PEN melding i Oktober.


MX Oil kom med en melding d.19-6 2018 at de vil bruge 3 mdr. På at simulere et større flow på Aje så man kunne få produktionen op på 5000 bbr. Pr hul.

De lovede at vende tilbage inden 3 mdr . Dette er endnu ikke sket .

Mine tanker er at de nu har fået en 20 års licens i hus i august . Det har givet dem et grundlag til at evt overtage hele eller dele af Aje fra Pen.
Hvad gør i jer af tanker om dette.

http://mxoil.com/announcements/19062018%20Assessment%20of%20the%20Turonian%20Development%20Potential.pdf
Redigert 03.10.2018 kl 21:13 Du må logge inn for å svare
Spitzer
07.10.2018 kl 22:28 3556

En skal ha i mente at vi snakker ganske store investeringer for AJE-gassen. Mener det var snakk om rundt 400 - 500 musd.
PEN må vel bære 16,255% av investeringene med mindre de farmer ned eller selger seg helt ut. Er mye kapital som bindes opp mot AJE som PEN nok heller vil bruke på Dussafu og Tunisia. Vil selvsagt lette en hel del om de får prosjektfinansiering slik som antydet i en analyse MX Oil henviser til, med opptil 70% prosjektfinansiering.

Tror PEN heller vil ha exit Nigeria med 50 MUSD som takk for seg og heller kjøre på i Gabon og Tunisia.

Vi mister selvsagt en mulig oppside, men samtidig reduserer risiko betydelig - tenker da særlig på at YFP kjører kjepphesten sin med å bruke lokal kompetanse fremfor å hyre inn folk som vet hva de holder på med.
d12m
07.10.2018 kl 22:45 3514

Riktig, spitzer. Mengden kronasjer som trengs er nok grunnen til at de søker salg fremfor investeringer, men spørs om noen vil kjøpe slik ståa er. Må vel avklares litt mer ang investeringer og samarbeid mellom de involverte parter? Dog hjelper vel dagens oljepris på, så jeg håper salg går i orden, men track record til Panoro når det gjelder salg av Aje...
Redigert 07.10.2018 kl 22:45 Du må logge inn for å svare

Vi er samkjørte her Spitzer. Gassen ligger for langt frem i tid med produksjon, sånn ca. 2022 og ennå ikke klubbet funding i den størrelse med investering du nevner. men om f.eks. off-taker tar delfinansieringen, vil jo uansett hjelpe på. Både for gjennomførbarheten, men også som kilde til at PEN kan få fair pris for sin eierandel.

Oppsiden må PEN satse på kommer i at Aje lisensen evner å skaffe funding (prosjektfinansiering) til å bore i første runde - en Turonian brønn, hvor MX Oils styre indikerer rundt 5.000 fat per dag per brønn. Kan også bli en Cenomanian brønn, men tviler på det.

En Turonian brønn vil revolusjonere oljeproduksjonen på Aje med mer enn dobbelt dagens til ca. tot. 7.500 fat dagen og kunne medføre OPEX rundt $20 per fat og med 10% royalty og dagerns oljepris - gitt PEN ble med videre med sin andel eller en ny interessent trer inn i PENs posisjon, inntekt rundt USD 4.5 mill per Q. Det er dette budskapet som PEN må selge inn til industrien og beilerne. For et slikt scenario har et first oil tidsaspekt på noen mnd., mens gassen ligger år frem i tid som fysisk. Man må tenke på at det meste av subsea/infrastruktur ligger der fra før. kan gå veldig kjapt etter at oljebrønnen er boret. For å si det enkelt: PEN er dritlei de største Aje partnerne og Nigeria. Vil ut og da strekker man seg langt, men selger neppe for knapper og glansbilder.

Det vil særlig være første brønnen på Aje som vil gi et fantastisk inntektsgrunnlag vs. dagens innsnevrede produksjon på rundt 3.300 f/d. Høy OPEX ca. $40 som kan halveres med en ekstra Turonian brønn. Det er derfor det er særdeles viktig at det blir prosjektfinasiering, slik at en kjøper av PENs eierandel kommer til dekket bord, og kun med eget bidrag med antatt 30-40% selv. Kanskje blir det RBL, som Aje partnerne har vurdert tidligere, vi får se. Uansett, det blir neppe til at EER og MX Oil finaniserer selv, det har de ikke evne til. Så jeg tror at PEN får tak i en kjøper som kan komme til dekket bord.

Hva dette leder til: PEN og Aje har med Oil Rim Project, fått den forventede økning i verdi på Aje og oljeproduksjonen - og vil lede til større interesse for PENs asset. Dvs. PEN kan forlange høyere pris. Dette kan skje relativt kjapt. Begriper egentlig ikke at Aje partnerne har drøyd det så lenge som de har - gitt oljeprisen vil gi innteker som er hinsides det som skapes per i dag, selv om Oil Rim Project Turonian er realtivt nytt. En extra brønn med prod. rundt 4.000 fat vil bli en game changer ifm. Ajes oljeproduksjon. Dette ser PEN og ditto ser potensielle kjøpere av selskapets eiendel.
Redigert 07.10.2018 kl 23:27 Du må logge inn for å svare
Alby
08.10.2018 kl 09:23 3156

Hov hov hva skjer, nå håper jeg vi får en godmelding ??
mimsa
08.10.2018 kl 09:30 3131

Hva skjer? Det er jo bare å spørre superoptimistene. Helloween, fluefiskeren og de fleste andre har jo spåd aksjen en plass mellom 30-50 i løpet av året. Jeg har prøvd å dempe denne optimismen og blitt kalt en negativ tulling. Det riktig store raset kommer nok ikke før i November. Ser at Helloween er sjeldenere på forumet i disse dager. En falskspiller med andre ord.
99999
08.10.2018 kl 09:42 3085

Aksjen kan gå veldig mye på neste melding, når produksjonsraten kommer. Tar tid å teste brønnene. Litt rart at aksjen faller tilbake med en 2 siders positiv artikkel om selskapet på lørdag.
99999
08.10.2018 kl 09:42 3083

Aksjen kan gå veldig mye på neste melding, når produksjonsraten kommer. Tar tid å teste brønnene. Litt rart at aksjen faller tilbake med en 2 siders positiv artikkel om selskapet på lørdag.
goodoil
08.10.2018 kl 09:47 3059

Det er en god dag til og så tvil i aksjer, men ser selv større oppside i pen.

Stort set hele Europa er i rødt...det samme er de nordiske lande. Der er generelt bare dårlig stemning på børserne. PEN genererer endnu ikke cash samt den er steget rigtig meget. Klart at mange vil tage gevinst her pga usikkerhed. I USA vil overskuddene aftage over de næste kvartaler...det er det vi ser effekten af her.

Vi snakker mye om olja og oljerim på Aje. Husk det er i kondensat og gass pengene stort sett ligger.

Glem heller ikke at PEN sine reserver på Aje er 20 mmboe mot 1,6 mmbo på Tortue. Dette er tall som selvsagt vil forandres, men Aje sine reserver her er veldig sikre. Det er boret mange ganger gjennom gass/kondensat formasjonen så jeg vil tro at reservene er godt dokumentert.

Selsagt vil det koste å utvikle feltet og gass er lavere prissatt enn olje. Lekoil anslår samlede kostnader for full utbygging av olja på Ogo til å være ca. 400- USD pluss 600 USD for gassen. Men dette er vel å merke gross kstnader. Tallene til Lekoil tilsvarer «bare» 100 USD overført til Aje og PEN sin andel av kostnadene.

Olje er høyere priset enn gass, men ikke glem at Aje har betydelig mengder også av kondensat som prises som olje eller litt høyere.

Det var bare noen tanker som jeg visste ikke ville bli mottatt med begeistring. Kostbart Ok, men her snakker vi om 2P reserver.
Redigert 08.10.2018 kl 10:26 Du må logge inn for å svare
mimsa
08.10.2018 kl 10:19 2907

For øyeblikket er det lite som hjelper på Aje, når de to dominerende partnerene er Yinka og New Age Exploration. ( kan bli mørkeredd av bare å høre navnene, og det er også velkjent at New Age har at meget frynsette rykte) Er det noen nye partnere eller andre begivenheter som tilsier at noe har forrandret seg annet enn oljeprisen? Yinka og NAE ser fortsatt ut til å være like uduglige. Ting har bevegd seg svært lite det siste året. Kan like godt avskrive heile dritten, og heller ta det som framtidig bonus om noen vil gi noen skarve millioner.
bmw5
08.10.2018 kl 10:28 2868


Nedgang på lite volum er ikke å forakte. For de som tror Pen aksjen har et større potensial enn 25-30 kr kan kjøpe seg opp. FF har en god beskrivelse med hensyn til Aje \ 113.
Det er ikke Yinka og NAE som bestemmer hva som skal gjøres på Aje, men eierne i fellesskap. Den besluttningen blev de enig om etter rettsaken som Yinka \ NAE tapte.

Mimsa

Noen skarve millioner sier du..

Du vet vel at Lekoil var villig til å bla opp 30 mUSD for noen år siden.

Dette med New Age har du tatt fra FoT, men ingenting er statisk her i verden.

Korreksjoner og børs med tilhørende dynamikk er ikke noe nytt fenomen. For PEN og aksjonærene vil en ørliten tilbakegang i oljeprisen neppe har noen særlig impact, ettersom økonomien i Dussafu er basert på oljepris $59 og for Aje $60.

En oljepris på f.eks. >$75 vil medføre gode og økonomiske prosjekt for PEN. Når man har oljepris >$80 og markedet korrigerer? Vel, vel dette er børs men sier fint lite om prosjektenes økonomi. Mikrovolum og typiske trading tegn. Jeg har sagt det tidligere: Børs er mer psykologi enn hva man skulle tro, dvs. forbigående effekt i aksjekursen, ettersom det ikke kan kan kobles opp mot annet enn ca 1% nedgang i oljpeprisen. Uro i verdenshandelen? Er det ikke alltid i større eller mindre grad tilstede et slikt fenomen..
Redigert 08.10.2018 kl 10:55 Du må logge inn for å svare
mimsa
08.10.2018 kl 12:55 2539

bmw5:
Når Yinka og New Age eier mer enn 50%, samt at Yinka er en lokal operatør som er delvis skyld i galskapen, da hjelper det svært lite med de 16%-ene til PEN. Tror faktisk at dersom alle skal bestemme gjør det det mer rotete med denne gjengen. Jeg ytret allerede for 2 år siden min bekymring for styre og ledelse sin manglende forståelse for regionen og problemene ved å drive i Nigeria. Tapene til PEN i Nigeria er enorme og jeg har liten tro på at dette vil bedre seg uten snarlig salg.

Fluefiskeren:
Vi er vel alle klar over at Lekoil ikke hadde penger å betale med. Nå er det gått 3-4år siden den gangen. Oljeprisen er økt fra bunn på. 29$ til 85$ siste tre årene, men fortsatt har vi ikke hørt noe som helst positivt om Aje, ikke et eneste hint om tilbud annet enn at for ca 1 år siden ble det sagt av ledelsen at Aje skulle selges og at der var interessenter. Regner med at om der har vært interessenter har de nok trukket seg en etter en når de har forstått hvem de skal samarbeide med. "FoT" vet jeg ikke hva er, men har fra egne kilder informasjon om problemene med New Age og forsåvidt til en mindre grad Yinka, men det betyr jo ikke at Yinka mest sannsynlig er komplett udugelige og korrumpert som resten av landet de kommer fra.
bmw5
08.10.2018 kl 13:06 2493

Mimsa! Avtalen var at de skulle være enige om beslutninger om hva som skal gjøres. Pen har et kapabelt sterkt faglig mannskap som er kjent i hele oljebransjen for sin dyktighet og i dette tilfelle gir råd til Yinka.
mimsa
08.10.2018 kl 13:25 2440

Det er veldig bra at PEN har et veldig annerkjent og kapabelt styre. Det har de hatt lenge, men det har ikke hjulpet mye tidligere når det gjelder samarbeid med Yinka og NAE. Tror ikke at Yinka vil ta råd fra PEN. Her trengs det en operatør med kunnskap og tillit. Ledelsen i PEN ledelsen har levd lenge nok nå på en gudesendt lykke at BWO kom ombord i Gabon. Der er stort sett alt drevet framover av BWO og PEN er mer eller mindre gratispasasjer. Lurer på hvor Gunnarius har det fra at Tunisia er så fantastisk, noe jeg har mine tvil om?, og det er på høy tid at vi får noe tilbakemelding fra PEN ledelsen hvor alle disse interesentene til Aje er blitt av. Aje kan godt være et "world class asset", men det hjelper lite når man har Yinka og NAE i førersetet. (bmw5 må gjerne mene at PEN er en fullverdig partner, muligens på papiret, men liv og lære er stort sett noe annet når det kommer til Nigeria.
bmw5
08.10.2018 kl 13:58 2371

Yinka er ikke lenger enerådende selv om de er operatør. Etter at de tapte rettsaken mot Pen skrev de under på en samarbeids avtale. Alle impliserte er nå fornøyde og 113 \ Aje kommer for fremtiden til å utvikle feltet til alles tilfredsstillelse. 113 er stort og inneholder mye olje, gass og kondensat som fluefiskeren tidligere beskrev. For de som er interessert i å investere i pen bør sette seg inn i hva som skal gjøres i 2019 med hensyn til Pen`s olje engasjement på de 3 feltene de eier en del av. .
agawu
08.10.2018 kl 18:13 2091

Denne linken har tidligere blitt postet på forumet, men mener ingen har lagt ut noe innhold fra artikkelen.
Innholdet må tas med en klype salt, eksempelvis er det som står i siste setning delvis feil. Det er kun BWEH som får sin andel redusert.

https://www.africaintelligence.com/aem/oil/2018/10/02/who-will-snap-up-bw-offshore-s-first-cargo-of-oil,108326208-bre
Who will snap up BW Offshore's first cargo of oil?

More than a few majors and traders are keen to get in on the action after first oil was achieved at the Tortue field located on the Dussafu licence, ...
According to our sources, Total, Shell, Mercuria, Glencore and Vitol are already jostling to become the buyer of the first cargo of 900,000 barrels that should be up for sale in December or January. The Dussafu block operator, Norwegian firm BW Offshore and its partner Panoro currently produce some 10,000 bpd and expect to soon reach 15,000 bpd. The Gabon Oil Co (GOC) should also shortly enter the Dussafu licence after picking up a 10% stake carried by two other partners (AEI 823).