YARA - CREDIT SUISSE NEDGRADERER TIL UNDERPERFORM, KURSMÅL 350


Oslo (TDN Direkt): Credit Suisse nedgraderer Yara til underperform med et kursmål på 350 kroner pr aksje.

Redigert 21.01.2021 kl 09:27 Du må logge inn for å svare

Det er forholdsvis «enkelt» å gjøre om Yara om sine ammoniakk fabrikker til grønn produksjon i forhold til å bygge nytt. Så vil det selvfølgelig gå mye kjappere. Men når det kommer til ammoniakk produksjon er erfaring også meget viktig. Her er selvfølgelig Yara i førersetet globalt. Det er udiskuterbart at Yara vil ha en viktig og verdensledende rolle innenfor dette i tiden fremover!!

Det er bare å melde seg konferansen om Grønn Ammoniakk og fremtiden som starter i morgen. Og man ser hvem som er global hoved sponsor. Yara selvfølgelig👍

https://www.argusmedia.com/en/conferences-events-listing/green-ammonia

Investor

Investor

Ammoniakk har en del fordeler fremfor hydrogen. Den har omtrent dobbelt så høy energitetthet. Har også et mye høyere kokepunkt (minus 33 grader celsius) enn hydrogen (minus 253 grader celsius) slik at det enkelt kan kjøles ned eller settes under trykk for å bli væske. Det settes nok dermed ikke like strenge krav til beholdere som for hydrogen. Hydrogenmolekylet er jo også veldig lite så det må være veldig tett for at det ikke skal unnslippe. Det gjør at hele infrastrukturen blir mye enklere. Ammoniakk kan brenne, men det kreves en del for at den skal ta fyr i motsetning til hydrogengass. På den negative siden er ammoniakk i motsetning til hydrogen både etsende og giftig.

De fleste tror nok at hydrogen vil være det fortrukne for biler ( hvis det kan konkurrere med batterier) og mindre båter og ferger. For større skip og over lange avstander vinner nok ammoniakk. Yara satser altså på begge deler.

https://energiogklima.no/kommentar/blogg/hele-skipsfarten-kan-potensielt-ga-pa-gronn-ammoniakk/

Yara publiserer i dag «Yara integrated report 2020»

Og kursen tar ny årsbeste. Nå må vi tilbake til tidlig 2008 for å finne en høyere kurs, og det er ikke langt opp til den heller.

https://www.yara.com/siteassets/investors/057-reports-and-presentations/annual-reports/2020/yara-integrated-report-2020-web.pdf/

Og koser med storligen med denne trådstarten hvor CREDIT SUISSE nedgraderer selskapet til kursmål 350. Nå er kursen 440.

Ja, hva skulle vi gjort uten disse analytikerne?
Redigert 26.03.2021 kl 10:58 Du må logge inn for å svare
sveipen
28.03.2021 kl 14:08 794

Hvilke agenda har disse folkene?
Yara kjøper og slettet aksjer, er miljøvennlig og tjener penger. Mitt tips er at den står i 470,-før ferien. Dette er børsens sikreste havn for øyeblikket. Kjøp, sitt og motta utbytte hvert år fremover.

👍 Jeg ser faktisk kursen mot 500.- til sommeren. Det er flere triggere fremover.

1. Elektrifisering av fabrikken i Porsgrunn som da får laget grønn amoniakk blir garantert snart et av 5 prosjekter som skal støttes av ENOVA (IPCEI). Mega prosjekt som har stor global oppmerksom.
2. Et knall bra Q1 2021 resultat blir presentert 23 April.
3. Utbytte for 2020 (20.-) skal betales.
4. 5% av Yara aksjene skal slettes. Det betyr selvfølgelig at resten får en høyere verdi (også mht. fremtidige utbytter osv)
5. Yara sin posisjon som et ledende grønt bærekraftig selskap med sin globale posisjon og markedsledende innen grønn amoniakk og trading kommer til å få stor oppmerksomhet fremover. Det vil komme som et premium på Yara kursen. Dette er den nye globale energi kilden for gjødsel, shipping og tung industri!!!!

I tillegg er Yara sin P/E mye lavere en i «tilsvarende» selskaper!!! Som igjen betyr at de er lavt priset.

Investor
Redigert 28.03.2021 kl 18:12 Du må logge inn for å svare
sveipen
28.03.2021 kl 21:36 574

Absolutt enig i alt du skriver. Rart denne ikke er mer på radaren blandt investorer og finanspresse.. Selv med dagens kurs, gir utbytte på 20 kroner over 4% avkastning.
Banken under 1%.
Her er det bare å kjøpe.
Redigert 28.03.2021 kl 21:39 Du må logge inn for å svare

Markedet for grønn amoniakk som drivstoff innen skipsfarten kommer til å ta helt av i årene fremover. Og her er og blir Yara en global leder👍😀

https://finansavisen.no/nyheter/shipping/2021/03/29/7649425/nytt-torrlastrederi-velger-ammoniakk-som-drivstoff

Investor (God Påske🐣)

cinet
29.03.2021 kl 17:58 366

Overskriften må endres. Credit suisse har gått påenda en smell. ( DN: «27 milliarder kroner skrellet vekk i Credit Suisse.Banken kan måtte notere seg tap på over 27 milliarder kroner, angivelig som følge av en marginskvis og massesalg i hedgefondet «Archegos Capital») hvilken kunde shortet Yara?????

Yara betaler snart ut 4-5% utbytte, (20kr den 6.5) og har nyåpnet verden som trenger deres produkter . En trygg vinner 2021.
Redigert 29.03.2021 kl 18:04 Du må logge inn for å svare

Ser ikke ut som at om TS er interessertlenge og det er bare han som kam forandre. Det var jeg som tok den opp igjen fordi det var den nyeste. Tenkte det var greit å synliggjøre at analytikeren har bommet på skiva.

Ellers er det jo greit med en my tråd hvis noen gidder. Cinet?