Case: REC Silicon, børsvinner i 2020 og 2021.

Slettet bruker
RECSI 06.01.2021 kl 23:42 130995

Ser at det er utrolig mye omtale om REC på Facebook aksje forum. Flere som har startet egne tråder om det der i dag (noen har til og med referert til en kommentar av meg, føler meg litt populær nå - takk Johnny, for å dele kunnskapen videre), men denne synes jeg var veldig bra skrevet; så jeg limer det inn her slik at vi alle kan nyte lesingen og diskutere dette med hverandre. All kreditt til opprinnelig forfatter fra Facebook. Er mange triggere han ikke har nevnt, men han får frem perspektivet mange av oss longs deler på forumet. Håper at formateringen ble grei, helt forferdelig å kopiere og lime inn her.

Case: REC Silicon, børsvinner i 2020. Vil fortsette oppgangen og være en rakett også i 2021.

Disclaimer: Jeg har aksjer i selskapet. Dette er kun min mening på hvorfor jeg har kjøpt aksjer, som jeg ønsker å dele med dere. Dere bør aldri kjøpe eller selge noe basert på anonyme mennesker sin mening, men jeg håper dette gjør at kanskje du bruker litt av tiden din til å sette deg i REC Silicon, herunder omtalt som RECSI. Advarsel: Mye lesing!

Hva er RECSI egentlig? RECSI er et selskap innen fornybar energi. Mer detaljert så produserer de rent silicon som blir brukt for solcelleindustrien. De er verdensledende og er størst i verden, utenfor Kina. De produserer polysilicon samtidig som prosessen deres til å produsere disse er ekstremt miljøvennlig (90% mindre karbonavtrykk enn f.eks typiske silicon produsenter i Kina).

Per dags dato eier RECSI tre fabrikker. Fabrikkene holdes til Moses Lake (USA), Butte (USA) og Yulin (Kina). I Yulin har de inngått samarbeid med SNF som har gitt dem 15.06% eierandel. Etter tre år med samarbeid har de muligheten til å benytte seg av en opsjon som gir RECSI ytterligere eierandel og øker total eierandelen til 49%. Avtalen ble inngått 01.02.2018 og i dag er 06.01.2021. Markedsverdien for å bygge disse tre fabrikkene er på rundt 30 milliarder kroner. Markedsverdien til RECSI i dag ligger på 6.1 milliarder kroner.

I flere år har RECSI vært i en utrolig dårlig posisjon på grunn av et svekket solmarked samtidig som handelskonflikten mellom USA og Kina påvirket dem ekstremt negativt. De ble rett og slett nødt til å stenge av fabrikken i Moses Lake og mange var sikre på om at det kun er snakk om tid til selskapet går til 0kr, slik som de siste årene hadde vært, men så;

Forandret alt seg.

Fokuset på fornybart har blitt en realitet og ekstremt satsningsområde i både USA og EU. Solmarkedet er ekstremt sterkt igjen. 2020 var et rekordår for amerikanske solaksjer. Markedet er helt enormt og flere aktører ønsker en bit av kaken. Fornybart blir også omtalt som "The grey gold" og det blir til og med argumentert for at fornybart vil erstatte olje. Vi trenger ren form for energi for en bærekraftig fremtid for alle.

Valget mellom Trump og Biden var på mange måter et valg mellom fossilt eller fornybart. Fornybart vant. RECSI var en av børsvinnerne i hele 2020 og vokste med over 500%! I dag kommer Biden offisielt til å bli godkjent av Kongressen og tar over The White House 20.01.2021. Senatorvalget tyder også på at demokratene vil ha majoritet. Uavhengig av om demokratene eller republikanerne satt med majoritet hadde fornybart gått gjennom, ettersom det er så stort satsningsfelt for USA. De ønsker ikke at Kina skal ha hele markedsandelen av "The grey gold". Det samme gjelder EU.

Samtidig som verden beveger seg mot fornybart har 2020 vært et fantastisk år for selskapet. De har inngått avtale med Group14 og Violet Power, to nye aktører i solindustrien med ekstremt dyktige og finansielt sterke mennesker bak seg. Både Violet Power og Group14 begynner allerede i Q1 2021. Så tidlig som i Januar! Dette har de fleste ikke fått med seg ennå, da det kom ut en artikkel nylig og denne har ikke fått noe omtale ennå i norsk media. I tillegg til å begynne allerede nå i Januar så har Violet Power gjort en drastisk endring; fremfor å leie et bygg skal de bygge det selv. Det krever en enda større investering fra deres side en opprinnelig antatt. Presidenten i Violet Power har med egne ord sagt at de har langt flere kunder klare enn det de har kapasitet til. I tillegg til det nevner han alltid RECSI og hvor viktig synergien og samarbeidet deres kommer til å bli.
Artikkel: https://columbiabasinherald.com/.../violet-power-build.../

I oktober 2020 utførte RECSI en emisjon på en milliard kroner til kurs 10.89kr for å kunne gjenåpne fabrikken i Moses Lake. Nå har de endelig kundene klare samtidig som det tyder på at det vil strømme på med flere aktører her. Ettersom både Violet Power og Group14 har annonsert at de begynner i Q1 2021 så har vi indirekte fått en bekreftelse på om at også fabrikken til RECSI skal gjenåpnes nå. Det er kun en formalitet og jeg antar at vi får denne beskjeden i Q4 presentasjonen til RECSI i Februar. En bekreftelse fra selskapet om å gjenåpne fabrikken i Moses Lake med konkret dato er hva markedet venter på.

I tillegg til det er RECSI en av de få (og da mener jeg kun et par selskaper) selskapene i Norge som faktisk er 100% godkjent under EU taksonomi som vil tre i kraft. EU taksonomi er strenge kriterier som vil revolusjonere hvordan bærekraftige investeringer vurderes.

Det er mange grønne selskaper som er priset på fremtidig inntjening. Vi har blant annet NEL, Aker Carbon Capture, Aker Offshore Wind, SAGA Pure osv. Dette regner jeg med at dere vet alt om. Jeg skal ikke omtale meg om disse selskapene i dette innlegget og gå inn i noen diskusjon om de er riktig priset, men RECSI; som faktisk har reell verdi i fabrikker (30 milliarder), som har vært verdensledende i 30 år, som produserer noe av den reneste formen for silicon, har unik teknologi, patenter og "know how" og som vil være en revolusjonerende del i at USA og EU bygger et lokalt infrastruktur for fornybart - Ja dette selskapet er priset til 16.29kr per dags dato.

Teknisk analyse viser at det ikke er noe motstand etter 15.5kr og neste motstandsnivå er på 22.5kr. Vi er over det hakket. I tillegg til det ligger kursmål fra analytikere langt over dagens sluttkurs og disse analysene kom i Oktober. Mye har skjedd siden. Ifølge aksjeanalyser.com blir det spådd dobling til tredobling på 1-3 måneders sikt.

Jeg tror at RECSI kommer til å være en soleklar børsvinner også i 2021. Dette er noen av årsakene til at jeg føler meg trygg i aksjen. Selskapet er ikke for de som ikke tåler volatilitet. Jeg spår ikke hva kursen blir i morgen eller på kort tidshorisont, for det vet ingen av oss, men jeg håper at du nå tar deg tiden til å bli kjent med selskapet, fordi dette er uten tvil en rakett som ennå ikke har tatt av.

Diskuter gjerne om du er uenig også får jeg ønske dere lykke til med deres investeringer i 2021.
Redigert 21.01.2021 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
PHOinvestor
07.01.2021 kl 11:31 4838

dæven for en aksje, stiger og stiger og stiger
Redigert 21.01.2021 kl 05:48 Du må logge inn for å svare
figor
07.01.2021 kl 11:53 4622

Jeg har en sønn på 6 år som snakker mye tull og lirer ut av seg strofer for å provosere meg. Den dagen jeg forsto at det beste var og ignorere han fikk både jeg og han det mye bedre.... Foresten : Godt Nytt År
Redigert 21.01.2021 kl 05:48 Du må logge inn for å svare
Fullkasse
07.01.2021 kl 11:59 4540

Ikke lenge før 1000 poengs grensa ryker .
Redigert 21.01.2021 kl 05:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 12:13 4393

At REC faktisk er et etablert selskap med inntekter og stabil økonomi i bunn (i hvert fall etter emisjonen), og at de nå ganske sikkert snart vil annonsere gjenåpning av Moses Lake, kan jeg ikke skjønne hva som skal kunne stanse denne aksjen. Ikke minst med tanke på at den i tillegg er blant få som scorer 100% på EUs "taksonomi"-meter, og mange fond derfor vil ta den inn for å få opp gjennomsnittstallet. Dette vil nok i større grad skje når REC kommer tilbake på hovedindeksen.
Redigert 21.01.2021 kl 05:48 Du må logge inn for å svare
Fullkasse
07.01.2021 kl 12:21 4291

Kan hende vi topper vinnerlista i dag
Redigert 21.01.2021 kl 05:48 Du må logge inn for å svare
Tommyknocker
07.01.2021 kl 12:27 4214

Det får bli dagens mål! Får litt den gode gamle tut tut bært bært følelsen. En haug av triggere fremover og.. 🍺🚀Ps: må vi ned og hente fart for å bryte 18?
Redigert 21.01.2021 kl 05:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 12:42 4025

Vi var nede på 15 kr i går for å hente fart. Nå tar vi oss en pust i bakken før det kommer et rykk mot slutten av dagen som gir en sluttkurs på 18-tallet. I morgen fortsetter oppgangen med et tradisjonelt fredagsrally og vi ser 20-tallet.
Redigert 21.01.2021 kl 05:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 12:48 3980

Helt enig om at det er litt dumt å ha circuit breakers på oppgang. Man skal ha dem på drastisk nedgang alt for fort, for å gi handlingspause og at de som har panikk får puste litt. Men circuit breakers på oppgang stopper momentet og positive retningen aksjen går og setter en lite sperre. Jeg forstår hvis det er circuit breaker hvis man vokser 10-20% på noen minutter, men i løpet av noen timer så bør det ikke stoppes. Spiller ingen rolle long term da :)

Med det sagt, en av de mest omsatte aksjene i dag samtidig som en av de grønneste på børsen. Fremdeles latterlig billigsalg.
Nå er volumet litt stille, men snart blir det nok kjøpspress og truck i denne igjen. Særlig mot end of the day, tror jeg. Flere og flere som ønsker en inngang.

Fundamentet til selskapet har på grunn av både macro og micro nivå blitt forsterket så mye siden Oktober. Jeg tror ikke det er lenge til vi får en oppdatert analyse i tillegg som i seg selv er en trigger på short term.

Alt dette er bra og bekrefter nå at ML skal gjenåpnes. Det er garantert. Biden kommer til å være så viktig for REC - og REC kommer til å være så viktig for å være med på å bygge et infrastruktur rundt fornybart. Kall meg optimistisk bull, men tresifret innen utgangen av året er ikke urealistisk i mitt syn. Neste trigger som vi vet om er Violet Power med ground breaking day og seremonien. Blir utrolig spennende! Tror også at børsmelding om gjenåpnings av ML kan komme når som helst og tror også at styret vil kjøpe aksjer når det kommer ut, akkurat som sist for å vise markedet at de har tro.

Det som er morsomt er at oppgangen i dag skyldes kun senatorvalget i går. Ingen har lagt noe søkelys på verken REC eller Violet Power sin artikkel for noen dager tilbake. Gleder meg til fredagsrally! På tide å bryte 20kr + og gå videre til neste interval.
Redigert 21.01.2021 kl 05:48 Du må logge inn for å svare
Ekornesen
07.01.2021 kl 13:22 3839

Tror den kommer til å skye fart mot slutten allerede i dag:

Trump har akkurat uttalt at det skal bli en fredelig overgang den 20.1.

Og, når Biden vant senatet i går - så kan han gjennomføre sin «New green deal» uten at kongressen kan sette kjepper i hjulet. Det betyr 2000 milliarder dollar i insentiver til å bygge grønt og fornybart i USA.

VP bygger i ML...

Jeg tror også vi passerer 20 denne uken, kanskje allerede i dag, og at vi ser 30 i slutten av måneden på «break ground» seremonien til VP.
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 13:32 3744

Det som er morsomt å se er at de tydelig prøver å kjøre den ned litt men flere har nå oppdaget aksjen. Så sliter til og med å duppe den litt:)
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 13:35 3821

Ja, det eneste som er litt kjedelig er at momentet har dabbet litt av og det er kun småposter som kjøpes og selges, så det går sidelengs, men jeg er helt sikker på om at vi kommer til å få en ny rush i dag, mot slutten av dagen. Jeg har aldri sett REC få så mye oppmerksomhet på ulike forumer slik som Facebook, FA, Shareville og Tekinvestor samtidig. Mange nye som kommer inn pga. fomo, men det er når noen store kjøper at prisen virkelig beveger seg oppover.

Fredelig overgang fjerner nå også mye markedsuro om cóup og uro i USA. Dette er bra. Snart begynner vi med den grønne bølgen.
Kommer sikker til å få en ny push når Biden holder taler om hvor mye han skal satse på fornybart. Bare vent og se, folkens.

Futures i USA tyder opp. Solaksjer er opp premarket. Denne bull runnen har nettopp begynt. Bare en liten media artikkel fra en av de store og du skal se omsetningen tredobles siste to timene av dagen. Men kommer nok noe snart! :)
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 13:37 3818

Har sagt det tidligere: REC kan bli den nye folkeaksjen.
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 13:48 3749

Biden kommer til å skape rally deluxe i alt fornybart!!! han har akkurat tiltredt så her er det myyyye rally igjen! Societe generale paris er nykommer på top 50 listen.
opp 80% på en mnd og vi har alle triggere IGJEN :-)))
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 13:49 3794

legger fint grunnlag i dag teknisk for en klassisk rec fredag ;)
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 13:50 3816

hamstrer det jeg kan i alt fornybart!! fornybar fondene går så det suser, og alt er kun i start gropen... alle klima målene til usa og kina og europa har jo knapt begynt!! 2021 blir alt det fornybare sitt år uten tvil.
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 13:51 3857

slik aksjen går sidelengs nå er det veldig realistisk med ett rally på slutten. Folk selger ikke nå, så da vil det bli trykk
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 13:57 3836

mange som vil ha med rec fredag hahaha, godt se så få vil selge :-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:03 3797

Ja har sjelden sett denne aksjen sånn pleier å duppe litt før den skyter fart igjen, ikke denne gangen ser det ut som. Virker som tradere å andre blir lempet ut og de større overtar . Aksjene blir snappet med engang. Kan tyde på kraftig oppgang mot slutten i dag hvem vet. Bare tull at den handles på disse nivåer i det hele tatt.
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:07 3728

solgte meg faktisk ut på 17.86 tidligere i dag for var sikker den skulle duppe etterpå... måtte inn igjen på 17.88 haha er sinnsykt trykk, og gårsdagen var heller ikke normal... lastes myyyye nå, tyder vel på vi nærmer oss noen trigger som slår til
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
PHOinvestor
07.01.2021 kl 14:09 3744

Legg merke til de proffe, sitte musestille, å akkumulerer.
Ikke en eneste anbefaling.
Anbefaligene kommer når den har passert ca. 50,-
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:09 3744

For de som ikke skjønner hva som skjer med rec i dag er grunnen veldig enkel. Rec inntar posisjon for å klikke i morgen
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:10 3733

lurer også på hvor høyt aker lar den gå før de bestemmer seg for å ta den inn i horizon portoføljen... tror neppe de ønsker ta den inn ETTER oppstart om ml kommer... de vil jo ha høyere eier andel hvis den skal inn i portoføljen..
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:12 3875

Ingen vil da selge her nede og berika husa . Nye kjøps anbefalinger kommer ved 25-30 kr da kan du selge på 50 i stedet å håpe på en dupp:))
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:13 3849

der var vi på 18 kr... spørs om vi er nære dagens rally mot slutten og bye bye 17 tallet :-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:16 3856

Når salgs viljen er så liten er denne nok over 20 i dag eller i morgen vil jeg tro. De store må kjøpe høyere. Men hvem vet har ikke dårlig tid har så vidt starta året.
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:20 3797

mest morsomme er jo at mcap fortsatt er under byggekostnadene bare til Butte annlegget :P
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:23 3779

blir ikke 20 kr i dag, men i morgen fult mulig hvis den slutter høyt i dag noe det ser veldig ut som... da blir det vilt i morgen
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
halvpris
07.01.2021 kl 14:29 3763

SOLAR i USA også godt opp i førhandel. ;-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:30 3753

Se ikke bort fra 20 i dag allerede, utlendingene vil også være med å flere av de har begynt å dekke selskapet det ser man på linken til Morgan kane:))
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
PHOinvestor
07.01.2021 kl 14:36 3690

rt kurs ??
Utrolig spennende
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:38 3678

18 kr
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Snasisneller
07.01.2021 kl 14:38 3697

18kr blank :)
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:38 3706

Slettet bruker skrev 18 kr
18,03
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:38 3802

Danser rundt 18,00
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:39 3916

Slettet bruker skrev 18,03
sitter bare venter her til å se den skyter fart over HOD så det kan bli helt texas i morgen haha
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:46 3925

kl 15 i går startet rushet :-) dette er gøy haha sitter klistrert til skjermen her
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:47 3947

ligger post å 50 k på 18.10... bygger seg oppover til å bli spist opp
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:51 3970

Hehe bare tull og sitte å niglane på kursen denne kommer når den kommer:)) bruk tiden mer fornuftig:))
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2021 kl 14:52 3976

Følger normalt dette tipset, men på dager som dette er det morro å følge med minutt for minutt. 😁
Redigert 21.01.2021 kl 07:06 Du må logge inn for å svare