CrayoNano - imponerende innovasjon fra NTNU - grafen og nanotråd


Selskapet CrayoNano har sikret seg patentrettigheter til egen teknologi, noe som betydelig styrker selskapets materielle rettigheter, og sikrer inntekter i et enormt marked de kommende år. Selskapets teknologi er utviklet ved NTNU, og selskapet er en direkte spin-off fra NTNU.

Litt fra selskaets WEB-side som kort forklarer selskapets ide, og potensiale:

By growing AlGaN (aluminium gallium nitride) nanowires on graphene, graphene will be used both as a substrate and as a UV transparent electrode in order to achieve a high external efficiency.

CrayoNano’s unique device structure thus leads to reduced heat loss, and in addition reduced material consumption.

Nanowires enable improved crystal quality, which can improve operating lifetime, and reliability as reduced lifetime and reliability has been connected to high dislocation density in thin film devices. Dislocation density is the amount of structural failures in the crystal structure. Nanowire technology can also increase the effective area of the LED, relative to planar technology, increasing the amount of light generated.

The result is a flexible and extremely thin and lightweight epiwafer able to emit large amounts of light from a small area.

Graphene is experiencing tremendous attention worldwide. Semiconductor nanowires on graphene are expected to become the basis for new types of device systems, and ultimately change the semiconductor industry.

Selskapet sikret seg i går, i konkurranse med 4 200 ander selskap, 25 MNOK i funding fra EU:

Trondheim, Norway – December 22nd 2020 – CrayoNano has been chosen to receive a European Union Horizon 2020 Small and Medium sized Enterprises (SME) EIC Accelerator grant of €2.4 million

The jurors in the EIC Accelerator panel mentioned among other positive remarks on the project: “the innovation has a huge potential to revolutionize the market of UVC LEDs, making both societal and environmental impacts”

“I am so proud of the CrayoNano team. EIC Accelerator’s evaluation of our technology platform was very thorough and winning its approval shows that we are on the right track and that the products we are developing will make a huge impact”, says CEO Jo Uthus at CrayoNano.

Chosen among 4,200 companies
The EIC Accelerator is designed for small and medium-sized enterprises (SMES) with radically new ideas underpinned by a business plan for rolling out marketable innovation solutions and with ambitions to scale up. Selected companies receive funding and they get extra acceleration services to connect with investors, corporates and likeminded entrepreneurs.

CrayoNano was selected FROM 4,200 companies for the EU Horizon 2020 program EIC Accelerator. Less than 1% of all applicants (39) received grants.


Oppsummert: Utrolig spennende selskap som lever et anonymt liv fortsatt på OTC-listen :) Dette selskapet har alle muligheter til å bli et norsk industrieventyr.
Andre som har tanker rundt selskapet?
Redigert 21.01.2021 kl 09:34 Du må logge inn for å svare

Protokollen fra Generalforsamlingen ligger tilgjengelig på hjemmesiden deres, og er i prisippet likelydende med inkallinge til den samme (naturligvis), så her er det bare å lese selv.
Som sagt, så synes jeg opsjonen er av det generøse slaget, men den koster jo ikke selskapet noe; det er det vi som betaler ;-)
Forøvrig var det en grei presentasjon uten noe sprengstoff eller spesiell pynting av brura.

Nei china; dagen vi alle venter på kommer sent i år eller tidlig neste år om alt går som lovet og planlagt ;-)

Leste den selv nå, og 8-9% av alle utestående aksjer er vel mye. Får satse på at de gjør en solid jobb da, så det tjener alle.

Det jeg uansett er mest spent på nå fremover er om Crayonano vil ha hovedfokus på om teknologien skal rettes mot halvleder-markedet, eller om hovedfokus skal være desinfisering av mikrober.

Kort oppsummering av presentasjonen:

Crayonano baserer seg på en patentert og banebrytende teknologi innen UVC-lys.

1. Selskapet mener denne teknologien skal være revolusjonerende innenfor desinfeksjon av bakterier og virus, og skal kunne destruerer mikrober i vann, overflater og luft. Det fungerer med andre ord innenfor alle typer smitte; luft-, dråpe- og kontaktsmitte. Det er hovedfokuset til selskapet, og noe jeg har enorm tro på. Dagens desinfisering er tungtvint, dyrt og fungerer ikke bra nok.
3. Et produkt skal etter planen realiseres ila. 2021, og på markedet ila. Q1 2022.
4. Selskapet har videre trygg finansiering for videre utvikling av sin teknologi, og har som intensjon å ha profitt på produktet (produktene) sine fra midten av 2023.

Det snakkes videre om at teknologien kan brukes som en semiconductor. Det er per idag er en stor mangelvare på verdensbasis. Hovedfokuset er uansett på desinfeksjon ved bruk av UVC.

Blir spennende å følge med fremover.

Noen andre med noen innspill?

NB: Det nevnes indirekte en emisjon ved børsnotering; regner da med at det blir en fortrinnsrettet emisjon som en del i å øke egenkapitalen til selskapet.
Redigert 09.04.2021 kl 15:38 Du må logge inn for å svare

Ang punk 3 der.. "Et produkt skal etter planen realiseres ila. 2021, og på markedet ila. Q1 2022." Nå er det riktignok en stund siden jeg leste meg opp på Cnano, så har sikkert blitt forandringer, men mener å huske at de ville ha produktet på markedet ved børsnotering. Forstår jeg riktig da at en børsnotering nå kommer ved Q1 2022? Har vel vært snakk om siste halvdel av 2021 tidligere. Har det blitt noen forsinkelser?

Slik jeg har tolket det skal Crayonano etter planen børsnoteres ved produktlansering, mest sannsynlig ila. 2021.

«Public listing - 2021 / Q1 2022 following product launch»

Takk for bekreftelse.

Det er også verdt å nevne at de i første omgang skal ha fokuset på å desinfisere vann, så ved produktlansering og børsnotering vil det i hovedsak være et produktet som renser vann på en mer effektiv måte enn det som gjøres idag. Dette vil etter planen eskalere til desinfeksjon av overflate og luft.

Selskapet virker i mine øyne å ha en meget solid lidelse også, med Jo Uthus som daglig leder.
Jo Uthus har tidligere jobbet i Atmel som er et annet selskap med opphav fra NTNU Technology Transfer. Atmel ble i 2016 kjøpt opp av det amerikanske selskapet Microchips. Uthus ble med på flyttelasset, og har fra 2016 til 2020 hatt en direktørrolle i Microchips, før han ifjor sommer overtok som ny sjef i Crayonano.

Til informasjon er Nordic Semiconductor er et annet selskap med opphav fra NTNU Technology Transfer, og har idag er markedsverdi på over 30 milliarder.
Atmel ble i 2016 kjøpt opp av Microchips for 35 milliarder kroner.
Crayonano har til sammenligning idag en mcap på 700 millioner kroner, eller 0,7 milliarder kroner.

I 2015 uttalte en av sjefene for programmet, Anders Aune følgende; - "Vår jobb var å ta selskapet fra servietten til første investeringsrunde. Dette er helt klart blant de tre mest lovende selskapene jeg har jobbet med i NTNU Technology Transfer. Både når det gjelder deres potensiale for å endre verden og deres kommersielle potensiale". Jeg føler ikke at potensialet til Crayonano har blitt noe mindre siden den tid.
Fattig
12.04.2021 kl 14:28 3306

Hei

Jeg er ny her og har lite erfaring med aksjemarkedet og ingen erfaring med unoterte aksjer/selskaper.

Har lest meg endel opp på cnano og synes det virker som en usedvanlig spennende mulighet til å investere i noe som kan bli virkelig stort. Jeg er imidlertid litt i villrede om når jeg skal kjøpe. Er det lurt å investere nå eller vente til børsnotering og evt emisjon?

Beklager om spørsmålet er dumt, men jeg er som sagt ganske grønn på dette området

Her er det bare å laste opp mens man kan tror jeg. Ingen vits i å vente til (den kommende) børsnoteringen!

Aldri noen dumme spørsmål hva gjelder investeringer, og jeg er veldig fersk selv. Har selv utrolig mye å lære, og har ingen utdanning innen finans.
Jeg synes iallefall Crayonano virker som et særs spennende selskap, med spennende teknologi og meget potent ledelse. Jeg tror denne vil øke markant når den blir børsnotert med et produkt, men dette et bare spekulasjoner og mine antagelser. Aldri noen garanti, men jeg har stor tro:)

Forøvrig relativt høyt volum idag på 108 000 med to store poster på henholdsvis 40 000 og 50 000.
Hoarder
12.04.2021 kl 18:20 3151

Det virker som det er en stor aktør som ligger inne med store (skjulte) salgsposter på kr. 26. Kursen har vært så og si uforandret og endt på kr. 26 helt siden 31/3 og frem til og med i dag. Med én gang alt på kr. 26 er solgt, dukker det opp nye salgsordre på det nivået. Kan nok være Sparebank 1 SMN Invest som selger ut etter konvertering av lån og utøvelse av tegningsrettene de har hatt. Men de har jo ikke ubegrenset med aksjer/tegningsretter, så når de har solgt ut det de har, får vi nok forhåpentlig en oppsving i kursen igjen. Jeg har stor tro på CrayoNano og teknologien de besitter.
I mens får vi kjøpe billige aksjer. Antar kursen er betraktelig høyere på slutten av året, når første produktet kommer på markedet.
Redigert 12.04.2021 kl 18:22 Du må logge inn for å svare
Pilegrim
12.04.2021 kl 18:45 3119

Å vente til børsnotering da kan du regne med at kursen er 70 - 100, så du kan velge 26 nå eller mye mer senere....... og så kommer ikke verdiene fram før 2023 2024 så her må man bare sitte med aksjene iårevis.
Redigert 12.04.2021 kl 18:46 Du må logge inn for å svare

Det er sparebank 1, det vet jeg! Egentlig lurt å hamstre for den som kan nå!

Vises dette på oppdaterte aksjonærlister?
Hoarder
13.04.2021 kl 16:03 2823

Det er ganske klart at det er Sparebank 1 som selger unna de billige aksjene de har tegnet på kr. 16. Ved salg av disse aksjene på kr. 26, vil de sitte med en meget pen gevinst. Kreditoren i slike låneavtaler sitter aldri særlig lenge med aksjene, før de kvitter seg med dem, for å få inn gevinst. Et eksempel på det, er jo hvordan Alpha Blue Ocean (ABO) drev på i Elements ASA. Tipper kursen til CrayoNano vil løfte seg godt ut over året. Er bare å laste inn med billigere aksjer, mens/om man kan..

Se melding fra 4/3-21;

"Conversion of loan and exercise of warrants
Company news
2021-03-04 13:13:58
Sparebank 1 SMN Invest has notified the company that it will exercise its right to convert its NOK 2.000.000 loan plus accumulated interest into to shares in CrayoNano AS. The conversion price pr share is NOK 16,00 as per the loan agreement. The total conversion amount including interests is NOK 2.150.137 which will be converted into 134.383 shares at 0,02 per share.

Sparebank 1 SMN Invest has also notified the company about its exercise of a total of 125,000 warrants, each of which gives the right to one share in CrayoNano at a subscription price of NOK 16,00 per share, hence a total of NOK 2.000.000 in new paid in capital to CrayoNano.

Following the conversion of the loan and exercise of the warrants, the share capital of CrayoNano AS will increase by NOK 5.187,66 from NOK 539.399,00 to NOK 544.586,66. Hence following completion of the registration of the share capital increase, the share capital of CrayoNano AS will be NOK 544.584,66 divided into 27.229.333 shares, each with a nominal value of NOK 0.02.

Following the registration there is a total convertible loan of NOK 8,986,000 excluding accumulated interest and 561,600 warrants outstanding with a conversion price/exercise price of NOK 16.00 per share."
Redigert 13.04.2021 kl 16:09 Du må logge inn for å svare

Ble kjøpt en stor post til en verdi av 3,6millioner i dag. Virker som det dermed er slutt for aksjer på billigsalg tilgjengelig på 26kr.

2000 aksjer tilgjengelig på 26.5 kr - disse går nok raskt før børsen stenger i dag. Spennende å se hvordan denne kan utvikle seg nå hvis det viser seg å være tomt hos selger.
Hoarder
14.04.2021 kl 16:34 2558

Med det potensialet CrayoNano besitter, og med relativt kort tid igjen før produktlansering og inntekter, tenker jeg det er flere som vil inn og posisjonere seg, innen den tid. Patentene antar jeg er mye verdt, bruksområdene vide!
Kursen til CrayoNano har jo allerede vært over kr. 40 i år. Vil tro det ikke er lenge igjen til vi igjen ser kursen oppe på dette nivået.
Rockall
14.04.2021 kl 16:37 2547

Spennende selskap man får "framtidskick" av. Dette kan bli stort!
Najaden
23.04.2021 kl 12:51 1767

Noen som ser ordredybden? Kan se ut som selgeren på 29 nå er ferdig. Kan vi komme oss opp på 30-tallet igjen?

Du ser ordrebilidet på OTC listen, bla nedover til CNANO og linjen det står DETALJER og trykk på "vis" som står med blå skrift. Der vises handler og ordre!
Lite salgsvilje ser det ut som, og bra med kjøpere. Kan vi få ett rykk opp og tetting av gapet opp mot tidligere topp! Vurderer å selge noe annet og kjøpe mer!
Redigert 23.04.2021 kl 14:06 Du må logge inn for å svare
Najaden
23.04.2021 kl 16:21 1640

Der ja. Takk for tips. Trodde den siden kun ble oppdatert ved børsslutt hver dag.

Fin oppgang nå og ikke mye selgere.

Vanskelig å si. Helt sikkert noen som gevinstsikrer dette også.
Har vanskelig for å tro at vi skal så mye høyere før vi får noe håndfast, men man kan jo håpe!

God helg!
Rokki10
23.04.2021 kl 20:29 1535

Det e vel ein god grunn te at de ikkje ennå har takka ja te pengene de fekk tilbud om ifrå EU. Virka berre ut som de har kontroll på produktet spør du meg

Absolutt! Hat klokketro selv og tungt inne, men tror ikke kursen stabiliserer seg noe høyere uten noe nyheter.
Jeg tror vi kommer til å vake mellom 27-32 i noen uker/måneder før det tar av nærmere lansering.

Men nyheter kan komme da!... Helt plutselig!

Det er ikke mange aksjer for salg under 44, tipper de fleste som er inne her forventer mer enn 44 pr aksje.

Kan grafenet (carbon i ett atom tykk hexagonstruktur) som CNANO bruker som substrat til "dyrkingen" av aluminium gallium nitridtråder(nanowires) , hentes fra carbon fangst?
Redigert 28.04.2021 kl 13:11 Du må logge inn for å svare

Synes det er rart at ikke kursen er høyere. Dette er banebrytende teknologi som har et vanvittig potensiale. De som selger Crayonano-aksjer for under 50 kr kan umulig ha satt seg inn i hva historien til dette selskapet er, hvor grundig dette har blitt forsket på ved NTNU, og hvilke planer selskapet har. Jeg har satt 60 prosent av porteføljen i Crayonano, og jeg føler ikke at det er risikabelt. Å være med så tidlig i et selskap som dette, når kursen enda er så lav, er en sjelden mulighet. Skal vurdere å selge når den bikker 100.

Er glad den ikke er høyere for ønsker å laste mer på dette nivået. Økning kommer garantert senere i år når nyhet om produkt kommer.

Vanvittig trygt å sette 6 av 10 av dine egg i en så trang kurv på et selskap uten produkt og uten inntekter, i før-vekstfasen med et dusin globale konkurrenter som alle prøver å gjøre det samme, med planlagt forestående utvanning før IPO, nå illikvid og på OTC. Det er risikofritt, det! Med mindre du har en GAV på under 20 her kan du neppe si at du har hoppet på tidlig heller.

Cnano er kult assa, men om du ikke føler at det du gjør her er risikabelt så håper jeg du har en kone som kan snakke deg ut av det.

Ja, det er selvsagt helt idiotisk å satse på noe før selve produktet er på markedet. Tipper de som satsa på Tesla før den første Tesla-bilen var klar, også er helt enig med deg. Dumme, dumme meg.

Kos deg videre med å spre porteføljen godt. Er du heldig kan du sikkert få 3-4 prosent i år. Crayonano er det nye Freyr. Jeg satsa 500K og kjøpte meg inn på 8 kr i Freyr. Solgte alt på 22 kr. Både kona og jeg lever godt med litt risiko.