🌊🌊🌊 Seismiske rþstelser av episke dimensjoner!

Slettet bruker
SEISMI 02.01.2021 kl 16:00 126892


🌊🌊🌊


Alt er i Veikartet. Som oljepriseksplosjonen, sektorbred Reprising, det sannsynlige oppkjĂžpet av MSEIS osv osv.


Her om litt av grunnlaget for oljefesten, fra desember 2021:



Hvalross

26.12.2021 kl 14:393696

Russland dekker allerede 35 prosent av gassbehovet i EU.

«Ytterligere gassforsyninger til det europeiske markedet vil med sikkerhet redusere prisene», skal Putin ha sagt under et statsmÞte, ifÞlge nyhetsbyrÄet RIA, melder Reuters.

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/12/26/7794656/putin-fraskriver-seg-alt-ansvar-og-peker-pa-europa


Planen er vel Äpenbar: Ä gjÞre Europa sÄ avhengig av russisk gass at det ikke blir intervensjon fra Nato nÄr de marsjerer inn i Ukraina neste Är.

Extrajoker Nord for olje og gassprisene.

Blir det fullskala krig mellom Vesten og Russland/Kina? Mange skritt av mindre aggresjoner fÞr det, at russisk olje/gass forsvinner (tilbakeholdt eller nektet) fra Europa er noe av det fÞrste som kan skje. Olje da til 2-3-400$? I en verden under trussel fra hyperinflasjon og energimangel, er oljeservice og alle som kan tilby mye fremtidig energi ikke lenger engang spekulativt, det kan inngÄ som en defensiv hedge for fond og storkapital mot alvorlige og ikke helt usannsynlige verdensproblemer av typen krig, hyperinflasjon, ytterligere tydeliggjÞring av verdens skrikende energimangel .


https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/RrlKyW/putins-krav-er-umulige-det-vet-han

Vgs ekspert synes Ă„ tro Putin blĂžffer med sitt ultimatum.

Slik tolkes konflikten fra russisk side:

https://thesaker.is/quick-update-on-the-russian-ultimatum/

Russisk olje og gass ut av det vestlige markedet?
Redigert 17.08.2023 kl 14:38 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
22.03.2021 kl 14:01 8840

BĂ„de Saudi Arabia og Israel er lei alle proxy krigene og terror aksjonene fra Iran sin side.
Det er Iran som styrer ikke bare Houthi i Yemen men ogsÄ Hezbollah og Hamas.
Ikke nok med det men Iran vil ogsĂ„ utvikle atomvĂ„pen og alle skjĂžnner at det prosjektet MÅ stanses ellers er det The End.
Man kan derfor vÊre sikker pÄ at det skjer noe i overskuelig fremtid.
Dette er skumle greier men det positive er at man vil se oljepriser som ingen tidligere har turt Ă„ drĂžmme om.
Slettet bruker
25.03.2021 kl 18:04 8663

Titt var jeg trĂŠtt og deprimeret. SĂ„ prĂžvde jeg seismikk-aksjer! NĂ„ er jeg bare rystet. Action time in the house y'all!

Slike dager er irriterende. SÊrlig hvis man ikke har noe Ä kjÞpe for. Har heldigvis fÄtt tilvristet meg nye 50k som jeg hÄper rekker inn i morgen fÞr rebounden. Har vektet meg voldsomt opp i SBX og GEM, sÄ det stÄr med disse siste lusne slanter fra den tÞrre brÞnn mellom EMGS hvor jeg solgte meg ut i gÄr. Eller mer PGS.

EMGS - gÄr det an Ä ha slik hell i uhell Ä selge dagen fÞr viktig kontrakt, og sÄ likevel rekke showet?

PGS - kompis skal opp. SĂ„nn ere bare.

Tenk pÄ de heldiggrisene som sitter med mye rede penger og kjÞpte i dag eller pÄ kvisten i morgen da? Blir svimmel bare av Ä tenke pÄ det ...
Oppoghopp
25.03.2021 kl 18:11 8662

Solgte deg ut av EMGS?! OgsÄ du min sÞnn, Brutus..
Hvalross, du vet jo hva som kommer i EMGS fremover. Det gjelder - i bedste Auguststil at holde seg tĂŠt ved henne (emgs red.anm) og hun vil med ett vĂŠre god mot dig..

Er jo gammallĂŠra det.
Slettet bruker
25.03.2021 kl 18:23 8656

Grusom seismikk dag ja. Men nedturen i oljeprisen snur fÞr eller senere og det kommer garantert rekyler sÄ det holder.

Trodde fÞrst EMGS skulle leie Petrel nÄr de fikk kontrakt men de kordinerer jobbene slik at de klarer seg med Atlantic Guardian forelÞbig.
Men fÄr EMGS en kontrakt til nÄ sÄ mÄ de ha enda en vessel og da er Petrel fÞrste valg som igjen vil gi en opptur for SBX.

Sitter ennÄ Ä hÄper pÄ konsolideringer innen seismikk da det vil gi mindre konkuranse og pÄfÞlgende kursoppgang.
TGS sier de har en lang liste av selskaper de vurderer oppkjĂžp av men ikke sikkert det er noen av dem vi snakker om her da TGS ikke eier og neppe har planer om Ă„ eie vessels.

Slettet bruker
25.03.2021 kl 19:52 8589

JĂžsses kake, er det deig?!

Da tar jeg det som et tegn og kjÞrer pÄ med EMGS. Skal jo vÊre moro dette.

Ps. Kan tro jeg fikk sjokk nÄr jeg sÄ kontrakten, og at den fÞlgelig begynte gÄ. Lette etter noe Ä selge, men ikke noe gÞy Ä selge nÄr alt er ned.

Det er jo helt sinnsvakt hvis EMGS kan kjÞpes under flere titalls % opp. Men i dag er dagen etter i gÄr og dagen fÞr i morgen, som det stÄr i encyklopedien, og du skal fÄ den pÊlma etter deg, da den er heslig. Dog kommer tiden for de dravle drÊngernes pÊngtellebonanz. For de som tÞr Ä legge Þret mot togsporet er det klart triumfens time nÊrmer seg!

Vi vet jo det vi glade gutter, at det gÄr opp og downs i livet, og hverken bÞrs eller katedral er forskÄnet. Derfor smiler jeg jamnt i oppgang sÄ vel som nedgang, ja selv med armen fast i pappressa.
Der enkelte pÄ forum er bitre og redde over volatilitetens skyggeside, som gammelfeminister som har fÄtt skinnposer til pupper av all den bh-lÞse bÊringa av tunge lungemospÞlser, henna-dÄser, probiotisk surmelk og leverposteibokser opp til kald leilighet i femte uten heis; velger Hvalross og likesinnede tvert om pÄ slike dager Ä kikke seg besatt om etter innbo Ä innlÞse for Ä kjÞpe mer. Her har kommet gode forslag i gulltenner, kattedyr og svigermÞdre. For de med tro pÄ de seismiske papir kan elefantene bare trampe oppÄ hovudet: om man slipper den ene aksjen er det kun for Ä gripe en av de andre innad i den gyldne sektor.

Vi mÄ stÄ bredt med tunge baller, betalingen skal komme. Med Harald HardrÄdes ord:

Ikke vi i kampen
kryper sammen bak
skjoldet
av frykt for vÄpenbraket,
sÄ bÞd den ordfaste
kvinne.
Hun som bar halsband,
bad meg
hodet hĂžyt Ă„ bĂŠre
i kampen der hvor sverdet
og hjern-skallene mĂžtes.
Slettet bruker
25.03.2021 kl 20:37 8532

Hele markedet forandrer seg. Noen blir rike
Slettet bruker
26.03.2021 kl 07:44 8342

https://www.google.com/amp/s/www.marketwatch.com/amp/story/fuel-tank-at-saudi-oil-facility-attacked-catches-fire-01616729717

Rakettangrep pÄ saudiske oljeinstallasjoner og Suez kanalen enda blokkert. Etter selloff i gÄr kommer rally i oljeaksjer?
Slettet bruker
27.03.2021 kl 11:59 8181

Green Minerals vekker internasjonal oppsikt. Bloomberg har intervjuet Rodahl, og skrevet en sak om fremtidsmulighetene, og at GEM er en av Europas mest suksessfulle nynoteringer i Ă„r:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-26/newest-battery-metal-ipo-taps-rising-interest-in-the-deep-sea

Uten bloomberg tilgang kan du lese den samme artikkelen her:

https://www.mining.com/web/newest-battery-metal-ipo-taps-rising-interest-in-the-deep-sea/


Men hvordan er det mulig at lille Green Minerals har rÄd til de store start-investeringene, selv om de vet havbunnen er pepret med mineralforekomster? Jo, leverandÞrkjempen Oil States Industries sponser Green Minerals. De har alt Ä tjene pÄ Ä bevise at man med deres systemer fort kan finne og fÄ opp verdiene, i form av noduler bestÄende av nesten 100% verdifult mineral som man kan sutte opp fra en overstrÞdd dyp havbunn. I Green Minerals fÄr de gjennomfÞringskraft, nÞkkelspillere i et konvertibelt offshore miljÞ, stÞtte og tilrettelegging fra det norske statsapparat, tilgang til letebÄter, og visjonÊre selgere av en ledelse som skaper verdier for aksjonÊrene allerede fra stiftelsespapiret.

Oil States Industries setter alle kluter til for at GEM og aksjonÊrene hurtig blir store og rike, slik det skapes et marked; og sÄ kan systemet selges til oil majors etterpÄ. Da vil GEM allerede vÊre sÄ godt plassert at for Ä komme noen vei pÄ norsk sokkel mÄ man for Ä ha sjans gÄ i samarbeid eller kjÞpe opp GEM. Det vil i sÄfall bli sÄ dyrt at det kun er selskap i stÞrrelsesorden Equinor som muligens har rÄd.

GEMs inntekter blir enorme, og de vil bli verdsatt pÄ linje med feks vind. Ørsted med sin posisjon i den ulÞnnsomme vindbransjen er like mye verdt som Equinor. NÄr den samme verdsettelsen skal benyttes pÄ GEMs milliarder med samme lÞnnsomhet som olje og gass - snakker vi potensielt om Norges mest verdifulle selskap om noen Är.

Og festen, den har allerde begynt. But .. you aint seen nothing yet! Total takeoff ut av alle proposjoner under alle forutsetninger for kriteriet. Ute i verden, hos de smarte pengene har Þrene tatt til Ä vibrere som pilatblader. Mange vil vÊre med pÄ "den nye lÞnnsomme Tesla, "den etiske bitcoin", "moralsk Klondyke". Synd det er sÄ fÄ aksjer Ä spekulere i, ja bortsett fra for de som allerede eien Den da ...

Redigert 27.03.2021 kl 12:04 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
29.03.2021 kl 15:39 7949

GEM
(Ref Rosgun:)
Silvercoin klatrer pÄ lista, noe som de ogsÄ gjorde i Next Biometrics forut for 300% oppgang....de pÄfÞlgende uken(e). Kan virke som de har teft og kjÞper seg inn rett fÞr nyheter- regner derfor med kursdrivende nyheter her snart, noe som betyr en ting: "PÄ med sikkerhetsbeltene"

SBX
SeaBird Exploration Plc has signed a contract for provision of source vessel services for an OBN survey in the Eastern hemisphere. The survey has an expected duration of about 90 days and is scheduled to start in Q2 2021.

Slettet bruker
01.04.2021 kl 23:32 7768

altin

I dag kl 23:2131

PGS styrker nÄ satsingen innen karbonfangst, mineraler og nye energikilder.

https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=21241253


Fisk med den lille mÞresilda, og fÄ pÄ en liten fisk som slukes av en stor fisk fÞr den er i land
JSH
03.04.2021 kl 10:30 7447

Lurer pÄ om analysen legger opp til at Kina fortsetter Ä kjÞpe billig olje av Iran
Slettet bruker
08.04.2021 kl 15:49 7050

Ligger utslÄtt, gispende og forkommen etter harde dager pÄ bÞrsen. Samler krefter til Ä pusse stÞttennene og gyve pÄ. Heldigvis tegn til at de gode tidene vender tilbake. Gribbene flyr vekk og tordenfuglene strÞmmer til med olivengren i nebb og andre seiersrike varsler. Fin dag og en real bÞlge pÄ veg i trÄdens omtalte rubiner. Og godt er det. Personlig, etter Ä ha vÊrt ath pÄ portefÞljen i februar, hadde jeg vÊrt i minus totalt med én flopp til i dag. SÞlt vekk og dumma ut uten vett til stop loss. Sant Ä si var det var nÊre pÄ at det mÞrna hvalrosskjÞttet endte opp som dÞner i New Kebabish pÄ RÄholt, til skam og advarsel og elveblestalarm for uheldige gjester. Men nu gÄr alt sÄ meget bedre. Og med en bestemt kontrakt pÄ veg ...
JSH
08.04.2021 kl 15:57 7057

Kontrakt for hvem? đŸ€š
AksjeamatĂžren
09.04.2021 kl 00:39 6950

Ja, mye ned i sbx og pgs osv hvalross. Jeg sitter godt i min trauste mseis som bygger sten for sten med oppgang. Fikk ny kontrakt igjen i gÄr. Anbefales for alle som ser etter en relativt safe doblingskandidat med god ledelse.

Pgs er i fall igjen, men skal handles for ny trade nÄr den bunner ut, sitter aldri lenge i den, men fÄr gode %er som jeg kjÞper mere mseis av.
AksjeamatĂžren
09.04.2021 kl 07:32 6977

Tjener ihvertfall pÄ investeringene mine. Nicket mÄ du lese med humor, skal ikke byttes :D

Mange her inne som sier Pgs og Sbx og EMGS er aksjer som gÄr russiske %enter med en kontrakt, men mseis er solid og har ogsÄ triggere for flere kroner opp, sÄ ikke sÄ traust som mange tror. Uansett et spennende Är for seismikk.
Slettet bruker
09.04.2021 kl 08:22 6953

vent og se! har stor andel i MSEIS, men enda stĂžrre del i PGS. det handler om et forhold mellom liten og storebror!

PGS: CARNEGIE OPPJUSTERER KURSMÅL TIL 10, GJENTAR KJØPSANBEFALING
Oslo (TDN Direkt): Carnegie oppjusterer deres kursmÄl pÄ PGS til 10 fra tidligere 5 kroner pr aksje, og gjentar en kjÞpsanbefaling.
Redigert 09.04.2021 kl 08:47 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
09.04.2021 kl 08:26 6938

Trommehvirvler! Fanfarer! Pengeregn!

Forrige gang Carnegie oppgraderte fra 3 til 5 kr (8 feb) lÞp Peggy med lette stÞvler fra 4,8 til 7,8 (11 mars). KjÞp PGS nÄ og du kan kjÞpe kroneis til alle unga foran slottet 17 mai. Om det er lov Ä spise is da
Redigert 09.04.2021 kl 08:41 Du mÄ logge inn for Ä svare
Obxserver
09.04.2021 kl 08:43 6916

Har ikke noe i mot MSEIS som selskap, problemet ligger i selve aksjen. Den mangler volum, derfor er den uaktuelt for en som trader med store volumer.
Slettet bruker
09.04.2021 kl 12:26 6828

Endelig litt realisme! Tjueett = Konge. Ess.


https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2021/04/09/7653893/carnegie-dobler-i-seismikk

Carnegie oppjusterer ifÞlge en analyse kursmÄlet pÄ seismikkselskapet PGS til 10 fra tidligere 5 kroner pr. aksje, skriver TDN Direkt.
Analytikerne gjentar en kjÞpsanbefaling pÄ aksjen, som hittil i Är er opp 19,9 prosent pÄ Oslo BÞrs.
Samtidig gĂ„r det fredag frem at BofA Global Research hever anbefalingen pĂ„ PGS til kjĂžp fra «underperform». KursmĂ„let er satt til 21 kroner.
PGS presenterer tallene for fĂžrste kvartal 22. april.
AksjeamatĂžren
09.04.2021 kl 15:20 6786

Flere faktorer, lillebror og storebror spiller nok en rolle inntil videre. Blir spennende Ä se om dem klarer vri inntjening fra mÞrkerÞdt til rÞdt/orange. Mseis fÄr jevnlig kontrakter og Þker cashbeholdning. Cash is king, og pÄ sikt blir de lillebrÞdrene med penger de nye storebrÞdrene. Litt mediedekning pÄ mseis som enda ligger i skyggen og brettet snus.

Pgs har nĂ„ tatt inn noder i sortimentet, men er fremdeles rent seismikk. Mseis har fĂ„tt renewables og fĂžlger trenden med grĂžnn framtid. Havvind ligger godt an og mseis posisjonerer seg deretter + tjener godt pĂ„ seismikk. Og igjen er jeg langsiktig. Hadde jeg kjĂžpt pgs sammen med mseis og latt dem ligge hadde jeg nĂŠrmet meg 100% avkastning i pgs, mens mseis har jeg rundt 300%. Pgs har gĂ„tt opp og ned mange kroner og er en fin aksje Ă„ trade, men man mĂ„ huske selge litt ellers blir man ned -30% igjen ganske fort. Å kalle meg amatĂžr for Ă„ si jeg trader pgs og legger gevinn i mseis er en individuell vurdering.
Slettet bruker
09.04.2021 kl 15:36 6794

Jeg er AksjeamatÞren ogsÄ men ikke amatÞren innen geofysikk.
Redigert 11.04.2021 kl 19:25 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
11.04.2021 kl 18:44 6710

Uten Ä pÄstÄ Ä besitte noe stÞrre teknisk kompetanse, virker dette sÄ vanskelig Ä konkurrere mot at jeg velger vekte opp i PGS (takk for link Lysaker):

https://lundin-energy-norway.com/2021/04/07/4-seismikkundersokelser-i-en/

Likevel, det finnes vel ingen billigere seismikk-aksje enn SBX? Halvannen krone per aksje hvis man holder GEMandelen utenom?

En riktig god uke Þnskes alle rare dyr i arken med tro pÄ seismikk, hvilket enn selskap som er deres personlige favoritt!
Redigert 11.04.2021 kl 18:51 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
14.04.2021 kl 08:50 6390

NĂ„ er det seismiske festdager! Sett spaden vekk og finn frem hengekĂžya. PGS lokomotivet ventes Ă„ trekke hele sektoren opp i dag, hjulpet av et generelt bullish sentiment og stigende oljepris.


Pareto:
‱ PGS – PGS reported preliminary Q1’21 sales of USD 132m or USD 126m adjusted for a US gov. grant, in line with PAS/Cons. estimates. Late sales of USD 49m was ~20-30% above PAS/Cons. expectations and up 50% from avg. Q1-Q3 2020. Prefunding revenues of USD 46m was in line with consensus, and assuming investments of USD ~45m equals a prefunding ratio of 102% in the middle of the 80-120% target range. Lastly, utilization of 89% was higher than expected and on par with Q1’20, an encouraging sign following some challenging quarters, with contract work (34%) at its highest level since first quarter last year. Overall a solid update from PGS and we expect a positive share price reaction today
Slettet bruker
14.04.2021 kl 09:54 6348

SBX til 9 i dag? Olje? Mineral? Vind? Check check og check please.

"Faffa, mitt skip er lastet med samtlige kategorier"
Slettet bruker
14.04.2021 kl 16:48 6276

Alt ligger til rette for en ny veiv med eksplosjonsvekst i seismikkaksjene. Slike hvor de dobles.

Blant de mange gode nyheter, bemerk feks oljeprisen, som gÄr fort til 80$ nÄ.
Slettet bruker
15.04.2021 kl 09:05 6109

HÄper den tiden kommer tilbake da det var for fÄ seismikk vessels.
Det er enorm forkjell pÄ et marked med for mange vessels der seismikk selskapene mÄ underby hverandre i konkuransen om noen fÄ oppdrag til et marked med for fÄ vessels der oljeselskapene mÄ overby hverandre for Ä kjÞpe seismikk tjenester.
Blir markedet riktig stramt sÄ blir det ikke bare full utnyttelse men ratene vil mangedobles.
Kanskje vi er i startgropen til en ny god periode. Alle seismikk selskapene melder nÄ om Þkt aktivitet og flere forespÞrsler.
Det sÄkalte grÞnne skiftet vil ikke vÊre til hinder for en ny oppgang innen seismikk. Det vil snarere gi et kraftig boost og flere muligheter innen seismikk.
Slettet bruker
15.04.2021 kl 09:20 6122

Definitivt!

Ps hyggelig Ä se det gode drivet omsider er tilbake i SBX og GEM, etter en tÞff periode (konstruert eller ei). Til og med Trygve Hegnar som nesten ikke liker noe skrÞt pÄ FA- tv i gÄr, mente at det var langt og farefullt frem til norske vindmÞlleparker til havs; men at det ga bedre mening Ä kjÞpe serviceselskap som allerede hadde kontrakt pÄ eksisterende anlegg, og at det var naturlig SBX steg pÄ den meldingen.

At det er for fÄ seismikkbÄter pÄ vannet innen 2023-2024 vedder jeg fela pÄ! FÊrre aktÞrer, og bÄtene til vind og mineral spiser av det samme skarve sneset.
Slettet bruker
19.04.2021 kl 22:29 6026

Tech-fall og olje opp: er det atter klart for samba-uker i seismiske aksjer?

Reflation trade is back! Denne gang med pistol
Redigert 19.04.2021 kl 22:34 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
22.04.2021 kl 10:55 5874

Hva vet kjennerne som driver opp kursen i Green Minerals og SBX om morgendagens nyheter? Man kan bare spekulere
Slettet bruker
23.04.2021 kl 12:05 5727

Hele seismikk bransjen sucker fortiden og mange selskaper faller brutalt uten grunn. PGS ned 7% samme dag som syremedlem kjĂžper aksjer er helt sykt.
Men det skal bli comeback og vi vil snart se rally selv i perioder uten nyheter.
Mange store oljeselskaper kvier seg fortsatt for investeringer. Det er mange grunner til det. De skal dekke inn tapene etter det historiske krasjet i fjor og noen prioriterer ogsÄ utbytte til aksjonÊrer.
NÄr budsjettene legges for 2022 sÄ blir oljeleting kraftig oppjustert og da blir det mye bedre tider.
Slettet bruker
23.04.2021 kl 12:37 5698

Vi mobbes, plages, stikkes og slÄs. Daglig. Klart det gjÞr vondt. Men det er greit. - Det kommer en revenge. All time high ligger foran oss, i et marked som sakte er i ferd med Ä bli svÊrt mye bedre enn pre-corona. Det kommer en dag. De som skal kjÞpe aksjene mine skal fÄ betale for det.
Slettet bruker
25.04.2021 kl 11:57 5643

Glade nyheter for SBX, og til inspirasjon ogsÄ for PGS, MSEIS og EMGS som klokelig posisjonerer seg i den retning: Oslo bÞrs stÞrste joker SBX spinoffen Green Minerals kan om alt gjÞres riktig og med litt flaks om noen Är bli mer verdt enn Ørsted, som dabler i den ulÞnnsomme vindkraftbransjen. Ørsted er mer verdt enn Equinor ...

Hver dag jorden rundt skrives det mye om det kommende metallrushet pÄ havbunnen. Bloomberg, Yahoo Finance etc har mange artikler om dette hver uke. Feks i dag:

https://news.yahoo.com/battery-metal-rush-pits-miners-040000294.html

A half-century after the Central Intelligence Agency first piqued interest in undersea mining while covertly salvaging a Soviet nuclear submarine with the help of Howard Hughes, the industry is back in the spotlight

“It’s a pivotal time,” said DeepGreen Chief Executive Officer Gerard Barron. The area of ocean DeepGreen has explored contains battery-mineral reserves to power 280 million plug-in cars

DeepGreen’s Barron, a veteran of the failed Nautilus venture, promises investors profit margins of more than 60% from operations that could start producing metal from 2024. He says talks with Detroit carmakers about potential long-term contracts have started.

I juli kommer International Seabed Authority med oppdaterte lover som regulerer deep sea mining av havbunnen.

Gledeligvis er de enorme metall og mineral forekomstene pÄ den norske kontinentalsokkelen (verdens nest stÞrste etter Fiji) ikke bundet av den sendrektige International Seabed Authority, og med en norsk stat som tvert i mot pusher pÄ og nÊrmest maser pÄ oljeselskapene om Ä begynne utvinningen sporenstreks kan vi forvente fast track allerede etter Green Minerals fÞrste forskningscruise senere i Är. Den globale lederen i dette sementet som ventes flere titalls prosent Ärlig vekst de neste tiÄrene og lÞnnsomhet som olje og gass - Deep Green - har hentet 570 millioner dollar klare til Ä begynne gruvedrift allerede nÄ. En snarvei for de kan vÊre Ä bruke vesentlige deler av de pengene pÄ Ä kjÞpe Green Minerals og starte opp gruvedrift allerede neste Är pÄ norsk sokkel. Det om ikke Equinor eller Aker kommer de i forkjÞpet i en forrykende budrunde.

Det er vel ikke bare mulighetene for billig strÞm til fabrikken og nÊrmest ubegrenset politisk vilje til subsidier som gjÞr at Deep Green vurderer batterifabrikk i Norge? OgsÄ kort vei fra undervannsgruvene til fabrikken, og deretter ferdigproduktet levert til europeiske bilfabrikanter teller. Og mulig oppstart sÄ fort teknisk mulig. RÄstoffet kan hentes opp rimeligere enn pÄ land, med kortere vei til kunden, subsidiert, og kanskje tilmed handles til en premium som et mer bÊrekraftig alternativ enn det rÄdende kongo/kina metallet.

https://newsopener.com/science/will-future-electric-vehicles-be-powered-by-deep-sea-metals/amp/


"According to a company spokesperson, DeepGreen currently has about $570 million available to fund mining. The firm is considering sites in Texas, Quebec, and Norway for a processing plant to turn the nodules into usable materials for batteries, sites that are close to renewable energy sources as well as markets for the minerals."
Slettet bruker
25.04.2021 kl 14:52 5565

Blir sikkert samarbeid med DeepGreen og Green Minerals.