CrayoNano - imponerende innovasjon fra NTNU - grafen og nanotråd


Selskapet CrayoNano har sikret seg patentrettigheter til egen teknologi, noe som betydelig styrker selskapets materielle rettigheter, og sikrer inntekter i et enormt marked de kommende år. Selskapets teknologi er utviklet ved NTNU, og selskapet er en direkte spin-off fra NTNU.

Litt fra selskaets WEB-side som kort forklarer selskapets ide, og potensiale:

By growing AlGaN (aluminium gallium nitride) nanowires on graphene, graphene will be used both as a substrate and as a UV transparent electrode in order to achieve a high external efficiency.

CrayoNano’s unique device structure thus leads to reduced heat loss, and in addition reduced material consumption.

Nanowires enable improved crystal quality, which can improve operating lifetime, and reliability as reduced lifetime and reliability has been connected to high dislocation density in thin film devices. Dislocation density is the amount of structural failures in the crystal structure. Nanowire technology can also increase the effective area of the LED, relative to planar technology, increasing the amount of light generated.

The result is a flexible and extremely thin and lightweight epiwafer able to emit large amounts of light from a small area.

Graphene is experiencing tremendous attention worldwide. Semiconductor nanowires on graphene are expected to become the basis for new types of device systems, and ultimately change the semiconductor industry.

Selskapet sikret seg i går, i konkurranse med 4 200 ander selskap, 25 MNOK i funding fra EU:

Trondheim, Norway – December 22nd 2020 – CrayoNano has been chosen to receive a European Union Horizon 2020 Small and Medium sized Enterprises (SME) EIC Accelerator grant of €2.4 million

The jurors in the EIC Accelerator panel mentioned among other positive remarks on the project: “the innovation has a huge potential to revolutionize the market of UVC LEDs, making both societal and environmental impacts”

“I am so proud of the CrayoNano team. EIC Accelerator’s evaluation of our technology platform was very thorough and winning its approval shows that we are on the right track and that the products we are developing will make a huge impact”, says CEO Jo Uthus at CrayoNano.

Chosen among 4,200 companies
The EIC Accelerator is designed for small and medium-sized enterprises (SMES) with radically new ideas underpinned by a business plan for rolling out marketable innovation solutions and with ambitions to scale up. Selected companies receive funding and they get extra acceleration services to connect with investors, corporates and likeminded entrepreneurs.

CrayoNano was selected FROM 4,200 companies for the EU Horizon 2020 program EIC Accelerator. Less than 1% of all applicants (39) received grants.


Oppsummert: Utrolig spennende selskap som lever et anonymt liv fortsatt på OTC-listen :) Dette selskapet har alle muligheter til å bli et norsk industrieventyr.
Andre som har tanker rundt selskapet?
Redigert 21.01.2021 kl 09:34 Du må logge inn for å svare

Ja, det blir spennende å se!
Hva er dine tanker om Crayonano, Focuss? Leser mye av det du skriver med stor iver. Du er nøktern og rasjonell i det du skriver, og ikke overentusiastisk til alt, som veldig mange er, i blant annet BergenBio og Nordic Nanovector. Kudos til å se både muligheter, men også svakheter i de ulike casene.

Mulig selskapet informerer noe mer angående dette på Company Update 8 April?
focuss
31.03.2021 kl 13:00 3379

Akutt Bistand
Takk for det. Gode ord blir jeg aldri lei av, men kan være såpass provoserende at det skjer ikke så ofte. Når det gjelder Crayonano så ser det jo helt spesielt potent ut. Det er bare rart den ikke allerede er priset høyere. Og for ett tidspunkt å komme med dette. For en timing!!! Har selskapet kontroll på teknologien så er jo dette en soleklar vinner i lang tid fremover.

Ja, det er det jeg håper på. Har posisjonert meg inn nå iallefall, så det kan bli spennende fremover!
En eksepsjonelt spennende teknologi i destruering av mikrober via UVC-lys, men potensielt en like spennende teknologi i å fungere som en halvleder.

En ting som dog bekymrer meg litt er at det kun er ca. 20 000 000 aksjer til salgs. Hva skjer om de vil øke mcapen, og øke antall aksjer til feks 100 000 000. Da blir jo mine 6000 aksjer vannet ut så det synger etter.

Ja, blir voldsomt spennende ja!
Provoserende fordi du er kritisk. Bare fint det. Keep up:)

Liten grunn til bekymring. Det eneste som kan vanne ut aksjene dine her er en emisjon. Hvis de øker antall aksjer (aksjesplitt) vil du få flere aksjer og opprettholde din relative eierandel i selskapet. Formålet med en aksjeplitt er for å senke prisen på aksjen, slik at flere investorer har muligheten til å handle så man øker omsetningen/likviditeten i aksjen. Tviler på dette skjer her før vi er over 100kr.

Tusen takk for svar!
En aksjesplitt ville jo isåfall bare vært positivt.
Vi får håpe vi unngår en emisjon de neste par årene isåfall! Blir voldsomt spennende å følge selskapet den neste tiden!

Ønsker alle god påske!

"McKinsey estimates a $70 billion market for graphene semiconductors in 2030":
Utrolig spennende at selskapet har ambisjoner til å utvikle et produkt inn mot dette markedet.

Selskapet har jo allerede opplyst om følgende marked for UVC LED som er mest nærliggende med et forventet produkt i løpet av året: "Independent analysts categorize the UVC LED market in hypergrowth, growing to an expected USD $2.5 billion market in 2024."

Kilde:
https://www.graphenea.com/blogs/graphene-news/mckinsey-estimates-a-70-billion-market-for-graphene-semiconductors-in-2030
Redigert 31.03.2021 kl 14:34 Du må logge inn for å svare
Spartan
31.03.2021 kl 14:40 3404

Begynner etternavnet ditt på M forresten? Ser i så
fall at du investerer bredt, og tidlig. Hva gjør at du har troen på Crayonano?

Hvis Crayonano holder på med en patentert teknologi innenfor dette segmentet, som det kan virke som (?), så er det helt enormt. Da snakket vi en så voldsomt økning av potensiell markedsverdi av Crayonano atte fytti rakkern.

Nei, det begynner ikke på M.
Jeg er veldig fersk innenfor aksjer, og har lite til ingen peiling på teknisk analyse og den slags.
Har derimot en god kompis som er siviløkonom, så hender jeg spør han om nøkkeltall, som han er usedvanlig opptatt av i sine analyser av aksjer.

Jeg kjøper heller aksjer i form av potensial for fremtiden, og derav ikke så opptatt av TA og nøkkeltall per dags dato. Jeg er langt ifra noen økonom, og tar nok noen store risikoer i mine aksjekjøp.
Jeg setter meg svært godt inn i aksjene jeg kjøper, og spør mye om informasjon på ulike forum og direktemeldinger, så er ikke flau sånn sett.
Jeg interesserte meg først og fremst for Crayonano fordi jeg selv er sykepleier og vet hvor ENORM fremtidig utfordring vi står ovenfor i møte med virus og bakterier. Multiresistente bakterier kommer til å bli en voldsomt utfordring jeg frykter veldig de neste tiårene. Det burde få langt mer oppmerksomhet enn det gjør per dags dato, og jeg tror dessverre at Covid-19 bare er begynnelsen på hva vi kan vente oss de neste tiårene. Dette er selvfølgelig bare spekulasjoner og «verstefallstenkning», men at multiresistente bakterier er et stort problem som bare vil øke er jeg ikke i tvil om.
Desinfisering er per dags dato veldig tid- og energikrevende. Bestråling av smitterom osv. opptar sykehusplasser i timesvis etter utskrivning, samt at desinfisering med kjemikalier er veldig «gammeldags» og på mange måter også «slurvete». Lett å misse kritiske kontaktpunkter som kan være smitteførende.

Lang historiske kort: Om Crayonano har en patentert teknologi innenfor bestråling av mikrober som medfører 99,9% utryddelse av virus/bakterier på en enkel, lettvint og kostnandseffektiv metode, så er det revulosjonerende på verdensbasis. Jeg vet dog ikke om det er noen konkurrenter som er like langt fremme i løypa, men Cnano skal visstnok komme på markedet med et produkt allerede i år?
Det er hovedårsak til min investering her.

Denne «halvleder-teknologien» som muligens også er en spennende teknologi er bare en stor bonus.
Patron72
31.03.2021 kl 17:28 3385

Vi alle har vel fått brev fra selskapet om å melde inn vår mail adresse.
Jeg brukte brevet til opptenning igår og fikk nå melding om at mailen ikke kunne leveres?

Noen som kan gi meg denne investor adressen?

På forhånd takk
Najaden
31.03.2021 kl 18:06 3361

investor@crayonano.no
Pilegrim
31.03.2021 kl 19:54 3301

Naturlig at Nordic Semiconductor og Crayonano utvikler dette sammen. Nordic sa noe sist høst om investeringer framover og jeg tenkte med en gang på Crayonano. Vi får se.
Capaz
31.03.2021 kl 22:30 3222

De er i hvert fall ikke redde for selv å kalle seg et «growing semiconductor company» 💪😄

Se stillingsannonse fra Finn med søknadsfrist 26.03.21:
https://www.finn.no/209309659

«The CrayoNano team is recognized as one of the world’s leading teams in next generation nanoscale semiconductor materials and devices for optoelectronics applications.» 🤩🤩🤩
Redigert 31.03.2021 kl 22:31 Du må logge inn for å svare

Nå er det kun to dager igjen til Company Update på torsdag. Blir spennende å se om flere som har vært på påskeferie den siste uken skal inn eller øke i denne i dag.

Håper vi får noe mer klarhet i hvilke fokusområder Crayonano faktisk har vedrørende teknologien sin.
Hoarder
06.04.2021 kl 09:44 2662

Da de 200 aksjene og senere 2000 aksjene ble omsatt tidligere i dag, ser man nå at selgerordren på kr. 26 har sunket tilsvarende, ned til 19800 og så 17800. I motsetning til før påske, da salgsordrene på henholdsvis kr. 27 og så 26 holdt seg konstant. Så kanskje det kun er disse 17800 aksjene igjen til salgs nå på kr. 26, og ingen skjulte ordre i bakkant..?

Håper på et forventningsrally i dag og i morgen. Så CNANO kan stabilisere seg på et høyere kursnivå, enn det nåværende.
Redigert 06.04.2021 kl 09:47 Du må logge inn for å svare
Martin10
06.04.2021 kl 10:04 2636

Spennende uke. Hva vil selskapet og meglerhusene melde i morgen 7.april. Tilbud om mere penger fra EU. Utvalgt blant mere en 4200 selskaper,men er ikke sikker på om de vil ta i mot. Min spådom er at dette er absolutt siste mulighet til å skaffe seg aksjer på dagens nivå 26 kr. Andre synspunkt?

Dette ser man gang på gang i ulike aksjer. Når en større aktør er ferdig å dumpe så er det bare et tidsspørsmål før en får en rekyl opp. Basert på dagens handler er det igjen begrenset med aksjer tilgjengelig og kanskje siste mulighet til å fylle på til 26kr. Kommer selskapet med noen gode nyheter med begrenset salgsvolum, mange som skal inn på kort tid, og vi vil sannsynligvis se 40-tallet igjen i løpet av kort tid.

Vedrørende spekulasjon om splitt; vil på nytt minne dere om hva Rinnan selv sa i høst (september -20), nemlig at de planla en aksjesplitt før notering på Euronext.
Det er altså ikke "hvis", men "når" det blir splitt, og det skal altså skje før Euronext notering, noe som igjen er knyttet mot at de skal ha et produkt på markedet først (forventet innen fjerde kvartal i år).
Tviler på at vi kan forvente 100 kr innen den tid, men opplysninger om produktlansering vil nok trigge interessen og derved kursen påtagelig.

Mulig Rinnan ser for seg at aksjen vil stige såpass mye før notering at det da vil være naturlig med en aksjesplitt. Tror ikke 100kr er utenkelig når en ser hvilken utvikling flere av de andre NOTC-aksjene har hatt når de først blir "oppdaget"
inva
06.04.2021 kl 12:24 2553

Aksjen er allerede splittet. Det var splitt før OTC Rinnan snakket om.

Det gir mening - takk for oppklaringen :)

Du har selvsagt rett !
Du skal skytes ved daggry, ville man sagt i litt andre tider og mindre tolerante samfunn ;-)
Rinnan har forøvrig enda et potensielt ess i ermet ; CondAlign.
Men det er en annen historie, og en annen tråd
Redigert 06.04.2021 kl 14:07 Du må logge inn for å svare
Hoarder
07.04.2021 kl 12:49 2350

Da er "sperren" på kr. 26 borte. Duket for et lite forventningsrally på slutten av dagen i dag, kanskje? Firmaoppdatering i morgen, med flere mulige kurstriggere!
Redigert 07.04.2021 kl 12:50 Du må logge inn for å svare

Selskapet har virkelig løftet hjemmesiden de siste dagene:
http://crayonano.com/

Alle vet hvor viktig en god hjemmeside er for å presentere produktet og overbevise potensielle kunder. Tilfeldig at dette skjer dagen før presentasjon? Kan dette tyde på at selskapet er klar for kommersialisering av produktet før planlagt tid?

Både Pareto og SB1M er engasjert i forbindelse med updaten i morgen. Hvis det bare er en standard oppdatering fra selskapet tenker jeg at de fint hadde klart det uten å engasjere disse? Tror det er mye på gang her nå. Det fine er at vi kun kan spekulere i dette frem til kl 13:00 i morgen. I mellomtiden har jeg fylt på med litt mer til 26kr.
Woody
07.04.2021 kl 16:18 2271

Nye nettsider på www.crayonano.com

Nå rigger selskapet seg gradvis mot notering. Mye skal skje fremover og selskapet vil garantert få oppmerksomhet med denne teknologien.

Blir spennende med presentasjon i morgen!

Blir veldig spennende å følge med imorgen!
Jeg håper vi får noe mer klarhet i hvordan de planlegger å bruke teknologien sin!

Gikk en stor post på 30 000 aksjer på åpning i dag. Virker ikke som at alle er ferdigkjøpt mens det er begrenset med aksjer igjen på 26kr før neste post ligger på 30kr.
3 timer igjen til Company Update.
Husk å melde dere på: https://cutt.ly/CrayoNano
Pilegrim
08.04.2021 kl 11:28 1866

Da var det sluttsolgt på kr. 26 for denne gang. Er i annet møte under Company Update så hadde vært suverent om en her tok ansvar og skrev et kort sammendrag :-)

Herlig! Kjempespent på dagens presentasjon, magefølelsen tilsier at det vil komme noe snadder!
inva
08.04.2021 kl 11:42 1864

De som melder seg på får link til opptak i etterkant, det blir sikkert tilgjengelig på hjemmesiden også.

En betraktning i forkant av presentasjonen;
På den nylig avholdte generalforsamlingen ble det vedtatt nytrykking av aksjer i to porsjoner; første del til bruk som opsjoner til ledelse/andre, tilsvarende ca 8,5% av nåv. aksjekapital.
Porsjon to er ren emisjon for å ha kapital til oppkjøp, mm, tilsvarende i overkant av 15% av nåv. aksjekap. Ingen fastsatt pris på dette siste (?!).
Disse nye aksjene gir en utvanning på omtrent 24%, og spesielt opsjonsdelen kan synes ganske generøs ettersom ganske mange av de aktuelle personene har ganske godt med opsjoner fra før.
Selve emisjonen bør vel kunne virke innvannende etterhvert (kan man håpe).

Når ble dette gjennomført?

Generalforsamlingen var i går, men dette er jo varslet lenge.
Kan altså gjennomføres fra nå av og flere trinn inntil to år framover, dog ikke samlet overstigende det fullmakten gjelder for; m a o de nevnte volumer.

Ny fullmakt til Styret på rundt 15% av utestående aksjer. Dette er bra, og henger på greip med det vi fikk vite i dagens oppdatering fra selskapet.
EIC Fund, som er tett koblet med EIC Accelerator, hvor CNANO nylig fikk tildelt 2,4 MEUR i soft-fuding, vurderer en aksjeinvestering i selskapet.
"The EIC Fund has since chosen to offer an option for up to €5 Million EURO in equity". Ref Styreformann L.R. Rinnan vil betingelser, hvis selskapet velger å gjennomføre en slik transaksjon, gjøres på 'markedsmessige' vilkår, dvs NOTC kurs vil være indikativ for en emisjon mot EIC. Vi kan håpe på pre-money i en slik emisjon på opp mot 1 milliard.
Usedvanlig(!) sterkt at CNANO er i ferd med å få til en slik "doule whammy".
Redigert 08.04.2021 kl 14:36 Du må logge inn for å svare

Hvis dette medfører en utvanning av aksjene med 24% er jo dette kritisk for meg som småaksjonærer? Løsningen blir da å fylle på x antall aksjer, for å beholde samme prosentandel eierskap i selskapet?
china
08.04.2021 kl 14:44 1684

Var dette dagen alle har ventet på?