NOM, teknisk - Heads up, spennende bilde?


Vi står i en brytningstid for NOM-aksjen. Mye spennende på trappene i 2021, er det nå folk bør ta plass? Retningen vil nok vises i løpet av en ukes tid tror jeg.

Jeg synes å se to formasjoner som står klar til å slå ut:
- En kileformasjon tegnet i hele 2020, target 4,-. Formasjonen testes nå fra oversiden.
- En OHS tegnet fra slutten av august, target 3,-. Formasjonen er ikke ferdig, og er avhengig av brudd på 2,3-motstanden.

For å sette kolon (sic) har vi en candlestick-formasjon, bullish descent block, som har kjøpstrigger ved sluttkurs kun få øre over dagens og stop-loss få øre under. Blir spennende ukeslutt dette :)

Tanker?
Redigert 21.01.2021 kl 09:28 Du må logge inn for å svare

Fantilopen skrev Innlegget er slettet
Boss er nok ingen idiot men bare litt frustrert Nomer. Ser forresten på topp 20 at flere har øket sin aksjebeholdning. Mange har satt seg veldig godt inn i dette prosjektet og flere av de på topp 20 kan vel ta en Mastergrad innen gruvedrift snart hehe.. Men det finnes over 6000 aksjonærer i Nom der veldig mange har 0 peiling på hva de har investert i og har ikke den tolmodighet som må til. Går alt som planlagt så er det vel ikke for mye å regne med en kurs på 15kr +++ når gruva er i gang om 2 år og store utbytter etter 2-4 års drift. Føler at de fleste humper er fjernet og Fossum har sagt at Nom vil gi en enorm avkastning til oss Nomere. Stoler på den mannen jeg.
Boss 99
16.03.2021 kl 13:07 8068

Fantilopen skrev Innlegget er slettet
Kor mye du tror det kan bli da fantilopen?

Fantilopen skrev Innlegget er slettet
Kan du være så snill å slutte å kalle folk for idioter Fantilopen. Blir bare så usaklig når du slenger ut disse kommentarene. Men du som er en skarping har jeg skjønt. Hva tror du er kurs ved gruvestart? Jeg tror vi vil ligge på rundt 7kr etter finansiering. er jeg da en idiot hvis jeg tror vi går 100% til gruvestart etter finansiering?
Redigert 16.03.2021 kl 13:17 Du må logge inn for å svare
Boss 99
16.03.2021 kl 14:19 7991

Fantilopen skrev Innlegget er slettet
Hehehehe. Faantilopen. Tror du på det.
Så forresten at 4900 mannen er kommet inn på banen i gjenn.
nival
16.03.2021 kl 16:17 7907

Den tippingen din er helt uinteressant. Sannsynligvis får sånne som deg seg en overraskelse når vi kommer til finansieringen.

Fantilopen skrev Innlegget er slettet
Fantilopen! Da er du ferdigdiskutert med meg da du brukte ordet idiotisk igjen. Anbefaler deg å kanskje gå et kurs der du ikke kaller alle for idioter. Men som regel er jo en person som sier at alle andre er idioter en sjefsidiot selv. Da er du blokkert
Redigert 16.03.2021 kl 16:19 Du må logge inn for å svare

Sitat fra meglerhuset Nom bruker Nival: ved evt neste emisjon ang finansieringen vil den bli satt på betydelig høyere kurs og den blir rettet mot store investors med minstesum 1 mill Euro. Men ifølge Fantilopen er jo dem idioter da emikursen blir på 3kr.
Redigert 16.03.2021 kl 16:25 Du må logge inn for å svare

Du høres godt investert ut med slike skylapper på.
Da må du vel ha gjort dine egne estimater, eller i alle fall laget en ramme innenfor realistisk worst og best case scenario.

Del de gjerne.

Takk for lesestoff, fryktløs!

Fantilopen: Hadde vært fint om du ville fremsatt emisjonsargumentasjonen din i følgende tråd, så kan vi se litt nærere på det? Foreløpig konklusjon der er at emisjon for bygging er lite sannsynlig, og det opereres med HELT andre tall enn du legger frem.
https://finansavisen.no/forum/thread/129295/view
Når jeg nå leser igjennom på ny skjønner jeg ikke helt hvorfor du legger frem worst case som base case her, og ikke tar det opp i det hele tatt på den tråden. Kult om du vil ta det videre i “riktig” tråd :)

Så:
Vi setter stadig nye bunnrekorder på volum etter Volumet! Det er nesten som man kan vente at vi er tilbake til at en million aksjer omsatt er en god dag :)

RSI stiger, MACD og signal har nesten blitt kjærester, stochastic stiger, og DI+ fortsetter å ligge over DI- mens ADX fortsetter å sige nedover. Skulle ønske noen som brukte disse signalene regelmessig kunne gitt litt input på sitt perspektiv med nyligNOM som case! *krysser fingrene* Pre-amatør-meg synes ihverfall det begynner å se spennende ut :) Får lyst til å calle snarlig opptur, men det ville vært ren spekulasjon.

Jeg har fulgt litt med på Norskbulls de siste dagene da jeg ikke skjønte hvorfor buy-signalet ikke ble utløst på den siste formasjonen. I dag skjedde det ihvertfall, så nå lyser candlestickindikatoren grønt der. https://www.norskbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=NOM.OL

Ang. indikatorer kjente jeg en lyst til å se på det jeg ser som hovedpoeng i det siste:
- Exhaustion-gap
- Støtte i novembertrend
- Stigende aksjonærbase
- Wildcard- og etterpåskenyheter nært forestående

Og jommen, når jeg ser etter: Kan vi ha brutt ut av den synkende trenden fra 29. januar? Om volumet tar seg opp om ikke lenge, caller jeg target 2.9!

NOM-aksjonærer: 6697 (+11) Selloff er over...?
Clearstream: 2.09% (+10K)
State Street slår til og øker beholdningen med 252% til 785K aksjer.

Som Fantilopen sa har Citibank solgt 700K. Kan det tenkes at de tok gevinst på de 300K fra dagen før, og brukte noe på å holde kursen i sjakk?

Det ser ut for at det kan komme en del trading-strategier fremover fra Citi, JPM og nå kanskje State Street. Så kanskje ZOOZ hadde et poeng hin dagen? Men spørs hvor mye de tør, når f.eks. State Street “kjøper aksjene til” Citibank. Kanskje vi får tid til en pump-and-dump før påske..? Eller pump-and-FOMO-and-dump? Glad jeg er ferdigkjøpt og slipper å løpe etter :) Med mindre vi skal videre ned, da må jeg ha litt til. Jeg er god på å løpe etter i nedoverbakke :)

Jeg så oppstillingen din for å dikte opp en emisjon på ned mot $20 mill, evt null.
Ikke rart du kaller deg eventyrer. Du har null frikobling som gir deg perspektiv til å tenke kritisk på caset. Postene dine bærer preg av drømmer og ønsker, og jeg tillegger de svært lite vekt.
Ditto med «analysene» dine.

Jaja. Kan vel sende noe liknende i retur da, om du ikke er villig til å ta en redelig diskusjon på det på et oversiktelig og passende sted.
Edit: Lest linket tråd en gang til. Syns du bærer mer preg av skuespill enn eventyr. Tonen her nå er en helt annen enn du forelegger i diskusjonstråden. Er du en sånn skuespiller som snur kappen etter posisjonen?

fryktløs: Gøy å lese referatet. Blir ikke lange stunden etter finansiering er på plass før spaden er i jorden!
Redigert 16.03.2021 kl 19:48 Du må logge inn for å svare

Eventyrer! Takk for det og selv takk til deg for nyttig informasjon ang hvem som kjøper/selger og dine analyser. Informativ og morsom lesning så fint om du fortsetter med din gode jobb.Ang kursøkning fra finansiering til gruvestart så er det mange eksempler der det har vært en fin og langvarig kursøkning til gruvestart og kan ikke skjønne hvorfor ikke Nom skal ha samme økningen de 2 årene til gruvestart. Og husk at vi samtidig har Keliber som samtidig kommer i gang og må forvente enorm kursøkning der også til ferdig gruve.
Redigert 16.03.2021 kl 21:57 Du må logge inn for å svare
ZOOZ
17.03.2021 kl 15:50 7536

Noen som kaster korta orker nok ikke denne ventetiden lenger. Eller så skal vi ned å teste bunn på 1,50 hvem vet. Tror i grunn mest på det siste. Vi skal kanskje bare ned til 1,60......
Dimind
17.03.2021 kl 16:34 7465

ZOOZ, Selvsagt skal vi ned. En oppgang siste uke på rett over 3% eller 13% siste 3 måneder, er klokkeklare signal på en bratt nedgang.
Siden ingen vet helt sikkert hva som skjer de neste månedene kan du få rett. Men med nå fremstår du bare som en sutrekopp uten peiling som drar tall rett ut av ....
Redigert 17.03.2021 kl 16:56 Du må logge inn for å svare

Da er det test av trend/100MA igjen da? Ikke noe særlig som har forandret seg, utover at volumet økte noe. Interessant at ganske store poster gjorde mye av volumet, noen store som rører litt på seg? Kanskje trader-gjengen (JPM/State Street/Citibank, ++?)? Vi får gjerne se på mandag.


NOM-aksjonærer: 6705 (+8)
Clearstream 2.11% (+40K)

fryktløs: Takk for støtten :) Men må si at Fantilopen har et visst poeng, selv om det tråkkes langt inn i bærlyngen (typisk skuespillerne på Hegnars Sirkus). Jeg kan la meg rive med, og har neppe de beste analysene som finnes der ute. Prøver å si noe om det underveis i tråden også, hvordan jeg bruker tråden og mitt grunnlag for å skrive det jeg gjør. Men, svakt av vedkommende å ikke kritisere underveis for så komme med generaliserende karakteristikker når man blir utfordret på å føre diskurs.

Kjære Pipegakk:) Jeg har i morges lagt inn en kjøpsordre på NOM. Det er i dette øyemed jeg henvender meg til deg, for jeg vet du har vært på eiersiden. Omstendighetene har stillet seg slik at kursen ligger på omlag 2.40, og jeg ligger med kjøpsordre litt nedenfor. Jeg erindrer det som at du solgte en en del på 1.90? Jeg lurer på nå: har du noe mer å kvitte deg med? Da du i dagesvis kalte alle idioter... kjøpte du da i villfarelse på 2.60? Jeg kjøper gjerne mer av deg om du skulle selge disse.

Kjøper gjerne også av denne Wanksta eller hva han het
Redigert 18.03.2021 kl 10:23 Du må logge inn for å svare
ZOOZ
18.03.2021 kl 15:49 6780

????????????????
Stille i fjøsen fortiden da dere. Skal godt gjøres at det er så stille i en bedrift.

Da er repemien avlyst så da må det handles over børs og mindre aksjer i selskapet.
Skazy
18.03.2021 kl 18:00 6609

Da kommer kursen til å gå i morgen Fryktløs.
Synd vi ikke turte å laste opp mer.

(Eller... kanskje... jeg tar feil som vanlig...., selvsagt tok jeg feil...)
Redigert 19.03.2021 kl 09:45 Du må logge inn for å svare

Hehe vet om en som har lastet opp mye i forkant Skazy. Og gratulerer til vedkommende.
Dimind
18.03.2021 kl 18:47 6645

Hadde også sett for meg at dette ville bli resultatet. Så brukte de pengene jeg hadde avsatt til det i forrige uke til priser greit under emi.

Da var den katten ute av sekken! Får si som Boss 99 i annen tråd: “Skulle ikke forundre meg om vi går litt nordover i morgen. Eller blir det sørover.” :)

Var en hyggelig og fornuftig test av bunn i dag! Om det blir nordover har vi et fint teknisk grunnlag og enda bedre støtte i trenden, så svekkelsen vi så ved forrige test kan (forhåpentlig) snart sees oppveid, dog trendbunn er marginalt slakere.

RSI slurer rundt 40 fremdeles. Stochastic holder seg stort sett over signal og synes jevnt stigende. MACD ser ut til å tangere signal, og er ikke langt fra å krysse, spesielt om vi ser et lite rally i morgen.

Har også lagt merke til at vi kan ha hatt en fallende kile(falling/descending wedge), ikke en rett trend, som startet 26. februar. Disse ser ut til å ha en ganske god treffrate ved brudd opp, target 3.45-3.75. Og denne er brutt opp 11. mars. Trege brudd trenger ikke svekke target etter det jeg har lest.


NOM-aksjonærer: 6708 (+3)
Clearstream: 2.12% (+10K)

Ble en spennende uke gitt, og regner med jeg kan regne med det samme over helgen :) La oss håpe vi får en god fredag!
Boss 99
19.03.2021 kl 09:09 6123

Si noe positivt da Ivar! Hva venter du 'på.
Boss 99
19.03.2021 kl 18:50 6047

Det kom et nyhets drypp. Kursen kom ikke over 2,50. Alt normalt.

Oioi, ekstra spenningsmoment i AMRs siste propagandastunt! Blir mer enn sist fremstøts 1% aksjonærer skremt ut denne gangen? Eller har vi begynt å bli herdet mot spilloppmakerne fra Vevringen? Og er det lov å håpe at NFD klarer å prioritere vår sak ekstra nå som AMR oppfører seg ufint?

Forrige uke sluttet noe pent teknisk, MACD krysset såvidt linjen, og vi fikk en liten stigning med en ekstra test av trenden. Intradag startet vi en opptrend 10. mars, og er i en kort, pent stigende, trend 18-19. mars. Disses støtte sammenfaller med den stigende fra november.

NOM-aksjonærer: 6713 (+5)
Clearstream 2.12 (+20K)

Citibank selger 300K. Litt snodig, for de eide mindre 16. mars når de solgte 675K, og står med flere den siste listen uten at kjøp er synlig på listene i mellom…?
Citibank 16.03.21 – 1.19%, 2.736.684 aksjer
Citibank 19.03.21 – 1.3563%, 3.112.639 aksjer

Så de har økt sin beholdning med nesten 14% mens det i listene ser ut som de bare selger.. Mystisk. Er vel kanskje en del av spillet disse traderhusene holder på med? Noen som vil forsøke seg på en troverdig forklaring?

Velvel, nok en spennende uke i vente :)
Redigert 21.03.2021 kl 13:54 Du må logge inn for å svare
Boss 99
21.03.2021 kl 20:28 5474

Hvordan blir det i morgen? Mange som har lest grunnloven, og har fått lyst til å selge?
Ebit
21.03.2021 kl 22:02 5372

Er det slik å forstå at vi har en endelig klarsignal fra direktoratet innen start av Påsken?

Boss, hvis noen lar seg skremme av feil lovanvendelse så har de åpenbart ikke satt seg inn i caset.
Her er det mineralloven som er styrende og den er tydelig på hva grunneier sitt vederlag er ved
utvinning.
Hjelper ikke med all verdens eiendomsrett hvis du ikke får utvinningsrett.
Det er det kun staten som kan gi.
Her er det ikke en eiendomrett som skal overdras.
Når staten skal erverve areal til f.eks fortau/vei ligger satsene for vederlag fra ca 11kr pr kv.m
selv om det ligger langt under "full erstatning".'

_HH_
21.03.2021 kl 22:37 5453

Er vel litt optimistisk før påske, har ikkje sett noko dokumentasjon som antyder dette.
Redigert 21.03.2021 kl 22:57 Du må logge inn for å svare

sunshine007: Presist formulert :) Du setter ord på tanker jeg var inne på når jeg leste grunnlovsreferansen til AMR. At de har det utspillet gir en ekkel bismak av propaganda.

Ebit/HH: Vi kan gjerne oppsummere at de er på overtid, og svaret kommer plutselig? Jeg har sett for meg at DFS 2.0 kom først, men har et ørlite håp om at de setter inn 6-gir nå.