Vow opplever et høyt momentum og stor interesse.

Slettet bruker
VOW 22.12.2020 kl 14:40 610

Vow opplever et høyt momentum og stor interesse for deres pyrolyseteknologi, ettersom mange større selskaper setter fokus på karbondioksidnøytralitet.

Det sier konsernsjef Henrik Badin i Vow til TDN Direkt, etter at det tidligere fredag ble annonsert en intensjonsavtale med det Vow beskriver som "et verdensledende produksjonsselskap" for bygging av et biogass-produksjonsanlegg.

Badin kan ikke kan si konkret hvilken aktør avtalen er inngått med, og understreker at avtalen er av "signifikant betydning for aktøren". Ifølge ham har aktøren kommunisert sine strategier innenfor reduksjon av CO2 og avkarbonisering, og pyrolyseteknologi er et av de strategiske områdene.

- De ønsker å gjøre en litt større greie av dette i januar, og dermed kan vi ikke si noe om hvem de er eller hvor de er plassert, sier han.

Badin kan likevel avsløre at anlegget vil ligge ved en av aktørens store produksjonsfasiliteter i Sentral-Europa. Han forteller også at denne kunden er storforbruker av naturgass i forbindelse med oppvarming og bearbeiding av stål, og at Vow sin teknologi vil hjelpe kunden i å bli mindre avhengig av fossile energikilder.

- Denne avtalen her er bare en illustrasjon på at det er store aktører som nå kontakter oss fordi de søker å bli karbonnøytrale. Dette gir oss muligheten for å oppnå betydelig vekst, sier Badin.

Hovedsakelig konsentrerer interessen seg fra europeiske selskaper, sier konsernsjefen, og fremhever EUs mål om å bli karbonnøytrale innen 2050 som utslagsgivende for et stort momemtum i industrien for å få ned utslippene.

Vow-sjefen trekker frem Equinor som et eksempel på selskaper som nylig har lansert store planer om å redusere sine utslipp.

- Ja, vi mener helt klart at vi har gode løsninger for dem og reisen de nå legger ut på, svarer Badin på spørsmål om det kunne vært aktuelt å inngå lignende avtaler med Equinor.
Redigert 19.01.2021 kl 15:53 Du må logge inn for å svare