NAPATECH 2021


Helt under radaren for alle fenomenale IT-analytikere i Norge har NAPA i 2021 hatt en stigning på 156% (fra 4,5 kr til 12,00 kr). Jeg er rimelig sikker på at denne stigningen vil fortsette i 2021 og videre. Ikke overraskende er NAPA fremdeles ikke på IT-analytikernes liste for 2021 (https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/01/03/7601328/it-aksjene-dnb-markets-og-arctic-securities-satser-pa-i-2021). NAPA er fremdeles en av de uoppdagede, underanalyserte og underprisede aksjene på Oslo børs.

Hva gjør NAPA: NAPA bygger FPGA Smart-NICs (hardware og software). Smart NICs er absolutt nødvendig for at serverparker skal kunne fungere effektivt og med så liten forsinkelse som mulig (forutsetning for 5G, IoT osv.). Dette skjer ved at Smart-NICs både overtar kontrollen over datatrafikken på nettverk og effektiviserer nettverk ved å dele de opp i flere virtuelle nettverk (slicing). Smart-NICs avlaster da CPU som kan benytte datakraften til å kjøre primærprogramvaren, enten dette er spill (cloud computing), 5G, administrere ressurser (IOT), finans (handel/børs), cloud computing, VPN osv. Smart NICs er nødvendig både med hensyn til datatrafikk mellom individuelle servere i dataparker og inn/ut av dataparkene. Kortene overvåker all trafikk på nettverket og er således helt esssensielle for å ivareta stadig økende krav til datasikkerhet og hastighet.

Hva er NAPAs marked: De har spesialisert seg på FPGA Smart-NICs. Nåværende størrelse på markedet (2020) er ca. $700 mrd. Dette var pre-Covid forventet å vokse til $2300 mrd. i 2024. Covid har imidlertid medført betydelig økt datatrafikk med reduksjon av hastighet som resultat. Teleoperatører (f.eks. Verizon) og videokonferanseselskap (f.eks. Zoom) har derfor forsert investeringene innenfor dette området med flere mrd. USD allerede inneværende år (bl.a. 5G).
NAPA er den største selvstendige leverandør av FPGA Smart-NICs i verden, med en markedsandel på 5-7% (og voksende). De er også blant de beste, noe som tydeliggjøres av at de stadig vinner designpriser for sine Smart-NICs (konkurransefordel).

NAPA lager i tillegg sin maskinvare i USA (som også er hovedmarkedet). Dette reduserer risiko knyttet til tariffer og sikkerhet. Det er ikke uten grunn at NAPA har mange store kunder innenfor forsvar- og sikkerhetssektoren.

NAPA resultater: 2020 er året hvor NAPA har snudd underskudd til overskudd. Positiv bunnlinje og positiv kontantstrøm. Forretningsmodellen er sterkt skalerbar og bruttomarginen er på hele 72%. Dette betyr at økte inntekter i all hovedsak vil legge seg på bunnlinjen og medføre økt kontantstrøm. Et eksempel: Fra 2019 (Q1-Q3) til 2020 (Q1-Q3) økte inntekten fra 116 mill. DKK til 141 mill. DKK (+25 mill. DKK). Fri kontantstrøm økte samtidig fra 1 mill. DKK til 24 mill. DKK (+23 mill. DKK). NAPA guider en årlig vekst på minst 30% YoY (konservativt).

NAPA ledelse: Ledelsen er bunnsolid og har både sterk faglig kunnskap og markedskunnskap. Dette er en ledelse som er nøktern i sine prognoser, men som samtidig lever bunnsolid etter guiding kvartal etter kvartal. Samtidig er kostnadene under meget god kontroll. Fokus er lønnsom vekst.

NAPA prognose 2020Q4: Resultatet skal presenteres 25. februar 2021. NAPA har guidet en omsetning på 185 – 205 mill. DKK. Q4 er normalt et godt kvartal og i 2019 var inntekten i Q4 54 mill. DKK. En omsetning som forespeilet bør derfor være uproblematisk. Sannsynligvis er imidlertid omsetningen rundt 70 mill. DKK.

NAPA prognose 2024 (enkel): Dersom NAPA i 2024 opprettholder en markedsandel på 5-7% i et marked som er estimert til å være på rundt 20 mrd. NOK ($2,35 mrd.) så vil årlig inntekt bli rundt 1 til 1.4 mrd. NOK. Bruttomargin vil være rundt 720 – 1000 mill. NOK. I underkant av 200 mill. til administrasjon, avskrivninger med mer gir en bunnlinje på 520 - 800 mill. NOK før skatt. Da kan du velge P/E verdi selv, for å komme fram til markedsverdien.

Det er svært sannsynlig at det totale markedet vil øke (oppjusteres hvert kvartal) og det er sannsynlig at NAPA vil ta ytterligere markedsandeler med sin markedsledende teknologi.

En prising av selskapet i vekst på rundt 10 mrd (P/E 20). NOK innen 4 år er etter min mening sannsynlig. Det tilsvarer en kurs på i overkant av 120 kr/aksje.

NAPA-bonus: NAPA er et av selskapene som vil bli «grønnvasket» når EU taksonomien for bærekraftig aktivitet innføres 1. januar 2022. Dette fordi FPGS Smart-NICs reduserer behovet for størrelsen på serverparker og dermed behovet for kjøling betraktelig (gitt samme output). Med andre ord behov for mindre materialer og betydelig mindre strøm. Dette fordi FPGA Smart-NICs kan gjøre oppgaven de er konstruert for betydelig mer effektivt enn dersom en CPU skulle gjøre disse oppgavene (i tillegg til alt annet den uansett må gjøre). Det er ikke bare resirkulering og solenergi som faller innenfor den «grønne» klassifiseringen (og mye av det man i dag tror er grønt – vil ikke bli det).

NAPA-festbrems: NAPA kommer til å bli kjøpt opp før 2024 av et av de store IT-selskapene. Spørsmålet er bare når og til hvilken pris, med andre ord hvor stor del av potensialet tilfaller dagens investorer. Caset er bunnsolid. De 20 største investorene eier omtrent 80% av NAPA og største eier er Verdane (venture capital) med 28% som har det som overordnet mål i alle sine investeringer.

NAPA-tålmodighetsprøve: Aksjen er lite likvid og har en tendens til å synke mellom kvartalsrapporter. Sannsynligvis pga. utålmodige spekulanter og få nyheter fra selskapet mellom kvartalsrapportene. Svært få børsmeldinger, skal du få informasjon må du følge med på andre kanaler (twitter, fagforum med mer). Dette er imidlertid et «Warren Buffet» selskap som du kun kjøper og holder over tid – gitt likviditeten er det sannsynligvis flere som har skjønt dette allerede!

Det er mulig dere tror jeg bare farer med løgn – ett råd: LES DERE OPP!

NAPA – UOPPDAGET – UNDERANALYSERT – UNDERPRISET!
Redigert 21.01.2021 kl 09:34 Du må logge inn for å svare

Ja, vi får at se

Som hovedregel bør enhver position vurderes ud langsigtede betragtninger. Blot et godt råd. Ellers ender man med at arbejde for aktierne i stedet for omvendt: at aktierne arbejder for een.

Kortsigtede investeringsbetragtninger er spild af liv efter min opfattelse - den tid der bruges på at gætte hvad algoritmerne vil..og de små investorer ender med at få tæsk alligevel :-) Been there - done that

Tror ikke på rare utslagene i dag eller morgen selv, men nå Q1 presenteres ligger vi nok rundt 20.

Interimrapport for Q4 på webcast i morgen kl. 09:00.

https://www.napatech.com/investor-relations/
Redigert 24.02.2021 kl 16:19 Du må logge inn for å svare
Nubie
24.02.2021 kl 18:58 4151

Så enig, kjøpte mer nå i hvileperioden før Q4. NAPA har gitt så vanvittig mye de siste 12 mnd. Det er godt mulig den faller tilbake til 14-15 etter Q tall, men i lengden har denne betalt seg mange gangeren..

Jeg holder fortsatt fast ved at NAPA er et selskap som "under promise - over deliver". Problemet er vel at når Tech i US faller så regner vi automatisk med at NAPA skal ned, dessverre er det får få som skjønner hva NAPA faktisk er i ferd med å bli.

Jeg ser likheter med dager der andre "raketter" tar av og nedgang i NAPA, gir en indikasjon på hvor løst pengene sitter rundt om...
Torashe
24.02.2021 kl 19:32 4117

Ja kommer tall inn som guidet, tror jeg nok desverre vi går under 15 igjen. Napa må begynne levere mer en diplomer og glansbilder. Stort marked med mye penger di er i? Ja det er jo det, og det må di begynne vise snart med store avtaler. Så vil nok folk hive seg på kjøpe seg inn. Selv er jeg skuffet over at vi er nærmere 15kr enn 25kr. Så har igrunn slått meg til ro med blodrødt fall på kurs etter q4, og håper inderlig at det kan komme noe positivt frem mot neste q.

Er ikke Lenovo stor? Tror neppe vi har sett alt i denne, more to come..
Torashe
24.02.2021 kl 20:16 4303

Joda, selve Lenovo er jo stort. Men dealen til Napa var langt fra stor. Så er jo her man kan håpe det vil komme noe mer info. Dette er jo ikke som Nel som lever på tro, håp og kjærlighet😎 Napa trenger vise store tall i kassa.

Er det offentliggjort noe tall på hvor stor Lenovoavtalen er?

Dårligere Q4 end sidste år og konservativ guidance 10% højere end 2020 - Det er konservativt som vanlig, men havde ikke regnet med Q4 ville blive dårligere og havde troet vi ville ende på +200 mil.

Det er ikke udpreget gode nyheder, men heller ikke dårlige som sådan. Hvis du ikke har tålmodighed, skal du ikke være i napa ;)

Krutt fra Napa! Solid guiding for 2021, veldig offensivt. Vi er i rute som ventet.

Ikke noe banebrytende, men som forventet for de fleste med fin vekst. Kursen øker noen kr per kvartal, men etter lenovo meldingen gikk den såpass mye at kursen er ganske innafor allerede. Jeg sittet rolig i båten.
Torashe
25.02.2021 kl 08:49 4079

Tja, blir ikke trangt inn døren enda her. Børsen blinker og lyser i sterk grønnfarge idag, men tenker Napa går i rødt idag med di talla. Men men litt optimist fremover🥴

Hadde håpet på litt bedre tall, men slettes ikke dårlig. Guidingen er konservativ og legger til grunn at den vil oppjusteres ila. 2021 basert på ledelsens historikk og forventning om design wins og kontrakter.

Caset er inntakt...regner med en midlertidig nedgang når kortsiktige skal ut. Deretter påbegynnes klatringen igjen. Langsiktig investering...kjøp og hold!

Jeg ser tallene 2018/2019/2020 og da er det en no brainer. Veksten fortsetter og marginene er gode. Syns ikke guidingen er så konservativ, men ganske offensiv. Får ikke hørt Smets i dag, så referer gjerne om det er noen godbiter som predikes. Fall før videre vekst er helt normalt. 20 til Q1
Redigert 25.02.2021 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
omac
25.02.2021 kl 09:41 3873

Her er det bare å sitte, om den ikke går som en rakett i år så går den neste år eller året etter det.

Blir hardt straffet. Kjøpte meg inn i dag, men fallende kniv foreløpig.
Ser mange er redde for at de store aktørene bare skal kjøre over Napa. Er det en frykt som er reell, eller har Napa noe unikt ?

Som vanlig fremtiden som gjelder,gainer nå👍

Gode tall nok engang, og som det nevnes her så ligger alt an til en økt guiding i løpet av året, ser for meg Q2. Det er en fryd å kunne laste opp med mer aksjer i dette solide caset. Har vært med siden 1.75 og har ikke i min villeste fantasi vurdert salgsknappen. Her er det bare å kjøpe og fryde seg i årene som kommer, ingen bekymring med den teknologien man besitter og med en så god ledelse man har fått etablert de siste årene.

Har lastet opp jevnlig og benytter meg av dippen i dag til å laste opp ytterligere, legger papira i skuffen og låser den. For å svare på spørsmålet om man frykter at NAPA blir overkjørt av noen store aktører, så er mitt svar et klart NEI. Beste alternativet til de store for å bli markedsledende på det NAPA leverer er oppkjøp av selskapet, det er det eneste jeg frykter her og nå. Det vil gi en solid avkastning for alle oss investorer, men jeg vil heller at vi får beholde selskapet i sin helhet i de neste 5-10 årene før vi hører om oppkjøp fra noen store aktører. Selskapets verdier vil synligjøres i økende grad med etterspørselen og det drar med seg kursen langt opp på børsen. Undervurdert og underpriset case deluxe, laster opp og sitter trygt i båten i årene fremover, helt til storfisken tar oss.

For mig ligner det bare 'sell on news'. Gætter på at der var været lidt lykkeriddere som har satset på et regnskab der blev bedre end forventet. Jeg synes regnskabet ser godt ud, med fin neutral guidance

En god dag for NAPA. Hadde ventet en større nedgang etter Q. Kanskje aksjonærene har innsett at dette er kjøp og hold og vi kan se frem til litt mindre volatilitet fremover.

Gjør opp endelig status etter morgendagen!

selv om aksjen er volatil, så ser det ut som de klarer et par kr opp i snitt hvert kvartal, og det skal man ikke kimse av.
Det kan også bli mye mer når det løsner for alvor.
For meg er det nok å se hvem de samarbeider med, så forstår jeg at vi her når som helst kan få en snøballeffekt.
Totter
25.02.2021 kl 18:01 3438

Jeg minder om mit indlæg den 16. november. Jeg erhvervede de fleste af mine Napatech aktier i 2019 til kurs 2,3 Nkr. Det er et fast mønster, at kursen falder lidt tilbage ved Q-beretningerne. Det er ikke fordi, der kommer dårligt nyt, tværtimod var det en fornem beretning med gode prognoser for fremtiden. Men hver gang er der nogle kortsigtede, som vælger at sælge ud. De har helt overset, at dette er en "Warren Buffett" businessinvestering, ikke en "ticker". En del af min portefølje har givet et afkast på 673 %, så jeg er helt enig med aksjenooben - køb og behold. Kursen følger støt og roligt efter.
Totter
26.02.2021 kl 11:09 3167

Kære langsigtede aktionærer. Jeg i dag fået Napatech Insights februar 2021 på min email. Det kommer automatisk, når man er registreret på Napatech,s hjemmeside.
Måske det er overset, men den 25. februar deltog Napatech i Brookhaven National Laborotary Cyber Tech dag. Man kan høre præsentationen, hvor Peter Sanders fortæller om Napatechs betydningsfylde teknologi. Det er måske lidt teknisk, men det understreger at Napatech har en worldwide teknologi = Lenovo designvin aftalen.
Husk også at følge Webcast om Napatech på Capital Markets dagen den 17. marts. Der er mulighed for at stille live spørgsmål. Man tilmelder sig på Napatech Insights.

Som Ray udtrykte i går vil CM d. 17/3 gi’ et bredt perspektiv på markeds- og teknologiudviklingen men endnu mere interessant et kig ind i Napatechs igangværende- og kommende partnerskabsaftaler. Så kryds i kalenderen

Mønsteret er normalt. Litt ned etter Q4 så møter vi neste Q med kurs over 21 og fall ned mot 18-19 i etterkant av Q1. Dvs at vi har en kurs på snaut 30 i løpet av året....
Muggost
26.02.2021 kl 14:47 3056

Nå må du lære av Ray Smets, ikke noe haussing her - det er vi ikke tjent med :)

Du har rett i mønsteret, men jeg tror vi skal være fornøyd med en sluttkurs for året på 25.
Dette er et selskap som vokser 15-20% y over y, og kan kanskje øke til 40% y over y i 2023, og med betydelig høyere bunnlinje kan en slik vekst kunne belønnes med en p/e på 25.
Jeg kan forestille meg en kurs på 75-90 ved utgangen av 2023.
Tror også vi kan forvente oss utbytte for 2022, betydelig økende i 2023.

Napatech ser for meg ut som et fjellstøtt selskap med en usedvanlig dyktig, troverdig og etterrettelig ledelse.
Ligger an til oppgang på mandag.
Tror kursen stort sett kommer til å ligge i intervallet 17-19 til vi nærmer oss q1 hvis det ikle blir større nedtur i finansmarkedene w w.

Redigert 27.02.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Gjetter at innenfor datasikkerhet er det flere enn det norske stortinget som bør gå gjennom datasikkerheten fremover. Dette bør være muligheter for store offentlige kontrakter i denne sektoren.
https://www.napatech.com/solutions/infrastructure-and-defense/

Caset er inntakt og on track. Gjentar tidligere kursmål fra januar:
Kort sikt (2021) kroner 24.
Lang sikt (2024-25) kroner 100-120.

Napa er som Byggma og AFG: bare hold på aksjene over tid så får du særdeles god avkastning. Går litt opp og ned underveis, men det skal man se bort fra. Alltid noen som ikke skjønner hva de har kjøpt

MEGATREND - FPGA er nødvendig for sikre og hurtige applikasjoner i skyen. NAPA er premium tilbyder av FPGA.Megakontrakter kommer.

PS! Spår oppkjøp i god tid før 2025 :)
Redigert 01.03.2021 kl 11:40 Du må logge inn for å svare

Skulle nesten tro det var DNB sin analyse du refererte til når du ser dagens oppgang. Vokser seg større og tjener mer penger. Kursen går videre...

Når kommer neste design win? Med Smets guiding, skal det bli enten hyppigere små ordre, og/eller store fisker på kroken. Lenovo er jo 2021 salg, og er en perfekt start, men jeg sitter med følelsen av at noe mer er på gang, kanskje allerede før KMD i slutten av Mars. De som skulle ut ved Q4, er nå ute og de som skal være med videre vil se at kursen kryper sakte men sikkert opp igjen forbi 20 tallet. Kommer det en positiv melding som trigger vil vi selvsagt kunne se godt forbi 20 tallet også.

Det vil selvfølgelig trigge markedet når de større ordrene kommer, og de vil komme før eller siden med den lange rekken av samarbiedspartnere og kunder blant de største og mest kjente merkevarene i verden.
Før eller siden kommer snøballen til å rulle her.
Føler at selskapet snart er modent for en eller flere meldinger om stor(e) ordre.
Det vi trigge en tro på flere større bestillinger, rykke i kursen, og vekke opp markedet.

Gleder meg til euforien kommer i dette selskapet.
Inntil videre er jeg tilfreds med en gjennomsnittlig kursoppgang på > < 2 kr i kvartalet i snitt.

2021 - the transformative year

Lenovo-dealen vil:

1) Åbne for OEM-aftaler med tilsvarende producenter (HP, DELL, IBM..?)

2) Åbne for yderligere aftale med Lenovo ift. flere Napatech-produkter (softwareudvikling?)

3) Åbne for aftaler med globale cloud-service providers, der hidtil ikke har været komfortable med at købe direkte hos Napatech grundet virksomhedens størrelse

https://www.borskollen.se/nyheter/napatech-short-term-headwind-but-21e-could-be-strong

24 kroner innen dette året er jeg helt overbevist om. Forsiktig anslag om det skulle komme en oppfølger på Lenovo dealen.
Napatech is expected to grow +20% in 2022, but we see the potential for considerable acceleration in growth if the Lenovo deal proves successful..
Jabern
03.03.2021 kl 10:12 1593

Så at Nasa var en kunde av Napatechs teknologi. Vet noen her hva Nasa har brukt Napatech sine produkter på?