Helgelesning.

Slettet bruker
REC 08.01.2021 kl 15:36 5197

SAKEN: OVERGANG TIL ET BATTERISPILL KAN IMPLIKERE 5 X UPSIDE!
Etter mange års utfordringer på grunn av solkrigen mellom USA og Kina, er REC Silicon posisjonert til å snu batteriindustrien og bli den ledende leverandøren av silangass til produsentene av silisiumanoder for batteripåføring. Et marked som er i ferd med å vokse eksponentielt når EV produserer og batteriprodusenter klatrer for å øke effektiviteten og lang levetid, samtidig som det reduserer kostnader og vekt. Noen kunder av REC i dag (Sila Nano og Group 14) har klart å løse dette problemet ved å erstatte anoder i litiumionbatterier laget av grafittkarbon med silisium. Dette forbedrer energitettheten ettersom silisium kan lagre 10 ganger litium mot karbon. Silane med høy renhet er den mest effektive måten å lage silisiumanoder på.
REC er den eneste produsenten av silangass i Europa og USA og har en kapasitet på 7.000 MT i Butte og 25.000 MT i Moses Lake = 32.000 MT totalt. Deres nåværende produksjon på Butte på rundt 3k mt gir dem en global markedsandel på 70%. Deres totale kapasitet kan levere 1 meter elektriske biler. Dette forbedrer inntektene til et selskap som historisk sett har hatt samme kapasitet knyttet til det overforsynte polysilisiummarkedet, siden silangassen ble brukt som input i produksjonen av solkvalitets polysilisium.
Silangas-priser i dag er rundt 25 dollar, og REC Silicon har en kontant kostnad på mindre enn 10 dollar - med en kapasitet på 32k MT Silan. Forutsatt at lignende 25 USD i dag ser vi på EBITDA (100% kapasitet) på 480 MUSD. Dette kommer fra allerede installert kapasitet (REC har allerede fullfinansiert gjenåpningen av Moses Lake). Ved å bruke et konservativt multiplum på 10 ganger EBITDA (100% silankapasitet) får du 108 NOK per aksje (bare Moses Lake og Butte).
Bloomberg New Energy Finance (BNEF) anslår et salg på 8,5 millioner elbiler i 2025 og 26 millioner årlig innen 2030. Anodene vil sannsynligvis ikke helt konverteres til silisiumanoder innen 2025, men potensialet bør i det minste være ganske åpenbart.
BAKGRUNN
REC Silicon er verdens største produsent av silangass med sin nåværende produksjon utenfor Butte Montana. Butte har for tiden 70% global markedsandel i silangassmarkedet. I tillegg til Butte vil REC ha en ekstra 25 000 MT kapasitet per år med silangass ved Moses Lake når den gjenåpnes. Silanegas er det viktigste materialet som brukes i produksjonen av polysilisium, og er et viktig inngangsmateriale for tynnfilm PV, halvledere og LCD-skjermproduksjon. REC Silicon har også verdens største ISO-modulflåte for silangass og er verdensledende innen andre silisiumgasser - diklorsilan (DCS), monoklorsilan (MCS), disilan og polysilaner.
Den patenterte produksjonsprosessen med silan med lukket sløyfe som brukes av REC Silicon, gir konsistent, ultrarent silan ved omdannelse av silisium av metallurgisk kvalitet til triklorsilan og omfordeling / destillasjon til silan. Den kontinuerlige strømningsprosessen resirkulerer alle hydrogen- og kloridmaterialer tilbake til de første reaktorene, mens kontinuerlige destillasjonstrinn renser gassen. Hele prosessen er en lav avfall, lite innvirkning og miljøvennlig prosedyre.
Etter å ha vært i nød i flere år som et resultat av handelskrigen mellom USA og Kina, kunngjorde REC to transformasjonspartnerskap i oktober 2020. Disse to partnerskapene vil gjøre det mulig for REC å gjenåpne Moses Lake noen ganger i løpet av 2022 og kanskje allerede i slutten av 2021.
Like etter kunngjøringen av de nye partnerskapene sikret Pareto og Arctic Securities ca. 1 milliard kroner for å rekapitalisere selskapet og gjøre det i stand til å starte det igjen på Moses Lake-driften. Hjørnesteininvestoren i denne avtalen var anerkjent industrikonglomerat Aker ASA (Kjell Inge Røkke) som økte sin eierandel med 300 millioner kroner til 10,80 kroner per aksje, og tok eierandelen til 24,7%. Aker hadde tidligere i 2020 kjøpt hele eierandelen fra en bekymret eier, noe som gjorde Aker til den største aksjonæren.
REC har kunngjort at disse to partnerskapene gir Moses Lake-anlegget tilstrekkelig produksjonsnivå og synlighet for å gjenåpne Moses Lake. De har veiledet for 75% kapasitetsutnyttelse ved Moses Lake i 2023 med en EBITDA på 100 musd. I tillegg til dette vil de ha 30-50 musd EBITDA ved Butte-anlegget. Justert for SG&A vil REC ha en EBITDA på rundt 130musd i 2023 og vokse til 200 musd (estimering av Pareto) i 2025.
De to partnerskapene sikrer forretningssaken til 2025, men på et tidspunkt i nær fremtid vil du se etterspørselen etter at silan skyter i været. Bloomberg New Energy Finance (BNEF) anslår et salg på 8,5 millioner elbiler i 2025 og 26 millioner årlig innen 2030. Anodene vil sannsynligvis ikke helt konverteres til silisiumanoder innen 2025. Åpenbart vil behovet for å utvide RECs produksjonskapasitet bli et tema raskere enn senere, ettersom etterspørselen etter silan til markedet for EV-batterier vokser raskt. Eksisterende Moses Lake-anlegg har hatt en historisk tak på 1,7 mrd. USD, som er nær dagens erstatningskostnad i dag. Dette oversettes til
---------------------------------------
Sila Nanotechnologies vil produsere silisiumanoder for batterier, og starter med forbrukerelektronikk (ryktet om å skje i 2021) og deretter utvides til EV.
De hevder at forbedring av litiumionbatteriet er den eneste veien fremover i overskuelig fremtid (les: de neste tiårene), og at batterikostnadene og ytelsen hindrer massevis bruk av elbiler. Daimler investerte 170 musd i Sila Nanotechnologies tidlig i 2019 (1 milliarder USD verdivurdering) for å være en del av produksjonen av neste generasjons litiumbatteri.
Her er noen andre lenker til artikler om litiumionbatterier
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-03/battery-reality-there-s-nothing-better-than-lithium-ion-coming-soon
... og her mer spesifikt på laget og bakgrunn fra Sila Nano
https://www.inc.com/magazine/201904/jeff-bercovici/sila-nanotechnologies-silicon-lithium-ion-battery.html
Ukjent for de fleste i de globale kapitalmarkedene og publikum generelt, er Sila Nano for tiden kunde hos REC Silicon (for mindre mengder silangass for Silas testproduksjon), men kan vise seg å bli en stor kunde i fremtiden om bare brøkdeler av Silas spådommer kommer gjennom.

Anoder i litiumionbatterier i dag er laget av grafitt. Så ved å erstatte noe eller hele grafitten med silisium, blir batteriets energitetthet betydelig forbedret (silisium kan lagre 10 ganger mengden litium sammenlignet med grafitt) redusere vekt og kostnad, låser opp katodekapasiteten i batteriet (vil komme tilbake til dette) som resulterer i raskere lading og mye bedre levetid.
Hovedutfordringen har vært at silisiumanoder utvides opp til 3 ganger under lading og deretter reduseres til 1/3 ved avlading. Dette har ødelagt batteristrukturen (overflaten kalt SEI), slik at den vil begrense antall ladesykluser.
Både Sila Nano og Group14 hevder at de helt eller delvis har overvunnet dette enorme problemet. Dette gjøres ved å pakke anoden inn i et materiale som gjør at overflaten ikke brytes ned under lading og avlading.
Tesla godkjente silisium som fremtidens anodemateriale på deres batteridag i september 2020. Tesla bruker allerede silisiumoksider i Panasonic-batteriet, og planlegger å bruke metallurgisk silisium i neste fase av utviklingen. Du kan si at dette er en naturlig vei mot neste generasjons silisiumanoder. Her er en artikkel fra Barrons som utforsker dette med referanse til REC kundegruppe14.
https://www.barrons.com/articles/ev-battery-cathodes-are-getting-better-dont-forget-about-the-anodes-51603105205
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-03/battery-reality-there-s-nothing-better-than-lithium-ion-coming-soon
----------------------------------------------
Redigert 21.01.2021 kl 09:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.01.2021 kl 15:36 5118

Det er sterke argumenter for hvorfor neste generasjons batterier for elbiler vil bruke silisium som hovedanodemateriale. Bruken vil gradvis begynne å øke fra 2023, og sannsynligvis begynne å akselerere på et tidspunkt etter dette.
La oss gå tilbake til Sila. De ser en vekst i produksjonen av batterier fra 20 Gwh før «EV-æraen» til 2000 Gwh innen 2030 (når de forventer omtrent 100 mill. Elbiler på veien). Dette forventes å vokse til 30.000 Gwh innen 2050. Disse tallene for etterspørsel etter batterikapasitet tilsvarer etterspørselen etter 2-4 mill tonn silisium! Merk at Sila forventer at solid state-batterier hovedsakelig skal brukes i noen nisjer, og at solid state-batterier vil være irrelevante i batterimarkedsrevolusjonen.
Ser vi bare på EV-markedet, kan vi si noe om størrelsen på markedet ved å se på hvor mye silikon eller silan du trenger per anode. Tallene varierer fra 30 til 50 kg, og det er usikkert om dette refererer til silan eller silisium. Men hvis det er silisium, er silantallene høyere (1,4x). Hvis vi husker estimert antall solgte elbiler per år i 2025 og 2030 (8,5 mill og 26 mill), får du etterspørselstall for silan i 2025 (hvis dette allerede er 100 prosent vedtatt) mellom 255.000 og 425.000 tonn. I 2030 vil de tilsvarende tallene være 780.000 mt og 1.300.000 mt. Dette er tankevekkende tall. Ser vi på 1,3 mill mt er dette 26 ganger verdens kapasitet i dag (inkludert Moses Lake). Og dette forventes å skje innen den korte tidsrammen på bare 9 år.
Når batterier bytter fra bruk av grafitt til silisiumanoder, gjør det mulig å utnytte til andre materialer som brukes i batterikatoden og mer. Kobber- og jernfluorider vil muligens erstatte de knappe ressursene til nikkel og kobolt i batterikatodene, og derved fjerne den mest åpenbare flaskehalsen for den nødvendige produksjonsøkningen. Faktisk er det muligens en av de sterkeste driverne for å akselerere overgangen til silisiumanoder.
Rec vil ha enorm strategisk verdi for både anodeprodusenter, batteriselskaper og bilprodusenter. Det vil også, på frittstående basis, kunne skape superprofitter i årene som kommer. REC Silicon har lang erfaring og kunnskap i denne komplekse prosessindustrien. REC pleide å være markedsleder innen polysilisium og fremstå som en global markedsleder i forsyningskjeden av silanegas til batterimarkedet de neste årene.
Sammenlignet med noen av hydrogensakene jeg har sett i det siste og ekstremt høye verdivurderinger av opptil 50x inntekter og mer, er REC et røverkjøp på 18 nok handel til 6x EBITDA.
En gang begynner markedet å forstå batteripotensialet, og selskapet avslører flere detaljer om sine ambisjoner. Denne aksjen vil sannsynligvis redusere mye av fremtidens potensial og se 50-100 NOK per aksje.
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
Tradinator
08.01.2021 kl 18:26 4811

Fantastisk Barbro, kjenner deg igjen fra Elkem trådene. Du skriver gode og informative innlegg og har god kunnskap om det du investerer i. Jeg tror REC kan bli det neste tiårets store vinner.
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.01.2021 kl 19:00 4637

Legg ut på riktig ticker så hadde det vært fint. Flott med seriøse innlegg som dette og her ser vi klart potensiale i selskapet:))
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
Synergi
08.01.2021 kl 19:15 4501

Nå er ikke dette skrevet av Barbro men kopiert fra aksjeanalyser.com som igjen har fått dette av en venn som er tidligere analytiker. Greit å referere til kilder når man kopierer tekster
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
milk
08.01.2021 kl 19:32 4361

Utrolig å se at noen bruker så mye energi og tid på ett selskap.! Kjenner igjen mye av argumentene fra trådene i ELK... Uansett, takk for reflekterte synspunkt. "Barbro" du gir forumet en ny dimensjon... :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
omans
09.01.2021 kl 01:19 3821

Faktisk påkrevd, ihht forumregler.
Litt i grensesonen under punkter for hva som ikke er tillatt:

Å legge inn artikler som er publisert i andre medier. Det som er tillatt er å sitere korte utdrag, men da med kreditering av kilder og tydelig referanse til hvor dette har vært publisert, gjerne med lenker.
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
ruda
09.01.2021 kl 12:04 3339

Uansett hvor informasjonen kommer fra, vil vi se at REC er et selskap som virkelig vil bli stort fremover
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.01.2021 kl 20:35 2204

Fantastisk stigning i SunPower på høy omsetning.
Jeg mener kurser på REC som vi har sett nå er en god kjøpsanledning.

https://www.nordnet.no/market/stocks/16119421-sun-power-corporation
----------------------------------------------------
(Reuters) - U.S. solar installations are expected to soar 43% this year, just shy of a pre-pandemic forecast, as the industry has recovered more quickly than expected from a virus-related slowdown, according to a report by the top solar trade group.



The sector is now expected to install more than 19 gigwatts of solar this year, enough to power more than 3.6 million homes, according to the U.S. Solar Energy Industries Association (SEIA) and energy research firm Wood Mackenzie. Last year it installed 13.3 GW of capacity.

Solar energy also accounted for 43% of new U.S. power capacity additions through the third quarter, compared with less than a third for wind and natural gas.

SEIA and Wood Mackenzie had initially forecast 2020 solar growth of 47%, but that outlook slid to 33% as the coronavirus spread throughout the United States in the spring.

The solar industry has been growing rapidly in recent years thanks to declines in the cost of the technology that enable it to compete with power generated by coal and gas.

Even so, just 3% of U.S. electricity is now generated by the sun. SEIA hopes that will rise to 20% over the next decade.

Utility-scale projects, which accounted for 70% of the market in the third quarter, experienced only minor disruptions due to pandemic-related shutdowns, according to the report.

New project announcements from U.S. utilities during the quarter prompted SEIA to revise its installation forecast for 2021 to 2025 upward by 10 GW to 107 GW.

Residential installations are also recovering better than expected and are expected to be up 7% this year. Prior to the pandemic, SEIA had forecast residential solar growth of between 9% and 17% in 2020 and 2021.

Reporting by Nichola Groom; Editing by David Gregorio

Our Standards: The Thomson Reuters Trust Principles.
(Reuters) - Amerikanske solcelleanlegg forventes å øke med 43% i år, bare redd for en pre-pandemisk prognose, ettersom industrien har kommet seg raskere enn forventet fra en virusrelatert nedgang, ifølge en rapport fra den beste solenergihandelen gruppe.



Sektoren forventes nå å installere mer enn 19 gigwatts sol i år, nok til å drive mer enn 3,6 millioner hjem, ifølge US Solar Energy Industries Association (SEIA) og energiforskningsfirmaet Wood Mackenzie. I fjor installerte den 13,3 GW kapasitet.

Solenergi utgjorde også 43% av de nye amerikanske kraftkapasitetstilskuddene gjennom tredje kvartal, sammenlignet med mindre enn en tredjedel for vind og naturgass.

SEIA og Wood Mackenzie hadde opprinnelig spådd solvekst i 2020 på 47%, men utsiktene gled til 33% ettersom coronavirus spredte seg over hele USA på våren.

Solindustrien har vokst raskt de siste årene takket være prisnedgang for teknologien som gjør det mulig å konkurrere med kraft generert av kull og gass.

Allikevel produseres nå bare 3% av amerikansk elektrisitet av solen. SEIA håper det vil øke til 20% i løpet av det neste tiåret.

Prosjekter i skala, som sto for 70% av markedet i tredje kvartal, opplevde bare mindre forstyrrelser på grunn av pandemirelaterte nedstengninger, ifølge rapporten.

Nye prosjekt kunngjøringer fra amerikanske verktøy i løpet av kvartalet fikk SEIA til å revidere sin installasjonsprognose for 2021 til 2025 oppover med 10 GW til 107 GW.

Også boliginstallasjoner gjenoppretter bedre enn forventet og forventes å være opp 7% i år. Før pandemien hadde SEIA spådd solcelvekst på bolig mellom 9% og 17% i 2020 og 2021.

Rapportering av Nichola Groom; Klipp av David Gregorio

Våre standarder: Thomson Reuters Trust-prinsippene.
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
Cubator
16.01.2021 kl 12:06 1732

Aksepterer
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
Cubator
16.01.2021 kl 12:15 1697

Takk, Barbro :-) Spennende. Hvor mye produksjon av RECś produkt trenger de for ivareta slike prognoser(full produksjon pluss litt til).........her må vel flere hester til(åpner markede for nye aktører og konkurrenter!?).......
Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare