AOW - Morgenrapport fra Apollo Markets Oppgradere til kjøp


Analyse oppdatert 17:09 30. des. 2020

Signal: Kjøp

Kursmål: 14

Stop loss: 7,50

Antatt tidshorisont: 3 - 25 dager

Aker Offshore Wind har etablert en stigende trend og er dermed i en periode med sterk utvikling. Aksjen er imidlertid kraftig overkjøpt, noe som gir økt risiko for en reaksjon tilbake. Et evt. fall ned mot bunnen av trenden (i dag ca 8 kroner) vil være en naturlig kjøpstrigger. Vi oppgraderer AWO til kjøp.
Redigert 21.01.2021 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
CapitaL
11.02.2021 kl 23:46 890

- ERM’s pioneering Dolphyn project – the first of its kind in the world – aims to produce ‘green’ hydrogen from floating wind turbines situated miles out to sea.

- Whilst the concept is being developed and led by ERM, collaboration has been key to its success so far. Energy firms Tracetebel Engie and Principle Power (PPI) are responsible for the floating sub-structure design the wind turbine, whilst ODE is responsible for the Dolphyn topsides including the desalination and stand-by power unit. Meanwhile, electrolyser specialist NEL and engineering giant Doosan are responsible for the electrolyser design and its integration into the overall system and ensuring that it can withstanding offshore conditions.

https://www.theengineer.co.uk/erm-dolphyn-green-hydrogen/

Tydelig at det skjer mye på havvindfronten fremover..
Vestas wind system har hatt mange svake dager på rad nå, men smalt opp hele 6% på Københavnbørsen i dag. Da smalt AOW opp 8%.
Veim
10.02.2021 kl 16:06 1484

Fantastisk. 1 kroner over mitt eget kursmål. Og klatringen begynner i dag, 0.5 prosent opp kan vi like 💪🦵
Sirius1
10.02.2021 kl 14:59 1573

Fra AOW-tråden hos Xtrainvestor:

Clarksons:
Initiating at Buy with a NOK 13 Target Price
We initiate coverage of AOW with a Buy rating and a NOK 13 Target Price, reflecting 47% upside potential to current pricing. Our valuation is based on a detailed DCF of AOW’s current pipeline (including prospects) on a project-by-project basis, while Principle Power is valued at cost based on the most recent option exercise conducted by AOW from December 2020. As AOW progresses with its hefty project list, we believe the equity market will assign increasing value to the portfolio. Additions to the pipeline could further increase the value of AOW above our Target Price, we argue, if the market begins to value further growth opportunities.

Link til tråd:
https://chat.xtrainvestor.com/channel/aow-me/thread/yQGEaDH4e4Rtv4t7u
Veim
09.02.2021 kl 23:37 2060

Godt mulig Aker driter i hvem som får oppdrag ja, så lenge det er noen av sine egne og det drypper over på Aker. Kan hende aow blir prioritert minst også, kunne mistenke det litt om en ser på antall børsmeldinger, men blir noe vel konspiratorisk det også. Alle er jo egne i individuelle selskaper velger jeg å tro.

Tror rett og slett havvind er det som tar lengst tid, og som har færrest mulig potensielle oppdrag, av alle selskap som er under akerparaplyen. Så det vil gå lenger tid mellom positive børsmeldinger her enn i acc og hydrogen, uten tvil og får en vel driste seg å si. Skal ha mine 15 kroner uansett i denne aksjen før ny status gjøres. Bør nå 15kr innen et par år.

Fint med alle forklaringer....
Når det gjelder eiersiden i Aker total, så gjør nok eierne akkurat hva de(n) vil når de vil, i forhold fordelinger, av peng og oppdrag. Usikker på hvem som mener hvem er ny, men tipper alle her på forumet er sånn ca like nervøse, men kanskje er det forskjell på hva som trigger hva man blir nervøs for. DET endrer seg med årene som spekulant..
4580
09.02.2021 kl 20:04 2440

Hvordan det ?? Og hvorfor det ?? 😊😊 det virker som om AOW må ha alt som dreier seg om vindkraft. Og hvorfor har folk aksjer nå de er så veldig bekymret.

Helt riktig, jobben som AKSO her fikk kunne ikke AOW gjort. Det er jo bare bra at storebror får bra med jobb og penger i kassa til modern AKER. Så er det jo også slik at når disse vindmøllene står ferdige blir de vel en konkurrent til AOW🤔
Sirius1
09.02.2021 kl 17:31 1930

Ikke det at det nødvendigvis betyr noe særlig mye. Men hva sier Apollo Markets sin morgenrapport om AOW om dagen? Vært stille en stund fra den fronten. Ble nysgjerrig :-)

Uten at jeg kjenner til staben til AOW og antallet, men jeg vil tro at AOW har nok prospekter og planer til at deres ingeniører/ansatt har rikelig å jobbe opp i mot og.

Veim
09.02.2021 kl 17:02 2048

Han kan jo være veldig ny, lett å misforstå, har sett lignende i ulike forum. Nel, acc og endel her på aow også, linker om ene eller andre som ikke har direkte relevans til aow. Tror det fort blir slik når tålmodigheten er tynnslitt, eller når en er helt fersk. Takk for link.
Bi
09.02.2021 kl 17:02 2050

Akso skal vel eventuelt levere understell og dekkene på plattformene. Hvorfor skal ikke aow kunne gjøre utviklingsjobben på dette?

Kanskje du har ett poeng, men det virker og litt som om noen som har kjøpt på høy kurs og ønsker å hausse på dårlig grunnlag.

Man burde huske AOW har hatt en enorm kursutvikling og ingenting vokser rett inn i himmelen.
Man bør kunne være tolmodig på børs.

Her er en slik som AKSO og Siemens muligens skal bygge (?).
https://aibel.com/project/dolwin-5

Vindmøller kan knyttes opp i mot en slik der avstandene til land er lange.
Man får vekselstrøm fra vindmøllene, den konverteres til likestrøm og sendes til land. På land konverteres den til vekselstrøm igjen.

Dette gjøres blandt annet for å minske strømtapet i kablene.
Redigert 09.02.2021 kl 16:53 Du må logge inn for å svare

Men hvorfor tror du akkurat det? Selve jobben det er snakk om her har jo ingenting med noe som AOW gjør?

Husk, det er mange aspekter med vind (som med alle andre prosjekt) , og i dette tilfellet så kan det se ut til (uten at jeg kjenner prosjektet) at der AOW kunne vært i inne i bildet er der navnet Vattenfall står.

R1234
09.02.2021 kl 16:30 2140

E24, hadde ett bedre innlegg her om hva som skal utføres, så tror ikke denne kontrakta har så mye å si for AOW, men mest Akso siden både kvaer var allerede i gang med denne før fusjon.
Veim
09.02.2021 kl 16:16 2185

Forståelig at en kan tenke slik, lite nytt fra aow, andre skrives om, en håper desperat at noe kan dryppe på aow også, det kommer en tid når aow får litt kake også, frem til da, så blir kursen værende.
Bi
09.02.2021 kl 16:14 2198

Jeg vil tro at mye av arbeidet vil falle på aow i og med at de er skilt ut av akso for å drive med offshore vindkraft.

Bi, hva er det egentlig du mener skal gagne AOW her?

Har AOW stor kunnskap om konvertere som AKSO ikke har kanskje?
Redigert 09.02.2021 kl 15:21 Du må logge inn for å svare
Purri
09.02.2021 kl 15:17 2339

Om ikke siemens hadde vert med ja, regner vell med det er deres løsning som skal benyttes, og ASKO skal bistå.
Bi
09.02.2021 kl 15:07 2372

Aow er en direkte avlegger til akso og har samme kontoradresse så det vil overraske meg om aow ikke får noe med dette å gjøre.

Litt der er jeg også. Forsøker å finne tråden hvilket barn som vokser når mor finner mat..

Alle ser hvor mye som begynner å skje innen vind til havs. Det blir AOW sin tur til å skinne, ha tålmodighet.

Er det bestemt hvem som skal levere selve vindturbinene til Norfolk-prosjektet? Isåfall KAN det vel være at Aker Solutions sin sterke søknad
vil gjøre at AOW står sterkere i konkurransen også...? Selv om det er to ulike selskap så kommer de likevel fra den samme "mora" for å si det sånn?
Purri
09.02.2021 kl 13:31 2641

No må en ikke sitte blande kortene her. ASKO og AOW er to heilt uavhengige selskaper, kun med samme eier, så dagens kontrakt har ikke noe med AOW og gjere.

Men AOW må vel komme inn på et tidspunkt, med mindre AOW og ACC kun er kapitalbringere for storebrødre i Akerkonsernet?
Veim
09.02.2021 kl 12:38 2794

Ok. Forstår jo da hvorfor kursen ikke går. Gratulerer til AKSO. Vel fortjent.
Veim
09.02.2021 kl 12:24 2858

Hvorfor akkurat i dag? Noen nyheter som jeg har gått glipp av?

Den kommer nok, tenker den er i siget allerede. Aker solutions ble foretrukket sammen med en partner til et av verdens største havvind prosjekter.i dag. Forsiden Hegnar.Er det urimelig at det blir noe på AOW her. ?

Vi får bare smør oss med tålmodighet. Norge vet at vi ligger etter andre land som søta bror. Det er snart valg og jeg er sikker på at ting skjer fortere enn først antatt. Røkke er kjent for å få vann på mølla. Ref. Oppkjøp av Aker.
Nå som statskraft er med på lag så har de erfaring som er gull verdt i en slik prosess. Sjøkabelen er lagt og bør utnyttes og da trengs det mer kraft når du ser på dagens strømpriser, 2kr kWh med nettleie og laksen fryser ihjel!! Det går opp for fler og fler at vi er nødt til å kjøre på nå for å følge verdensutviklingen. Garantert mange møller i bestilling innen 2022.
Ser vi bort fra kursen så er AOW ekstremt godt posisjonert. Det er kun roboter som skaper tyngdekraft. Vi får håpe at disse er til nå for at større solide aktører får posisjonert seg og at det ikke kun er for trading. Når selskapet får tildelt konsesjoner så blir det litt enklere å regne på verdien av selskapet og det vil føre til at kursen dyttes opp med diverse kursmål som har litt tyngde og ikke bare vill tipping.
Nå er ikke AOW verdt mer enn emisjonspris på 4,5kr. Spørsmålet er egentlig bare hvor stor «fremtidsfaktor» vi skal bruke.
10PS
09.02.2021 kl 10:45 3168

Glem ikke dette notatet :
I forrige uke skrev E24 at en allianse av blant andre NHO, Equinor, Statkraft, Kjell Inge Røkkes Aker og Hafslund E-Co ønsket fortgang i norsk havvind.
Pentad
09.02.2021 kl 06:55 3478

Jeg forsto det også det slik, at det var i januar eller nå i begynnelsen av februar, men har ikke sett noen nyheter om det i det siste.

– 26 milliarder euro i nye investeringer er en stor tillitserklæring for havvind. Investorene ser nå at havvind er billig, stabilt og motstandsdyktig, og at regjeringer vil ha mer, sier Wind Europe-sjef Giles Dickson.

Han forventer antallet som jobber med havvind i Europa vil vokse fra 77.000 i dag til 200.000 innen 2030.

Havvinden blir også billigere og mer effektiv. Nye havvindanlegg leverer nå i snitt strøm i over 50 prosent av tiden.

Hentet fra: https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/aP4PxO/rekordhoeyt-beloep-i-europeisk-havvind-skal-bygge-for-270-milliarder
alan
08.02.2021 kl 23:46 3704

Rekordhøyt beløp i europeisk havvind: Skal bygge for 270 milliarder

26 milliarder euro i nye investeringer er en stor tillitserklæring for havvind. Investorene ser nå at havvind er billig, stabilt og motstandsdyktig, og at regjeringer vil ha mer, sier Wind Europe-sjef Giles Dickson.

https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/aP4PxO/rekordhoeyt-beloep-i-europeisk-havvind-skal-bygge-for-270-milliarder
Veim
08.02.2021 kl 16:43 4168

Herlig herlig podcast

https://energiogklima.no/podkast/slik-skal-det-ferske-selskapet-sikre-seg-havvind-konsesjon/

Synd det er feil selskap som er i podcast da, men her skal sikkert alle få en bit av kaka. Lærerikt. 40-50 selskaper deltar i anbudsrunder som i Skottland og de norske områdene. Målet mitt om 15kr kommer nærmere og nærmere etter nok en god dag💪
R1234
08.02.2021 kl 16:19 4240

Var det slik at konsesjonene skulle ut i januar for norsk sokkel?
Eller var det første kvartal?