DOF vendepunkt og veien inn i 2021!

tobben
DOF 24.12.2020 kl 15:52 177184

Da går vi inn i romjulen med kurs 0,73, ca 1 krone lavere enn forrige julefeiring. Selskapet har mer penger cash , bedre resultat , minst like god ordrebok og utsiktene inn i det nye året stadig bedre. Mange av oss har vært med på en skikkelig nedtur i 2020 til kurser rundt 0,4 , hvor står vi neste jul ? 2021 blir skikkelig spennende
Redigert 21.01.2021 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
hifidude
04.02.2021 kl 14:56 5611

Nei si det Elmano, mot slike gode argumenter som du fører i marka blir jeg jo satt sjakk matt. Dette kan du tydeligvis en del om.
Takk for meg, jeg har møtt min overmann her.
JanOrge
04.02.2021 kl 15:01 5620

Tror de aller aller fleste her inne sitter i minus, så jeg tror ikke du skal begynne å sortere slik at du bare hører på folk som har tjent på dette papiret....
AlanS
04.02.2021 kl 16:05 5591

Ser ingen grunn til å problematisere for mye med utgangspukt i det lange fallet som offhoreindustrien opplevde. Det er mye som dro i feilrettning.
Allikevel er det framtiden som gjelder.
Om man tviller på at oljen har framtid er det bare å google litt. Oljen er allerede tilbake til prekoronanivået. Skifferrevolusjonen i USA er over. Offshore fremstår som vinneren framover. Vindbølgen kommer og behov for båter vil eksplodere. Nordsjøen er dessverre en tapper, men kan allikevel oppleve en bedring når markedet skal støvsuges for båter.
Gjør alltid sine vurderinger og tro på seg selv.

Redigert 04.02.2021 kl 20:02 Du må logge inn for å svare
tobben
04.02.2021 kl 16:15 5581

Ja, det kan bli spennende dette JanOrge :-) Er ennå noen måneder til refidato og det er jo flere forhold som diskuteres i en plan.
hifidude
04.02.2021 kl 18:24 5495

Herregud, hvilken planet lever du på egentlig? Markedet støvsuges for båter? Sjekk www.westshore.no , ikke tegn til støvsuging der gitt.... Over hele verden ligger offshore båter i opplag i haugevis, get real man.
gbulk
04.02.2021 kl 20:18 5432

hlfidude
Westshore rappoterer PSV og AHTS i Nordsjøen og hvor mange har DOF i spot? De som er der er på mangement for andre eiere.
Du som vet alt, hvor kan man få greie på ratene og terms for Subsea sluttninger. Så vidt jeg forstår har alle PC klausuler
hifidude
04.02.2021 kl 20:27 5372

DOF har en god del PSV og AHTS, spotratene reflekterer det generelle ratenivået på terminkontrakter og, noe annet er naivt å tro. Videre gjengir det temperaturen på markedet, og for mer spesialiserte fartøy. Det tror jeg du ser. At noen får en kontrakt, betyr jo ikke at det er gull, men snarere en sårt tiltrengt inntekt som er bedre enn opplag. Nå må folk få opp øynene for at bransjen er i en dyp krise man foreløpig ikke ser utgangen på. Du må gjerne innbille deg noe annet, men det vil kun ramme din egen lommebok.
gbulk
04.02.2021 kl 20:29 5369

Hei

Hvilke båter har de i spot markedet i Nordsjøen av PSV/AHTS som de eier selv?

Det er lett å gjennomskue at noen prøver å argumentere for å få billige aksjer ved blant annet å late som man ikke har fått med seg at Subsea markedet ser lyst ut fremover. Hvis man prøver å kjøpe litt større volum er det ingen som vil selge og kursen går mye opp. Det er trolig lettere å holde kursen nede ved å små selge av det man har fått tak i samtidig som man posisjonerer seg med store kjøpsordre lavt i håp om at noen plutselig ikke orker mer.

Korona ga en kraftig svekkelse av real og alle flyktet til USD. i regnskapet er dette fort som 1,8 mrd i urealisert tap. Det er litt hopp og sprett for tiden, men forventningen om real/usd er rundt 4,8 i starten på 2022. Hoppet var vel fra 4,2 til opp mot 5,9 . Der vil vi fort få en 1 mrd tilbake. Selve gjelden i dollar faller med dollarkursen. den forklarer seg selv. 1 mrd. Det siste er skipsverdiene. DOF bruker bruksverdi og legger dette til grunn. Her er det antagelser om marked, kostnader på skip etc.. Det brukes også meglerestimat i verdivurderingen. Det siste er skipsverdiene i DOF særdeles sensitive for. Hvorvidt det grunnlag for skipsmeglere å revurdere estimater ,er vanskelig, men siste PSV salg ga en bokført verdi på 16 millioner- altså markedsverdi høyere enn regnskapsverdi. med 60 skip har du 960 millioner . Det skulle da med enkel matte raskt gi 3 milliarder i økt egenkapital med noen vurderinger. men klart flere scenariorer her,men estimatene er mulig å forklare.
tobben
04.02.2021 kl 23:08 5238

Enig i det du skriver, og det er jo fantastisk å sammenligne med selskap langt unna de kvalitetene Dof besitter :-) En ting er et kapitalbehov, en annen hvor mange ekstra aksjer det vil representere. Konvertering obligasjoner 10 kr til en aksje er vel det tallet som sist er sett ?

De fleste evner å skille risikoen i DOF og Polarcus vil jeg tro. Jeg sprer investeringene i mange upopulære aksjer som har falt lenge og mye men der jeg har tro på markedet i fremtiden. Når oljeprisen faller så mye at den gis bort gratis og folk er isolerte hjemme er jeg klar over at resultatene i de første kvartalene ikke blir så bra og at aksjene jeg har kjøpt nok ikke slutter å falle rett etter at jeg har kjøpt dem. Jeg kan svare deg hifidude i fremtiden på hvordan det har gått etter at jeg har realisert porteføljen men sist gang jeg kjøpte Seadrill + en del annet konkurspriset etter finanskrisen leverte de mer utbytte årlig etterpå enn jeg kjøpte aksjene for. Vi er veldig tidlig i gjeninnhentingen så foreløpig har jeg kun solgt AKSO + ESG spinoff -aksjene etter at de mer enn tidoblet seg på noen måneder. Når det gjelder Polarcus er den som kjent for de som klarer å multiplisere antall aksjer med aksjekurs gratis. Jeg kan dessverre ikke svare deg med sikkerhet hvordan det går endelig med Polarcus annet enn at for de som hadde minimalt med aksjer og som denne uken har kjøpt et par hundre tusen gratis-aksjer så har investeringen vært liten og oppsiden tror jeg kan bli ekstremt mye større enn nedsiden hvis selskapet overlever i en eller annen form. Fint med gode råd men jeg kommer nok til å fortsette med denne langsiktige investeringsstrategien selv om den kan virke litt lite attraktiv i det korte bildet. Ut fra dine råd om ikke å kjøpe i selskaper som har fallende kurs og høy risiko kan det kanskje være en tanke å heller fokusere på aksjer som stiger i verdi sånn som Kahoot ol?

https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2021/01/15/7609245/tror-pa-varig-bedring-av-psv-markedet Selv PSV markedet får varig endring nå fremover.... Litt rart at kursen ikke har løftet seg mer i DOF men vi var jo nede i 34øre før Jul og vanlig at det stiger litt uforstålig lite i starten før massene forstår at markedet etter 7 års fall faktisk er på bedringens vei.
hifidude
05.02.2021 kl 06:24 5117

Dette er helt på tryne, mange av skipene finnes det ikke kjøpere til unntatt til skrapverdi. Markedet eksisterer ikke, rett og slett.
tobben
05.02.2021 kl 09:39 4999

Vel , da er det bare å vente på 4q tallene :-) Du sier du har bommet kraftig på Dof tidligere og solgt Hifidude, mitt tips er at du bommer nok en gang :-) Aksjer er i liten grad markedet som var og er , det er markedet som kommer.Vi får se :-)
hifidude
05.02.2021 kl 09:55 4977

Markedet var, er, og kommer til å være ræva i minst 2 år til.
Det å drive så på kanten økonomisk er veldig risikabelt, og vi vet alle hvor volatilt oljemarkedet er, ting kan skje veldig fort, og det har større volatilitet ned enn opp, historisk.
Men vi får vel bare være enige om å være uenige.
tobben
05.02.2021 kl 11:53 4920

Forskjellen er vel egentlig at du ser på markedet som en enhet uten nyanser på ulike deler av det. Ledelsen i dof var tydelig fornøyd med marginene til de siste kontraktene i subsea , var hvertfall mitt inntrykk ved q3-tallene
JanOrge
05.02.2021 kl 12:10 4894

Selskapet har sluttet å betale renter, og det snakkes om at alt ordner seg. Det er vel ganske unyansert det også, vil jeg påstå.

Inntjeningen må kraftig opp, og selv om det gjentas ofte her, så er det vel ikke slik at man rent faktisk ser en høy nok inntjening nå eller i aller nærmeste fremtid. Selskapet har 20 mrd i gjeld. Det er klart ikke alt skal betales med en gang, men jeg antar at en revidert betalingsplan uten gjeldskonvertering innebærer at beløpet må være tilbakebetalt innen ti år. Det er 2 milliarder i året hvert år i ti år. Selskapet er ikke i nærheten av å klare det, og har ikke vært det siden 2013. Det må bekymre kreditorene, og det burde bekymre aksjonærene. At man blir møtt med latterliggjøring og bortforklaringer når man prøver å diskutere fakta, er vel ikke noe nytt, men jeg antar man reagerer med aggressivitet når man sitter litt feil i en aksje, og skjønner at det er noe i det. Nå skriver jeg ut fra egen erfaring.

Formålet er ikke å bli enige, men det er ingen grunn til å kalle hverandre idioter dersom man har argumenter nok for å fremme sitt synspunkt. Dersom det går den veien jeg tror det går, så vil det være såpass ille for de som sitter med aksjer her nå at jeg ikke har noe behov for å tråkke de ned. De vil få en kostbar lærepenge.

Det som er veldig sikkert er at enten den ene eller den andre kommer til å få seg en kjempeoverraskelse her i løpet av våren.

Begrepet kjempeoverraskelse knytter jeg mer til type selskaper som Opticom med fler som hadde luftige ideer der investorer skaper et pyramidespill basert på "sannheten" om at dette er en aksje som bare går en vei. Kahoot og en del grønne aksjer som det er tvilsom om lever om noen år men likevel er priset til over 50 milliarder bør det statistisk ikke være noen overraskelse at plutselig stuper brutalt og er verdiløse om noen år. Kjempeoverraskelser er det etter min mening mindre av i Offshore som har falt over 90% og der DOF med en av verdens fremste flåter er priset til under 0,4% av Kahoot. SOFF benytter neon her som skrekkeksempel hvor galt det kan gå. For egen del har jeg sittet i SOFF hele veien ned og fulgt investeringsfilosofien min slavisk. Det gjorde at jeg solgte halvparten av aksjene mine da kursen doblet seg etter at det kom beskjed om refinansieringen. Det gjorde også at jeg kjøpte veldig mye mer da kursen var under 3 kr og nå er jeg godt i pluss og er ganske sikker på at aksjene jeg har vil mangedoble seg. Dof har også doblet seg fra bunn og der er jeg også 100% klar til å kjøpe mer hvis det blir emisjon eller refinansiering selv om jeg er mye i minus. Jeg tror likevel långiverne kun får mer uønsket risiko og kostnader/verdiforringelse ved å konvertere gjeld eller starte prosesser som skaper mer uforutsigbarhet for DOF så jeg tror ikke det blir annet en reforhandling av lånevilkår. Faren for konkurser blant aktører i sektoren har jeg begrenset ved å kjøpe i alle og vekte andel i forhold til markedsverdi. Hvis en aktør går konkurs taper jeg den plasseringen men jeg forventer da at de andre stiger minst tilsvarende tapet som følge av mindre konkurranse. Du tenker helt motsatt av de som sitter på DOF så jeg synes det er rart at du ikke heller tiltrekkes av Tesla og Kahoot som kun stiger?
hifidude
05.02.2021 kl 13:57 4791

Hvis du har lagt alle eggene dine i denne bransjen, ja da er du uhyre kåt på risiko.
JALLA
05.02.2021 kl 14:01 4772

Er det ikke slik at marginen på Subsea biten er 45-50% om jeg ikke husker feil ifølge 3Q tallene? I Sør Amerika er ratene mye høyere en de er i Nordsjøen for tiden og der kommer det til å bli eldorado fremover etter båter. Hess alene skulle bruk 10 mrd til å bore 12-15 brønner i Guinea iløpet av året. Tenker at det blir bra fremover om man løfter blikket og ikke fokusere på det dårligste markedet altså Nordsjøen. Just saying :)
Redigert 05.02.2021 kl 14:04 Du må logge inn for å svare
AlanS
05.02.2021 kl 14:04 4774

Overraskelser kommer på markedssiden. Bransjen skrapper bunnen i den lange nedgangssyklesen med korona på toppen og mister både kapasittet og kompetanse. Oppgangen kan bli sterk og overraskende for mange.
tobben
05.02.2021 kl 14:13 4767

Tror det var 36-37% , men husker ikke helt. Vi ser det hvertfall igjen i resultatet, hvor subsea står for 75% .
hifidude
05.02.2021 kl 14:20 4751

Du kan ta det fra en som har vært mange ganger i Brasil på offshore båter: Kostnadene er MYE høyere i Brasil enn i Nordsjøen, ja, du leste rett.....
Husker vi skulle leie kai med kran en gang, de skulle ha 70.000,- pr. dag for krantilgang ;-)
Brasilianske sjøfolk er høyere lønnet enn Norske. Dokkinger like så, ikke for ingenting at endel steamer til Gran Kanaria for å dokke.
JALLA
05.02.2021 kl 15:18 4706

Selv om kostnadene er høyer så er det fortsatt veeeeeeldig mye høyere aktivitet på den siden en det er i vår ande damm. Ratene på den siden gjenspeiler sikkert kostnadsbildet også. Ser du på tallene ifølge Q3 så har Subsea delen alene rundt 45% EBITDA. Dette kan du ikke neglisjere og bare male fanden på veggen heller.
En vanlig AHTS ligger på $ 70.000 dagen og det er vel også nokk til at det blir litt igjen skulle jeg tro sammenlignet med Nordsjøen i dagens marked.
Ifølge Westshore er det jo ikke feil med 100% utnyttelse heller mens vi her ligger nå på rundt 26%. Dof alene har vel ikke så mange hel eide båter i Nordsjøen i spot?
Eks. Iceman har de vel 30% eierskap i og Hera drifter de bare om jeg ikke tar feil.
Om ikke bankene eller Obligasjons eierne hadde vært sikker på at det er bedre få til en løsning med full tilbakebetaling med noe lengre tids horisont og lavere rente påslag så hadde de heller ikke vært frem til nå. Da hadde skifteretten vært involvert på et tidligere stadium tenker jeg.

Personlig tror jeg ikke noe på de som lover gull og grønne skoger men definitivt ikke på de som er dommedagsprofeter heller. Dommedags profeter har opp igjennom historian vist hva de står for. Tenker at din argumentasjon er vell trøttende og ikke gir noen mening da det blir som å høre 14 dager i strekk på miljøpartiet de grønne hvordan 240.000 ansatte i olje industrien skal kunne begynne å jobbe andre plasser som feks trikk og vindmøller over natta.

Redigert 05.02.2021 kl 15:28 Du må logge inn for å svare
AlanS
06.02.2021 kl 23:29 4322

https://www.oedigital.com/news/484726-baker-hughes-oil-industry-downturn-to-bottom-out-in-2021
Baker Hughes: Oil Industry Downturn to Bottom Out in 2021
Arunima Kumar January 21, 2021
Baker Hughes Co on Thursday joined larger rival Halliburton Co in saying the energy industry's worst downturn in decades should bottom out this year.
Oil and gas producers have been forced to cut their budget, restructure operations and reduce employees, to tackle the COVID-19 pandemic-led fallout in energy demand and prices.
"We believe this macro-environment likely translates into a tepid investment environment for oil and gas during the first half of 2021", said Baker Hughes Chief Executive Officer Lorenzo Simonelli. "However, we expect spending and activity levels to gain momentum through the year as the macro environment improves, likely setting up the industry for stronger growth in 2022."
*****
Våre "eksperter" kjenner sikkert markedet bedre enn Baker Hughes og Halliburton. LMAO
Redigert 06.02.2021 kl 23:37 Du må logge inn for å svare

Er jo hyggelig lesing for oss dette. Bare å være tålmodig her.

På linje på USD/real regnestykket ditt som viste det motsatte av det du sa, gjør du et samme nå. Ditt eget regnestykket viste altså at verdiene steg og du presterte allikevel ¨påstå løgn. her gjentar du det samme. Med utgangspunkt i skrapverdi, sier du at jeg er helt på trynet. Hva har utvilkling på skrapmetall vært bare siden forrige kvartal og har du tatt det med i dette våset ditt . Ett skip PSV skip eller ankerhåndetringsskip veier ca 4500 tonn. Ett subsea skip 11000 tonn. Også påstår du virkelig at en dobling av metalprisen ikke har noe å si for verdisettingen ? Skipene har en bruksverdi og en slagsverdi. Er salgsverdien basert skrapverdi vil differensen mellom bruksverdi og salgsverdi bli mindre , og nedskriving mot laveste salgsverdi (skrap metall) må justeres fra forrige kvartal , da denne verdien har doblet seg i høst. Dette ble etter mening demonstertert tydelig på PSV salget på en neddskrevet båt. Dette salget kan være en indikasjon på båtene er nedskrevet nok. Eg mener i hvertfall det er større verdier i dette selskapet enn regnskapet viser. Med en flåte på 0,5 millionn tonn bør nedre gulv ha løftet seg med 1 milliard fra Q3-Q4. Så får vi se når dette slår ut i regnskapet . men før eller siden må tyngdelovene virke her og. Eg vil ha meg frabedt karakteristikker. Argumenter med fakta.
Dofulf
07.02.2021 kl 22:42 3805

Da nærmer Skandi Neptune seg anløp Odense etter et lite verkstedopphold,
https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:11.5/centery:56.5/zoom:8
Skal vel fylle opp med gammel dansk før kurs settes for Afrika
Litt uklart å få med seg hva han sier.
https://www.youtube.com/watch?v=4SgC7XZe6zI
hifidude
08.02.2021 kl 07:09 3661

Dette viser til fulle din inkompetanse på dette feltet. Du snakker om stålvekt på en PSV på 4500 tonn, du refererer selvfølgelig til Gross Tonnage, eller Bruttotonn. Dette min venn er ikke en vekt, men ett volummål på alle innelukkede rom i skipet ;-) helbom...
Ellers snakker jeg om salgsverdi for seilende skip, ikke stålverdi. Den ligger mye lavere, og har null betydning i regnskapet.
Du er ikke bare jordet, du er på feil jorde ;-)

Her har du rett. Beklager feil bruk av tall. Dette må korrigeres. Jeg snakket om at skrapmetallpris har doblet seg. Vekten av skipene er jo det samme .
tobben
08.02.2021 kl 08:13 3606

Ja, det lager seg til på flere fronter, og vi har både beste båter og ledelse. Frem mot 2025 blir dette etter mitt syn , helt nydelig. Her er det de store linjene som teller, og ikke detaljer :-)) ( For ikke å glemme , veldig mange hyggelige aksjonærer :-)
Redigert 08.02.2021 kl 08:15 Du må logge inn for å svare
JanOrge
08.02.2021 kl 09:55 3517

Du kjenner jo markedet bedre enn disse til og med, fordi du sier jo at markedet HAR snudd. Det disse sier er at de forventer at markedet bunner ut i løpet av dette året, og at oljeindustrien vil ha sterkere vekst i 2022.

"LMAO"? Tror det er greit å være forsiktig med latterliggjøring av alle andre som vurderer ting litt annerledes enn en selv. Spesielt på denne tråden her.

Du burde gå all in i Polarcus, hvis du mener at det Baker Hughes uttaler generelt om deres forventning til markedet er et godt argument for at hvilket som helst oljeserviceselskap skal mangedobles. Seadrill søkte akkurat om konkursbeskyttelse. De har nok ikke lest hva Baker-Huges mener om saken. Poenget mitt er at Dof sin finansielle stilling spesielt er som den er. Nest største eier, Fredrik Mohn, kastet kortene. Han blir idioterklært her inne. Hedgefondet som "ga bort" den siste tredjedelen av Dof Subsea til Dof for 20 millioner er tydeligvis også komplett udugelige, hvis man skal vurdere handlingene deres ut fra hva som skrives her inne. Ellers kan det jo faktisk være slik at "juvelen" Dof Subsea" ikke er verdt mer da. Det er jo en viss sjanse for det, siden man ikke klarer å betjene gjeld og har sluttet å betale renter. Dette omtales som "detaljer" av enkelte her. Og når man prøver å få istand en diskusjon om hva som rent faktisk må på plass for at Dof skal klare seg, så er man enten "negativ" eller så er det bare "å avvente å se, fordi det har ingen hensikt å spekulere."

AlanS
08.02.2021 kl 10:25 3461

Det er mye som pekker i den riktige retningen. Forutsetninger for oppgang er tilstede og økende oljepris indikerer dette.
Du tar inn masse fakta og prøver å begrunne sine påstander om at DOF er en dårlig invistering. Greit det.

Se på REC. Jens Ulltveit-Moe kastet kort og Røkke tok over. Hvor tjente Røkke på REC allerede og hvor mye kommer han til tjene i årene som kommer?
MPCC hadde emisjonen på kr 1 og mange kastet kort da. Nå er MPCC på vei mot kr 7 fordi container markedet snudde på noen få måneder og det kokker som aldri før.

Det er bare noen få eksempler hvor folk bommet fullstendig og mistet gode investeringsmuligheter.
Jeg tror at oljeservice og spesielt offshore vil oppleve en vel forttjent bedring og oppgangen kan komme når som helst.
JanOrge
08.02.2021 kl 10:32 3448

Tror personlig det er lurt å "ta inn masse fakta" når man argumenterer. Å investere på egen magefølelse er gambling. Å investere å andres magefølelse er galskap.
Redigert 08.02.2021 kl 10:33 Du må logge inn for å svare
AlanS
08.02.2021 kl 10:39 3436

det er ikke fakta, men logiske sammenheng som teller. Fakta uten kontekt har liten betydning. Imho.
Ellers vil tiden vise om fondet og Mohn var smart eller tok feil.
Fakta: 8 feb 2021 - Brent over USD 60.
Redigert 08.02.2021 kl 10:57 Du må logge inn for å svare