Archer - STERK ANBEFALING

Slettet bruker
ARCHER 08.01.2021 kl 20:51 537654

Dette ser sterkere ut enn på lenge, godt støttet av;

God oppgang i oljepris
God oppgang i likviditet i aksjen
Tilnærmet samtlige lange kontrakter er nylig fornyet
MODU rigger i drift
God sjanse for nye kontrakter og nye fornyelser i Nordsjøen, for MODU rigger og i Argentina.
Det er ikke mer å nedskrive ekstraordinært av KLXE eierskapet og JV selskapet C6 for unik tek. utvikling. Produkt er ferdig utviklet.
Kostnader er kuttet, driften trimmet.
Omstillingskostnader er tatt, forventet tilnærmet 0,- i ekstraordinære kostnader fremover.

Forventede rapporteringer;
Q4 Forventes fortsatt preget av Koronaeffekter, men helt greie tall, forventer opplysninger om gode utsikter fremover.
Q1 Forventes gjeninnhentet koronafall i inntjening både i Nordsjøen og Argentina. Emerald MODU rigg er i drift
Q2 Forventes stabilisert og økt inntjening fra Argentina. Emerald MODU rigg er i drift og Topaz klar for oppstarten av lang mangeårig kontrakt.
Q3 Forventes sterke resultater med økt drift i Argentina, begge MODU rigger er i drift i hele kvartalet.

EBITDA fremover fra og med Q3 vil kunne ligge på rundt $ 152 mill. i året, hvorav $ 15 mill. i kvartalet kommer fra Argentina, og $ 23 mill. i kvartalet fra riggdrift, utstyrsutleie og MODU riggene.

Det beste av alt; dette er nivået de var på før korona, det som bare legges til er Modu riggene som nå er og kommer i drift, begge samtidig fra og med q3. Argentina antas også å komme tilbake med ca. 80 tårn i drift pga storsatsningen i Argentina Ila. første halvår.


De bruker kun $ 30 mill. på rentekostnader og kun $ 30 mil. på investeringer CAPEX.

Netto etter rentekostnader og investeringer vil kunne ligge på $ 92 mill. tilsvarende NOK 782 mill. i året, til nedbetaling av gjeld eller utbytte. Dette utgjør Nok 4,3 pr. aksje pr. år, fullt utvannet, hensyntatt at konverteringslånet blir konvertert. Da blir gjeld samtidig slettet med ca. Nok 120 mill., tilsvarende Nok 0,75 pr. dagens 148 mill. aksjer. Nå er dollarkursen lav, som gir lavere nok pr aksje, men det er ikke lenge siden dollarkursen var 20% høyere, så en styrking vil raskt bedre tallende enda mer.

Dagens NIBD er $ 500 mill. (nok 4,25 mrd.) og sterkt fallende. Nedbetalingsevnen er på $ 92 mill. pr år. Ila. 2 år er NIBD kraftig redusert, utbytte bør kunne startes. NIBD/Ebitda = 3,3 estimert fra Q3. Rentekost på 5% faller raskt med lavere gjeld.

Archers drift er smått UTROLIG, Kjøp og hold, nye NEL.

NB: Unngå raid av selskapet, få børskursen opp nå, enhver idiot bør se at Archer er altfor billig, dette er en NO BRAINER.

Evt. salg av DLS Argentina, vil raskt fjerne nesten all gjeld, all usikkerhet og kursen bør umiddelbart passere Nok 20,-. Seadrill har sin eierandel i Archer for salg, den vil de selge til best mulig pris, her vil det skje ting snarlig😃

Fredriksen er nødt til å sikle på å ikke miste verdiene som han og Seadrill har lagt ned i Archer, dette er milliarder investert. Han vil ikke gå glipp av dette i tillegg til Seadrill. Fredriksen er sikkerheten for at Archer blir løftet. Han får ikke «korrupt» kjøpe billig av Seadrill.

Ha tålmodighet, kursen bør passere Nok 20,- så snart ovennevnte går opp for markedet, jeg tipper innen 12 mnd.

Kursen ser ut for lett å forsvare å gå 5 x gangeren på dagens drift. Vekst og tid er ikke nødvendig.


🚀🚀🚀
🚂🚂🚂
😃😁🤣
Redigert 21.01.2021 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.05.2021 kl 22:47 7312

Helt enig, og jeg har begge plasser, men trader lite på AS’et.

Diskusjon startet med at løgneren skrev følgende «Salg/kjøp koster knappe 100,- totalt, men dette er i selskap, så det blir ikke noe å beskatte før det tas ut.» Det var dette diskusjon dreide seg om.

God helg!
Slettet bruker
07.05.2021 kl 22:50 7363

Raeder sin artikkel om fritaksmetoden er riktig, men Archer regnes ikke som et selskap som faller inn under denne. Men som nevnt over, hvis du allerede har pengene i AS'et, så kan du likesågodt trade Archer der fremfor å utbetale utbytte til deg selv for så å trade i Archer.
SjonkelRolf
08.05.2021 kl 02:10 7250

Ja va skal man si når ekspertene begynner å krangle?
La de krangle!!!!!!!!
For min del er Archer investerbart, og har vært det lenge.
Tok ikke fullt utbytte i duppen etter Corona. Slett arbeid!
Setter det på kontoen for urutinert, noe jeg også er.
De som sier noe annet i dette gamet kan ta seg en bolle.
Resultat på onsdag 12 mai..!
Butikken går så det griner . Noe annet ville være meget rart.
Redigert 08.05.2021 kl 11:29 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.05.2021 kl 09:41 7108

SKJERP DEG Rolfen. Rwsultater k9mmer på Onsdag
Anywhere
08.05.2021 kl 12:19 6984

Jeg kan være enig i den formelle bokstaven, men fritaksmodellen hadde en hensikt, og det er å ikke legge til rette for selskapsmodeller som i stor grad unntar beskatning gjennom bortflyt av overskudd til fiktive lavskatteadresser der ingen virksomhet skjer. Mye av Archers virksomhet skjer ut fra lokasjon i Norge med skatteplikt også til Norge. Selvsagt har de også virksomhet ut fra andre kontor. I min, og andre det er diskutert med sin oppfatning er ikke Archeraksjens underliggende virksomhet entydig. Departementet sier i en tilsvarende vurdering:

Departementet uttalte seg også om hvilken vurdering som måtte gjøres i den grad selskapet hadde en slik tilknytning (kontoradresse hvor virksomheten ledes fra) til to (eller flere) land slik at begge landene anså selskapet som hjemmehørende dit. Departementet la her til grunn følgende:

«Et selskap kan godt tenkes å være alminnelig skattepliktig i flere land, både innenfor og utenfor EØS. Løsningen må da i utgangspunktet være at selskapet er omfattet av fritaksmetoden selv om det også skulle være alminnelig skattepliktig i et land utenfor EØS.

Personlig har jeg nok mer tap i foregående år på selskaper det kan tillegges tvil om tilhørighet, og følgelig blir det en balanse mot nåtidig gevinstsituasjon. Tror ikke skatteetaten ønsker tilbakeføring av beskatning mot tidligere tap, og da fremholdes heller samme hensikt på gevinst.

I praksis er det grunner for å revidere regelverket mer i henhold til den rene noteringsplassen for aksjer og forholde seg entydig til den rene verdipapirhandelen som gjøres i et selskap. Utbytter er en eksklusiv sak som er lett å forholde seg til mhp lavskatteforhold eller ikke. Men trading av verdipapir over "kortere" perioder er i praksis akkurat samme type åndedrag om man handler i et Bermudapapir eller kjøper Equinor for noen dager....Særlig i så homogene tider som nå da referanserenter er omtrent like.

Skal vurdere dette nærmere neste år i AS, foreløpig er det meste av tradinggevinster i AS på Archer kommet i 2021. Men handler både i AS og privat fremover.

God helg!
Redigert 08.05.2021 kl 16:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.05.2021 kl 16:52 6798

Av og til er det bedre å holde kjeft når man blir anklaget for å være en idiot, enn å åpne den og avkrefte all tvil.
Mye av det du skriver er reinspikka tull, og har ikke rot i virkeligheten. Hva skal myndighetene gjøre med selskaper som er listet på flere børser? Hva skal de gjøre med norske selskap som er listet utenfor Norge?

Om du går inn på proff.no å søker opp Archer AS, så ser du at de i 2019 betalte 15mill i skatt til Norge, da dette selskapet er registret i Norge, eid til syvende og sist av Archer Ltd, som er der hvor du sier at du har millioner av aksjer😀

Skatteregler for selskap er klokkeklare, men det som har vært utfordring er f.eks Google, Cola og andre multinasjonale selskap bevist ruter fortjenesten til et skatteparadis mens de samtidig får skattelette i det landet de har et bransch office. Dette har ikke en direkte tilknytning til deg som aksjonær, da du forholder deg til det landet selskapet er registrert, og det kan bare være en plass.

Om du bare hadde hatt et snev av IQ så hadde du holdt kjeft, mens nå er du på tidenes rotur😂😂

Gjør deg selv en tjeneste å hold kjeft. Vi har rotet nok på denne seriøse tråden. Dette blir mitt siste svar på den idiotiske påstanden som du kon med i går ettermiddag, så får jeg si som Mark Twain sa: Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.
Redigert 08.05.2021 kl 17:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.05.2021 kl 18:23 6742

Quiet down boys and fight the common enemy. CITADEL
Anywhere
09.05.2021 kl 15:12 6309

Det er OK, Kjosmund.

Påpeker bare to ting, før det videre dreier seg om Archer som selskap;
1. Jeg har ikke påstått at jeg har mill av aksjer, har sagt størrelser på ultrakorte trades og mellomlang swingtrades, og andelen det er av den total longportis. Hvorfor skulle jeg prate løgn om det? Mine tradefokus er oftest droppet om i forkant og jeg har handlet på de drodlede fokus. Ja, det har klaffet helt greit.

2. Det er tydeligvis flere enn oss som har ulike oppfatninger om beskatning av verdipapirgevinster i Archer. Så da kan vi være fornøyd med at ingen av oss er alene om oppfatningen.
Anywhere
09.05.2021 kl 15:18 6337

Det er OK, Kjosmund.

Påpeker bare to ting, før det videre dreier seg om Archer som selskap;
1. Jeg har ikke påstått at jeg har mill av aksjer, har sagt størrelser på ultrakorte trades og mellomlang swingtrades, og andelen det er av den total longportis. Hvorfor skulle jeg prate løgn om det? Mine tradefokus er oftest drodlet om i forkant og jeg har handlet på de drodlede fokus. Ja, det har klaffet helt greit.

2. Det er tydeligvis flere enn oss som har ulike oppfatninger om beskatning av verdipapirgevinster i Archer. Så da kan vi være fornøyd med at ingen av oss er alene om oppfatningen.

Du trenger ikke være sur, Kjosmund.
Redigert 09.05.2021 kl 17:24 Du må logge inn for å svare
Rakettrally
09.05.2021 kl 15:37 6328

Muligens smiler alle her på forumet kommende uke!
Slettet bruker
09.05.2021 kl 22:44 6021


Flott om det foreligger nyheter i morgen tidlig om Pan Am eller noe annet, helgen kan ha bringet så mangt med seg😃

3.000 innlegg på denne tråden☝️😃

🚀🚀🚀🚀🚀
Rakettrally
10.05.2021 kl 06:52 5845

The power står vel for en tredjedel av innleggene.

Blir vel en grå og kjedelig dag på børsen
Slettet bruker
10.05.2021 kl 08:15 5647

Hvor mye ekstra gjeld ta Archer på seg?
Anywhere
10.05.2021 kl 08:16 5661

Det kan vel bli litt fokus på utviklingen i NIBD og EV kommende dager. Med Deepwell finansiert over løpende finansielle ressurser og styrking etter revisors vurdering av både gjeld/resultat og selskapsverdi så bør kursen snart løftes ut fra emisjons- og konkursplassering der man fortsatt er. Slik sett er ikke 3,5 og 4,8 kroner stor forskjell (3,5 kroner var Paretos fair vurdering basert på selskapet som en opsjon og med stor konkursfare). Da er det mer riktig å si at nå må ferden mot i alle fall langsiktig 10x konkurspris igangsettes. 35-70 får bli det langsiktige målet da som gjeldfritt going concern en gang om 6-8 år.

TP, du må lese hva som skrives!
Redigert 10.05.2021 kl 08:17 Du må logge inn for å svare
Endre Mening
10.05.2021 kl 08:18 5651

Transaksjonen er innvannende for Archer både på NIBD/Ebitda-rate og EV/Ebitda-rate.

Archer vil benytte eksisterende kontanter og likviditetsreserve for å finansiere oppkjøpet.
Slettet bruker
10.05.2021 kl 08:47 5512

Archer ville hatt store utfordringer med å vokse organisk på de siste kontraktene som er vunnet, og et oppkjøp av et selskap som gir synergieffekt bør ikke være dumt.
Merk at Deepwell måtte redusere bemanningen sin med 100 personer etter at de tapte rammeavtalen med EQNR.
Prisen har man lite å si på, da man ikke kjenner hele bilde på nåværende tidspunkt, men vil vel anta at de som er beslutningstakere i ARCHER vet hva de driver med:-)
Prisen på 177M er inkludert gjeld, og den langsiktige gjelden i Deepwell på 2019 tallene var 175M, så de har vel ikke gitt så mye for det netto. EV var i samme periode på ca 330M, og hvor det er balanseført 250M i varige driftsmidler.
Troll_Leff
10.05.2021 kl 08:57 5457

De som ikke ser dette som positivt og synergi effekter rundt dette kjøpet, bør selge seg ut umiddelbart, og holde seg langt unna børs, selvfølgelig er dette på alle måter positivt uansett hvordan man vrenger og vrir på det. Det har jo overtatt DeepWell nærmest gratis, inkludert personell og topp moderne utstyr etc.etc. Et veldig bra kjøp.
Rakettrally
10.05.2021 kl 09:35 5360

Words!
Troll_Leff
10.05.2021 kl 09:41 5400

Her er det nødt for å komme en reprising som kommer til å kjøre robotene glovarme, så de kommer til å gå fullstendig stuck, dette skulle man nesten ikke tro var mulig.
Slettet bruker
10.05.2021 kl 10:06 5316

Alt er mulig med Archer. Sell in May
SjonkelRolf
10.05.2021 kl 10:15 5285

Da regner jeg med du har solgt.!
Flott og lykke til.
Troll_Leff
10.05.2021 kl 10:25 5241

Da håper jeg du har gjort det og solgt deg ut, så slipper du å sitte fast låst foran skjermen og kun følge med på Archer 24 timer i døgnet, og frigjør noe tid å komme deg ut og få noe friskluft, for ser ut som du virkelig trenger det.
Lykke til.
Redigert 10.05.2021 kl 10:25 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.05.2021 kl 10:38 5177

Blinkered horses 🐎on the track
Slettet bruker
10.05.2021 kl 10:39 5175

Still no panam kontrakt? 😁
Slettet bruker
10.05.2021 kl 11:24 5049

Hadde vært sjef av Dag om han børsmeldte Pan Am i morgen, dagen før Q1 presentasjonen. Hadde jo vært merkelig passende siden sist ble meldt 10. Mai i 2017. Hvem vet, kanskje den børsmeldingen tikker inn kl 1620 i dag. Veldig passende med at Q1 ble utsatt litt 😂

Dagdrømmer litt i dag 🚀🚀🚀🚀
hofa
10.05.2021 kl 11:55 4980

Selvfølgelig kommer Pan Am i hus, spørgsmålet er om det er en forlængelse af eksisterende eller ny kontrakt, jeg tror på det sidste og syntes det er vandvittigt at nogen sælger Archer under 5. Jeg har desværre ikke flere likvide midler.
Anywhere
10.05.2021 kl 14:18 4692

Det er samme type sperrepost som vi ser også i dag, som den som dukket opp fredag....Og det er selvsagt styrt av robot. Jeg fulgte just med et par minutt. Da hadde sperren trukket ned til 5,03 fra 5,05. Plutselig ble det rykket 25K aksjer på 5,01 og 5,02, samt maskinkjøp av en aksje på 5,03. Straks ble samme poststørrelse lagt på 5,04, et lite sekund før den ble trukket på 5,03. Dernest falt ordrebildet til ro og man flyttet sperren 1 øre ned.
Dette går greit så lenge det er en kontrollerende part i handelsbildet, men om noen nå rykker mye aksjer på selgersiden, så er det ikke helt som sperre-gruppen ønsker seg, og da blir det liv for å forsøke å justere igjen.
Anywhere
10.05.2021 kl 15:10 4463

Man burde få på plass en skikkelig market making i Archer. Det er ikke særlig bra at man får spreads på 5% i aksjen hele tiden.
Anywhere
10.05.2021 kl 15:45 4401

Citadel holdt seg forøvrig i ro i aksjen mhp short gjennom fredagen sist uke.
Slettet bruker
10.05.2021 kl 15:48 4397

Fin sperre på 5 kroner i dag ja. Problemet er vel at det er begrenset med kjøpekraft blant kjøperne per nå...
Slettet bruker
10.05.2021 kl 16:37 4301

CITADEL har full kontroll
SjonkelRolf
10.05.2021 kl 17:56 4128

Mulig det, men mine aksjer steg i verdi idag.
Satser på nye 3-4% imorgen .
Forøvrig hørtes ikke deepwell avtalen så dum ut.
Slettet bruker
10.05.2021 kl 18:24 4078

Den steg fra 4.92 til 4.99 i dag. ikke mye det

Den closet 4.92 på Fredag. man kan ikke regne med de 200 aksjer som en schmuck solgte til 4.80 i luk vet du. Ikke i luk.

jeg er mer spent på Pan Am kontrakt enn deepwell. Deepwell omsetter nadda per år, small fry, nisse beløp, nothing to see.

Du må husker at forventinger er børsens verste fiende. Sidte 5 kvartarls rapporter har kursen tanket som bare fanden. Man må håper det blir annerledes denne gangen. det hjelpe ikke å bare "kick the can down the road" og sier "det blir bedre neste kvartal"

DET ER NOE DE SKAL LEVERE NOKKA!!!!!!

Redigert 10.05.2021 kl 18:25 Du må logge inn for å svare
SjonkelRolf
10.05.2021 kl 18:38 4063

Skal ikke selge noe nå uansett.
Slettet bruker
10.05.2021 kl 19:03 4029

Slettet bruker skrev CITADEL har full kontroll
Nesten merkelig at et så stort selskap som Citadel har rotet seg borti et lite filleselskap som Archer...
markie
10.05.2021 kl 19:16 4001

Enda et kjøpe signal..)) 👍
Slettet bruker
10.05.2021 kl 21:23 3812

Samme skjedde i Photocure for ikke lenge siden. De skapte mye støy og når støyen hadde lagt seg steg kursen pent oppover.

De velge selskaper med lav omsetning, da er det lett å kjøpe og selger till seg selv fra forskjellig kontoer, uten at OSE gjøre en damn shit. Mafia børs vet du.

Finansavisen er mer opptatt av å være Spetalen sin personlig markedsførings avdeling enn å skrive kurs manipulasjon........

"Spetalen har gått på do, nei, han har ikke det likevel, hva skjer nå med kursen til quantabollocks"
Redigert 10.05.2021 kl 21:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.05.2021 kl 00:01 3594


Citadel kommer til å bli forundret på hvor fort og hvor mye de vil tape på en liten short i Archer☝️🤣😁
Billyjojimbob
11.05.2021 kl 00:02 3596

Satser på det blir feil å shorte denne juvelen fremover.