Linde og andre kommer inn i H2 prod.


som forventet, NEL vil nå møte kraftig konkurranse framover av kjente/ innovative store selskaper.. ta gevinst nå

Linde skal bygge verdens største PEM-elektrolysør for produksjon av grønn hydrogen
Linde skal bygge, eie og operere det de beskriver som verdens største PEM-elektrolysør på 24 megawatt for produksjon av grønn hydrogen.

Det skriver Linde i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Anlegget er planlagt å bygges ved Leuna Chemical Complex i Tyskland, hvor det grønne hydrogenet vil bli levert til Lindes industrielle kunder gjennom selskapets eksisterende rørnettverk, opplyses det.

- Rent hydrogen er en hjørnestein i både tysk- og EUs strategi for å møte utfordringene med klimaendringene. Dette prosjektet viser at elektrolysørkapasiteten fortsetter å øke, og dette er et springbrett frem mot enda større anlegg, sier leder for Lindes virksomhet i Vest-Europa, Jens Waldeck.
Redigert i dag kl 11:02 Du må logge inn for å svare
Hemsen
13.01.2021 kl 13:30 413

Da venter vi at Nel kommer med meldinger som viser at de imøtegår økt konkurranse og etterspørsel....

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/01/13/7607762/to-siemens-selskaper-skal-utvikle-vindturbiner-som-produserer-gront-hydrogen

Selskapene investerer 120 millioner euro i systemet og det skal være industriens mest konkrete plan for å kapitalisere den ventede boomen i etterspørsel etter hydrogen. Håpet er å komme foran rivalene Vestas og General Electric i utviklingen, og de to Siemens-selskapene har store målrettede industriselskaper i kundesiktet fra midten av 2020-tallet.

«Det handler om å utvikle et kommersielt produkt. Jeg vet ikke om noe annet selskapet som kombinerer vindenergi, elektrolyse og høyspennings-teknologi til havs i en og samme pakke», uttaler Christian Burch, adm. direktør i Siemens Energy, som eier 67 prosent av Siemens Gamesa.

Venner eller komkurrenter av NEL ?

Ikke godt å si. Nel går ikke så gjerne ut med nyheter om planer og aktivitet. De lever kanskje etter mottoet taushet er gull. Mange savner mer pågang og optimisme. Det kan være bra å bygge opp en virksomhet sten på sten. Men da kan man bli sittende i gjen med en liten mur av tunge stener, mens konkurrentene har skjønt at her må det satses friskt. Og bygger raskt opp mye større murer av moderne betong på kort tid i stedet.