Ocean sun Nyheter


Hei.

Ocean sun er helt i startgropa enda, meglerhus spår opptil 10x på osun.
Legger med en liten link til en nyhet her.
Tror ikke den er lagt ut her på forumet?

https://www.tdworld.com/renewables/article/20972864/philippines-switches-on-its-first-floating-solar-power-project

Redigert 21.01.2021 kl 09:39 Du må logge inn for å svare
Strilen
11.06.2021 kl 00:05 1277

– Vi vet det var et plutselig, veldig kraftig uvær over en kort periode, nærmest en whiteout. Det er beskrevet som en slags skypumpe. Dette skal normalt ikke være noe problem for oss, sier Bjørneklett.
Han sier Ocean Suns anlegg er konstruert for å tåle miljøpåkjenninger, og viser til et flytende solcelleanlegg konstruert midt i tyfonbeltet utenfor kysten av Filippinene som skal stå mot inntil 20 tyfoner årlig.
– Uten at jeg skal forskuttere noe kan det være kastevinder eller tunneleffekter oppe i fjellene som vi ikke har tatt høyde for, sier Bjørneklett.
Fra: https://www.dn.no/gronn-okonomi/ocean-sun/solkraft/albania/her-apner-albansk-minister-norskbygget-flytende-solkraftverk-en-uke-senere-er-anlegget-delvis-sunket/2-1-1023245
Lokalt ekstremvær synes å være deler av forklaringen. Som Bjørneklett forteller, så tilsier all erfaring at anleggene tåle mye, men han sier også at de kanskje ikke har «fortøyd for storm» ettersom de ikke har hatt kjennskap til slike lokale og ekstreme værfenomen på denne lokaliteten. Om det er hele forklaringen, gjenstår å se. Gjennom alt OSUN tidligere har vist (bevist) med sine anlegg, så er jeg ikke i tvil om at de finner årsaken og foretar nødvendige justeringer/forbedringer for de tre neste ringene som skal settes opp på samme lokalitet.
Redigert 11.06.2021 kl 00:08 Du må logge inn for å svare

Fresh Prince, du er i ferd med å slå alle rekorder på SALME-tråden din tilbake til okt. 20:-) Gratulerer. Ga du opp SALME?
sveino
12.06.2021 kl 01:49 1018

15 kr er vel ikke så usannsynlig, det er bare 6kr under der den sto i for akkurat en måne siden. Er vel ikke så mye som er skjedd her siden da foruten at de startet produksjon, det viste vel de fleste måtte komme. Tar dette tid, så ikke usannsynlig.

Det var veldig synd med dette uhellet. Har tenkt tanken men mest at det kan skje sabotasje. Hvis de ikke har tatt hensyn til heftig ekstremvær men brukt "billigere" løsning er det veldig amatørmessig. Rart vi ikke får høre mer. Har heldigvis ikke den helt store posten men hadde tro på dette
Strilen
12.06.2021 kl 13:42 812

Er nok ikke sabotasje. Lokale og ekstreme værfenomen har vi mange steder i verden, og det er umulig å gardere seg for alle naturens luner. For oss som har levd en stund på Vestlandet, så er dette en del av livet. Bare å følge med i nyhetsbildet i vinterhalvåret, så får man se sjøhus som blir knust, båter og flytebrygger som blir smadret eller kastet på land. Har selv sett småbåter bli kastet langt oppå land i Hardangerfjorden. Selv i ellers lune og trygge fjorder kan vinden følge fjellformasjoner og opparbeide ekstreme krefter der den treffer. Selv ting som har fått stå i generasjoner kan brått bli ødelagt av lokale værfenomen. Første ring i Albania var tydeligvis ikke montert/plassert godt nok ut fra de påkjenningene det ble utsatt for under ekstremværet. All virksomhet som drives i naturen er i så måte utsatt. Det har vi sett i offshore og i oppdrettsnæringen, men poenget må være at man lærer av hver hendelse. Hvis du velger å se bort fra OSUN sin flere år lange suksess angående robuste løsninger, og heller velger å dømme på bakgrunn av hendelsen i Banja, så er jo det legitimt. Hvis du ikke har tillit til selskapet ut fra all informasjon du har hatt mulighet til å satt deg inn i, og/eller hvis du anser OSUN som «amatørmessig», så ville jeg solgt meg ut. Med kurs på ca. 30 blank tror jeg det er mulig å bli kvitt aksjene neste uke. For min egen del ser jeg frem til en løsning i Albania, og prosjektet som snart starter opp i Hellas/Kypros.
https://www.pv-tech.org/ocean-sun-inks-deal-to-deploy-utility-scale-floating-pv-plants-in-greece-and-cyprus/

Nei er klar over at dette ikke er sabotasje men man tenker jo at det kan fort bli sabotasje på slike anlegg i fremtiden. Siden Ocean Sun også nevnte dette så må dette være noe bransjen kanskje frykter kan skje. Men det kan like godt skje på landanlegg til Scatec for den saks skyld 😊 Håper selvsagt ikke det

Dette blir heftig. Hvor lenge tør man å vente med ny inngang. Jeg tror den trender svakt ned til redegjørelse foreligger. Jeg tror det de kommer er betryggende, men det kan i verste fall hende de må ordne en del ting før de fortsetter å prod sette. Spennende.

Det var en stor skuffelse med det som skjedde i Albania,Det med tillitt er svært viktig og dette skjedde på værst tenkelige tidspunkt. Er uansett sikker på at problemer vil dukke opp for mange tilsvarende konkurrenter også på en eller annen måte. Kursmessig er det OK at den falt ned fra nesten overkjøpt nivå. Forventer en oppdatering om hva som er årsaken til havari og hva som gikk feil .