Case: REC Silicon, børsvinner i 2020 og 2021.

Slettet bruker
RECSI 06.01.2021 kl 23:42 130893

Ser at det er utrolig mye omtale om REC på Facebook aksje forum. Flere som har startet egne tråder om det der i dag (noen har til og med referert til en kommentar av meg, føler meg litt populær nå - takk Johnny, for å dele kunnskapen videre), men denne synes jeg var veldig bra skrevet; så jeg limer det inn her slik at vi alle kan nyte lesingen og diskutere dette med hverandre. All kreditt til opprinnelig forfatter fra Facebook. Er mange triggere han ikke har nevnt, men han får frem perspektivet mange av oss longs deler på forumet. Håper at formateringen ble grei, helt forferdelig å kopiere og lime inn her.

Case: REC Silicon, børsvinner i 2020. Vil fortsette oppgangen og være en rakett også i 2021.

Disclaimer: Jeg har aksjer i selskapet. Dette er kun min mening på hvorfor jeg har kjøpt aksjer, som jeg ønsker å dele med dere. Dere bør aldri kjøpe eller selge noe basert på anonyme mennesker sin mening, men jeg håper dette gjør at kanskje du bruker litt av tiden din til å sette deg i REC Silicon, herunder omtalt som RECSI. Advarsel: Mye lesing!

Hva er RECSI egentlig? RECSI er et selskap innen fornybar energi. Mer detaljert så produserer de rent silicon som blir brukt for solcelleindustrien. De er verdensledende og er størst i verden, utenfor Kina. De produserer polysilicon samtidig som prosessen deres til å produsere disse er ekstremt miljøvennlig (90% mindre karbonavtrykk enn f.eks typiske silicon produsenter i Kina).

Per dags dato eier RECSI tre fabrikker. Fabrikkene holdes til Moses Lake (USA), Butte (USA) og Yulin (Kina). I Yulin har de inngått samarbeid med SNF som har gitt dem 15.06% eierandel. Etter tre år med samarbeid har de muligheten til å benytte seg av en opsjon som gir RECSI ytterligere eierandel og øker total eierandelen til 49%. Avtalen ble inngått 01.02.2018 og i dag er 06.01.2021. Markedsverdien for å bygge disse tre fabrikkene er på rundt 30 milliarder kroner. Markedsverdien til RECSI i dag ligger på 6.1 milliarder kroner.

I flere år har RECSI vært i en utrolig dårlig posisjon på grunn av et svekket solmarked samtidig som handelskonflikten mellom USA og Kina påvirket dem ekstremt negativt. De ble rett og slett nødt til å stenge av fabrikken i Moses Lake og mange var sikre på om at det kun er snakk om tid til selskapet går til 0kr, slik som de siste årene hadde vært, men så;

Forandret alt seg.

Fokuset på fornybart har blitt en realitet og ekstremt satsningsområde i både USA og EU. Solmarkedet er ekstremt sterkt igjen. 2020 var et rekordår for amerikanske solaksjer. Markedet er helt enormt og flere aktører ønsker en bit av kaken. Fornybart blir også omtalt som "The grey gold" og det blir til og med argumentert for at fornybart vil erstatte olje. Vi trenger ren form for energi for en bærekraftig fremtid for alle.

Valget mellom Trump og Biden var på mange måter et valg mellom fossilt eller fornybart. Fornybart vant. RECSI var en av børsvinnerne i hele 2020 og vokste med over 500%! I dag kommer Biden offisielt til å bli godkjent av Kongressen og tar over The White House 20.01.2021. Senatorvalget tyder også på at demokratene vil ha majoritet. Uavhengig av om demokratene eller republikanerne satt med majoritet hadde fornybart gått gjennom, ettersom det er så stort satsningsfelt for USA. De ønsker ikke at Kina skal ha hele markedsandelen av "The grey gold". Det samme gjelder EU.

Samtidig som verden beveger seg mot fornybart har 2020 vært et fantastisk år for selskapet. De har inngått avtale med Group14 og Violet Power, to nye aktører i solindustrien med ekstremt dyktige og finansielt sterke mennesker bak seg. Både Violet Power og Group14 begynner allerede i Q1 2021. Så tidlig som i Januar! Dette har de fleste ikke fått med seg ennå, da det kom ut en artikkel nylig og denne har ikke fått noe omtale ennå i norsk media. I tillegg til å begynne allerede nå i Januar så har Violet Power gjort en drastisk endring; fremfor å leie et bygg skal de bygge det selv. Det krever en enda større investering fra deres side en opprinnelig antatt. Presidenten i Violet Power har med egne ord sagt at de har langt flere kunder klare enn det de har kapasitet til. I tillegg til det nevner han alltid RECSI og hvor viktig synergien og samarbeidet deres kommer til å bli.
Artikkel: https://columbiabasinherald.com/.../violet-power-build.../

I oktober 2020 utførte RECSI en emisjon på en milliard kroner til kurs 10.89kr for å kunne gjenåpne fabrikken i Moses Lake. Nå har de endelig kundene klare samtidig som det tyder på at det vil strømme på med flere aktører her. Ettersom både Violet Power og Group14 har annonsert at de begynner i Q1 2021 så har vi indirekte fått en bekreftelse på om at også fabrikken til RECSI skal gjenåpnes nå. Det er kun en formalitet og jeg antar at vi får denne beskjeden i Q4 presentasjonen til RECSI i Februar. En bekreftelse fra selskapet om å gjenåpne fabrikken i Moses Lake med konkret dato er hva markedet venter på.

I tillegg til det er RECSI en av de få (og da mener jeg kun et par selskaper) selskapene i Norge som faktisk er 100% godkjent under EU taksonomi som vil tre i kraft. EU taksonomi er strenge kriterier som vil revolusjonere hvordan bærekraftige investeringer vurderes.

Det er mange grønne selskaper som er priset på fremtidig inntjening. Vi har blant annet NEL, Aker Carbon Capture, Aker Offshore Wind, SAGA Pure osv. Dette regner jeg med at dere vet alt om. Jeg skal ikke omtale meg om disse selskapene i dette innlegget og gå inn i noen diskusjon om de er riktig priset, men RECSI; som faktisk har reell verdi i fabrikker (30 milliarder), som har vært verdensledende i 30 år, som produserer noe av den reneste formen for silicon, har unik teknologi, patenter og "know how" og som vil være en revolusjonerende del i at USA og EU bygger et lokalt infrastruktur for fornybart - Ja dette selskapet er priset til 16.29kr per dags dato.

Teknisk analyse viser at det ikke er noe motstand etter 15.5kr og neste motstandsnivå er på 22.5kr. Vi er over det hakket. I tillegg til det ligger kursmål fra analytikere langt over dagens sluttkurs og disse analysene kom i Oktober. Mye har skjedd siden. Ifølge aksjeanalyser.com blir det spådd dobling til tredobling på 1-3 måneders sikt.

Jeg tror at RECSI kommer til å være en soleklar børsvinner også i 2021. Dette er noen av årsakene til at jeg føler meg trygg i aksjen. Selskapet er ikke for de som ikke tåler volatilitet. Jeg spår ikke hva kursen blir i morgen eller på kort tidshorisont, for det vet ingen av oss, men jeg håper at du nå tar deg tiden til å bli kjent med selskapet, fordi dette er uten tvil en rakett som ennå ikke har tatt av.

Diskuter gjerne om du er uenig også får jeg ønske dere lykke til med deres investeringer i 2021.
Redigert 21.01.2021 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.01.2021 kl 21:22 10472

EU sin taksonomi som trer i kraft fra og med 2022 kommer til å gagne REC enormt. Ikke bare bør REC komme inn i hovedindeksen i Mars, noe som vil gjøre at enda flere fonds kommer til å kjøpe seg inn, men fra og med 2022 vil fonds være nødt til å ha REC i ESG porteføljen sin. Er så mye som ligger og venter her for de som har litt is i magen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.01.2021 kl 21:23 10447


Saken handler om Equinor som har fått stor kontrakt i New York. Men om en hører hva Guvernør Andrew Cuomo sier.
Andrew Cuomo sa i en tale til innbyggerne i delstaten at den amerikanske delstaten vil satse på fornybarprosjekter, inkludert både havvind- og solprosjekter
https://www.nrk.no/norge/equinor-fikk-havvindkontrakt-1.15326383
Han nevner både havvind og solprosjekter. Vil det si det er noe indirekte en fin begynnelse for REC i USA?
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
t3sm
13.01.2021 kl 21:25 10424

Herlige kommentarer fra deg, som vanlig. Takk for bidraget!
Har selv brukt kvelden til å lese igjennom artikler fra FA fra da Røkke tok over aksjene, til i dag. Gøy å se hvordan bildet på rec og aksjekursen har endret seg.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.01.2021 kl 21:31 10348

Se i det ene av de blå feltene, hvor du trykker på en pil ned.
Men er det gammelt nytt at han er negativ til Recsi, så skal jeg sove godt i natt og👍
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.01.2021 kl 21:43 10254

skal begynne?😄 Den var frekk..

Hva synes dere om at blomster turbiner kan ta markedet i stedet for sol. 😁
https://flowerturbines.com/investors/

Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.01.2021 kl 21:59 10111

Tusen takk! En glede å diskutere om et selskap jeg brenner for - og forhåpentligvis vise min side av saken og hvorfor jeg er så tungt inne i selskapet.

Til Sembb; halla! Lenge siden sist nå, haha. Du har nok storkost deg de siste dagene! Vi er jo tross alt 3.66% ned denne uken. Velfortjent! Men hallo, mener du at et selskap som har hentet 10-20M i emisjon og kun er i idefasen er noe vi REC aksjonærer bør bekymre oss over? Jaja, tror jeg må selge meg ut i morgen altså. Møkkaselskap som ikke klarer å åpne en fabrikk engang /sarkasme.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.01.2021 kl 22:43 9856

ja, ble satt i bua pga. dere. Tok et lodd i blomster turbiner, sikker ikke veldig vanskelig å komme med en kopi men. Så det var en i Stavanger som hadde noe lignende, uansett så tror jeg selve konseptet er genialt. Vi er nesten eksakt ned 11% på uka. ref dn.no 1 uke
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Tommyknocker
13.01.2021 kl 22:46 9815

Jeg har ingen problemer med nattesøvnen her. Tror det er andre som hadde en tung dag, og frykter morgendagen. Jeg har sett i kaffegrut og abborrogn at disse her + flere får og noen lange arbeidsdager, når dette caset materialiserer seg. Første setning blir slik "Recsi har reist seg fra asken, og oppfyller nå alle kriterier for et blue sky scenario. Kursmål:60kr http://www.recsilicon.com/investors/the-rec-silicon-share/analysts Blir snart jobb her gutter🍺🚀
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.01.2021 kl 23:05 9675

Haha, ble du bannet for noen dager pga oss eller? Kjedelig. Ser vi på denne uken (fra mandag) så er vi 3.66 ned. Ser vi siste 7 dagene (07.01 til nå) så er vi 8.30% ned. Eller teller du med intraday high på 19.30? Referer til dn.no. Der står det også 9.01% + på 1 uke, 29.05% + på 1 måned og 139% + for 3 måneder, 2.92% + YTD og 529% + for 1 år. Hvor fikk du tallene dine fra? Kanskje feil på min bruker på dn.no?
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
DjTao
13.01.2021 kl 23:20 9538

Om hvorfor Silikon anoder er fremtiden:

https://m.youtube.com/watch?v=MgIDtqIyB9Q

Om Tesla og deres plan for å bruke silikon anoder

https://m.youtube.com/watch?v=DedDlUURdKM

Her kan dere få et inntrykk av dimensjonene på fabrikken i Moses Lake

https://m.youtube.com/watch?v=nlapcZq1kVU
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.01.2021 kl 23:30 9467

Flott innlegg. Har også vært inne på dette tidligere. Dere som kjenner meg vet at jeg har alle pengene mine i RECSI og TSLA. Fremtidens batterier vil være laget av silikon. Dette vil gjøre levetiden lengre, kjørelengden lengre og er en mer effektiv måte for TSLA å drifte på.

De som har fulgt med på Elon Musk vet at hans plan ikke er at TSLA alene skal dominere verden. Hans drøm er en grønn, bærekraftig samfunn. Pengene hans vil bli brukt for dette og forhåpentligvis for en sivilisasjon i Mars. Si hva du vil om Musk, han er en mann som får ting gjort.

For de som fulgte med på Battery Day i fjor så ble det diskutert mye forskjellig. For oss som har vært long i TSLA i noen år nå, har det lenge blitt diskutert om "Million mile battery", noe vi antar jobbes med bak kulissene. Jeg skrev dette på en annen tråd, men det er viktig å påpeke at vi fremdeles er i baby-fasen når det kommer til EL-Biler. Tesla har drevet med det en stund og dette har ført til at teknologien deres er langt foran alle andre (blant annet FSD, noe jeg virkelig har tro på innen de neste 5-10 årene), men nå begynner resten av bilbransjen å bli seriøse og har innset at EL-biler er fremtiden. Det er så mye mer research som vil bli gjort, utvikling innenfor feltet og det er mye å glede seg til.

Avslutter med å si at vi som er aksjonærer i REC Silicon bare må akseptere at det vil garantert komme konkurrenter i både EU og USA. Det er det ingen tvil om i mitt syn. Markedet er så enormt at det bare er snakk om tid. Fordelen REC har er at fabrikkene allerede er på plass, research har blitt gjort i 30 + år, kunnskapen er der og det er ekstremt miljøvennlig. I mitt syn så er det kun en måte REC ikke lykkes på og det er forferdelig ledelse. Dette er ikke en risiko i mitt perspektiv. Har full tillit til Tore T. og Aker som hovedaksjonær. De neste årene kommer til å være så gøy! Det eneste jeg håper på nå er at ting roer seg litt ned i USA, er litt kjedelig at 2021 også skal starte på en så dårlig måte, men etter 20.01.21 har vi kun ting å se frem til.

EDIT: En utvikler og ansatt i Tesla har til og med skrevet en lang rapport og analyse om hvorfor akkurat dette er fremtidens batterier. Så fort vi får beskjed om gjenåpning av ML (ren formalitet nå, vi har all bekreftelsen vi trengte) vil de virkelig store pengene begynne å komme inn, men når ML er oppe og forhåpentligvis er i full drift i 2023, ja da snakker vi kurser dagens aksjonærer kun kan drømme om.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 10:58 8966

Solaksjer opp premarket i USA. Macros begynner også å se litt grønne ut på verdensbasis. Forhåpentligvis er vi ferdig med rekylen ned og kan fortsette veien oppover straks. Omsetningen har også stoppet, lite salgsvilje her virker det som.

For de som tenker short term; hold ut denne måneden og bare vent til hva prisen er :) Long term; vi går for flere tusen prosent i gevinst.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 10:59 8943

ikke rart de er opp. Biden har akkurat nevnt ny tiltakspakke. Vi som henger etter her...
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 11:01 8932

han skal presentere ny tiltakspakke... skjønner ikke hvorfor vi er så treige her...
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
spanjolen
14.01.2021 kl 11:04 8900

Ser ut som de store har handlet ferdig, nå rister man i Rec treet for å få de siste kronene.

Forventet opp nå slik at man havner omtrent i 0 idag . Ellers er jo mulig å teste rundt 15.20 om man vil stupdykke
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
14.01.2021 kl 11:07 8849

Siger jo hele veien, blir nok gode innganger de neste dagene....
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 11:08 8821

de fikk ristet ut mange tror jeg... de skal sikkert inn igjen så fort den begynner klatre litt igjen ... frykt får domino effekt, så innser man det ikke var så lurt, så skal alle inn igjen
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
wielkikrol
14.01.2021 kl 11:30 8670

Da har jeg tatt plass her også.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Snasisneller
14.01.2021 kl 12:33 8403

Til de evt nye aksjonærer, og til de eldre aksjonærer som trenger en slurk fra vannhullet gjennom denne røde uken.

Artikkel fra oktober 2020
https://finansavisen.no/nyheter/industri/2020/10/29/7582245/rec-silicon-avviste-ivrig-kjoper

Det er ikke bare vi som tror og vet hva som kommer. Det gjør ledelsen også!
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 13:20 8142

ser det nesten ut som vi snur her :-))) hadde en liten magefølelse vi skulle ned å teste 16 kroner igjen men ser ut som dette går bra :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 13:22 8119

ble lurt for rec fredag forrige uke, kanskje vi får den i morgen etter 4 dager ned :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Marketwatch
14.01.2021 kl 13:29 8050

Dersom Aker endrer formålet med investeringen i Rec, fra finansiell til industriell, vil de ganske sikkert ønske å øke eierandelen
til ihverfall 33% i første omgang, for å få negativ kontroll. Om økningen skal skje ved å kjøpet aksjer i markedet, eller delta i en rettet
emisjon, thats the question.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 13:35 7994

ja er vel helt sikkert de skal øke, og de ønsker nok øke FØR oppstart om ML kommer ellers må de inn dyrt... HVIS de ønsker ta den inn i horizon. Så er veldig rart om dette ikke skjer snart, HVIS det er planen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 13:52 7853

jaja, alle konglene er ristet av treet... så skyter det fart :-))
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 13:54 7851

mange som går på SL smell i denne aksjen gitt... 1 dag etterpå er den opp like mye igjen og alle skal inn igjen... 4 dager med rødt gir 2-3 dager å henter inn alt og slutter høyere... vi var helt nede i bunn av den lange trendkanalen. Forventer en heftig rekyl en av de 2 neste dagene
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 13:55 7847

Begynner å komme oppover nå. Hvis vi bare klare å komme oss på grønt igjen og omsetningen fortsetter vil det psykologisk gjøre at andre som venter på bunnen kanskje hopper på. Long term spiller det lite rolle egentlig om vi får grønne eller røde tall i dag, men jeg mener det er på tide å ta hakket over 20kr for flere måneder siden.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 13:58 7808

når biden kommer med tiltakspakka si blir det nok litt eufori i markedet igjen...
Tror det er litt spenning i markedet generelt... tror vi trenger en av de mange triggerne som kommer for å komme over 20 kr...
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 13:59 7843

spennende uker mot q4 uten tvil :-)))))
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 14:01 7868

på ose brukte inntak av aksjer i hovedindeksen komme ca 20 dager før. dette er ca 3 uker til. 2 uker igjen av januar, og da har det vært breaking ground for VP i moses lake. Dette kan gi veldig positivt utslag ..
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 14:13 7842

Hehe. Hva med bare ha tålmodighet så slipper vi 100 innlegg om dagen:) ikke vondt ment:))
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 14:23 7846

Har du speil Falco1? 😛
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 14:30 7951

Hehe det er sant må kutte ned denne kommer når den kommer uansett . Potensiale er stort det vet de fleste av oss:))
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 14:34 8008

vi kan snakkes igjen ved første trigger som kommer :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 14:43 7944

Neida, bare hærlig med positive innlegg i trådene. Lov til det når dette forumet har vært lekegrinden til shortertrollene i flere år nå.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
halvpris
14.01.2021 kl 14:55 7858

Solar i USA opp i førhandel
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 14:58 7911

Helt enig. Jeg lastet opp 4000 til nå på snittpris 16.32 og det kan hende at jeg laster opp for 5000-10.000 til etter at børsen i USA åpner. Selger meg sakte litt ut fra Tesla og putter det i REC.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 15:11 7809

https://www.tradingview.com/chart/DXU5H4a3/

ser man på grafen fra 7 desember, så er det ett tydelig mønster. Når den setter fart neste gang, som burde egentlig være ifra her evt i morgen, så skal vi over 20 kr ved neste rykk, mest sannsynelig på 1-3 dager fra i dag evt i morgen
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 15:16 7777

Over 20 kr overrasker neppe mange:) Har tro på mye mye mer fremover med tålmodighet:)
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 15:16 7791

så vi er på 20 kr innen neste fredag iflg denne grafen... vedder 500 kr som kan vippses til første man som vedder i mot :-) Den som vedder imot må selvfølgelig vippse andre veien også hvis han tar feil ;)

Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare