme.

*** NEI, det ble sagt at den kunne komme i juli men ikke forventet å komme - forventningene er kommet basert på på uttalelsen fra selskapet som sa "soon" rett etter at de nesten kom i mål i Q2 derav ikke umulig i juli, men forventet i august - viktig at vi forholder oss til realitetene - altså det som faktisk ble meldt og ikke det du mener å huske ... ;)

https://finansavisen.no/forum/post/3648887
Redigert 29.07.2021 kl 22:12 Du må logge inn for å svare
Hammers
29.07.2021 kl 22:21 6099

rischioso
I går kl 00:12 533

(2) PoC var estimert til slutten av Q2 hvor de nesten klarte det og derfor er den estimert å komme "soon" - mao, hvilken dag som helst.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
rischioso
27.07.2021 kl 16:09 955
Knappe 4 børsdager igjen av juli hvor PoC kan komme.

Slettet bruker
29.07.2021 kl 23:04 6077

Ferdigstillelse Skive ble utsatt fra slutt Q3 til mid Q4, og man regner jo med at PoC blir utsatt med samme tidsformat - som er ca 6 uker. Da er vi ca medio august.
rischioso
29.07.2021 kl 23:23 6046

Virker ikke som at du leser og/eller forstår det du poster for det er jo akkurat det jeg skrev som svar.

Når selskapet melder soon så kan det i realiteten være når som helst i nær fremtid - jeg skrev at det ikke er umulig at det skjer juli, men at det er å forvente i august og morgendagen er den aller siste dagen i juli hvor PoC "kan" bli meldt og så kommer august hvor PoC er forventet å komme.
rischioso
30.07.2021 kl 16:21 5783

Ja, nå er snart siste børsdagen i juli over - tikker PoC meldingen inn etter stengetid så blir det bonanza på mandag.

Uansett, vill-vest vil det bli - noe som faktisk kan skje hvilken dag som helst og mest sannsynlig i august og på mandag er den månedens første børsdag ... ;)

God helg og lykke til med timingen!
rischioso
30.07.2021 kl 17:24 5715

Ja, det er ikke ukjent at det har vært, er og at det sikkert vil fortsette og poppe opp ulike teknologiforsøk da markedet er vanvittig stort og for de som lykkes så vil de bli voldsomt store og det i løpet av kort tid.

De forskjellige lands myndigheter er selv skyld i at de i desperasjonens navn for lettvint gir bort penger til nye prosjekter uten å ha satt seg godt nok inn i teknologien og dermed bidrar til å finansiere teknologier som i utgangspunktet ikke hadde livets rett.

I dette caset så har QFuel teknologien blitt endevendt av bla BASF (verdens største kjemikalieprodusent) som har vært med på dette før når de forskjellige teknologier ikke var kommet så langt som i dag før de åpnet lommeboken og således gir det en trygghet i at denne teknologien faktisk har noe for seg.

Når PoC (Proof of Concept) tikker inn og det kan skje hvilken dag som helst så trenger man ikke lengre bekymre seg nettopp fordi PoC er bekreftelsen på at teknologien fungerer slik den var tenkt og tenk da på hvilken enorm interesse det vil bli om og rundt dette caset og dens fungerende teknologi fremover - det vil kunne bli enormt og helt uten sidestykke - for å si det mildt - og siste oppdatering for kort tiden sa "soon" - så vi er veldig snart der ... ;)
Redigert 30.07.2021 kl 17:34 Du må logge inn for å svare
Nanoq
30.07.2021 kl 17:46 5708

Interessant og helt ny Reuters-artikkel ( Filed July 29, 2021), og den overbeviser om at hvis Quantafuel lykkes med dette prosjektet - noe som bl.a. BASF har stor tro på vil skje - så er potensialet for dette selskapet enormt stort. Forøvrig godt å vite at produksjonen med QFUEL-teknologien har fått et meget viktig og grønt bærekraftig og miljøpositivt godkjennelsesstempel fra miljømyndighetene i bl.a. Tyskland og Danmark. (https://newsweb.oslobors.no/message/526778).

..."Plastic production – which industry analysts forecast to double by 2040 – will be the biggest growth market for oil demand over the next decade."
Source: International Energy Agency

...The American Chemistry Council (ACC), an industry group whose membership is dominated by plastics makers, says polluter-pays measures would hurt the economy. It’s urging U.S. lawmakers instead to ease regulations on and provide incentives to advanced recycling companies.

“The potential is enormous,” said Joshua Baca, vice president of the ACC’s plastics division. The ACC this month called on Congress to develop a national strategy to reduce plastic waste, including “rapid scaling” of advanced recycling.


.... Pyrolysis has been tried before on plastic. British oil giant BP Plc, German chemical maker BASF SE and U.S. oil company Texaco Inc – now owned by Chevron Corp – all separately dropped plans to scale up waste-to-fuel pyrolysis technologies more than 20 years ago due to technical and commercial problems.
BASF said it now believes such an endeavor is viable. It said in October 2019 it invested 20 million euros in Quantafuel, a Norway-based plastic-to-fuel company listed on the Oslo Stock Exchange....
Redigert 30.07.2021 kl 18:10 Du må logge inn for å svare
Nanoq
30.07.2021 kl 22:12 5550

PS. : Man skal ikke tro at BASF-folkene er idioter. De bruker ikke mange millioner EUR på noe som er håpløst. De bruker penger og ressurser på noe som har stort potensial for vekst og inntjening, som investeringen i Quantafuel. Sånn har det vært i mange år. Og derfor er de i dag verdens største kjemiske virksomhet.

Take it ot leave it...jeg tror selv at de vet at dette med Quantafuel vil bli veldig bra...
Redigert 30.07.2021 kl 22:13 Du må logge inn for å svare
Herman*
31.07.2021 kl 05:35 5414

Denne artikkelen var jo i utgangspunktet veldig negativ. Den hevder jo generelt at få om noen har fått dette til, og hevder jo også at kjemisk gjenvinning ikke er spesielt miljøvennlig. Det positive er dog at Quantafuel kan komme "seirende" ut av denne prosessen med en teknologi som både virker og som er relativt miljøvennlig. Foruten den antatte veksten i plastproduksjon, noterer jeg meg at en av konkurrentene i USA tidligere ble priset til 3.8 milliarder dollar. Selv om jeg ikke har tatt meg tid til å se på aktuelle selskapet , viser det vel at markedet er villig til å verdsette teknologi de antar fungerer og som kan ta større markedsandeler.
LasseBon
31.07.2021 kl 13:07 5235

Jeg har gjort mig nogle tanker, som jeg godt kunne tænke mig at få lidt inputs på.

PoC er blevet kørt godt op. Ja, nærmest hypet. Hvorfor? Hvad er det PoC fortæller os? Hvilken sikkerhed giver PoC? Er PoC ensbetydende med at fabrikken kommer i fuld drift med optimal produktion og driftstabilitet? Ved sidste kvartalsrapport havde vi og øvrige aktionærer udtalt at vi manglede tekniske informationer og hvad der egentlig sker i maskinrummet. Quantafuel har holdt kortene meget tæt og vi nærmer os snart 1 år siden produktionen i Skive blev startet. På 1 linje vel og mærke.

Ved sidste kvartalsrapport fik vi den manglende information, som skabte ro i maven. Optimisme blandt ledelsen. Produktionsudbytte på 625 kg plast PR. time og en rigtig god præsentation. Markedet kvitterede med næsten 25% stigning så vidt jeg husker.

For mig at se, at er meddelsen om fuld drift på alle 4 linjer med ønsket produktionsudbytte da langt vigtigere end PoC? Jeg forstår ikke, hvorfor kortene holdes så tæt omkring driften. Det skaber usikkerhed og vi er jo nærmest ikke blevet klogere siden sidste kvartalsrapport. Hvor mange linjer produceres der på? Hvad går godt? Hvad er det, der gør at vi ikke er i fuld drift. Hvad skal der til? Jeg kan blive ved.

Inden Kjetil meldte din afgang fortalte han blot, at de slog rekorder inden for udbytte og produktion, men det er jo meget overordnet. Jeg havde ærlig talt ikke forventet, at vi her - Nærmest 1 år efter produktionen er igang endnu ikke er blevet klogere på det tekniske og hvor mange linjer, der produceres på. Vi har fået afvide de vil starte produktion på flere linjer, men hvordan går det med det? "I skal nok hører fra os, hvis noget ikke går som det skal"... Det har vi ikke hørt så meget om, men får blot nogle forsinkelser udmeldt. Jeg er ikke skeptisk, men undrer mig blot over, at kortene holdes så tæt? Det er jo ikke fordi, at de skal dele tegninger og opskrifter på anlægget, men blot mere information til os aktionærer...

Så overordnet set. Hvad er det PoC fortæller os? At teknologien virker efter ønsket? På hvor mange linjer? 2? Hvad så med PoC på 4 linjer osv? Jeg mindes ikke, at ledelsen har udtalt at vi skal have dette "proof-of-concept", når tingene skrider længere frem. Det blev børsmelddelt nærmest et halvt år efter, at de forventer PoC på anlægget inden en hvis tid.

En meddelse om fuld drift i Skive med ønsket udbytte og driftstid er for mig alfa omega for succes og vigtigere end PoC ud fra den viden, som jeg har.

Hvad tænker I?
rischioso
31.07.2021 kl 16:34 5108

Kjetil virker ikke helt å ha forstått de faktiske forventningene som ligger i markedet og har nok tenkt litt mer som deg noe vi kan lese ut av siste oppdatering som sier følgende:

LES: For us, it has never been a question if we will reach proof-of-concept in Skive, but when.

https://newsweb.oslobors.no/message/537181

MEN, det er ikke slik markedsmekanismene fungerer hvor det er svært viktig å oppdatere markedet fortløpende og spesielt når man står ovenfor gjentatte forsinkelser for en helt ny teknologi - dette for å minimalisere usikkerheten - en usikkerhet som sakte men sikkert har drept aksjekursen.

PoC er ikke hypet, men hyper seg selv noe denne artikkelen bekrefter:

https://www.reuters.com/investigates/special-report/environment-plastic-oil-recycling/

nettopp fordi det pr i dag er svært få teknologier som er brukende og ingen som har en teknologibredde i nærheten av hva QFuel har. Når så PoC blir formelt meldt så er det en bekreftelse på at teknologien virker som den var tenkt. Dette igjen åpner dørene for videre ekspansjon - mao PoC er nøkkelen og derfor helt essensiell for materialisering av ekspansjonsplanene hvor full drift og lønnsomhet kommer som et resultat av nettopp PoC og en slik melding kan tikke inn hvilken dag som helst... ;)

Fortsatt god helg!
Nanoq
31.07.2021 kl 17:32 5063

Nettopp! PoC er selve forutsetningen for og bekreftelse på at denne QFUEL/BASF-teknologien kan produsere rene hydrocarbonprodukter som nafta m.m. fra avfallsplast i storindustriell skala.

Ikke bare på 4 linjer, men på 40, 400 +++ linjer...

Når 4 linjer er PoC kjøreklare, så handler dette ikke om mye annet enn oppskalering med kjente komponenter.

Ellers er jeg også temmelig sikker på at denne QFUEL-teknologien stille og rolig, step by step, vil bli forbedret i åra framover. Det samme gjelder sorteringsteknikken av avfallsplast, noe som Quantafuel jo også har sterkt fokus på fordi de også ønsker å tilby mekanisk gjenbruk av avfallsplast (bl.a. hard plast som PVC) på mange av sine fabrikker, i første omgang på Kristiansundfabrikken.
Herman*
31.07.2021 kl 17:40 5051

Jeg har spurt selskapet direkte, og ikke klart å få dem til å akseptere/innrømme at POC er linket til nye komponenter. Det de dog sier, er at så fort de har fått de nye komponentene og disse er installert, blir det full drift på alle fire produksjonslinjene. Når det gjelder full drift, er det vel da kanskje naturlig å tippe at komponentene installeres og testes i sept/oktober og at de kjører full drift fra nov/des. Når det gjelder POC, er jeg usikker om de klarer dette uten nye komponenter. Hvis ja, kan vi få en melding når som helst. Hvis nei, kan vi få den merkelige situasjon at POC meldes bare et par uker før de melder om full drift. Eller hur? Når det gjelder Bøhn, er han en flink fyr som ikke helt forstod dette med aksjemarkedet. Han guidet konsekvent fullstendig feil i 3-4 år(?). Når markedet har opplevd at f eks 20/20 guidinger er helt bak mål, vil tyngdekraften gruse kursen. 33 kroner er dermed helt rimelig, men når de først leverer POC, FID, og full drift… da bærer det fort nordover…:-)
Hammers
31.07.2021 kl 19:30 4947

Synes enkelte "gaper litt høyt" nå!
Er det ikke like greit å vente til POC til slutt blir meldt - og at QFUEL har fått vise verden at det er mulig å tjene penger på denne plasten.

Ellers er vel dette en temmelig overdrevet påstand:
".....og ingen som har en teknologibredde i nærheten av hva QFuel har".

Hvilken teknologibredde er det her snakk om.
Tror det må være noe ikke jeg har fått med meg i denne sammenhengen.

Hilsen Hammers
rischioso
31.07.2021 kl 22:41 4788

Uvitenhet i seg selv er ingen skam - det er den kunnskapsløses egenrådighet som gjør den til skamme ...

Foreslår som en start og som et minimum at du leser deg opp på forskjellen mellom mekanisk -og kjemisk resirkulering på et generelt nivå så vil du lettere kunne forstå hvor avansert og enestående den kjemiske prosessteknologien til Qfuel faktisk er og som gjør den verdensledende. ... ;)

Fortsatt god helg!
Redigert 31.07.2021 kl 22:44 Du må logge inn for å svare
Hammers
31.07.2021 kl 23:01 4761

Det er du som slenger ut påstander - ikke jeg.

Kan du ikke bare svare på hvilken teknologibredde du skriver om?
Det må du da vite! Eller........var det bare "fine ord" du skrev?
Jeg tror det er mange rundt om som lurer på hva det egentlig er snakk om.

Hilsen Hammers.......som i sin uvitenhet ikke trodde QFUEL hadde annet enn Skive.
At fabrikken ikke virker som fortalt i festtaler og presentasjoner.
At man egentlig ikke har noe som helst.....bortsett fra BASF og Lego.
Slettet bruker
31.07.2021 kl 23:58 4723

Nå er jeg en av de som har blokkert "Hammers", men på din kommentar å dømme, så er det et paradoks at man med så begrenset kunnskap tillater seg selv å skrive noe på denne tråden og Qfuel generelt. Man skal ikke lese mange setninger fra dette individet før man kan konkludere med at alt han skriver kan overses, nemlig fordi det utelukkende er støy og "hen" kan sammenlignes med eleven som sitter bakerst i klasserommet, bråker og forstyrrer, vipper med stolen, og klistrer tyggegummi under pulten.
Redigert 31.07.2021 kl 23:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.08.2021 kl 00:17 4722

Nå er vel ikke Quantafuel den eneste aktøren på markedet med kjemisk resirkulering av blandet plast med ulike egenskaper..

POC er fortsatt ute av bildet, så hvorfor akkurat KUN Qfuel skal lykkes fremfor alle de ørten andre aktørene på markedet (som ALLE har sin egen teknologi og patenter), synes ihvertfall jeg er merkelig.
Sjansen for at POC dukker opp hos en av de andre aktørene nårsomhelst, er vel like stor??

Nanoq
01.08.2021 kl 11:59 4500

Bare det faktum at BASF for 20+ år siden avprøvet pyrolyse-teknologien gjennom flere år innenfor avfallsplast og den gangen droppet dette industriprosjektet - og nå 20 år seinere investerer 20+ millioner EUR som storaksjonær i et lite norsk selskap som har utviklet en ny teknologi som også er basert på pyrolyse -

- dette har overbevist meg om at BASF er meget sikre på at det er en god framtid for dette plast-pyrolyse prosjektet med Quantafuel, for ellers er det nesten utenkelig at de ville vende tilbake til pyrolyse-området innenfor kjemisk resirkulering av plast når de en gang tidligere hadde oppgitt dette.

Mye tyder på at Quantafuel's teknologiløsning har vært "the missing link" for BASF i deres eget 20+ år gamle forsøk på å utvikle denne plastpyrolyse-teknologien og industrien som kan skapes via denne.

BASF er super proffe, og kan utvilsomt se at denne norske QFUEL-teknologien er den rette veien framover innenfor storskala kjemisk resirkulering av plast. For meg som investor har BASF's "turn-around" her med QFUEL-satsingen vært nok til at jeg har full tillit til at dette vil lykkes for QFUEL og BASF.


Som det står i denne Reuters-artikkelen fra juli 2021:
https://www.reuters.com/investigates/special-report/environment-plastic-oil-recycling/

".... Pyrolysis has been tried before on plastic. British oil giant BP Plc, German chemical maker BASF SE and U.S. oil company Texaco Inc – now owned by Chevron Corp – all separately dropped plans to scale up waste-to-fuel pyrolysis technologies more than 20 years ago due to technical and commercial problems.

**BASF said it now believes such an endeavor is viable.**

It said in October 2019 it invested 20 million euros in Quantafuel, a Norway-based plastic-to-fuel company listed on the Oslo Stock Exchange...."



BASF: "Chemical recycling: Turning plastic waste into chemical feedstock".

BASF Research Press Conference 2020:
Circular economy

December 10, 2020, Ludwigshafen

Quantafuel and BASF are jointly solving the challenges

Combining Quantafuel’s and BASF’s expertise will make the scale-up happen.

Improving purification reactor performance
Catalyst improvement
Reactor design

Successful scale-up
BASF provides chemical engineering expertise
BASF supports with local, hands-on support in Skive

Developing next-generation process
Pyrolysis reactor
Naphtha catalyst

BASF Research Press Conference 2020
Chemical Recycling

Next steps:
2020
Start up of Quantafuel’s plant in Skive/
Denmark.

Further development of processes:

2021:
Test second-generation approaches in pilot
scale with Quantafuel

2022:
Start construction of
second-generation plant with Quantafuel

ChemCyclingTM is a key contributor to BASF’s commitment to use 250,000 metric tons of recycled feedstock annually by 2025.

https://www.basf.com/global/en/media/events/2020/basf-research-press-conference/circular-economy.html

Ikke mye tvil om at BASF tar sirkulær økonomi og Quantafuel-prosjektet med kjemisk gjenbruk av plast på største alvor.

BASF’s circular economy program

BASF has launched a new Circular Economy Program. By the year 2030, we aim to double our sales generated with solutions for the circular economy to €17 billion. To achieve this, BASF is concentrating on three action areas: circular feedstocks, new material cycles and new business models.

"The circular economy is a central future topic in society and politics. At BASF, we are currently driving forward more than 20 projects for the circular economy. And we are doing this with a great deal of ambition and creativity because this paradigm shift also affects practically all our customer industries."

Dr. Martin Brudermüller, Chairman of the Board of Executive Directors and Chief Technology Officer, BASF SE
https://www.basf.com/global/en/media/events/2020/basf-research-press-conference/circular-economy.html#text-1090654650
rischioso
01.08.2021 kl 21:50 4154

... eller sagt på annen måte - det er fritt frem for den enkelte hvilken konklusjon man velger å støtte seg til - konklusjonen fra verdens største kjemikaliselskap (BASF) som selv har valgt å gå inn med en kvart milliard eller konklusjonen til verdens korteste linjal (Hammers) som av uvisse grunner har gått all in med med sin egenrådige uvitenhet ... ;)

Fortsatt God Helg!
Herman*
01.08.2021 kl 22:24 4092

Rischioso: Var ikke du på et tidspunkt veldig negativ til Qfuel, eller husker jeg feil?
rischioso
02.08.2021 kl 00:46 3988

Skuffet etter oppdateringen på nyåret - både irritert og skuffet og det har man jo lov til når ting ikke går som forventet, men det endrer jo ikke potensialet.

Uansett, nå er vi endelig og omsider der vi skulle ha vært for en god stund siden så gjort er gjort og spist er spist - det er nå og fremover som gjelder - i morgen er det første børsdag i måneden det er å forvente at PoC blir meldt så gjenstår det og se hvilken dag - tic/tac ... ;)
Herman*
02.08.2021 kl 00:54 3993

Jeg har også vært ute av Qfuel ved flere anledninger, så skjønner den frustrasjonen og irritasjonen. Selv er jeg inne, men blir det mye rot og brutte løfter utover høsten så er det bare å komme seg ut igjen.
rischioso
02.08.2021 kl 02:53 3942

I etterpåklokskapens navn om man hadde kunne sett inn i fremtiden allerede for noen år siden så ville nok denne perioden kommet opp som den rette tiden for å posisjonere seg. Det har vært et langt maraton hvor den første distansen alltid er den lengste og når man veldig snart sitter med blueprint så vil også ekspansjonsprosessen gå i et langt raskere tempo.

Om vi legger sammen 2+2 så er det enklere enn noen gang å forstå at det blir 4 når vi nå kjenner til at både PoC og full produksjon ved Skive er innen rekkevidde, Kristiansund har god progresjon og ikke minst det nylig gjennomførte tomtekjøpet dedikert for en ny fabrikk i Esbjerg.

https://newsweb.oslobors.no/message/537740

Så med alt som faktisk er skjedd i minnet sett opp i mot emien hvor selskapet hentet inn 600m til en aksjekurs på 70nok så kan man også forstå hvilken betydelig reprising som er i vente - noe flere og flere gjerdesittere virker å forstå og av samme grunn har vi sett økt interesse den siste tiden og som mest sannsynlig vil fortsette fremover - av de som ikke sover i timen... ;)
Slettet bruker
02.08.2021 kl 08:12 3826

Ingen melding så langt, som vanlig
Herman*
02.08.2021 kl 08:58 3759

Det er godt mulig det drøyer en måned med POC, det viktigste er at de nå gjør ting riktig og at en poc etterfølges avvfull produksjon på skive senere i høst.
vintage1
02.08.2021 kl 10:15 3698

Med rykter om sommerstengt fabrikk kan jeg vanskelig tenke meg at PoC kommer tidlig i august.
Holymoses25
02.08.2021 kl 12:36 3583

Ser ut som interesset på Quantacosta har gått i kjelleren, akkurat som kursen..
Richter
02.08.2021 kl 15:47 3451

Hard Quantafuel job in Skive: "15 kollager indgår i et skiftehold"...


"Driftsoperatør/Field Operator
Quantafuel Skive Aps, Spøttrup

Quantafuel Skive søger en dygtig og ansvarsbevidst driftsoperatør/Field Operator til at betjene vores PlasticToLiquid (PtL)-anlæg hvor vi genanvende affaldsplastik til nye syntetisk kemiske produkter. Du vil referere til driftslederen og indgå i vores driftsteam hvor du sammen med dine 15 kollager indgår i et skiftehold.

I samarbejde med det øvrige team

Sikre kontinuerlig og optimal drift af produktionsanlægget
Indgå i holdskiftarbejdet
Udføre nødvendige drænering og håndtering af hjælpe- og tilsatsmaterialer
Quantafuel Skive tilbyder en moderne og fleksibel arbejdsplads hvor vi arbejder efter virksomhedens strategier. Vi har et godt arbejdsmiljø og en uformel omgangstone, samt holder medarbejderen i fokus således at alle kan yde deres bedste.

Om virksomheden
INDRYKKET: 16-07-2021"
rischioso
02.08.2021 kl 16:25 3452

...hysj..., bedre å la tvilerne tro det visse selvutnevnte eksperter fra tid til annen poster her - at alt er stengt ned og ingenting skjer så får de som skjønner bedre muligheten til å handle super rabatterte aksjer litt til før reprisingen begynner ... ;)
rischioso
02.08.2021 kl 16:36 3431

RE - Hvis nei, kan vi få den merkelige situasjon at POC meldes bare et par uker før de melder om full drift. Eller hur?

* Nei, nettopp fordi PoC er kjøring av kun 2 linjer i parallell over et tidsrom på minst 7 dager hvor trykk og temperatur må vær stabilt - i motsetning til full produksjon hvor alle linjer kjøres.

Av samme grunn blir PoC uansett meldt en stund før full prod.

Når vi så kjenner til at de nesten klarte det under siste kjøring (5-6 av 7 dager) for knappe 4 uker siden så betyr det at PoC kan tikke inn hvilken dag som helst og med største sannsynlighet i løpet av august med forbehold om at ikke logistikken ved feks delemangel som er utenfor selskapets kontroll skyver på datoen.

Det er også verdt å merke seg at selskapet ikke har informert markedet om behov for nye deler noe de kunne ha gjort ved flere anledninger den siste tiden om så var tilfelle - Mao, teorien om en mulig delemangel er derfor å anse som ren spekulasjon ... ;)
Redigert 02.08.2021 kl 16:48 Du må logge inn for å svare