NOM, teknisk - Heads up, spennende bilde?

Eventyrer
NOM 07.01.2021 kl 00:20 109740

Vi står i en brytningstid for NOM-aksjen. Mye spennende på trappene i 2021, er det nå folk bør ta plass? Retningen vil nok vises i løpet av en ukes tid tror jeg.

Jeg synes å se to formasjoner som står klar til å slå ut:
- En kileformasjon tegnet i hele 2020, target 4,-. Formasjonen testes nå fra oversiden.
- En OHS tegnet fra slutten av august, target 3,-. Formasjonen er ikke ferdig, og er avhengig av brudd på 2,3-motstanden.

For å sette kolon (sic) har vi en candlestick-formasjon, bullish descent block, som har kjøpstrigger ved sluttkurs kun få øre over dagens og stop-loss få øre under. Blir spennende ukeslutt dette :)

Tanker?
Redigert 21.01.2021 kl 09:28 Du må logge inn for å svare
Eventyrer
23.02.2021 kl 23:29 5109

*Metafor* Bjørnene svingte skikkelig av veien, og oksene holdt kursen :) Store deler av dagen! Men så ble oksene usikker og begynte å vingle. */Metafor*

Kjekt med smell! Men ikke så overrasket over at vi endte der vi gjorde. Jeg er enig med dem som sier at dette ikke har så mye å si for NOMs verdi, og dermed ikke forsvarer en 10+%stigning. Selv om det er en hyggelig nyhet, er det ikke så overraskende at oppgangen ble moderert.
Men når $100 mill. capexbesparelse gir stort kursfall, ser vi at disse tingene ikke har så mye å si for kursen akkurat nå. Jeg tolker at vi har en en god suppe mellom psykologien til tradere/long-tradere og oppkjøpere. Og da blir kanskje TA enda viktigere?

Jeg tror mange som hadde ligget og ventet på å kjøpe fikk panikk i dag, og slengte seg inn. Momenttradere tok på partyhatten og ble med, og så kom dagtraderne og toppet festen. Så får vi se i morgen om det er noen som får panikk andre veien? Blir folk sittende selv om de fikk kjøpskurs over 3,-?

Teknisk stoppet vi på et svakt støtte/motstandsnivå (2,93) fra begynnelsen av Volumet. Det kommer nok ikke til å ha veldig mye å si, da vi tester støtten fra oversiden intradag, og motstand fra undersiden på dagchartet.

3,2 og 2,7(2,6)-nivåene er vel de viktigste kortsiktige støtte/motstandene, der jeg tror vi godt kan få en test nedover nå på grunn av de ville tilstandene i dag.

AMR-"nyheten" kan vel også bidra til et negativt utslag, men at AMR ville saksøke noen har vært kjent lenge, og vi må regne med at de fleste på topp 50 har tatt stilling til hva de tenker om det for lenge siden og dermed ikke vil foreta seg noe særlig. Derfor tror jeg ikke støtten i den stigende trenden blir noe svakere på dette. Selv er jeg stort sett ferdig med å trade dette nivået, men lover å bidra til støtten om noen skulle ha lyst til å kvitte seg med aksjer ned mot 2,7 :) Vil dere kjøpe har jeg mer på 3,25+!

Så ja, mitt mest sannsynlige scenario er nå litt volatilt bortetter til vi møter trenden vi kan ha etablert fra januar (om knappe to handelsuker treffer den 2,93).

RSI rundet over 50 til 52. Ikke veldig sterkt for en såpass dag, men kan kanskje tyde på at de som synes de kjøpte overilt stort sett er ute alt? De andre indikatorene synes jeg ikke er så viktige i dag p.g.a. den doble toppen intradag, men de hadde en utvikling mot det positive.

NOM-aksjonærer 6319 (-22)
Clearstream 2,12% (+0,02)
State Street uforandret

Blir det mer chicken-lek i morgen, eller? Tvi-tvi!
Slettet bruker
24.02.2021 kl 09:41 4957

Fortsatt langt opp til kursmål 5 kr
Eventyrer
24.02.2021 kl 22:43 4773

Litt av en dag dette også!

Først ble jeg gledelig overrasket over at 2,93 holdt som støtte hele dagen! Det hadde jeg ikke forventet :) Volumet skrumpet inn igjen, og chickenleken fortsatte (har vi et godt norsk alternativ? Kyllinglek blir liksom ikke det samme, men litt gøy likevel :)

Så kom emisjonen, og vi får legge støtten på 2,93 til side.

Blir spennende å se hvem i topp 50 som hadde nok cash til å ta volum i emisjonen! Kan det f.eks. hende at Clearstream nå får nok? Eller vil de kjøpe mer når vi (antagelig) får dipp i morgen og svakere kurs i noen dager/uker? Blir ihvertfall veldig interessant å se om vi får litt endret mønster i etterkant av denne emisjonen enn det vi er vant til! Det er ihvertfall en del mer oksete forhold i spill nå:
- Vi ønsker å øke i Keliber (og de har ny industriell investor, samt er dekket frem til byggefinansiering)
- Vi har sikret penger frem til finansiering Engebø er på plass
- Vi kapitaliserer NORA
- Vi har fjernet emisjonsspøkelset

For NÅ kan vi vel endelig erklære at dette ble siste emi i NOM før penger til bygging skal sikres?


Tilbake til det tekniske:
Det som nå blir spennende (for meg) er om trenden vår går tilbake til den fra november, eller fortsetter å være den fra januar.
Det som taler for sistnevnte er 50MA, som er på 2,59, at selgerne ikke har tapt i chicken til nå, og at dem som håpet å fylle på i en emisjon bare får økt innehavet sitt med skarve ~3,55%. Kan sikkert overtegne og få litt ekstra, det skal ihvertfall jeg, men tviler på det er så mye å hente.

Eller blir vi overrasket, og ikke får noe særlig kurstap utover en dipp? Fortsettelse følger!

Gidder ikke RSI og alt det andre nå, morgendagens resultater og den underliggende trenden er vel det som betyr noe. Snodig at jeg i skrivende stund ikke får se gårsdagens kurs og volum på dagschartet i Nordnet, og at dagens aksjonærliste ikke er kommet på tekinvestor. Får se kurs/volum andre steder. Hitch i Euronext-systemer? (BTW: Skikkelig nedgradering fra OSE.no på det lille jeg bruker den til ihvertfall >:( )

NOM-aksjonærer 6288 (-31) (tydeligvis på bunn vi blir kvitt dem. Eller var det det....!?)

Ha en fin post-emidag!
--
Kan ta med litt støttenivåer:
- Januartrend: Overkant av 2,7
- 2019-støtte: Underkant av 2,7
- EMA60: 2,61
- MA50: 2,59
- Novembertrend: Ca 2,4
Redigert 24.02.2021 kl 22:51 Du må logge inn for å svare
John9
25.02.2021 kl 00:11 4669

Eg trur TA må ta seg ein pause når ekstremt fundamentale happenings skjer?
I morgon får vi første signal på korleis dette blir vurdert.
Eventyrer
25.02.2021 kl 07:48 4510

ROFLMAO

Well put! Er omtrent det jeg prøver å si, bare med maange flere ord, pakket inn i mumbojumbo :)
Rookie,
25.02.2021 kl 08:07 4472

håper den stabiliserer seg rundt 2,7 de første dagene, og at NOM i tegningsperioden får kursen opp ved hjelp av meldinger.
unotert
25.02.2021 kl 08:38 4376

3,55 prosent er ikke mye. Kanskje like greit å plukke på 2,70 hvis den går dit?
Eventyrer
25.02.2021 kl 11:47 4170

Helt enig, unotert! Har blitt forkjølet og sitter og venter på prøvesvar, så nå får jeg fulgt litt med og kunne ikke dy meg fra å plukke her!

Jeg synes støtten på 2,7 så langt har tatt godt i mot, 4 mill. aksjer så langt. RSI har en del "ekstreme" utslag, men holder seg stort sett rundt 50. Føler vi er litt tilbake i kyllingleken, og den har oksene vært best på i det siste. Trollene her på sirkuset er også i fri utfoldelse, og synes ganske desperate :)

Men vi får se hvordan det ser ut på slutten av dagen..

Nå er Topp 50 kommet for både 24&25. februar, her er dagens resultater:
NOM-aksjonærer: 6307 (+19)

24. februar:
Clearstream - øker marginalt
To private blir nervøse (?) og selger 12-15% av sin beholdning

25. februar
Clearstream - ~2,19 % (+0,07%)
En av de private kjøper tilbake omtrent samme antall

State Street er uendret begge dager. Så kjedelig :) Lurer på når vi får se endringene fra emisjonen....? Blir det 1. mars t+2 + t+2? (Prøvde å tolke fra melding 24.2 kl 21:55)
Eventyrer
25.02.2021 kl 21:56 3932

Da var dagen ferdigtegnet, og kanskje vi kan se noe? Selv har jeg visst joinet "menigheten" med bastante utsagn i annen tråd, beklager det! Unnskylder meg med at sirkusklovnene kan hisse på seg hvem som helst `:) Men synes mange er i overkant hissig på Pipegakk, selv om han har hatt en tendens til å hamre litt i overkant da. (Men er nysgjerrig på hvorfor du forsvant fra FB, PG!)


Har lekt meg med forskjellige tidsvisninger på tradeview, og i timeschartet synes jeg å se en fiiin vending opp fra januratrenden. RSI vendte også, og endte marginalt over dagens forrige topp. Men volumet er fremdeles på kyllingnivå (over 2/3 av volumet kom i dagens første timer), så kan ikke legge for mye i det.

Bunn ble "satt" (men ikke helt forlatt) over forrige fra 18. februar, ikke så gæærnt med tanke på emisjonsnyhet og at vi ligger nesten 10% over emisjonskurs.

Generelt positiv undertone vil jeg si, men for svake signaler til å se noen videre retning? Svak kjøp?

Selv opplever jeg en sterk kjøp, og har fylt på for nesten alt jeg solgte før nyheten, men så er jeg kanskje litt forelsket da :) Men nedsiden er begrenset (2,4 fra novembertrenden vil jeg si er steeerk, og jeg tror januartrenden vil holde), og oppsiden stor, så jeg tåler å stå i en minustrade en stund!

Lykke til med kyllingleken i morgen!
Eventyrer
27.02.2021 kl 19:37 3539

Så ble det minustrade en stund :)

Vi har fått et såkalt Gap, to faktisk, og det er interessant å prøve å forstå grunnene som ligger bak. Vi kan anta at fredag har de som hadde interesse av å gå inn igjen ved neste emisjon fått sin anledning til å fylle på av hjertens lyst? Hvem selgerne er syns jeg er vanskeligere å forstå, vi hadde et volum på knappe 6 mill aksjer rundt 2,7 torsdag, hvorfor så travelt med å gi ~8% rabatt? Den mest troverdige ideen jeg har sett (var det deg, John9?), er at noen var overbelånt og måtte selge en større posisjon, og møtte ikke priskåte kjøpere i morgenauksjonen. Men den har også huller.. Kombinert med taktisk trading? Stop-loss-raid, blir SL utløst i morgenauksjonen?

Tror fremdeles reparasjonsemisjonen kan fylles med letthet, tid for å fylle på er nå. Vi kan kanskje sige ned til bunnen av trenden, men har vanskelig for å se hvem som har interesse av å selge på/under 2,5 om det ikke er flere som er overbelånt.

Fra det jeg klarer å lese meg til, har vi mest sannsynlig et exhaustion-gap (v.s. continuation-gap).
https://school.stockcharts.com/doku.php?id=chart_analysis:gaps_and_gap_analysis
https://www.investopedia.com/articles/trading/05/playinggaps.asp

Dette forklarer jeg ved at vi er nær bunn i trenden, og at volumet var høyt men ikke Høyt; 7ende høyest volum siste 26 handelsdager. Og RSI holdt seg relativt bra. Men det er kanskje litt tidlig å konkludere? Har aldri prøvd å forstå gaps før.

Eksperimenterer videre med tradeview, og publiserte en "ide" for å se om jeg kunne dele chart med dere.
https://www.tradingview.com/chart/NOM/aty8z8Wi-A-stock-ready-to-go-bullish-again/

Dagen før Keliber-nyheten:
NOM-aksjonærer: 6307 (+22)
Clearstream: Et lite kjøp, 2,19%
State Street: -
_HH_
27.02.2021 kl 20:42 3469

Frykt for fall på børsene generelt sidan 10 åringen i USA gjorde eit hopp på fredagen kan også ha skapt frykt og bidrege til panikksal i byrjinga. Omsatt totalt rundt 14 mill aksjer sidan emisjonen så kan hende dei som skulle rullere har fått gjort det.
krissov
27.02.2021 kl 21:00 3442

noen selger aksjer de eier for å være med på emi. frykløs selger vel alltid rett etter emi tror jeg
Redigert 27.02.2021 kl 21:01 Du må logge inn for å svare
John9
27.02.2021 kl 21:54 3429

I tillegg til belåning er det sikkert ein del av dei som deltar i emisjonar som selger så fort aksjane er på konto.
For belånte aksjonærar trur eg NOM er av dei første som blir solgt pga låg belåningsgrad, blandet anna.
Fantilopen
27.02.2021 kl 22:04 3412

Er det lurest å kjøpe nå eller etter neste emi?

Hvis det dere sier om salg etter denne emien stemmer; hvordan går det med kursen når det kanskje kommer 2-300 millioner aksjer til? Selv om finansieringen er ok og det er superbull, vil kanskje mange selge umiddelbart pga rabatten siden byggetiden er så lang?

Hva ville dere gjort om dere hadde noen peng på konto i disse dager?
Rookie,
27.02.2021 kl 22:07 3397

Ser man på kursutviklingen Junior Mining aksjer har så skal kursen være på bunn etter at spekulantene har solgt seg ut når feasability perioden er forbi. Derfra kan man få en periode med flat kursutvikling før kursen stiger fint i frem mot oppstart.
Rookie,
27.02.2021 kl 22:09 3391

Hadde jeg hatt ledig cash nå, og ville funnet ny langtids investering, så hadde jeg lest meg opp på Salmon Evolution :)
Fantilopen
27.02.2021 kl 22:17 3410

Finnes det reelle eksempler på kursutvikling i junior mining-selskaper som faktisk følger den lærebok-kurven?

Burde være enkelt å finne tak i dersom man vet om andre produserende gruveselskaper og historikken bak de.

Fantilopen
27.02.2021 kl 22:18 3390

Hva med en kort innføring i lakseteori for å pirre nysgjerrigheten til en som ikke liker laks engang?
Rookie,
27.02.2021 kl 22:22 3415

Google Junior Mining stock chart, gå på bilder så ser du eksempler. Les de siste børsmeldingene til SALME og presentasjonene, landbasert oppdrettsanlegg med joint venture selskap i Sør Korea. Ser interessant ut med kostpris pr kg på rundt 35kr. Eier ikke en eneste aksje der, men landbasert oppdrett i oppstartsfasen er interessant.

Oj beklager eventyrer, kom ikke på at dette er på "din side". Skjepings innføres :)
Redigert 27.02.2021 kl 22:24 Du må logge inn for å svare
Eventyrer
27.02.2021 kl 23:00 3402

Her er vi inne på en fin diskusjon om da! Er mest dagligdags vås uten referanser/diskurs jeg ønsker vekk, så det var vel kanskje lakseavsporingen du siktet til ;)

Krissov: Har litt vanskelig for å kjøpe den. Hva sier du, Fryktløs? Er det så treg omsetning i NOM at du føler du må dumpe ut på 2,53 nå for tiden?

John9: Ser den, kjørte maks belåning opp fra koronakrakket, og måtte balansere belåningsgraden i protisen noen ganger. Vi får håpe de som solgte pga dette har tatt inn margin nok til å tåle en liten korreksjon, og om ikke har kapasitet til å forsvare sin posisjon i NOM, for den går fort nok opp igjen nå tror jeg.

Fantilopen: Jeg mistenker at selskapet har mulighet for andre metoder nå. Startet en egen tråd vi kan se på det i :)
_HH_
28.02.2021 kl 01:38 3338

Reelle eksempler? Junior mining grafen er basert på statistikk...vert ikkje meir reelt enn det.
krissov
28.02.2021 kl 01:49 3325

mente ikke allt, men litt av det han har kjøpt. men mulig jeg roter :)
Skal bli artig å se bevegelsene på topp 50 fremover. vi skal uansett mye opp siden emi er fulltegnet,
Redigert 28.02.2021 kl 01:50 Du må logge inn for å svare
Fantilopen
28.02.2021 kl 07:16 3245

Så gi meg ticker til selskaper som har fulgt den kurven da.
Gjerne selskaper som ikke utvinner gull og sølv
Fantilopen
28.02.2021 kl 08:23 3230

Det er rentefall og ikke hopp som skaper frykt når det kommer til den amerikanske statsobligasjonene.
Årsaken er at når finansinstitusjoner flokker til statsobligasjoner er det fordi det er en trygg havn, altså noe de gjør når de tror markedet kommer til å gå snabeldårlig fremover.

Når renten settes ned så skjønner markedet at etterspørselen etter de statsobligasjonene er høy, altså at mange store institusjoner tror på dårlige tider fremover.
Redigert 28.02.2021 kl 09:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.02.2021 kl 10:00 3108

HH! Takk for svar og korrekt det du skriver.Krissov kan bare se på kommende aksjeliste at Fryktløs ikke har solgt en eneste aksje.Er langsiktig og skal være med til gruva er i gang og videre. Når gruva er i gang så ligger vi i 10kr+++ og etter en stund feite utbytter. Nå vil det komme meldinger på løpende bånd og jeg sitter rolig. Nom er min pensjon og går det til helvete så har jeg jo Nav hehe
Redigert 28.02.2021 kl 10:01 Du må logge inn for å svare
_HH_
28.02.2021 kl 10:09 3148

Når rentene går opp vil det bli eit alternativ til aksjer og midler går ut av aksjer. I tillegg vil alle selskap som har låg inntening og som kan forsvarast med tilnærma 0 i rente , ikkje lenger forsvarast når diskonteringsrenta stig.


Fantilopen
28.02.2021 kl 10:14 3167

Det du argumenterer for gir en selvmotsigende helgardering.
Aksjemarkedet går ikke ned uansett hvilken vei renten på statsobligasjonene justeres.

https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/3Jx6yL/bratt-fall-for-den-amerikanske-tiaaringen-det-vi-ser-naa-er-en-ganske-dramatisk-vending



Her er litt mer info om sammenhengene:

What does the evidence say, in short?
The difference between long-term and short-term interest rates ("the slope of the yield curve" or "the term spread") has borne a consistent negative relationship with subsequent real economic activity in the United States, with a lead time of about four to six quarters. The measures of the yield curve most frequently employed are based on differences between interest rates on Treasury securities of contrasting maturities, for instance, ten years minus three months. The measures of real activity for which predictive power has been found include GNP and GDP growth, growth in consumption, investment and industrial production, and economic recessions as dated by the National Bureau of Economic Research (NBER). The specific accuracy of these predictions depends on the particular measures employed, as well as on the estimation and prediction periods. However, the results are generally statistically significant and compare favorably with other variables employed as leading indicators. For instance, models that predict real GDP growth or recessions tend to explain 30 percent or more of the variation in the measure of real activity. See Estrella and Hardouvelis (1991). The yield curve has predicted essentially every U.S. recession since 1950 with only one "false" signal, which preceded the credit crunch and slowdown in production in 1967. There is also evidence that the predictive relationships exist in other countries, notably Germany, Canada, and the United Kingdom. See Estrella and Mishkin (1997) and Bernard and Gerlach (1998).

Kilde:
https://www.newyorkfed.org/research/capital_markets/ycfaq.html#/faq
Redigert 28.02.2021 kl 10:29 Du må logge inn for å svare
Goldy
28.02.2021 kl 10:43 3160

Fantilopen

https://www.visualcapitalist.com/visualizing-the-life-cycle-of-a-mineral-discovery/


https://www.usfunds.com/slideshows/lifecycle-of-a-mine/

Vi befinner oss helt i slutten av «nedgangsperioden»
Når dfs er ferdig, så skal vi bare oppover. Iallfall teoretisk 😅

Redigert 28.02.2021 kl 10:46 Du må logge inn for å svare
Fantilopen
28.02.2021 kl 10:56 3139

Takk for svar, men jeg vil se faktiske eksempler i form av ticker.
HH mener statistikk er 100% reelt, jeg mener statistikk er det den som lager statistikken vil den skal være.

Siden alle her har snakket om junior mining-kurven på innpust og utpust synes jeg det er fornuftig å prøve å finne noen ekte eksempler på at den blir fulgt. I alle fall før man kaster sparepengene sine på bordet.
_HH_
28.02.2021 kl 11:23 3116

Den følgjer kurva fram til no dersom du sjekker.
_HH_
28.02.2021 kl 11:34 3111

Du kan utdjupe kvifor det eg skriv er sjølvmotsigande. No er det slik at veksten i aksjemarknaden det siste tiåret har kome i stort sett vekstaksjer og da må ein sjå kva ein renteutvikling har å sei for nettopp desse aksjene som har vore drivarane i aksjemarknaden. Verdiaksjer vil til dømes stige i eit miljø som eg skildra, medan vekstaksjer vil slite. Sidan verdiforholda mellom vekst og verdiaksjer idag er skeivt vil det medføre at ein nedgang i vekstksjer vil gje nedgang i aksjemarknaden som ein eventuell verdistigning i verdiaksjer ikkje vil kunne oppdemme for. Resultatet er en generell nedgang.
Redigert 28.02.2021 kl 11:38 Du må logge inn for å svare
_HH_
28.02.2021 kl 11:47 3131

Er dette eit innlegg mot statistikk generelt i modellering? Det er vel få som vil lure seg sjølv ved å bruke noko som ikkje fungerer i aksjeinvesteringer..det er ikkje politiske parti som har kome med junior mining grafen...
Fantilopen
28.02.2021 kl 12:14 3097

Så du har ingen andre eksempler enn NOM?
Og du er helt sikker på at nom vil fortsette å fulge kurven?

Grunnen til at jeg vil se andre eksempler på industrimetallgruver er fordi én skoleeksempel kurve umulig vil gjelde for alle eller se likedan ut. Gull/sølv-gruver er for eksempel ikke sammenliknbare med industrimetaller.
Makroøkonomiske forhold kan også ha noe å si. For å ikke snakke om metallenes etterspørsel i markedet. Akkurat der er NOM heldig som kan spille på to stykker, men allerede nå ser det mørkt ut for ett av de.

Og angående tiåringen; markedet hopper ikke på statsobligasjoner fordi renten går litt opp etter en lang nedgang. Bare se på fondene de siste uken, nesten alle tok et byks *oppover* da renten snudde. Det er definitivt et positivt tegn for markedet, ikke en konkurrent på nåværende tidspunkt.
_HH_
28.02.2021 kl 12:39 2979

Jo eg har fleire liggande på datamaskina mi som eg har studert, men for å vere ærleg gidder eg ikkje å bruke mykje tid på å slå opp i mine papirer for å opplyse deg meir. NOM følgjer kurva fint til no, men dersom det ikkje er godt nok må du jobbe litt til sjølv.
_HH_
28.02.2021 kl 12:42 2983

Kurvene er ikkje like i absolutte tal(noko som er innlysande sidan verdiane vil variere fra prosjekt til prosjekt) men mønsteret er mykje det same. Grafen gjev berre ein frmastilling av forventningane og psykologien i aksjen,basert på fasene prosjektet er i. At det er eufori i byrjinga er naturleg sidan da er det mykje drømmer og håp og dette synker når realiteten slår inn.
_HH_
28.02.2021 kl 12:42 2991

Kurvene er ikkje like i absolutte tal(noko som er innlysande sidan verdiane vil variere fra prosjekt til prosjekt) men mønsteret er mykje det same. Grafen gjev berre ein frmastilling av forventningane og psykologien i aksjen,basert på fasene prosjektet er i. At det er eufori i byrjinga er naturleg sidan da er det mykje drømmer og håp og dette synker når realiteten slår inn.
_HH_
28.02.2021 kl 12:44 2986

Eit lite hopp opp på tiåringen bryter med trenden nedover og det er vel at trenden bryter og kva dette kan innebære som marknaden er redd for og ikkje sjølve hoppet.