QFR-tråd 2021


Året nærmer seg slutten og vi kan se frem mot et spennende år 2021. Jeg oppretter en ny tråd nå slik at den på plass på starten av det nye året.

Hvilket tilbud kommer Rieber til å gi til de andre aksjonærene for deres aksjer? Rieber har jo minst 50% eierandel som sitt uttalte mål. Jeg tror at aksjen kommer til å være dyrere ut over året. Det kan derfor være interessant for Rieber å gi et godt tilbud nå.Redigert 21.01.2021 kl 09:35 Du må logge inn for å svare

Enkelte får antakelig høydeskrekk nå tre dager med oppgang og tenker på gevinstsikrering. Jeg sitter i ro og selger ikke. Det er mange piler som peker i rett retning for Q-free nå.

Ja, gevinstsikring vil man sikkert se, men personlig er jeg ikke i tvil og velger samme strategi som deg: Sitte i ro.

Tror også Volldal håper å kunne trekke flere kaniner opp av hatten etterhvert enn de han "lover" å kunne vise frem. I praten med Kongslie fra Sparebanken1Markets ble han presset litt på om ikke veksten kunne bli enda sterkere. Da ble det smil og latter og Volldal understreket at han ikke ville love mer enn han kunne levere... Støttes og tolkes av meg som om Volldal er temmelig så sikker på at Q-Free kommer til å levere på guiding, minst. Mye bedre å eventuelt overraske på oppsiden enn omvendt...
Redigert 04.05.2021 kl 13:18 Du må logge inn for å svare

Ingen vil selge når vi vil se 30 kroningen i Desember og da kan den lett doble seg neste år 60kr🤑

Bare å sitte rolig her og la kursen gå sakte men sikkert oppover i fint driv. Selskapet gjort en solid snuoperasjon her og verdiene vil før eller siden gjenspeiles i kursen.
oboy88
04.05.2021 kl 21:12 5626

Skrev følgende torsdag: "Aksjonærstrukturen er ganske låst, med Rieber som eier nesten halvparten av aksjene. Det kan betraktes som negativt, både fordi fri flyt gjør det mindre attraktivt å investere, og det reduserer sannsynligheten for oppkjøp. Men jeg synes dette er helt fint. Ledelsen ser ut til å ha gjort en kjempejobb med å ha restrukturert og slanket. Hadde noen slengt 8-9 kroner på bordet i et scenario der aksjonærmassen stort sett hadde bestått av slitne fond etter årevis med skuffende kursutvikling, så hadde selskapet forsvunnet fra børsen. Fin avkastning på kort sikt, men jeg foretrekker å sitte lenger og få med mere av den oppsiden jeg tror vil materialisere seg. Rieber er forhåpentligvis en garantist for at ikke selskapet går på billigsalg til en industriaktør eller et privat equity fond. "

I kveld har styret i Q-Free fortalt at de har mottatt et bud på 14,40 pr aksje (delvis cash, delvis aksjer i amerikansk selskap), men Rieber har takket Nei. Så fikk ihvertfall rett i at Rieber ikke vil tillate at selskapet går av børs på billigsalg. Men blir veldig interessant å se fortsettelsen her. Sukres budet? Jeg er glad for at ikke 14,40 (med deler av oppgjøret i aksjer) ikke aksepteres, men hva er jeg eventuelt happy med? Mitt anslag på 19,- kanskje?

Bergenserene kan du stole på👌
De selger ikkje, hva tror dere aksjekursen blir i morgen ?
Tipper 15kr🤑
marked1
04.05.2021 kl 21:33 5559

Dette er fantastisk! At budet på 14,40 kroner avslås indikerer at aksjen har ingenting under 20 kroner å gjøre. Rieber kvitter seg ikke med storposten sånn uten videre. Vil tro at budgiver må opp mot et sted mellom 30 - 50 kroner pr aksje skal de få Rieber og oss andre aksjonærene på kroken. 💰💰💰🍾
Redigert 04.05.2021 kl 21:34 Du må logge inn for å svare

Fyttirakkern! Dette var greier. Volldal kom til Q-Free fra Tomra hvor han var VP og pantesjef under dyktige CEO Ranstrand. Jeg har tidligere postet her at jeg ser for meg at Rieber som storeier gjør med Q-Free som AB Latour har gjort med Tomra etter at AB Latour kjøpte Orklas post i Tomra på en aksjekurs lavere enn 10% av dagens.

Nå sier jeg: Whatever Rieber does, I do. 🎩 av for Rieber 👍


Given the complexity in the proposed form of consideration with a major part in the form of shares in a US listed company, and the implicit minimum acceptance condition of more than 90% in order to facilitate the business combination, the board has investigated whether Q-Free's largest shareholder would be interested in accepting a possible bid on the proposed terms. The largest shareholder, Rieber & Søn AS holding 45.27% of the shares in Q-Free, appreciates and welcomes the interest in Q-Free, but is not willing to sell their shares on the proposed consideration structure and terms. Consequently, the board sees no reason to pursue this non-binding proposal further at this stage as a transaction cannot be implemented on the proposed terms.

https://newsweb.oslobors.no/message/532150
Redigert 04.05.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Dette budet kommer til å bidra til langt større bevissthet rundt QFR-caset og verdiene som ligger der.

Budet på 14,40 er opportunistisk og basert på den svake aksjekursen over lengre tid, men heldigvis har vi Rieber som største eier og garantist for at selskapet ikke selges til spottpris. Jeg mener riktig pris akkurat nå er et sted på 20-tallet, men det går fint an å argumentere for enda høyere litt avhengig av hvordan man velger å regne på det, ikke minst med tanke på den stadig større andelen ARR og softwaresalg med høye marginer.
Redigert 04.05.2021 kl 22:14 Du må logge inn for å svare
oboy88
05.05.2021 kl 00:11 5337

Hvem som byr blir ren gjetning for min del, men det er sannsynligvis en mindre aktør. En stor amerikansk spiller hadde cashet ut et selskap som QFR på 14,40. En kandidat er muligens Iteris, som er cappet til 280 musd, og hadde en omsetning siste 12 måneder på ca. 120musd. Altså jevnstort med Q-Free, men vesentlig høyere priset. De jobber innenfor mobility infrastructure management, og det er SAAS-fokus der også. For et par måneder siden meldte Iteris om at de inngått samarbeid med en rådgiver for å få hjelp med "strategiske muligheter". Iteris var også selv utsatt for et bud for noen måneder siden, på 330musd, fra Rekor.

Rekor, som opererer innen skiltgjenkjenning, er også en potensiell kandidat bak budet. Iteris-budet minnet mye om QFR-budet, med mye aksjer (enda mer enn for QFR) og litt cash, og det var "non-binding" og avhengig av due dill, etc. Rekor har en market cap på 900 musd, og foreløpig en veldig beskjeden market cap. Sånn sett vil et QFR-oppkjøp være veldig innvannende. Det vil også gi mer market access, og muligens en ok overlap ift. teknologi. (Men må innrømme at det er et veldig "muligens").

Rekors bud på Iteris var forøvrig på 330 musd, tilsvarende ca 2.5 x Sales for Iteris siste 12 måneder. Med andre ord tilsvarende en aksjekurs på 20 for QFR. Men Iteris-styret avviste budet, og mente at det ikke reflekterte verdiene i selskapet.

Dette bekrefter følelsen av at Q-Free er absolutt markedsledende i USA. Dermed kan dette bli veldig moro.

Spesielt er jeg overbegistret for "Free the MIBS" og har postet litt om det, uten at det har kommet til meninger. Dette er virkelig offensivt var det første jeg tenkte da jeg første gang hørt om "Free the MIBS". "Free the MIBS" er en allianse startet fra innsiden av Q-Free. Som vokser og vokser. Poster link til det jeg har postet om "Free the MIBS"

https://finansavisen.no/forum/thread/118916/view

"Free the MIBS" jobber for å fjerne proprietære murer/hinder i datastrukturene som gjelder innen bransjen. Q-Free signaliserer med andre ord klart at selskapet vil vinne mer jo mer open source det brukes der det overhodet ikke er nødvendig med proprietære murer/hinder i datastrukturene (les: proprietære MIBS) for annet enn å hindre fri konkurranse.

De har landet massevis av kontrakter om mye i USA over lang tid, og nå vil altså amerikanerne kjøpe Q-Free. For nå kommer de enorme infrastrukturpakkene fra Biden hvor DOT'ene/delstatene som er bevilgende veimyndigheter endelig blir tilført store og sårt tiltrengte midler. Følelsen etter å ha fått fordøyd litt, er at dette budet mest er et lokkebud med kun et syltynt håp om napp. Tilbudet ble høflig avslått. Så igjen 🎩 av og nå i været med hipp, hipp hurra, for dette er artig nå og det er jo endelig mai tross alt så snart må det vel bli litt varmere i været også...
Redigert 05.05.2021 kl 03:35 Du må logge inn for å svare

Ja hva gjør man i dag.
Har jo anbefalt aksjen og har langsiktig tro på denne også på høyere kurser enn oppkjøpstilbudet ligger på.
Imidlertid får vi trolig en kraftig kursøkning i dag som gir langt høyere kurs på kort sikt enn jeg hadde forventet.
Usikker på om jeg velger å sikre noe gevinst i dag for å se an hvordan markedet reagerer. Er dette eneste oppkjøpstilbud som kommer og markedet ikke spekulerer i noe nytt raskt, så vil nok dette være en midlertidig topp. Time will tell!

Jeg tror det kommer et eller flere nye bud. I 2018/2019 var det også noen som ville kjøpe selskapet, men det kom ingen melding om et konkret bud. Jeg tipper at Rieber nå er i forhandlinger med motparten, og at de derfor ser det som nødvendig å melde at et bud allerede foreligger. Det kan også være for å lokke andre interessenter til å komme frem.

Interessant research, oboy88. Det er også verdt å merke seg at sammenlignbare selskaper har byttet hender til rundt 4x revenues, så oppsiden i QFR er formidabel ved en eventuell budkrig. Det er mange aktører som vil posisjonere seg i bransjen nå før infrastrukturpakken kommer. Også PE-aktører, ref. Investcorp sitt oppkjøp av RoadSafe Traffic Systems for tre uker siden.

Sier takk for følget til dere som er fornøyd og forlater skuta, og ønsker nye aksjonærer med nye forventninger velkommen.

Feelingen er helt klart at her kommer flere bud fra USA når karusellen nå først har begynt å spinne (Ref. de enorme infrastrukturpakkene som er underveis fra Biden kombinert med Q-Frees sterke og markedsledende posisjon i USA når det gjelder teknologi).

Når det er sagt, har ikke jeg noe spesielt sterkt ønske om å bli kjøpt opp. Fremtidsutsiktene synes veldig lyse og har stor tillit til Rieber og Volldal og ditto forventning om at de håndterer enhver situasjon som måtte oppstå på en god måte for oss aksjonærer.
Redigert 05.05.2021 kl 11:18 Du må logge inn for å svare

Interessant å følge handelen i dag. Ser vi en videre gevinstsikring med nedgang i kursen eller vil vi oppleve en kursstigning mot slutten av dagen fordi redselen til ikke å være inne når et nytt bud kommer tar overhånd?Du nevner at det kan komme flere bud fra USA , midtikøajohnny. Jeg antar at også aktører utenfor USA kan komme på banen. Q-free kan være interessant for Siemens for eksempel.

Ja, for all del. Jeg vektlegger først og fremst at Q-Free fremstår som veldig sterke i det amerikanske markedet nå samtidig som Bidens gedigne infrastrukturpakker er på vei og vil tilføre delstatene/DOT'ene nødvendige økonomiske midler til å investere. Et multinasjonalt konsern som Siemens er vel i praksis operativt overalt på kloden.
Redigert 05.05.2021 kl 12:28 Du må logge inn for å svare

Ny aksjonærliste idag. https://www.q-free.com/ir/share-information/
Topp 10 er uforandret eller har økt. I tillegg til Verdipapirfondet Storebrand Vekst har også Verdipapirfondet Storebrand Norge kommet på listen over topp 20.

Her er det helt åpenbart at det vil komme flere bud. Vi kan se på dette budet som et åpningsbud. Det spennende blir å se om noen av de andre, tidligere budgiverne kommer på banen igjen. Det bør det være relativt god sannsynlighet for.

Ja, her er det bare å være tålmodig litt til. Det er lov å gjette hvem som kan være aktuelle andre budgivere. Siemens har ihvertfall lignende tankesett når det gjelder utvikling innen trafikkstyring.
Artikkel fra 28.05.2020
..."Siemens Mobility has joined Q-Free's FREEtheMIBS campaign, which is lobbying for open sharing of proprietary management information bases (MIBs) to agencies, vendors or researchers"
https://www.itsinternational.com/its8/news/siemens-mobility-joins-freethemibs-campaign

Tenker også at det kommer nytt bud eller bud fra andre. Det er vel også meldt tidligere i forbindelse med en kvartalspresentasjon at de hadde interessenter for hele og deler av selskapet. Så dette er nok ikke det siste vi hører fra budgivere.

Osvaldsen
Fevang
05.05.2021 kl 19:41 4449

Selvsagt kan det komme flere bud, men slik kursen utviklet seg utover dagen tolker jeg det dithen at markedet ikke tror noe på det.

Så får vi se hva som skjer - om det skjer noe som helst.

Rieber kommer aldri til å selge, Q Free er langsiktig og skal eie 50% og de har siktet seg inn å være langsiktige.
Q Free kan være deres neste Toro👌

Alt er til salgs for rett pris.
På seg selv kjenner vi andre og Rieber eier er bare mennesker.

Mer feelgood fra et knallgodt selskap. USA. Man kommer i godt humør av Q-Free. :)

Anonym USA-basert tilbyder ville kjøpe hele selskapet i går og bød 14.40 NOK pr aksje, men ble høflig avvist av Rieber som takket for interessen. Var denne budgiveren kanskje kun den første i køen...?


https://m.marketscreener.com/quote/stock/Q-FREE-ASA-1413253/news/Q-Free-nbsp-executive-named-one-of-Georgia-s-Top-50-Women-in-the-Know-33169317/
Redigert 05.05.2021 kl 23:05 Du må logge inn for å svare
proffen
06.05.2021 kl 07:33 4090

: )
Redigert 07.05.2021 kl 06:25 Du må logge inn for å svare

Hvorfor i all verden er det børspause med auksjon i Q-Free nå!?

Ok, det er vel at kursen har falt mer enn 10% fra intradag topp, ser jeg nå.

Må si folk er utålmodige... Må vurdere å øke litt.
Redigert 06.05.2021 kl 13:20 Du må logge inn for å svare
Richter
06.05.2021 kl 15:31 3790

"Glemt aksje’ kan flerdobles i løpet av 2021. Aksjeanalyser.com har sett nærmere på et veldig spennende selskap og aksje på Oslo Børs, Q-Free (QFR), og som er etselskap som Aksjeanalyser.com har stor tro på en ordentlig reprising av dette selskapet og aksjen".

Tak:-)
Soj
06.05.2021 kl 16:13 3735

Nå selges det ja.

Kongslie fra Sparebanken1Markets Har ikke fått nok Q-Free aksjer 🤬 sån går dagane.
Jaws
07.05.2021 kl 11:43 3540

Herlig å eie en aksje som er verdsatt til 14,40 og kan kjøpes til under kr 10:) Gleder meg til kontra budet..
Redigert 07.05.2021 kl 13:08 Du må logge inn for å svare

Hei. Kunne tenkt meg selskapet ditt for 14.4kr pr aksje. Nei, takk. 9.5kr holder i massevis.. Hold på kortene, sier jeg bare.
hapo
07.05.2021 kl 23:16 3304

For oss tålmodige sjeler som en gang kom inn i aksjen pga. utsiktene til et milliardanbud i Jakarta, har nå tålmodigheten fått sin belønning. Vel verd en liten skål i kveld!

Det har vært kjedelig å vente på at den klamme hånden som har holdt kursen nede så lenge, skulle slippe taket, selv om det likevel har vært tilfredsstillende å sitte investert i en grønn aksje med lyse fremtidsutsikter.

Jakartasatsingen strandet som kjent på et koranvers. Den driftige guvernøren Ahok, som var fast bestemt på å innføre ERP så fort som svint, havnet i fengsel for blasfemi. I en valgkamptale kom han til å si at velgerne godt kunne stemme på ham selv om han ikke er muslim. Verset sier at muslimer ikke kan la seg lede av kristne eller jøder. Ahok er i tillegg av kinesisk avstamning, og det gjorde ikke saken bedre.

Dermed strandet hele ERP-prosessen, selv om den dukker opp fra tid til annen. Nå er de i full gang igjen. Se bare her:

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=no&u=https://www.liputan6.com/news/read/4545413/pemprov-dki-jakarta-akan-buka-tender-ulang-pengadaan-erp

Skal vi le eller gråte?

Håper Q-free kommer med et anbud men fortjenesten må være STOR og at de må betale forskudd, Nå må Q - Free safe seg.

Det hadde vært fint om Petter Kongslie fra Sparebank1 Markets som følger Q-free snart kom med en oppdatert analyse.