Case: REC Silicon, børsvinner i 2020 og 2021.


Ser at det er utrolig mye omtale om REC på Facebook aksje forum. Flere som har startet egne tråder om det der i dag (noen har til og med referert til en kommentar av meg, føler meg litt populær nå - takk Johnny, for å dele kunnskapen videre), men denne synes jeg var veldig bra skrevet; så jeg limer det inn her slik at vi alle kan nyte lesingen og diskutere dette med hverandre. All kreditt til opprinnelig forfatter fra Facebook. Er mange triggere han ikke har nevnt, men han får frem perspektivet mange av oss longs deler på forumet. Håper at formateringen ble grei, helt forferdelig å kopiere og lime inn her.

Case: REC Silicon, børsvinner i 2020. Vil fortsette oppgangen og være en rakett også i 2021.

Disclaimer: Jeg har aksjer i selskapet. Dette er kun min mening på hvorfor jeg har kjøpt aksjer, som jeg ønsker å dele med dere. Dere bør aldri kjøpe eller selge noe basert på anonyme mennesker sin mening, men jeg håper dette gjør at kanskje du bruker litt av tiden din til å sette deg i REC Silicon, herunder omtalt som RECSI. Advarsel: Mye lesing!

Hva er RECSI egentlig? RECSI er et selskap innen fornybar energi. Mer detaljert så produserer de rent silicon som blir brukt for solcelleindustrien. De er verdensledende og er størst i verden, utenfor Kina. De produserer polysilicon samtidig som prosessen deres til å produsere disse er ekstremt miljøvennlig (90% mindre karbonavtrykk enn f.eks typiske silicon produsenter i Kina).

Per dags dato eier RECSI tre fabrikker. Fabrikkene holdes til Moses Lake (USA), Butte (USA) og Yulin (Kina). I Yulin har de inngått samarbeid med SNF som har gitt dem 15.06% eierandel. Etter tre år med samarbeid har de muligheten til å benytte seg av en opsjon som gir RECSI ytterligere eierandel og øker total eierandelen til 49%. Avtalen ble inngått 01.02.2018 og i dag er 06.01.2021. Markedsverdien for å bygge disse tre fabrikkene er på rundt 30 milliarder kroner. Markedsverdien til RECSI i dag ligger på 6.1 milliarder kroner.

I flere år har RECSI vært i en utrolig dårlig posisjon på grunn av et svekket solmarked samtidig som handelskonflikten mellom USA og Kina påvirket dem ekstremt negativt. De ble rett og slett nødt til å stenge av fabrikken i Moses Lake og mange var sikre på om at det kun er snakk om tid til selskapet går til 0kr, slik som de siste årene hadde vært, men så;

Forandret alt seg.

Fokuset på fornybart har blitt en realitet og ekstremt satsningsområde i både USA og EU. Solmarkedet er ekstremt sterkt igjen. 2020 var et rekordår for amerikanske solaksjer. Markedet er helt enormt og flere aktører ønsker en bit av kaken. Fornybart blir også omtalt som "The grey gold" og det blir til og med argumentert for at fornybart vil erstatte olje. Vi trenger ren form for energi for en bærekraftig fremtid for alle.

Valget mellom Trump og Biden var på mange måter et valg mellom fossilt eller fornybart. Fornybart vant. RECSI var en av børsvinnerne i hele 2020 og vokste med over 500%! I dag kommer Biden offisielt til å bli godkjent av Kongressen og tar over The White House 20.01.2021. Senatorvalget tyder også på at demokratene vil ha majoritet. Uavhengig av om demokratene eller republikanerne satt med majoritet hadde fornybart gått gjennom, ettersom det er så stort satsningsfelt for USA. De ønsker ikke at Kina skal ha hele markedsandelen av "The grey gold". Det samme gjelder EU.

Samtidig som verden beveger seg mot fornybart har 2020 vært et fantastisk år for selskapet. De har inngått avtale med Group14 og Violet Power, to nye aktører i solindustrien med ekstremt dyktige og finansielt sterke mennesker bak seg. Både Violet Power og Group14 begynner allerede i Q1 2021. Så tidlig som i Januar! Dette har de fleste ikke fått med seg ennå, da det kom ut en artikkel nylig og denne har ikke fått noe omtale ennå i norsk media. I tillegg til å begynne allerede nå i Januar så har Violet Power gjort en drastisk endring; fremfor å leie et bygg skal de bygge det selv. Det krever en enda større investering fra deres side en opprinnelig antatt. Presidenten i Violet Power har med egne ord sagt at de har langt flere kunder klare enn det de har kapasitet til. I tillegg til det nevner han alltid RECSI og hvor viktig synergien og samarbeidet deres kommer til å bli.
Artikkel: https://columbiabasinherald.com/.../violet-power-build.../

I oktober 2020 utførte RECSI en emisjon på en milliard kroner til kurs 10.89kr for å kunne gjenåpne fabrikken i Moses Lake. Nå har de endelig kundene klare samtidig som det tyder på at det vil strømme på med flere aktører her. Ettersom både Violet Power og Group14 har annonsert at de begynner i Q1 2021 så har vi indirekte fått en bekreftelse på om at også fabrikken til RECSI skal gjenåpnes nå. Det er kun en formalitet og jeg antar at vi får denne beskjeden i Q4 presentasjonen til RECSI i Februar. En bekreftelse fra selskapet om å gjenåpne fabrikken i Moses Lake med konkret dato er hva markedet venter på.

I tillegg til det er RECSI en av de få (og da mener jeg kun et par selskaper) selskapene i Norge som faktisk er 100% godkjent under EU taksonomi som vil tre i kraft. EU taksonomi er strenge kriterier som vil revolusjonere hvordan bærekraftige investeringer vurderes.

Det er mange grønne selskaper som er priset på fremtidig inntjening. Vi har blant annet NEL, Aker Carbon Capture, Aker Offshore Wind, SAGA Pure osv. Dette regner jeg med at dere vet alt om. Jeg skal ikke omtale meg om disse selskapene i dette innlegget og gå inn i noen diskusjon om de er riktig priset, men RECSI; som faktisk har reell verdi i fabrikker (30 milliarder), som har vært verdensledende i 30 år, som produserer noe av den reneste formen for silicon, har unik teknologi, patenter og "know how" og som vil være en revolusjonerende del i at USA og EU bygger et lokalt infrastruktur for fornybart - Ja dette selskapet er priset til 16.29kr per dags dato.

Teknisk analyse viser at det ikke er noe motstand etter 15.5kr og neste motstandsnivå er på 22.5kr. Vi er over det hakket. I tillegg til det ligger kursmål fra analytikere langt over dagens sluttkurs og disse analysene kom i Oktober. Mye har skjedd siden. Ifølge aksjeanalyser.com blir det spådd dobling til tredobling på 1-3 måneders sikt.

Jeg tror at RECSI kommer til å være en soleklar børsvinner også i 2021. Dette er noen av årsakene til at jeg føler meg trygg i aksjen. Selskapet er ikke for de som ikke tåler volatilitet. Jeg spår ikke hva kursen blir i morgen eller på kort tidshorisont, for det vet ingen av oss, men jeg håper at du nå tar deg tiden til å bli kjent med selskapet, fordi dette er uten tvil en rakett som ennå ikke har tatt av.

Diskuter gjerne om du er uenig også får jeg ønske dere lykke til med deres investeringer i 2021.
Redigert 21.01.2021 kl 09:41 Du må logge inn for å svare

Silicon carbide liner brukes for å dekke overflaten på innsiden av fbr reaktoren slik at silisium granulene ikke blir kontaminert, så akkurat dette patentet omhandler noe annet.
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
uct
17.01.2021 kl 20:02 6493

Relevant?

Boosted by a drag coefficient of 0.23 and the application of the second generation high-efficiency powertrain with a **silicon carbide** power module, the vehicle energy efficiency is further improved.
Ref: https://www.nio.com/news/nio-launches-first-autonomous-driving-model-et7

REC silicon pantenter
https://patents.justia.com/assignee/rec-silicon-inc?page=2
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare

På tide å pantsette hus og kjerring? Satan det her var virkelig hyggelig lesing. Med Biden rally til uken så ser vi fort 20 tallet og vinker tenårene farvell for godt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
manman01
17.01.2021 kl 19:33 6589

Fandt en meget interessant post på shareville af Troy Andreas Wigestrand, som i måske også vil finde interessant.

"Ser at flere ikke helt henger med på de macro fundamentale utsiktene enda. Men da har jeg en glansnyhet til alle sammen her inne som har penger i REC. Mange har åpenbart vitnet til at den Kinesiske bilgiganten NIO har kommet med en kjøretøys modell Nios nye "ET7" som kommer med en banebrytende nyhet som skal ha 1000km rekkevidde i deres batterier på denne spesifikke modellen som skal lanseres ut i markedet.

Klarer vi og finne ut av nøyaktig hvem Nio prosjekterer med, og hvem som leverer til dette selskapet? Også av 1000km-batteri spesifikk innhold ifa katode/anode. Hvem som lager disse batteriene?

Jeg har, og vil gjerne meddele dette til dere:

The batteries for Nio's leasing service will be supplied by a company established by Chinese battery makers including leader Contemporary Amperex Technology Co Ltd 300750.SZ. The company has registered capital of 800 million yuan, a government filing showed.20. aug. 2020..

Dette er spennende, går vi nærmere på hvem som virkelig leverer disse batteriene er dette ATL - aka Amperex Technology Co.. Hvorfor er dette interessant for oss?

Her gjelder det med det glatte øyet og se hele bildet og sammenkoblingen:

SEATTLE--(BUSINESS WIRE)--Group14 Technologies (https://www.group14technologies.com) today announced $18 million in new financing from Amperex Technologies Limited (ATL), Showa Denko (SDK), Cabot Corporation, BASF Venture Capital, and OVP Venture Partners. The new funds will be used to scale up manufacturing of a next generation anode material and advance into commercial production.

vi prater hovedpunkt til halvleder og hvem som lager innsatsfaktorene til Nio.

Det 1000km teknologien er det ATL aka Amperex som skal ha kredibilitet, og som har teknologien

1+1=2

Men det som er av konsensus her, er at Amperex (ATL) også er hovedansvarlig for at G14 har oppstartskapital til oppskalering til massemarkedet.

Ringer det bjeller?


Så det finner jeg meget bullish - ATL står bak G14 - og G14 henter grunnstoffene fra REC..

Da har ATL teknologien til at G14 skal levere vårers produkter

Som innsatsfaktor til disse nye batteriene NIO allerede besitter og skalerer nå.


Og hvem leverer til NIO som hovedleverandør på faststoff

(ATL - Amperex - en av de viktigste mest omfattende spillebrikken G14 har)
dette vil bli stort. Dette er ikke lekeaktører for og si det mildt

Snart på tide og våke?"

Link: https://www.shareville.dk/aktier/rec-silicon/kommentarer/ser-at-flere-ikke-helt-henger-med-pa-de-macro-fundamentale-u-89161085
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
grabein
17.01.2021 kl 19:19 6698

Jeg og, så tungt jeg har kunnet med familiens sparepenger. Så får vi se om det blir ny elbil på oss i år. ;)
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
DjTao
17.01.2021 kl 18:47 6834

Takk for svar grabein! Er forøvrig super bull på REC og har gått tungt inn. ☀️😎💚
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare

Det vil bli bygd ekstremt mange fabrikker innenfor fornybart (sol, batterier, selv selskaper som vil produsere silicon) de neste årene. Dette er fakta.

Hvorfor vi longs mener man bør være en REC aksjonær er fordi REC Silicon stiller sterkt med kunnskap, teknologi, flere tiårs erfaring, er markedsledende, Butte og Yulin går som det suser og ML vil være en maskin innen kort tid. Markedet er enormt folkens. Dette er hva som vil erstatte olje for godt. USA og EU vil skape egen verdikjede og infrastruktur for alt grønt. De kommer ikke til å la Kina ta over hele markedsandelen her. I tillegg til det vil det bli lagt vekt på å kjøpe lokalt, samt alle brudd på menneskerettigheter som foregår i Kina.

Jeg har sagt dette før for noen måneder tilbake når Nemi´s daglig spammet at poly prisene går ned; prisene vi ser på silicon nå er helt irrelevant. De vil øke enormt. Det er mangel på produktet og flere kunder som ønsker dette. De har økt mye siste en to månedene, men dette er bare begynnelsen.

Det som gjenstår nå egentlig er bare å få mer informasjon fra selskapet. Jeg ønsker å vite hvor mye tidslinjen og fremtidige planer har endret seg, fordi det at Biden 1. vant valget og 2. demokratene har majoritet, er to variabler som har utelukkende svært positiv effekt for REC. Her snakker vi "blue sky" scenario.

Jeg blir ikke overrasket om vi får beskjed om nye kunder i løpet av 2021. Jeg kan garantere at det vil strømme på med kunder de neste årene og konkurrenter, ettersom REC Silicon alene aldri kan håndtere alle fremtidige kunder innenfor et så stort marked alene.

Til Semb: Uenig. Markedet priset inn at det skal være total kaos denne helgen, ettersom FBI advarte at det vil være væpnede demonstrasjoner fra og med lørdag. Ingenting har skjedd. Jeg tror at frykt nivået vil gå ned og at markedet henter tilbake all fallet fra forrige uke. Husk folkens; vi trenger ikke noen som helst trigger for å gå til 20kr+. All informasjonen vi har nå er mer enn nok. Vi trenger bare en avklaring i USA situasjonen og det har vi begynt å få. Jeg tviler på at det vil foregå noe som helst på lik nivå som capitol riot. Det vil være frustrasjon blant Trump supportere, men ingen ønsker å bli dømt som en terrorist. Det var veldig smart at myndighetene i USA har gått så hardt i mot demonstrasjonene som foregikk i capitol D.C. Dette skremmer andre vekk fra å gjøre det samme.

Husk; Biden vil tiltre som president på onsdag. Demokratene har majoritet. Allerede første dagene sine vil Biden signere Paris avtalen igjen. Grønn rally vil fortsette og REC vil vokse enormt her. Senest for noen dager tilbake sa Biden med egne ord at han skal satse som aldri før på grønt, solarindustrien, batteriindustrien. REC treffer hver eneste punkt.

Jeg predikerer: Markedsfrykt går ned, noe som igjen gjør at kjøpspress kommer tilbake. Med grønn rally etter onsdag kan vi se 20kr +. Når Violet Power kommer med ground breaking day får vi enda en trigger og jeg tror vi kan få mer informasjon rundt oppkjøpet i Yulin når som helst, enda en stor trigger. Innen Q4 (Februar, snakk om noen uker) vil vi få resultat for Q4 (tviler på at det er noe særlig, bortsett fra at Butte er i gang så det suser) og enda viktigere; guiding for 2021. Her forventer jeg også gjenåpningsdato for ML. Rett etter dette tror jeg også styret vil kjøpe aksjer, akkurat som de gjorde på 10-14kr nivået. Vi kan potensielt se 35-50kr allerede i utgangen av Februar. Optimistisk? Ja, men jeg vil argumentere for at vi er i en blue sky scenario - og det er kun snakk om tid før REC eksploderer og tar det nye hakket over. Med en gang vi stiger 20-25kr, vil det psykologisk også gjøre at enda flere vil hoppe inn, ettersom 20kr er et nivå REC har testet og falt fra de siste 5 årene, når selskapet faktisk var på vei til konkurs.

Blir veldig spennende uker fremover og et veldig spennende år. ML er gjenåpnet og driften er i gang mot slutten av 2021 er hva jeg tror.
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare

videre nedgang i morgen etter svak utvikling på børsen i USA
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
grabein
17.01.2021 kl 16:16 7322

En batterifabrikk som belager seg på batterier med grafittanoder kan meget enkelt omstilles til å produsere med silisium. Det er bare å bytte anoden, alt annet er likt. Det er det som er så genialt med silisiumanoder, det koster så lite for eksisterende fabrikker å legge om. Derfor er det fornuftig å starte opp en større fabrikk nå med grafitt, for så å legge om til silisium når teknologien har bevist seg som klar for masseproduksjon.
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare

Jeg hadde ikke turt å trade denne, når aksjen allerede er så lavt priset. Ja, det er risiko for at den faller noen få prosent til, men det som er med REC er at når det først begynner, så går det virkelig fort. Jeg hadde ikke turt å forsøke å time markedet med denne. Akkumulere, mens aksjen er så underpriset er heller taktikken jeg ønsker å bruke.

Her ser vi litt av "Biden" effekten. Artikkel fra CNN om hvordan han vil signere Paris avtalen med en gang han tiltrer som president. Dette er bare begynnelsen, longs kan glede seg til de neste 4 årene, da det vil være år fylt med endring og innovasjon. Det har ikke vært noe særlig bråk i USA denne helgen hittil og min personlige tro er at det ikke vil skje noe heller, ettersom USA har tatt så hardt på alle som forsøkte å bryte inn i Capitol D.C. Se gjerne min tidligere innlegg, men vær litt varsom, kan godt hende at jeg tar feil her.

Kort sagt; denne hadde en tøff uke i går. Dette er av flere årsaker mener jeg. Jeg tror på at det vil snues denne uken og jeg tror det vil oppstå en ny "rally" fra og med onsdag. Som M.K pleier å si; ikke selg REC for knapper og glansbilder. Denne har så mye potensial at det er litt synnsykt. Om markedsverdien var på 50, 60, 70 milliarder NOK + så forstår jeg at man kan være varsom, men markedet har priset REC til 6 milliarder NOK. Jeg utnytter muligheten så mye jeg kan, for så fort vi får beskjed om gjenåpning av ML (noe som er indirekte bekreftet gjennom VP og G14, samt Biden som president og demokratene med majoritet), er disse kursene noe vi bare kan drømme om.

https://edition.cnn.com/2021/01/16/politics/joe-biden-executive-orders-paris-climate-accord-muslim-ban/index.html

Jeg avslutter med å si; Ikke selg gull til prisen av gjørme. 16kr per aksje er BILLIGSALG.
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
DjTao
17.01.2021 kl 12:59 7772

Grafitt vs Silicon
En stor del av casen i REC handler om at det vil bli økende etterspørsel etter silisium til produksjon av solceller i USA og verden forøvrig de kommene årene. I tillegg har de dukket opp et annet og minst like stort bruksområde for silisium/silangass og det er som innskuddsfaktor for å lage silisium anoder til fremtidens batterier. Bruk av Silisium fremfor grafitt gjør at man Jan øke kapasiteten på batteriene vesentlig. Tesla for eksempel sa på sin battery day i høst at de kommer til å gå for silisium baserte batterier innen 3 år.

Det jeg lurer litt på er hvorfor Elkem er villig til å satse milliarder på å bygge en ny fabrikk som skal basere seg på bruk av grafitt. Det er kanskje slik at silisium og grafitt vil eksistere side om side i mange år?

https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/nAGEqQ/groenn-batteriteknologi-kan-bli-spydspissen-for-norsk-industri-omstilling

Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
Skruen
17.01.2021 kl 12:28 7918

Ikke helt Recsi nyheter, men ser ut som Norge tenker i samme bane som flere her inne på forumet. Jeg tror og jeg håper at dette blir Biden effekten de neste 4 årene

https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/nAGEqQ/groenn-batteriteknologi-kan-bli-spydspissen-for-norsk-industri-omstilling
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
Fholm
17.01.2021 kl 10:40 8177

Det eneste som burde trigge noen til å tørre er ny ATH , gjerne 20kr pluss, om ikke bør man bare legge de i en skuff til tidligst Februar/Mars. Da den som du sier, kan svinge no voldsomt, å i tro Rec stil ( historisk sett ) skal den opp , å det kommer ut av intet.

Selv har jeg satt meg minstemål på 22kr før jeg skal tørr å tenke på å røre den for en evt trade, tror dog vi er for tett på triggere og nyheter til at det blir å tørre. Kjipt å se toget gå forbi pga noen raske småkroner.

Å snitte ned er nok en bedre strategi
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare

Tror det kan bli store svingninger helt til Biden har inntatt det ovale kontoret.

Så er man long så burde man nok sitte stille i båten og kjøpe seg opp på fallende kurs for å snitte ned.

Tar man risiko så kan man trade og selge og håpe på å komme inn på lavere kurs. .

Uansett hadde ikke tort å sitte med stopploss nå..
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
Gobo
16.01.2021 kl 14:36 9435

Ja, for oss som er long spiller ikke dette noe rolle når en har en behagelig strategi som er å ikke gjøre noe utover å eie aksjene, og ser flere år fremover i tid.
Mine motivasioner er:
REC inn på hovedindeksen,
ML åpner (G14 og VP som bygger selv, emisjonen, evt. Kinatilgang, andre kunder) og
Biden og resten av verdens sin satsing på fornybar energi pga klima og uavhengighet fra Kina av flere grunner.
Liker også at Aker er tungt inne.
Kursmål, tja - hva med utbytte som mål om noen år :-) Time will tell
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare

Solaksjer stupte ettersom de vokste ganske mye dagen før, når vi fikk beskjed om Bidens tale om krisepakken. REC vokste sammen med dem, men kun noen få prosent. I går falt REC en del, spesielt etter at børsen i USA åpnet seg, mens solaksjene i USA mistet gains fra dagen før og gikk ned for dagens panikk samtidig.

Vil være veldig avhengig av hva som skjer denne helgen. Trump gjør jo prosessen med å gi fra seg makten så utfordrende som mulig, ved å ikke legitimisere Bidens valgseier.

Som jeg skrev ovenfor, blir det væpnede konflikter og mange dør så tror jeg at børsen over vil være blodrød. Blir det rolige demonstrasjoner derimot, så bør frykten begynne å avta sakte, men sikkert. RECS fall denne uken er kun pga. macros. På micro nivå er alt det samme.

Som Borgermesteren sier, ML blir gjenåpnet via emisjonspenger. Ja, det er behov for at kunder skal. være klare, men jeg ønsker at de skal sette i gang fortest mulig, fordi mye har endret seg siden Oktober. Det kommer garantert kunder. Dette er fremtidens olje og REC stiller sterkt ved å ha fabrikkene, kunnskapen, teknologien, befinner seg i USA og ekstremt miljøvennlig. Dette blir bra i lengden. For min del selger jeg ikke uavhengig av om vi faller til 1kr eller går opp til 100kr. Jeg er skuddsikker på denne casen. Det som foregår nå er KUN midlertidig. Husk det :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
Falco1
16.01.2021 kl 11:19 9967

Hehe vet ikke om det kun er opprør da, men uro var det klart i USA på børsene Oslo børs gikk kraftig ned på slutten. Å det ser jo ikke akkurat lovende ut for børsen mandag, men ting kan snu før den tid:)
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare

Neppe. Nå ble det korona fokus i USA, samt frykt for at vaksinering tar tid. Det er litt "leve kongen, kongen er død" stemning på børsene. Fondene balanserte sine beholdninger i recsi og tok litt moment ut av aksjen. Forutsetningen for at dette blir gull er de samme, jeg vil si de har blitt bedre enn de var i 2020. Tror ikke det var mange her inne som solgte på 17,18,19. Kommer den under 16 tror jeg rekyl blir desto sterkere. Vi får bare ha tålmodighet og akkumulere litt på veien, hvis du tror på caset. Som Biden sier, det er en mørk vinter, men sola kommer stadig sigende.. Disse røde dager blir fort glemt, lykke til med investeringen⌛🚀
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
BadRobot
16.01.2021 kl 11:15 9991

Om du tror det er opprør osv som tar børsene nedover så må du tro at det blir en forferdelig uke neste uke, for mer sjans for opprør enn neste uke finnes vel ikke?
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
Falco1
16.01.2021 kl 11:09 10074

Tja nå gikk jo Rec ned 5% da så ikke langt fra . Derfor er jeg også åpen om at spanjolen kan ha rett at den vil teste 15kr mandag uten at jeg skjønner hvorfor:)Men hvem vet plutselig snur alt på mandag:)
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
BørsMR
16.01.2021 kl 11:04 10122

Solaksjer var vel minus 8-15 %. Det var mye mer enn de andre aksjer. Ikke bra! Har mesteparten av porteføljen min i rec
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
Falco1
16.01.2021 kl 10:51 3496

Stort sett alt stupte vel der da:) opptøyer osv fikk børsene ned:)
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
BørsMR
16.01.2021 kl 10:21 3569

Solaksjer STUPTE i går i usa, hvorfor? Er det mindre forventning knyttet til satsingen i usa / handelsavtalen med Kina?
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Falco1
16.01.2021 kl 10:16 3574

Tja ble jo knall rødt over dammen så mulig du får rett at den skal teste 15kr til mandag selv om jeg ikke ser helt grunnen til hvorfor:))
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
abc1
16.01.2021 kl 01:14 4189

Interessant fra Bloomberg opinion. Behovet for å satse på amerikansk poly ser ut å ha nådd ganske langt inn mot amerikanske opinionsdannere og forhåpentligvis beslutningstagere.
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2021-01-11/could-biden-s-green-new-deal-enrich-china-s-solar-industry
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare

Ja ok, jeg skjønte det som at det var VP, G14 og Kina som muliggjorde hele oppstarten. At det var emisjonspenger som skulle brukes for å starte opp er jo greit nok, det var vi/jeg klar over. Takk for info og god helg.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare

Les hva jeg skriver. For det første, igangsettelsen av anlegget finansieres ikke av kunder, det finansieres av emisjonen på en millard kroner. For det andre, etterspørselen (som bakgrunn for igangsettelsen) baseres ikke kun på VP og 14, men på makro-utvikling innenfor polysilicon og silan.VP-praten tar litt av, og det fokuseres alt for mye på de. Løft haka.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare

Takk for bra svar dere.

Vi kan vel ikke drite i VP og samarbeidspartnere?? Anlegget i ML kommer vel neppe kjøres igang hvis ikke REC har sikret seg kunder. Det må skje i den rekkefølgen, kunder først, så oppstart. Men det kan såklart være andre kunder enn VP. Samarbeidapartnere er nøkkelen her.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare

Vi skal teste 20 kroner snart, så det er bare å laste opp på massiv historisk support rundt 15,50. Sjekk chartet 11. desember 2015, 22. mars 2016, 24. juni 2016, 8. januar 2018, 9. mars 2018, 10. april 2018.

Personlig driter jeg i Violet Power og andre samarbeidspartnere. Det er bare støy. Det viktigste er at Moses Lake kommer i gang som planlagt. Etterspørselen vil være der når flere og flere selskaper ønsker grønn silan, og flere og flere selskaper ønsker en hel-amerikansk (les: non-Chinese) supply chain. I tillegg er denne aksjen et veddemål på at flere produkter og verdikjeder trenger økt mengde av silan og polysilicon.

Jeg tar 120 000 aksjer til i neste uke. Sparer til hus. God fredag.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare

Dette kan enkelt forklares med flere faktorer. Som Mr.Hudson har påpekt, Violet Power markedsfører ikke sterkt akkurat nå ettersom de har kunder langt over deres egen kapasitet. Dette er ord fra CEO i selskapet. Dette bekreftes også i mitt syn når de tar en avgjørelse som å kjøpe og bygge fabrikken selv, fremfor å leie. Jeg antar at hjemmeside, markedsføring og alt vil være på plass, når det er nødvendig. Menneskene som står bak Violet Power er ikke hvem som helst og jeg gleder meg til å finne ut mer i løpet av måneden.

Når det gjelder antatt tid for å bygge fabrikk, så tar det egentlig ikke for langt tid. Henviser til Tesla i Kina eller Berlin som blir bygget. REC satser på å være i drift fra og med 2022, noe jeg antar vil passe bra her med tanke på oppstartstid for VP.

For å si det enkelt, kursfallet denne uken er ikke på grunn av det fundamentale. Det gjenstår og er det samme. Det er på grunn av frykt i markedet, fra hva jeg har tolket.
Slik som jeg forstår det er det frykt for to ting akkurat nå som veier over covid-19 pandemien;

1. Blir det væpnede demonstrasjoner som vil utløse seg til vold og drap fra og med i morgen? Hvis ja, da antar jeg at det vil være blodrødt på mandag, for alle selskaper. Hvis nei så tror jeg at det blir så grønt som grønnfargen kan bli, ettersom markedet nå har priset inn at det kommer til å skje noe i helgen. Ta en titt på børsen i USA, er en stund siden sist jeg har sett så mange selskaper med blodrøde tall.
2. Biden sin krisepakke og talen i går var skummel for de store. Dette er litt av hva de egentlig frykter. En president som skal bruke pengene på populasjonen fremfor kun de største. Han nevner at plan to er å investere enormt innenfor infrastruktur, fornybart, solindustrien og at amerikanere vil kjøpe amerikanske varer. For at solindustrien skal det blomstre er det helt essensielt at REC også kommer på plass, ettersom de produserer mye av ingredienser som er nødvendige for sol og batteri industrien.

Jeg må ærlig innrømme at jeg var overrasket over at vi falt med 5.21% i dag. Var ganske sikker på om at talen han holdt var positiv for oss REC aksjonærer og at vi bør bikke over 18kr igjen. Med det sagt så er frykt og grådighet de to skumleste faktorene innenfor aksjemarkedet. Jeg fikk ikke muligheten til å laste opp noe særlig i dag, ettersom jeg ikke fikk fulgt med og måtte vie min tid til jobb.

Gjenstår å se hva som skjer i helgen. Men som nevnt tidligere så tror jeg at dette kun er frykt som gjør at børsene verden over har falt. Frykten vil avta før eller senere, det er garantert og da kommer det fundamentale tilbake. Biden rally for grønne aksjer vil fortsette når frykten avtar og det samme vil hans investering innenfor grønt, REC sine planer vil fortsette i tillegg.

Long term spiller dette absolutt ingen rolle, men desto fortere vi kommer tilbake til normale forhold i verden, desto fortere kan veien mot tresifret fortsette. Fremtiden er satt og den er grønn, nå gjenstår det bare å vente.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare

Siste news er fra 4. januar 2021: https://columbiabasinherald.com/news/2021/jan/04/violet-power-build-port-moses-lake/

"By CHARLES H. FEATHERSTONE
Staff Writer | January 4, 2021 1:00 AM
MOSES LAKE — Solar power startup Violet Power will build a production facility north of Moses Lake rather than leasing space, as it first announced.

According to Lisa Grove, Violet Power’s chief information officer, the company is in talks with Seattle-based ASPI Group, which owns a number of properties for industrial, commercial and residential development throughout Moses Lake, to “build-to-suit” on ASPI’s 435-acre industrial park at the Port of Moses Lake.

“We are planning on breaking ground at the end of January,” Grove wrote in an email to the Columbia Basin Herald. “The exact date is pending the schedules of a couple of dignitaries who are hoping to be there in person.”

Violet Power announced in mid-2020 it would build the first new integrated solar panel factory in the U.S. in the past several decades to make panels from scratch using solar-grade silicon from REC Solar, located in the industrial zone of Moses Lake on Wheeler Road. The Oregon-based startup was originally looking at leasing industrial space at a facility on Road N Northeast, across from REC’s production facility.

Grove said there was no public estimate for the cost of the facility, or the number of jobs it would create in the area, though Violet Power founder and CEO Charlie Gay originally cited around 1,000 jobs once the facility is up and running at full capacity.

“We are in the throes of the planning work and don’t have exact figures at this time,” Grove said.

Gay originally said the company was hoping to begin production in 2021 and produce around 500 megawatts of solar panels within the year. The company has not said how the change in plans will affect the anticipated production schedule.

Charles H. Featherstone can be reached at cfeatherstone@columbiabasinherald.com.

(An earlier version of this story misspelled the name of Lisa Grove, Violet Power’s chief information officer.)"

Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare

Det er ikke akkurat Colosseum som skal bygges. Et produksjonsanlegg som dette hiver de raskt opp. Starter de i januar så står det ferdig til sensommeren/høsten. Jeg kjenner ikke til prossesene rundt produksjon av solceller men tror nok det er realistisk å tro at de skal få i gang produksjonen i løpet 2021. Uansett kan det være lurt å høre på hva selskapet selv sier om dette. Det er tross alt de som kjenner til planene.

Dette maset om at VP ikke har noe nettside forstår jeg ikke. Det er ikke sukkervann eller PC-spill de skal selge. Dette er produkter som markedsføres gjennom helt andre kanaler. Sjefen selv, som forøvrig er en av de mest annerkjente i bransjen, har sagt at de allerede har kunder som tar unna oppstartskapasiteten og at flere kunder står klare. Markedsføring er nok ikke det som står øverst på gjøremålslisten når selskapet nå må få på plass fabrikken.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
nemi's
15.01.2021 kl 20:20 5044

Du får spørre Violet Power, da. Selv om VP ikke har en adresse, har de tre angivelig ansatte. Dem finner du på LinkedIn.

Jens Ulltveit Moe, Halvdan Sivertsen og Labbetuss er invitert til sermonien når spaden skal i jorda.

Jeg vet det.
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare

Må bare spørre. Jeg er tungt (men ikke 500k aksjer tungt) lastet og er veldig bull men må samtidig stille noen spørsmål som sikkert dere gutta har gode svar på. Violet Power skal sette spaden i bakken i slutten av Januar (hvis de høye herrene kommer seg på plass), jeg lurer på hvordan VP skal greie å få i gang produksjon allerede i år når de ikke engang har begynt å bygge. Når er ikke jeg ekspert på sol paneler men regner med att det er noen ting som må bygges og ikke bare et tomt lager. Hvorfor har ikke VP en ordentlig nettside? Et selskap som skal være USAs no1 når det kommer til solpaneler og som skal pumpe ut paneler i markedet allerede i år, med opp til 1000 ansatte. Burde man ikke legge litt fokus på publisitet og troverdighet?

Sikkert bare jeg som tenker for mye men får ikke det hele å henge sammen. Hva vet vi om VP idag, hvor mye penger er investert i prosjektet, er dette noe som kan gå i dass?
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
t3sm
15.01.2021 kl 19:43 5228

Så er jo bare spørsmålet hvor langt skal den ned, før den snur?
Hadde jo vært fint om markedet åpner opp på mandag, for denne uken var rød på børs. Snakker ikke bare om RECSI da
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
BadRobot
15.01.2021 kl 19:26 5295

I fare for å virke nesevis så lurer jeg på hvorfor det ikke var bra at den gikk ned til 16 i dag? Skal det ikke da lastes?
Jeg skjønner ikke helt at det er halleluja da den går litt ned kontra mer ned. For den skal jo opp opp opp :)
Jeg kjøper mer på mandag hvertfall :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:50 Du må logge inn for å svare