Photocure- Norsk biotech med sterkest vekst i år


Når det gjelder vekst i aksjonærverdier er PHO i en særstilling blant norske biotech selskap i år. Det som er morsomt er at PHO har ikke vokst ut sitt potensiale. Som Churchill sa. Dette er ikke slutten. Det er ikke en gang begynnelsen på slutten,knapt nok slutten på begynnelsen. Photocure med best produkt i et USA kreftmarked på 35 milliarder kroner bør alle investorer ha en bit av. Hvis ikke mangler sannsynligvis selve vinner loddet. Dette mente jeg for ett år siden og historien har dokumentert det 100 % rett. Det vil om mulig bli enda mer rett fremover.
rockpus
03.10.2018 kl 10:43 2791

I forhold til focuss sine analyser kan man gjerne si: Når noe virker å være for godt til å være sant, så er det som regel ikke sant.
Men da bør man gjerne spørre seg selv, hvorfor?
Risikoen, slik jeg ser det, ligger i at markedspenetrering tar lenger tid enn mange kortsiktige aksjonærer har tenkt seg. Det betyr dog ikke at ikke potensialet på lang sikt kan være like stort. Aksjemarkedet venter nå på bevis fra PHO. Det får vi ganske snart, men kanskje ikke med så positive tall som vi håper og drømmer om. Det er dog tendensen i markedet som nå er viktigst. Får vi bekreftet at Cysview går jevnt og trutt rette veien, bør det være nok til at flere tyngre og seriøse investorer tar posisjoner i aksjen.

Heisan focus med flere,

Tror det hadde vært nyttig om man forsøkte å fokusere mer på nåtid, og ikke veksten som har vært eller potensialet. Potensialet er grundig debattert og det tror jeg er grunnen til at de fleste forumdeltagere er her inne (og i aksjen). Jeg forsøkte forsiktig med en post i går, men folk valgte å svare de som brølte høyest. Da er det "dessverre" både de seriøse og de useriøse som bidrar til et til tider bråkete forum med mindre fokus på sak.

En forklaring på nedgangen - i tillegg til en korreksjon etter stor oppgang - er tvil om salget i us i Q3. US har blitt pekt på som det viktigste markedet, og det er få kilder til salget utenom klinikker på Cysview.com. Legger en de til grunn kan det synes som om salgstakten har stoppet opp i q3 eller gått ned. Dette i motsetning til forventninger om tiltagende vekst. Dette gir naturligvis ikke hele bildet. Men en god diskusjon rundt dette av de som har mest greie på aksjen, tror jeg vil være både nyttig og oppklarende.

Jeg skrev senest igår at jeg syntes Londonmannen m.fl bygger opp for store forventninger til Q3 med uttalelser som at "dette kan gå raskere enn noen av oss aner" etc etc.
Jeg vil bare minne om å bygge opp en salgsorganisasjon gjerne tar lenger tid enn man aner. Ting Tar Tid (TTT).
Å bygge opp for store forventninger til hastighet er bare ødeleggende for en selv. Man blir engstelig av små korreksjoner, som den vi har nå.

Spiller det egentlig noen rolle om vi når 1900kr i 2020 eller 2022 ?
Ja, det spiller en rolle, men som den enkle mann jeg er blir jeg fornøyd okke som.
Langt mer fornøyd enn om jeg hadde solgt på 52kr i 2018 og sett 1900kr i 2022 uten å ta del i moroa.

Tålmodighet er en dyd

Puste med magen..

Minner om at dere selv er ansvarlig for deres egne investeringer. Jeg regner med at dere har gjort en grundig undersøkelse om aksjen dere putter pengene deres i, og gjort en risikovurdering ut i fra dette. Dere er videre kjent med at det er knyttet risiko til enhver aksje. Å skylde på anonyme brukere på et forum blir for dumt - Og uansvarlig.
Når kursen faller i en tørkeperiode uten oppdateringer fra selskapet, -etter en betydelig oppgang, så burde dette ikke rokke ved deres grunnleggende vurdering av aksjen dere har valgt å investere i, selv om det er hyggligere å ligge på pluss-siden på VPS-kontoen.

Denne aksjen er tilsynelatende også tradet mye, som kan gi en selvforsterkende effekt ved kursfall. Jeg hadde forventet en svak nedgang gjennom oktober, men må innrømmet at jeg ble litt overrasket over dette raske kursfallet.
Etterpåklokskap har ingenting i aksjemarkedet å gjøre - Da blir man gal. Man kan lære av sine feilvurderinger, men man kan ikke sitte å si hva man heller skulle gjort - med fasiten i hånd.
Tåler man ikke å ligge noen prosenter i minus, så må man heller sette pengene sine på høyrentekonto, i den grad det eksisterer i dag.
rockpus
03.10.2018 kl 10:54 2712

At vi får en amerikansk leder med forhåpentlig typisk amerikansk pågangsmot og kanskje litt stormannsgalskap, kan bli av avgjørende betydning for å få opp salget. Om det skulle medføre riktighet at salgstakten er noe mindre enn forventet i Q3, så bør det i tilfelle komme en god forklaring. Det stemmer jo dårlig med alle de lovord fra faglig medisinsk hold om Cysview. Jeg finner absolutt ingen logisk forklaring på hvorfor ikke Cysview langt på vei nå skal selge seg selv!
Kan prisen være et problem?
pafo
03.10.2018 kl 10:55 2701

Ja nær selskapet sier att det er aksellererende vekst, så er det antagligen det. Att ikke alle investorer trur det
eller førstår det, er ikke mye att gjøre åt. Men nær myndigheter med sin ekspertise sier att BLC med cysview
er beste behandling, så førhåller eg med til det. Så det mest sannolike er aksellererende vekst.

Og nær sånne selskap kommer med en melding, så er de 95 % sikkert positiv. Og den kommer senest 8/11.

Rockpus, Ting Tar Tid.
Scopene skal innstalleres. Personalet skal læres opp. Og ikke minst, pasientene har ikke stått og ventet på Cysview. De har allerede brukt hvitt lys dersom Cysview ikke har vært tilgjengelig.

Ro ned nå

Det er vel ikke utenkelig at de 360 millionene som skal hentes inn i PCIB-emisjonen på kort sikt har påvirket kursutviklingen i PHO. Mange PCIB-aksjonærer er nok også PHO-aksjonærer, og med kursutviklingen vi har hatt i PHO de siste månedene er det nok fristende for mange å ta litt PHO-aksjer for å finansiere den emisjonen.

Enig med deg Snøffelen. 360 millioner i biotec på OSE er mye.
Det tapper nok alle bio-selskapene.
Derfor tror jeg det er ekstra gunstige innganger nå, og trolig kommende uke(r) for de som har penger :-)
rockpus
03.10.2018 kl 11:10 2607

Scoopfinder

Poenget mitt er kun at vi har svært mye å vinne på en leder med typisk amerikansk mentalitet. Dessuten er det ikke negativt at en amerikaner nå skal henvende seg til sine egne..
Det historiske problemet for PHO har ikke vært dårlige produkter, men en ledelse med lua i handa. Den tiden er forhåpentlig nå over.
Hardly
03.10.2018 kl 11:15 2163

Støtter opp om det Snøffelen skriver. Veldig liten omsetning. 4 456 k til nå.
Hadde det fundamentale ikke vært intakt hadde aksjen falt mye mer på større omsetning.

100% enig Rockpus.
Det gjelder bare å være forberedt på svingninger.
PHO kan svinge både 5 og 10% på en dag uten at det er noe galt.
Med 100% oppgang på kort tid er det helt naturlig med 10-20% korreksjon.
Jeg klarer fint å takle et videre fall til f.eks 45 (selv om jeg ikke tror på det).
Jeg kjøpte i går, har kjøpt i dag og ligger fortsatt med litt kjøp igjen på 51,1 som jeg dessverre ikke fikk fylt opp
03.10.2018 kl 11:19 2131

takler det eg og , men fy kor med gevinst så er gått ut vinduet.

Men der er kun 21,5 mill aksjer.

og noen flere har en fått i dag, og ligger flere plasser på kjøpersiden.
liang
03.10.2018 kl 11:27 2100

Q3
Er det nå ikke engang slik at når selskapet samtidig med å ligge på "vippepunktet" med +/- resultat og samtidig øker kostnadene med å bygge opp organisasjonen i US så kan de teoretisk styre overskudd eller ikke og størrelsene ved å tilpasse utgiftene i satsingen i US?

Dersom så er , vil det være noe særlig lurt å bremse satsningen i US for å få øket + resultatet eller vil konsentrert satsing i US lønne seg?

Antall nye blålys-maskiner anskaffet er vel det beste målbare parameteret?

Når starter den nye ceo'n?

intet endret men forbipasserende angstanfall.........valium til folket :))

lykke til
03.10.2018 kl 11:29 2091

Tenker det er viktig å ta det hele med knusende ro og fatning.
Det kjekkeste i verden er å se at en aksje stiger og og stiger og at urealisert når nye høyder, men det viktigste er å ha satt seg inn i, ha tilegnet seg kunskap om selskapet en har investert i.
Har en gjort den jobben grundig er det ingen grunn til å la seg påvirke av noe nedgang.
De som selger nå vil med stor sannsynlighet tenke tilbake til oktober 2018 og spør seg selv "hvordan kunne jeg finne på å selge aksjene mine i pho for en drøy femtilapp"
Neste år på denne tiden vil pho kursen være en helt annen den vi ser idag, det er bare matematikk og ren logikk.

Jeg tenker heller at de bør gi full gass i USA. Det vil tjene oss mer i det langsiktige bildet. Resultatet for Q3 er ikke det viktigste, men heller utplassering av scope.
Husk at oppgangen etter Q2 mest var drevet av Bellete's positive utsagn. Nå skal dette bekreftes. Resultatet kommer i så fall siden.

I følge børsmeldingen står det at mr Scheider antakeligvis skal starte før 1. november. Det kan jo bety når som helst.

I vår gikk det langt over en måned uten at det dukket opp nye klinikker på cysview.com. Men likevel var Q2 et rekord kvartal i utplassering av skop.
En annen indikator er å følge med på nye stillinger på linkedin.

Jeg tror ivertfall at de går svakt i pluss i q3.
At de forandret guidingen i q2 rapporten tolker jeg også i den retningen.

I tidligere kvartalsrapporter så har de guidet: "As a result of the increased activity level in U.S., the added operating expenses has contributed an EBITDA decline for the group in 2017. This will continue in 2018."

På Q2 forandret de den til "The increased activity level in U.S. will have a negative effect on the EBITDA for the group in 2018."


Hold øye på ballen, Q2 viste at gjennombruddet i USA endelig er et faktum :)
Redigert 03.10.2018 kl 12:08 Du må logge inn for å svare

For et selskap som iløpet av få måneder steg med mer enn 100%, er det helt naturlig at der er noe gevinstsikring.
Jeg tror ikke der kommer noen ny guiding før Dan Schneider er vel etablert, da tidligst ved Q3 presentasjonen.
Tror ikke der skal så veldig mye positivt av nyheter før vi er tilbake på ny all time high kurs for 2018.
Photocure er fortsatt min største post, tiltross for at jeg solgte 10% av aksjene, for ca. 2 uker siden.
Ser med spenning fram til fortsettelsen og har tro på at vi når 20% markedsandel for Cysview i USA, innen to år.
03.10.2018 kl 13:56 1804

pent arbeid, legger 52 sperre og plukker under.
Helme5
03.10.2018 kl 14:54 1699

Som flere har nævnt - er en af de grundene til faldet formodentlig også, at flere har haft behov for at få kapital til køb af nye PCIB aktier.

Så er det hovedårsagen, er det ikke noget problem (kun hvis man sidder I overbelåning) - tværtimod, kan det være chancen for at supplere I bunden af 50erne..

Er denne aktie så helt problem fri - NEJ, har tidligere nævnt lidt om hvike ting, som KAN være et problem, og agtet hvor lyst alt kan se ud, må man aldrig ignorere evt. faresignaler....
Og aldrig blive døv overfor folk der nævner vise betænkeligheder, at disse tages op gør jo bare at man får en endnu bredere viden - og det er KUN godt, selv om man selvfølgelig ikke behøver at være enig I, at nævnte betænkeligheder er, eller bliver et problem...

Thepower - jeg køber IKKE dit argument omkring de 18 år, tværtimod, så mener jeg det er forkert - begrundet med, at meget anderledes er sket I PHO de sidste par år til at dit argument holder.

Men til gengæld vil jeg atter tage et par punkter op, som jeg ser med lidt betænkelig øjne på - og et punkt som vel ALTID vil være et faremoment for aktien.

1 - Jeg er betænkelig over at top50 stadig nedbringer deres samlede andel - især med tanke på at mange tegn viser, at PHO nu er på rette vej - og selv om visse fonde/lign. tit vil sørge for at en aktie IKKE fylder for meget i deres portefølge og derved sælger en andel af aktierne uanset potientialet, så kan jeg ikke se, at al nedgangen fra top 50 skyldes dette alene...

2 - Nuværende spillere på markedet, hvad gør de I nuet, for de kan da ikke være blinde for at der er en unik behandling på vej, som måske kan tage en stor del af markedet - det er kun I meget ringe grad blevet diskuteret her I forummet, selv om deres behandling er en smule dårligere - vil de da kæmpe med næp og kløer for at bevare så stor del som muligt..??

3 - Vedr konkurrence mere generelt - umiddelbart er der PT ikke nogen/noget I samme retning som blålys på vej - MEN - der vil jo altid være den risiko (for aktionærerne I PHO, IKKE for patienterne) - at der pludselig kommer en helt ny og banebrydende behandling, som vil kunne kurere, eller langt hen af vejen kurere folk der lider af denne sygdom.
(Eks. mener at have læst at Google sat store beløb ind på at løse kræftens gåde, og så vidt jeg husker er også Microsoft og andre tech firmaer I gang med lign.- og mon ikke de prøver på at gøre det med en HELT anderledes indgansvinkel til løsninger, end de normale store medicinal virksomheder, såvel som de små, eks. PHO).
Vil det ske her og nu, næppe - men at lukke øjnene for, at der kan ske ting og findes løsninger man ikke kender I dag, det bør man ikke gøre....

Derfor har jeg stadig svært ved at tro PHO når de 1.900 - selv om der absolut intet er forkert I måden Focus bruger som baggrund for sine tal.

Men vil være så absolut også være tilfreds med det halve...

Redigert 03.10.2018 kl 15:00 Du må logge inn for å svare
03.10.2018 kl 15:22 1634

fornøyd med 1/4 del og eg akkurat no
Ebit
03.10.2018 kl 15:40 1592

Tragisk kursutvikling i PHO.
thepower
03.10.2018 kl 15:45 1577

With coffee exploding upwards I have not really followed PHO today.

However I have to say that the whole PCIB argument does not cut any ice. A fall from 64 to 51 is a significant fall no matter what way you look at it and can not be explained by people needing money to participate in PCIB`s emission.

One can always speculate on the reasons behind such a fall, but it`s impossible to answer.

Technically it needs a bounce as I cannot find any support levels close to the current price.
Hardly
03.10.2018 kl 15:47 1567

Enig ebit.
Har bare gått 57% på 12 uker. Skulle ha gått flere tusen prosent.
03.10.2018 kl 15:52 1547

ja, helt enig.
rockpus
03.10.2018 kl 15:54 1539

thepower:

Du skriver at du er fra Australia og jobber for et oljeselskap. Lurer på om jeg kjenner deg..? Kanskje vi faktisk er ansatt i samme selskap?

Nachspiel etter smånissefest er aldri noe særlig.

Disse festene er alltid på topp når smånissene leker stolleken, og tror at den som ikke berger seg en plass, han er ute.
Ebit
03.10.2018 kl 16:02 1508

Kanskje lurt å presisere

Tragisk kursutvikling de 4 siste ukene

Er det noen som ikke ser poenget?

Skal en belære, burde en heller vise til kursutviklingen fra notering på OB i 2000
thepower
03.10.2018 kl 16:12 1487

Rockpus, kanskje det.

Jobber du i Stavanger eller Oslo?
thepower
03.10.2018 kl 16:14 1482

Nano up 9% today. Ingen drahjelp??

Rockpus
....ikke forakt. Kun forklarende.

En annen ting er hvorvidt smånisser med minutter eller i høyden timers tidsperspektiv på investeringen kan kalles medaksjonærer.
rockpus
03.10.2018 kl 16:48 1393

Mener du dermed at man kvalifiserer til begrepet smånisse og nonne om man kjøper PHO på stigende kurs? Hva slags nisse anser du i tilfelle deg selv å være da?
ITinvest
03.10.2018 kl 17:36 1310

Her var det mye tullball på tråden, har lasta litt mer på billigsalg