Archer - STERK ANBEFALING


Dette ser sterkere ut enn på lenge, godt støttet av;

God oppgang i oljepris
God oppgang i likviditet i aksjen
Tilnærmet samtlige lange kontrakter er nylig fornyet
MODU rigger i drift
God sjanse for nye kontrakter og nye fornyelser i Nordsjøen, for MODU rigger og i Argentina.
Det er ikke mer å nedskrive ekstraordinært av KLXE eierskapet og JV selskapet C6 for unik tek. utvikling. Produkt er ferdig utviklet.
Kostnader er kuttet, driften trimmet.
Omstillingskostnader er tatt, forventet tilnærmet 0,- i ekstraordinære kostnader fremover.

Forventede rapporteringer;
Q4 Forventes fortsatt preget av Koronaeffekter, men helt greie tall, forventer opplysninger om gode utsikter fremover.
Q1 Forventes gjeninnhentet koronafall i inntjening både i Nordsjøen og Argentina. Emerald MODU rigg er i drift
Q2 Forventes stabilisert og økt inntjening fra Argentina. Emerald MODU rigg er i drift og Topaz klar for oppstarten av lang mangeårig kontrakt.
Q3 Forventes sterke resultater med økt drift i Argentina, begge MODU rigger er i drift i hele kvartalet.

EBITDA fremover fra og med Q3 vil kunne ligge på rundt $ 152 mill. i året, hvorav $ 15 mill. i kvartalet kommer fra Argentina, og $ 23 mill. i kvartalet fra riggdrift, utstyrsutleie og MODU riggene.

Det beste av alt; dette er nivået de var på før korona, det som bare legges til er Modu riggene som nå er og kommer i drift, begge samtidig fra og med q3. Argentina antas også å komme tilbake med ca. 80 tårn i drift pga storsatsningen i Argentina Ila. første halvår.


De bruker kun $ 30 mill. på rentekostnader og kun $ 30 mil. på investeringer CAPEX.

Netto etter rentekostnader og investeringer vil kunne ligge på $ 92 mill. tilsvarende NOK 782 mill. i året, til nedbetaling av gjeld eller utbytte. Dette utgjør Nok 4,3 pr. aksje pr. år, fullt utvannet, hensyntatt at konverteringslånet blir konvertert. Da blir gjeld samtidig slettet med ca. Nok 120 mill., tilsvarende Nok 0,75 pr. dagens 148 mill. aksjer. Nå er dollarkursen lav, som gir lavere nok pr aksje, men det er ikke lenge siden dollarkursen var 20% høyere, så en styrking vil raskt bedre tallende enda mer.

Dagens NIBD er $ 500 mill. (nok 4,25 mrd.) og sterkt fallende. Nedbetalingsevnen er på $ 92 mill. pr år. Ila. 2 år er NIBD kraftig redusert, utbytte bør kunne startes. NIBD/Ebitda = 3,3 estimert fra Q3. Rentekost på 5% faller raskt med lavere gjeld.

Archers drift er smått UTROLIG, Kjøp og hold, nye NEL.

NB: Unngå raid av selskapet, få børskursen opp nå, enhver idiot bør se at Archer er altfor billig, dette er en NO BRAINER.

Evt. salg av DLS Argentina, vil raskt fjerne nesten all gjeld, all usikkerhet og kursen bør umiddelbart passere Nok 20,-. Seadrill har sin eierandel i Archer for salg, den vil de selge til best mulig pris, her vil det skje ting snarlig😃

Fredriksen er nødt til å sikle på å ikke miste verdiene som han og Seadrill har lagt ned i Archer, dette er milliarder investert. Han vil ikke gå glipp av dette i tillegg til Seadrill. Fredriksen er sikkerheten for at Archer blir løftet. Han får ikke «korrupt» kjøpe billig av Seadrill.

Ha tålmodighet, kursen bør passere Nok 20,- så snart ovennevnte går opp for markedet, jeg tipper innen 12 mnd.

Kursen ser ut for lett å forsvare å gå 5 x gangeren på dagens drift. Vekst og tid er ikke nødvendig.


🚀🚀🚀
🚂🚂🚂
😃😁🤣
Redigert 21.01.2021 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
Jono
10.06.2021 kl 16:19 4328

Pleier ikke å svare meg selv, men har notert meg høy omsetning og større kursløft for Petrolia!
Når det er sagt eller skrevet, så er jeg helt enig med alle dere andre, at Archer ville fortjent et mye større løft i dag!
Nei, det skal ikke vært lett å forstå seg på, en helt annen bransje, en på mange måter grønn aksje, HEX faller videre og om jeg hadde noe å handle for, uten å selge noen av mine posisjoner, ville kjøpt med begge hender, kanskje noen flere i Rana Gruber også, selv om løftet seg fra 68 til 75 kroner, ligger an til å utbetale mer enn 15 kroner i utbytte, trenger ikke kalkulator for å regne hjem eller på ... :-)
https://aksjelive.e24.no/instrument/PSE.OSE
https://aksjelive.e24.no/instrument/HEX.OSE
https://aksjelive.e24.no/instrument/RANA.MERK
GT2RS
10.06.2021 kl 23:14 4275


Flott om vi får en forrykende ukeslutt oppover.

Inflasjon på 5% er greit når Archer har 90% gjeld, som forsvinner i samme takt. Stålet i riggene øker i verdi og så fremt de kan øke prisene med kpi.

🚀🚀🚀🚀🚀
Tingebri
10.06.2021 kl 23:29 4259

Hørte igjennom Web presentasjonen av Q1 på nytt nå. Hvilket grønt virksomhetsområde Archer blir å satse på, kommer til å bli presentert i år.
Fevang
10.06.2021 kl 23:33 4249

Ved høy inflasjon får man et høyere rentenivå - så akkurat det er vel ikke så positivt. Går kanskje opp i opp?

Gjenstår å se det ja. Akkurat siste året og tiden fremover har inflasjonen steget mye mer enn renter.

Skjønte ikke helt hva du mente med 90% gjeld? Men det stemmer at gjelda blir mindre verdt, hvilket er positivt så lenge rentene stiger mindre enn inflasjonen. De fleste kontrakter og priser blir justert basert på en inflasjonsjustert indeks, så dette bør ikke være noe problem.
Anywhere
11.06.2021 kl 08:53 4004

Lange renter er noe opp, men under den saftigste inflasjonsperioden vi har sett på mange år (som vi nå opplever) og som kan se ut til å kontinueres, så holdes til en forandring rente tvangsmessig lave ende en god stund, såpass lenge at gjelden til Archer både er inflatert godt ned og også betydelig nedbetalt.
Redigert 11.06.2021 kl 15:24 Du må logge inn for å svare

Er Archer det eneste selskapet på Oslo børs som går ned 6-7 prosent etter milliardavtale?

Det er et besynderlig mønster.
Har selv kjøpt i to omganger idag.
Archer må slutte å melde kontrakter over milliarder....
Anywhere
11.06.2021 kl 15:31 3765

Hva det er som driver handelen i Archer om dagen kna man lure på, men det evnes altså å få til en brukbar omsetning, relativt sett og bevege kursen intradag over 5%, og det skjer på svært kort intervaller, gjerne 5-10 minutt fra topp til bunn.
Det skapes en slags maniskhet og et riss av irrasjonalitet/utrygghet i aksjen, og det er jo interessant hvor lenge man skal driver med denne treristingen?
markie
11.06.2021 kl 15:39 3743

Har selv handlet i to omganger. Det neste blir snart å pantsette huset. Spennende og eie en betydelig andel i dette veldrevne konsernet.

shorten er under 0,5%..tror det sluttinnspurten for å komme ned i 0. Postene som går tyder slik jeg ser det at det er robotdrevet, masse aksjer på samme 2000 og deromkring. Lykke til med trading. Er selv fullastet desverre. Her kommer ikke kursstigning før vesentlige positive nyheter fra selskapet, desverre. God helg.
Fevang
11.06.2021 kl 16:13 3783

Inndekking av short burde ført til stigende kurs. Ser heller ut som om ny short blir satt.
danmark1
11.06.2021 kl 16:22 3808

I forhold til omsætningen, er det ikke noget, der giver mening. Når det vender bliver opturen bare det større.
Jono
11.06.2021 kl 16:59 3832

Ble en trist ukes avslutning, ikke som forventet dessverre.
Da gikk det bedre med mine DNO og Petrolia aksjer!
Solgte noen REC og kjøpte enda flere i HEX!
PS: fikk ikke kjøpt Kalera, at kan være et lodd?
https://aksjelive.e24.no/instrument/KAL.MERK
Redigert 11.06.2021 kl 17:00 Du må logge inn for å svare

Ikke ofte jeg ser selskap falle 3 prosent etter en milliardavtale. Gir ingen mening dette
Jono
11.06.2021 kl 18:03 3776

Hvilken avslutning på uken, at noen må mene om hva de vil, men er er det noen selskaper som selger aksjer til hverandre, men helt utrolig at de klarer å holde kursen lav, at alt maset om robot handel, sikkert foregår, men ikke med Archer, kanskje NEL?
Samme det, så ønsker bare alle en god helg, at med en slik rekord omsetning i dag, ikke har noen tro på at vi ser en lavere kurs på mandag, at min mage følelse går om at vi snart kan se 6 tallet, at nå å se fram til, god helg nok en gang! :-)
Redigert 11.06.2021 kl 18:04 Du må logge inn for å svare

Ja nå har gikta til GT og anywere tatt feil av kursøkning og værforandring.
Håper jono’s mage har mere rett og ikke bare er urolig og brygger på noe dritt...-)
Go Archer🚀
Jono
12.06.2021 kl 16:12 3413

Kan love deg, at forsøker å være ærlig. Har heller ingen tro på at det er mulig for meg eller andre å påvirke aksjekurser nevneverdig.
Bare så rart at ingen andre har meninger om rekordomsetningen på fredag, og til tross for denne faller kursen, ikke til å tro for meg, at samme med Hexagon, bare gode nyheter, kontrakter til milliard beløp for Purus, er kursen halvert på mindre ett halv år.
Selv håper og tror jeg på en rekyl for begge aksjene på mandag, men dårlige nyheter kan ødelegge for begge i det korte bilde, for bare en ting som er sikkert, at jeg ikke vet mer enn deg og andre uten innside info.
Redigert 12.06.2021 kl 16:15 Du må logge inn for å svare

Er rimelig sikker på at det er mange innvestorer som venter på innholdet i Pan kontrakten , hva slags marginer det er snakk om. Så den kommer nok snart håper jeg. God helg alle Archer folk.
Fevang
12.06.2021 kl 16:56 3446

Børsene på all time high - fin oljepris og store kontrakter signert. Og kursen ligger stort sett ganske stille. Man må jo spørre seg hva i all verden skal dra kursen opp?

Og ikke minst - hvordan skal det gå hvis børsen begynner å falle? Nei - dette er blitt en drit kjedelig aksje dessverre. Kanskje man like godt burde gitt opp hele caset; men jeg nekter foreløpig å gjøre det. Om ikke annet har jeg klart å trade inn noen kroner.

Kanskje kan det komme noen oppdaterte analyser som drar kursen oppover. Eller at SDRL-posten blir solgt - forhåpentligvis ikke til dumpingkurs...

Det var ikke noen rekordomsetning på fredag.
Kursen sank på helt grei omsetning.
Hva dette fondets eiere driver med kan man bare spekulere i. To flaggemeldinger på samme dag
danmark1
12.06.2021 kl 17:07 3431

Der er nogen her, der samler til bunke. Når de har fået tilstrækkelig stor bunke aktier, vender det. Det tager selvfølgelig lang tid, når man hele tiden skal sørge for, at kursen ikke stikker af. Fredag har ikke været nogen nem dag, for denne transaktion. På et tidspunkt bliver det umuligt, hvis der bliver ved med at tikke nye kontrakter ind.
Anywhere
13.06.2021 kl 19:18 2994

Nordnets flagginger er ikke noe å bry seg med. Det er pensjonsmidler som en haug private pensjonsinvestorer har inne, og tilfeldigvis ligger andelen som alle disse nå har i Archer-aksjer for sin pensjonssparing like rundt 5%. Mange driver og trader ut og inn også med sine pensjonsinvesteringer, og det er dette som her skjer. Det selges til like under flaggegrensen for total-antallet aksjer som fondet har i Archer. dernest kjøpes det tydeligvis igjen. Det burde ikke være nødvendig med to meldinger, men de har nok ikke fått oppdatert korrekt og sett at balansen til slutt på dagen ender over 5%. Når det da var flagget under 5% og dette ikke stemte måtte man flagge ny status som er over 5%.
GT2RS
13.06.2021 kl 21:48 2839


Enda en ny melding om en milliardkontrakt nå, ville nok gjort susen og vist hvor idiotisk lavt aksjen er priset.

Ny uke, ny mulighet for melding av kontrakter.

🚀🚀🚀🚀🚀

Hvilke triggere har vi foran oss nå?
markie
14.06.2021 kl 09:41 2531

https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2021/06/14/7688528/seadrill-enighet-med-kreditorer

Det blir neppe noe salg av Archer. Men snarere et fett utbytte når den tid kommer.
markie
14.06.2021 kl 10:05 2488

Dette må etterhvert være billigste oljeaksje på obx. Denne obsjonen bør nå ha alle sjanser i verden for og lykkes 100%. Ordrereserve er nå enorm.
Alle burde ha noen i portisen
markie
14.06.2021 kl 10:54 2393

De lander ikke kontrakter hver uke)))

Nå gikk jo Archer ned 3-4 prosent på den 1,6 milliardkontrakten torsdag. Så kanskje det er bra de ikke melder hver uke :)
markie
14.06.2021 kl 11:33 2392

Yupp tenkte samme sak men ville ikke skrive det. Tenkte kanskje han mistet motet..)))
danmark1
14.06.2021 kl 11:41 2400

Så længe verden åbner mere og mere op stiger aktiviteten og olieprisen. Shorting af olieaktier bliver en dårligere og dårligere forretning.
markie
14.06.2021 kl 12:05 2384

Veldig liten omsetning i Archer. Så lenge det er slik styrer de lett kursen. Merkelig at den prises så lavt. Oljeprisen er vel 200% opp siden vi lå på 2 tallet.

Selskapet har fortsatt litt å bevise når det gjelder å skape verdier. Om de ila året nå kan vise til at gjelden reduseres og netto fortjeneste øker kan nok aksjen få litt mer fart. De har en betydelig gjeld, som ikke har minket stort på en stund.
Anywhere
14.06.2021 kl 12:46 2312

Gjelden har selskapet vist kan reduseres betydelig også gjennom "dårlige" tider. Så jeg er ikke enig i at den ikke har minket på en stund.
Siste år er den dratt fra 800 mill USD til rundt 500. Ja, en del av dette er endrede konverteringsbetingelser og ditto gjeldsreduksjon fra Seadrill, men det er ganske bra rate på årlig reduksjon likevel og den ser økende ut nå fremover. Gitt inflatorisk virkning på assets, så aksellererer i praksis den relative gjeldsreduksjonen.
Men beviser på dette er alltid bra for investorer, i det hele tatt beviser på at situasjonen bedrer seg i retning man har tatt tidlig investeringsrisiko i forhold til er bra.
Når dette setter seg, så kjøres kursen vesentlig over tid, og da høster man etterhvert fra den tidlige inngangen.
Jeg tror ikke kursen i Archer er moden før vi skriver 2023, og trolig et stykke ut i det året.

Med en oljepris på hele 73 dollar, så burde man kunne forventet en bedre utvikling i aksjen de siste mnd... Men det er vel kanskje det som er poenget, folk gir opp og gir bort aksjer unødvendig billig.
Anywhere
14.06.2021 kl 16:21 2063

Hehe, aksjen flørtet med 5 kroner der det lå en sperre, og man forsøkte like før slutt å begrense aksjens stigning med å legge 200K på salg like under 5. Det ble snappet 20K av disse på 4,97, og det var nok egentlig ikke hensikten til selger....
Tipper den posten forsvinner uti sluttauksjonen.
markie
14.06.2021 kl 16:23 2062

Plutselig er det 184 k til salgs på 4,97. Et greit kjøp med litt framforholdning.
Helt klart at noen ønsker holde den nede.
Redigert 14.06.2021 kl 16:25 Du må logge inn for å svare
Jono
14.06.2021 kl 16:46 2017

Nei, det var ingen rekordomsetning, men mange flere aksjer enn normalt, samme i dag, at selv bare savner en støtte på 5 kroner! :-)
Fra spøk til alvor, er det ikke like lett å kvitte seg med 200K i løpet av en dag, kanskje hjelper om man legger inn skjult volum?
Skriver/snakker ikke for meg selv, har skrevet om at jeg skal selge noen flere privat, har kjøpt flere i mitt AS, og er godt i pluss, men håper på som flere andre, at vi skal se 10 kroningen igjen, kanskje enda mer, tror det gjelder om å ha is i magen, ta det helt med ro og legge aksjene i en skuff!