QFR-tråd 2021


Året nærmer seg slutten og vi kan se frem mot et spennende år 2021. Jeg oppretter en ny tråd nå slik at den på plass på starten av det nye året.

Hvilket tilbud kommer Rieber til å gi til de andre aksjonærene for deres aksjer? Rieber har jo minst 50% eierandel som sitt uttalte mål. Jeg tror at aksjen kommer til å være dyrere ut over året. Det kan derfor være interessant for Rieber å gi et godt tilbud nå.Redigert 21.01.2021 kl 09:35 Du må logge inn for å svare

Ja, det har blitt tynnere på salgssiden etter at obligasjonsaksjene er solgt.
Jeg regner med at vi om ikke så lenge får en oppdatert analyse av Q-free fra Sparebank1 Markets v/Petter Kongslie som føger aksjen.

Petter Kongslie hadde en times samtale med Haakon Volldal på Xtrainvestor 2.mars. Den liggen på favebook her: https://www.facebook.com/Xtrainvestor/videos/2120680878063029/

Denne samtalen gir et godt innbilkk i status for tiden. God helg.
Per2
07.03.2021 kl 17:38 9349

Henrik Charlesen
10:25 - 7. mars | Oppdatert 14:41

Q-Free har også markert seg med positiv kursutvikling etter at det rapporterte om en vekst på 3,7 prosent og en kraftig reduksjon i tapene. Aksjemarkedet har svart med å sende børsverdien opp over 19 prosent.


Selskapet kunne melde om positive utsikter for 2021 og guidet en omsetning på 1,3–1,5 milliarder kroner med en EBITDA-margin på mellom 15 og 20 prosent.

Aksjen er også påvirket av at Rieber & Søn i januar la frem et pliktig tilbud på Q-Free. Tilbudet ble utløst etter at investeringsselskapet hadde kjøpt aksjer i markedet og konvertert gjeld til aksjer, men svært få lot seg lokke av pris langt under markedspris.

FRA : https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/03/07/7637591/flest-skuffelser-blant-it-selskapene-etter-4.-kvartal
Fevang
08.03.2021 kl 08:37 9270

Fin kontrakt, men aksjen pleier alltid å gå ned når de melder om ny kontrakt. Gammel vane vond å vende - så da blir det vel slik i dag også. Jeg blir sittende uansett.

Ja, likte at det kom nok en kontrakt i Traffic Management segmentet. Da er det allerede meldt 320 millioner i Q1.

Ja, her er det flere nå som kan spillet og vet hvordan man skremmer kortsiktige aksjonærer. Jeg sitter stille.

Mølleren skrev Ned i dag :-)
Grådigheten kommer til å ta over etterhvert antar jeg. Et lite rykk og så slutter vi i pluss.

Ordreinngangen hittil i Q1 har vært fantastisk. Med ca én måned igjen av kvartalet blir det spennende å se hvor det ender, men tipper et sted mellom 400 og 500 MNOK. Aksjen kommer når den kommer, og den kan fort gjøre et nytt jafs oppover.

Når vi sammenligner med Q1 2020 blir det tydelig hvor bra dette er. Tror også at vi kan ende over 400 MNOK ordreinngang i Q1 2021.

Q1 2020 - meldte kontrakter 22 MNOK, ikke meldt 180 MNOK, total 202 MNOK
Q1 2021 - meldte kontrakter 320 MNOK, ikke meldt ??? MNOK, total ???

med ordrereserven opp samt bedre marginer fremover er det lett å ta dagens styrte nedgang med et smil.

La merke til på siste presentasjon at QFR nå har i større grad gått over til "recurring revenue" heller enn engangsbetalinger for prosjekter. Burde vel på sikt kunne gi positivt utslag for QFR-kursen dette.

"a recurring business’s value can be up to eight times that of a similar business with very little recurring revenue."

https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2020/10/26/how-a-subscription-business-can-increase-business-valuation/?sh=65554f68b2e7

Interessant artikkel som du viser til. Som du sier så har Q-free i større grad gått over til kontrakter som gir tilbakevendende inntekter. Samtidig økes marginene og ordreinngangen er rekordhøy. Q-free får nå en mer forutsigbar kontantstrøm og kan planlegge sin vekst på en bedre måte.
Veldig stille her nå. Flere som akkumulerer rolig på dette nivået nå, antar jeg.
Anbefaler alle som ikke har gjort det å høre gjennom samtalen som Volldal hadde med analytiker Petter Kongslie fra Sparebanken1 Markets 2. mars. Det er Kongslie som følger Q-free aksjen. Samtalen mellom de to gir en god situasjonsbekrivelse. https://www.facebook.com/Xtrainvestor/videos/2120680878063029/


Finkal
16.03.2021 kl 19:29 8242

Hvorfor finner ikke denne Kongslie tiden moden for en ny analyse, forhåpentlig med overbevisende anbefaling. Han virket da svært så fornøyd med det han så av tallene og fikk høre fra Volldal i den samtalen.
Qfr-aksjen steg fra midt på 4-tallet til jevnt over 5,4 fra desember og et par måneder. Så kom neste løft for en måneds tid siden, en krone høyere. Ligger nå og vaker rundt 6,4. Følges mønsteret, bør neste steg bli enda en krone (ved påsketider)? Skjer det slik framover, er det i alle fall solid. Hvor havner vi ved årsslutt? Tar selvsagt også gjerne med på kjøpet en og annen bråstigning etter stadig nye og lønnsomme kontrakter, eller gunstige strategiske grep. ;-)

Jeg tror at vi må vente til framleggelse av Q2 før vi får et skikkelig stort løft oppover. Volldal annonserte selv under framleggelse av Q4 at Q1 tradisjonelt bruker å være et svakt kvartal mens andre til fjerde bruker å være bedre. Samtidig har vi jo sett at ordreinngangen hittil i år er eksepsjonelt bra.

Ellers enig med deg - Kongslie (Sparebank1 Markets) bør snart oppdatere analysen.

Kongslie (Sparebank1 Markets) Skal laste opp først så kommer kjøpssignalet fra Kongslie (Sparebank1 Markets) sån fungerer det på Ose.

Ja, akkurat sånn fungerer det på Oslo Børs.

Solgt ned på lavt volum mot børsslutt som så ofte før. Flere ønsker antakelig å plukke litt mer på dette nivået.

Det foreligger forresten oppdatert aksjonæroverikt over topp 20. Topp 20 øker fra 77,78% til 78,27%. Ingen blant topp 20 selger, men flere har kjøpt.


"Anbefaler alle som ikke har gjort det å høre gjennom samtalen som Volldal hadde med analytiker Petter Kongslie fra Sparebanken1 Markets 2. mars. Det er Kongslie som følger Q-free aksjen. Samtalen mellom de to gir en god situasjonsbekrivelse."

https://www.facebook.com/Xtrainvestor/videos/2120680878063029/p


Da har jeg omsider sett og hørt samtalen mellom Volldal og Kongslie Hansemann. Meget oppløftende! Anbefales! Kort oppsummert er den store triggeren på kort sikt at Biden & Co får rullet ut planlagte, gigantiske Infrastrukturpakker slik at delstatene/DOT'ene tilføres midler og kan investere i nettopp infrastruktur. Q-Free inngår nemlig sine avtaler/kontrakter på delstats-/DOTnivå i USA, og det er primært kontrakter som gjelder ATMS (Advanced Traffic Management System) jeg sikter til her. Kontrakter med gode marginer (software).

Redigert 23.03.2021 kl 11:06 Du må logge inn for å svare

Det kom kjapt. Biden har nettopp fyrt av startskuddet, og beslutningsprosessen med sikte på enorm satsing på infrastrukturprosjekter er i gang i USA.


ECONOMY & POLICY

Biden Advisers to Propose $3 Trillion Public Investment Plan

By Pierre Briançon, Barron's editors
Updated March 23, 2021 9:21 am ET / Original March 23, 2021 9:20 am ET

President Joe Biden’s economic advisers are in the process of putting together a multipart $3 trillion plan to boost spending on infrastructure and education, fight against climate change and reduce inequalities, several media outlets reported Monday.

The first part of the package would focus on infrastructure projects Biden touted in his “Build Back Better” plan that was released during his presidential campaign. That plan included funding for roads and bridges as well as climate-change initiatives.

https://www.barrons.com/articles/u-s-stocks-set-to-open-higher-as-european-and-asian-equities-slide-51616149323
Redigert 23.03.2021 kl 14:52 Du må logge inn for å svare

Går seint med Sparebanken Vest, er det noen som har aksjonærlisten og kan se om de øker beholdningen?

Var det ikkje i løpet av mars at parkeringsdelen skulle selges?
oboy88
30.03.2021 kl 16:35 7269

Det var målet, ja. Men lite tyder på at det kommer til å skje, selv om det selvsagt er mulig å få til noe med virkning fra 31. mars. Uansett, både siden dette trekker ut i tid og CEOs kommentarer på de siste presentasjonene, er det ingenting som tyder på at dette er en kioskvältare der kjøperne står i kø. Om selskapet kommer seg ut av dette uten nevneverdige minuser på 2021-resultatene skal vi vel være happy.

Ja, Volldal sa at de antakelig avviklet salget i løpet av Q1. Parking ville de vel bli kvitt så fort som mulig - han regnet heller ikke med store salgssummen der. Det var Infomobility som de ikke skulle selge for knapper og glansbilder.

Ellers kom det en melding i dag:
Q-Free Intelight XN ATC Advanced Traffic Signal Controllers to be installed throughout Indiana
News
30 March 2021
Contract award comes just two months after the Indiana Department of Transportation approved Q-Free’s controllers for deployment in the state. Q-Free (OSE: QFR), a global leader in mobility solutions for smart city infrastructure, beat out the incumbent to win a major contract for the installation of 269 traffic signal controllers throughout the state of Indiana.

https://www.q-free.com/?s=indiana

køfrik
30.03.2021 kl 20:31 7229

Hvorfor blir det ikke børsmelding av slikt som den Indiana-kontrakten? Q-free er tross alt et børsnotert selskap. Hvorfor må det da være om å gjøre å meddele minst mulig til marked og aksjonærer?
oboy88
30.03.2021 kl 21:31 7215

Jeg mener Q-Free har en policy om å børsmelde kontrakter over 30mill, og Indiana-kontrakten er da sannsynligvis mindre? Jeg synes det er helt greit at de ikke melder alt. Med en omsetning / ordremasse på +/- 1 milliard så er det tross alt en god del avtaler og kontrakter som ikke kan anses som signifikante. Mer slitsomt med de selskapene som rapporterer om de minste ting. Nei, rapporter kursdrivende nyheter til børsen, og så kommuniserer man kvartalsvis total ordreinngang og andre nøkkeltall.
køfrik
30.03.2021 kl 21:59 7208

Sammenligner med andre selskaper som har mye lavere terskel for å børsmelde, ja. Hva begrunner Qfr denne policy'en med? Hvorfor skulle ikke to kontrakter på 15 mill være like kursdrivende som én kontrakt på 30 mill? Selskapet må da ha egen interesse av mer kok rundt seg selv. I hvert fall har jeg som aksjonær interesse av det.
oboy88
30.03.2021 kl 23:13 7215

Børsen har laget retningslinjer for hva som skal meldes, og grovt sagt dreier det seg om "kursdrivende" nyheter. Hvert selskap bør sette en standard for hva de mener er kursdrivende. Det handler ikke nødvendigvis om direkte betydning for omsetning, en nyhet kan bety lite direkte kronemessig men mer for hvordan markedet anser verdimessig påvirkning (fx gjennombrudd i et nytt segment). Q-Free har satt en grense for hva som børsmeldes og hva som ikke gjør det, og det synes jeg er helt ok. Når man omsetter for 70-80m i måneden, er det kursdrivende at man oppnår en kontrakt med bruttoverdi fx 20 mill?

Thomas Nielsen i First Veritas-fondet har sagt endel om dette. Selskaper bør rapportere når de har noe VESENTLIG å melde, og utover det så snakker de med markedet hver tredje måned. Mellom der skal det først og fremst fokuseres på å utvikle selskapet. "Kok rundt aksjen" får andre ta seg av, selskapet skal skape verdier.

Og i lys av denne børsmeldingsdiskusjonen så innser jeg at selskapet godt mulig har avsluttet Parkerings-salget allerede, og rapporterer når Q1-tallene kommer. Selvsagt kun spekulasjoner fra min side, men de beløpene som er nevnt her er godt under hva som må betraktes som en bankers børsmelding.
køfrik
31.03.2021 kl 11:37 7122

Ok, jeg følger med på endel andre børsnoterte og konststerer at vurdering av "vesentlig" må variere sterkt. Hvis Børsen har retningslinjer for dette, er det rart det aldri(?) slås ned på uvesentligheter. Det er uansett en vurdering/skjønn, og Q-free vurderer det altså slik. Dessverre. Håper du har rett mht P-salget.

Hvis P-salget er gjort så burde det ha stått på hjemmesiden i det minste.
Zohan
03.04.2021 kl 15:32 6932

Webinar 15 April for de som er interessert i å fordype seg i hva Q-free driver med.

Intelight MAXTIME adaptive – Overview & Theory of Operations


Join us for a 90-minute, two-part webinar on Intelight MAXTIME adaptive.

Part 1 – OVERVIEW: We will begin with a general introduction to adaptive signal operations, the difference between local and central systems, and an overview of Intelight MAXTIME adaptive.

Part 2 – THEORY OF OPERATIONS: The second half of the webinar will dive deeper into how our adaptive algorithm works and the industry-leading ATSPMs it uses and will be geared towards those with existing signal timing and operations experience.

Registrering:
https://t.co/e39DkYraB5?amp=1
Redigert 03.04.2021 kl 15:32 Du må logge inn for å svare

For en uke siden orienterte jeg om denne meldingen som da var lagt ut på Q-frees hjemmeside.

Q-Free Intelight XN ATC Advanced Traffic Signal Controllers to be installed throughout Indiana
News 30 March 2021
Contract award comes just two months after the Indiana Department of Transportation approved Q-Free’s controllers for deployment in the state. Q-Free (OSE: QFR), a global leader in mobility solutions for smart city infrastructure, beat out the incumbent to win a major contract for the installation of 269 traffic signal controllers throughout the state of Indiana.

Meldingen er nå forsvunnet fra Q-free sin hjemmeside. Linken som jeg la ved for en uke siden fungerer derfor heller ikke lenger. En mer utførlig versjon ligger likevel fremdeles på MarketScreener her for interesserte: https://www.marketscreener.com/quote/stock/Q-FREE-ASA-1413253/news/Q-Free-nbsp-Intelight-XN-ATC-Advanced-Traffic-Signal-Controllers-to-be-installed-throughout-Indian-32838850/


køfrik
05.04.2021 kl 11:23 6811

Da spør vi oss selvsagt hvorfor den nyhetsmeldingen er forsvunnet. Og det ligger en pressemelding datert 2.april under "news" - som er helt tom.

I dag kom meldingen, som var borte en stund, tilbake på Q-free sin hjemmeside. Da er den vel ok.
https://www.q-free.com/q-free-intelight-xn-atc-advanced-traffic-signal-controllers-to-be-installed-throughout-indiana/