-- PGS overgår analytikernes forventinger "spås gå 13 gangern"


Finansavisens journalister må jo sitte å røyke sokkene sine konstant.
negative helvetter anmass.
hevder at samtlige seismikk aksjer er synker mere enn 10%.
jeg vet jo at de ikke bryr seg eller liker PGS i det heletatt, men etter hva jeg kan se er den i skrivende stund ned ca 5%.
jævla hyklere.

The sector has no other solution than consolidation, the current digital transformation that is under work now in PGS, TGS, and CGG is a big sign for the next step.

PGS har nå en markedsverdi på 1,4 milliarder.
Bare biblioteket alen er verd 10 milliarder.
Jadda, slik går no dagan.
Verden vil bedras.
PGS er ikke en børs yngling, det må vi bare erkjenne .
Alle er i mot PGS så dette går rett i dass.

de gærne har det godt seddu.
FFt hiver rundt seg som fulle kaniner, skulle tro de hadde røyka sokkene til alle i hele Oslo.
PGS er bankers, men hjelper ikke når man selger unna som om det skulle vert svartedøden på boks.
Hvalross
25.01.2021 kl 10:13 2460

Det går både opp og downs her i livet. Unner deg gleden i å snu tingene fullstendig på hodet, slik du gjør i konklusjonen angående TGS og PGS. Bård Stenberg sa at PGS hadde liten eksponering mot USA, og at det på generell basis var uheldig for bransjen. Det var ikke nevnt noen krise, og i sær ikke for PGS.

At den gamle tafseren vil score noen noen poeng hos ungdom med å skremme litt med oljenedleggelser i US vet vi. At dette vil føre til høyere oljepris vet vi også. Når selskapet du ynder så å trakassere tjener på høyere oljepris ved å lete - ikke på føderalt land i USA - men til vanns andre steder, er dette positivt
noprofit
25.01.2021 kl 09:41 2600

Ja dette er helt utrolig. Oljeprisen opp ganske bra, positivt sentiment fra østen, og all olje relaterte går kraftig ned.

Er det mulig........
nemi's
25.01.2021 kl 09:37 2578

Informasjonsdirektøren i PGS var ute i media fredag og ga inntrykk av at det var helt krise at Biden har suspendert nye lisensrunder på US sokkel. Enda PGS har tilnærmet null eksponering mot US sokkel. Mens TGS, som får 50% av inntektene sammesteds, sa det var for tidlig å gjøre noen konklusjoner om noe som helst.

Folketrygdfondet under flaggegrensen, og selger for harde livet nå. Forståelig. PGS er børsens største mongo-selskap. Om to år finnes ikke selskapet lenger.


SMA 100 and 200 has become a positive signal today
Redigert 25.01.2021 kl 09:18 Du må logge inn for å svare

Spennende uke foran oss etter en utrolig svak start på 2021. Ser ut som vi får en grønn dag idag. Oljeservice gikk bra i pluss i US på fredag, oljeprisen er stabil, og pilene peker oppover i førhandelen. Håper også på en grønn uke, økte kursmål har begynt å trille inn og shorten er ytterligere redusert. Gode signaler!

Ikke mye å glede seg over idag. Men får være glad for at den sluttet på støtten 4,1.
Hvalross
22.01.2021 kl 16:13 3549

Under 5% ned i dag vil være en bitteliten seier. Uansett: Nye kort til uka. Begynner å ligge mye ess i bunken som er igjen.
nemi's
22.01.2021 kl 15:48 3567

Undrer på om PGS ender dypere enn TGS i dag. Folketrygdfondet klarer det hvis de gir på litt mot slutten her.
cheezy
22.01.2021 kl 15:40 3562

Hvis USA reduserer aktiviteten, så er det i sum positivt for PGS. PGS har forholdsvis liten eksponering mot USA i multiklientbiblioteket sitt. I hvertfall i forhold til konkurrentene. Det meste de har av data er skutt med gamle spesifikasjoner og har litt tvilsom kommersiell verdi, så nedsiden er liten.

Samtidig er det større motstand mot fracking enn mot aktivitet offshore. Det kan på sikt ta bort mange millioner fat olje fra tilbudssiden, og vil sannsynligvis føre til en mye høyere oljepris.

2021-01-22 13:41:49 CET
SEISMIKK: FOR TIDLIG Å TREKKE KONKLUSJONER -AMUNDSEN
Oslo (TDN Direkt): Det er for tidlig å trekke konklusjoner etter Biden-administrasjonens foreløpige suspensjon av nye lisensrunder samt utstedelse av nye boretillatelser relatert til fossile brennstoff på føderalt land og farvann i USA.

Det sier finansdirektør Fredrik Amundsen i TGS til TDN Direkt fredag.

Suspensjonen gjelder i første omgang for en periode på 60 dager. Det amerikanske myndighetsorganet Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) har tidligere foreslått den første lisensrunden for letelisenser i Mexicogulfen i 2021 skal holdes i mars.

- Vi har merket oss at perioden på 60 dager vil utløpe før det er tildeling av nye lisenser i US gom lease sale i mars. Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner om hva dette vil bety på lengre sikt, sier finansdirektør Fredrik Amundsen til TDN Direkt fredag.

Den nylig innsatte administrasjonen kan komme til å søke om å forlenge forbudet, eller gjøre det permanent, ifølge medierapporter.

TGS samler ikke for tiden inn seismikk i USA, og har ingen nye prosjekter kommunisert til markedet på nåværende tidspunkt.

- Om det blir nye endringer, så vil man se på hva man gjør der borte. Nå er det sånn at dette gjelder føderalt land, og det er visse forpliktelser som gjelder på historiske tildelinger. Det vi har gjort av arbeid i USA de siste årene støtter primært videreforedling av lisenser som allerede er tildelt nært eksisterende infrastruktur ved bruk av OBN-seismikk, sier Amundsen.

Dersom det blir endringer i for eksempel lisensrundefrekvensen, eller omfanget av dem, vil det påvirke volumet av arealer som blir tildelt industrien.

- Det vil være uheldig for aktiviteten, sier IR-direktør Bård Stenberg i PGS til TDN Direkt fredag.

Ifølge Stenberg har PGS svært lite inntekter fra Mexocofulfen, så det vil ikke påvirke selskapet nevneverdig. Det meste av inntekter de har fra Nord-Amerika relaterer seg til østkysten av Canada.

- Usikkerhet er uheldig med tanke på fremtidige planer. Når det er sagt har vi ikke gjort seismikkinnsamling i Gulfen siden 2014, og vi har generelt lite eksponering der, sier IR-direktøren.

Han påpeker at seismikkindustrien er avhengig av at land gir tilgang til arealer for oljeselskapene.

- Dersom Biden-administrasjonen endrer på lisensfrekvensen, og tilgang på arealer i USA blir mindre, vil det på generelt grunnlag være uheldig, sier Stenberg avslutningsvis.

Sjekka litt nærmere da disse tallene var så lave. Ser at inntektene rapporteres basert på lokasjon til eierskap av utstyret/båtene, så da sier vel ikke disse tallene oss så mye? Noen som har bedre kjennskap til dette som kan bekrefte omseting i US?

Ja dette var overraskende stor forskjell. At DNB trekker frem PGS i denne sammenhengen er ikke bra. PGS blir dratt ned av TGS, så her må det komme en korreksjon.
Guuz
22.01.2021 kl 11:34 3789

Det finnes ikke noe annet en billig symbolpolitikk i dette. Det er helt usansynlig at Biden skal gjøre USA komplett avhengig av olje fra resten av verden. Olje som i tillegg produseres med vesentlig større klimapress.

TGS derimot har over 50%!

2019:
America: 523,9 mUSD
Total segment revenue: 772,6 mUSD
Andel: 68%

2018:
America: 356,4 mUSD
Total segment revenue: 621,7 mUSD
Andel: 57%
OL1982
22.01.2021 kl 11:26 3806

Olje og gass finansierer det grønne skiftet, og disse markedene vil gå hånd i hånd i lang tid fremover.
PGS skal opp. I tillegg til Olje og gass er det et stort potensiale for uthenting av andre mineraler på havbunnen.

Her blir det mange tvister mot usa som utsteder områder og godkjenner dette for oljeselskapene som igjen får seismiske underskelser fra Tgs.
Om de stopper utvinning vil det koste staten usa en del penger.Det og stanse er det samme som og ikke bygge flere felter enn det som allerede er planlagt,men og reversere allerede prosjekter vil havne i rettsak/forlik.

Kikka i årsrapporten og PGS har faktisk lite omsetning i US, kun ca 3% i 2018 og 2019.

2019:
America: 27,6 mUSD
Total revenues: 880,1 mUSD
Andel: 3,1%

2018:
America: 19,3 mUSD
Total revenues: 834,5 mUSD
Andel: 2,3%

Helt riktig og da må USA begynne å importere olje:).

But big industry groups American Petroleum Institute and Western Energy Alliance swiftly issued statements condemning the pause and framing it as a threat to the economy.

“With this move, the administration is leading us toward more reliance on foreign energy,” API President Mike Sommers said.

https://www.reuters.com/article/us-usa-drilling-interior/biden-administration-pauses-federal-drilling-program-in-climate-push-idUSKBN29Q2N1

GamlePU
22.01.2021 kl 11:08 3833

Blir dette gjennomført permanent vil oljeprisen gå til USD 200,- ++.Seismikk vil bli mangelvare andre steder i verden som ser profitt i dette. Tror neppe USA er så dumme at de vil gå for dette men heller ned eskalere over tid.

Her er litt av forklaringen til nedgangen, Bideneffekten!

"2021-01-22 10:27:26 CET
TGS: VIL TROLIG RAMMES HARDEST AV MULIG LISENSRUNDE-STANS -DNB MARKETS
Oslo (TDN Direkt): TGS er det seismikkselskapet under DNB Markets sin dekning med høyest eksponering mot USA, og er det selskapet som sannsynligvis vil ble hardest rammet av Biden-administrasjonens mulige stans av nye lisensutstedelser innen olje og gass på amerikansk jord.

Den nylig innsatte administrasjonen har suspendert nye lisensrunder for produksjon av fossile brennstoff på føderalt land og farvann, samt utstedelse av nye boretillatelser.

Fungerende innenriksminister Scott de la Vega signerte onsdag kveld en ordre om å ikke utstede noen form for tillatelser til fossilt brensel, hverken på land eller til havs, for en periode på 60 dager, ifølge Houston Chronicle.

Biden skal ifølge avisen sannsynligvis søke om å forlenge forbudet over en lengre periode, eller gjøre det permanent.

DNB Markets mener dette kan ramme etterspørselen etter seismikk, samtidig som de påpeker at det fortsatt rår usikkerhet rundt et mulig forbud.

"TGS er det selskapet med høyest eksponering mot USA, og vil sannsynligvis rammes hardest", skriver de i en oppdatering fredag.

TGS har historisk sett hatt 20-25 prosent av salget sitt fra USA. Etter TGS er Schlumberger, CGG og PGS selskapene med mest eksponering mot den amerikanske delen av Mexicogulfen.

Det amerikanske markedet er også viktig for selskaper som driver med havbunnsnoder, slik som Magseis, påpeker meglerhuset."

Prøvde å finne i Q3 balansen om det ligger noe informasjon om aksje andel i OFG og eventuelt verdsettelsen her.
Spørs om transaksjonsdatoen skjedde etter Q3. Ikke mange børsdager til Q4, gjeldsavklaring og guiding!

PGS Sells Towed Streamer CSEM Capability to OFG
September 7, 2020

September 7, 2020: PGS and Ocean Floor Geophysics, Inc (“OFG”) have today signed an agreement under which OFG has acquired the exclusive rights to use the hardware, software and intellectual property associated with the PGS towed streamer CSEM system. PGS receives shares in OFG as settlement for the transaction.

Ja nedsalget fra Folketrygdefondet skaper nok litt usikkerhet. Ingen som kjenner noen der som kan ta en alvorsprat med de :) Vi er vel flere som har håpet på en shortskvis i PGS, ser desverre ut som de får dekket seg stille og rolig inn. Samtidig har Folketrygdefondet utlånt ~7 millioner aksjer til short, så om de kaller de tilbake så er det noen som må dekke seg kjapt.

PGS har mye potensiale ifht markedspleie. De gjør positive tiltak ifht teknologiutvikling og samareid, og disse kunne de løftet bedre frem. Samtidig har jeg forståelse for at fokuset har vært på å komme seg gjennom nedturen i 2020, og å få landet avtalen med lånegiverne. Så får vi se hva de klarer å komme med nå i 2021.

Alle skjønner hva som skjer her - shorten skal dekkes inn på bekostning av småsparere.
Men tenk litt framover; de dekker ikke inn shorten fordi de tror at kursen skal ned...

her skal småsparerne filleristes før vi begynner turen oppover. og FFT har tatt på seg den flotte oppgaven å selge ned slik at shortsene får løst seg inn før kraftig stigning.
løsning på finans er like om hjørnet.
jeg vet at det er bestilt utstyr for å begynne å ta opp mineralfunn på havbunnen, men det er tydeligvis ingen som priser inn i PGS, kun hos konkurrentene til PGS dette blir priset inn.
makan til manipulering er det sjelden man ser.

Er voldsomme bevegelser, opp over 100% før jul, ned over 20% i år. Nå er det viktig at støtten på 4,1 holder!
lysaker
21.01.2021 kl 14:52 8794

Haussing er ikke noe mangelvare i PGS.

Oljeservice er ikke pop om dagen. Igår var jo det meste grønt i US, med unntag av PHLX oil service index. Er det Biden-effekt vi ser?

det skjer noe nå, plukkes 100K i slengen.
hvor høyt skal vi?

Virker som folk ikke følger med...;O))))

In two days SMA 100 and 200 will give a positive technical signal.

Enig med deg, alle kommer nok med oppgradering fremover.

Mange som har gamle analyser:
Hvem Kursmål Dato satt
Carnegie 3 17.03.2020
Sparebank 1 4 26.03.2020
Pareto 3 23.04.2020
DNB 3,5 04.06.2020
Goldman Sachs 3 16.07.2020
AlphaValue 3,6 11.09.2020
Arctic Securities 3 15.09.2020
Carnegie 2,5 29.09.2020
SEB 1,5 29.09.2020
DNB 3 02.10.2020
SEB 1 12.10.2020
Norne 3 13.10.2020
ABG Sundal Collier 3 22.10.2020
Danske Bank 2 23.10.2020
Oddo 3,4 27.11.2020
DNB 3 07.01.2021
Kepler Chevreux 4,7 14.01.2021
ABG Sundal Collier 5 21.01.2021
Redigert 21.01.2021 kl 09:37 Du må logge inn for å svare