Holmestrand togstasjon må få gratis toalett.

Slettet bruker
TOGST 03.10.2018 kl 18:29 3022

https://www.nrk.no/vestfold/tisser-og-baesjer-inne-pa-den-nye-togstasjonen-1.14233355

En viss prosent av befolkningen er narkomane, alkoholikere o.lign. De har kanskje ikke bankkort på seg. Det virker feil og nesten molboaktig å ha slike
bankkort toaletter der.
Inntektene fra dette er blåbær. Hold ett eller flere toaletter gratis. Og ta kostnadene med rengjøring av toalettene. Det hører med når man driver jernbane. Og det er noe ordentlig tull at politiet skal sysselsette seg med noe sånt som dette.

Jernbanen er til for det norske folk. La park & ride plassene være gratis også. Akkurat Lysaker og supersentrale steder er litt anderledes mht. park & ride. Resten bør være gratis. For å fremme togtransport og nasjonal konkurranseevne.

100 kameraer på stasjonen virker også meningsløst overdimensjonert.

Utrolig at en ny stasjon bygges så borte i natten som dette, med bare bankkort toaletter og 100 kameraer. Helt horribelt egentlig. Og hvorfor ikke litt dypere avlukker langs plattformen ? Her blåser man kanskje bort om toget passerer ?
Redigert 20.01.2021 kl 12:41 Du må logge inn for å svare
Nornodemocracy
03.10.2018 kl 19:17 2995

Helt enig, noen ganger kan man få inntrykke at det norske folk er vandrende minibankautomater som skal tømmes til siste krone, og når man gjør ting for vanskelig eller umulig, ja så gjør folk opprør på ulike måter, og selv om man er narkoman eller alkoholiker så er man et menneske, man skal ikke forsøke å stenge enkelte grupper ute, men gjøre disse toalettene så enkle å bruke at de faktisk blir brukt. Noen ganger må man jo lure på de som planlegger tenker............... noen ting i samfunnet bør være gratis, uansett om du heter Jørgen hattemaker, eller er uteligger eller narkoman. Hvorfor betaler man skatter? Her må man snart slutte å bare tenke penger, man hva som gavner folk flest, og hvordan man ikke stenger ute men inkluderer alle uansett, enten det er toalett eller andre ting. Noen basale tjeneste bør være gratis uansett i samfunnet.
Slettet bruker
03.10.2018 kl 20:42 2946

Takk.
Og tenk hvilket inntrykk en NY togstasjon inngir med pisse- og ekskrementstank i? Og det visuelle utseende. Hva tenker besøkende fra utlandet ?
Samt masse heft fra vakt- og politimannskaper. Skulle nesten tro det var med hensikt produsert sysselsetting ?
Hadde ett eller flere toaletter vært gratis og med regelmessig vasking, hadde problemet ikke eksistert. Og stasjonen ville sett ordentlig ut.
Slettet bruker
03.10.2018 kl 20:57 2930

Ja molbolandet Norge fornekter seg ikke. Er ikke slik utvikling en første fase på totalt forfall og oppløsning ?
Synes det meste i andet ser ut som det brygger opp til anarki og samfunnsoppløsning.
Slettet bruker
03.10.2018 kl 21:14 2912

Anarki og samfunnsoppløsning.
På Gardermoen er det vel gratis toaletter. Hvorfor ikke også på en splitter ny og overovervåket Holmestrand togstasjon.

Og hva med å oppdra befolkningen, om den ikke er det ? Hvorfor har vi narkomane og alkoholikere ? Har man forsøkt å finne ut av det ? Hva kan gjøres ? Og det er neppe bare narkomane og alkoholikere som står for disse handlingene. La ett eller flere toaletter være gratis der. Og HERETTER bygg stasjonene triveligere. Med lune avlukker osv. Med sitteplass. Og VEKT på trivsel for publikum.
Nornodemocracy
03.10.2018 kl 21:45 2886

Å bygge trivelig er visst blitt rent forbudt det også, mye i samfunnet nå skal visst gjøres så utrivelig og kaldt som mulig, nesten som man ikke ønsker at mennesker skal leve der, men være tomt, eller med roboter, robotsteder, en robotverden uten mulighet for å sitte ned, ja for roboter trenger vel ikke å hvile, eller lager noe som er så ukomfortabelt at man ikke kan bruke dem, Oslo f.eks, enten det er benker eller stoler, fint skal det være også i noen tilfeller...... minimalisme som er ubrukelig, kaldt og goldt. Mange steder er det faktisk mennesker som skal være eller beferdes, da bør man tenke på en annen måte. Ja samfunnet er på feil spor i så mange henseender, kjøpesenter uten skikkelige sitteplasser for eldre eller stasjoner som er som en tom ørken, bortsett fra at man blir overvåket, sykt rett og slett......nesten som man nå i samfunnet nå automatisk blir sett på som en kriminell, og det offentlige mistenker alle for å være potensielle kriminelle.. Noe er meget feil!
Redigert 03.10.2018 kl 22:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.10.2018 kl 22:22 2857

Hvor mange mennesker bor der på Holmestrand? Synes det er merkelig at de griser slik, er det en epidemi som går der?
Slettet bruker
03.10.2018 kl 22:26 2849

Hvis du leser linken i trådstarten så er nok problemet at hele stasjonen ligger inne i fjellet.
Nornodemocracy
03.10.2018 kl 22:35 2835

Ja det kan være noe av problematikken, også at det er utformet på en slik måte at de som beferdes der ikke føler seg vel, fremmedgjort og dermed så føler de ikke ansvar for stedet, selv ikke lokale innbyggere. Om det var laget på en annen måte, var det jo mulig at det var en større terskel for å gjøre slikt.
Slettet bruker
04.10.2018 kl 08:50 2729

Det er ikke lokale innbyggere som driter ned stasjonsområdet, men noen som ikke er vant å gå toalett å gjøre fra seg.
Det er ikke synd på dem ,de får penger av NAV til å betale sine utgifter. Men det tar tid å lære seg folkeskikk.
Slettet bruker
04.10.2018 kl 18:40 2684

https://www.nrk.no/vestfold/_-det-er-helt-forkastelig-1.14234432
Bare bankkort inngangsautomater høres feil ut. Noen burde hatt mynt. MEN toalettene burde gjøres gratis. På flyplasser, rasteplasser, kjøpesentre, ferger, togstasjoner flest etc. er det gratis. Såpass siviliserte må vi kunne være at vi har grats toaletter på Holmestrand togstasjon.
Og meningsløst og å jobbe feil vei, når politiet befatter seg med bøter for urinering. Politiet skal befatte seg med saker av helt annen alvorlighetsgrad.

Til Holmestrands ordfører : Gjør toalettene gratis. NSB får holde renholdet sammen med øvrig stasjonsrenhold.
Slettet bruker
04.10.2018 kl 19:09 2662

Hvis det er vanlig rundt omkring med gratis toaletter, må det være en grunn for at de har lås på toalettene der nå, hva vet jeg?
For et par år siden hadde vi mange nyankomne som var installert et stykke unna herfra. Der hadde de alt de trengte, også toaletter, men de satte seg i veikantene. Det var vinter og etterlatenskapene vistes godt.