Archer - STERK ANBEFALING


Dette ser sterkere ut enn på lenge, godt støttet av;

God oppgang i oljepris
God oppgang i likviditet i aksjen
Tilnærmet samtlige lange kontrakter er nylig fornyet
MODU rigger i drift
God sjanse for nye kontrakter og nye fornyelser i Nordsjøen, for MODU rigger og i Argentina.
Det er ikke mer å nedskrive ekstraordinært av KLXE eierskapet og JV selskapet C6 for unik tek. utvikling. Produkt er ferdig utviklet.
Kostnader er kuttet, driften trimmet.
Omstillingskostnader er tatt, forventet tilnærmet 0,- i ekstraordinære kostnader fremover.

Forventede rapporteringer;
Q4 Forventes fortsatt preget av Koronaeffekter, men helt greie tall, forventer opplysninger om gode utsikter fremover.
Q1 Forventes gjeninnhentet koronafall i inntjening både i Nordsjøen og Argentina. Emerald MODU rigg er i drift
Q2 Forventes stabilisert og økt inntjening fra Argentina. Emerald MODU rigg er i drift og Topaz klar for oppstarten av lang mangeårig kontrakt.
Q3 Forventes sterke resultater med økt drift i Argentina, begge MODU rigger er i drift i hele kvartalet.

EBITDA fremover fra og med Q3 vil kunne ligge på rundt $ 152 mill. i året, hvorav $ 15 mill. i kvartalet kommer fra Argentina, og $ 23 mill. i kvartalet fra riggdrift, utstyrsutleie og MODU riggene.

Det beste av alt; dette er nivået de var på før korona, det som bare legges til er Modu riggene som nå er og kommer i drift, begge samtidig fra og med q3. Argentina antas også å komme tilbake med ca. 80 tårn i drift pga storsatsningen i Argentina Ila. første halvår.


De bruker kun $ 30 mill. på rentekostnader og kun $ 30 mil. på investeringer CAPEX.

Netto etter rentekostnader og investeringer vil kunne ligge på $ 92 mill. tilsvarende NOK 782 mill. i året, til nedbetaling av gjeld eller utbytte. Dette utgjør Nok 4,3 pr. aksje pr. år, fullt utvannet, hensyntatt at konverteringslånet blir konvertert. Da blir gjeld samtidig slettet med ca. Nok 120 mill., tilsvarende Nok 0,75 pr. dagens 148 mill. aksjer. Nå er dollarkursen lav, som gir lavere nok pr aksje, men det er ikke lenge siden dollarkursen var 20% høyere, så en styrking vil raskt bedre tallende enda mer.

Dagens NIBD er $ 500 mill. (nok 4,25 mrd.) og sterkt fallende. Nedbetalingsevnen er på $ 92 mill. pr år. Ila. 2 år er NIBD kraftig redusert, utbytte bør kunne startes. NIBD/Ebitda = 3,3 estimert fra Q3. Rentekost på 5% faller raskt med lavere gjeld.

Archers drift er smått UTROLIG, Kjøp og hold, nye NEL.

NB: Unngå raid av selskapet, få børskursen opp nå, enhver idiot bør se at Archer er altfor billig, dette er en NO BRAINER.

Evt. salg av DLS Argentina, vil raskt fjerne nesten all gjeld, all usikkerhet og kursen bør umiddelbart passere Nok 20,-. Seadrill har sin eierandel i Archer for salg, den vil de selge til best mulig pris, her vil det skje ting snarlig😃

Fredriksen er nødt til å sikle på å ikke miste verdiene som han og Seadrill har lagt ned i Archer, dette er milliarder investert. Han vil ikke gå glipp av dette i tillegg til Seadrill. Fredriksen er sikkerheten for at Archer blir løftet. Han får ikke «korrupt» kjøpe billig av Seadrill.

Ha tålmodighet, kursen bør passere Nok 20,- så snart ovennevnte går opp for markedet, jeg tipper innen 12 mnd.

Kursen ser ut for lett å forsvare å gå 5 x gangeren på dagens drift. Vekst og tid er ikke nødvendig.


🚀🚀🚀
🚂🚂🚂
😃😁🤣
Redigert 21.01.2021 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
markie
22.01.2021 kl 22:08 9046

Er helt med deg her power. Den ramlet bare rett ned igjen etter mega kontrakt. En hel krone blir fort mange hundre tusen når man har akkumulert lenge i denne.. Kjedelig og gå inn i helga med tre dagers nedtur.
GT2RS
23.01.2021 kl 11:28 8842

Strukturelle endringer skjer når situasjonen ser umåtelig positiv ut. Det ser så positivt ut at det ser for godt ut til å være sant😃

Imidlertid skjer det da gjerne strukturelle endringer. Vi for håpe grepene som gjøres tar med seg samtlige aksjonærer på reisen og at selskapet ikke forsøkes kuppet av ringrever.

Strukturelle endringer som kan skje;
Fredriksen kjøper Sdrl sin post og må by på hele selskapet. Skjer dette i nær fremtid vil dette skje til rundt kurser på 8-10, da jeg tipper sdrl ville godtatt dette nivået. Øvrige aksjonærer blir da noe låst til Fredriksens regime, hvis en ikke selger.

Archer kunne solgt enten den norske delen eller den Argentinske delen. Kursen ville gått bananas, da det ville redusert gjeld og usikkerhet. Eller valgt å splitte selskapet i 2 børsnoterte selskaper med samarbeidsavtaler seg imellom.

Et private equity fond burde være nærliggende kjøper på dagen lave kursnivåer, for å hente ut vanvittig godt potensial på kort tid. Tipper Fredriksen ikke er villig til å selge for billig, men Archer er relativt småpenger for han.

Poenget for oss aksjonærer må være å finne raskeste veg til høye kurser 20++, om ikke så må vi vente. I 2017 gikk det i hvertfall eksplosivt fort til 17 kr. Jeg tror vi er i samme spor i dag, men om ikke tar det bare lenger tid for å følge tekniske nivåer oppover.

Teknisk så ser Archer rålekker ut, og denne gangen er det fundamentale allerede på plass.

🚀🚀🚀🚀


Redigert 24.01.2021 kl 19:13 Du må logge inn for å svare
klassisk
23.01.2021 kl 13:22 8752

Enig med deg.
Håper det ikke blir bud på hele selskapet og en utgang på «bare» 8 -10 kr. Utviklingen de siste årene har gjort denne til et skuddsikkert bet i forhold til svært høye kurser når kvartalstallene kommer de neste årene. Inntjening opp og gjeld ned vil gi aksjene den kursene den fortjener, og da er 8 - 10 kr i det «korte» bildet lite attraktivt for oss som har brukt år på å vente på at denne skal prises som et veldrevet selskap med utbyttepotensiale og ikke en mulig konkurskandidat. De nye håpløse kursmålene forteller at det er flere som ser potensialet og vil ha en lav inngang. De som ikke kjenner aksjen gir de som ikke fortjener det mulighet til inngang rett over 4 kr, men det blir heldigvis kortvarig. God helg!

Archer er nok en meget god oppkjøpskandidat, mulig flere selskaper sikler på å kjøpe det opp og derfor kursen ikke beveger seg mer. Det var ihvertfall ikke tradere som bremset kursen på meldingen om Eqnr kontrakt..
GT2RS
23.01.2021 kl 23:37 8415

Ja, en kan lure på hvor de 10,8 mill aksjene som ble solgt den dagen kom fra.

Hvis det var tradere som kjøpte og solgte samme dag, så var det ikke stor utvasking av eksisterende aksjonærer, og heller ikke mange nye. Det rare var imidlertid at det hele tiden pøste på flere aksjer til salgs, var dette aktører som shortet...? Det rare er at en aksje som har vært relativt lite handlet og illikvid, plutselig finner uendelig mange aksjer til salgs den ene dagen, og absolutt samtlige som kjøpte den dagen sitter med tap fra samme dag.

Den er styrt av maskiner, bevist med at når den er så illikvid som den har vært, så popper det opp en ny selger millisekundet etter at en har kjøpt, og legger seg til salgs på lavere kurs. I en veldig illikvid aksje sitter det ikke noen og niventer og kaster ut aksjer på millisekundet.

OSE bør kvitte seg med kursmanipulerende maskinkunder. Kursmanipulasjon er ikke mer lovlig om du gjør det via en maskin, for helvete...

Men ja, undelig at det bare rant på med aksjer når det var så vanvittig god kjøpsinteresse, her skjer det ting. Kult hvis det sitter noen store shortere der nå🤣

🚀🚀🚀🚀

Redigert 23.01.2021 kl 23:40 Du må logge inn for å svare
thepower
24.01.2021 kl 09:44 8257

Jeg er pessimist av natur, som dere vet. Det som er fare her er en ny krakk som kommer. Da raser alt nedover, nesten uten unntakk.

Børaen har gått som fanden I det siste og intet går rett opp.

Tror hvertfall at vi få oss en bra uke I Archer nå.


Archer ser stort sett veldig positiv ut fremover, med sånn utenom krakk, hva kan gå galt i Archer ?

Ting kommer sikkert til å ta litt tid. Bare å ha et langsiktig perspektiv, så går det nok greit
Anywhere
24.01.2021 kl 13:29 8090

Jeg har ingen belegg for å mene det, men tviler på at det er mye short som ble etablert i Archer. Litt nettopp fordi den uansett er relativt lite likvid, så det er vanskelig å dekke en short om nyheter skulle komme. Det vil dra aksjen til 10 kroner i et jafs. Jeg tror mer på at tradermiljø tok plass, fikk utvekslet litt aksjer den dagen, men har et arsenal som kan brukes for press av aksjen som siste dager før den kjøres. Og det er ikke umulig at aksjen da får en utvikling som vi har sett tidligere. En litt mindre likvid aksje som begynner å kjøres opp fra svært lave nivåer vil alltid bli gjenstand for spekulasjoner. Og travere kan utnytte Archers lave prising mange kroner oppover i å lede markedet til å tro at noe er på gang. Samtidig kan det alltids være noe på gang, så her bør man uansett følge med på mulige støtter og motstandsnivå oppover. Aksjen bør gjøre rekyl kommende uke, hvis ikke blir jeg litt skeptisk...
GT2RS
24.01.2021 kl 18:52 7902

Gjelden i Archer utgjør ca. Nok 29 pr. aksje. Dette er helt genialt når selskapet er mer enn bare levedyktig, du får en enorm gearingeffekt.

Investerer du Nok 1 mill. i Archer, så investerer du egentlig for Nok 8 mill. Dvs. øker verdiene i Archer med 20% så gir det en økning av verdien på den investerte kapital med 160 %. For Nok 1 mill. investert kjøper du samtidig omsetning bak investeringen på ca. 13 mill. i bransjen, en liten bedring i lønnsom omsetning slår kraftig ut på avkastningen på investert kapital. Investerer du Nok 1 mill. har du teoretisk over 8 stk. ansatte som jobber i Archer for deg.

Archer ligger an til å kunne redusere gjeld med rundt Nok 4,5 pr. aksje pr. år. dette drar rentekostnadene raskt nedover. Inflasjon er bra om en har mye gjeld, inflasjonen spiser gjeld med ca. 2 % pr. år. Samt at inflasjon i tillegg bør øke selskapsverdien med ca. 2 % pr. år. Dette gjør Archer til top pic😃 Siste 12 mnd. er gjeld redusert med ca. Nok 7,- pr. aksje. ca. 3,6 kom fra driften. Fremover vil de gjøre det enda bedre driftsmessig i tillegg til lavere kostnader og USD 107 mill. i lavere gjeld.

Dette er noe av grunnen til at børskursen Archer etter så kraftig forbedring i markedet, bør løftes en god del mer enn tilsvarende selskap med lavere gjeld.

Archer er unik og skal ikke direkte sammenlignes med lignende landriggselskaper, da de har bemanningsdelen i tillegg. Det er rigg og utstyrsdelen til Archer som krever mye kapital, ikke bemanningsdelen med 1.500 mann i drift av rigger.

Bemanningsdelen er den som gjør Archer ekstra levedyktig, som andre landriggselskap ikke har. Archer har også unike driftsmidler som unik teknologi og unike mdr rigger. Forannevnte gjør Archer ekstremt konkurransedyktig på pris, og gruser konkurrenter med produktbredde.

Lastet til ripa, sitter long, er ikke i tvil om at jeg snart er oppi langt over 2 sifferet milliongevinst.

😃😃😃

🚀🚀🚀🚀
Redigert 24.01.2021 kl 20:03 Du må logge inn for å svare
hofa
24.01.2021 kl 21:39 7712

Tak GTR og man skal huske at der er værdier for de 29 kr i form af driftsmidler. Jeg er blevet arbejdsgiver igen med 8 ansatte - en spændende tanke.
GT2RS
24.01.2021 kl 22:15 7650

Ja, bokførte verdier er ca. 47,5 pr. aksje, med bokført egenkapital på Nok 5,5 pr. aksje.

Diffen er belånt arbeidskapital/omløpsmidler mellom 42,5 og 29.

Tall med dollarkurs 8,5.


🚀🚀🚀🚀
Redigert 24.01.2021 kl 22:42 Du må logge inn for å svare

Argentina blir fort gullgruven til Archer de kommende år. Slik det ser ut blir Sør Amerika et av equinor sine viktigste satsningsområder fremover, og disse to selskapene kjenner jo meget godt til hverandre, samt den sterke posisjonen Archer har i sør Amerika. https://e24.no/olje-og-energi/i/GaBlq6/her-skal-equinor-satse-utenlands-vi-har-nok-gode-prosjekter-til-aa-forsvare-noe-vekst
Anywhere
25.01.2021 kl 08:48 7306

Argentina kan uten tvil være en gullfin plassering for deler av Archers virksomhet. Equinor vil utvilsomt kontinuere sin satsing der, og det er ikke negativt, selv om de evnt velger å gjøre mye gjennom andre som operatørselskap. Archers gearingeffekt og tilstedeværelse med assets i Argentina kan de neste par årene vise seg frem i all sin prakt. Det skal ikke mye tilbakeføring av verdier der til at det gir solide utslag på en gearet aksjekurs. Om noe selges eller ikke, er ikke godt å si. Dersom aktiviteten øker, og verdier skrives opp, så er det ikke salgstid før et stykke ut i en slik syklus. Og det vil igjen ta bort bekymringen for dekningen av Archers gjeld, da den fort blir mer enn dekket gjennom et salg. Løpet videre er sunn inntektsgenerering på annen drift, og gjeldsfritt, så vet man hva potensialet da er på aksjekurs vurdert ut fra dagens 4 kroner...

Tross en spenstig oppside vil aksjen lide av tider med illikviditet.
Redigert 25.01.2021 kl 09:04 Du må logge inn for å svare
Anywhere
25.01.2021 kl 09:20 7221

Og da virker det som at det meste av oljevirksomhet er lagt ned, og det ble ikke noe av wireline-operasjoner fremover...
markie
25.01.2021 kl 09:35 7159

All produksjons industri i verden trenger fossile produkter. I vår tid trenger vi ikke uroe oss for oljeindustrien. Når de har ødelagt natur fauna og miljø med gigantiske vindsnurrer og areal krevende sol selle parker. Vill selvsagt verden fremdeles mangle energi.
thepower
25.01.2021 kl 09:44 7111

Dette blir for dumt. Under 4 på relativt høy volume.

Krelva
25.01.2021 kl 09:46 7137

thepower
I dag kl 09:44 Bare og laste ,,denne skal opp ,må bare hvere tolmodig .
markie
25.01.2021 kl 09:47 7129

Virker som meglerhusene styrer kursen her. Rart at folk hiver ut på tre tallet. Spesielt etter alle stor kontrakter og GTRs oversiktlige tall materiale. Det var vel et hus som mente 3,5 var passende. Så kanskje vi skal innom der også.
thepower
25.01.2021 kl 09:52 7101

Greit det. Det var opp I 5.35kr 6 dager siden.

Det må opp 35% å kommer der igjen.
Anywhere
25.01.2021 kl 09:57 7071

Velkommen om bord Krelva.
Archer bør være gull verdt innen 2 år både på 2, 3, 4,5,6-tallet og høyere. Men det svinger fort i verdens tro og psyke.
Mye oljeaksjer, og faktisk også ESG er ned 15-20% de siste 2-3 dager, endog AkerBP er ned 10% så en måneds optimistoppgang i det nye året er dermed kansellert. LIkevel ligger oljepris rundt de høyeste nivåer vi har sett siden raset i mars-20. Så multippelmessig er inntjening nå på disse selskapenes høyeste på langt tider.
For Archer er det selvsagt ingen endring slik sett, de går uansett mot høyere inntjening kommende år.

Dette er hvertfall oppskriften på å tape penger hvis det er de som kjøpte på 5 som nå lemper ut. Nei her er det noen større som drar i tøylene og styrer kursen.
GT2RS
25.01.2021 kl 10:31 6958


Ja, salgene i Archer i dag er kroneksempel på hvordan en mishandler sin kapital, med mindre investor har en plan med nedtradingen. Selger kan ikke være glad i pengene sine.

De kommer til å angre bittert om kun kort tid på salget.

Løp og kjøp grisebillig.

🚀🚀🚀🚀thepower
25.01.2021 kl 10:39 6936

Det er ikke bare idag da. Det er de siste 4 dager


Hvis man ser på grafen fra 2017, ser man også der at det gikk opp og ned der å, men den endte på 17kr. Dette er et spill fra meglerhus som akkurat har begynt å se på dette selskapet som attraktivt igjen. Sleipt uttalt av swedbank at de kommer med nye analyser ganske snart. Når de foreligger går den til 6-8kr og folk klør seg i hodet og fatter ikke at de solgte på 4.
klassisk
25.01.2021 kl 11:09 6868

Det er ingen småaksjonærer som selger nå. Dette er et spill og vi som har mulighet kan kjøpe billig :) hadde vært gøy å vite hva som er planen bak å gi bort aksjer billig. Kan d være noe med at de som skal få kloa i seadrills aksjer skal ha de billigst mulig? Uansett UMULIG å holde igjen denne nå!
markie
25.01.2021 kl 11:46 6792

Stoppet opp omsetningen nå. Kjøperne trykker på 3 tallet.
GT2RS
25.01.2021 kl 13:29 6663


Ja, dette er for dumt, etter mine beregninger må Pan America opsjon meldes innen 5 dager.

Håper nedtraderene går på en umiddelbar smell🤣🤣🤣

🚀🚀🚀🚀
thepower
25.01.2021 kl 13:59 6596

Dette er ikke morsmomt spør du meg.

Er det ingen bunn I denne nå? Faen heller.

Never catch a falling knife. Should have listened to that advice instead of buying heavy on Friday like a jerk.
nafa
25.01.2021 kl 14:03 6661

Bare å selge nå for å berge restene power !!
Her ser vi nok 2-tallet snart !! :-))
thepower
25.01.2021 kl 14:17 6634

Not yet, Norsk Bulls are stay long vet du 😇

Those guys are ALWAYS spot on. I trust them implicitly for long term strategy.

They are beaten only by simply wall street.

Ja ja. 1.4 mill out the window in 6 days 😁 who cares, its only money.

Redigert 25.01.2021 kl 14:18 Du må logge inn for å svare
markie
25.01.2021 kl 14:31 6590

Ja bunnen fullstendig ut. Noen raserer kursen. Kanskje det er samme som kjørte den opp. Ble blåst skikkelig her. Skummel aksje ned 12-13% uten nyhet mens olja er i blått.
Anywhere
25.01.2021 kl 14:31 6588

Det gikk en trading circuit og omsetning kjørte aksjen ned på 3,6-tallet og kansellerte tilsynelatende hele den positive oppdriften. I praksis er støtten på 4,4-5-isch knust, dog omsetning ikke er allverden.
Nå deiset aksjen i bakken og stoppet omkring 20 dagers glidende snitt som ligger midt i en opptrend skapt fra november. Den har bunn rundt 3,5 nå og topp rundt 4,4. Så man kan trolig konkludere at aksjen har gjeninnhentet denne trenden og brudd på oppsiden er kansellert?
Det betyr en glidende stigning i aksjen på ca 2 kroner pr 3 måneder, altså 8 kroner pr år med kursmål 11-12 kroner årsslutt 2021. Det er kanskje noe å ta med seg. Det møter også kursmål 20 i 2022.
Samtidig har man sett gigantiske svingninger i en aksje som Archer før. Det har være 150% opp, 50% ned, 250% opp, alt dette på bare få måneder. Markedet har tiltatt i sin maniskhet og da er alt mulig. Mine tradingkjøp på 4,2-4,5 er ikke akkurat heller in-the-money...Der slo sannsynligheten feil vei.
Redigert 25.01.2021 kl 14:33 Du må logge inn for å svare
thepower
25.01.2021 kl 14:39 6558

Fucked. 5.35 to 3.60 på en uke med ingen nyheter

Børsen er et farlig sted.

Pump and dump. Shorted på topped sikkert
Redigert 25.01.2021 kl 14:41 Du må logge inn for å svare
GT2RS
25.01.2021 kl 14:44 6549


🤣🤣🤣 Stopp Loss🤣🤣🤣

Snakk om feilvurdering, ille for de som selger her, vi som vet den skal opp om litt, har det ingenting å si for.

🚀🚀🚀🚀🤣
markie
25.01.2021 kl 14:45 6553

Aksjen er nærmest uinteressant i dag. Burde ant dette når meglerhus kom med sine 3,5 - 4 kr. Men den virket ganske frisk en god stund. Fin aksje for de som er raske til og hoppe av. Vi andre som er long sliter.. Mentalt..Må ha smelt endel stop loss nå.

GTR og dere andre semi proffe bommet stort her.
En trader aksje dette som lett kjøres opp og ned.