MSEIS- Konkurransesituasjon


Magseis er ikke alene om å drive havbunnseismikk, de har flere selskaper de konkurrerer mot i dette forretningsområdet. De har også streameraktørene som også er en konkurrent (lavere pris, dårligere havbunnsbilder) Har noen sjekket hvordan aksjene til de andre havbunnsfirmaene har gått i det siste, er det bransjen eller er det MSEIS spesifikt som går så dårlig på børs??????

Håper denne tråden kan handle om Mseis sin plass i markedet både på sjø og på børs!Matsern
03.10.2018 kl 14:02 1350

Aksjekursen til Magseis lider av liten interesse fra analytikere, som igjen trigger investorer. De fleste som handler på oslo børs, handler på informasjon fra andre, typisk analytikere og andre selvutnevnte eksperter. Man må gjøre opp sin egen mening, se på tall, fagartikler, rapporter osv. Så kan man eventuelt supplere med analytikere. Dette tar lang tid, men du vil få mye større sjans til å lykkes i aksjemarkedet.

Når analytikere får ut fingeren og kommer til bordet, vil kursen suse opp.

Nyhet i dag. Global oil market is well supplied. Ikke noe sjokk akkurat. Men det sender negative signaler til selskaper som håper på massiv leting med streamere, som er et overskuddsfenomen i dagens seismikkmarked hvor oljeselskapene vil ha bedre bilder
https://www.reuters.com/article/us-oil-opec-saudi/saudis-falih-says-global-oil-market-is-well-supplied-idUSKCN1MD1B4
Redigert 03.10.2018 kl 14:09 Du må logge inn for å svare

Jeg har selv vært med på opptur i selskaper som ikke dekkes særlig av analytikere, John Olaisen var selv på Q2, men han valgte ikke å ta med Mseis i sine 8 favoritter, som han nylig gikk ut i pressen med! Hvorfor f###en er ikke Mseis en av de 8, ABG har da vel et bra kursmål på Mseis??? Hva med konkurrentenes (andre OBS aktører) sin aksjekurs?
Matsern
03.10.2018 kl 14:48 1291

Man vet aldri hva slags agenda analytikere har. Hvordan Olaisen plutselig satte 1kr på PGS, for ikke lang tid etter oppgradere kraftig. Ingenting fundamentalt hadde skjedd i markedet. Det er helt tydelig at analytikere handler i flokk og korrigerer flokkmedlemmer når de skiller seg ut. Gruppetenkning er kraftige saker

Se på SBX, et gjennomhausset selskap av analytikere, kjendisinvestorer m.f som skal levere støttefunksjoner til blant annet Magseis sine oppdrag og samle 2d data i et marked som knapt eksisterer.

Fakta er at Magseis er utsolgt for noder. Aksjekursen reflekterer ikke det, etter min mening.
Redigert 03.10.2018 kl 14:54 Du må logge inn for å svare

Har lært for lenge siden å ikke ta hennsyn til analyktikere eller skaje meglere i det helle tatt. De har en annen agenda, og de kan bruke langt mindre tid på hver enkelt aksje en vi kan som privat investorere.

Bare ta PEN for eksempel. Det var nok så lett å se det var veldig stort potensialle der og akseptable risk. Hvor analyitikere in Jan 2018 når PEN kunne kjøpes for 6 kr.- og nå kan kjøps for nesten 23. Beste aksjen på OSE i 2018, analytikere sov i timen.
Matsern
04.10.2018 kl 10:12 1130

Nettopp. De fleste analytikere har samme utdannelse, gått på samme skole, bruker de samme modellene, leser de samme bøkene, tenker og handler likt.

De som tenker annerledes og ser muligheter flokken ikke ser, blir rik på børs over tid.

Magseis er en slik aksje. Solid økonomi og teknologi i et viksende marked, men aksjekursen speiler et selskap med dårlig økonomi og dårlig teknologi på nivå med et gjennlmsnittlig streamerselskap.

Det er moro å lese finansavisen, når en analytiker uttaler for et par dager siden, «vi har vært negative til seismikk i lang tid», derfor gir de pil ned til PGS. Seismikkmarkedet er delt i to, streamer og havbunnseismikk. Streamermarkedet er svakt, mens havbunnseismikk med de-risk stiger kraftig. Ikke ett ord om Magseis som jobber for verdens største oljeseselskap for 3 år på rad, saudi aramco. Helt utrolig at disse analytikerne får betalt i det hele tatt
Redigert 04.10.2018 kl 10:17 Du må logge inn for å svare

Vi kan glede oss over at den ikke faller så mye i dag ! :) hurra den faller bare litt i dag! De som sitter å jubler i vinneraksjene i dag, vil bli stående igjen som tapere når magseis blir månedens vinner for oktober, og årets vinner neste år på alle børsene i verden i 20 år på rad
!
cinet
04.10.2018 kl 12:17 1045

Neppe en vinneraksjene i oktober , døvblind; tar det som en usedvanlig dårlig understatement fra deg, men innen 1.4.19 kan det bli jackpot